Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Oyun Masası => Dipsiz Konak => Konuyu başlatan: Dwaxer - 17 Temmuz 2009, 23:32:13

Başlık: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 17 Temmuz 2009, 23:32:13
.

Forum FRP

Forumlara yazarak FRP yapmak normal masaüstü sisteminden farklı oluyor. Birkaç saniyelik aksiyonların gerçekleşmesi birkaç gün sürüyor ve bu da pek çok sorunu beraberinde getirebiliyor. Ancak forumda FRP yine de yapılabilir. Ben başka sitelerde gerek D&D3,5, gerek 4.Ed. oyunları oynattım. Normalde masaüstünde DM’lik yapacak kadar hazırcevap sayılmam ama forumda yazarak naçizane yapıyorum. Photoshoplu haritalar, vs resimlerle de destekliyorum filan, fena olmuyor. Neyse...
Aşağıdaki forum FRP sistemini bir arkadaşla düşündük. Amaç: Forumda D&D kurallarını bilmeyen kişilerin bile katılabileceği basit bir D&D FRP sistemi geliştirmekti.

Tıpkı D&D’deki gibi 1d20, vs zar sistemini kullanıyoruz. Ama tabii ki DM bunu sayısal olarak öyküye yansıtmamaya çalışır. Yine de merak edenlere, yorum başlığından, “senin zarın şöyle geldi, yerde olduğundan -4 aldın defansına, adam zaten senden hoşlanmıyordu diplomasine penaltı vermiştim,” vs, vs gibi açıklayıcı bilgiler verebilir.

Zar sistemini doğal olarak yaptığınız eylemlerde kullanıyoruz ve bu eylemleri de kabaca 5 zorluk derecesine ayırdık; işte bu zorluk derecelerini geçmemiz gerekiyor:
Zorluk dereceleri:
-10 (kolay): Örneğin baldırı çıplak bir gobline vurmak, çürük bir kapıyı kırmak, ateş yakmak, vs basit işler için tutturmanız gereken sayı.
-15 (Normal): Ağaca çıkmak, halata tırmanmak, hafif zırhlı savaşçıya vurmak, tuzakları farkedebilmek, basit büyüleri yapabilmek, vs işler için tutturmanız gereken zar seviyesi.
-20 (Zor): Full-metal zırhlı bir şovalyeye vurmak, gerili ipe tutunarak uçurumun üzerinden geçmek, sarp kayalara tırmanmak, zıplayıp duran vahşi bir atın üzerinde denge sağlamak, tuzakları etkisiz hale getirebilmek, güçlü büyüler yapabilmek, vs gibi sıradan insanların beceremeyeceği olaylar için gerekli sayıdır.
-30 (çok Zor): Havada üç parande atıp devin omuzlarına konmak ve hızlı beyin ameliyatı gerçekleştirmek, Büyüyle korunan tuzakları etkisiz hale getirmek, çok çok güçlü büyüler yapabilmek, vs için bu zar atabilmelisiniz
-40 (İmkansız): Yaşlı bir ejderhanın kafasına sopayla vurabilmek, Tanrı’yla konuşabilmek ve onun da sana cevap vermesi, vs gibi şeyler.

Zar sistemini kullanırken attığınız (DM atacak sizin yerinize) zara eklenebilecek iki değişik bonus var:

-Seviye Bonusu:
Birincisi sizin seviyenizi gösteren sabit bonus; yani örneğin karakter 2.seviye ise bu bonus +2’dir. Zamanla artacak bu bonusu karakterinizin nasıl bir yeteneği olduğuna bağlı olarak veriyoruz. Örneğin karakter bir hırsız ise bütün akrobasi ve hırsızlıkla ilgili zarlarına +2 alacak. Savaşçı olsaydı savaş ve kaba kuvvet, vs zarlarına alacaktı, büyücü olsaydı büyü zarlarına bu sabit bonusu ekleyecektik. Örneğin bir paladin olsa Str ve Cha bazlı zarlarına gelir bu bonus.

-Mesaj Kalitesi Bonusu:
NPClerden farklı olarak biz oyuncuların bir avantajı ise yazdığımız mesajın güzelliğine bağlı olarak 1d20 zarına ek bonus alabilmeniz! Yazdığımız mesaj sonucu belirlemiyor, yazdığımız mesaj sonuca etki ediyor! Yani edebi değeri olan bir mesaj yazarsanız fazladan bonus alıyorsunuz. Ama yazı kalitesinden başka; espriler, duygusal ifadeler, akıllıca bir hareket, emek verilmiş güzel yazı, şiirsellik, vs de size bonus kazandırır. Bu tip bonusların toplamı (1-10) arası olabilir 10’u geçemez. Zaten 10 bonus almak çok zor olur bence.
Diyelim ki çok hoş bir mesaj attınız ve büyükçe bir bonus aldınız, ama o sırada zar atmayı gerektiren bir durum yok. Bu bonusunuz bir sonraki zar atma durumunuza kadar saklanıp, DM tarafından aksiyon zarına eklenir, yani emeğinizin karşılığı gelir muhakkak.

