Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Oyunlar => Konuyu başlatan: Slyffindor - 23 Haziran 2008, 14:33:48

Başlık: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 23 Haziran 2008, 14:33:48
World of Warcraft (çoğunlukla WoW şeklinde kısaltılır), Blizzard Entertainment firması tarafından geliştirilen bir devasa çevrim içi rol yapma oyunudur (MMORPG-Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Warcraft serisinin devamı olarak nitelendirilebilecek olan World of Warcraft'ın hikayesi de kendisinden önceki Warcraft oyunlarının hikaye, olay ve kahramanları çevresinde gelişmektedir. Aynı şekilde orijinal World of Warcraft önceki Warcraft oyunlarının ana dünyası olan Azeroth'ta geçmektedir. Ancak daha sonra çıkartılan The Burning Crusade genişleme paketi ile Azeroth yanında Warcraft hikayesine göre Orc ve Draeneilerin anavatanı olarak nitelenen Outland'de oyun dünyasına katılmıştır.

Şu anda 10 ırk oynanabilir durumdadır. Bunlar Dwarf'lar, Gnome'lar, Human'lar, Night Elf  'ler, Draenei'ler(TBC), Tauren'ler, Troll'ler, Orc'lar, Undead'ler, Blood Elf 'ler(TBC)'dir. Bu ırklar Faction olarak adlandırılan iki tarafa ayrılmıştır. Bu taraflar Alliance ve Horde 'dur. Yukarıda sayılan ırklardan Human, Dwarf, Gnome, Night Elf ve Draeneiler Alliance tarafını oluşturken karşısında Undead, Orc, Troll, Tauren ve Blood Elf'lerin oluşturduğu Horde bulunmaktadır. Bir karakter oluşturuken oyuncu sayılan ırklardan birisini seçmekle o ırkın içerisinde bulunuğu tarafa dahil olur. Burada herhangi bir değişiklik ve seçim söz konusu değildir. Oyunun yapısı bu iki taraf arasındaki çatışmaya dayalıdır.

(http://www.parmakbas.com/vitrin/images/1196168307-World%20Of%20Warcraft.jpg)


Dünya

Orijinal WoW Azeroth olarak adlandırılan göreceli olarak oldukça büyük bir dünyada geçmektedir. Bu dünya Kalimdor ve Eastern Kingdoms adı verilen iki büyük kıtadan oluşmaktadır.

Kalimdor: Oyundaki orijinal ırklardan Orcların, Taurenlerin, Trollerin, Night Elflerin ayrıca The Burning Crusade ek paketi ile oyuna dahil edilen Draeneilerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar Orgrimmar (Orc, Troll), Thunder Bluff (Tauren), Darnassus (Nightelf), Exodar (Draenei)'dır. Dolayısıyla bu sayılan ırklardan bir karakterle oynayan oyuncular ilk gelişim süreçlerini bu kıtada geçirmektedirler. Orijinal Kalimdor kıtası 17 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ek paketiyle kıtanın kuzeybatısında bir ada üzerinde 2 bölge daha eklenmiş ve 19 bölgeye çıkmıştır


Eastern Kingdoms: Orijinal oyundaki ırklar olan Human, Dwarf, Gnome, Undead ve The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lerin başlangıç noktaları ve başkentleri bu kıtadadır. Bunlar da Undercity *[Benim vazgeçilmez mekanım, topraklarında gezinmekten ve yaratık kesip XP kazanmaktan son derece haz aldığım yer. :melk](Undead), Silvermoon City(Blood Elf), Stormwind (Human), Ironforge (Dwarf, Gnome)'dur. Aynı şekilde bu ırkları seçen oyuncularda gelişimlerinin ilk aşamalarını çoğunlukla bu bölgede tamamlamaktadırlar. Orijinal kıta 21 bölgeden oluşurken The Burning Crusade ile eklenen Blood Elf'lere ait yeni 2 bölge eklenmiş ve böylece bu kıtadaki bölge sayısı da 23'e çıkmıştır.

The Burning Crusade genişleme paketi ile oyunun ana dünyası olan Azeroth dışında orc'lar ve draenei'lerin anavatanı olarak görülen Outland adında yeni bir dünya eklenmiştir. Başka bir boyutta yer alan bu dünya azeroth gibi geniş kapsamlı bir dünya olarak değil, daha çok başka parçalanmış bir dünyadan arta kalan boşlukta asılı kalmış kara parçaları olarak betimlenmiştir. Outland dünyası 7 bölgeden oluşmaktadır. Azeroth ile Outland dünyaları arasındaki geçiş Azeroth tarafında Eastern Kingdoms'da Blasted Lands bölgesinde, Outland tarafında ise Hellfire Peninsula bölgesinde yer alan bir geçit ile sağlanmaktadır. Outland dünyasındaki içerik zaten belli bir seviyeye ulaşmış oyunculara yönelik olduğundan Outland'de herhangi bir ırkın başlangıç bölgesi veya ana şehri yer almamaktadır. Ancak Outland'de Terokkar Forest bölgesinde yer alan
ve oldukça büyük olan Shattrath şehri tüm ırklar açısından ortak bir şehirdir. Ayrıca bu şehir Outland'in en büyük şehridir.

