Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Diğer Fantastik Eserler => Konuyu başlatan: magicalbronze - 07 Haziran 2010, 15:11:30

Başlık: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: magicalbronze - 07 Haziran 2010, 15:11:30
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/firtina-buyucusu-top-dresden.jpg)

Amerika’da çok satanlar listesinde bulunan Jim Butcher‘ın yazdığı Dresden Dosyaları serisi artık Türkiye’de!

İthaki Yayınları tarafından yayınlanan ve serinin ilk kitabı olan Fırtına Büyücüsü nihayet 10 Haziran’da çıkıyor. Serinin konusu ise Harry Dresden adlı büyücü dedektifimizin etrafında dönen olaylar.

İlk kitap olan Fırtına Büyücüsü‘nde büyüyle işlenmiş bir çifte cinayet vakası için polislerin kendisinden yardım istemesiyle başlıyor ve asıl macerada bundan sonra vuku buluyor…

Alıntı
   “Heyecan verici, iyi kurgulanmış, karmaşık, sürükleyici ve şaşırtacak kadar iyi bir ilk roman.”
    - Chris Bunch

Dresden Dosyaları‘nın şu anda ilk kitabı üzerinden çekilmeye başlanmış bir dizisi de var. Ünlü oyuncu Nicolas Cage ise dizinin yapımcılığını üstlenmiş. Hatta şu anda seri için geliştirilmekte olan bir frp oyunu bile var.

9 kitaplık serinin nihayetinde ilkinin çıkması ile ülkemizde yeni bir maceranın başlangıcıyla oldukça heyecanlanlandıracak gibi gözüküyor.

Çevirmenliğini Ulaş Apak‘ın yaptığı kitabın redaksiyonunu ise Evrim Öncül üstlenmiş. Künye bilgisi ve tanıtım için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/dresden-dosyalari/#1) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: brisingr - 07 Haziran 2010, 15:23:28
Burada yazıyı görünce dizisini izlemeye başlayacaktım ki dizinin 1. sezonda kaldırıldığını öğrendim. İnşallah kitap güzeldir. Zaten güzel olmasını bekliyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: HighLord - 28 Haziran 2010, 09:35:26
Umarım diğer kitapları da çıkar.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Marius - 28 Haziran 2010, 13:52:12
HARRY DRESDEN - BÜYÜCÜ
KAYIP EŞYALAR BULUNUR
PARANORMAL SORUŞTURMALAR. DANIŞMA. TAVSİYE. MAKUL FİYATLAR.
AŞK İKSİZLERİ, BİTMEZ TÜKENMEZ SERVETLER,
PARTİLER YA DA DİĞER EĞLENCELER İŞ KAPSAMI DIŞINDADIR.


Son okuduğum kitaplardan oldu ve benim çok beğendiğim bir kitap oldu.

Harry Dresden, bu dünyada açık seçik bir şekilde 'Büyücü' ismiyle iş yapan bir adamdır. Günümüzde doğal olarak kendine 'büyücü' diyen bir adama inanan çok fazla kişi yoktur. Bu yüzden yapacak iş bulamaz, ay sonunu zor getirir, hatta bazı ayları getiremez. Tamamen sefil bir halde olmasına rağmen hiç bir zaman bu tür konular için üzüntü duymaz. Böyle bir karakterin başından geçen büyülü olayları konu alıyor kitap.

Beni bu kitaba çeken şey anlatım tarzı olmuştu. Kitabı okuyunca anladımki gerçektende baştan sona akıcı bir şekilde okunması için sadece anlatım tarzı bile yetermiş. Onun iğneleyici konuşmaları, yersiz esprileri, duygusuzluğu, yazar hepsini okuyucuya o kadar güzel bir dille anlatmışki okurken rahatlıkla kendimizi Dresden'in yerine koyabiliyoruz, bu da bazı sahnelerde heyecanlanmamızı, gülmemizi, üzülmemizi sağlıyor. Kitabın başlarındaki ilk cinayet sahnesinde kitaba öyle bir girmişimki Dresden ile bende kusacaktım neredeyse. Böyle bir anlatımı çevirmek zor olsa gerek diye düşünüyorum. Çevirmen de işini iyi başarmış. Ben diğer kitapları büyük istekle bekliyorum şu anda.

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: manslayer3 - 28 Eylül 2010, 23:56:00
2. kitabı sabırsızlıklar bekliyorum.İlk kitap gayet hoştu.Olayları Harry'nin anlatması;sırf o anlatmayı okumak için okunur bu kitap.
Başlık: Dresden’a “Kurtadamlar” ile tam gaz devam!
Gönderen: magicalbronze - 28 Ekim 2010, 12:15:44
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/kurtadamlar-top.jpg)

Ünlü dedektif Harry Dresden’ın maceraları, ikinci kitap “Kurtadamlar” ile hız kesmeden devam ediyor.

İlk kitabı geçtiğimiz haziran ayında İthaki Yayınları’ndan çıkan Dresden Dosyaları, ikinci kitabıyla arayı fazla açmadan Türk okuyucularının karşısına çıkıyor. Başı beladan kurtulmayan Dresden’ın bu seferki düşmanları ise, Kurtadamlar!

Alıntı
    Chicago telefon rehberine kayıtlı tek aktif büyücünün oldukça meşgul olduğunu zannedilebilir. Oysa son zamanlarda Harry Dresden ne büyüyle ilgili, ne de günlük bir iş bulabilmişti. Ama tam da güzel bir yemek yemeye yetecek kadar parası bile kalmamışken, onun özel uzmanlığını gerektiren bir cinayet işlendi. Vahşice parçalanmış bir ceset. Tuhaf görünümlü pati izleri. Dolunay. Üç tahmin hakkınız var ve ilk ikisi sayılmayacak…

Jim Butcher’ın yazdığı kitabın Ulaş Apak çeviriyor ve yayına hazırlanma işini ise Selçuk Aylar üstleniyor. 5 Kasım’da dağıtılacak olan kitabı büyük ihtimalle fuarda bulabileceğiz.