Şimdi buna birkaç örnek verelim: Atılan mesajlar aşağıdaki gibi olursa (bence) bonuslar nasıl olur.
-Sen kimsin diyen adama saldırıyorum. ........ 1d20+2 (+2 bonus 2.seviye savaşçı olduğu için verildi arkadaşa)
-“Sen kimsin diyen adamın yüzüne okkalı bir yumruk indiriyorum!” ........ 1d20+3 (+2 savaşçı bonusu ve +1 de yazısına dikkat ettiğinden)
-“Seni gidi goblin kıçı suratlı haydut!” diye bağırarak kılıcımla deşiyorum terbiyesizi! ...... 1d20+4 (+2 savaşçı, +2 esprili cümle)
-Derhal büyüyle su oluşturuyorum; “Aqua Fırlatanga!!” iblisin elindeki alevli kılıcı söndürmeye çalışıyorum! ........ 1d20+6 (+2 büyücü bonusu, +2 yazı ve +2 de güzel düşünülmüş bir çözüm için)
Gibi...

Aslında bu, ortak öykü yazma ile oyun arasında bir sistem.
Şimdi bazı itirazlar olacaktır:
-Örneğin işi bilenler savaşçının elindeki silahtan tut da aldığı featler, çift el kullanma, vs birsürü yan etkinin zarlara dahil edilmesi gerektiğini söyleyebilir. Ama zaten amaç bu forum oyun sistemini basitleştirip uzman olmayanların da oyuna katılımını sağlamaktı. Tabii DM’in D&D bilmesi iyi olur; böylece tılsımlı eşyaların vs etkilerini de zarlara katar yaptığı hesaplamalarda.
-İkinci itiraz da: “Yazılarımızın güzel olup olmadığına sen mi karar vereceksin?” şeklinde olabilir. Yok benim DM olmak gibi bir tutkum yok, (zaten DM aynı zamanda editör olmalı forumda) oyuncu olmak daha cazip bence. Ama evet, DM’e güvenmek gerekiyor; tabii onun da görüşleri bazen değişir, yanlış yapabilir vs. Ama zaten FRP, fertlerin birbiriyle yarışması değildir; ekip olarak keyifli vakit geçirmektir.

Böyle bir sistemle de, ilgilenenler olursa forumda oyun yapabiliriz.

.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Amras Ringeril - 17 Temmuz 2009, 23:42:48
Epey basitleştirilmiş, ipleri DM'nin eline salan bir sistem gibi görünüyor. Daha önceki bir kaç denemede gördüğümüze göre, zaten DM'nin eline salmak bu tarz oyunda en iyisi olur gibi. Ama bu durumda da DM'nin yetenekli ve bilgili olması şart gibi görünüyor. Basit ve güzel gibi geldi bana. Denenebilir.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Nophanus - 17 Temmuz 2009, 23:44:17
Eh,ben her koşulda varım ^^
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 18 Temmuz 2009, 00:17:58
Açıkcası online frp yapılacaksa en iyi seçenek forum diye düşünüyorum. Uzun sürüyor, bazende ağır geçiyor, ama Dm iyi bir kurgu hazırlayıp oyuncuları yönlendirirse eğlenceli olabiliyor. Msn'de oynamaktan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim, msn'de çok cıvıyor.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Nophanus - 18 Temmuz 2009, 00:20:41
Oyun belirli saatler içerisinde oynanır hergün,oyuncular o saatte pc başında olur.Pek sorun olmaz.Canina'nında dediği gibi;msn den çok daha tatlı olur.Tecrübeyle sabit.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Amras Ringeril - 18 Temmuz 2009, 00:21:33
Saat sınırlaması koyulduğunda msnden farkı olmaz.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Nophanus - 18 Temmuz 2009, 00:22:41
Nasıl olmaz? Sonuçta mesajlar ardı ardına yazılmaz arada biraz zaman ister istemez oluyor =)
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: yuno44907 - 18 Temmuz 2009, 01:58:01
Aslında satışçıları assak bu iş her türlü olur. Bir an oynamak istiyor, sonra sıkılıyor, sonra bırakıyor. Herkes haklı aslında. Bir kısım bir toplansak manyak koparız diyor, ötekiler sıkıcıymış bu kaçın diyor. DM'lere de çok iş düşüyor. Oynanan hiç bir oyunu beğenmedim. Forumlarda olmuyor bu iş. Pek çok defa ben oynatmak istedim ama hakkımdaki önyargılar ve sistem olarak RPyonias(daha denenmedi bu sistem) kullanmak istemem yüzünden herkes ayrı bir yöne kaçtı. Oyungezer'de ki trolller dalgaya bile aldı ki orası troll yuvasıdır. Ben orada ruhumu yüceltip kişiliğimi geliştirirken hala kimsenin beni iplemediğini fark ettim. Fantastikedebiyat'tan atıldığımdan beri kimse iplemiyor. O Rufio denen adi bile bana borçlu olduğu halde iplemiyor. Okunmayan hikayeler yazıyorum şu aralar. O kadar zavallıyım yani.

Umarım bu mesajı okumak sizi eğlendirmiştir yada size ne ki benden.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 18 Temmuz 2009, 02:01:33
Haklı biraz daha zaman alır. Ama bu Frp'nin kalitesi arttırıyor bence. Oyuncu ve Dm ne yazacaklarını biraz olsun düşünüyor, toparlıyor ve öyle yolluyor. Msn'de ise imla kurallarına bile aldırmadan yollanıyor.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Nophanus - 18 Temmuz 2009, 02:05:07
Forum Frp si gerçekten çok zevklidir... Ne olursa olsun burdada ortaya güzel bir şeyler çıkacağından eminim.

