Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: DarLy OpuS - 25 Aralık 2009, 18:00:13

Başlık: Fringe
Gönderen: DarLy OpuS - 25 Aralık 2009, 18:00:13
Fringe

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/f/f6/Fringe.png)

Fringe Fox kanalında yayınlanan bir bilimkurgu dizisidir. Dizinin yapımcıları J. J. Abrams, Alex Kurtzman ve Roberto Orci'dir. İlk olarak ABD'de 9 Eylül 2008 tarihinde yayımlanmıştır. FBI'nin dünya çapında gerçekleşen bir dizi açıklanamayan ve sıradışı olayları inceleyen, Boston, Massachusetts bazlı özel bir biriminin ve bu birimde görevli kişilerin başından geçenleri konu alır. 9 Eylül 2008'de ABD'de Fox'ta yayımlanmaya başlayan TV dizisi için 22 bölümlük ilk sezon Fox tarafından 1 Ekim 2008 tarihinde onaylanmıştır. Dizinin ikinci sezonu 17 Eylül 2009'da ABD'de yayınlanmaya başlanmıştır.

TV dizisinin adı dizide işlenilen sınır-bilim yani İngilizce özgün adıyla fringe scienceden gelmektedir.

Format    Bilim kurgu
Senarist/ler    J.J. Abrams
Alex Kurtzman
Roberto Orci
Oyuncular    Anna Torv
Joshua Jackson
John Noble
Lance Reddick
Kirk Acevedo
Blair Brown
Jasika Nicole
Mark Valley

~

Daha yeni başlamış olmama rağmen, öyle çok hayran kaldım ki... Her saniyesinde yaratıcılık akıyor, her saniyesi ayrı bir tat veriyor. Bir an önce sayfayı kapatıp izlemeye oturmamak için kendimi zor tutuyorum. J.J. Abrams büyüklüğünü bir kez daha göstermiş. Üstelik Walter Bishop gibi efsane bir karakter yaratarak...

Çekinen, üşenen, erteleyen varsa; bir saniye bile durmasın!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Moonshield - 26 Aralık 2009, 22:21:43
İlk bölümünün ilk dakikalarını izlemiştim sanırım. :D
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Nihbrin - 27 Aralık 2009, 00:17:18
Dizimax'de izliyorum ara sıra görürsem ama hiç etkileyici bulmadım açıkçası. Ne House'daki zekice espriler, ne Flashforward'daki kurgu, ne Heroes'daki anlatım biçimi nede kendi türünde üretilmiş (en yakın örnek x-files olacaktır) paranolmal-bilim kurgu dizilerine nitelikleri açısından yarıları kadar bile yaklaşamıyor. Tek açıdan değil farklı yönlerden yaklaştım sevebilmek için ancak çok oldu bittiye geliyor bazı bölümler. Aynen şu cümle geçti az önce izlediğim ikinci sezon bölümünde "Bazen Beta beyin dalgaları güçlü olan insanlarda EMS-Burst cihazı kullanıldığında bayılma ve kusma ortaya çıkabiliyor" (!) Gerçekten insanlarda Alpha ve Beta beyin düzeyleri var tamam, bölüm ile de alakalı, oda tamam, ancak "EMS-BURST" nedir? Sürekli olarak bir yerlerden cihazlar çıkıyor ne olduğu belirsiz.

Sevmedim.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Castiello - 27 Aralık 2009, 09:19:21
Harika bir dizi. Bir çok dizidende iyi. Son yılların en iyi bilim-kurgu dizisi benim için. Gerek Walter olsun gerek Olivia olsun hepsi harikalar. J.J. Abrahams bizim için oturmuş paraya kıymış ve böyle güzel bir dizi ortaya çıkarmış. Çok teşekkür ediyorum ona :)

