Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Çizgi & Anime => Konuyu başlatan: PhoenixMan - 15 Temmuz 2008, 10:52:27

Başlık: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: PhoenixMan - 15 Temmuz 2008, 10:52:27
Death Note

(https://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/thumb/e/ed/Death_Note_Logo.png/280px-Death_Note_Logo.png)

Hikaye, Ryuk adında bir Shinigami(Ölüm Tanrısı)nin Death Note(ölüm defteri)ni Dünya'ya düşürmesiyle başlar.
Death Note, bir okulun bahçesine düşmüş ve Light adında bir öğrenci defterin düştüğünü görmüştür. Gidip defteri alır. Üzerinde Nasıl kullanıldığı yazmaktadır:
"Bu deftere ismi yazılan insan ölecek.
Bu defterin yazarı, kişinin ismi ve suratı aklında olmadığı sürece sonuç göstermez. Bununla beraber, aynı ismi taşıyan diğer kişiler de bundan etkilenmez.Eğer kişinin ismi yazıldıktan 40 saniye sonra ölüm biçimi yazılırsa, kişi o şekilde ölür. Eğer ölüm sebebi belirtilmemişse, sadece kalp krizinden ölür. Ölüm sebebi yazıldıktan sonra, ölümün ayrıntılarının 6 dakika 40 saniye içerisinde yazılması gerekir."

Spoiler: Göster
Light, ilk önce buna inanmasa da kendine hakim olamaz ve TV'de gördüğü bir teröristin ismini deftere yazar. 40 saniye sonra, bir son dakika haberi olarak teröristin öldüğü haberi yayınlanır. Light, gerçekliği tespit etmek için evin önünde bir kadını sıkıştıran adamın ismini yazar. O adam da ölünce Light Death Note'ın gerçek olduğunu anlar.
Light deftere 5 gün içinde on sayıda isim yazmış ve kendine göre "kötü" olan insanları öldürmüştür. 5. günün akşamı Ryuk isimli Shinigami Light'ın odasına girer. Light Ryuk'un kendisini öldüreceğini zannerdeken, Ryuk ona hiç bir şey yapmayacağını söyler. Çünkü insan dünyasına düşen bir death note, artık onu bulan insana aittir. Ancak Death Note'ı kullanan insan öldükten sonra ne cennete ne de cehenneme gidebilecektir..
Ancak o Death Note ile adaletli dünyasını yaratırken, dünyanın en iyi dedektifi "L" onun peşine düşecektir. Bütün Dünya'da gizli güç Kira diye bilinen Light, hem kimliğini polisten gizlemeli hem de L'in kimliğin öğrenmelidir, çünkü bulunduğunda idam edilecektir... Bu durumda, kim kimi daha önce bulursa o ölecektir..


-Ana Karakterler-

Light Yagami (Kira):
17 yaşında bir lise öğrencisidir. İleri düzeyde zeki bir pisikopattır. Suçluları öldürerek yeni bir dünya yaratacağını ve bu dünyanın tanrısı olacağını düşünür. Kaybetmekten nefret eder ve dünya onu Kira olarak tanır.

L(Ryuzaki,Ryuga):
Sadece ilgisini çeken davalara bakan bir dedektiftir. Kira davasını almıştır. Tatlı yemeyi çok sever, pasaklı olmasına rağmen dünyanın en iyi dedektifidir. Kambur oturmanın zekayı %40 oranında artırdığını düşünür. Kimseyi sallamaz, genellikle sakin bir yapısı vardır.

Misa:
Spoiler: Göster
Annesi ve babası bir hırsız tarafından öldürülmüştür. Ancak bu hırsız daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmış ve sonrasında ise hırsızı Kira öldürmüştür. Bu yüzden Kira'ya minnettardır, daha sonra kendisi de bir Death Note bulur ve Kira'nın insanları nasıl öldürdüğünü anlar. Bu şekilde onu bulur ve gördüğü anda ona aşık olur. Shinigami gözlerine sahiptir ve "Raito'nun Gözleri" olacağına dair söz vermiştir; ancak onu sevgilisi yapması şartıyla. Çok sevimli, cana yakın ve biraz da megoloman bir modeldir.


Near:
Spoiler: Göster
Near muhtemelen L'e en yakın karakterlerden biri. L gibi o da sessiz, garip ve çok da duygusal olmayan biri. Olaylara tek bir noktadan bakıyor ama o da L 'in yaptığı gibi sınırlı deneyimine rağmen amacına ulaşıyor, ve parçaları gayet güzel birleştirebiliyor. Near kendisini biraz geri planda tutan bir çocuk ve çalışırken uğraştığı şeyleri (yani oyuncakları) ile meşgul olmayı seviyor. Her ne kadar Near da L gibi hedefe direk gitse de, o aynı zamanda sahte Light'ı sevdiğinden beri biraz sadistçe davranıyor ve onunla oyuncaklarıyla oynadığı gibi oynuyor. Near ayrıca yerde oturmayı seviyor ve L'inkine benzer bir şekilde duruyor, ama tek bacakla :)


Mello:
Spoiler: Göster
Mello bir çok şekilde Near ve L in tam olarak zıttı diye tanımlanabilir. çok duygusal ve atak(düşüncesiz) biridir, gelip geçici heveslerinin üzerine hiç düşünmeden gider. bu onu etrafındakiler için sadece tehlikeli ve güvenilmez biri yapmıyor ama kazancını mafya dünyasına girmek ve eninde sonunda death note u elinde tutan Light'ın hakkından gelmek için kullanıyor


-Shinigami (Ölüm Tanrıları)-
1-Ryuk:
Spoiler: Göster
Shiniami Kralından aldığı 2. Death Note'u canı sıkıldığı için dünyaya düşürmüştür. Death Note bitene ya da Raito ölene kadar onun yanında kalmak zorundadır. Elmaya bayılır, hatta elma yemediği zaman yan etkiler ortaya çıkar.


2-Rem:
Spoiler: Göster
Misa'nın shinigamisidir. Ölüm Tanrılarını öldürmeyi biliyordur, ayrıca Misa'ya aşık olduğunu söyler.


3-Jealous
4-Shidoh

Alıntıdır...
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Nihbrin - 26 Eylül 2008, 13:49:23
Müzikleri çok güzel bir anime. L's theme oldukça orijinal. Dinlemek isteyenler için

http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=742
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Herr Mannelig - 26 Eylül 2008, 17:45:52
Çokta leziz bi animedir ki light karizmadır ryuk da şaftı kaymasına rağmen bi ağırlık taşır. L müthiş bir gizemdir. İzlenesidir bu...
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Ocak 2009, 14:10:02
Death Note resmen bir "zekalar savaşı"dır.L ve Light'ın ileri düzyedeki zekalarının çatışmasını izlerken bir bakıyorsunuzki ilk sezon bitivermiş!çok akıllıca hesaplanmış bir anime.karakterleri deseniz hepsi ayrı bir harika.