Tanıtım yazısı ve künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/dresden-dosyalari/#2) tıklamanız yeterli!
Başlık: Dresden Dosyaları'nda 13 Kitap: Ghost Story
Gönderen: Black Helen - 24 Haziran 2011, 18:03:45
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/200px-Ghost_Story_Butcher.jpg)

Chiago'nun tek aktif büyücüsü Harry Dresden'in maceraları, tekinsiz yaratıklarla yüzleşmesi ve bilinmezliğin içine tereddütsüz dalışı Amerika'da 13. kitap ile sürüyor!

Ülkemizde İthaki Yayınları tarafından, ilk iki kitabı (Fırtına Büyücüsü ve Kurtadamlar) yayınlanan Dresden Dosyaları serisi, yurtdışında 13'e ulaşmış durumda. En son Amerika'da Side Jobs (Yan Görevler) adında bir öykü derlemesi çıkan seri, 26 Temmuz'da çıkacak olan 13. Kitap Ghost Story (Hayalet Hikayesi) ile şimdiden yurtdışındaki okurlarında sabırsız bekleyişe ve büyük bir heyecana neden olmuş!

Bizler ülkemizde üçüncü kitabı beklerken, görünün o ki, 13.kitapta işler hayli karışmış. Serinin takipçileri için büyük oradan spoiler içeren arka kapak yazısından ötürü, arka kapak yazısını çevirmekten vazgeçtik. Ama size şöyle bir ipucu verelim, Harry Dresden bu kitapta "biraz" değişiyor. Artık o "biraz" bildiğimiz türden bir insan olmuyor.

NewYork Times Bestseller olan kitap serisi, bu ünvana hak ettiğini bir kere daha kanıtlıyor.

Biz, İthaki Yayınları'nın çok yakın zamanda çıkaracağı üçüncü kitap, Grave Peril'i bekleyeduralım, Amerika'daki okurlar büyük merakla Harry'nin başına gelecekleri bekliyor.

Ülkemizde yayınlanan ilk iki kitabın künya bilgilerine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/dresden-dosyalari/#1) tıklayın.

Bu haberle, yakın zamanda sizlere çok özel projelerimizin de başlayacağının haberini vermiş olalım. Kısacası iyisi mi bizden ayrılmayın!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Marius - 28 Haziran 2011, 03:04:05
Dresden serisinin 3. kitabı 'Hayalet Tehlikesi' adı ve Ulaş Apak'ın çevirisi ile 6 Temmuz'da İthaki Yayınlarından çıkıyormuş. Şimdi gördüm, çok mutlu oldum. Bekliyorum bakalım.
Başlık: Dresden Dosyaları'nda 3. Kitap : Hayalet Tehlikesi
Gönderen: Black Helen - 28 Haziran 2011, 15:36:13
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/dresden-hayalet-tehlikesi-top.jpg)

Önümüzdeki günlerde yurtdışında on üçüncü kitabı yayımlanacak olan ve geçtiğimiz günlerde bizim de haber yaptığımız (http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/06/24/dresden-dosyalarinda-13-kitap-ghost-story/) Dresden Dosyaları'nın üçüncü kitabı Grave Peril, Hayalet Tehlikesi adıyla raflardaki yerini alacak!

İthaki Yayınları'ndan 6 Temmuz'da çıkacak kitapta Harry Dresden'in yeni düşmanları ise hayaletler...

Alıntı
Harry Dresden kariyeri boyunca pek çok ürkütücü düşmanla karşılaştı. Dev akrepler. Seks düşkünü vampirler. Psikozlu kurtadamlar. Eh, Chicago telefon rehberine kayıtlı tek profesyonel büyücüyseniz böyle şeylerle yüz yüze gelmeniz gayet normal.

Ne var ki, doğaüstü hafiyemiz Harry bu sefer daha önce hiç şahit olmadığı bir durumla karşı karşıyaydı: küplere binmiş bir ruh dünyası. İşkence görmüş, vahşi ve amansız hayaletler tüm Chicago'da akla hayale gelmeyecek sorunlara yol açıyorlardı.

Birisi -ya da bir şey- ortalığı birbirine katmak için onları kışkırtıyordu. Ama neden? Ve onca kurbanın Harry'yle bağlantısı neydi? Eğer hafiyemiz bunu tez zamanda çözmezse, kendisi de bir hayalet olacaktı...

"Fantazya, korku ve dedektiflik romanlarının mükemmel bir birleşimi... Eğlenceli ve bağımlılık yaratan bir macera..."
- The News-Star

Çevirisini Ulaş Apak'ın yaptığı ve Evrim Öncül'ün yayına hazırladığı kitabın tanıtım yazısı ve künye bilgilerine ulaşmak için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/dresden-dosyalari/#3) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 29 Haziran 2011, 16:16:00
3.kitap olan Hayalet Tehlikesi ön siparişte (http://www.ilknokta.com/kitap/123563/Hayalet-Tehlikesi.html)ymiş!
Başlık: Dresden Dosyaları %50 İndirim Fırsatı!
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Temmuz 2011, 09:19:10
Kendim bu fırsatı kaçırmayacağım için size de hemen duyurmak istedim.

İlknokta sitesi, Dresden dosyalarının şu ana kadar basılmış olan iki kitabını %50 indirim ile satıyor. Bu da demektir ki, 2 kitap 40TL yerine 20TL'ye geliyor!

Eğer bu kitabı okumak istiyorsanız kaçırmayın derim :)!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 15 Temmuz 2011, 23:47:00
Dresden Dosyaları'nın ilk kitabı Fırtına Büyücüsü tam da beklediğim gibi bir kitap çıktı. Eğlenceli, hareketli, sürükleyici ve komik... İlk 100 sayfa boyunca her şey normal bir polisiye romanı gibi ilerliyor fakat dokuzuncu bölümden itibaren işlerin rengi bir hayli değişiyor. Bunda Harry'nin şapkasındaki numaraları birbir ortaya çıkarmaya başlamasının ve olayın içine giren sıra dışı karakterin rolü de büyük. Zaten o noktadan sonra kendinizi öyle bir kaptırıveriyorsunuz ki bir bakıyorsunuz kitap bitmiş.