                       Şehirler

Oyunda gerek Azeroth'ta gerek Outland'de her bölgede irili ufaklı bir çok şehir bulunmaktadır. Bu şehirlerden 8 tanesi ırkların başkentleridir. Bu şehirler büyüklükleri ve sunduğu imkanlar açısından diğer şehirlerden bariz bir şekilde ayrılmaktadırlar. The Burning Crusade genişleme pakediyle bu sayı 9'a çıkmış bulunmaktadır. Gnome (Alliance) ve Troll (Horde) ırk olmasına karşın şehirleri bulunmamaktadır. Bunlar Ironforge (Dwarf ve Gnome'ların kenti), Stormwind (Human'ların), Darnassus (Night Elf'lerin), Exodar(Draenei), Thunder Bluff (Tauren'lerin), Orgrimmar (Orc'ların ve Troll'lerin) ve Undercity'dir (Undead'lerin),Silvermoon(Blood Elf)Fakat Terrokar'da yeralan Shattrath şehri iki tarafa da açık olup herhangi bir ırkın başlangıç bölgesinde değildir. 8 şehirde ırkların başlangıç bölgelerinde yer almaktadır. Bunlar sırayla Dun Morogh, Elwynn Forest, Teldrassil,Azuremyst Isle, Mulgore, Durotar, Tirisfal Glades ve Eversong Woods'dur. Ayrıca oyunda Shattrath City adında bir bağımsız şehir bulunmaktadır.


                    Uyarılar-Krizler
kişilerin küçük bir yüzdesi ışık oyunları,parlayan ışıklar ve bilgisayar oyunlarda görülebilecek diğer görüntülerden dolayı kriz veya baygınlık geçirebilirler.eğer epileptik sorunlarınız varsa bu oyunu kurmadan veya oynamadan önce doktorunuza danışın.önceden epilepsi sorunu olmayan kişiler bile bir bilgisayar oyunu oynarken kriz geçirebilrler.

krize şu belirtilerden biri eşlik edebilir: görüntü kaybı, kasılma, odak kaybı, göz veya kas seğirmesi, istem dışı hareketler ve hareket kaybı.

eğer bu belirtilerden birini yaşıyorsanız oyunu oynamayı derhal bırakın ve bir doktora danışın.bu oyunu oynayan çocukların ebeveynleri çocuklarını yakından takip etmelidirler.eğer çocuğunuz bu belirtilerden birini gösterirse hemen oyunu durdurun ve bir doktora başvurun.


                      Sınıflar 

Oyunda dokuz sınıf bulunmaktadır. Bunlar;

Druid (Doğa Savaçısı), Yetenek (Talent) ağaçları: Balance, Feral, Restoration
Hunter (Avcı), Yetenek ağaçları: Beast Mastery, Marksmanship, Survival
Mage (Sihirbaz), Yetenek ağaçları: Arcane, Fire, Frost
Paladin (Şovalye), Yetenek ağaçları: Holy, Protection, Retribution
Priest (Rahip), Yetenek ağaçları: Discipline, Holy, Shadow
Rogue (Suikastçı), Yetenek ağaçları: Assasination, Combat, Subtlety
Shaman (Şaman), Yetenek ağaçları: Elemental, Enhancement, Restoration
Warlock (Kara Büyücü), Yetenek ağaçları: Affliction, Destruction, Demonology
Warrior (Savaşçı), Yetenek ağaçları: Arms, Fury, Protection

                        Meslekler

Oyunda 13 adet meslek bulunmaktadır.Bunlar birincil (10 adet) ve ikincil (3 adet) olmak üzere ikiye ayrılır.Birincil mesleklerden 2 adet ikincil mesleklerin ise hepsi seçilebilir. Birincil mesleklerden Herbalism,Mining ve Skinning gathering (toplayıcı) meslektir. Diğer birincil meslekler crafting (imalat) mesleğidir, mesleğe özgü ürünler üretirler.