SPOİLER!!!!!!!!!
Spoiler: Göster
Ama ben L'i tek geçerim.daha en başından hedefi 90'dan vurdu ve hep doğru izde gitti.Hazin sonuna çok üzülmüşyüm.bu kadara çabuk ölmemeliydi
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Nihbrin - 05 Ocak 2009, 14:15:01
Abartılı bir spoiler verdin bence  :D
Spoiler: Göster
gizle onu ^^
Çünki izlenme sebeplerinden biri kimin kazanacağının bilinmemesi uzun süre boyunca. Zekalar savaşı evet, aslında olaylar o kadar az ki tüm hikaye düşünceler ile kaplı ama sıkmadan verilmiş. Kaşığın düşüşü oldukça anlamlı bir göndermedir bu arada.
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Ocak 2009, 14:18:10
 :Pama düşüncelerim bu yönde yahu.varsın abartılı kalsın.
Kaşığın düşüşü ve Ryuk'un elmaya olan düşkünlüğü  :).elma göndermesini unutmayalım
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Lunacy - 05 Ocak 2009, 15:45:58
Spoiler: Göster
L öLdükten sonra tadı kaLmayan,
ama mutLaka baştan sona izLenmesi gereken bi anime..
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Genya Arikado - 05 Ocak 2009, 18:28:50
Dinsel gönderme içeriği bile var bunun. Güzel ve ağır bir anime. Tartışılası birşey...
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: cigarette smoking man - 12 Mart 2009, 16:48:39
2007 yılının en iyisi animesi seçilmişti. güzel kurgusuyla izleyen bir çok kişiyi başına kitlemeyi başarmıştır. yukarıda geçen bir yorumdaki gibi tam bir zekalar savaşıdır ama bir müddet sonra ben böyle zekanın içine sıçayım dedirtmektedir. izleyiciyi aptal yerine koyarak oldukça ince detaylara kadar olayların açıklanması zaman kaybı yaratmaktadır.

bir de bunun isminden faydalanmak isteyen 3 adet film var(mış) light için berbat diyorlarda L karakterinin döktürdüğünü söylüyorlar.
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: DarLy OpuS - 29 Mart 2009, 21:18:49
3. bölümdeyim, ancak hayatımda izlediğim en harika anime olduğundan emin olmaya başladım. L'nin Kira'yı tek seferde deşifre etmesini ağzım açık izledim.
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: PhoenixMan - 29 Mart 2009, 21:20:49
3. bölümdeyim, ancak hayatımda izlediğim en harika anime olduğundan emin olmaya başladım. L'nin Kira'yı tek seferde deşifre etmesini ağzım açık izledim.
Daha ağzın açık izleyeceğin neler var DN'de tahmin bile edemezsin... :D
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: DarLy OpuS - 31 Mart 2009, 10:56:49
7. bölüme kadar geldim. L ve Kira satranç oynar gibi hamle yapıyorlar, çok keyifli. :D

Not: Hazal abla üstteki spoiler için seni öldürebilir miyim?  >:(
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Fırtınakıran - 31 Mart 2009, 11:02:37
Burda herkes izlemiş diye yazdım ben bu bir, ayrıca herkes söylemişti bunu :P bu da iki. niye ben öldürülüyorum şimdi?
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: DarLy OpuS - 31 Mart 2009, 11:24:59
İlk seninkini okudum, kaçtım sonra başlıktan. :D
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: PhoenixMan - 31 Mart 2009, 12:40:33
İlk seninkini okudum, kaçtım sonra başlıktan. :D
Abi o, o kadar da mühim değil :P Sen tadını çıkar animenin, daha neler neler olacak :D
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Nihbrin - 31 Mart 2009, 14:05:45
Ben demiştim "gizle onu" diye  :D gerçekten cinayet sebebi o spoiler, başka tehtidler önüne çıkmadan önce onu tüm güzel ve kutsal şeyler adına gizle lütfen Fırtınakıran!  :blink

Edit: tenk yu
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Fırtınakıran - 31 Mart 2009, 18:23:19
Şu kadarını söyliyim, o zaman yeni gemiştim ve daha önce gizle/göster kullancak bir forumda bulunmamıştım( sitelerin konuşuduğu forumlarda gizle(göstere ihtiyaç yok). Bu nedenle nasıl yapacağımı da bilmiyordum.
Gizlemeyi bilmeyince gizlenmiyor haliyle.

Şimdi gizlerim o ayrı, ama bunun için ölüdrme niyetiniz varsa ben burdayım...
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Khazidhea - 31 Mart 2009, 18:35:54
Valla bitirdim ... Ne yalan söyleyeyim sonu beni çok etkiledi
ama bu benim beklediğim bir şeydi onca yaptığı şeyden sonra
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: magicalbronze - 07 Mayıs 2009, 16:54:56
Zekalar savaşı olayına tamamı ile katılacağım animedir. Elimde olsa tüm günümü ayırabileceğim ve gözümü kırpmadan izleyebileceğim enfes yapımlardan birisidir. Yazarların bu senaryoyu nasıl çıkarabildiklerine ise hayret etmişimdir.

Dün son bölümüde izledim (bundan sonra spoiler;)

Spoiler: Göster
L'in ölümünden sonra Near'ın muhteşem zekası olmasına rağmen o anki tadı maalesef vermedi.


Sonunda çok farklı bir senaryo canlandırmıştım hayalimde ama istediğim gibi olmadı. :D Herkesin izlemesi gereken ve şaşıracaklarına garanti verebileceğim bir anime olmuş. Yapanların ellerine sağlık.
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: laklak luna - 01 Eylül 2009, 06:26:00
Kanımca sonu kim vurduya gitmiş biraz.
Spoiler: Göster
L'siz bütün zevki de kaçtı benim için zaten.
Yine de severek izlemiştim, güzel bir animeydi. (:
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Amras Ringeril - 12 Eylül 2009, 15:37:47
Bu ne biçim başlık yahu! Spoiler dolu. Bütün hevesim kaçtı iki mesajı görünce. Sinirleirm tepemde :P

Oysa şunları yazmak için girmiştim: "Satranç oyunu ekrana uyarlanabilir miydi?"

Edit: Tamamını izleyen yetkili arkadaşlardan spoilerları gizlemelerini rica edebilir miyim?
Başlık: Ynt: Death Note
Gönderen: Nihbrin - 12 Eylül 2009, 17:18:23
Ben gizlemiştim bir ara ama çıkıveriyorlar "SP" nin içinden  ;D Okumayın bu başlığı diye not düşeceğim yanına konunun  :dl
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Eylül 2009, 23:29:28
Bu ne biçim başlık yahu! Spoiler dolu. Bütün hevesim kaçtı iki mesajı görünce. Sinirleirm tepemde.

Oysa şunları yazmak için girmiştim: "Satranç oyunu ekrana uyarlanabilir miydi?"

Edit: Tamamını izleyen yetkili arkadaşlardan spoilerları gizlemelerini rica edebilir miyim?

Ben birkaçını gizledim senin gözüne takılanlar varsa sen de gizle.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 14 Eylül 2009, 19:50:48
29. bölümdeyim. 25. Bölümden sonrası Death Note değil bence :D

Spoiler: Göster
L'in ölmesi feci bir şey. Hatta abartıp kötü bir senaryo yazarlığı bile diyebilirim. Henüz sonunu izlemedim tabi. Ama Near karakteri L'in özentisi olmaktan ileriye gidemiyor gibi geliyor bana. Aradan hemen 5 yıl geçirip 2012'ye gitmeleri de ilginç. Sanki sert bir hamle yapalım sonrasını düşünürüz demişler. L en muhteşem karakterlerden birisiydi, ah ulan ah :D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Eylül 2009, 14:23:59
Sonunda bitirdim. Sonu pek tatmin edici olmadı. İstediğim ve beklediğim bir şey olmasına rağmen :D Aklıma takılan bir nokta var.

