Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Oyun Masası => FRP Genel => Konuyu başlatan: malkavian - 23 Eylül 2009, 12:21:40

Başlık: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: malkavian - 23 Eylül 2009, 12:21:40
Dungeons and Dragons'a Giriş

Dungeons and Dragons // Yeni başlayanlar için gerekli bilgiler:

Bu yazıda FRP yi merak eden ve bu oyunu oynamak isteyip de nereden başlayacağını bilemeyenler için birkaç açıklayıcı cümle yazdım. Umarım hoşunuza gider.

(http://img132.imageshack.us/img132/2987/dm3h.jpg)

Öncelikle FRP ismi Fantasy Role Playing kelimelerinin kısaltılmışıdır. Türkçeye Fantastik Rol-yapma Oyunu olarak da çevrilebilir. İsminden de anlaşılacağı gibi oyuncuların oynayacakları oyunlar yine bu oyuncuların hayal güçleri ile sınırlıdır. Bu yüzdendir ki hemen hemen bütün bilgisayar oyunlarından ve diğer masa üstü oyunlardan zevklidir. Tek dezavantajı fantastik kurgu ile alakası olmayan insanların ilgisini çekmemesidir.

Evet oyunumuz tamamen hayal gücümüz ile sınırlı ama oyundaki anlaşmazlıkları ve diğer faktörleri dengelememiz için bir kaç araç kullanılır. Bunlar kuralların yazılı olduğu : Player's Handbook (Oyuncunun El Kitabı), DM's Guide ( Yöneticinin El Kitabı), Monster's Manual (Yaratıkların Kullanıcı Kitabı) ve tabiki zarlar (http://www.kayiprihtim.org/forum/frp-zarlari-t6102.0.html). Genellikle Player's Handbook'umuzun son sayfasında bulunan Character Sheet (Karakter Kağıdı) alınıp kaç kişi oynayacaksa fotokopi çekilir, zarlar (http://www.kayiprihtim.org/forum/frp-zarlari-t6102.0.html) hazırlanır bir kaç müsvedde kağıt bulunur ve bolca kalem... İşte oynamaya hazırız.

(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/dm1g.jpg) (http://img7.imageshack.us/img7/2402/dm1g.jpg)

   1. D&D' nin 4.0 sürümünün oyun yöneticisi için olan ekranı
   2. Karakterlerin davranışlarına göre onların iyiliklerinin ve kötülüklerinin sayılması için bir kaç simge.
   3. Kalem Tıraş
   4. Zarlar
   5. Kalemlik
   6. Yaratıkların yerini göstermek için kullanlılan ikonlar
   7. İyi ve kötü karakterleri oyun içinde temsil için kullanılan minyatürler
   8. Silgi
   9. Not alma ve karalama defteri
  10. Bu macera için kullanılacak haritalar ve oyun senaryosu
  11. Gizli hazineler gibi oyun içinde oyuncuların karşısına çıkabilecek durumların içinde bulunduğu kutu

Öncelikle yapılması gereken oyuncuların tek tek karakterlerini (http://www.kayiprihtim.org/forum/dd-40-yeni-irklar-ve-resimleri-t6103.0.html) seçmesidir. Örneğin insan, cüce, eldarin, dragonborn, celestial, yarı vampir, air genasi vs gibi ırklardan birini seçmesi gerekir. Sonra yapacağı ise meslek seçimidir. Bunun için ise savaşçı, rahip, büyücü, sihirbaz,düzenbaz, akrobat, kolcu vs gibi mesleklerden birini seçer. Sonrası ise zarların (http://www.kayiprihtim.org/forum/frp-zarlari-t6102.0.html) kaderine kalmış bir durumdur.