Birincil Meslekler

Alchemy (Simyacılık)
Blacksmithing (Demircilik)
Enchanting (Büyücülük)
Engineering (Mühendislik)
Herbalism (Bitkicilik)
Jewelcrafting (Mücevhercilik)
Leatherworking (Dericilik)
Mining (Madencilik)
Skinning (Deri Yüzme)
Tailoring (Terzilik)
İkincil Meslekler

Cooking (Aşçılık)
First Aid (İlk Yardım)
Fishing (Balıkçılık)



Ücretlendirme:
Eğer World of Warcraft oynamak istiyorsanız oyunun CD parasının yanında her ay belirli bir ücret ödemelisiniz.Bu ücret avrupa serverlarında 13€.

kaynak:özgür ansiklopedi






Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: magicalbronze - 23 Haziran 2008, 15:14:52
Çok sevdiğim fakat oturupta bir türlü oynuyamadığım oyun... :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Hurin - 23 Haziran 2008, 16:22:12
Aklı olan başlamasın zaten bu oyna. Uuyuşturucu gibi bir kez tadını aldınız mı bir daha bırakamazsınız.  :=)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 24 Haziran 2008, 18:45:57
Aklı olan başlamasın zaten bu oyna. Uuyuşturucu gibi bir kez tadını aldınız mı bir daha bırakamazsınız.  :=)

Aynen öyle.. ;D Ben yaptım geçen sene o hatayı , ama güzel bir hata bence bu..Bir de rüyalarımda rahat bıraksalar beni..Orclar Elfler, Troller..Azeroth umun o engin coğrafyasını gece uykumun arasında bile keşfediyorum..Human ları Gnome ları kesiyorum rüyalarımda..Bazen bakıyorum guild im öle bir çeteleşmişki herkes bizden tırsıyor..işte öyle yani..:D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: NightfaLL_NeMeSiS - 03 Temmuz 2008, 12:07:36
Şu dünyada sarışın bi blood elf mageden başka ne isteyebilirim ki!Süper piskopatlar,oyun da bağımlılık yapıyo,ama sadece private serverlarda oynayabildim,oynayanlara hayranlıkla bakıyorum :-\
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: darkguardian - 03 Temmuz 2008, 12:09:02
param olsa alıp başlıcam
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: PhoenixMan - 03 Temmuz 2008, 12:46:21
ahh ahh oynayamadığım için içimin geçtiği tek Online oyundur kendisi, her ne kadar WoW oynayamasam da Warcraft III'ü tüm ekleriyle falan bitirmişliğim vardır, küçüklükten... alabilecekler, oynayacaklar, oynayanlar varsa bizim yerimize de oynasınlar, lütfen :P ;D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 03 Temmuz 2008, 22:22:05
Tamam, ben bütün oynayamayanlar adına bol bol oynayacağım yalnız ally ırkçıları heç yaklaşmasın  ;D Faşist bir Horde'um ben , sağlığa ziyan cinsten :p
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: NightfaLL_NeMeSiS - 03 Temmuz 2008, 22:23:54
Tamam, ben bütün oynayamayanlar adına bol bol oynayacağım yalnız ally ırkçıları heç yaklaşmasın  ;D Faşist bir Horde'um ben , sağlığa ziyan cinsten :p
Blood elf ;mage aç!Adını Nightfalliye koy.level 6 ol.Yerime murloc kes ;D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 03 Temmuz 2008, 22:30:23
Blood elf ;mage aç!Adını Nightfalliye koy.level 6 ol.Yerime murloc kes ;D


Tamam not alıyorum abicim hemen, evet başka istek? ;D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: NightfaLL_NeMeSiS - 03 Temmuz 2008, 22:45:27
O blood elf resmini bana at :hihi
bayılıyorum o piskopatlara ;D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 23 Ağustos 2008, 14:19:06
Buyrun:

(http://img91.imageshack.us/img91/5738/wowscrnshot082706065718vr2.jpg)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: NightfaLL_NeMeSiS - 23 Ağustos 2008, 16:13:44
Hmm.Güzel.Çok güzel. :uhe

Ama daha yeni yapıyosun karakteri burda!Ben hem sarışın istiyorum hem de mage,veya rogue.(çok mu oldu?)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Slyffindor - 23 Ağustos 2008, 16:24:49
Hocam bunu öylesine attım Blood-Elf oynatmıyorum:D char çöplüğüne dönüyor sonra :D Horde«Undead«Warlock bir hesabım var benim Female
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Berke - 01 Eylül 2008, 20:40:26
Yarın oyun elimde olucak ve başlıycam.. Çok heycanlıyım..  :salla  :yup
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 04 Eylül 2008, 20:45:52
Alıntı
Aklı olan başlamasın zaten bu oyna. Uuyuşturucu gibi bir kez tadını aldınız mı bir daha bırakamazsınız.