@Nihbrin
Arkadaşım sana katılmıyorum. Oradan buradan cihazlar çıkıyor demişsin. Adı üstünde bilim-kurgu dizisi her an her şey çıkabilir her yerden :) DiziMaz'de ara sıra izliyorum demişsin. Ara sıra izlemekle dizideki kurgu, zekice espriler ve anlatım biçimini anlayamazsın. Baştan başlayarak izlemen gerekiyor.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: LewsTherin - 01 Ocak 2010, 21:09:03
geçen gün forumda tanıtımını gördükten sonra baya bir merak etmiştim.ayrıca konu olarakta benim ilgi alanıma girdiği için izlemeye karar verdim.sonunda ilk 3 bölümünü izleyebildim.gerçekten güzel bir dizi.en kısa zamanda bitirmeyi planlıyorum.Sadece Walter için bile izlerim :)
Özellikle filmdeki imkansız gibi olan olayların temelinin bilime dayanması, teoride olayların gerçekleşebilir olması dizinin en güzel yanı.
 
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 26 Şubat 2010, 16:59:54
Şu anda izlemekte olduğum dizi. Gerçek anlamda sürükleyici gidiyor. Abrams şaşırtmayı başarıyor hala. [*]yapıyor valla helal[/*] "Dur bak burada kesin şöyle olacak, ben tanıyorum artık bu adamı, çözdüm sistemini." demenize rağmen çuvallama durumu tekrar tekrar yaşanıyor.

Bu dizide özellikle Walter Bishop rolündeki John Noble [*]bizim meşhur denethor[/*] ile sürükleyicilik kat be kat artıyor. Her bölümde çıkan olayların bir şekilde onunla bağlantılı olması, güçlü zannettiğiniz kişilerin birden aslında sadece piyon olduklarının öğrenilmesi vs. vs. epey heyecan katıyor.

Bir yerden başlayın derim, zamanınız varsa hele tadından yenmez...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 18 Mart 2010, 14:15:36
Nihayet 2. sezon 15. bölümü de izleyip diziye verilen aranın sonuna geldim!

İlk olarak Abrams dizinin hakkını vermiş. Oyunculuklar desen muhteşem. Dizide arada katılan doldurma bölümler bile keyifli. Birinci sezondaki gibi garip olan tüm olayların Dr. Walter Bishop'un başından geçmemesi ve böylece çözümlerin daha da zorlaşması diziye ayrı bir tat katmış.

Son bölüm bomba zaten. 1 Nisanı iple çekiyorum.

Ayrıca çok büyük bir spoiler;

Spoiler: Göster
Sonunda Olivia, Peter'ın alternatif evrenden geldiğini farketti.

Lakinnnn. Asıl olay bu değil. Asıl olay, dizide açıkladıkları "eğer bir evrenden bir şey alırsan, onun yerine bir şey koyman gerekir" cümlesi.

Walter, Peter'ı aldığına göre onun yerine birisini koyması gerekiyordu.

Ve işte bence bu kişi;

[spoiler]William Bell!
[/spoiler]


İzlemeyenler ve ne izlesem diye arananlar hiç düşünmesin, hazır ara verilmişken başlasın...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: extraproximity - 22 Mart 2010, 10:15:59
Avatar ne kadar anime ise, Fringe de o kadar X Files dır.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Nihbrin - 22 Mart 2010, 10:42:27
Avatar ne kadar anime ise, Fringe de o kadar X Files dır.

Ah, sonunda sağ duyu sahibi biri  :hömm:
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Nisan 2010, 21:13:53
TNT'de bu diziyi yayınlamaya başlıyor çoook yakın zamanda. (ay tarihi unuttum :(. Ama bu hafta ya da haftayaydı)
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: brisingr - 13 Nisan 2010, 21:19:29
Dün yayınlandı diye biliyorrum ben 23.30'da 1. sezonun ilk bölümünden başladı.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 27 Nisan 2010, 22:44:20
Yeni yeni başladım diziye.
Dün ilk bölümünü izledim..
Joshua Jackson'ı görmeyi cidden özlemişim.. Tam da uk karakterine oturmuş..
Aynı zaman da John Noble da koltuklarımızı kabarttı.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 01 Mayıs 2010, 09:14:27
2. sezon 20. bölüm yayınlandı iki gün önce. Ara bölümlerden biri olmasına rağmen acayip hoşuma giden, ayrıca müzikal içeren bir bölüm oldu.