Ben başlarda forum frpsi yapalım demiştim. Nophanus'u destekliyorum, en azından deneyelim. -Arlinon
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 18 Temmuz 2009, 17:00:52
Görünüşe göre oynamak isteyen birkaç kişi var. Beni de sayın. ;D
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: DarLy OpuS - 18 Temmuz 2009, 17:29:32
Beni de sayabilirsiniz tabii ki. Hatta iyi bir RP olursa hikayeleştirilebilir bile. :D
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: magicalbronze - 18 Temmuz 2009, 17:31:09
Uzun süredir etkin olarak bir şey yapılmıyor zaten. Dwaxer güzel bir giriş yapmış, kendi adıma ve yönetim adıma desteklediğim(iz) bir proje olacak.

Hazırlıklardan sonra sitedeki gerekli yerlerde duyurusu yapılacaktır.

Sanırım sorumlusu sen oluyorsun Dwaxer. Umuyorum sürükleyici bir oyuna imza atacaksın.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Elenor - 18 Temmuz 2009, 17:34:26
bende oynamak isterim :D tabi berbat etmessem :D
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 18 Temmuz 2009, 18:19:37
Her türlüsüne varım :D.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 18 Temmuz 2009, 18:35:19
Uzun süredir etkin olarak bir şey yapılmıyor zaten. Dwaxer güzel bir giriş yapmış, kendi adıma ve yönetim adıma desteklediğim(iz) bir proje olacak.

Hazırlıklardan sonra sitedeki gerekli yerlerde duyurusu yapılacaktır.

Sanırım sorumlusu sen oluyorsun Dwaxer. Umuyorum sürükleyici bir oyuna imza atacaksın.
Teşekkürler. Daha önce de belirttiğim gibi ben oyuncu olmayı da seviyorum; böyle bir sistem olabilir gibisinden tanıttım. Daha ziyade -henüz tanışalı çok olmadı ama- bende, bu sitedeki müdavimlerin sürekliliği sağlayabileceği gibi bir izlenim oluştuğu için bu konuyu açtım. Bir de güzel bir frp bölümü açmışsınız ve hatta on-line real-time oyunlarınız da olmuş anladığım kadarıyla. (başka olursa onlara da katılacağım en azından izleyici olarak)

Ben bu tip oyunlardan birini, açılış olsun diye yönetebilirim. Mümkünse yönetici arkadaşlardan bu Dipsiz Konak bölümünde açacağım konuyla ilgili başlıklarda sınırlı edit olanağı rica ederim ama teknik, vs olarak imkansızsa da can sağlığı olsun.
Bu başlıkta konuyla ilgili yorumlarımız, vs bulunsun, ayrıca bir de oyun başlığı açacağım ben daha sonra.

O hâlde oynamak isteyenler, kısaca nasıl bir fantastik karakter oynatmak istediğini buradan belirtsin üzerinde konuşalım. Kısa özgeçmişleri karakteri netleştirdikten sonra hazırlarsınız.

.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Amras Ringeril - 18 Temmuz 2009, 20:58:34
Teknik olarak mümkün, şimdilik denemelerimizin ne doğrultuda olacağı kararlaştırılsın, gerekli yetkileri desteğimizle birlikte alacağınızdan emin olabilirsiniz. Kararlaştıralım şimdilik.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Temmuz 2009, 21:14:16
Dwaxer'ın bu girişimini takdir ediyorum öncelikle. Magicalbronze zaten yönetim adına konuşmuş başka bir şey dememe gerek yok :).

Ben şey rica edicektim :P, şimdi oluşturulan senaryo resimlerle(yani mümkün olan yerlerde) desteklense olur mu? Tabii bunu en iyi senaryoyu yazacak kişi bilir o yüzden o kişiye soruyorum(sanırım bu Dwaxer). Mesela bir mekana girildi, oranın o atmosferini yansıotan bir resim kişileri belki oyuna daha iyi bağlayabilir. Ama ben bu konuda bilgisizim sadece bir öneridir benimki :).
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 18 Temmuz 2009, 21:38:32
Dwaxer'ın bu girişimini takdir ediyorum öncelikle. Magicalbronze zaten yönetim adına konuşmuş başka bir şey dememe gerek yok :).

Ben şey rica edicektim :P, şimdi oluşturulan senaryo resimlerle(yani mümkün olan yerlerde) desteklense olur mu? Tabii bunu en iyi senaryoyu yazacak kişi bilir o yüzden o kişiye soruyorum(sanırım bu Dwaxer). Mesela bir mekana girildi, oranın o atmosferini yansıotan bir resim kişileri belki oyuna daha iyi bağlayabilir. Ama ben bu konuda bilgisizim sadece bir öneridir benimki :).