eyvah ben başladım ne yapacaz :P ;D
bi şey olmaz çok hoş bi oyun oynamalısınız :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Arlinon - 25 Ekim 2008, 12:15:53
Knight Online'ın az daha iyisi, sizden biraz daha para alabilmek için sıkıcı biçimde uzatılan oyunlardan...
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: FaLLeN - 26 Ekim 2008, 12:21:17
Amerika'da kadınlar dava açmış bu oyuna, protestolar düzenlemişler, "Kocalarımız bizle ilgilenmiyor bu oyun yüzünden," diye. Ahahaha, ne diyeyim ben daha.  ;D ;D ;D

Valla ben şunu bilir şunu söylerim. Sadece yaratık kesme, eşya toplamaya dayalı bir oyun isterse 1 milyar satsın yine benim gözümde pek değeri yoktur. Kardeşim bu oyunların türünü biri bana söyleyebilir mi? Ben söyleyeyim: MMORPG. Türkçesi Devasa, Online Rol Yapma Oyunu. Ama iş iyice amacından sapmış, ha bire böyle bir level hırsı, güç hırsı var millette. "Aman en karizmatik ben gözükeyim, aman en fazla para bende olsun, aman en güçlü ben olayım," diye millet kendini yiyip bitiriyor.

WoW'un üç türü vardır: Birincisi PvP serveri. Yukarda bahsettiğim olaylar yaşanır. Ekstradan birbirini öldürme, kale savaşları falan da vardır.
                                İkincisi PvE serveri. Burda millet birbirine saldıramaz, yaratıklarla savaşır, ve biraz daha rol yapma vardır birinci server türüne nispeten.
                                Üçüncüsü RPG serveri. İşte burası gerçek WOW'u bulacağınız serverdir. Oyuncular bu tür oyunları, rol yapmayı, oynadıkları karakterleri içlerine işlettirmişlerdir. Yani oyun oynamıyorsun da o dünyada geziniyorsun zevki verir sana. Böyle saçma sapan eşya, daha fazla level, daha fazla güç kavgası yoktur. Daha doğrusu vardır ama bu PvP'deki gibi değildir, örneğin hırslı bir büyücü karakterini canlandırmak isteyen biri böyle davranır. Rol yapar yani, PvP'de ise rol mol yok, herkes üstün olma peşinde, adamın kendi içinde o var, karakteriyle alakası yok.

Bu oyunu ben bedava serverda PvP'de oynadım çünkü ne kadar üzücü bir durumki sırf PvP daha çok tutuluyor diye bir tane bile RPG serveri açılmamış bedava, oysa açsalar o kadar oynayan olacakki. Binlerce PVP serveri var, bir tane ama bir tane RPG severi yok. Ve o oynadığım süre içerisinde kendimi amaçsızca level kasmaya çalışan bir deli olarak hissettim. Sonrada bıraktım, bana göre değil. İlerde eğer orjinalini alırsam RPG serverine böyle üç gün uyumamış da yatak görmüş insan misali atlayacağım inşallah.  :D

Kısacası bu oyun sadece PvP mantığıyla oynanırsa Knight Online'ın daha çeşitlisi ve daha iyi grafiklisinden başka bir farkı olmaz, ama dediğim gibi oynanırsa o zaman gerçek zevk alınır.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 30 Ekim 2008, 16:36:00
Ben şu an 70 geliyorum az kaldı sonrada item kasmaya raidlere yallah bana :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 09 Kasım 2008, 15:29:38
9 Kasımı 10 Kasıma bağlayan gece saat 11:59 da herhangi bir D&R şubesine bakın bakalım neler yapıyor orada kuyruklar oluşturmuş insanlar, kamp kurmuş olacaklar. Ne satın alacaklar dersiniz? Sorarsınız birisine merak ile (o saatde amacı kuyruğa girmek olmayan birisinin işi ne D&R önünde demeyin fantazi bu) "nedir bu insanların emeli?" önce size alık alık bakar göz altları uykusuzlukdan morarmış biri. Sonra kuyruk arkadaşını dürter ve sorunuzun tekrarını ister, bakışırlar ve gülmeye başlarlar "vıratofliçkink alacağız".