(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/dm2x.jpg)

Evet zarlar konusu aslında oldukça dipsiz bir kuyudur. Fakat kısaca özetlemek gerekirse oyundaki zarlar oyunun gerçek hayata uyarlanışıdır. Örneğin biz elimize bir kılıç almış olsak ve kılıç konusunda hiçbir bilgimizin olmadığını varsaysak muhtemelen 20 vuruşumuzdan 15 i boşa gider. İşte aynı bu varsayımdaki gibi oyunda bir karakter kılıcı eline alıp karşısındmaki düşmana saldırmak istediğinde 20'lik zar atılır ve 15'i geçmemiz halinde karşımızdakine hasar verebiliriz. Tabii ki bir çok değişken oyun esnasında eklenir bu zar olasılığına. (Karakterimizin çevikliği, düşmanımızın giydiği zırh, boyutları ve onun çevikliği, giydiği büyülü malzemeler gibi...)

Oyunun zevkli hale gelebilmesi açısından bütün oyuncu karakterlere bir özgeçmiş yazılır ve bu özgeçmiş biraz yaratıcı olur. (Annemi babamı orklar öldürdü intikam almaya yemin ettim gibi klişenin de ötesi bir özgeçmiş ne size ne de diğer oyunculara zevk verir inanın.) Yaratıcılık oyunun temel taşlarındandır. Güzel ve detaylı özgeçmişleri olan birkaç oyuncu hem oynatıcıya hem de diğer oynayanlara oyundan zevk almaları ve oyunu çeşitlendirmeleri için büyük fırsatlar verir.

Rol yapma oyunun yine en önemli kısımlarından bir tanesidir. Karakter kağıdınızda yazılan bilgilere uyumlu olarak davranmak her zaman size artı puan getirecektir unutmayın. Örneğin yasalara saygılı ve iyi bir şövalye iseniz size emanet edilen şeyleri hayatınız pahasına korumanız DM' in gözünden kaçmayacaktır emin olun. Genellikle görevlerle süslenen oyunda bu tip rol yapma durumları hem saygınlığınızı hem de tecrübe puanınızı arttırır.

Tecrübe puanı. Bu puan oyunculara DM tarafından verilir. Veriliş nedeni karakterine uygun davranış öldürdüğü yaratıklar, karşılaştığı güçlüğü aşma başarısı, bir handa birlikte olduğu kadın bile olabilir. Tamamen DM in elinde olup oyuncuların rol yapma yetileri ile bonuslar kazanabileceği bir puandır. Tecrübe puanınız belirli bir seviyeye geldiğinde level atlarsınız. Leveliniz arttığında ise bazı yeteneklerinizi güçlendirirsiniz. (tuzaklardan kaçma, önsezi, blöf yapma, davranış kurallarını bilme vs) Kısacası oyunda ne kadar iyi rol yapıp ne kadar maceraya atılırsanız o kadar çok tecrübe alırsınız. Sizi öldürmeyen şey güçlendirir değil mi? Aynen bu durum frp için de geçerlidir ve tecrübeniz arttıkça karakteriniz güçlenir.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: SplenderSolis - 04 Kasım 2009, 18:52:59
Verdiğin bilgiler için teşekkürler..
Benim gibi bu konuda yeni olan arkadaşlarımız içinde en azından bir ön bilgi olması açısından yararlı olmuş.
Bu aşamada devamını beklemek durumundayız sanırım bu nedenle sabırsızlanıyorum..
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: - 12 Mart 2010, 15:56:18
Sanırım bu masa FRP si.