Ben elimden geldiğimce resimler ve haritalarla da desteklerim oyunları. Özellikle savaş sahnelerinde kimin nerde durduğunu filan göstermek açısından faydalı oluyor. Ayrıca ne kadar iyi tasvir de edilse bazı fantastik yaratıkların resmini koymak güzel olabiliyor. Eski oynattığım forum oyunlarından birkaç sahne koyayım o zaman; reklam gibi olsun:
Aşağıdaki savaş krokilerinde yatay (X) soldan sağa ve dikey (Y) aşağıdan yukarı koordinat rakamlarını kullanarak gideceğimiz yerleri kolaylıkla anlatabiliyoruz; örneğin: “(x3/y4)’e gidiyorum!” yazarak soldan sağa 3. sütun ve aşağıdan yukarı 4. satırın kesiştiği kareyi kastedebiliyoruz.

Spoiler: Göster
(http://img217.imageshack.us/img217/5213/geciciiiiiiiuj9.gif) (http://imageshack.us)

Spoiler: Göster
(http://img144.imageshack.us/img144/4360/geciciiiiiii.gif) (http://img144.imageshack.us/my.php?image=geciciiiiiii.gif)

Spoiler: Göster
(http://img19.imageshack.us/img19/2548/geciciiiiiiic.gif) (http://img19.imageshack.us/my.php?image=geciciiiiiiic.gif)


.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Temmuz 2009, 21:40:52
Ooo dehşetmiş! Gayet detaylı bir oyun olacak o zaman, saygı duydum efendim
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 20 Temmuz 2009, 02:18:33
Aşağıdaki savaş krokilerinde yatay (X) soldan sağa ve dikey (Y) aşağıdan yukarı koordinat rakamlarını kullanarak gideceğimiz yerleri kolaylıkla anlatabiliyoruz; örneğin: “(x3/y4)’e gidiyorum!” yazarak soldan sağa 3. sütun ve aşağıdan yukarı 4. satırın kesiştiği kareyi kastedebiliyoruz.

İyide bu atraksiyonları edebi bir şekilde anlatmak varken neden role play'in dışına çıkıp satranç tahtası benzeri bir şeyi düşünelim? Masaüstü oyunlar bu işe yarıyor doğru, ama yavaş bir oyunda (ki forum oyunlarıda böyle olacak) oyuncuyu ve Dm'i oyundan soğutmakdan başka bir işe yaramaz diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: DarLy OpuS - 20 Temmuz 2009, 11:17:54
Harita bana da satranç tahtalarını hatırlattı. Ama gideceğimiz noktayı bu şekilde koordinatlarla vermek hoş bir fikir gibi geldi bana. Gerekirse her koordinata bir isim verir, öyle kullanırız. :D Ben kimseyi -en azından kendimi- oyundan soğutacağını düşünmüyorum bu olayın.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 20 Temmuz 2009, 12:28:49
.

Evet bu oyunu, -konseptinin gerektirdiği şekilde- mümkün olduğu kadar tasvirlere, diyaloglara ağırlık vererek, öykü formatına öykünerek yazmaya çalışalım. Haritaları ise bu forum teknolojisinde spoiler kutusuna saklayabiliyoruz, böylece varlığını bile hissetmeyeceksiniz. Öykünün edebi akıcılığını zedeleyecek (örnek: (x5/y6)'ya gidiyorum) teknik cümleleri de spoiler kutucuğuna saklarız. Böylece daha pürüzsüz bir hikaye yaratabiliriz.

Ama daha kimse nasıl bir karakter oynamak istediğini söylemedi? D&D oyunlarına aşina olanlar direk class isimleriyle belirtebilir bu isteklerini, "fighter, sorcerer, wizard, druid oynamak istiyorum!" gibi ya da D&D nedir hiç bilmeyenler ise fantastik bir dünyada gözüpek bir serüvenci olsalardı nasıl bir tip olurlardı onu tarif edebilirler; "ben yakışıklı bir şövalye olurdum, beyaz bir atım, üzerinde altın renkli bir ejder arması olan kalkanım ve kınından çektiğimde ışıldayan parlak bir kılıcım olurdu, zor durumdaki insanlara yardım etmek isterdim!" ya da "ben çok güzel bir cadı olurdum, büyülerimle diğer insanları (özellikle erkekleri) etkim altına alır, onları kukla gibi oynatırdım!" gibi yazabilirsiniz gönlünüzden geçeni. Daha sonra bu karakterlere özgeçmiş, ayrıntılı tasvir vs ekleyeceksiniz ama bu ilk tercihle sizin hangi yeteneklerinize prim vereceğimize karar vereceğiz.

3.seviyeden başlatacağım hikayeyi, yani ağırlıklı yeteneklerinize +3 sabit bonusunuz olacak daima.
Senaryo ticaret yolu üzerindeki bir kasabanın hanında başlayacak. Çok klişe ama hepiniz de bir şekilde o yoldan geçen ya da kasabanın yerlisi, o gece handa konaklayan, eğlenen vs serüvenciler olmalısınız. Ayrıca her karakterin serüvene düşkün olması, tehlikeli görevlere, maceralara gitmeye alışkın ve istekli olması gerekir. Tabii bazılarınız bunu iyilik için bazılarınız da maddi karşılık için yapacaktır.

.
Başlık: Ynt: Forum FRPsi Oyuncu Kayıtları Başladı
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Temmuz 2009, 13:43:59
Madem kimse henüz bir karater yaratmadı o zaman el atalım ;).

Öhöm öhöm.