Bölümü izlerken direk Buffy the Vampire Slayer dizisinin 6. sezonun 7. bölümü olan Once More, With Feeling geldi aklıma. Orada da 50 dakikalık bie müzikal bölüm izlemiştik ve sanırım dizinin en çok sevilen bölümlerinden birisi olmuştu tüm dünyaca...

İşte burada da, Olivia'nın yeğenine bizim meşhur Dr. Bishop'un hikaye anlatmasıyla ilgili bir bölüm izledik. Ayrıca müzikalde yapmaları ve içinde mizah görebilmemiz beni acayip mutlu etti.

Yoksa siz hala daha bu diziyi izlemeye başlamadınız mı?
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: DarLy OpuS - 04 Mayıs 2010, 14:24:26
İlk sezonunu keyifliydi. Walter Bishop karakteri için bile izlenir bu dizi. Sonlara doğru paralel evreme bağlayarak iyice gönlüme taht kurdular zaten. Bakalım, gelecek günlerde ikinci sezona başlamayı düşünüyorum. Sezon finali güzeldi.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 18 Mayıs 2010, 13:20:32
Bir süre sonra insanın ezberlemeye başladığı bir kurguya sahip olan dizi...
Hep aynı ritimde ilerliyor herşey.. Sorun aranıyor, bulunuyor,çözüm aran ıyor ki genelde çözüm de sorunu yakalayıp elde etmekten geçiyor sonra büyük bir aksiyonla sorun hallediliyor ama başka sorunların ortaya çıkacağı ipucusu da veriliyor bölüm sonunda...

Ne bileyim.. Hiç bir zaman Evet ya bu sever Olivia kesin öldü.. Aa ben ölür diye düşünmüştüm nasıl kurtuldu ya? şeklinde göremiyorsunuz bu da dizinin bütün tazeliğini alıyor...

Ama yine de pek seviyorum diziyi ve karakterleri.. ;D
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Luthien TinuvieL - 22 Mayıs 2010, 02:03:24
Dün yayınlanan Over There Part 2 isimli 23. bölümüyle ikinci sezonun finalini yapan dizi.

Spoiler: Göster
Güzel bir sezon finali olmakla beraber sonunun tahmin edilebilirdi aslında.
Tam Peter ile Olivia kavuştu, birbirlerine aşklarını itiraf ettiler deyip sevinirken dizinin sonunda Olivia'nın paralel evrende kalıp yerine alternatif Olivia'nın geçmesi de fena olmuş. Ayrıca alternatif Olivia'da, esas Olivia'nın masumiyetinin olmaması da gözlerden kaçmadı. Ne illet ne duygusuz biri çıktı hayret edilesi...  Hayır yani güzelim Peter ona kaldı ya üzülüyorum şimdi. Harcar o çocuğu bu şirretlikle kesin.

William Bell'in de o kadar çabuk gözden çıkarılmasına da gönlüm bi türlü razı olmadı, ne yaparsa yapsın adam iyi niyetle yapmış. Umarım bizimkiler paralel evrenden bizim dünyamıza geçerken sağ kalmayı başarabilmiştir de 3. sezonda onu tekrar görebiliriz. Diğer bi sözüm ise Walternatif'e sen ne gudubet bi insanmışsın yahu. Tek derdi diğer dünyayı yok etmekmiş, oğlum kayboldu aman geri getirmeye çalışayım falan hikaye. Bildiğin ruhsuz baba(!?) profili çiziyor. Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın diyorum sadece ona.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 22 Mayıs 2010, 21:46:08
Spoiler: Göster
Katılıyorum.
Sonu çok tahminedilebilir bir sondu.
Diğer Olivia kulaklıktan emri alır almaz zaten durumun ne olduğu anlaşıldı. Ama ne yalan söyleyeyim. Peter'ın dönüp Olivia'nın orada kalması içime biraz daha su serpti. Olivia ne yapar eder döner. Ama Walter ve Peter dizinin muhteşem ikilisi gibi bir şey. Biri olmadan diğeri yarım gibi. Oli de çaresine bakar eminim. Yoluna girer herşey o nedenle tırnaklarımı yiyerek beklemiyorum 3. sezonu. ;D
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 23 Mayıs 2010, 07:43:13
Bu arada Bishop piskopos, keşiş vs demekmiş...
Ne ironik..
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 23 Mayıs 2010, 17:58:06
Valla ne desem, ne yazsam bilemedim şimdi... Sezon finali için bir çok yorum yapılmış orada, burada. Beğenende olmuş beğenmeyende. Ama gel gör ki, izlenilesi ve ciddi anlamda heyecan veren bir bölüm olduğunu itiraf etmeden geçemeyceğim...

