Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Oyun Masası => FRP Arşivleri => Dipsiz Konak => Unutulmuş Diyarlar - Kış => Konuyu başlatan: Baal Adramelech - 17 Mart 2010, 16:38:45

Başlık: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 17 Mart 2010, 16:38:45
Spoiler: Göster
Dövüş Sıralaması - Laughing Madcap, Gm, Mit, Gm..


Waterdeep Sokakları, Patlayan Bira Hanı önü

Güneş yavaş yavaş tepeden inerken, şehre yeni girmişti Dralon. Babası tarafından hediye edilmiş kılıç ve zırhı ile, sonunda aradığı yere gelmişti. Waterdeep sokaklarında gezerken, hanın içinden gelen karmaşanın sesini duydu. Kanında gezen kahramanlık arayışı, onu hana çekiyordu.
Başlık: Ynt: Dralon - mit
Gönderen: mit - 17 Mart 2010, 22:22:18
Kafasını hafifçe kaldırıp tabelaya baktı. "Patlayan Bira, hmm... İlginç bir yere benziyor." diye mırıldandı kendi kendine. İnsan yanı çabucak içeri girip heyecanlı bir şeyler yaşamak için sabırsızlanıyordu. Elf yanı ise daha temkinli davranması konusunda kendisini uyarıyordu. "Başıma ne gelebilir ki?" diye omuz silkti ve hanın kapısından içeri adımını attı.
Başlık: Ynt: Dralon - mit
Gönderen: Baal Adramelech - 17 Mart 2010, 22:56:22
Kapıyı açıp içeri girdiğinde, uzun sopasıyla durmuş, kaşları hafif çatık bir şekilde yere serilmiş kahverengi cüppeli adama bakan gri cüppe giyinmiş bir adam görüyorsun. Onun fark edip fark etmediği, arkasından başka bir kahverengi cüppelinin elindeki hançer ile ona yaklaştığı.



(Gri Cüppeli adam Laughing Madcap, oyuna katılabilirsin ve dövüş sıralaması ilk mesaja eklendi. =)
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 17 Mart 2010, 23:06:01
Darius daha içeri girerken onu içeride iyi bir şeyin beklemediğini hissetmişti. Sonuçta adı "Patlayan Bira" olan bir yerden ne hayır gelirdi ki? Neyse ki onu hançerlemek için yanına yaklaşan adamı son anda farketmiş ve uzun sopasıyla adamı yere sermişti.

"Konuş cübbeli!"

Sopası adamın az önce hançer tutan elini eziyordu.

"Beni öldürmeye çalışan ahmak kim?"
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: mit - 18 Mart 2010, 09:14:28
Gördüğü bu manzara karşısında şaşkına dönmüştü. Yani evet, macera arayışı ile hana girmişti ama daha ilk adımında böyle bir şeyle karşılaşacağını da düşünmemişti doğrusu. Waterdeep gerçekten de söylendiği kadar vardı anlaşılan.

Bir an için ne yapacağını bilemez vaziyette karşısındakilere baktı. Kim iyiydi kim kötü? Ya da bu şehirde böyle değerler fark ediyor muydu? Sonra Gri Cübbelinin sesini duydu;

"Konuş cübbeli! Beni öldürmeye çalışan ahmak kim?"

Sonra arkadan sinsice yaklaşan diğer kahverengi cübbeliye baktı ve kararını hızlıca verdi.

"Dikkat et, arkanda!"

Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 11:34:19
Arkasından  sessizce yaklaşmaya çalışan adam senin bağırdığını duyunca birden bire yön değiştirdi ve hançerini hazırlayarak sana doğru koşmaya başladı.

Darius senin bağırdığını tam olarak duymamıştı bile, çünkü han içinde bir karmaşa vardı. Herkes oradan oraya koşuyordu.

Darius'un önünde yere yığılmış olan adam geriye doğru takla atıp ayağa kalktı ve hançerini elinde çevirip savurdu. Hançer sol kolunu biraz sıyırdı ve geçti.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 16:17:09
Handa patlak veren kavga handakileri de heveslendirmiş olmalıydı ki hanın dört bir yanından çığlıklar kopmaya başlamıştı. Arkasında hareketlilik sezen Darius'un dikkati dağılmıştı, yerde yatan adamın kolayca kalkıp ona saldırmasına şaşmamak gerekti.