İnternet üzerinden yayınlanan -oynanan FRP ve RP hakkındada ben biraz bilgi vereyim. Tabi izninizle.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Baal Adramelech - 12 Mart 2010, 16:05:43
Evet öyle, ancak bu tür frpler internet üzerinden de oynanır. Hatta ben oyunlarımı bu şekilde, sıra sıra ve kurallı olarak oynatırım. =) Bu tip oyunlara frp diyorum, diğer türlü (büyük ihtimalle sizin bahsettiğiniz, kuralsız ve uzun uzun hikaye yazılarak oynanan) oyunlara ise rp diyorum sadece. Yani "Masaüstü" kurallarıyla internet üzerinden de oynanabilir...
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: - 12 Mart 2010, 16:10:44
Bu tarzla daha önce oynamadım, oynamak zevkli oacak. Ben genellikle yazım tarzı ve edebiyat açısından bakıyorum. Tek hayalim bir gün kitap yazabilmek, RP yazımına o nedenle çok önem veriyorum. RP sayesinde yazmayı öğrendim. Bu harika bir duygu ve zamanla daha da gelişiyorum. Her türlü karaktere bürünebilirim, yazarken eğlenmeyi seviyorum. Müsayit bir zamanda sizinle bu oyun hakkında daha çok sohbet etmek isterim.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Baal Adramelech - 12 Mart 2010, 16:17:21
Bu tarzla daha önce oynamadım, oynamak zevkli oacak. Ben genellikle yazım tarzı ve edebiyat açısından bakıyorum. Tek hayalim bir gün kitap yazabilmek, RP yazımına o nedenle çok önem veriyorum. RP sayesinde yazmayı öğrendim. Bu harika bir duygu ve zamanla daha da gelişiyorum. Her türlü karaktere bürünebilirim, yazarken eğlenmeyi seviyorum. Müsayit bir zamanda sizinle bu oyun hakkında daha çok sohbet etmek isterim.

Elbette..

Edebi açıdan bakman normal, aslında bende oyuncuların betimlemelerini önemserim vesaire ancak, oyunu oynatmayı seven bir kişi olarak, sadece bir karakter olmalarını isterim. Genellikle internette görülen oyunlar, karakterlerin tamamen serbest bir şekilde evreni şekillendirebildikleri veya etkileşimlerinin sonuçlarının yazabildiği şeklinde oluyor. Ancak masaüstü frp stilinde biraz farklı. Sen sadece karakterini istediğin gibi yönetirsin, aksiyonlarının sonuçları yönetici tarafından belirlenir. Ancak elbette hört hört oynanmaz, bolca rol yapmak ve betimlemelerde bulunmak 'şarttır'.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Wanderer - 09 Temmuz 2010, 12:09:44
Malkavian, FRP hakkında bişeyler kapmaya çalıştığım için bu başlığa rast geldim, çok güzel bir anlatımın var ellerine sağlık gerçekten çok faydası oldu... :)

Not : Rom hak ettin =)
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Malkavian - 09 Temmuz 2010, 13:38:05
Teşekkür ederim bu başlığın amacı zaten bilmeyen arkadaşlara temel olması ve oyuna özendirmesi. Okuduğun, araştırdığın ve ilgi duyduğun için ben teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Alorka Greenleaf - 02 Ağustos 2010, 13:42:55
Bilgi için teşekkürler. Ama biraz anlamadım galiba. :) Şimdi bu bildiğimiz isim-şehir-bitki gibisinden bir oyun mu oluyor? Bunlar arkadaşlar la ve sanl ortam da mı oynanıyor? Zar atarak falanarkadaşlarla dövüşüüyor mu? ) Bilgilendirseniz sevinirim.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Amras Ringeril - 02 Ağustos 2010, 14:09:25
Bilgi için teşekkürler. Ama biraz anlamadım galiba. :) Şimdi bu bildiğimiz isim-şehir-bitki gibisinden bir oyun mu oluyor? Bunlar arkadaşlar la ve sanl ortam da mı oynanıyor? Zar atarak falanarkadaşlarla dövüşüüyor mu? ) Bilgilendirseniz sevinirim.

İlla basit bir benzetme yapacaksak evciliğe daha çok benzer sanırım.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Alorka Greenleaf - 02 Ağustos 2010, 14:13:09
DELETE
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Canina - 02 Ağustos 2010, 14:16:57
İlla basit bir benzetme yapacaksak evciliğe daha çok benzer sanırım.

Evcilik, doktorculuk, bakkalcılık ve hatta manavcılık. Doğaçlama Tiyatro. Belirli kuralları olan hayali bir oyun.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Malkavian - 02 Ağustos 2010, 15:13:07
Sorun da tam bu noktada karşımıza çıkıyor sanırım. Basit olmayan şeyleri basitleştirmeye sadeleştiremeye çalışmaktan. 