Spoiler: Göster
İlk önce bende, son kısımdaki tekrar normal tarafa geçiş sırasında gelen Olivia'nın bizimkisi olmadığını anladığımı belirterek başlayayım. Zaten Bell'in kendisini feda etmesiyle bile ister istemez Olivia'nın olmadığı anlaşılıyor. Karşı tarafa geçtikten sonra alternatif Olivia'nın kızkardeşini görüp bir ihtimal yumuşayacağını sandım ama ı-ıh. Bildiğin şekil değiştiriciler gibi duygusuz biri olmuş, nasıl bir şeyse öyle...

Beni en çok etkileyen kısım Bell'in Walter'a bakarak; "Bana beyninin parçasını
neden aldığımı sordun. Aldım çünkü sen öyle istedin. Dönüştüğün şeyden ötürü bunu isteyen sendin." kısmı oldu. Bell öldü mü bilmiyorum ama son anda böyle bir şeyi açıklaması ciddi anlamda etkileyici bir sahne oluşturdu. Öyle Lost gibi her şeyi açıklamayalım en sona saklayalım tavırlarının olmaması da süper gerçekten!


Yazacak çok şey ama bunun yanında yazacaklarla beraber gelecek çok fazla soru var. Yeni sezonu nasıl bekleyeceğiz bilemiyorum ama heyecanlı bir dizinin tüm dünyayı beklediği de kesin. Zaten Lost'ta bitiyor, dizi iyiden iyiye kendini gösterecektir.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 06 Eylül 2010, 09:10:44
Üçüncü sezon promo trailerı çıktı arkadaşlar. Acayip heyecanlı bir sezon bizleri bekliyor gibi...



Üstteki eklentiyi izleyemeyenler dailymotion'dan izlemek için buraya (http://www.dailymotion.com/video/xegqcs_fringe-season-3-promo-vo-hq_shortfilms) tıklayabilirler.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 25 Eylül 2010, 13:50:47
Yeni sezonun ilk bölümü çıkmış arkadaşlar! Her ne kadar kendi kendime flood mesajları art arda dizsem de, böyle bir diziye her şey değer! Akşam oldukça güzel olacak...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: manslayer3 - 29 Eylül 2010, 01:00:23
Çıkmış mıııı?
Son 2 aydır aldığım en mutlu haber, gerçekten teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 22 Ekim 2010, 14:40:28
3. sezonun 4 bölümünü izledim, 5.sini beklemekteyim.

Spoiler: Göster
Ben fringe'teki ekip tamamlama olayını severdim. Peter koruyup, kollama işi ile meşguldu Olivia bulgular, kanıtlar ve aralarındaki ilişkileri kurmak ile. Walter ise bilimsel çalışmalar üzerinde etkisini gösteriyordu. Şimdi karma karışık bir şey oldu. O ekip ruhunu uçtu gitti yani zevk aldığım şey. Ha, tabi ki olacak etrafta iki Olivia dolaşıyor ama benim için çekici olan noktayı kaybetti dizi. Bir de karşımıza ilginç senaryolarla gelirdi. Şimdi ise neredeyse doğru dürüst fringe meseleleri izlemiyoruz. Nadiren... Sapmaya başladı dizi özünden. Rahatsız ediyor bu da beni ama izleyeceğiz bakalım.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 26 Kasım 2010, 16:57:27
S3E7 ile aşıyor, aştıkça bizler zıplıyoruz.