Duyduk duymadık demeyeyiiiiin, peynir erkmek yemeyiiiiiiin! Forum FRPsine oyuncu kayıtları başlamış ola! Hayda bre :P!

Evet arkadaşlar, daha öncede yaptık bunu biliyorsunuz. O zaman toplu msn'de oynamıştık ve sizler kendi karaterlerinizi yazmıştınız. Şimdi yine aynısını yapacağız ve bu defa işler görünüyor ki daha kolay.

Katılmak isteyen arkadaşlar, Dwaxer'ın son mesajını bir okuyun derim. Senaryoya dair güzel ipuçları vermiş. Bunlara dayanarak ya da kafanıza göre karakterinizi yaratın. İsteyen olursa buraya, karater yaratma kağıdında olması gerekenleri yazalım.


Forumca şöyle bir atraksiyon yaşayalım :D!
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Nophanus - 20 Temmuz 2009, 20:47:09
Bence burda bir karakter kağıdı yaratmak daha faydalı olacaktır.Çünkü diğer türlü ufak farklılıklar olabilir diye düşünüyorum...
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dwaxer - 20 Temmuz 2009, 22:16:37
Bence burda bir karakter kağıdı yaratmak daha faydalı olacaktır.Çünkü diğer türlü ufak farklılıklar olabilir diye düşünüyorum...
"Karakter Kağıdı" başlamak istediğimiz öykü formatındaki oyuna değil de düz D&D3,5 tarzı bol kurallı, bol formüllü oyunlara daha uygun. Gerçi üç dört kişiden istek olursa öyle D&D kurallarına göre yönetilen bir oyun da "ayrıca" açabilirim ve açan olursa oyuncu olarak katılmak isterim. Ancak dediğim gibi, bizim başlayacağımız oyun (oyuncuları toparlayabilirsek) karakter kağıdı gerektirmiyor, sadece karakterin tasviri, özgeçmişi gibi tanıtıcı bir yazı yeterli olur.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: magicalbronze - 24 Temmuz 2009, 19:41:52
Dediğin gibi ben D&D oyunlarına aşina değilim fakat oynamak isteyenler için kolaylık sunmuşsun. Oynamak istiyorum.

Bende Yarı-Elf tarafsız büyücü olarak katılmak istiyorum oyuna. Yani tamamen kendi halinde -ne insanlara, ne elflere, ne iyi büyücülere, ne kötü büyücülere- yanaşan birisi olarak görünmek istiyorum. Adım Gelathon. Güçlerimi genellikle kimseye paylaşmam. Beni tanıyanlar bile gücümün tam olarak ne kadar olduğunu bilemezler, ki her zaman merak konusu olması ile kendi içimde anlaşılamaz bir hazza neden olması beni her zaman tatmin eder. Bir yerde sürekli durmaktan hoşlanmam. Benim herkesten uzak durduğum gibi, herkeste benden uzak durmayı tercih eder. Buna rağmen gerek insanlar, gerekse elfler arasına istediğim zaman girebilirim.

Giydiğim gri ve siyahımsız cüppem, elimde tuttuğum asaya benzeyen ama yakından uzaktan alakası olmayan odun parçası ve çok nadir kafamdan çıkardığım kapüşonum ile, hayatın daha ne kadar bu şekilde devam edeceğini düşünüp durararak, oradan oraya savrulmaya ve gözlerimi dört açmaya devam ederim.

Umuyorum bu kadar bilgi, şimdilik yeterli olacaktır.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: SplenderSolis - 04 Kasım 2009, 19:45:03
Başlığı baştan sona okudum yapılacak olan çalışmaya henüz çok yeni ve tecrübesiz olsam dahi katılmam gerektiğini düşündüm..
Başka bir başlıkta forum frp olayını dile getirmiştim sonradan bu yazıyı gördüm çok memnun oldum bu durumdan..
O zaman kendi karakterimi oluşturayım.Yalnız dediğim gibi henüz çok yeniyim o nedenle sürçü lisan edersek şimdiden affola...

Babam ben doğduğum sırada bir salgın hastalık nedeniyle, şehrin yarısı gibi açılan ölüm çukurlarını boylamış.Bana ondan geriye kalan labaratuarındaki cıva ocakları, birkaç  önemsiz sihirli iksir, peri tozları, parşömenler , dipleri karanlık ve puslu deney tüpleri idi.Ölümü hakkında sürekli çelişkili hikayeler anlatan annemi de 10 yaşında kaybettim.Onlar adına hatırladığım her şey o kadar karmaşık ki..
Şimdilerde içine kapanık biriyim.Genç ve asi yaşlarda olup çamurdan olan babamın ve doğanın ruhunu taşıyan elf annemin saf ve temiz kanını damarlarımda taşıdığımı bilmek beni ayakta tutan tek destek..
Umarım bir gün onlara olan borcumu öderim.!
Yaşadığım yer artık üfürükçü ve tozcuların membağı olmuş durumda.Gerçek büyü hakkında kimsenin tam anlamda bir fikri yok bu nedenle kapıdan dışarı adım atmak her geçen gün zor geliyor fakat artık bu delikte tıkılı kalamam.Tüm bileşenler tamam! Babamın bana mirası olan bu laboratuvardan alacağımı aldım tüm formüller aklımda ve artık efsanelerde anlatılan gerçek büyüleri , soylu şövalyeleri , ucube goblinleri , uzun kulaklı druidleri ,yeni limanları tanımanın görmenin zamanı gelmedi mi? Kim bilir belki cehennem ağızlı bir ejderha..!
Limandan ayrılırken yolculuğumun nereye uzanacağı konusunda hiçbir fikrim yok..
Cübbemin cebinden çıkardığım peksimetleri martılarla paylaşırken oldukça keyif aldığımı söylemeliyim.Rüzgarın dilinden az da olsa anladığım kadarıyla bu yolculuk gerçekten süprizler ile dolu olacak...
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 05 Kasım 2009, 23:14:33
Ben de ben de! :hemk