Fırlatılan hançer kolunu sıyırmış da olsa, yarası fazlasıyla sızlıyordu. Vecna hakkında yazılmış bir kitapta geçen cümle aklına gelmişti; Acıya katlanmayan zaferi tadamaz.

Sol kolundaki hafif aldırmayan büyücü, sağ eliyle kemerindeki torbaların birinden biraz tuz aldı ve düşmanını işaret etti.

"aritha nes magicka deus ex machina!"
*Acid Arrow*
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 16:28:56
Tozlar birden bire ok gibi hızlandı ve yeşil bir sıvı adamın tam yüzüne çarptı. Asit okları adamın yüzünü parçaladılar, insanlar zaten oradan çekildiklerinden adamdan sıçrayanlar pek kimseye çarpmadı. Adam ise çığlıklar içinde yere yuvarlandı ve çığlıklar atmaya başladı.

Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: mit - 18 Mart 2010, 16:31:44
Dralon dikkatini kendisine doğru koşarak gelen adama verdiğinden olanları tam olarak görememişti. Rakibinin elindeki minik hançere bakarak alaycı bir şekilde gülümsedi ve baba yadigarı kılıcını hızla çekip rakibi ile yüzleşti. Ardından kılıcını hızlı ama kontrollü bir şekilde savurarak saldırıya geçti.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 17:01:42
Dralon'un kılıcını hançeriyle engelledi adam ve midesine bir tekme attı. Dralon savruldu ve arkasındaki duvara çarptı. O sırada adam hançerini savurdu.

Darius bu sırada, kapının oradan gelen demirlerin çarpma sesini duydu.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 17:18:41
Darius, kulağa sadistçe gelse de, büyüsünün yarattığı etkiden oldukça memnundu. Hem kahverengi cübbeli hak ettiğini bulmuştu hem de handaki kalabalık bu kavgaya karışmadan önce düşüneceklerdi.

Kahverengi cübbelinin cesedini aramak için cesede yönelmişti ki arkasından çınlayan sesle irkildi. Devam eden başka bir kavga daha vardı, gördüğü kadarıyla kahverengi cübbeli başka birisi daha vardı.

Kimle savaştığını dikkat etmedi. Bildiği birşey varsa düşmanının düşmanı, onun dostuydu. Elini matarasındaki suyla ıslattı ve başka birisiyle savaşan kahverengi cübbeli adama doğru tuttu.

" Maleno frosto magnifico "
*ray of frost*
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 17:49:22
Buz huzmesi cüppelinin hançerine çarpıp onu düşürmesini sağlıyor. Yapacak bir şeyi kalmayan cüppeli hemen Dralon'un yanındaki camdan dışarıya atlıyor kaçmak üzere.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: mit - 18 Mart 2010, 17:53:02
Dralon onca yıl aldığı dövüş eğitiminin basit bir hançer darbesi ve bir tekme ile alaşağı edilmesi dolayısıyla oldukça sinirlenmişti. Rakibini kaçırmaya hiç niyeti yoktu. Çabucak ayağa kalkıp camdan dışarı fırladı ve adamı koşarak takip etmeye başladı.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 17:54:37
Dralon adamı son anda yakaladı ve adam yere düştü.

"Ne- Ne istiyorsun?" diye bağırdı adam korku dolu bir ses ile.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 17:59:52
Darius kahverengi cübbelinin kaçmaya başladığını görünce sinirlendi. Merak ettiği cevaplar az önce camdan fırlamıştı ve sokak boyunca koşuyordu.

Darius'un bunu kaçırmaya hiç niyeti yoktu, camdan fırlayan kahverengi cübbelinin - ve peşinden giden adamın- peşinden dışarı koştu.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 18:03:51
Dralon bir şey demeye kalmadan, handaki büyücünün arkasından geldiğini gördü. Çok geçmeden oda yanlarına gelmişti.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: mit - 18 Mart 2010, 18:14:52
Kahverengi cübbeli adamı yakasından tuttuğu gibi ayağa kaldırıp en yakındaki duvarlardan birine şiddetle çarptı. "Evet... Bay Buzparmak'da geldiğine göre konuşmaya başlasan iyi olur." dedi. Ardından gri cübbeli büyücüye dönerek "Sanırım ikinizin konuşacakları vardır" dedi sırıtarak.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 18:23:55
Büyücü, Kahverengi cübbeliyi yakalayan adamın yorumu üzerine "Darius'u tercih ederim." dedi ve ekledi;

"Ah evet,bu adam da tam bana neden saldırdıklarını anlatacaktı."