Spoiler: Göster
Bölümün sonunda rast geldiğimiz o konuşma ile iyice dumur olmuş durumdayız. Az önce yeni bölümün fragmanı ile küçük bir bölümünü seyrettim.

Bizim Olivia'ya bir şeyler yapıyorlar, karşı tarafta da Peter gerçekleri öğrenmeye çalışyorken Olivnative'e yakalanıyor.

Allah'ım sana geliyorum!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 14 Aralık 2010, 16:56:19
Sanıyorum tarihteki en güzel sahnelerden birini bizlere kazandırmış olan dizidir. Sezon 3 bölüm 9 itibariyle ne kadar iyi bir dizi olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

http://www.youtube.com/watch?v=ooq6MywEkW0
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: manslayer3 - 18 Aralık 2010, 23:40:09
Günü değişti,büyük ihtimal iptal olacak bu güzelim dizi.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 20 Aralık 2010, 10:22:40
Ne yazık ki bir sonraki bölümü [*]3x10[/*] 21 ocak 2011 tarihinde gelecek olan dizi. Beklemedeyiz efenim ne yapalım...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 21 Ocak 2011, 12:55:58
Nihayet uzun bir bekleyişten sonra yeni bölümü ile devam ediyor! O ölü balerin sahnesinden sonra ne yaparlar ki heyecanı doruk noktasına çıkartmak için diye kara kara düşünürken, Geleceğe Dönüş serisinde Dr. Emmett Brown rolü ile tanıdığımız Christpher Lloyd konuk olacakmış. Gel de yarını bekle şimdi!

Spoiler: Göster
(http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs786.ash1/167680_493222528667_15576613667_6215354_7918579_n.jpg)
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 22 Ocak 2011, 23:18:04
Spoiler: Göster
Bölümü izledim.. Christopher Lloyd sanatından gram kaybetmemiş. Harikaydı. Lakin aklımı karıştırdı bir şey.. Şapkalı gençler Walter'ı yanlış mı anladı? Peter'ı öldürmek istediğini mi sandılar yoksa zamanı geldiğinde Walter'ın, Peter'ın ölmesine izin vereceğini mi belirttiler?
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 27 Ocak 2011, 01:00:22
Spoiler: Göster
 Lakin aklımı karıştırdı bir şey.. Şapkalı gençler Walter'ı yanlış mı anladı? Peter'ı öldürmek istediğini mi sandılar yoksa zamanı geldiğinde Walter'ın, Peter'ın ölmesine izin vereceğini mi belirttiler?


Spoiler: Göster
Keltoş abilerimiz, yani nam-ı diğer gözcüler, Walter'ın değişip değişmediğini gözlemlemek için bir oyun planladılar. Zamanı geldiğinde oğlunu, dünyanın düzelmesi için ölüme gönderip göndermediğine şahit oldular. Nihayetinde olan oldu ve Walter, Peter'a anahtarları vererek onu mutlak ölümüne gönderdiğini zannetti.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 27 Ocak 2011, 01:10:03
Spoiler: Göster
Tamam, yani Walter sınavı geçti, Walter'ın değiştiğine inandılar bu keltler? Bu değişimi iyi mi değerlendiriyorlardı kötü mü orası muallak benim için. Çünkü bölümün başında sanki biz "Değişti canım Walter valla değişti" derken içimizden, bölümün sonunda oların değişimden kastının farklı bir olgu olduğu gibi bir hisse kapıldım, tilt oldum..
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 27 Ocak 2011, 01:27:45
Spoiler: Göster
Tamam, yani Walter sınavı geçti, Walter'ın değiştiğine inandılar bu keltler? Bu değişimi iyi mi değerlendiriyorlardı kötü mü orası muallak benim için. Çünkü bölümün başında sanki biz "Değişti canım Walter valla değişti" derken içimizden, bölümün sonunda oların değişimden kastının farklı bir olgu olduğu gibi bir hisse kapıldım, tilt oldum..