Spoiler: Göster
(http://www.kazuya-akimoto.com/2007/2007images/IMG_6745_golem_450.jpg)


Benim bir adım yok. Varsa bile hatırlamıyorum. Gözümü açtım ve buradaydım.

Eğer daha önceden burada değildiysem, neredeydim onu da hatırlamıyorum. Önceden burada olmamam büyük bir ihtimal, çünkü çöpleri eşeleyerek, bazen de bir hancının acıyıp verdiği artıklarla beslenip oradan oraya serseri mayın misali dolaşırken bana benzeyen hiçbir canlıya rastlamadım.

Bir sokak ressamının küçük bir tahta parçasına yaptığı resmimden gördüğünüz üzere gri tenliyim, tüysüz ve zayıfım. Bacaklarım üç eklemli, ve parmaklarım çok uzun, el-göz koordinasyonu gerektiren zorlu tırmanış, atlama ve hızlı koşmada hiç zorluk çekmiyorum. Gözlerim karanlıkta çok iyi görebilir, tamamen siyahtırlar. Çok da iyi duyarım. Dudaklarım da kalın, pürüzlü ve siyahtır. Ağzımda üç sıra art arda ve iğnemsi dişlerim var, tıpkı bir müren balığınınki gibi. Belki de bana o küçük kız bu yüzden Moray (müren) diyordu. Nerede olduğunu bilmiyorum, sanırım öldü. Sudan korkarım, yüzülmesi gereken yerlerde eğer mağaradaysam tavana tırmanarak karşıya geçmeyi yeğlerim. Yok, açık havadaysak da birinin beni taşıması gerekir.

Bazen çok aç kaldığımda, içgüdüsel olarak avlanmaya çıkarım. O zaman zaten çok az düzeyde olan zekâmı da yitiririm, gözüm döner. Av hayvanında ayırım yapmam, boyutları açlığıma bağlıdır. Genelde kedi-köpek, bazen koyun-keçi-dana gibi çiftlik hayvanları, çok nadir olarak da insan ve insansıları (özellikle çocukları) avlarım. Taş yontmakta çok iyiyimdir, avda veya kendimi savunmak üzere kullanmak için ufak ve çok keskin bıçaklar yapabilirim bu şekilde.

Üzerimde giysi yoktur, görünürde cinsel organım da yoktur. Sol kalçamda anlamını bilmediğim, fakat baktığımda bana bazı şeyleri hatırlatan bir dövme var:

Spoiler: Göster
(http://fbcdanville.com/fbc/wp-content/uploads/2009/01/triquetra-circle-interlaced.jpg)


Uzun zamandır bir hayvan gibi yaşıyorum, bu hana girip çıkan insanlardan bir şeyler çalıyorum...
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 06 Kasım 2009, 12:48:21
Arkadaşlar bu oyunun Dm'i yazın ortalarında oyun henüz başlamışken, oyuncuların aktif olmadığından şikayet edip oyunu bırakmıştır. Sürekli karakter yaratıp durmayın, zamanınıza yazık. Yetkili merciler kitleyi verin şu başlığı yahu :D
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 06 Kasım 2009, 19:24:45
Ühühü. İkna kampanyası başlatsak? Ben oynamak istiyorum oluaaam!
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 06 Kasım 2009, 21:45:53
O zaman kaliteli, havalı, yakışıklı, süper zeki bir Dm'den rica edeceksiniz size bir oyun açacak.

NOT: Duyduğuma göre Canina diye bir adam varmış, süpermiş.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 06 Kasım 2009, 22:44:16
Gereği yapıldı be hocam. :clap
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: SplenderSolis - 07 Kasım 2009, 18:04:37
Canina o zmn senden birşeyler bekliyoruz biz şuan bir an önce bir oyun başlat bana kalırsa bu sefer olumlu şeyler olacak gibi
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Aralık 2009, 22:31:04
Bir oyun açsam, katılım olur mu?
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: mit - 20 Aralık 2009, 22:34:25
Olabilir, neden olmasın :) Hevesli olan pek çok kişi var aslında ama hepsini bir araya toplamakta zorlanıyoruz :)
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Aralık 2009, 22:38:03
Haftada veya iki haftada bir ilerletmeyi planlıyorum açıkçası oyunu. Her seferde (kişi başına) 1-2 saatlik seanslar halinde. Eğer katılmak isteyen olursa buraya yazsın. Bir kaç güne yazı yazacağım ona göre.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Amras Ringeril - 22 Aralık 2009, 17:47:11
Ben katılayım o zaman.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 22 Aralık 2009, 18:13:57
Etti iki :P

İki kişi daha gelirse başlatırım bu durumda. Senaryo fantastik kurgu olmayacak tam anlamıyla. Modern zamanlarda (Belkide Roma zamanlarında) geçen World of Darkness oyunu olacak.