Tüm Wow severlere hayırlı uğurlu olsun "Wrath Of Lich King-Expantion Pack"
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: magicalbronze - 14 Şubat 2009, 17:54:48
Şunun free serverları için account alma işlemi nasıl oluyor? Merak ettim gireceğim şu oyuna. :P
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 14 Şubat 2009, 19:03:40
Normal şartlar altında yardımcı olurdum, ancak hayat sonlandırıyor. Gerçekten bulaşma. Merak edilecek bir şey yok bağımlılık yapıyor, mob farm (oyun karakterlerini sürekli durmaksızın öldürerek içinden çıkacaklar ile mutlu olma eylemi) bile zamansızlık hissi yaratıyor bünyede. Dungeonlarar gidip saatlerini bir hiç için harcamak veya pvp (player vs player) yaparak zaman öldürmek (player vs time) boş işler. Ha ben bırakabiliyor muyum? Kesinlikle hayır...
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Fırtınakıran - 14 Şubat 2009, 21:10:56
Şunun free serverları için account alma işlemi nasıl oluyor? Merak ettim gireceğim şu oyuna. :P

var var.10 günlük bir deneme süresi var.,bedava.ama çok dezavantajı var.mesela,diğer oyuncularla konuşamıyorsun ve en fazla level 20 olabiliyorsun.ben bu bedava olan 10 günlük denemesini oynadım,bana yardım ettiklerinde bi teşekkür ederim bile diyememk kötü oluyor xD.
oyunun resmi sitesinde bu denemesi için bir link var zaten.ordan itibaren seni yönlediriyor :).
şu meşhur wow neymiş demek için oynanmalı bence.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Herr Mannelig - 15 Şubat 2009, 16:54:05
Free serverda başladım. level sekiz falan oldum shamanla bakalım güzel gidiyor. Free server'da oyayan üyelerimiz varsa guild falan açabiliriz :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Şubat 2009, 20:08:57
İyi de 10 günlük trial değil mi o yukarıda söyledikleri gibi? Yoksa özellik kısıtlamalı tam free server mı?
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: magicalbronze - 16 Şubat 2009, 09:37:35
İyi de 10 günlük trial değil mi o yukarıda söyledikleri gibi? Yoksa özellik kısıtlamalı tam free server mı?

Yok benim bahsettiğim bu değil. Free serverlar var. Normali gibi değil tabii eksikleri falan var ama en azından oyun hakkında bir iki bilgi ediniyorsun.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 18 Şubat 2009, 17:05:10
free lerini boşverin gerçeğini oynayın son msj yazdığımdan bu yana oyun bitti nerdeyse her şeyini çözdük artık :D sadece bir raid kaldı yapamadığımız
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Herr Mannelig - 20 Şubat 2009, 23:28:33
Benim oynadığımda bir kısıtlaması yok vallahi. Sadece bazı questlerde buglar var. Bir de paralı oynayanlarla bir arada bulunamıyorsun yoksa hiçbir problem yok. Dranei Shaman çok leziz olmaya başladı. Ama geçen moralim bozuldu Neşet Ertaş'ın Neredesin Sen türküsünün üzerine söz yazdım.

Totemlerde saklı gücümü kimse bilmiyor. Hiçbir pc neden beni partiye almıyor? Boynu bükük bir shamanım yüzüm gülmüyor. Gönlüm hep parti arıyor. Neredesiniz siz?

Wanted quest'lerde adam bulamayınca işte...
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 21 Şubat 2009, 17:01:22
sana inanamıyorum alliance mi açtın :S
bir horde olarak kınıyorum :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Herr Mannelig - 21 Şubat 2009, 19:19:43
Usta paladin sevdalısı adamım ben, alliance açıcam tabi :D Niye Paladin açmadın diye sorarsan; bir grup arkadaş olarak oynuyoruz ve shaman eksiği vardı ama mutluyum memnunum vallahi
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 21 Şubat 2009, 19:32:04
Humanların ırksal özelliklik olarak pvp trinketi skillini doğuştan olduğu gibi alması üzerine blizzardı kınayan yüzbinlerce oyuncu oyunu bıraktı ama adamlar geri adım atmadı, "human oynayan az ve herşeyin eşit olması gerek" mantık bu, bende sevmedim bu kararı ama onca yıl emek verdiğim şeyi bunun gibi bir sebepten ötürü bırakmazdım (human + retribution paladin = imba)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Beelzebub - 26 Mayıs 2009, 18:09:17
     Acayip bir zaman kaybı arkadaşlar.Ama kendimi tutmak için yırtınıyorum Öss'den sonra tekrar başlamamak için.Ama acaip bir zaman israfı.Role-Play kavramı da yok.(Var tabii de çok dandik demek istiyorum)Oyun daha çok Counter Strkie hırsı gözünü bürümüş küçük çocuklara çeviriyor sizi.İtem,level hiç düşünmeden kasıyorsunuz :) Sonra amaçsız bir pvp sistemi var.Dediğim gibi Counter Strike gibi...