Büyüye getirdiği farklı bakış açısı, büyü ve iksir için kullanılan malzemeler ve bildiğimiz dünyanın arka planına oturtulmuş Yok Diyar, Beyaz Konsey gibi detaylar en çok beğendiğim ayrıtılar oldu.

Çevirisi konusunda biraz sıkıntı yaşadım yalnız. Uzun cümleleri anlayabilmek için bazılarını 2-3 kez başta okumam gerekti. Virgülle ayrılan kısımları başa ya da sona kaydırarak bundan çok da kolay kurtulunabilirmiş aslında. Ama onun dışında gayet iyi iş çıkarılmış. Böyle yoğun anlatımlarda ufak tefek hatalar hep olur.

Sonuç olarak ilk 100 sayfasında vasat bulduğum ve bitse de gitsek tarzında okuduğum fakat sonra sayfalarını çevirmeye kıyamadığım, hiç bitmesin istediğim bir maceraydı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 01 Ağustos 2011, 18:59:04
Dresden Dosyaları, Kurtadamlar'ı da bir çırpıda ve soluksuz okumuş bulunmaktayım. Kitabı tek kelimeyle özetlemek gerekirse; muhteşem!

En az bir önceki kadar hatta daha da sürükleyici bir macera bekliyor bu kez bizi. Harry Dresden'ın daha ikinci bölümden itibaren yeteneklerini sergilemeye başlamasının bunda rolü büyük. Daha kitabın ortalarına gelmiş olmanıza rağmen Harry'nin başını bin bir türlü belaya sokmuş olması da cabası. Kurt adamlar, FBI ajanları, sokak çeteleri derken hangi köşeden hangi tehdidin çıkıp bahtsız büyücümüzün üzerine atlayacağını kestiremiyorsunuz. Olay örgüsü de öyle güzel işlenmiş ki okurken neler olacağını tahmin etmek çok güç. Bu da aldığınız keyfi ikiye katlıyor.

Oldukça keyifli, kaçırmayın, mutlaka okuyun derim. Çok şey kaçırırsınız.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 01 Ağustos 2011, 19:05:49
Fırtına Büyücüs'nü okuyorum, bitmeden yorum yapmak istemedim ama şunu söylemek zorundayım: daha önce okumadığım için pişmanım!

Şüphelerimin hepsi yersiz çıktı.

Uzun zaman sonra ilk defa bir kitabı bitmemesini isteyerek ama bir yandan da meraktan ölerek okuyorum. Harry Dresden gördüğüm en iyi karakterlerden biri ve daha ilk sayfada kendini size sevdiriyor.

Şunu da unutmamak lazım, piyasada bunca taklit fantastik kurgu varken Dresden Dosyaları kesinlikle orjinal bir seri. Okumayarak çok şey kaçırıyorsunuz. Hele ki Harry'i.

Not: halen şüpheleriniz varsa, portalda mit'in yaptığı incelemeyi bir okuyun derim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Ağustos 2011, 14:05:05
Soluksuz bir okuma seyrinden sonra nihayet bitti.

Serinin ilk kitabı olan Fırtına Büyücüsü ile aslında piyasada bulmakta oldukça zorlandığımız çok orjinal bir esere de başlamış oluyoruz. Günümüzde geçen bir fantastik kurgu, merkezde kimsenin büyücü olduğuna inanmadığı Harry Dresden ve ara sıra ondan yardım isteyen Chicago emniyet güçleriyle bazen ona inanıp kapısını çalan bir takım mağdurlar. Kısacası, Harry sinek avlıyor.

Kitap birinci ağızdan yazılmış durumda ve kesinlikle böylesi çok daha eğlenceli olmuş. Harry'nin kendi düşünceleri, olaylara verdiği ya da gizlediği tepkiler, kişiler hakkındaki ilk izlenimlerinin direk onun ağzından dinlemek inanılmaz bir keyif. Dahası, yaptığı esprilerle her daim sırıtmanıza da yardımcı oluyor.

Dilinin oldukça yalın olduğunu belirtmem gerekir. Ayrıca, sizi uzun tanımlarla sıkmak yerine bol bol diyalog içeren bir kitap ki bu da gerçekten okuyucunun bir an bile kitaptan kopmasını engelleyen bir faktör. Etrafta konuşacak kimse yokse bile üzülmeyin, Harry'nin durum değerlendirmeleri ve olaylar için yaptığı esprili yorumlar yeter de artar.

Harry Dresden'e bakacak olursak, bahtsızlığın kitabını yazmış, her türlü belayı üzerine çeken ama aynı zamanda az bulunan bir yeteneğe sahip gerçek bir büyücü görmüş oluruz. Ancak geçmişindeki bazı karanlık olaylar yüzünden Büyücüler Konseyi (evet kitapta böyle bir şey var) kendisine öyle çok da güvenmemekte. Hatta belkide hiç güvenmiyor? Bazı açılardan kendini eski kafalı olarak tanımlasa da bu durum ona oldukça yakışan bir etmen. Kontrolünü kolay kolay kaybetmeyen ve sululuk gibi bir duruma asla düşmeyen seviyeli bir insan. Ailesiyle olan bağlarına kısaca kitabın sonlarıdna değiniliyor ama asla tam olarak ne olup bittiğini anlayamıyoruz. Yazar oturup karakterin geçmişini uzun uzun anlatmak yerine, bazı durumlarda depreşen anılar sayesinde ufak bilgiler verip geçiyor. Eh, bu da Harry ve geçmişni daha fazla merak etmemize neden olsa da yazar bu konuda ketum.
Diğer karakterler ise en az Harry akdar sevilesi (tek tek anlatmayacağım). Onları da okumak gerçekten büyük bir zevk veriyor. (seni sevmeyen ölsün kurukafa Bob)

Bu kitabın kurgusuysa bence gayet akıllıca düzenlenmiş ve şaşırtmayı da başarıyor. Ben kitabın sonlarına doğru, "tamam her şey zaten aydınlandı daha ne olacak ki?" derken olan bir şeyle tükürdüğümü bir güzel yalamış oldum mesela. Eh, bundan şikayetçi değilim :).