World of Darkness kısaca;

Gölgelerin daha uzun, karanlığın daha karanlık olduğu bir dünya düşünün. Eskiden beri kalmış karanlık tohumlar soylarını hala devam ettiriyor ve ürüyorlar. Kan emen varlıklar hala saklanıyor ve nadiren açığa çıkıyorlar. İnsanların çoğunu habersiz ve kurban oldukları bir dünya burası. Normal insanlar sadece kurban. Bazı uyanmış ve etrafına bakabilmiş kişiler bu karanlığı def etmeye çalışıyor, bazıları ise büyüyü kullanıp güçlenmeye.

Karanlıklar Dünyasında umut çok az, ışık çok az. Güven yok ve arkadaş yok.


Karanlığa uzun süre bakarsanız, karanlık da sizin içinize bakmaya başlar. -Friedrich Nietzsche
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: mit - 22 Aralık 2009, 20:21:38
Hmmm... İlgimi çekti doğrusu :) Sınıflar ve ırklar nelerdir peki? Cahilliğimi bağışlayın, ilk defa duyuyorum bu evreni.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 22 Aralık 2009, 20:57:15
Irklar ve sınıflar yok... Oyunda oynanabilecek iki türden bahsediyim o zaman; Vampirler ve Avcılar.

Ancak şöyle; Vampir Clanları var ve bunlar 5'e ayrılıyor. Clanlar bir Vampirin, bir insanı yaratmasıyla, aradaki kan bağıyla oluşur. Yani Mehket Clanına ait bir Vampir, bir vampir yaratırsa oda Mekhet clanına aittir. Her Clanın 10'a yakın bloodline'ı var. Bloodline'lar ise Clanların alt kolları sayılır. Çok daha az üyeye sahipler ancak oyunda bahsedilecek olanlar elbette büyük olanları ve benim seçmenize izin vereceklerim.

Birde Covenant denilen topluluklar var. Bu topluluklarda bir grup vampirin toplanmasıyla oluşuyor. Tabi büyük gruplar bunlar.. Vampirin kişisel seçimi olabiliyor veya Sire'ının (Yani onu vampir yapan kişinin) yönlendirmesine göre katılabiliyor. Tabi çoğu Covenant birbiriyle belalı. Aynı şekilde bir çok Clan birbirini sevmiyor.

Vampirleri ölümlülerden ayıran özelliklere Disiplin denilen özellikler var. Bunlar gölgeyi kontrol etmekten, karşıdakini sessizce öldürmeye kadar değişebilir. Her Clan'ın, Covenant'ın ve Bloodline'ın kendine özel Disiplinleri var.

______


Avcıların da ismine bakmayın. Öyle ellerinde kazıklar vampir avlamıyorlar elbette. Daha gerilimli ve değişik bir hikaye olmasına çalışacağım. Özel güçleriniz yok, süper bir şey değilsiniz. Sadece ölümlüsünüz ve dünyanın gerçeklerini görmüşsünüz. Zayıf noktaları biliyorsunuz ve ona yoğunlaşıyorsunuz. Bu kadar.


Oyun konusunda şimdilik garip düşüncelerim var. Mesela Vampir sayısı avcı sayısından çok daha az olabilir. Bu konuda düşüneceğim =)

Düzenleme; Elbette Vampirler o kadar ortalıkta değiller. Toplumun onlardan kesinlikle haberleri yok.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 22 Aralık 2009, 21:53:51
DemorieL klavyesi olmadığından yazamıyormuş, büyük ihtimalle o da katılıyor.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 23 Aralık 2009, 23:19:38
Şuradan bir öğrenci lütfen.

Ben de varım yani.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Canina - 24 Aralık 2009, 17:32:02
Hala yer varsa bende girmek isterim.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 24 Aralık 2009, 17:33:39
Hala yer varsa bende girmek isterim.

Ekledim zaten oyuna =) İlk mesajda, soldaki resimlerin altına yerleştirdim oyuna girenleri.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 27 Aralık 2009, 18:46:38
[blockquote]Yuvarlandı 3d10 : 7, 4, 8, toplam 19[/blockquote]

...ve kurucu ikna edildi. :P
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 02 Nisan 2010, 19:37:00
"Size çok çok eski bir hikaye anlatacağım." dedi Yaşlı Adam. "Gezegen'in ilk zamanlarından beridir süregelir, rıhtımdan gelen gemiler oraya buraya sürüklenir. Pek çoğu evine dönemez, zaten buraya gelen pek çok kişi çılgın veya serüven arayan gençlerden başkaları değildir.... Gelin çocuklar gelin, size eski bir hikaye anlayacağım. Devletlerin, savaşların hikayesi. Bu öyle eski bir hikaye ki, nice devletler gelir ve göçer bu hikaye'de. O halde açın kulaklarınızı ve dinleyin, çünkü bu hikaye diğer hiç birine benzemeyecek."
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 02 Nisan 2010, 20:11:10
Hadi bakalım.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 29 Nisan 2010, 15:52:54
Tek Galaksi...

400 Gezegen...

This is madness?!