Spoiler: Göster
Karakterleri gördük. Near kendisine N diyor. Mello M, Kira açıklamalarında K yazıyor. Takada'ya T demişti. Görünüşe göre hepsinin baş harfi şeklinde ilerliyor. İlk gördüğümüz L'in ismi açıklandı mı? Light mı acaba dedim bir an :D Gerçi Orijinalinde Raito ismi ama.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 14:36:56
Sonunda bitirdim. Sonu pek tatmin edici olmadı. İstediğim ve beklediğim bir şey olmasına rağmen :D Aklıma takılan bir nokta var.

Spoiler: Göster
Karakterleri gördük. Near kendisine N diyor. Mello M, Kira açıklamalarında K yazıyor. Takada'ya T demişti. Görünüşe göre hepsinin baş harfi şeklinde ilerliyor. İlk gördüğümüz L'in ismi açıklandı mı? Light mı acaba dedim bir an :D Gerçi Orijinalinde Raito ismi ama.


 İsmini dizinin bir yerinde açıklamıyor sanırım.
Spoiler: Göster
açıklsa Kira onu ismini yazarak öldürürdü ama daha komplike garip bir yol deneyip bir meleği kıza aşık ediyor hatırlarsan ve isteğini yaptırmak için
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Eylül 2009, 14:37:58
Sonunda bitirdim. Sonu pek tatmin edici olmadı. İstediğim ve beklediğim bir şey olmasına rağmen :D Aklıma takılan bir nokta var.

Spoiler: Göster
Karakterleri gördük. Near kendisine N diyor. Mello M, Kira açıklamalarında K yazıyor. Takada'ya T demişti. Görünüşe göre hepsinin baş harfi şeklinde ilerliyor. İlk gördüğümüz L'in ismi açıklandı mı? Light mı acaba dedim bir an :D Gerçi Orijinalinde Raito ismi ama.


Cevap veriyorum :P:

Spoiler: Göster
Öncelikle Raito mu orijinal adı? Laito diyor yahu? Light-o şeklinde. Raito gibi gelmedi bana hiç. İsimlern sonuna -"o"ekliyorlar ya da başka bir şey de oluyor ada göre.

L'nin adı hiç açıklanmadı. O hep L olarak kaldı bir de Ryuzaki diyin bana,demişti ya o ar. Ama Ryuzaki'nin gerçek adı olmadığını zaten biliyoruz, kendi de ifade etmişti bunu
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 14:39:52
bi anda üstüne gidiverdik Amras ın al sana iki cevap birden :) bu konuda spoiler vermeden konuşmak hakkaten zormuş bu arada
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Eylül 2009, 14:45:00
İsmini dizinin bir yerinde açıklamıyor sanırım.
Spoiler: Göster
açıklsa Kira onu ismini yazarak öldürürdü ama daha komplike garip bir yol deneyip bir meleği kıza aşık ediyor hatırlarsan ve isteğini yaptırmak için


Spoiler: Göster
Melek değil o shinigami:ölü tanrı ;)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nihbrin - 16 Eylül 2009, 14:45:37
L'in gerçek adı bilinmiyor ne mangada nede animede ki önemli değil bence çünki ona bir "kişi" olduğunu hissettiren tek kişi Light oldu. N yada M yada L hepsi bir şekilde aynı eğitimi görmüş öksüzler bu yüzden L'i önce seyirciye sevdirip sonra niteliğini aslında pek çok kişinin paylaştığını göstermeleri tipik bir japon davranışı. (gerçekten ana karakteri sevdirdikten sonra yücelterek bitiren 2 anime biliyorum: Code Geass ve Serial Experiments Lain) Light konusuna gelince; gerçek adı Raito olmasına rağmen bu ingilizce Light'ın japon aksanı ile telafuzudur, yada manganın yazarı Tsugumi Ohba bu şekilde betimlediği için bile böyle kabul edilmeyebilir ve kafanıza göre kabul edebilirsiniz ^^
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 14:49:57
Spoiler: Göster
Melek değil o shinigami:ölü tanrı ;)


Spoiler: Göster
Tanrı ölürmüymüş arkadaş ne acıklı :) Şaka bir yana ben onları hep ölüm meleği olarak benimsedim ellerinde bir kitap sıkılana kadar uçsuz bucaksız yerlerdeler sıkılınca dünyaya inip bi kaç kişiyi deftere yazıyorlar filan. Aynı zamanda çok ilginç bi detay var animenin bir bölümünde bir dünyalıyı vaktinden önce öldüren ve bunu aşk için yapan melekler yanıp ölmüyor adeta bir pırıltı eşliğinde rahat ediyorlar. Bir bölümde bununla ilgili birşey diyor muydu acaba huzura erme gibisinden
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nihbrin - 16 Eylül 2009, 14:53:42
Budist inancına göre gerçekten aşırı düşünen ve tüm kararlarını sevgi-mantık çerçevesinde veren herhangi bir insan bile tanrı olabilir. Dolayısı ile onlara göre bir tanrı ölebilir ki milyonlarca tanrıları var bu aşamada. Onlar için tanrı kavramı yaratan değil gündelik hayatı ayakta tutan tüm doğal unsurlardan oluşuyor. Shinigami ölümden sorumlu tanrılar hepsi bu.

Huzur olayına gelince; bence yönetmen tamamen izleyiciye bırakmış orada yorumu. Herşeyi açıklamak zorunda hissetmezler genelde >.> Mangasında ise daha çok göz kırpması kadar bir sürede yok olu veriyorlardı.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Eylül 2009, 14:56:09
Neden beni yenmeye çalışıyorsunuz, söylediklerinizi biliyorum, benimki sadece bir tahmin, diziyi bitireli 10 dk olmadı daha, unutmadım tabi ki :P

Bir de IMDB'ye göre 2011'de bir Death Note filmi var. Hiçbir kadrosu görünmüyor. Başka yerlere baktım, bazı haberler film haklarını Warner Bros'un aldığı yönünde. Bir çok Hollywood filmi çıkacağı söylentisi var. Kira'yı Zac Efron'un oynayacağın falan söylüyorlar. IMDB'ye göre Zac Efron'un 2011'de ismi verilmemiş bir projesi var. Eğer doğruysa, siz düşnünün :P
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 14:58:16
Zach Efron Kira ya tam oturur ama L i kime oynatacaklar sorun orda :)  L in karakterini oynayacak kişinin sağlam bir tiyatro geçmişi olması gerekecek
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Eylül 2009, 14:58:29
Çekilmiş bir veya iki filmi vardı zaten yanlış hatırlamıyorsam. Yine mi çekecekelrmiş?

O filmlerden birinde Ryuk'u çok güzel yapmışlardı.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 15:00:29
Çekilmiş bir veya iki filmi vardı zaten yanlış hatırlamıyorsam. Yine mi çekecekelrmiş?

O filmlerden birinde Ryuk'u çok güzel yapmışlardı.

 Japon yapımı mı bu bahsettiğin filmler?
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Eylül 2009, 15:01:35
Japondur ya. Uzak doğu olduğu kesin oyuncular Amerikalı/Avrupalı değil gayet çekik gözlüydü xD


(http://www.cinemastrikesback.com/news/films/deathnote1/death_note_japancuts.jpg)

(http://tokidoki.animeblogger.net/wp-content/uploads/2007/03/death-note-movie-2.jpg)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 15:02:51
İŞte çekik gözlüler kahramanlık ve fedakarlık temalarını çok güzel işliyorlar ellerine sağlık ama prodüksiyon ve efektler konusunda bir o kadar başarısızlar nedense..ama bu resimlere bakınca film kaliteli görünüyor
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: magicalbronze - 16 Eylül 2009, 15:03:34
O filmlerden birinde Ryuk'u çok güzel yapmışlardı.
Ryuk iyiydi evet ama bazı yerlerde bilgisayar yapımı olduğu, sonradan eklendiği çok barizdi. Afişte görüldüğü gibi aktaramamışlar ekrana anlayacağın.