Son olarak serinin kendi büyü anlayışı ve sistemi var. Ayrıca büyüye getirdiği kendine özgü bakış açısıyla başka kitaplarda bulamayacağınız birkaç özellik görüyorsunuz. Ama hayır, bunların ne olduğunu anlatmayacağım. Kendiniz okurken karşılaşmanız ayrı bir tat veriyor çünkü.

Sonuçta, okumamanız büyük bir okuma zevkinden mahrum kalmanız demektir. Çok uzun zaman sonra, ilk defa bir kitabın bitmemesi ve çabucak bitirip neler olduğunu anlamak arasında cebelleşip durdum. Daha önce okumadığım için pişmanım. Aynı zamanda iyi ki 2.kitabı da ilkiyle beraber almışım.

Not: Harry'i daha ilk sayfadan seviyor insan. Öyle biri kendisi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Marius - 07 Ağustos 2011, 15:54:24
İkinci ve üçüncü kitabı okumamla birlikte bu yazara tapıyorum! Böyle bir hayal gücü, böyle sürükleyici bir yazım tarzının önünde eğilirim ben.

Harry Dresden'i zaten az çok biliyorsunuzdur. Geçmişte yaptığı bir şeyden dolayı konseyin güvenini kaybetmiştir. Eğer şeytani tarafa bir eğilimi olursa hemen öldürülmesi için de başına konsey tarafından bir buçuk metre kılıç taşıyan bir gözcü konulmuştur. Anlayacağınız Harry için işler zor ama bununla kalmıyor sıkıntılar. O, bizim dünyamızda 'büyücülük' işini meslek edinmiş ve galiba bu işi yapan tek kişi o. Fırtınakıran'ın da dediği gibi kimse ona inanmadığı için sinek avlıyor. Onunla dalga geçmek veya sırf gerçek olup olmadığını sormak için arayanlar kadar iş için gelen olsaydı zengin olurdu.

Telefondaki: Alo, büyücü Harry mi?
Harry: Hayır. Burası tüyücü Harry'nin yeri, büyücü Harry yan tarafta.


Aurası yüzünden 1945 sonrası üretilen hiç bir cihaz Harry'nin yanında çalışmıyor, bozuluyor. Bu yüzden evinde yeni denebilecek hiç bir şey bulundurmuyor, çevirmeli telefon kullanıyor ve bir Vosvos'a biniyor. Her zaman tamire gittiğinden kapıları farklı renk olsa bile hiç sorun değil, yakındığına bakmayın, arabasını çok seviyor aslında.

Dresden Dosyaları uzun zamandır okuduğum en iyi, en sürükleyici seri. Harry'nin esprili tavrı, 50 yıl öncesinden kalma kibarlık anlayışı, her zaman belaya girebilmesi ve her bölümde karşınıza farklı bir fantastik canlının çıkması sizi hiç sıkmıyor, aksine kitaba bağlıyor. Sizi daha da heyecanlandırıyor. Ben 2. kitabı stresli bir zamanda okuduğumdan pek sevememiştim ama sonradan tekrar başlayıp "başına bir bakayım da sonra okurum." diyip 120 sayfa okuduğumda anladımki bu seri bir harika!

Fantastik canlılar demişken, hepsi mantıklı bir şekilde yerleştirilmiş bu evrene ve hepsi konsey tarafından gözetiliyor. Bu sayede normal insanların bundan haberi olmuyor. Bu canlıların sürekli gizlenmesinin onları sıkabileceği de düşünülmüş tabi ve farklı olanların takılabileceği bir bar düşünülmüş. Harry'nin en sevdiği yemekleri yapan bir bar.

Ücretsiz indirilebilir bir FRP sistemi de bulunuyor Dresden Dosyaları'nın. Mekaniğinden ben pek anlamasam da yurtdışında bunun büyük ilgi gördüğünü okudum. Böylesine güzel bir hayal gücü ve dille yazılmış bir serinin ülkemizde yarım kalmamasını, İthaki'nin bu harika çevirileriyle seriye sonuna kadar devam etmesini dilerim.

   "Benim ismim Harry Blackstone Copperfield Dresden. İsmimi söylerseniz riski size aittir. İşler tuhaflaştığında, geceleri size çarpan bir şey ışıkları yaktığında, başka hiç kimse size yardım edemediğinde beni arayın.
    Numaram rehberde var."
Başlık: Dresden Dosyaları || %50 İndirim Devam Ediyor
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Ağustos 2011, 21:55:25
Daha önceden duyurduğum, ilknokta sitesindeki ilk iki kitabın %50 indirim ile tam tamına 20 liraya geldiği indirim devam ediyor!

Serinin ilk iki kitabı olan Fırtına Büyücüsü ile Kurtadamlar20 liraya, evet ikisi birden 20 lira, almak için halen geç değil :). Kaçırmayın derim.

bkz. ben de bu kampanyadan almıştım.

Kampanya için tıklayın (http://www.ilknokta.com/kitap/123543/Dresden-Dosyalari-2-Kitap-Set-.html).
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Canina - 09 Ağustos 2011, 22:46:46
Daha önceden duyurduğum, ilknokta sitesindeki ilk iki kitabın %50 indirim ile tam tamına 20 liraya geldiği indirim devam ediyor!

Serinin ilk iki kitabı olan Fırtına Büyücüsü ile Kurtadamlar20 liraya, evet ikisi birden 20 lira, almak için halen geç değil :). Kaçırmayın derim.

bkz. ben de bu kampanyadan almıştım.

Kampanya için tıklayın (http://www.ilknokta.com/kitap/123543/Dresden-Dosyalari-2-Kitap-Set-.html).

Gerçekten güzel fırsat verdim hemen siparişimi bir iki güne gelse bari.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Berre - 10 Ağustos 2011, 01:27:15
Daha önceden duyurduğum, ilknokta sitesindeki ilk iki kitabın %50 indirim ile tam tamına 20 liraya geldiği indirim devam ediyor!