    Ama çok zevkli lann...Alıp tekrar oynamak istiyorum yaa ufff...Kesinlikle şeytan işi.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 26 Mayıs 2009, 18:26:53
Alıntı
Ama çok zevkli lann...Alıp tekrar oynamak istiyorum yaa ufff...Kesinlikle şeytan işi

Şu dediğinle bile nasıl insanları kendine bağımlı hale getirdiğini açığa vurmuş oldun bu oyunun nihbrin . :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 26 Mayıs 2009, 20:47:15
hı? Ben demedim ki beel demiş  :hönk bence wow player-vs-player dışında çok gereksiz bir oyun, stres atmak için falan güzel ama ömür yiyor abartınca. Dota* oynamak lazım aslında pvp için bile ama insanın gönlünden geçmiyor arada.

Dota: warcraf III frozen throne 21.c versionu ile oynanan (en son onda kaldım update oldu mu bilmiyorum açıkçası) bir haritasıdır. Sadece bu haritada online oynamak adına siteler, toplantılar vs yapılır. Açılımı Defense of The Ancients olmak ile beraber 5vs5 ile sınırlıdır oyuncu sayısı. Herkes birer hero seçer ve ordusu olmaz, açıkçası wow oynayan türkler dota da oynar ^^ yada dota oynayanlar wow oynar :hemk ama tam bir genelleme yok.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 26 Mayıs 2009, 21:24:06
Sana söyleyeyim genellemeyi ikisinden birini oynayan öbürünüde oynuyordur çoğunlukla :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Canina - 27 Mayıs 2009, 14:36:29
Yeme içme gibi ihtiyaçları karşılandığında fantastik sever kitlenin tüm hayatını üzerinde geçirebileceği mmorpg. Başlamak kısmet olmadı, bu yaza belki :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 04 Ağustos 2009, 16:53:34
2002 den beri oynuyorum(ki buda ilk ciktigi aylara denk geliyo) walla henuz yakin gelecek icin bi zarari warmis gibi durmuyor ancak uzun vadede dusununce ne olur bilemem.Ancak mmorpg tarzindan hoslananlar ve fantastik kurguya bagli olanlar icin fevkalade bi deneyim tavsiye ediorum:)

Sonuc olarak FOR THE HORDE!!!!
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: [NecRomanceR*] - 04 Ağustos 2009, 16:59:41
össden sonra kendimi wowa kapatıcam.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 04 Ağustos 2009, 18:54:06
Alıntı
Sonuc olarak FOR THE HORDE!!!!
Kesinlikle katılıyorum... :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 04 Ağustos 2009, 23:37:07
Gocebelik bizim soyumuzda sopumuzda var katililmiycak bisi degil ki :)
Acaba oldukten sonra forsaken olabilirmiyim die dusunerek az wakit gecirmedim wakti zamaninda :)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 05 Ağustos 2009, 06:20:09
moderatör A'lar, Thrall çıkacak. Varian'a "sahilde kestirdiğin Troller'i biliyoruz" diyecek. sonra  Varian Wrynn one minutes'i basıp çıkacak "daha da gelmem Dalaran'a" diye. Ronin'in elini sıkıp gidecek. Stormwind'de adam bir b*k yaptı sanacak.  :dl
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 05 Ağustos 2009, 12:27:14
Sanki bu bir yerden tanıdık geldi be nihbrin :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 05 Ağustos 2009, 14:39:40
Orjinalde oyniyan yok mu yani bu oyunu bu koskoca forumda :) onceki yazilari incelemek simdi nasip olduda
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 05 Ağustos 2009, 17:18:04
Önceki yazıları oku. Yazdığım mesajlarda ben oynuyorum dedim ya :D
Hatta çarımın ne olduğunu, özelliklerini de anlattım :D
Bu arada nihbrinde orjinale geçti :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 05 Ağustos 2009, 17:26:25
Dikkat etmemisim demekki :) oynayin oynayin wow iyidir hatta dunemaul serverine denk gelirseniz banada ugrayin :)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 05 Ağustos 2009, 17:35:23
Valla ben shattrat halls'tayım :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 05 Ağustos 2009, 18:02:15
Ben Dunemaul'daydım 1 ay için, pvp gear'ını orada kastım bilimum ancak gerek arkadaş baskısı gerekse dunemaul'un havasının yaramaması sebebi ile jaednaar a migrate oldum  :P çok fazla türk olunca her oyun/server knight online'a dönüyor. (Khazidhea tabii ki benzeyecek, naruto'ya da postlayacağım o postun benzerini bölümü geldiğinde - O kadar yaşamak kısmet olursa  ;D)

not: oyun tarafımca dondurulmuş vaziyette 2 aydır, umarım böyle kalacak ve ömrümü düzgün bir şekilde devam ettirebileceğim.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 05 Ağustos 2009, 19:05:54
O notun dediğin gibi kalmasını isterim senin iyiliğin için ama ...
Bir süre sonra açlık başlayacak için için seni bitiricek .
Böyle ortalarda ow wow ow wow diye diye dolaşacaksın :D
Sonunda devam edeceksin :D