Spoiler: Göster
İşte sanıyorum dizi sonunda Peter ölecek, bunu kabullenmesi için sınav niteliğinde bir oyun yaptılar. Yeri ve zamanı geldiğinde, bakalım Walter bu konuda sorun çıkaracak mı diye. Anlayacağın Peter gidici...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 27 Ocak 2011, 03:24:48
Spoiler: Göster
Gitmez, gidemez. Sanmıyorum. Gerçi Abrams'ın işi belli olmaz ama.. Aşırı sağlam bir karakter Peter.. Sanmıyorum göndersin. Ölürse dizi biter.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 17 Şubat 2011, 04:12:42
Spoiler: Göster
Saçmalamaya başladılar.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Baal Sarrus - 17 Şubat 2011, 16:21:01
Bu pek spoilerlık bir şey değildi aslında.

Ve bir şey dediysen devamını getirmelisin bence, neden saçmalamaya başladılar?
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 17 Şubat 2011, 20:18:25
Bu pek spoilerlık bir şey değildi aslında.

Ve bir şey dediysen devamını getirmelisin bence, neden saçmalamaya başladılar?

Kimseyi etkilememek için spoiler içerisine aldım, spoiler butonunu kullanmak için kesin kurallar barınmıyor zaten forumda.

Saçmaladılar çünkü bilimsel olayları açıklayarak insan ilişkilerini etkileyen bir bünyeye sahipken dizinin temasi insan ilişkilerinin etkilemesi ile bilimsel olayların patlak verdiği bir döngüye çevirdiler.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 21 Şubat 2011, 23:23:59
Son bölümle toparladı gibi biraz dizi.
Bitiyormuş bu arada, bu sezon sonmuş.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 22 Şubat 2011, 08:42:05
Yalnız Fox televizyonunun genel yayın yönetmeni [*]sanırım[/*] reytinglerden şu aralar oldukça memnun olduklarını belirtmiş. Umarım dizideki gibi bir kurgu yaparak, bitiyor deyip ters köşeden vururlar. Razıyım!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 22 Şubat 2011, 17:05:03
Yalnız Fox televizyonunun genel yayın yönetmeni [*]sanırım[/*] reytinglerden şu aralar oldukça memnun olduklarını belirtmiş. Umarım dizideki gibi bir kurgu yaparak, bitiyor deyip ters köşeden vururlar. Razıyım!

Bana da diziyi çok yakından takip eden bir arkadaşım söyledi.
Sürekli dizinin yayın gününü değiştirmeleri reytinglerin çökmesine neden olmuş sanırım bu sezon noktalayacaklarmış.. Bilemiyorum. Dizi bazen gerçekten temposundan düşüyor bazen ise özlediğimiz tadı veriyor. Dengesini bir tuttursa ben de razıyım..
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Larien - 28 Mart 2011, 17:08:52
Anlaşılmış, dizi seneye de (4.sezon) devam edecek.

3 hafta önce başladım ve 2 haftadan kısa bir sürede dizinin 3.sezonunda gösterilen yeni bölümleri yakaldım. Hayatımda izlediğim en iyi ve en akıcı dizilerden biri.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 13 Nisan 2011, 17:53:34
Sezon finalinde, yine Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Grima Solucandil olarak tanıdığımız Brad Dourif, vekilharcımız canımız Denethor yani nam-ı değer Walter Bishop'la beraber aynı sahneyi paylaşacakmış.