Serinin ilk iki kitabı olan Fırtına Büyücüsü ile Kurtadamlar20 liraya, evet ikisi birden 20 lira, almak için halen geç değil :). Kaçırmayın derim.

bkz. ben de bu kampanyadan almıştım.

Kampanya için tıklayın (http://www.ilknokta.com/kitap/123543/Dresden-Dosyalari-2-Kitap-Set-.html).

Fazlasıyla ve fazlasıyla uygun bu kampanya. Gerçi bir an keşke üçüncü kitapta kampanyaya dahil olsa dedim ama bu da güzel. Siparişimi vermiş bulunuyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Canina - 11 Ağustos 2011, 17:27:34
O değilde kitaplar bana geldi, yanında birde "Rüzgarın Adı" adlı kitabın ön okuma kitapçığı vardı açtım baktım Kayıp Rıhtım falan yazıyor bir gururlandım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Ağustos 2011, 18:55:33
O değilde kitaplar bana geldi, yanında birde "Rüzgarın Adı" adlı kitabın ön okuma kitapçığı vardı açtım baktım Kayıp Rıhtım falan yazıyor bir gururlandım.

Öyle :). Arkasında da Hakan efendinin kitapla ilgili bir yorumu bulunmakta :D.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Berre - 19 Ağustos 2011, 23:12:00
İlk iki kitabı okuyarak Jim Butcher'ın fazlasıyla zengin hâyâl dünyasına girmiş bulunmaktayım. Ve şunu söyleyebilirim ki kesinlikle pişman değilim.

Çoğunlukla buradan aldığım duyumlarla özellikle de şuradaki (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/dresden-dosyalari-inceleme/) incelemenin etkisiyle alıp okudum kitapları. Daha ilk sayfada karşılaştığımız Harry Dersden'in ne kadar orijinal bir karakter olduğuna değinmek lazım önce. Bilindik karizmatik ve korkutucu büyücü tanımından biraz daha farklı Dresden. Yoo elbette o da karizmatik ama ekonomik durumundan dolayı "Ne iş varsa yaparım." modunda. Elbette bu da kitabı renkli hale getirmeye yetiyor. Sakın yanlış anlaşılmasın, parasızlıktan ineklerin içine girmiş şeytanları çıkarmakla uğraşıyor diye, kesinlikle güçsüz bir büyücü değil. Bilakis son derece güçlü ve başarılı bir büyücü kendisi.

Dresden dışında kitaptaki yan kahramanlarda en az onun kadar başarılı nakledilmiş yazıya. Kurukafa Bob, Murphy veya Susan, son derece güzel anlatılan karakterlerden. Yerinde betimlemeler ve dur durak bilmeyen mizahi unsurlar sayesinde -neredeyse her karakteri seviyorsunuz.

Hepsini geçtim, bu serinin en önemli özelliği macerası. Her sayfası buram buram aksiyon kokan bu kitaplar, fantastik edebiyatın bel kemiği unsurları ile fantastik severler için kaçırılmaması gereken bir eser. Özellikle de en son okuduğum ikinci kitabı kesinlikle Kurtadam kavramı hakkında size birçok şey öğretiyor. Hele hele günümüzde "semirmiş kurt" olarak yerden yere vurulan bu fantazya canlılarını layık oldukları yere koyuyor.

Buradan yayınevlerine seslenip, bir an önce devam kitaplarını da beklediğimizi söylüyoruz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Narr - 20 Ağustos 2011, 18:41:11
Harry Blackstone Copperfield Dresden. Hayattan bezmiş, gayet sakin ve kendi dünyasında yaşamak isteyen, antikahraman. Kusursuz kahramanları oldum olası sevmemişimdir. Böylesi daha güzel.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 28 Ağustos 2011, 15:57:59
Ve üçüncü kitap olan Hayalet Tehlikesi'ni de nihayet okumuş bulunuyorum.

Okuyucuyu yine güzel bir macera bekliyor kapakların arasında. Üstelik bu kez sayfa sayısı daha da fazla. Kitap harika bir açılış sahnesi ve bir o kadar da ilginç olan yeni bir karakter eşliğinde başlıyor. Hakkında çok fazla şey söyleyip ufak sürprizi bozmak istemediğim Michael adındaki bu karakteri eminim siz de çok seveceksiniz. İnsanı kendisine çok çabuk bağlamayı başarıyor. Harry ise yine bildiğimiz Harry. Yani olup olmadık yerde okuyucuya kahkahalar attıran espriler yapan, olaylara kendi çarpık bakış açısıyla yorumlar getiren ve bir türlü iki yakası bir araya gelmeyen Harry.

Harry ile Michael'ın oradan oraya koşturup bazı olayları çözmeye çalıştığı ilk bölümler büyük bir keyif ve hızla akıp gidiyor. Ama sonrasında gerçekleşen olaylar işin keyif kısmını biraz baltalıyor. Neden derseniz yazar yine ilk iki kitaptaki gibi karmaşık ve kolayca sonuca ulaşamayacağımız bir kurgu oluşturmaya çalışmış ama bu kez mantığın ve inandırıcılığın sınırlarını biraz fazla zorlamış. Evet, ilk romanlarda da kötü adamın kim olduğunu anlamak için Harry'yle birlikte bayağı kafa patlatmamız gerekiyordu ama sonuç ortaya çıktığında da "Evet, işte bu!" diyebiliyor, olayı Harry ile birlikte adım adım çözebiliyorduk. Fakat bu kez öyle olmuyor maalesef. Harry sürekli yanlış kararlar alıyor, yanlış fikirlere kapılıyor, sürekli bir şeyler kaybedip yerlerde sürünüyor ve sonra birdenbire, aniden bazı şeylerin göründüğü gibi olmadığını, aslında şöyle olduğunu kavrayıveriyor. Size de "Hadi canım" demek düşüyor. Üstüne bir de Harry'nin önceki kitaplarda karşılaştığına benzer bir sorun da eklenince insan ister istemez "Öf, yine mi?" demekten kendini alamıyor.