Ben filmleri pek beğenmemiştim. 2011'de gelecek film varsa ve WB telif haklarını satın almışsa kendi adıma güzel bir yapım çıkabileceği umudundayım. Fakat hiç belli olmaz, daha beter de yapabilirler.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Eylül 2009, 15:04:09
Yukardaki resimelrde gözüküyor L hiç olmamıştı zaten :P. Light'ın da saçları boya :D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 15:06:55
Yukardaki resimelrde gözüküyor L hiç olmamıştı zaten :P. Light'ın da saçları boya :D

L i sağlam bir tiyatrocu oymazsa zaten bu yukardaki resimdekine benzer bir şekilde özürlü izlenimi verir. Hem garip hareketler yapıp hem bi şekilde karizma olmayı başarabilcek biri lazım. En zor rol onunki. Bir de WB alıp Shinigami leri güzel yaparsa süper bi yapım ortaya çıkar... Ama akıllara bir soru geliyor tabi bilmemkaç bölümlük diziyi nasıl olup da filme aktaracaklar (sığdıracaklar)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Canina - 16 Eylül 2009, 15:09:31
Raito olayına bir açıklama getirmek istiyorum. Japoncada "L" harfi, daha doğrusu "le" sesi yoktur. Bu yüzden Dedektif L'e Eru deniyor. Ve Light'ın okunuşu da Raito oluyor. FMA serisinde de Al'a Aru dendiğine şahit olmuştum çevirirken. İlginç....
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 15:11:35
(http://img38.imageshack.us/img38/7429/asdsadsd.jpg)
 :salla
Çeviriden sıkılanlar kulübü resmen :) Boş durmayalım çalışalım azcık da  :ehi
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Canina - 16 Eylül 2009, 15:15:58
Ha birde, bir Shinigami'yi öldürmenin yolu onu birine aşık etmek değildir. Bir Shinigami X kişisi ölmesin diye O kişisinin adını deftere yazarsa toza dönüşür.  (bkz: Canina'nın Death Note geyiği.)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Eylül 2009, 15:17:11
Ve iğrenç bir söylentiye de rastladım. Hollywood yapımında L'i şu Twilight'taki oğlanın oynayacağı.

Klişe bir oyuncu tercihi yapmak istemesem de söylemeden edemeyeceğim, sanırım L için en iyi oyuncu Johnny Depp. Ya da şu I'm Not There'deki adam. Ben Wishaw'du sanırım.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: malkavian - 16 Eylül 2009, 15:18:27
Ve iğrenç bir söylentiye de rastladım. Hollywood yapımında L'i şu Twilight'taki oğlanın oynayacağı.

Klişe bir oyuncu tercihi yapmak istemesem de söylemeden edemeyeceğim, sanırım L için en iyi oyuncu Johnny Depp. Ya da şu I'm Not There'deki adam. Ben Wishaw'du sanırım.

Johnny Depp süper olurdu ama aradaki inanılmaz yaş farkını makyaj ile nereye kadar kapatabilecekler?
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Canina - 16 Eylül 2009, 15:41:08
Saçları yüzündendir :D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Eylül 2009, 15:45:20
Her şey saça bakıyorsa, N karakterine aday olurum :P
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: deniz - 28 Ekim 2009, 19:23:29
bende sadece resmi var death notenin ama izlemedim umarım güzeldir:D:D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Canina - 29 Ekim 2009, 10:37:12
bende sadece resmi var death notenin ama izlemedim umarım güzeldir:D:D

Çok şey kaçırmışsın, anime izlemeyi seven biriysen Death Note eşi benzeri olmayan bir seri. Ama dikkat et fazla kaptırma kendini, aynı güzellikte başka bir anime bulamazsın çünkü =)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: skandy_duygu - 20 Kasım 2009, 20:14:50
owwwwwwwww bayılıyorum bu animaye
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Shinigami - 07 Aralık 2009, 20:11:55
Tekrar tekrar izlemeye doyamadığım ender animelerden. Yok böyle bir kurgu, gerçekten bir zeka savaşı bu kadar iyi yansıtılabilir bir animeye, satranç tadında ve oldukça heyecanlı. (:
Ve en baba karakter bence L'dir, öbür ukala dümbeleği Light'tı hiç sevmiyorum şahsen. =P
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: cigarette smoking man - 27 Aralık 2009, 20:42:35
nihbrin'in sozlukte lawliet basligini acmasindan dolayi forumda bu duvar kagidini paylasmak istedim.

Spoiler: Göster

(http://img693.imageshack.us/img693/5428/124033754253286606565c0.jpg)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: diana - 18 Ocak 2010, 21:28:18
İzlemeye doyamadığım bir anime...
Death Note izledikten sonra bayağı bir zaman başka bir anime izleyememiş tekrar tekrar bunu izlemiştim.
Beni en çok etkileyen L'in müthiş zekası olmuştu.
En çokda direk doğruyu buluşundan etkilenmiştim.
Spoiler: Göster
L'in ölümüde çok ani olmuştu benim için.Hatta L öldükten sonra izlemeye bayağı bir ara vermiştim.

Lıght'tan hep nefret ettim :dl
Near ise L özentisiydi.Ama yinede iyiydi.
Spoiler: Göster
 L'in intikamını aldığı için onu seviyorum

Sonu ise beklediğim gibiydi...
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Amras Ringeril - 24 Ocak 2010, 13:12:20
Şu videoyu paylaşmak istedim sadece, spoiler içermiyor pek merak etmeyin :D

http://www.youtube.com/watch?v=TB1pSPLK4K8
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: LewsTherin - 24 Ocak 2010, 17:53:05
güzel paylaşım :)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: brisingr - 05 Mayıs 2010, 23:34:02
İzlediğim en iyi anime - zaten fazla izlemedim ama - kurgusu, akılcılığı falan birçok filmden kat kat üstün tek kelimeyle HARİKA. İmdb notu da 9'lar da bir şey hakettiği gibi iyi bir not almış
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nihbrin - 06 Mayıs 2010, 02:12:06
İzlediğim en iyi anime - zaten fazla izlemedim ama - kurgusu, akılcılığı falan birçok filmden kat kat üstün tek kelimeyle HARİKA. İmdb notu da 9'lar da bir şey hakettiği gibi iyi bir not almış