İlk olarak şunu belirteyim zaten daha basit bir anlatım yolu olsaydı - Bu şuna benziyor- gibisinden ben de öyle anlatır birkaç paragraf boşa yazı yazmazdım.

İkinci olarak lotr.frodo biraz seni aydınlatmak adına şunu söyleyeyim. Hemen hemen her oyunda sınırlar ve çizgiler varken, kurallarla insanlar kısıtlanmışken, sınırlarının insan hayal gücü olduğu bir oyundur bu. Oyunda sadece olasılık hesabı için kullanılan zarlar vardır ki bunlar da seni kısıtlamaz sadece olasılığı belirtirler. Bu oyunda barbardan tut harp çalan bir bayana, terminatörden tut da bir jedi a kadar istediğini olabilir, istediğin gibi davranabilirsin. Bu yüzdendir ki diğer hiçbir oyuna benzemez.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Jean Valjean - 02 Ağustos 2010, 17:38:57
Ergen genclerin(Yurtdisinda buna cocuklar da dahil.) ve ergenlikten cikip ergenligini surdurmeye calisan yetiskinlerin veya sadece yetiskinlerin oynadiklari bir oyundur. Birisini tanimak adina oynanabilecek en iyi oyunlardan biridir. Her turlu durumla karsi karsiya kalinabilir, boyle anlarda hayal gucu devreye girerek problem cozulmeye calisilir. Aslinda klise yontemler de bazen gercekten yararlidir. Yalniz fazla klise hareket yapmayin, oyunun zevki kacar. Ayni zamanda "noob" diye cagirirlar sizi.[*]evet, ben cagirilmistim.[/*]

Isim-Sehir ile tek benzerligi bana gore oyuncularin kagida birseyler yazmalaridir. Baska bir oyuna benzetmeye gerek yok. Ayrica, Amras sacmalamiyor.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Alorka Greenleaf - 02 Ağustos 2010, 17:57:07
İsim-Şehir aklıma gelen ilk benzetmeydi. Yani Tabuymuş, vs... imiş... Yani arkadaş gruplatıyla toplanıp oynanan bi oyun mu yoksa silkroad türü bir şey mi demek istemiştim.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Amras Ringeril - 02 Ağustos 2010, 19:53:59
İsim-Şehir aklıma gelen ilk benzetmeydi. Yani Tabuymuş, vs... imiş... Yani arkadaş gruplatıyla toplanıp oynanan bi oyun mu yoksa silkroad türü bir şey mi demek istemiştim.
Spoiler: Göster
Amras adamakıllı saçmalıyor. Tamam. Yöneticidir, site kuralları dışını falan çıkınca uyarabilir ama düşünceme, benzetmelerime bir şey diyemez. Dalga hiç geçemez. Kimse çocuk kandırdığını sanmasın lütfen. Bu konu üzerinde bu tür mesajlar yazmayacağım. İsteyen özel mesaj kullansın. Boşuna kriletilmesin konu.


http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=1153398
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=6083446
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=14849769

http://www.uludagsozluk.com/e/34871/

http://www.frpnet.net/frp-nedir-2.html

http://www.itusozluk.com/goster.php/frp/@3138032

Bir daha bilgili olmadığınız bir konuda bu şekilde saçma bir ithamda bulunursanız o zaman gerçekten yönetici yetkilerimi "kötüye" kullanabilirim ki bu yaptığınız rahatlıkla başlıktaki konuyu tartışmaya çekmek anlamında değerlendirilebilir.

Bu arada ctrl+f kombinasyonu vardır bilgisayarda bir sayfada arama yapmanızı sağlar. Linklere tıklayıp ctrl+f tuşlarına bastıktan sonra (basılı tutmayın ama) "evcilik" yazıp arama yapınız. Arama yapmak için enter tuşuna basabilirsiniz yazıyı yazdıktan sonra. Enter bilgisayarda giriş komutu verir.

