Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Huor Eärfalas - 12 Ağustos 2008, 17:02:36

Başlık: Matrix
Gönderen: Huor Eärfalas - 12 Ağustos 2008, 17:02:36
(http://beyazperde.mynet.com/images/film/446-matrix.jpg)

Tür :   Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 3 Eylül 1999
Yönetmen : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Senaryo : Larry Wachowski
Görüntü Yönetmeni : Bill Pope
Müzik : Don Davis
Yapım : 1999, ABD , 136 dk.


Oyuncular
Keanu Reeves , Laurence Fishburne , Carrie-Anne Moss , Joe Pantoliano , Hugo Weaving (Ajan Smith) , Gloria Foster (Oracle) , Marcus Chong (Tank) , Julian Arahanga (Apoc) , Belinda McClory (Switch)

İki türlü gerçeklik vardır: biri yaşanan, öteki yaşamın ötesinde olan. Bunlardan biri rüya, öteki de Matrix'dir. Neo, umutsuz bir çaba ile Matrix hakkındaki gerçeği araştırıyor. Tam olarak kavrayamadığı şeylerin yaşamını kontrol ettiğini biliyor.

Matrix Nedir? Neo, efsaneler aracılığı ile tanıdığı ve son derece tehlikeli bir adam olan Morpheus'un gerçeği bildiğine inanmaktadır.

Bir gece Neo, kendisini başka bir dünyaya götürebilecek güzel yabancı Trinity ile tanışır. Bu kızın götüreceği dünyada, Morpheus'u bulacak ve Matrix hakkında bir şeyler öğrenecektir.
Başlık: Matrix Revolutions
Gönderen: Huor Eärfalas - 12 Ağustos 2008, 17:03:17
(http://beyazperde.mynet.com/images/film/1420-revolutionsposter.jpg)

Tür :   Macera / Aksiyon / Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 5 Kasım 2003
Yönetmen : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Senaryo : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Görüntü Yönetmeni : Bill Pope
Müzik : Don Davis
Yapım : 2003, ABD , 129 dk.


Oyuncular
Keanu Reeves (Neo) , Laurence Fishburne (Morpheus) , Carrie-Anne Moss (Trinity) , Hugo Weaving (Ajan Smith) , Monica Bellucci (Persefone) , Daniel Bernhardt (Ajan Johnson) , Nona M. Gaye (Zee) , Harry J. Lennix (Lock) , Matt McColm (Ajan Thompson) , Jada Pinkett Smith (Niobe)

Gerçek dünya, Matrix'in makine askerleri tarafından istila edilirken, Zion'un da yaşanabilir bir yer haline getirilme çalışmaları paralel olarak devam ediyor. Neo'nun tüm insanlığı, gerçek yaşama geri döndürüp döndüremeyeceği ve Matrix sisteminin tam anlamıyla durdurulup durdurulmayacağı, gerçek dünya ile sanal dünya Matrix'in arasında sıkışıp kalan Neo'nun kendini kurtarabilmesine bağlıdır.

Aksiyon ve bilimkurgu sinemasında önemli bir dönüm noktası olan Matrix serisinin son ayağı olan Matrix Revolutions, makineler ve insanoğlunun amansız savaşına sahne oluyor.
Başlık: Matrix Reloaded
Gönderen: Huor Eärfalas - 12 Ağustos 2008, 17:04:06
(http://beyazperde.mynet.com/images/film/1216-matrixreloadedposter.jpg)

Tür :Aksiyon / Fantastik / Bilim Kurgu
Gösterim Tarihi : 16 Mayıs 2003
Yönetmen : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Senaryo : Andy Wachowski , Larry Wachowski
Görüntü Yönetmeni : Bill Pope
Müzik : Don Davis ,  Paul Oakenfold
Yapım : 2003, ABD , 138 dk.


Oyuncular
Keanu Reeves (Neo) , Laurence Fishburne (Morpheus) , Carrie-Anne Moss (Trinity) , Hugo Weaving (Ajan Smith) , Matt McColm (Ajan Thompson) , Jada Pinkett Smith (Niobe) , Monica Bellucci (Persephone) , Lambert Wilson (Merovingian) , Harold Perrineau Jr. (Kain) , Harry J. Lennix (Lock) , Clayton Watson (Çocuk) , Daniel Bernhardt (Ajan Johnson) , Christine Anu (Lazarus) , Nona M. Gaye (Zee) , Neil Rayment (İkiz 1) , Adrian Rayment (İkiz 2)

Neo ve Zion'un diğer isyancıları, Matrix'i dönüştürme çalışmalarına başlıyor. Neo'nun kendi gücünün ve misyonunun iyice farkına vardığı noktadan başlıyoruz filme. İlk filmde kendisini ve yoldaşlarını ajanların elinden kurtaran Neo, ikinci filmde bütün bir Zion şehrini ve sakinlerini kanatları altına almaya çalışacak.