Elimde üzerinde 400 adet gezegen olan, kendi yapımım bir galaksi haritası var. Hmm acaba ne yapsam.


Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Laughing Madcap - 29 Nisan 2010, 16:38:30
Tek Galaksi...

400 Gezegen...

This is madness?!

Elimde üzerinde 400 adet gezegen olan, kendi yapımım bir galaksi haritası var. Hmm acaba ne yapsam.




Spoiler: Göster
(http://img100.imageshack.us/img100/5986/picsg.jpg)


Şaka bir yana, sanki hali hazırda oynattığın ve oynatacağın oyunlar var gibi, bir de galaksi işine girmesek? Ha ben yine dahil olurum, o ayrı konu.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Dúrgonath - 29 Nisan 2010, 21:43:29
Adra. Çok fena olur bak. Hayatımı bi kenara koymaya teşvik ediyosun beni :D
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Ropinie Hystria - 29 Nisan 2010, 21:46:48
Ah şu FRP... ömrümü yedi azizim; olacaksa bir atraksiyon, ben de talibim T_T
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 29 Nisan 2010, 22:34:41
Ah şu FRP... ömrümü yedi azizim; olacaksa bir atraksiyon, ben de talibim T_T

Şöyle bir atraksiyon var;
http://www.kayiprihtim.org/forum/world-of-darkness-a-city-of-shades-t6542.0.html


Galaksi ile alakalı oyunun açılmasına çook var =)
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Ropinie Hystria - 06 Mayıs 2010, 08:36:59
Gözlemlediğim üzere forumun frp kısmı bir duraklama dönemine girmiş ne yazık ki :) Niyesine gelince, -tamamen yanlış düşünüyor da olabilirim bilmiyorum- şu an uygulatılmaya çalışılan sistem, forum frpsine pek uygun gelmedi bana açıkcası. Aslına bakacak olursanız, forum frplerinde zarlara ya da çok ayrıntılı karakter girişlerine gerek görmüyorum(str, dex vs.)

En güzeli, kendimize ufak bir evren oluşturmak, hepsi bu. Göründüğü kadar da zor olmadığını en azından kendim biliyorum. Gerçi forum olarak bu duruma ne kadar sıcak bakılır ya da uygun olup olmadığını bilmiyorum ama biri fikrimi soracak olsaydı, böyle derdim. hehe
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 06 Mayıs 2010, 10:05:27
Gözlemlediğim üzere forumun frp kısmı bir duraklama dönemine girmiş ne yazık ki :) Niyesine gelince, -tamamen yanlış düşünüyor da olabilirim bilmiyorum- şu an uygulatılmaya çalışılan sistem, forum frpsine pek uygun gelmedi bana açıkcası. Aslına bakacak olursanız, forum frplerinde zarlara ya da çok ayrıntılı karakter girişlerine gerek görmüyorum(str, dex vs.)

En güzeli, kendimize ufak bir evren oluşturmak, hepsi bu. Göründüğü kadar da zor olmadığını en azından kendim biliyorum. Gerçi forum olarak bu duruma ne kadar sıcak bakılır ya da uygun olup olmadığını bilmiyorum ama biri fikrimi soracak olsaydı, böyle derdim. hehe

Şu anda duraklamaya girmiş olmasının sebebi daha çok benim oynatmıyor olmam =) Çünkü öss var ve olabildiğince az vakit ayırabiliyorum bunlara.. Zar sistemi de eğer güzel kullanılırsa yavaşlama yaratmayan bir sistem olur. Zaten incelediyseniz zarları göstermiyorum bile, sevmem oyunlarımda zarın göze batırılmasını.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Mayıs 2010, 16:56:39
Alıntı
You, as the player, run a nation. Your responsibility is to PM me “orders,” which are simply instructions to me of what you want done and how you want to do it. From your orders, I write an update, which is a summary of what happened in the world from the combination of player orders. Then you write the next set of orders. And so on.

The other two things that you write are diplomacy and stories. Diplomacy can be conducted with other players’ nations, or with NPCs. NPCs are more or less run by me, so you can refer your diplomacy directly to yours truly. If orders and updates are the heart and lungs, and diplomacy is the brain, the stories are the soul of an NES. They are what gives this world life. You can write a story about whatever you want to: commoners in your nation just trying to make a living, the king making a crucial decision, and so on.

Bu günlerde bu aklımı çeliyor.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Laughing Madcap - 15 Mayıs 2010, 17:58:32
Bu günlerde bu aklımı çeliyor.

Bkz: Çevirmeye üşenmek?

Baal, bu strateji oyunu zaten hep yapmak istediğin birşeydi. Zannedersem tek eksiğimiz bu konu hakkında bir başlık açılması, üyelerin bu konuda fikirlerini belirtmesi ve katılımın olması.
Başlık: Ynt: Forum FRP
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Mayıs 2010, 17:59:39
Bkz: Çevirmeye üşenmek?

Baal, bu strateji oyunu zaten hep yapmak istediğin birşeydi. Zannedersem tek eksiğimiz bu konu hakkında bir başlık açılması, üyelerin bu konuda fikirlerini belirtmesi ve katılımın olması.

Ve bir de benim üşenmemem. :P

Şaka bir yana bir kaç kişiye mesaj attım ilgilenecekler mi diye, bakalım. Ona göre açacağım.