Başka bir Harry'nin, Harry Potter'ın bir macerasını hatırlattı bana Hayalet Tehlikesi. Zümrüdüanka Yoldaşlığı... Orada da başkahramanımız sürekli yanlış kararlar alıyor, içinden çıkılmaz işlere giriyordu ve sürekli bir karamsarlık, bir umutsuzluk havası vardı. Harry de dik kafalılığı ve aptallığıyla adamı sinir ediyordu. Hayalet Tehlikesi'nde de durum bundan ibaret. Neyse ki Harry Dresden baskı altındayken çok güzel espriler yapabiliyor da yüzünüz bir parça da olsa gülüyor. Kitabın sonlarına doğru güçlerini doğru yerde ve doğru zamanda kullanmaya başlaması, ortalığı büyüsüyle kasıp kavurması da ağzınızdaki acı tadı silip götürüyor.

Kısacası başı ve son kısımları (en sonu değil) gayet güzel, ortası ise acımtırak olan güzel bir macera var elimizde ve bir sonraki Dresden kitabını beklemenize yetecek kadar da iyi. Tek kusuru ilk iki kitabın biraz gölgesinde kalması ve Harry'yi biraz fazla süründürmesi.

10 üzerinden 7...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 29 Ağustos 2011, 16:24:54
Ben de bugün üçüncü kitaba nihayet son verdim. Oldukça sürükleyici ve ilk iki maceraya göre biraz daha tehlikeli gitti. Öyle ki, bazı zamanlar geldi, "Yok artık, buradan kurtulması mümkün değil." dediniz. Ama bizim meşhur büyücümüz Harry Dresden, biraz yardımla, eh biraz da şansla her türlü olayın içinden kendini bir türlü sıyırmayı başardı.

Yazarın yazım tarzı ve sürükleyicilik sizin kitaptan kopmamanızın asıl nedenleri sanırım. Gerek tasvirleri gerekse Harry'nin her an öleceği duygusu kitabı bitirmeden bırakmamanıza sebebiyet verebiliyor. Kafanız rahat şekilde okuyabiliyorsunuz. Çok fazla odaklanmanıza gerek kalmıyor ki bu işi de kitap sizin için halledebiliyor.

Umuyorum devam kitapları da bir an önce dilimize çevrilerek, maceranın sonunda söylenen olayla ilgili ne türlü hadiselerin yaşanacağını gösterir.

Alın, okuyun ve aşk iksirleri yapmayan ailenizin büyücüsü Harry Dresden'in bu macerasına da kendi ağzıdan tanıklık edin.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 03 Eylül 2011, 19:22:55
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/dresden-dosyasi-inceleme.jpg)

"Hayatınızın çok monoton geçmesinden mi şikâyetçisiniz? Bir daha düşünün. Harry Dresden bir parça monotonluk için sizinle asasını bile takas edebilir. Ya da Bob'u...

Önce kara büyücüler ve iblisler, ardından da gözü dönmüş kurt adamlar... Tam Harry "Daha kötü ne olabilir ki?" demişken âdet olduğu üzere işler bir kez daha kontrolden çıkıyor ve bahtsız büyücümüze bu kez de hayaletler musallat oluyor. Üstelik yanlarında pençelerini, dişlerini ya da bilumum kesici uzuvlarını Harry'ye geçirebilmek için yanıp tutuşan pek çok yardakçıyı da beraberlerinde getirerek..."




Ayrıntılı Hayalet Tehlikesi incelememize buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/hayalet-tehlikesi-inceleme/) ulaşabilirsiniz. Ayrıca eğer hala okumadıysanız ilk iki kitap olan Fırtına Büyücüsü ve Kurtadamlar'ın detaylı incelemesi de burada. (http://www.kayiprihtim.org/portal/incelemeler/dresden-dosyalari-inceleme/)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Laughing Madcap - 22 Eylül 2011, 15:52:06
İkinci kitabı bitirmiş bulunmaktayım ve Jim Butcher'a, bize bedavadan - tamam, kitap ücreti kadar bir fiyatla- adrenalin salgılattığı için teşekkür ediyorum.

Öncelikle yazım tarzını çok beğendiğimi söylemeliyim. Az şey söyleyip, geçmişe dair çok küçük kırıntıları ortaya koyup okuyucunun ağzını sulandırmak, okuyucuya çok zevk veriyor. Hele hele bunların Lostvari bir hiçlikle kaybolmayacağını bilmek... Yazar şu anda 14. kitabını yazmakla meşgul, bunu biliyoruz. Bu yüzden ilk iki kitaptaki - ve sevgili Mit'in yapmış olduğu incelemeye bakılacak olursa üçüncü kitaptaki- soru işaretlerinin uzun bir dönemde açıklanacağını anlayabiliyoruz.

Bunun dışında betimlemeler, doğa üstü olaylar ve yaratıklar, modern dünya ve büyü muhteşem bir şekilde işlenmiş. Hele hele World of Darkness seven ve ilgilenen insanlardansanız, kitaptaki yaratıklara bayılacaksınız. Bu bakıma kitabın sağlam temellere oturduğunu söyleyebilirim.

Karakterler konusuna gelecek olursak, istisnasız bütün karakterleri okuyucuya sevdirebilmek, ender rastlanan bir lütuf ve Jim Butcher bu konuda oldukça iyi. Ana karakterden birazdan bahsedeceğim ama en az Harry kadar yan karakterler de işleniş bakımından ya da karakteristik bakımdan oldukça iyi. Dana Scully ve Fox Mulder karması bir "Gizli Dosyaları Araştıran Polis Memuru" Murphy olsun, her türlü eğlence düşkünü, ciddiyetsiz ve muhtemelen dünyadaki kütüphanelerin hepsinden daha çok bilgiye sahip bir ruh Bob, miskin fakat sadece bakışlarıyla derin olduğunu gösteren kedi Mister, doğa üstü olay habercisi amansız ve güzel Susan, ifadesizliğin sınırlarını zorlayan pub sahibi McAnally, her okuduğumda aklıma Deli Göz Moody'i getiren bir nevi büyü bekçisi Morgan ve tabi ki suç dünyasına yeni bir anlayış getirmiş Centilmen Marcone.