Sen oldukça etkilenmişsin  ;D evrensel bir tatlılığı var senaryosunun, evet. Daha derinlere indiğinde anime kültürünün Death Note'a bakışının bu evrenselllikten biraz farklı olduğunu göreceksin. Sevdiğine sevindim. Sherlock Holmes göndermesi barındıran her hikayeyi ben de severim.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: monster - 30 Temmuz 2010, 14:39:26
Anime gerçekten harika !
Ben en son L ' in öldüğü bölümü seyrettim. :/
Bugün bu konuyu görmem iyi oldu.  ;D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: KYLE - 30 Temmuz 2010, 16:00:01
Evet Süper bir anime ayrıca 2 tane filmi var 1 tanesinin yarısında bıraktım Sahneleri animesiyle tıpatıp aynı bazı ek sahneleri var.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Gedwesverdar - 09 Ağustos 2010, 16:09:35
Seriyi bitiren arkadaşlar nerden izlediklerini özel mesajla söyleyebilirler mi? Benim izlediğim sitede 30. bölümden sonrası yok.
Ayrıca en sevdiğim karakter Ryuktur. Ryuktan sonra L geliyor. L 'in her şeyinden çok komikliklerini seviyorum. Misa'nın bir yerini ellemesi falan :P
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Akuma_Blade - 09 Ağustos 2010, 18:35:00
@İlker
"Nereden izlediklerini" değil, "nereden indirdiklerini" diyelim istersen, pek haz almıyorum çünkü "direkt izle" sitelerinden. Link attım özelden.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: KYLE - 10 Ağustos 2010, 10:18:14
akuma banada atarmısın kardeş lütfen :D :D :D
@İlker
"Nereden izlediklerini" değil, "nereden indirdiklerini" diyelim istersen, pek haz almıyorum çünkü "direkt izle" sitelerinden. Link attım özelden.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Jean Valjean - 10 Ağustos 2010, 11:42:19
Mit hepimiz bir aileyiz dedi de, 'kardeş' kelimesini ne kadar çok kullanmaya başladınız. İlginç, yeni moda herhalde?
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: KYLE - 10 Ağustos 2010, 20:18:04
ya bilmiyorum kardeş diyesim geldi hepimiz kardeşiz zaten
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Gedwesverdar - 13 Ağustos 2010, 16:55:36
Ben zaten herkese kardeş diye hitap ederim. :D
Kötü bir şey mi?
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Hurin - 06 Nisan 2012, 21:53:37
Seneler önce Nihbrin'in önerisiyle izlediğimde çok etkilenmiştim. Bizler için pekte yabancı olmayan "Vay be yine yapmış japonlar" demiştim kendi kendime. Bir kaç gündür sıkıntıdan tekrar izlemeye başladığımda eskisi gibi tad alamadım. Hatta bir çok yerde o kadar çok tesadüf var ki bu kadarda olmaz diyebildim. Tabi bu benim kendi gözlemlerim sonucu yaptığım bir muhakeme, hala serinin güzel olduğunu düşünüyorum ancak ultra mega süper değilmiş meğersem.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Derufin - 31 Mayıs 2012, 16:21:27
Büyük bir hevesle başladım. Spoiler vermemek amacıyla şöyle diyeyim, o malum kişinin ölümüyle bıraktım. Bir ara devam edeceğim. Başta süper giderken o bölüm ve sonraki ilk bölümde hayal kırıklığına uğramıştım.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Galaxie - 31 Mayıs 2012, 16:26:38
Büyük bir hevesle başladım. Spoiler vermemek amacıyla şöyle diyeyim, o malum kişinin ölümüyle bıraktım. Bir ara devam edeceğim. Başta süper giderken o bölüm ve sonraki ilk bölümde hayal kırıklığına uğramıştım.

Ben çok uzun zaman önce bahsettiğiniz olayı takip eden birkaç bölümü izleyip hayal kırıklığına uğradıktan sonra bırakmıştım. Ama bir daha başlamayı hiç düşünmedim (zaten 4 yıldan fazla oldu). Belki güzeldir, ama izleyenlerden bile iyi yorumlar almadığımdan bitireceğimi hiç sanmıyorum. O bitirileceğine merak edilen diğer animeler izlenmeli diye düşünüyorum...
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: TylerDurden - 31 Mayıs 2012, 17:49:34
Bir tanedir bir tane. Soluksuz bitirmişimdir zamanında. Yorumlara baktığımda yarıda bıraktığını söyleyenler olduğunu gördüm. Garip, hiç yarıda bırakılabileceğini tahmin etmezdim.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Wanderer - 31 Mayıs 2012, 18:16:43
Son ana kadar Kira taraftarıydım. Hatta şimdi elime geçse defter babamı öldürmemek kaydıyla aynı yolda ilerlerim diye düşünüyorum.

Spoiler: Göster
Ama koskoca L ölür de salatalık kadar çocuk koskoca Kira'yı devirirse sinir olurum tabi.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Elijah - 31 Mayıs 2012, 21:44:38
Son ana kadar Kira taraftarıydım. Hatta şimdi elime geçse defter babamı öldürmemek kaydıyla aynı yolda ilerlerim diye düşünüyorum.

Spoiler: Göster
Ama koskoca L ölür de salatalık kadar çocuk koskoca Kira'yı devirirse sinir olurum tabi.


Spoiler: Göster
Kira tabiki sadece o küçük çocuğa yenilmedi. O ve onun çikolata hastası -adını unuttum- arkadaşıyla kurduğu ittifak sonucu yendi ki, ancak böyle bir durumda L'nun seviyesine erişebilirlerdi.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: TylerDurden - 19 Haziran 2012, 17:15:25
Spoiler: Göster
 O ve onun çikolata hastası -adını unuttum-


Mello.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Raisor - 07 Temmuz 2012, 18:51:12
Son ana kadar Kira taraftarıydım. Hatta şimdi elime geçse defter babamı öldürmemek kaydıyla aynı yolda ilerlerim diye düşünüyorum.

Spoiler: Göster
Ama koskoca L ölür de salatalık kadar çocuk koskoca Kira'yı devirirse sinir olurum tabi.


Spoiler: Göster
Benim gibi düşünen biri çıktı iyi ki.

Benim anlamadığım şey L tek başına Kira'yı alt edemedi, ama N ve M birleşerek Kira'yı alt etti. Bu da demek oluyor ki, L tek başına olduğunda N ve M ittifağından güçsüzdü - ki hayır buna inanmak istemiyorum.

Bunun yerine, Kira N ve M'i L'e göre küçümsedi, böylece kaybetti diye düşüneceğim. Ki sadece düşünmeyeceğim gerçek böyle. Kira o çocukları küçümsedi. Küçümsemeseydi, defterin aslının ve sahtesinin farklı olduğunun öğrenilme ihtimaline karşı bir önlem alırdı. Onca şeyi akıl edecek bir karakter, bunu akıl edemiyorsa, yuh derim.

Kısacası M ve N, L kadar güçlü değildi. Ama hatayı Kira, bu çocukları küçümserken yaptı.

Bildiğim tek şey şu ki, her animede ölmeyi hak etmeyen birileri ölür. L, kesinlikle ölmeyi hak etmiyordu.


Bir de anlamadığım şey şu, birileri sonu güzel değildi diyor da, gerçekten güzel bir sondu.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: TheSpell - 05 Ağustos 2012, 16:22:14
Son ana kadar Kira taraftarıydım. Hatta şimdi elime geçse defter babamı öldürmemek kaydıyla aynı yolda ilerlerim diye düşünüyorum.

Spoiler: Göster
Ama koskoca L ölür de salatalık kadar çocuk koskoca Kira'yı devirirse sinir olurum tabi.


Spoiler: Göster
Benim gibi düşünen biri çıktı iyi ki.

Benim anlamadığım şey L tek başına Kira'yı alt edemedi, ama N ve M birleşerek Kira'yı alt etti. Bu da demek oluyor ki, L tek başına olduğunda N ve M ittifağından güçsüzdü - ki hayır buna inanmak istemiyorum.

Bunun yerine, Kira N ve M'i L'e göre küçümsedi, böylece kaybetti diye düşüneceğim. Ki sadece düşünmeyeceğim gerçek böyle. Kira o çocukları küçümsedi. Küçümsemeseydi, defterin aslının ve sahtesinin farklı olduğunun öğrenilme ihtimaline karşı bir önlem alırdı. Onca şeyi akıl edecek bir karakter, bunu akıl edemiyorsa, yuh derim.

Kısacası M ve N, L kadar güçlü değildi. Ama hatayı Kira, bu çocukları küçümserken yaptı.