Gel de heyecandan yerinde dur şimdi!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 26 Nisan 2011, 19:23:50
Spoiler: Göster
Bell'in Olivia'nın bedenine girdiği ilk bölüm inanılmaz boğdu beni. Sebep ile baya uzun bir ara verdim diziye. Dün de overdose Fringe yaptım. 19. bölüm güzeldi lakin Inception etkisi gördüm san ki biraz..Ama animasyon tarzı olması güzel olmuş, farklı olmuş. Beğendim. Bence de devam etsin ya.. Walter'sız hayat çok sıkıcı olur. ;D
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 05 Mayıs 2011, 22:58:44
Fringe sezon finalinden bir önceki bölümde beklentileri en üst seviyeye yükseltmiştir! Öyle ki bu seviyeden daha da üstü olabilir mi diye düşünürken, gelen 2 dakikalık final trailerı ile beklentiler had safhaya ulaşmıştır.

Cumartesi işyerinden çıkmayıp bölüm altyazısı geldiği an izleyebilirim, o derece öleceğim meraktan.

Umarım çok fazla havada bırakmazlar kurguyu, yoksa yaz tatilinin geçmesini nasıl bekleriz...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Bonthey - 06 Mayıs 2011, 00:32:09
Son izlediğim bölümün sonunda "yok artık nasıl ki?" tepkisini verdim. Eğer adam akıllı birşeye bağlarlarsa bunu ellerinden öperim kendilerinin ve 2. sezonun orta bölümlerinde yapmış oldukları gereksizlikleri affederim.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Rooney - 19 Ağustos 2011, 06:07:55
Bende abimin ısrarı üzerine başladım,2 haftada 3 sezon bitirdim :) Anlayın artık..

Spoiler: Göster
Başka sitelerdeki yorumları da okuyorum da.1-2 sezon çok güzeldi,3 sezon batırdılar diyorlar.2 tane Olivia olmasından sıkılmışlar,diğer taraftaki olivia'dan nefret etmişler.

Benim ise tam tersi olarak 3 sezon favori sezonum.Hain olarak ilan etmeyin beni ama diğer tarafı tutuyorum(Olivia sıyla,Charlie siyle)3 sezonda konuyu yakalamışlar ve ordan gidiyor,olaylar bölüm bölüm değil.Ve bu durum daha çok bağlanmanızı sağlıyor.O 3 sezonda Olivia'nın yatak örtülerini dağıtması fln  :xD
Olayları içinizde yaşıyorsunuz.Ki buda diziyi kaliteli yapar.Yani nefret ediyorsanız o duyguyu verebilmişlerdir  :)


Sizce en iyi sezon hangisi ??  :fight:
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: beerold - 30 Kasım 2011, 18:18:19
 Çok güzel üç sezonun ardından bu yıl biraz hayal kırıklığına uğradım. Fakat toparlayacaklarını umarak izlemeye devam ediyorum.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 17 Şubat 2012, 00:17:21
Dördüncü sezon yalpalayarak başlasa da, sezon arası final akıbeti hiç beklemediğim kadar kötü olsa da, son birkaç bölüm yine toparlamayı ve gönlümüzü geri kazanmayı başarmıştır.

Üçüncü sezondan sonra özellikle izleyici kitlesi yeni sezona devam etme çığlıkları, imza kampanyaları derken bir şekilde kanal yönetimine seslerini duyurdular ve dizinin dördüncü sezon onayı almasını sağladılar. Fakat bu sezon böyle bir mucize olacağını sanmıyorum, büyük ihtimalle izleyeceğimiz son sezon olacak. Mayıs ayına kadar kesin karar açıklanırmış. Tek korkum, dizinin sonunu bağlayamayacakları bir anda dizinin iptalini senaristlere açıklamaları ve sonu hüsran olan caanım yarım kalmış diziler arasına katılmaları…

Ayrıca 24 Şubat 2012 tarihli 14. Bölümün yayınlanan teaserında bize cevapları verecek ve sonun başlangıcını yapacaktır. Yani öyle umuyorum. Efsane bir sonla bitmesi tek dileğim. Tabi biraz da mantıklı bir sonla. Dine, kadere, kısmete bağlarlarsa selamlarımı yollarım kendilerine.