Elini kemerindeki torbalardan birine daldırıp bir avuç tuz çıkarttı. Handa diğer arkadaşının suratını parçalarken kullandığı tuzdu bu.

"Değil mi? Anlat bakalım."
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 19:37:06
Adam korku ile karşısında duran iki adamın yüzüne bakıyordu. "Be-ben sadece bir dövüşçüyüm. Par-parayla tutuldum! Her şeyi Abdur biliyor! Ne olursun zarar verme bana!" sonra Dralon'a döndü. "Bana zarar vermesine izin verme lütfen!" soğuk soğuk terliyordu resmen.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 22:56:27
"Abdur mu?"

Büyücü hafızasını zorladı ama ismi tanıyamadı. Muhtemelen onu Waterdeep'e getiren gemideki kahverengi cübbelilerin lideri olmalıydı bu Abdur. Kafasını salladı ve sorgulamaya devam etti.

"Sana zarar vermeyi düşünmüyorum. Bana yardımcı olduğun sürece, sana hiç bir zarar gelmeyecek. Şimdi söyle bakalım, amaç sadece beni öldürmek miydi yoksa bu Abdur'un benden istediği birşey mi var?"
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 23:34:56
"Abdur, senden sülalemizin sahip olduğu şeyi istiyor.. Kanını! Sen yıllardır aradıkları hazinenin yerini gösterdin ona!" dedi ve gözleri hançere doğru kaydı.

Darius kulağına fısıldayan birilerini duydu. Öldür diyordu. Hak etmiyor. Hemde hiç. Öldür. Kanını akıt. Ses etkileyiciydi ve Darius'un içinde hafif bir öfkenin kıpırtısı oluştu. Ona zarar vermişti bu adam veya arkadaşları.
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Mart 2010, 23:48:13
"Demek diğer arkadaşlarının benim evimde birer fare gibi dolaşmalarının sebebi buydu." dedi öfkeyle. Aile yadigari hançerini çıkarttı.

Waterdeep'e eski evlerinden aile yadigarlarını almak için gelen Darius, kendi evinde kahverengi cübbelilerden iki kişiyle karşılaşmıştı. O ikisi, eğer kimse onları aramaya çıkmadıysa, evin bodrum katında bağlı duruyorlardı. Kendisini öldürmeye çalışan bir kahverengi cübbeli şu anda hanın yer döşemesini kirletmekteydi. Kahverengi cübbeliler bir bir kendilerini gösteriyorlardı ve teker teker savaşlarını kaybediyorlardı. Abdur'la karşılaşmak için şimdiden sabırsızlanmaya başlamıştı Darius.

Sonuçta bu şehre kadar beraber yolculuk yapmışlardı. Ve şimdi bu karşılaştıkları... Bu, ihanetti. İhanet cezalandırılmalıydı.

Büyücü duraksadı. Bu düşünceler Darius'un muydu yoksa kulağına fısıldayan sesin mi, emin değildi.

Gözlerini rünlerle bezeli hançerden ayırmadan sordu.

"Abdur nerde?"
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: Baal Adramelech - 18 Mart 2010, 23:52:53
"O bizi bulur, en iyilerimizden biridir. As-asla bulamazsın onu!" gözleri hançerdeydi.

Dralon bir huzursuzluk hissetti. Hançerle alakalı ters giden bir şeyler vardı.

Darius ise iyiden iyiye sinirleniyordu. Yalan söylüyor, hayatta kalmaya değmez. Cezalandırılmalı!
Başlık: Ynt: Dralon & Darius - mit & Madcap
Gönderen: mit - 19 Mart 2010, 09:23:42
"Ehm... Darius? Adın buydu değil mi? Adama bir söz verdin unutma. Sana yardımcı olduğu sürece ona bir zarar vermeyecektin. Ve tamamen savunmasız birini öldürmek... bu yanlış. Tabii böyle değerlere önem veriyorsan?"
Başlık: Ynt: Dralon & Darius
Gönderen: Laughing Madcap - 19 Mart 2010, 15:41:07
Büyücü hala gözünü hançerden ayırmamıştı. "Cezayı hakediyor." dedi kendi kendine. Adını duymasıyla irkildi ve sonunda gözlerini hançerden ayırdı.

"Evet, bana yardımcı olduğu sürece ona bir zarar vermeyeceğim." dedi dalgın dalgın. Kahverengi cübbeliye daha da yaklaştı. "Ama pek de yardımcı olmadı değil mi? Bize saldırmış olması da onun pek masum olmadığını gösteriyor."

