Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: Apocalyptique - 16 Ocak 2008, 20:06:04

Başlık: V For Vendetta
Gönderen: Apocalyptique - 16 Ocak 2008, 20:06:04
(http://img215.imageshack.us/img215/6884/adszwn4.jpg) (http://imageshack.us)



Geleceğin totaliter İngiltere’sinde geçen "V For Vendetta", ölmekten sadece "V" olarak bilinen maskeli bir adam tarafından kurtarılan yumuşak başlı genç kadın Evey’nin (NATALIE PORTMAN) hikayesini anlatıyor. Olağanüstü karizmatik, dövüş sanatı ve aldatmacada ise müthiş yetenekli olan V, vatandaşlarını baskı ve zulme karşı koymaya davet ederek bir devrim başlatır. V’nin gizemli geçmişi hakkındaki gerçeği öğrenen Evey, bununla birlikte kendi hakkında da bir gerçeği keşfederek, zulmün ve kokuşmuşluğun hüküm sürdüğü bir topluma özgürlük ve bağımsızlığın geri kazandırılması için planlar yapan V’yle beklenmedik bir ittifak içine girer.

Warner Bros. Pictures, Virtual Studios işbirliğiyle, bir Silver Pictures ve Anarchos Productions Inc. ortak yapımı olan "V For Vendetta"yı sunar. Başrollerinde NATALIE PORTMAN, HUGO WEAVING, STEPHEN REA ve JOHN HURT’ın yer aldığı filmi JAMES McTEIGUE yönetti. Filmin yapımcılığını JOEL SILVER, WACHOWSKI KARDEŞLER ve GRANT HILL, baş yapımcılığını ise BENJAMIN WAISBREN gerçekleştirdi. Filmin VERTIGO tarafından yayımlanan dergilerde görünen karakterlere dayanan senaryosunu WACHOWSKI KARDEŞLER kaleme aldı. "V For Vendetta"nın görüntü yönetimi B.S.C.’den ADRIAN BIDDLE, yapım tasarımı OWEN PATERSON, kurgusu A.C.E.’den MARTIN WALSH, müziği ise DARIO MARIANELLI’nin imzasını taşıyor.

"V For Vendetta" bir İngiliz-Alman ortak yapımı.
(http://img215.imageshack.us/img215/6667/fgjckhsn2.jpg) (http://imageshack.us)
(http://img215.imageshack.us/img215/8715/vkmkjkmg2.jpg) (http://imageshack.us)


Kaynak : V For Vendetta (http://wwws.tr.warnerbros.com/vforvendetta/index.html)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: magicalbronze - 16 Ocak 2008, 20:17:31
En çok görmek istediğim fakat hala izleyemediğim bir film. Paylaşımın için teşekkürler, ayrıca bilgiyi alacağın yeride çok iyi seçmişsin onun içinde ayrıca teşekkürler.. :D
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Hurin - 16 Ocak 2008, 20:35:41
Remember 5th November... Güzel bir yapıt.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Apocalyptique - 16 Ocak 2008, 20:38:52
En çok görmek istediğim fakat hala izleyemediğim bir film. Paylaşımın için teşekkürler, ayrıca bilgiyi alacağın yeride çok iyi seçmişsin onun içinde ayrıca teşekkürler.. :D

O zaman en kısa zamanda ızlemenı sıddetle onerıyorum :) konusunun ozellıgının yanı sıra cekımlerı ve bunun yansıtılısı super =) Rica ederim ne demek :P
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Cúthalion - 17 Ocak 2008, 20:30:48
Çok güzel bir yapıt. Bir fikirin ölümsüzlüğünü çok iyi kanıtlamış. "5 Kasım Gününü Hatırla!" :P
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Jejune - 18 Ocak 2008, 00:20:45
beyzanın tavsıyesıyle ızledıqım bır fılm :D
etkılendıgım fılmlerden bıtanesıydı =) tekrar tekrar ızlenesı bı fılm : )
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Herr Mannelig - 18 Ocak 2008, 20:48:17
Totaliter düzene olan tepki güzel yansıtılmış. Replikler harika, v de pek karizma :D Çizgi roman uyarlaması için gayet hoş olmuş. Remember, remember the 5th of November; the gunpowder treason and the plot. I know of no reason why the gunpowder treason should be ever forgot!
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Lucilla Clarté - 23 Mayıs 2008, 19:15:12
Daha yeni izlediğim için kafamı duvarlara vurmak istediğim film. :hemk Natalie Portman yeter bi filme gerçi ama bu filmin konusu da V'nin konuşmaları da ayrı etkiledi beni. =P İzlenmesi gerek kesinlikle..
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Herr Mannelig - 16 Temmuz 2009, 00:51:57
Yaptığım ufak bir Guy Fawkes araştırmasından sonra tekrar izledim. Daha bi keyif aldım, şu aralar Nietszche ve Proudhon okumanın da gazıyla birleşince tam oldu. Aslında Guy Fawkes'ı çok kötü gösteren kaynaklar da var, V'de anlatıldığı gibi parlamenter sisteme kafa tutan bir halk kahramanından öte Protestanlara karşı ayaklanan sıradan Katolik bir asker gibi gösteriliyor. Öyle ki Guy Fawkes günü diye bir olay var İngiltere'de, bu günde insanlar ateş yakıp guy fawkes oyuncaklarını ateşe atıp üzerinde tepiniyorlar.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Amras Ringeril - 16 Temmuz 2009, 01:01:21
Evet ve gün 5th of November. Öfke günü olarak geçiyor bildiğim kadarıyla, söylenenlere göre (muhtemelen doğru değildir) o günde İngilterede havada feci bir yanık kokusu olurmuş.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Herr Mannelig - 16 Temmuz 2009, 13:14:51
Doğru olması muhtemel zira o gün bonfire day diye de geçiyor yani kamp ateşi günü tarzı bir şey, ülkenin çoğu yerinde kocaman kamp ateşleri yakılıyor, havai fişekler ateşleniyor falan.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: cigarette smoking man - 16 Temmuz 2009, 14:44:59
cizgi romanini okumus birisi olarak konusmak isterim ki her kitaptan uyarlama filmde oldugu gibi v for vendetta dahi orjinal seriden uzaklasmalar var. cizgi romani herkese tavsiye ederim. cizgi romani okumasaniz bile film olmeden once izlenilecek filmler arasindadir.