Bildiğim tek şey şu ki, her animede ölmeyi hak etmeyen birileri ölür. L, kesinlikle ölmeyi hak etmiyordu.


Bir de anlamadığım şey şu, birileri sonu güzel değildi diyor da, gerçekten güzel bir sondu.

Spoiler: Göster
Haklısınız. Yoksa Kira küçücük çocuğa yenilecek kadar gerizekalı değildi. Koskoca L ile atışmalarının olduğu bölümler daha güzeldi tabii ki. Garipti yani. L'in ölümünden sonra devam ettirmeye karar verdiler, sonra da kötü yapmayalım diye bir şeyler sıkıştırdılar araya. Yalnız şunu söyleyeyim, Kira L'in ölümünden sonra çok aptalca davrandı. Aşırı derecede hem de. Öyle böyle değil. Bu yüzden hala devam ettirmelerine kızgınım.


En sonda olan olaylar bana pek üzücü gelmese de, kötü bir sondu diyemem pek.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: BerkeB - 06 Nisan 2013, 05:44:24
Yeni başladım komple bitirince yorumumu eklerim efendim...

Naruto Shipuuden 269. bölümde bıraktım sırf Death Note yüzünden :).

EDİT: Bitirmeye gerek yok. 17. bölümdeyim ben böyle anime görmedim arkadaş !!!!!

Olaylar öyle güzel kurgulanmış ki aha işte şu şöyle oldu sonra kesin şöyle olur diyebilmenizin imkanı yok.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nightmare - 07 Nisan 2013, 13:57:01
1. bölümü izledim gayet güzeldi.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nightmare - 01 Mayıs 2013, 19:38:50
Flood yapmış gibi görünmeyeyim aradan baya geçti :)

32. Bölümdeyim ve harikaaaaaaa :) Gerçekten müthiş bir anime.Özellikle L ye olanlar çok iyiydi.Sonlara doğru heyecan durakladı gibi sanki ama hala süper gidiyor.Bakalım sonunda ne olacak :)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: BerkeB - 01 Mayıs 2013, 22:07:03
Kabus keşke edit butonunu kullansaydın :D. Ben 29 da takıldım çok sıkıcı L' e olanlardan sonra bıraktım. İzlenmiyor, çekilmiyor arkadaş.

Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Nightmare - 01 Mayıs 2013, 22:08:20
Haksız da değilsin.Sonlara doğru sıktı ama zaten 2 bölümüm kaldı finali merak ediyorum :)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: BerkeB - 01 Mayıs 2013, 22:10:17
Benimde az bir şey kalmış sabredeyim de sonunu göreyim bari.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Glamdring - 12 Mayıs 2013, 15:44:01
En sevdiğim animedir,mangası da bir o kadar iyidir. Özellikle Matsuda'nın zırvaları ve Light ile L'nin arasındaki zeka savaşı çok iyiydi. :)
Avatarımda L olmasına rağmen en sevdiğim karakter Raito(light) Yagami'dir. :D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Acmert - 09 Ekim 2013, 23:55:16
10 günde 12 kitabını okuduğum muhteşem bir mangadır Death Note. Animesinde 5. bölüme zar zor gelebilmişken mangası inanılmaz bir akıcılıkla ilerlediği için çabucak bitirdim. Uzun zamandır bir seriye bu kadar bağlanmamıştım.

İlk olarak çürümekte olan toplumu iyileştirmek amacıyla başlamış Kira efsanesinin gittikçe sapıtması nedeniyle insan hangi karakteri seveceğine karar veremiyor. Başkarakterlerin her ikisi de çok akıllı karakterler ancak L sempatikliği ve Light'ın planlarını tek tek suya düşürmesiyle bir adım öne çıkıyor.

Spoiler: Göster
 Near ve Mello karakterleri ilk geldiklerinden beri çok itici geliyorlar ve kitaplardan biraz uzaklaştırıyorlardı. Ancak L'in ölümünden sonra biraz düşen heyecan son kitapta geri geldi. L öldükten sonra Near ve Mello'ya karşı Kira'nın kazanmasını istesem de, Light'ın geldiği son durumu görünce yok edilmesi gerektiğini anlamış oldum. Ve hayal kırıklığına uğratmayan, olması gereken bir son okuduğumu düşünüyorum.


Ayrıca; L > Mello + Near
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Erymnys - 11 Ekim 2013, 20:55:54
Şimdi ilk bölümünü bitirdim. Müzikleri tek kelimeyle muhteşem!
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: magicalbronze - 11 Ekim 2013, 22:45:54
Şimdi ilk bölümünü bitirdim. Müzikleri tek kelimeyle muhteşem!

Bir an şu "ilk bölümü bitirdim" mesajını görünce, parmakla gösterip "Lalalala hehehe death note izlememiş biri çıktı!!!1" şeklinde mesaj yazmak istedim ama tabii sana ve kendime olan saygımdan böyle bir eylemde bulunmuyorum!

Umarım animeyi de beğenirsin, en azından 22. bölüme kadar.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Erymnys - 11 Ekim 2013, 22:56:25
Ya benim ders çalışmam lazım ama meret izlettiriyor kendini. :D Bir oturuşta üç bölüm izledim, sözde ilk bölüme şöyle bir ucundan bakacaktım sadece. Dördüncü bölümü izlememek için zor tutuyorum kendimi, ödül koydum onu kendime ama konu bitirince bir bölüm izleyeceğim mola olsun diye. :D

Spoiler: Göster
Ha diyeceksin şimdi madem çalışıyorsun, Rıhtım'da ne işin var, orasını ne sen sor ne ben söyleyeyim. :D
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: zekican5 - 12 Ekim 2013, 00:19:14
Efsane serilerden birisi. L ne kadar sempatik olsada Light karizmasıyla döver L'i  :D ;) Bitirmeyenler bitirsin , hiç izlemeyenler ise " Bunu okuyacağına git izlesene be kardeşim!!!" :)
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Maedhros - 12 Ekim 2013, 01:50:21
Dizinin en karizmatik, en cool karakteri Matt'dır kanımca. Arkadaş adamın ölümü bile ayrı bir güzeldi. Hayatı sigara yapmış içiyordu adam, yazık oldu.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Erymnys - 12 Ekim 2013, 04:54:22
Böyle olmuyor yalnız, herşey yalan oldu ben oturdum bunu izliyorum saatlerdir. Nasıl bir kurgu yapmışsa adamlar her bölüm sonunda ölüyorum bir sonraki bölümde ne olacak diye düşünmekten.
Ayrıca L'in mi yoksa Light'ın mı zekasına hayran kalsam bilemedim. (İngilizce dublajlı izliyorum o yüzden Light benim için çocuğun adı. :D ) Sonuç olarak onların ikisi de benim bebeklerim diyor ve aralarında ayrım yapmıyorum, yapamıyorum. L bir adım atsa Light'ın, Light bir adım atsa L'in tarafını tutarken buluyorum kendimi. Bir de kim ne derse desin şu ana kadar olan bölümlerde ne L ne de Light Ryuk'un karizmasını, sevimliliğini yakalayabilmiş değildir. :D

Erymnys ilk 9 bölümden bildirdi.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Denaro Forbin - 23 Nisan 2014, 17:01:42
Küçüklükten kalma Pokemon, Digimon ve Yu-Gi-Oh anılarım vardı ve anime kültürüm de bunlardan ibaretti. Tabii o zamanlar biz bunları çizgi film olarak biliyorduk, anime olarak değil. Çocukluk işte.