Dikkat:
Bilgisayarımda çıkan bir sorundan dolay yanlışlıkla 2 kere gönderdim bu mesajı.
Asıl göndermek istediğim mesaj üsettedir !!!
Modaratörden ilkini silmesini istiyorum!!!
Saygılar .
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 05 Ağustos 2009, 22:03:33
Ah siz oyundaki turklere ne aldiriyosunuz ki? :) 3 yildur Dunemaul eu dayim toplasan 10 kisiyle turkce konusmusumdur:) eet beyler yollayin bakalim armory linklerinizi bakalim forumunda wow ne seviyede :)
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Dunemaul&n=Pandorra
Main charim
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 05 Ağustos 2009, 23:02:47
Buyrun bu main char:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shattered+Halls&n=Shruikan
Not:Üzerinde daha ulduar itemi yok çünkü abim askere gittiği için char donmuş durumda(olaya gel tamda ulduarın çıktığı gün dondu iyimi ...)
Bu da alt char:
http://eu.wowarmory.com/character-sheet.xml?r=Shattered+Halls&n=Eleunera
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 05 Ağustos 2009, 23:38:51
Guild ismi guzelmis Lahmacun :) Actir sen oyna abine bagli kalma Ulduar iyidir :)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Khazidhea - 06 Ağustos 2009, 13:47:25
yok abim zaten dedi bana açayım sen devam et diye ama ben beraber oynamanın zevkine vardım bi kere :D
Tek başına olunca çekilmiyo benim için...
Başlık: WoW: The Cataclysm
Gönderen: Fırtınakıran - 31 Ağustos 2009, 18:29:17
Yeni bir eklenti geliyormuş WoW'a.

Level üst sınırının 85'e çıkarılmasının yanı sıra iki de yeni rk geliyor.

Horde'a Goblinler, ve Alliance'a ise Worgen denilen kurt-adamlar :). Yeni haritalar ve yeni bir senaryo da cabası. Sanırım Lüch-king'in geçtiği zamandan devam ediyor.

Worgen ve goblinlerin yüzleri:

(http://www.spooncraft.com/wp-content/uploads/2009/07/worgen-goblins.jpg)


Goblin:
Spoiler: Göster
(http://us.media.blizzard.com/c_1256-4/wallpaper/goblin/goblin_1920x1200.jpg)


Worgen:
Spoiler: Göster
(http://us.media.blizzard.com/c_1256-4/wallpaper/worgen/worgen_1280x0800.jpg)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: DarLy OpuS - 31 Ağustos 2009, 18:51:02
Ow, kurt adam çizimine bayıldım. Feci derecede fantastik olmuş.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Arlinon - 31 Ağustos 2009, 19:36:25
Bu goblinler shrek e benzemiş. ;D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: malkavian - 31 Ağustos 2009, 19:53:56
Yıllardır Gnomeları göremiyoruz çok küçükler pvp de üstünler diye yakınan horde kişilerimiz için eklemişler belli ki. Worgen lar ise tam tersi biraz daha fantastik ırklar isteyen  alliance lar için eklenmiş. Lich King çıktı çıkalı bıraktım Warhammer oynuyorum gerçi ama hiç bi oyunun eski tadı kalmadı gibi
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Nihbrin - 31 Ağustos 2009, 20:28:29
Bu oyunu bıraktığıma şükrettiğim zamanlar bir yana o kadar kopmuşum ki bu haberi ilk kez kayıprıhtımda gördüm ve şaşırdım. Sanırım yine de bulaşmam tekrardan, gerçekten dünyanın en iyi mmorpgsi yada değil dokunmayacağım çünki blizzard oyuncuların en iyi olmak için çok zaman harcama imkanının ,yeteneklerinin önünde seyreden bir değişken olmasında ısrar ediyor. Yarın official olarak açılıyor 2 haftadır betasında oynadığım champions-online  ;D

(bahsi geçen oyuna mükemmel bir özetle kısa bakış için: TIK! (http://www.giantbomb.com/quick-look-champions-online/17-1264/))
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Asfaloth - 01 Eylül 2009, 14:04:25
Gnome göremeyenler vasifsiz oyuncular T tusuna basınca oto secio rakibini zaten :) . Ayriyetten yeni harita gelmesinden daha cok olan map ler değişcek diye biliyorum ben.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Canina - 20 Eylül 2009, 02:50:40
Bende şu anda yüklüyorum. Uzun süredir bekliyordum bu anı. Eski bilgisayarımın dandikliği yüzünden oynayamamıştım. Gerçi private server'da oynayacağım ama olsun idare edicem artık :D
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Ropinie Hystria - 29 Nisan 2010, 14:38:33
WoW son eklenti paketi Cataclysm'in genel özelliklerine bakacak olursak wiki abimizden faydalanarak;