Gözlerini adamın kahverengi cübbeli adamın gözlerine dikti.

"Abdur'un nerede olduğunu ya da nerede olabileceğini söylersen, bana çok yardımcı olursun."
Başlık: Ynt: Dralon & Darius
Gönderen: Baal Adramelech - 19 Mart 2010, 15:48:21
"Se-seni öldürene dek, senin olduğun yerde olacaktır. Seni izleyecektir. Ancak kimse bilemez nerede olduğunu onun.." dedi adam.

Bu arada üç tane şehir görevlisinin onlara doğru yaklaştığını gördü Dralon. Arkadan gelenlerin elleri kılıçlarındaydı, öndeki ise gayet rahat bir şekilde yürüyordu. Dralon'un önünde durdu. "Sorun nedir?"
Başlık: Ynt: Dralon & Darius
Gönderen: mit - 19 Mart 2010, 18:50:42
"Tam zamanında... Ben de hiç gelmeyeceksiniz sanmıştım. Bu adam..." dedi kafası ile kahverengi cübbeliyi işaret ederek "Bana ve buradaki dostuma (dostum kelimesini özellikle vurgulamıştı) saldırdı ve bizi öldürmeye çalıştı."
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 19 Mart 2010, 20:14:09
"Öyle mi?" dedi adam kaşını kaldırarak. Dralon'un arkasına baktı. Yerde yatan kahverengi cüppeli adam haricinde kimseyi göremiyordu. "Kahverengili adam ve hangi dostun?"

Dralon fark etti ki, arkasında sadece kanlar içinde yere yığılmış bir adam vardı ve kahverengi cüppeliydi.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 19 Mart 2010, 22:01:20
"Ne? Lanet olsun! Nereye kayboldu bu adam?" dedi şaşkın şaşkın bir sağına bir de soluna bakınarak. "Teşekkür anlayışın bu mu yani?" diye bağırdı gecenin karanlığına doğru sonra da. Şehir muhafızlarının kendisine çıldırmış gözüyle baktıklarını görünce de "Galiba başım dertte..." diye mırıldandı kendi kendine.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 19 Mart 2010, 23:06:32
"Cahn, ceseti al. Sen de benimle geliyorsun." dedi Dralon'a. Adamlardan bir tanesi Dralon'un arkasına geçti ve onu ittirmeye başladı.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 20 Mart 2010, 01:10:40
Dralon soğukkanlılığını korur ve gayet uzlaşmacı bir sesle konuşmaya başlar.
"Hey, durun bir saniye... Bakın, siz deneyimli ve işini bilen askerlere benziyorsunuz. Böyle küçük hatalara düşmeyecek kadar da zekisiniz ayrıca. Bu adam bir hançerle öldürülmüş ve bense bir kılıç taşıyorum. Ve bir hançerim de yok üstelik! Yara izine bakın, işte burada..."

*Diplomacy*
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Mart 2010, 01:22:50
O sırada cesedi inceleyen asker "Sanırım haklı efendim, bu yara bir kılın açamayacağı kadar ince. Üstelik diğer taraftan çıkmamış bile. Hançer işi olmalı." dedi.

Adam hafifçe kafasını salladı. "Peki o halde, kim? Kim olduğunu biliyor olmalısın." dedi adam. "Adın ne?"
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 20 Mart 2010, 09:22:41
"Dralon" dedi yüksek sesle, "Yarı-elf" diye ekledi ardından daha kısık bir sesle. "Şehirde yeniyim. Susuzluğumu gidermek için Patlayan Bira'ya girmiştim ki bir kavgaya denk geldim. Yerde yatan bu adam" dedi eliyle yerdekini göstererek "Ve bir arkadaşı handa başka bir cübbeliye saldırıyorlardı. Gri cübbeli biri. Adı... Adını bilmiyorum. Arada kaldım, beni de öldürmeye çalıştılar. Ben de kendimi korumak zorunda kaldım."
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Mart 2010, 10:38:33
"Dralon." diye tekrarladı. "Pekala o halde, gördüklerinin hepsi buysa dert değil. Katil olmadığına inanıyorum. Zaten bu işin ucundan bize para çıkacağı yok, bu nedenle uğraşmaya da gerek yok. İyi günler." dedi ve askerlere eliyle işaret etti onunla gelmelerine.

Şehirdeki askerlerin bile tek düşündükleri, para. Onur? Huzur? Bunlar nerede?