Umarım sözünüzde durur ve bu giriye cevap yazmazsınız, ben de yakında silerim ya da düzenlerim :)
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Malkavian - 02 Ağustos 2010, 20:43:44
Bazen hiçbir konuda fikir belirtmemek, her konuda fikir belirtmekten iyidir.

Eğer ki hiç bilgimiz olmayan bir konuda olur olmaz fikir belirtiyorsak, insanların söylediklerine tepkilenme hakkını kendimizde görmemeliyiz diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Deadman107 - 26 Eylül 2010, 22:47:55
FRP de kullanılan terimlere ulaşabiliceğim bir link verebilirmisiniz acaba ?
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Fırtınakıran - 26 Eylül 2010, 23:12:57
:) lotr.frodo kendinle dalga geçildiğini sanmışsın fakat evcilik en basit rol yapma oyunudur. Frp de onun nerden baksan bir 1000 kat gelişmişidir.

Konu kapanalı ay olmuş, tekrar gündeme getirmeyelim.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Deadman107 - 26 Eylül 2010, 23:16:16
FRP de kullanılan terimlere ulaşabiliceğim bir link verebilirmisiniz acaba ?

Millet bana yardımcı olabilecek birisi var mı ? :)
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Malkavian - 26 Eylül 2010, 23:49:09
FRP de kullanılan terimlere ulaşabiliceğim bir link verebilirmisiniz acaba ?

Millet bana yardımcı olabilecek birisi var mı ? :)

Spoiler: Göster
http://www.frpnet.net/frpsozluk.html (http://www.frpnet.net/frpsozluk.html)
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Fırtınakıran - 27 Eylül 2010, 15:34:10
:) lotr.frodo kendinle dalga geçildiğini sanmışsın fakat evcilik en basit rol yapma oyunudur. Frp de onun nerden baksan bir 1000 kat gelişmişidir.

Konu kapanalı ay olmuş, tekrar gündeme getirmeyelim.

Konu açık olduğu için yorum serbest değil mi?

Olay bu değil. Orada olan tartışma bitmiş ve kapanmış, şimdi o tartışmaya yeni yorumlar getirmek tartışmayı alevlendirir.

Konu açık çünkü FRP nedir buna dair konuşuluyor şu an.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Alorka Greenleaf - 27 Eylül 2010, 15:51:26
Tartışmaya neden olan yorumum için özür diliyorum. Zaten ilgili kullanıcılardan da tek tek özür diledim. Zaten öyle dememin neden o sıralar daha yeni üye sayılırdım. İnsanlar bana yeni kuralları öğretmeye çalıştığı için yanlış anlamıştım ve olaylar gelişmişti... O olayların üzerine bir de evcilik deyince dalga geçildiğini sanmıştım. wale' nin hiç bir yorumunun benim için kötü olduğunu düşünmemişimdir. O yüzden bence bir sakıncası yok. Tartışmayı uzatmak isteme niyetinde de değildir kimse eminim. Ama fırtımakıran' nın da dediği gibi tartışma bittiğine göre onunla ilgili konuşmasak iyi olacak. :)
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Raisor - 11 Ocak 2011, 18:30:08
Ben de FRP ve RP arasında ne gibi bir fark var onu merak ediyorum.
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Baal Adramelech - 11 Ocak 2011, 18:32:47
Hakkında kavgaların çıktığı bir sorudur bu.