Geçenlerde Pokemon'u özlediğimi fark ettim, şöyle bir çocukluğuma gidip geldim. Bir çocuğun kendini Pikachu sanıp camdan atlamasından sonra yasaklanmıştı ülkemizde bu yapım ve o gün bugündür Pokemon izlememiştim ben de. Evet, gerçekten uzun bir zaman dilimi geçmiş. Bir neslin "çizgi filmi" Pokemon talihsiz bir şekilde yayından kaldırılmış ve o nesil çocuklar olarak bizler de (bayağı duygusal oldu yalnız) sevgilimizden ayrı büyümüştük.

Her neyse. Konumuz Pokemon değil.

Pokemon'u izlemeye niyetlenmiştim ki, hiç ilgim olmayan bir konu olan animelere ilgi duymaya başladım bu ara. Ve izlemişken de en iyisini izleyeyim dedim ve Death Note izlemeye karar verdim. Belki de en iyi değildir ama araştırmalarım sonucunda en iyilerinden biri olduğuna karar verdim. Bunda birkaç kişinin önerilerinin en başında Death Note olmasının da büyük bir payı var tabii. Onlara da teşekkür ediyorum.

İlk on bölümü izledim geçtiğimiz günlerde ve gerçekten hayran kaldım. Müthiş bir senaryo var ve her bölümde üzerine koyarak ilerliyor. Büyük bir keyifle izliyorum ve izledikçe de izleyesim geliyor, merak uyandırıcı bir yapıya sahip.

Daha ilk bölüme başlarken introdaki şarkıyla beni kendine bağladı bu anime ve devamında bölüm içerisinde çalan müzikler ve finaldeki şarkı ile de iyiden iyiye unutulmazlarım arasına girmeyi başardı şimdiden. Müzikler çok başarılı.

Kira davası oldukça gerilimli ve L adlı dedektif ise gerçekten çok zeki. İlk başlarda Light çok saf diye düşünüyordum, bir sürü hata yaptı çünkü ama sonra o da toparladı ve böylece L ile Yagami Light kapışması da başlamış oldu. İkisinin de karşılıklı zeka dolu hamlelerini izlemek çok hoş.

Keşke buradaki yorumları okuma gafletinde bulunmasaydım. Feci bir spoiler yemiş bulunmaktayım, biraz hevesim kaçar gibi oldu ama yine de devamını izlemek istiyorum ve izleyeceğim.

Bitirdiğimde de yine bir şeyler karalarım.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: RedElf - 23 Nisan 2014, 18:57:44
Hevesle okuduğum her kitabını yarım saatte bitirdiğim bir manga serisidir. Uzun bir süre etkisi üzerimde kalmıştı. Mangasını okumak ayrı bir zevk verir insana. Başlamayanlar mangasını okusunlar.
Spoiler: Göster
3. kitapta anlıyorsunuz zaten Kira'nın bu oyunu kaybedeceğini. Başka bir yere çıkamazdı zaten. Bence L bu olayı çözmeliydi. Near değil. Son kitapta (bölümde her neyse) Near ile Kira buluştuğunda ve Kira çevresindeki herkesin öleceğini zannettiği zamanda  ama kimse ölmediğinde has..... demiştim yani.


Keyif kaçırıcı bilgileri(spoiler da denir) yazarken gizli butonunu kullanmak hoş bir davranıştır. - Editör
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Denaro Forbin - 23 Nisan 2014, 19:01:04
Hevesle okuduğum her kitabını yarım saatte bitirdiğim bir manga serisidir.3. kitapta anlıyorsunuz zaten Kira'nın bu oyunu kaybedeceğini.Başka bir yere çıkamazdı zaten.Bence L bu olayı çözmeliydi.Near değil.Son kitapta (bölümde her neyse) Near ile Kira buluştuğunda ve Kira çevresindeki herkesin öleceğini zannettiği zamanda  ama kimse ölmediğinde has..... demiştim yani.Uzun bir süre etkisi üzerimde kalmıştı.Mangasını okumak ayrı bir zevk verir insana.Başlamayanlar mangasını okusunlar.

Nerede spoiler uyarısı? Ah ah. Bir daha girmeyeceğim bu başlığa.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: RedElf - 23 Nisan 2014, 19:57:33
Hevesle okuduğum her kitabını yarım saatte bitirdiğim bir manga serisidir.3. kitapta anlıyorsunuz zaten Kira'nın bu oyunu kaybedeceğini.Başka bir yere çıkamazdı zaten.Bence L bu olayı çözmeliydi.Near değil.Son kitapta (bölümde her neyse) Near ile Kira buluştuğunda ve Kira çevresindeki herkesin öleceğini zannettiği zamanda  ama kimse ölmediğinde has..... demiştim yani.Uzun bir süre etkisi üzerimde kalmıştı.Mangasını okumak ayrı bir zevk verir insana.Başlamayanlar mangasını okusunlar.

Nerede spoiler uyarısı? Ah ah. Bir daha girmeyeceğim bu başlığa.

Oppsss.Pardon .s
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Denaro Forbin - 28 Mayıs 2014, 00:08:42
İlk 10 bölümü izledikten sonra şurada (http://www.kayiprihtim.org/forum/death-note-spoiler-kuyusu-t3701.0.html;msg147144#msg147144) değinmiştim biraz. Kalan 27 bölümü de izleyerek Death Note'u noktaladım. (Buradan sonrası spoiler.)

Çabuk bitirmemek için günde bir bölüme bile indirmiştim, tadını çıkara çıkara izlemek istedim ve her bir bölümü izlerken de çok keyifli vakit geçirdim. Yani genel olarak animeyi çok beğendim, evet. Fakat birkaç sitemim olacak şimdi.

Elbette ben de birçok kişi gibi L'in ölümüne üzüldüm. "En iyi arkadaşım" dediği kişi tarafından öldürülmesi sebebiyle çok duygusal bir son oldu. Böyle bir ölümü hak etmediğini rahatlıkla söyleyebilirim.

L'in ölümünden sonra ortaya çıkan iki karakter Mello ve Near ise bence kurguya çok fazla renk kattılar. Near'a pek ısınamasam da, Mello karizması ve ses tonuyla çok sevdiğim bir karakter oldu. L'in kale çizgisine çok yaklaşmasından sonra golü Near'ın atması biraz üzücü oldu tabii ki ama en baştan beri L'in tarafında olduğum için Yagami Light'ın yakalanmasına sevindim.

Ben biraz da Dexter Morgan karakterine benzettim Light'ı. Dexter da kötüleri öldürüyordu, Light da. Ama işte birkaç yönden ayrılıyor fikirleri ve bu noktada senaristlerin izleyicilere olayları nasıl aktardığı da önemli. Dexter'ı desteklerken, Light'ı desteklemiyor olmam işte tam da iki karakterin düşünce yapılarıyla ve biraz da senaristlerle alakalı.

Her neyse.

Amane Misa gibi şirin, L ve Mello gibi sağlam karakterleri de bünyesinde barındıran Death Note, benim unutulmazlarım arasına çoktan girdi. Mello'nun rolünün animede bu kadar az olmasına o kadar çok kızdım ki, keşke biraz daha fazla izleyebilseydim kendisini. Çok üzüldüm bu duruma. Umarım mangalarında daha fazla rolü vardır, tek temennim bu.