Bunun için de, ulaşmak son derece güç olsa da, Anahtarcı'yı bulmaları gerekiyor. Bu durum ise düşmanlarına yenilerini de katacaktır. Kendisini kopyalayıp, kopyalarından bir ordu hazırlayan Ajan Smith'e İkizler de katılır.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: Nirnaeth - 23 Ağustos 2008, 14:11:11
Aksiyon olarak güzel film, böyle teknolojide sınır yoktur dedirten cinsten. İkinci filmdeki arabalı kovalamaca sahnelerini hala hatırlarım, izleyeli yıllar olmasına rağmen. Ama küçükken izlediğimden mi kaynaklanıyor bilemem, bana Neo ve Trinity'nin her filmde olan klasik aşkından başka bir duygu yok gibi gelmişti.. :P
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: simkalaba - 24 Ekim 2010, 18:11:26
manyak bir film bu yaaa.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: boromir - 24 Ekim 2010, 18:19:22
En güzeli ilk filmi. Ama insanlar anlayamadığı için 2 tane devam filmi yaptılar ve iyi de oldu doğrusu. Devamı çıksa ne güzel olur dediğim efsane bir film.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: Bonthey - 25 Ekim 2010, 01:01:45
Denildiği gibi;

Yüzyılı kapatan film...
Ama ilk filmin yerini hiçbirisi tutamadı..
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: boromir - 25 Ekim 2010, 16:13:35
Denildiği gibi;

Yüzyılı kapatan film...
Ama ilk filmin yerini hiçbirisi tutamadı..
Çünkü tüm olan biten herşey ilk filmde anlatılıyordu. Ama çok açık olmasına rağmen neden pek çok insan anlamadı ben de bunu anlayabilmiş değilim.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: Bonthey - 25 Ekim 2010, 16:40:56
Hayır, bence Matrix'in birinci filmi taze bir nefes getirdiği için diğerlerinden sivrildi.
O zamana kadar bu tarz bir kutgu, senaryo gelmemişti hiç. İnsanlara farklı geldi ve bu nedenle yeri ayrı oldu. Diğer filmlerle arasında da epey zaman vardı gösterim tarihi olarak. Filmin diğer bölümleri geldiğinde insanlar bu düşünceyi artık sindirmiş oldu ve izledikleri filmde bir tazelik, farkılık göremediler.

Bence ilk filmin özel olma nedeni bu. :)
Başlık: Matrix Serisi Yeni Baştan Çekiliyor
Gönderen: mit - 15 Mart 2017, 12:45:29
(http://kayiprihtim.com/wp-content/uploads/2017/03/matrix-reboot-ust.jpg)

Yeniden yapım furyasının sinemayı yavaş yavaş ele geçirdiği şu günlerde bir haber de Warner Bros. cephesinden geldi: Matrix serisi tekrar çekiliyor.

The Hollywood Reporter’da yayınlanan özel habere göre film bir “reboot” olacak, yani tüm sil baştan çekecekler. Ve başrol için siyahi oyuncu Michael B. Jordan (Creed, Fantastic Four) düşünülüyor. Senarist koltuğundaysa Electra, X-Men: Last Stand, Avengers ve Hulk gibi filmleri yazan Zak Penn oturuyor.

İlk üçlemeyi yazıp yöneten Wachowski Kardeşler‘in yeni filmle hiçbir alakaları bulunmuyor. Keanu Reeves de bu ikilinin dışındaki birilerinin çekeceği herhangi bir Matrix filminde oynamayacağını açıkça belirtmişti. O nedenle kendisini de göremeyeceğimiz kesin gibi.

Filmin hayranlarının bu habere verdiği tepkilerse karışık. Kimileri böylesine klasik bir yapımın yeniden çekilmesine hiç gerek olmadığını savunurken kimileriyse yeni Neo olarak siyahi bir oyuncu görebilecek olmaktan endişeli. Bununla birlikte Warner Bros’un yeni Star Wars filmlerinin izinden gitmek istediği ve Michael B. Jordan’ın Morpheus’un gençliğini oynayacağını iddia edenler de var.