Harry Dresden için söylenecek söz bulmak zor. Bir insanın başına daha ne gelebilir ki ya da bu durumdan nasıl kurtulabilir ki gibi soruları sormak anlamsız. Çünkü Harry, çölde bir tabur kutup ayısı tarafından saldırıya uğrayabilecek ve bu saldırıdan bir şekilde kurtulabilecek potansiyele sahip. Harry, hayat ile ölümün birbirinden ayrıldığı ince çizgiye gelecek kadar yıpranmasına rağmen Chicago'yu daha güvenilir bir hale getirebilecek birisi. Harry, telefonları bozabilecek, mekanik aletlerin korkulu rüyası olabilecek birisi. Harry Dresden; zeki, yetenekli, paranoyak, şovenist, korkusuz ve iş karşı cinsle ilişkiye gelince ergenliğe yeni girmiş birisi gibi davranan bir şapşal.

İthaki'ye, böyle güzel bir seriyi bizle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Ülkemizde kitapların satışları henüz yüz güldürmüyor ve bu yüzden yayın evini sonraki kitaplara el atmak konusunda düşündürüyor olabilir fakat ben zamanla Dresden Dosyaları'nın tanınacağına ve patlama yapacağına inanıyorum.

Şimdi izninizle üçüncü kitabı alacağım. Muhtemelen kısa sürede bitirip, elli ayrı mail adresinden İthaki'ye dördüncü kitabın ne zaman çıkacağına dair mail atacağım.
Başlık: Dresden Dosyaları Hız Kesmiyor!
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Ekim 2011, 18:07:04
(http://i363.photobucket.com/albums/oo79/kayiprihtim/harry-dresden-news-1.jpg)

Daha önceden yurtdışında 13.'sünün (Ghost Story) çıktığını duyurduğumuz (http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/06/24/dresden-dosyalarinda-13-kitap-ghost-story/) Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/dresden-dosyalari/)'nda, şimdi tüm dünyanın gözü kulağı 14. kitapta!

Ülkemizde ilk üç kitabı yayınlanan seri her ne kadar üvey evlat muamelesi görse de, anlaşılan Avrupa ve Amerika'da yarattığı fenomeni daha üst noktalara taşıyor. Bugüne kadar 6 milyondan fazla satıp, pek çok dile çevrilen seride, 14. kitabın duyurulması serinin hayranlarında büyük bir heyecan yaratmış durumda.

İlk olarak adı Winter Knight (Kış Şövalyesi) olarak belirlenen kitabın adı daha sonra yazar tarafından Cold Days (Soğuk Günler) olarak değiştirildi. 4. kitabın adının Summer Knight olduğu düşünülürse, Jim Butcher'ın o eşsiz ve kesinlikle özgün hayalgücünden neler çıkacağı ve nasıl bir ilişki kuracağı merak konusu.

Buz ve Ateşin Şarkısı (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/buz-ve-atesin-sarkisi-serisi/) serisinin ilk kitabı olan Taht Oyunları'nın dizileştirilmesiyle, Amazon.com'da bu seri mayıs ayından itibaren 5 ay boyunca en çok satan ilk 5 kitabı parsellemişti. Ancak Dresden Dosyaları 13- Ghost Story'nin Temmuz sonunda çıkışıyla ilk defa bu 5'liyi bozması bile, aslında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun kanıtıdır. Zaten Jim Butcher'ın 13. kitabından sonra da Buz ve Ateşin Şarkısı'nın bu hükümdarlığını kırabilen 5 ay boyunca çıkmadı.

Şu sıralar yabancı forum ve sitelerde gündeme oturmuş bu haber serinin ne kadar sevildiğine dair en büyük kanıt sanırız. Kendine ait bir FRP sistemi de bulunan serinin hayranları kitaplarını okuduğu kadar rol yapma oyunlarında da Harry Dresden'ın dünyasından kopamıyorlar.

Umarız bu eşsiz seri ülkemizde de ilgi görür ve çevrilen en son kitap Hayalet Tehlikesi (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitaplar/dresden-dosyalari/#3)'nin ardından serinin tamamı Türk okurlarıyla buluşur.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Laughing Madcap - 17 Ekim 2011, 23:16:28
İkinci kitabın sonunda karakterler ve gidişat hakkında düşüncelerimi yazmıştım. Üçüncü kitabı dün gece bitirdim ve ikinci kitabı okuduktan sonra yazdıklarımı baştan okudum. Üzülerek söyleyeceğim ki, o mesajdaki heyecanı taşımıyorum.

Tam olarak ne olmuş bilmiyorum ama bu kitapta bir şeyler eksikti. Kendini tekrar eden olaylar, kurgunun önceki kitaplara göre biraz daha yüzeysel olması ya da  kulağa sapıkça gelebilir ama Harry'nin yeterince sürünmemesi olabilir bu bahsettiğim garipliğin sebebi. İlk kitapta yaşadığım hayranlıktan, ikinci kitaptaki adrenalin patlamasından eser yoktu. Ama bu kitabın puanını en fazla iki puan düşürür, çünkü kitabın çok büyük artıları da var; Michael Carpenter.

İlk başta tek tabanca Harry'nin bir takım oyunu içinde olması garip gelmişti ama Michael'ı tanıdıkça - ki eminim bu kitap Michael 101 idi, ileriki kitaplarda çok daha coşacak - daha önce niye görmedik bu karakteri dedim. Kitaba çok ayrı bir hava katması dışında, öyle güzel bir yoğunluk taşıyor ki. Bir taraftan aile babası, bir taraftan bir kahraman. İnancı çelik bir duvar, yüreği ise oyuncak hamur gibi. Başarıları? En az Harry kadar düşmanı var diyeyim.