http://www.kayiprihtim.org/forum/rpg-ile-frp-arasindaki-fark-nedir-t7253.0.html
Başlık: Ynt: FRP nedir?
Gönderen: Raisor - 11 Ocak 2011, 18:47:39
  Şimdi olay çözüldü, teşekkür ederim bilgilendirme için :)
Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Vega - 09 Haziran 2011, 21:17:59
Eğer bir adam, yüksek seviye Sorcerer ve düşük seviye Wizard olursa ne olur? Yani, Sorcerer level>Wizard level (Çoksınıflı)
Veya tam tersi, yüksek seviye Wizard, düşük seviye Sorcerer olursa? (Wizard level>Sorcerer level)
Feci şekilde aklıma takıldı :)
Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Laughing Madcap - 09 Haziran 2011, 21:51:53
Daha düşük seviyeli büyülerden daha çok ve çeşitli yapabilir, avantajı bu olur sanırım. Tabi bunun için hem zeka'ya hem de karizma'ya abanması gerekir. İleri seviye büyülere ulaşıma geç kalmak da cabası. Büyü listelerinin ve büyü zorluk seviyelerinin de birbirine eklenmemesi de var tabi. Atıyorum seviye 3 Sorcerer ve seviye 5 wizard bir karakter oynatıyorsun. X büyüsünü, sorcerer listesinden yaparsan seviye 3'te kazandığın zorluk seviyesinden, wizard listesinden yaparsan seviye 5'te kazandığın zorluk seviyesinden yaparsın. Yani seviye 8 zorlukta bir büyü yapabilecekken, 3'ün 5'in hesabını yapmak gibi bir durumu da var.

Teoride tabi bunlar, ben öyle bir karakter yaratanı görmedim hiç. Sonuçta Sorcerer içsel büyü tabanlı, Wizard ise büyü kitaplarından ve yazılarından öğrenmeye/ezberlemeye dayalı bir sınıf. Rol yapma konusunda da baya yetenekli olmalı er kişi, DM'i böyle bir karakter olabileceğine ikna etmeli.

Fakat internet üzerinde bu konu hakkında tartışmalar var. Hatta güçlü karakter yaratmakla kafayı bozmuş kişilerin "Wizard'ın şu özelliğini almak için şu kadar seviye veririm, şu feati alırım. Sorcerer'ın da şusu, oh." tarzı karakter rehberlerini gördüm. Bir araştır istersen.

Tamamen rol yapmaya dayalı bir bakış açısıyla, bence hoş olmaz.
Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Malkavian - 09 Haziran 2011, 22:41:17
Öncelikle bir Sorcerer'ın Wizard olmayı istemesi bir elfin aynı zamanda bir cüce olmayı istemesi kadar abzürd bir durum. Sorcerer'lar kanlarında ejder kanı taşıdığı için büyü içlerinden gelir ve birşey ezberlemelerine gerek yoktur. Sadece bilirler ve yaparlar büyüyü. Wizardlar ise her gece oturup çalışıp bir sonraki gün yapacakları büyüleri ezberlerler. Sorcererlardan daha fazla büyü yaparlar ama bir gün önceden çalışmaları gerkemektedir.

Bu bilgiler ışığında Bir sorcerer düşük lvl bir wizard olmaz ama oldu diyelim. Kendi içten gelen büyülerinin yanında bir gün önceden wizard leveli kadar büyü ezberler ve onları da ezberden yapar.

Bu durumun tersi mümkün değildir zaten. Bir wizard sonradan sorcerer a dönüşemez. Kan nakli yapmak gerekir. :)
Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Vega - 09 Haziran 2011, 22:53:25
Anladım. :)
Yalnız o kan nakli olayını oturdum düşündüm ciddi ciddi. Ve bir senaryo ürettim ;D

Jhgann büyücü olmak isteyen bir gençtir. Bir büyü okuluna kaydolur. Orada öğrenim görür. Bir gün müthiş bir duygu patlaması yaşar(mesela annesi ölür) Ve bu yüzden daha önce ortaya çıkmamış, kanındaki büyü fark eder. Böylece Sorcererlık yapmaya başlar. Ama almış olduğu yıllarca eğitimi de çöpe atmamak için o okulun büyülerinde de uzmanlaşmaya çalışır.



Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Legend - 09 Haziran 2011, 23:35:43
Peki o okuldaki o kadar hoca fark edemiyor mu bunun sorcerer olduğunu?
Başlık: Ynt: Dungeons and Dragons'a Giriş
Gönderen: Vega - 09 Haziran 2011, 23:44:23
Öğretmenleri onunla pek ilgili değil desek? ;D