Haber (http://kayiprihtim.com/haberler/sinema/matrix-serisi-yeni-bastan-cekiliyor/)
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: Celebhol - 15 Mart 2017, 15:42:00
(https://image.ibb.co/j9ELGF/wb.jpg)
Başlık: Yeni Matrix Filminin Senaristinden Açıklama Geldi!
Gönderen: mit - 19 Mart 2017, 13:00:18
(http://kayiprihtim.com/wp-content/uploads/2017/03/matrix.jpg)

Yeni Matrix filminin senaristis Zak Penn, serinin sil baştan çekileceği iddialarını kısmen yalanladı.

Bildiğiniz gibi yeni Matrix filmlerinin çekileceği haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Sinema tarihinin en sevilen eserlerinden birinin yeniden çekilecek olması haliyle karışık duygularla karşılandı. Resmi bir açıklama gelmemiş olması da nasıl bir yapımla karşı karşıya kalacağımız konusunda bizi muallakta bırakmıştı. Ancak yeni filmin senarist koltuğunda oturan Zak Penn birkaç gün önce Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla içimizi biraz rahatlattı gibi.

Burak "zehir" Mermer'in Twitter'ın gücü adına! haykırışlarıyla yazdığı, belgelerle konuştuğu detaylı habere buradan (http://kayiprihtim.com/haberler/sinema/yeni-matrix-in-senaristinden-aciklama/)ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: Grayswandir - 19 Mart 2017, 14:35:31
Reboot ya da yeni hikaye olması da bence çok fark etmiyor. Nasıl olsa Wachowski'lerin çektiği 2. ve 3. filmlerden daha büyük bir rezillik çıkaramazlar ortaya. Matrix tek başına şahane olan, birden fazla çekilecek şekilde de tasarlanmamış bir filmdi. Sonradan "ya bundan iyi para kazandık biz devam edelim" dedikleri zaman da bence tarihin en kötü devam filmlerinden ikisini çektiler. İyisi yapılamaz değil tabii, istiyorlarsa çeksinler, umarım güzel olur. Ama gerçekten o kadar ümidim yok ki vasat üstü bir film çıkarsa şaşıracağım.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: - 19 Mart 2017, 15:48:51
İkinci filmde güzel bölümler vardı bence, Mimar ve seçim gibi bölümleri ben sevmiştim. Ama çok fazla dövüş sahnesi vardı bir yerden sonra yeter artık dedirtiyordu. Üçüncü film tamamen kötü hikayeli video oyunları gibi, arkadan makineler geliyor iyi sür, vurabildiğin kadar makine vur, makinelere yakalanmadan cephane taşı vb.
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: GökTürk - 24 Mart 2017, 00:39:48
Matrix (ayrıca Yüzüklerin Efendisi) film beğenme kriterlerimi yükseklere çıkarmış filmdir. O günlerden sonra hiçbir filmi tam olarak beğenemiyorum. Öyle bir film işte. :)
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: mit - 24 Mart 2017, 15:02:25
İkinci filmde benim de beğendiğim kısımlar vardı. Ajan Smith'in neye dönüştüğünü görmek, anahtarcı falan güzeldi mesela. Ama aksiyonu biraz fazla boldu ve geçiş filmi olmanın acısını çekiyor, hiçbir şeyi tamamına erdiremiyordu (diye hatırlıyorum). En azından bir iki şeye şöyle ilk filmin sonundaki gibi tatmin edici, heyecanlandırıcı bir cevap verseydi şimdi çok daha farklı şeyler söylüyor olurduk. 3 ise hayal kırıklığıydı...
Başlık: Ynt: Matrix
Gönderen: kargasiz - 08 Kasım 2017, 12:19:53
Matrix ile hayatımda bir çok şeyin değiştiğini söyleyebilirim, o yüzden Matrix evreninde farklı hikayeleri görmeyi, farklı bakış açıları edinmeyi çok isterim. Mesela Animatrix harikulade beğendiğim bir yapıttı. Çekilecek film eski filmin yeniden uyarlaması değil de farklı karakterleri anlatacak olması çok doğru bir hamle olur. Geçmişten veya gelecekten bahsetse de farketmez. Bu konuda çok fazla alternatif var, yazabilecekleri çok güzel hikayeler var. Kaliteli senaristin ve bu felsefik bakış açısına sahip bir senaristin elinden çok kaliteli bir yapım çıkacağı garanti.

Mesela çok yakın arkadaşlarından veya ailesinden birinin Ajan'lardan birine dönüştüğünü gören ve program tarafından farkedilmeyen(olayı unutmayan) bir karakterin bakış açısı, kurtulmak istemesi harika bir şekilde anlatılabilir.