ps. gereksiz detay logosunda V harfinin 5 oldugu herkes tarafindan bilinmektedir. fakat yanilmiyorsam arapcada "O" 5 manasina gelmektedir.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Herr Mannelig - 16 Temmuz 2009, 22:31:13
Çizgi romanı kesinlikle okunmalı, diyaloglar daha leziz. Ancak marvel uyarlamalarına göre çok daha başarılı bir çizgi roman uyarlaması bu.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: malkavian - 02 Ağustos 2009, 19:54:43
Filmi oldukça başarılıydı. Natalie Portman da her rolün altından kalkabileceğini bir kez daha gösterdi bu filmle
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Bonthey - 05 Ağustos 2009, 00:25:15
Ülkemizdeki bütün vatandaşlara izletilmesi gerektiğini düşündüğüm bir film.
Wachowski kardeşler yine yapmışlar yapacakalarını.
Mükemmel bir felsefik film.
İzlenmeli, izletilmeli.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Moonshield - 08 Kasım 2009, 18:43:10
Mükemmel bir film, özellikle diyaloglar! Dansedilmeyen bir devrim olacaksa, hiç olmasın daha iyi. (: İlginç noktalar ise, V (5) rakamına yapılan göndermelerdir. Eğer dikkat ederseniz oldukça ilgi çekici bulacaksınız.

Spoiler: Göster

(Örneğin,-yanılmıyorsam - Beethowen'ın 5. senfonisi, V'nin 5 numaralı odaya kapatılması, yanındaki oda olan 4 (IV) numaralı odadaki kadının yaşadıklarını Evey'nin okuması. V, Evey ile ilk karşılaştığında ismini ilk heceye vurgu yaparak "iv-i" şeklinde söylüyor, IV kısm tanıdık geldi mi :P ? Hmm sonra, Evey ile ilk karşılaşmalarında konuştuğu kelimelerin neredeyse hepsi V harfiyle başlıyor. Şöyle ki;

"Voilà! In view, a humble vaudevillian veteran, cast vicariously as both victim and villain by the vicissitudes of Fate. This visage, no mere veneer of vanity, is a vestige of the vox populi, now vacant, vanished. However, this valorous visitation of a by-gone vexation, stands vivified and has vowed to vanquish these venal and virulent vermin van-guarding vice and vouchsafing the violently vicious and voracious violation of volition.

The only verdict is vengeance; a vendetta, held as a votive, not in vain, for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous.

Verily, this vichyssoise of verbiage veers most verbose, so let me simply add that it's my very good honor to meet you and you may call me V."

Bir de bir de en etkileyici yeri şurasıdır: ve seen people kill in the name of them, and die defending them... but you cannot kiss an idea, cannot touch it, or hold it... ideas do not bleed, they do not feel pain, they do not love... And it is not an idea that I miss, it is a man... A man that made me remember the Fifth of November. A man that I will never forget.


Son olarak, filmde sanki V'nin maskesi duygulara göre değişiyor gibi gelir insana. Maske aynı maske, aynı gülümseyen surat, ama bilmiyorum.. gerçekten de her duyguyu barındırdı sanki film boyunca?

Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Amras Ringeril - 08 Kasım 2009, 19:23:02
Evet, o V ile başlayan kelimelerle kendini tanıtma sahnesi muhteşem. Şöyle bir şey yapmışlar o bölümle ilgili, izlemenizi öneririm.

http://www.youtube.com/watch?v=c6Q0dfrbr10&
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Malkavian - 08 Kasım 2009, 19:26:40
Evet, o V ile başlayan kelimelerle kendini tanıtma sahnesi muhteşem. Şöyle bir şey yapmışlar o bölümle ilgili, izlemenizi öneririm.

http://www.youtube.com/watch?v=c6Q0dfrbr10&

Youtube olmayan linkini de yollasan :) k-tunnel kullanmıyorum da ben.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Amras Ringeril - 08 Kasım 2009, 19:31:24
http://www.dailymotion.com/video/x4txj6_v-for-vendetta-kinetic-type_creation

Şöyle dailymotion vereyim, bilmiyorum bu sitede engelli mi. Bir de Vimeo linki vereyim öyleyse;

http://vimeo.com/1984627
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Malkavian - 08 Kasım 2009, 19:35:16
Adam o kadar konuşsun felsefenin dibine vursun sonunda ' Are you like a crazy person' desinler. Ayıp be kullandığı kelime dağarcığına bakarak bile bunu dememeleri gerekiyor... Bu arada videodaki gülme efektine bayıldım haha lar uçuşuyor :)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Moonshield - 08 Kasım 2009, 19:44:11
Video iyi olmuş ama. Yalnız cidden, o kadar kelimeyi ben ardarda söylemezdim herhalde. (: Çevirinin acizliğini yaşamış bir replik, çünkü Türkçe'ye çevirirken bunu yansıtmak çok güç ki yansıtılmamış zaten. Ama bir yerde duymuştum, bir sitenin mi ne alt yazısında eski kelimeler vs kullanarak başarılmış. Yani ne bileyim mesela "vesselam" "velakin" gibi şeyler kullanılmıştır herhalde. (:
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Amras Ringeril - 08 Kasım 2009, 20:02:16
Bana kalırsa Türkçe dublajda V'nin ses tonu mükkkemmel idi. Hatta Hugo Weaving'e ayıp olacak ama kendi sesinden daha güzeldi :D
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Moonshield - 08 Kasım 2009, 21:02:29
Ses tonunu ben de sevmiştim, yakışmıştı :D (Hugo alınma hacı. Büyüksün valla bak. :P )
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Herr Mannelig - 10 Kasım 2009, 20:36:57
Sadece "Remember, remember the 5th of November; the gunpowder treason and the plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot!" sözünü dinleyebilmek için dublaj izlenmemeli bu film :D
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: magicalbronze - 14 Kasım 2009, 11:33:53
Sadece son sahnesi  -son beş dakikası için defalarca izlenebilecek bir başyapıt bana göre!
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: DarLy OpuS - 19 Kasım 2009, 19:16:50
Ne kadar izlerseniz izleyin, ilk etkisini daima koruyan film. Bugün bunu bir daha anladım.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Vinrael - 20 Kasım 2009, 08:35:29
 Bu film zaten yayınlanmadı mı?
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: DarLy OpuS - 20 Kasım 2009, 11:22:30
Bu film zaten yayınlanmadı mı?

Evet, yayınlandı. Burada da yayınlanan bu film hakkında yorumlar yapılıyor. :)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Vinrael - 20 Kasım 2009, 19:18:25
 Ben de ikincisi çekilecek gibi zannettim.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Angels.Of.Darkness - 21 Aralık 2009, 21:51:30
Bu filmin hayranıyım. Benim için bir dönüm noktası gibi.
Son bölümüne ayrı bir bayılmıştım. Müzikleri çok güzel seçilmiş, oyuncular mükemmel, kurgu çok güzel, film düşündürücü, heyecanlı. Daha ne olsun yahu?! :D
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: magicalbronze - 05 Kasım 2010, 17:15:57
Yazmazsam ölürüm.

Spoiler: Göster
Remember, remember the fifth of november...

[spoiler]Yazdım, hayattayım.

[spoiler]Haha.

[/spoiler]
[/spoiler]
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Nihbrin - 05 Kasım 2010, 17:29:51
Spoiler: Göster
(http://nihbrin.files.wordpress.com/2010/09/vandetta.jpg)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Hurin - 05 Kasım 2010, 17:48:49
Sanırım akşama bir parti olacak burada ana tema tabi ki "Vendetta" olacak. Güzel enstantaneler yakalarsam sizinle paylaşacağım :)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Baal Sarrus - 05 Kasım 2010, 17:50:29
Spoiler: Göster
(http://nihbrin.files.wordpress.com/2010/09/vandetta.jpg)


Eve bunlardan bir tane almayı planlıyorum. Ciddiyim.
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Amras Ringeril - 06 Kasım 2010, 00:45:19
Sanırım akşama bir parti olacak burada ana tema tabi ki "Vendetta" olacak. Güzel enstantaneler yakalarsam sizinle paylaşacağım :)

Burada bir kafede gösterim vardı. Yürüyüş sohbet falan olacaktı aslında ama yapmadılar. Kafede sıkış tepiş izledik o yüzden sanırım. Devrim sıkış tepiştir zaten .p
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Larien - 30 Kasım 2010, 08:37:00
Üçlemeleri (LOTR) saymazasak 21.yy'ın en iyi filmi budur.Konusu, Kurgusu ve felsefesi harika, izledim birkaç gün etkisinden çıkamadım :)
Başlık: Ynt: V For Vendetta
Gönderen: Gilderoy - 05 Kasım 2012, 15:23:02
Yazmazsam ölürüm.

Spoiler: Göster
(http://i49.tinypic.com/r92veo.jpg)