Yeni sezon olmayacaksa da “Ulan Fringe diye bir dizi vardı zamanında, dört sezonluk böyle süper bir bilimkurguydu. Ne diziydi hem de... Canım çekti bak, en kısa zamanda baştan izleyeyim şunu,” dememize sebebiyet veren finalle veda etsinler bize. Lütfen!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: magicalbronze - 27 Nisan 2012, 13:25:39
Nihayet beklenen açıklama yapıldı! Fringe 13. bölümlük 5. ve final sezonuyla geliyor. "Yuppii!!!" diyorum son birkaç dakikadır!

http://www.facebook.com/notes/fringe/fringe-will-return-for-a-fifth-and-final-chapter/10150778173629271

Önümüzdeki sezon bölüm sayısı ve final belirginliği nedeniyle her bölümün birer efsane haline dönüşmesini bekliyorum sayın yapımcılar, senaristler, yönetmenler ve emek veren herkes!
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: beerold - 27 Nisan 2012, 17:03:44
 Bu habere ben de çok sevindim. Severek izlediğim bir dizinin yarım bırakılmasından ya da işlerin iyice sarpa sarmasından korkuyordum.

Spoiler: Göster
Anlaşılan olayları daha çok dikkat çekici ve gizemli olan "Observers" lar üzerinden devam ettirecekler. Bu da  umut verici.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: Danger_Mouse - 10 Mayıs 2012, 23:26:31
5. sezon onayını aldı sonunda :D valla dizi iptal edilecek diye cok korkuyordum.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: beerold - 19 Kasım 2012, 03:08:10
Son sezonu izlemeye başladım. Dikkatimi çeken bir konu var.

Son bölümleri izlemeyenler okumasın lütfen.

Spoiler: Göster
Dizi gittikçe Matrix filminden esinlenmelerle doldu sanki. Sonunda kurtarıcı Peter de kendini feda etmek zorunda kalacak sanırım.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: ülfet - 16 Aralık 2012, 18:27:34
Walter Bishop  en sevdiğim karakterdir. İlk sezonu bitirdim ama ikincisine başlamak kısmet olmadı. Diziyi izledikten sonra hep Arka Sokakları düşünüyorum. Sonra tekrar düşünüyorum, bir daha düşünüyorum, düşünüyorum...
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: maviuçurtma - 26 Nisan 2013, 21:43:54
İzlenmeye değer bir dizi olduğunu düşünüyorum. Dizi gerekse her bölümde kendi alfabesiyle verdiği mesajlar gerekse olay örgüsü açısından iyi bir diziydi. Sezon sezon konular işlendi ve bence güzel bir şekilde birbirine bağlandı. Walter Bishop adlı karakterin bana kattıkları oldu diyebilirim. Dizinin tümüne bakacak olursak arada durgun bölümler duraksamalar olsa da küçücük de olsa heyecanı yaşatmayı başarmış bir dizidir bana göre. Keyifle izlerdim.

Spoiler: Göster
Bana para çevirme sevdası kazandıran dizidir. Dizideki, izleyenler bilir, para çevirme sahnesi oldukça hoşuma gitmişti.
Başlık: Ynt: Fringe
Gönderen: aynalasya - 29 Nisan 2013, 01:04:13
Arkadaşımın çıldıra çıldıra izlediği bi diziydi. Çıldırmak derken günde 10 bölümden bahsediyoruz. (Okul ve dershanenin olduğu bir gün tabi bu. Yemeyi içmeyi kesmişti.) Ben de başladım bakalım 3.16daydım en son. Ama uzun zamandır sarmıyor. Benim için sıkıcı oldu bile denebilir. Yine başlasam sarar belki ama bilemiyorum. Şey ya dur of of spoiler şeedeyim.
Spoiler: Göster
Olive'in (Evet küçük oliviadan bahsediyoruz.) bir anda diğer evrene geçip Walternatifle konuştuğu nolur beni dövmesine izin verme dediği bölüm diyorum muhteşemdi diyorum. :O Kaç kez izledim o geçiş sahnelerini saymadım. (muhtemelen 2) Daha fazla şaşırtamayacağını düşünüyorum. :P