Birden havanın karardığını fark ediyorsun, yağmur yağmaya başlıyor.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 20 Mart 2010, 14:25:02
"Harika... tam da işler daha da kötü gidemez derken." diye homurdandı kendi kendine. Hana geri dönemezdi. Az önceki olaylardan sonra hancının kendisini kabul edeceğini pek sanmıyordu. Kalacak bir yer bulmalıydı. Koskoca şehirdeki tek han orası değildi ya? Yağmurun altında hızlı hızlı ilerlemeye başladı. Yürürken aklında iki şey vardı. Birincisi şu lanet büyücünün nereye gittiği, ikincisi ise şehir muhafızları bile böyleyse şehrin diğer insanlarının nasıl kimseler olduğuydu.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Mart 2010, 19:30:48
Balık ve deniz kokusu hızlıca artıyordu, Dralon rıhtıma yaklaştıkça. Bir gemi yeni kalkmış açık denize doğru gidiyordu bu kötü havada. Rüzgar tam sertleşmişken, sahilin kenarında bir han gördün.

'Korsan Hançeri Hanı'
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 20 Mart 2010, 22:07:55
"Belki de şansımı Patlayan Bira'daki hancıdan yana denemeliydim." diye gülümsedi kendi kendine acı acı. Hava giderek kötüleşiyordu ve şimdiden sırılsıklam olmuştu bile. Başka seçeneği olmadığından içeri girmeye karar verdi.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 20 Mart 2010, 22:13:58
Kapıyı açtığında bir sis dalgası içeriden dışarıya doğru yayıldı. Faerun'un her tarafından getirilmiş egzotik tütünler, semaverler, nargileler, pipolar...

Çok büyük bir han olmasına rağmen çok sessizdi. Herkes fısıltıyla konuşuyordu adeta. Göbekli bir hadam sana doğru ilerledi. "Ne istemiştin?" dedi. "Oturacak yer yok ancak odamız var?"
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 21 Mart 2010, 14:37:25
Kesesini kontrol edip içindekilere şöyle bir baktı. Yeteri kadar vardı. "Bir oda lütfen ve de yiyecek bir şeyler..."
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 21 Mart 2010, 19:34:23
Adam içkilerin yanına doğru gitti ve bir dolabı açıp içinden bir anahtarı çıkardı. Anahtarı Dralon'a doğru uzattı. "Yedinci oda. Yemek olarak ne istiyorsun?" dedi.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 21 Mart 2010, 23:23:52
"Baksana ne diyeceğim. Sen oldukça gözü açık birine benziyorsun. Bu akşam hiç gri cübbeli bir adam geldi mi buraya? Adı Darius, eski bir... ehem... dost... Bugün buluşacaktık ama kendisine rastlayamadım." Çaktırmadan birkaç altın fazladan uzattı.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 21 Mart 2010, 23:50:06
"Darius? Hayır hiç görmedim. Ancak cüppeli bir adam yarım saat önce Korsan Moa'ya bolca altın önerip buralardan ayrıldı. Yakalaman imkansız gibi ancak Moa iyi bir katildir. Adamı bir adaya bırakacak, parasını alacak ve sabah olmadan dönecektir. Bir kaç ekstra altına.. Sana onu nereye götürdüklerini öğrenebilirim." dedi fısıldayarak.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 22 Mart 2010, 09:38:29
"Ne?" dedi Dralon şaşkınlıkla. Bu kesinlikle duymayı beklediği son şeydi. Sonra çabucak kendini toparlayarak hancıya daha fazla yanaştı. "Bu cübbeli... Garip bir hançer taşıyor muydu? ve cübbesi gri miydi?" diye sordu birkaç altını elinde şıngırtatarak.
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: Baal Adramelech - 22 Mart 2010, 18:38:26
"Gri bir cüppesi vardı evet, ancak yağmurla alakalı olabilir. Hançeri konusunda bi' bilgim yok. Arkası dönüktü bu tarafa." Adam yalan söylüyor gibi gözükmüyordu. "En iyisi biraz beklemen."
Başlık: Ynt: Dralon
Gönderen: mit - 23 Mart 2010, 09:09:53
Dralon anladığını belirtmek için başını bir kez salladı. "Onu nereye götürdüklerini benim için öğren hancı. Paranı alacaksın." dedi ve kendisine uzatılan anahtarlarla birlikte bir kase yahniyi de alarak odasına çıktı.