Eklenti ile beraber gelecek oyun içi değişikler şöyledir:

Wrath of the Lich King eklentisinde 80 olan oyuncuların en fazla ulaşabilecekleri seviye sınırı 85'e çıkarılacaktır.
Felaket nedeniyle, Kalimdor ve Eastern Kingdoms kıtalarında bir çok kalıcı değişiklik olacak, yeni şehirler kurulacaktır. Bunun yanında Mount Hyjal (şu an erişimi yasak olan bölge), Uldum gibi bir çok yeni yer ortaya çıkacaktır.
Dokuz yeni zindan ve altı raid bölgesi genişleme paketinin çıkışında ve sonraki yamalarda eklenecektir.
Şu an varolan "Deadmines" ve "Shadowfang Keep" zindan bölgelerinin seviye 85 oyuncular için olan heroic modu gelecektir.
İki yeni ırk gelecektir: Alliance için Worgen ve Horde için Goblin
Bir çok yeni ırk/sınıf kombinasyonları oluşturulacaktır.
Uçan binekler artık Azeroth'ta da kullanılabilecektir.
Yeni ikincil meslek: Arkeoloji.
Karakterlerin seviyelerini daha hızlı ve daha eğlenceli bir şekilde yükseltebilecekleri Path of the Titans yönetim sistemi.
Bir çok yeni PvP alanı ve Wintergrasp'a benzer bir bölge olan Tol Barad.
Takımlara (guilds) ait yetenek ağacı ve başarı sistemleri.
Battle.net'in şu an geliştirilmekte olan sistemiyle diğer Blizzard oyunlarını oynayan oyuncular arasında iletişim kurabilme imkanı.

Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Eco - 21 Şubat 2012, 17:55:46
Şu dünyada sarışın bi blood elf mageden başka ne isteyebilirim ki!Süper piskopatlar,oyun da bağımlılık yapıyo,ama sadece private serverlarda oynayabildim,oynayanlara hayranlıkla bakıyorum :-\
katılmıyorum :) druid night elf ideal eştir. kedi oluyor kız daha ne yapsın :) bir de cooking kastık mı tamamdır.
bu arada ben de private serverda wow oynuyorum. buglar falan var ama diğer online oyunları oynamaktan çok daha iyi olduğuna emin olabilirsiniz. oynamak isteyenler varsa beklerim. http://astralwow.info/Home.aspx private serverın sitesi de bu. ben buna ayrı bir başlık mı açsam bilemedim ? yetkili bi abi/abla yardımcı olursa sevinirim.
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Hurin - 21 Şubat 2012, 22:15:49
Bence buradan devam etmekte bir sıkıntı olmaz. Turkwow'u duymuşsundur belki orası kapandıktan sonra molten ve gamer-district'e takıldım bende bir süre. TBC zamanında aldığım zevki bir daha hiç alamadım. Oyunun benim için zirve yaptığı patch 2.4.3'tü şimdi ise Asyalı oyuncuların dikkatini çekmek için bildiğin panda diyarına taşınmak zorunda kaldı hikaye :/
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: Eco - 21 Şubat 2012, 23:09:13
Private server ararken "molten" i görmüştüm sadece. Astral'dan başka hiç bir serverda oynamadım. Onu da internetteki wow private serverları listelerinden buldum. Üst sıralarda Cataclysm olan bir bu vardı. Pandaları WC III te gördüğümüz ilk andan beri seviyorum. Onların WoW'da olmasını ben de istiyordum :)
Başlık: Ynt: World of Warcraft (WoW)
Gönderen: PhoenixMan - 03 Mart 2012, 04:34:55
Bence buradan devam etmekte bir sıkıntı olmaz. Turkwow'u duymuşsundur belki orası kapandıktan sonra molten ve gamer-district'e takıldım bende bir süre. TBC zamanında aldığım zevki bir daha hiç alamadım. Oyunun benim için zirve yaptığı patch 2.4.3'tü şimdi ise Asyalı oyuncuların dikkatini çekmek için bildiğin panda diyarına taşınmak zorunda kaldı hikaye :/
Daha çok geriye Pandaria kaldığı için öyle oldu sanırım. :D Malzeme tükeniyor, oyun bitiyor yavaş yavaş... Aslında benim açımdan üzücü, bir Warcraft sever olarak WoW oynayamama ihtimalim var. x1 privateler bugları da olsa oynanabilir diye biliyorum. Onun için bir sorun olmaz sanırım, private oynama düşüncesi olan arkadaşlar rahat olabilirler yani.