Son olarak müziklerine değinmek istiyorum. Genel anlamda çok başarılı buldum müzikleri lakin 19.bölümden sonra başlangıç ve bitiş şarkılarının değişmesine hiç mi hiç alışamadım. Öncekilerde sesi açardım dinlemek için, 19'dan sonra sesi kısar oldum. Metal bana göre değil ne yazık ki, dinleyemiyorum. Hangi kafa o güzelim 2 şarkıyı değiştirir onu da anlamak güç tabii ki.

Spoiler: Göster
Sevdiğim başlangıç şarkısı: Opening 1 (http://www.youtube.com/watch?v=PkXw1iBgzoY)
Sev(e)mediğim başlangıç şarkısı: Opening 2 (http://www.youtube.com/watch?v=HGQAjAjsZNo)


Spoiler: Göster
Sevdiğim bitiş şarkısı: Ending 1 (http://www.youtube.com/watch?v=Rvn5NJGlvgQ)
Sev(e)mediğim bitiş şarkısı: Ending 2 (http://www.youtube.com/watch?v=FpBBMaEBmMA)


Spoiler: Göster
Ve bu da en sevdiğim soundtrack: Ryuk Theme (http://www.youtube.com/watch?v=AnlFMzK80h4)
L soundtrack da çok hoş: L's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=MTGlrcReWrk)
Şunu da Mello'nun hatırına koyayım: Mello Theme (http://www.youtube.com/watch?v=LuYTEhywjIk)


Yakın bir tarihte mangalarını da okuyacağım bu efsanenin. Önce okusam daha iyi olurdu ama bu seferlik istisna oldu işte.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: BerkeB - 29 Mayıs 2014, 22:50:32
Son bir kez daha düşündümde benim için bu anime Amane Misa ve Ölüm Meleği Ryuk'tan ibaret. Diğer karakterlerdende etkilendim ama bu ikisi kadar değil.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: Bengü - 30 Mayıs 2014, 12:14:16
Yazıda spoiler var, izlemeyenlerin okumasını önermiyorum.

Çocukken çizgi film diye bilerek izlediklerimizi saymazsam, izlediğim ilk anime Death Note. Bu sebeple de pek bir merakla başlamıştım. Meraklarımın, beklentimin karşılığını aldım mı? Yeterince.

Her karakterini ayrı ayrı sevdiğim bir anime oldu. Birbirinden baskın gelenler var tabii ki. Light'ı çok severek animeye başlamama rağmen, L gelince kendisinin papucu biraz dama atıldı. L ölünce onun yerine gelen Near ise onun yerini tutamadı tam olarak ve fazlasıyla özletti bu karakteri. Ama oyuncaklarını çok sevmiştim.
Amane Misa ise her çıktığında ise güldürüyordu, çok hoş oluyordu. Hem şirin, güzel hem de biz izleyicileri animenin ciddiliğinden azıcık da koparan bir karakter idi.
Elma gördüğümde de aklıma hep Ryuk geliyor artık, özleyeceğim.

25. bölüme kadar çok güzel oturan dizi, L ölünce nasıl bir anda 12 bölüme bu kadar çok şey sığdırmış yahu? 25'ten sonra bence çok hızlı ve karışık aktı. Pek hoşuma gitmedi bu açıkçası.

Müziklerine Denaro Forbin gibi ben de kesinlikle değinmeliyim. İlk açılış ve kapanış müzikleri çok güzeldi. Bence tam diziyi yansıtıyordu. İkisinin de değişmesi benim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Keşke değişmeseydi.
Ryuk's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=AnlFMzK80h4) benim de en çok ilgimi çeken soundtrack olmuştu. Ve ondan sonraki sıraya da Light's Theme (http://www.youtube.com/watch?v=LOLadUU4PfA)'i koyabilirim.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, aklıma gelen bir şey olursa editleyerek ekleyeceğim.
Başlık: Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
Gönderen: PhoenixMan - 11 Haziran 2014, 18:51:53
Yazıda spoiler var, izlemeyenlerin okumasını önermiyorum.
Senelerdir aynı durum mevcut bir türlü girip de düzenlemek fırsat olmamıştı. Yazıyı da ben hazırlamamıştım, bir arkadaşımın ricası üzerine onun yerine paylaşmıştım. Biraz gizledim şimdi, umarım daha iyi olmuştur. :)
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Denaro Forbin - 11 Haziran 2014, 19:04:38
Yazıda spoiler var, izlemeyenlerin okumasını önermiyorum.
Senelerdir aynı durum mevcut bir türlü girip de düzenlemek fırsat olmamıştı. Yazıyı da ben hazırlamamıştım, bir arkadaşımın ricası üzerine onun yerine paylaşmıştım. Biraz gizledim şimdi, umarım daha iyi olmuştur. :)

Bengü aslında kendi yazısının geri kalanında spoiler olduğunu belirtmek istemişti. :)
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: PhoenixMan - 11 Haziran 2014, 19:11:41
Bengü aslında kendi yazısının geri kalanında spoiler olduğunu belirtmek istemişti. :)
Hmmm, karışıklık çıkmış. Geri açsam mı ki o zaman? :P

Neyse, en iyisi şuradaki köşede utanıp geleyim ben.
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Denaro Forbin - 11 Haziran 2014, 19:14:49
Hmmm, karışıklık çıkmış. Geri açsam mı ki o zaman? :P

Neyse, en iyisi şuradaki köşede utanıp geleyim ben.

Yanlış anlaşılmayı düzeltmek için dedim, elbette en baştaki mesajın düzenlenmesi iyi olmuş. :)
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Grayswandir - 10 Ağustos 2014, 14:24:23
Gördüğüm en overrated anime.
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Maedhros - 10 Ağustos 2014, 17:06:14
İzlediğim ilk anime. Ayrıca en beğendiğim anime. Favori karakterim Matt. Tanrı günahlarını affetsin...
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Rosemary - 03 Ocak 2015, 20:28:46
Bu serinin kitaplarını almayı düşünüyorum. Fakat daha önce hiç bu tarz kitaplar okumadım. Spoiler yemeyeyim diye hiçbir yorumu da okumadım zaten.

Sorum şu. Sizce manga dünyasına bu seriyle başlamam da herhangi bir sakınca var mı?
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Light - 03 Ocak 2015, 20:47:33
BURADAN (http://mangafox.me/manga/death_note/) bakarak yorum yapabilirsiniz.

Bence çok daha değerli mangalar var, popüler kültürün seliyle akıp gitmeyin derim.
Mangafox sitesinden bakıp birkaç tane beğenmenizi, en beğendiğinizi okumanızı tavsiye ederim. Diğer türlü sıkılıp bu kültürü kenara atma riskiniz de var.
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: Rosemary - 03 Ocak 2015, 21:01:38
Hımm, iyi olaymış. Yalnız bu konuda harbiden cahilim. Şimdi bu kadar fazla alternatifi bir arada görünce kafam tam karıştı. İyisi mi siz 'daha değerli' kısmından bir şeyler fısıldayın.
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: VeRMiNaaRD - 03 Ocak 2015, 22:30:21
Manga okumaya death note ile başlamıştım bir sakınca yok;)

Ben şimdi one piece okuyorum onu daha çok seviyorum:)
Başlık: Ynt: Death Note (Dikkat: Spoiler çıkabilir!)
Gönderen: zuko - 03 Ocak 2015, 22:48:37
Bu serinin kitaplarını almayı düşünüyorum. Fakat daha önce hiç bu tarz kitaplar okumadım. Spoiler yemeyeyim diye hiçbir yorumu da okumadım zaten.

Sorum şu. Sizce manga dünyasına bu seriyle başlamam da herhangi bir sakınca var mı?
Bence animesinden başlayın.