Çoğu fantastik kurguda kullanılan klasik bir durum vardır; beraber çalışan ancak sürekli didişen büyücü ve şövalye ikilisi. Michael'ın kurguya girmesi ile bu bilindik duruma tanık oluyoruz fakat bunu yadırgamıyoruz. Çünkü Harry ile Michael'ın ilişkisi, o bildiğimiz türden büyücü-şövalye ilişkisi gibi değil. Evet, büyücü aksi. Evet, şövalye tam bir kuralcı. Evet, sürekli atışıyorlar. Ama bunları okurken çok farklı bir tat kalıyor ağızlarda.

Her ne kadar birbirlerine fazlasıyla değer verseler de, sürekli birbirlerini kollasalar da Michael, gerçek anlamda hayatı olan bir karakter, Harry gibi bir serseri değil. Bu yüzden Harry için Michael'ı sağa sola sürüklemek vicdanını sızlatıyor ve tahminim, bu konu daha fazla şeyler görebiliriz.

Spoiler: Göster
Ara not: Yeri gelmişken, yüzeysellikten bahsettiğim şey buydu. Yani irdelenebilecek çok fazla öğe vardı kitapta fakat bazı noktalar çok az değinilerek geçilmiş.


Ayrıca, isim de karaktere cuk oturmuş. Bildiğiniz üzere, incilde geçen büyük meleklerden birisi olan Michael, kocaman kılıcıyla beraber tanrının gazabını taşır. Bilmem anlatabildim mi?

Karakterler konusunda, ilk iki kitaptaki karakterlerde bir gerileme görüyoruz. Çoğu "ana" karakterin o kadar az geçiyor olması fakat buna rağmen çok radikal durumlar içinde olmaları, biraz can sıkıyor. Neyse ki Bob var, gülmek yine garanti.

Spoiler: Göster
Ara not 2: Gülmek demişken, kitabın bir kısmını oluşturan parti sahnesinde, hiç bir kitapta gülmediğim kadar güldüm. Bu açıdan, kitap hiç bir şey kaybetmemiş.


Karakter konusunda başka bir bomba saklı kitapta, o da Thomas. Bu yakışıklı vampirimiz, muhtemelen ileriki kitaplarda en sevdiğimiz karakterlerden birisi olacak.

Spoiler: Göster
Ara not 3: "Yakışıklı vampir" kelime grubunu okuyunca aklına Edward gelenlerin ağzına fuego derim.


Harry hakkında diyecek bir şey yok. Tavrı, yaptıkları, kostümü (ki buraya dikkat) ve düşmanları ile bizi zaman zaman güldürdü, zaman zaman ağlattı. Fakat yaşadığı duygusal inişler çıkışlar, onu gittikçe daha çok yıpratan olaylar onu ne hale getirecek çok merak ediyorum. Her kitapta yeni insanları kendi çemberine kattıkça, onların başına gelenlerin acısını da taşıyor Harry. Hele hele bu kitabın sonunda artık korkunç bir noktaya gelmiş olan kişiler ve kurumsal ilişkiler (spoiler vermeden ne kadar güzel söyledim bunu) Harry'i gittikçe daha da batıracak gibi duruyor. Tabi düşmanları Harry'i haklamak için birbirlerine girmezlerse.

İlk kitapta büyücülüğe giriş, ikinci kitapta kurtadamlar temalarının yerine bu kitapta hayalet teması işlenmiş. Jim Butcher'ın düşmanları yazmak hakkında muhteşem bir yeteneği olduğunu daha önce söylemiştim. Yine çoğu evrenin bir sentezi olarak, kendi rengini de katarak, çok güzel bir şey çıkartmış ortaya.

Kısaca toparlayacağım, kitapta hoşuma gitmeyen şeyler oldu. İki kitapta da gördüğümüz klasik şeyler - ne olduklarını söylemeyeceğim ama tahmin edebiliyorsunuzdur - , araya sıkıştırılmış olaylar, kurgunun o kadar da gümbür gümbür olmaması, Harry'nin yeterince ölüme yaklaşmaması - ya da bizde oluşmuş olan "Harry kurtulur ya nolcak, şimdi sinirlenir halledir herşeyi" bilinci -, ve en önemlisi kitabın bitiyor olması ancak sonraki kitabın henüz telif hakkının bile alınmamış olması hoşuma gitmeyen şeylerdi.

Mesajım olumsuz yorumlar taşısa da hayal kırıklığına uğratan bir kitap değil. Sadece Jim Butcher çıtayı öyle yükseltti ki, tempoyu biraz düşürünce hemen mırın kırın yapıyoruz. Okuyun, okutun ve İthaki'ye dördüncü kitap için yalvaran mailler atın.




Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 18 Ekim 2011, 14:48:03
@Laughing Madcap
Aa! Aksine ben de Harry'nin en çok bu kitapta süründüğünü düşünüyorum. Yani öyle bazı anlar oldu ki; "Eh artık. Harry bu sefer gerçekten öldü. Daha da nasıl kurtulur bilemiyorum." dedim kendi kendime.

Spoiler: Göster
Örneğin diğer evrene geçiş, Peri Anne'siyle karşılaşma anı. Vampir Bianca'nın davetine katılması sonrası gelişen olaylar ve daha arada yaşanan ama şu anda aklıma gelmeyen birçoğu...


Dresden'in gün geçtikçe çıtayı yükselttiğini ve her bir kitapta bir öncekine nazaran çok daha ölümcül oyunlar yaşadığı kanaatindeyim. Tabii şu anlık çevrilen ilk üç kitap için konuşabiliyorum.

Diğer kitapların da bir an önce dilimize kazandırılması umudunu kuvvetle taşımaktayım, belirtmiş olayım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Ekim 2011, 15:46:14
@Laughing Madcap
Aa! Aksine ben de Harry'nin en çok bu kitapta süründüğünü düşünüyorum. Yani öyle bazı anlar oldu ki; "Eh artık. Harry bu sefer gerçekten öldü. Daha da nasıl kurtulur bilemiyorum." dedim kendi kendime.

Spoiler: Göster
Örneğin diğer evrene geçiş, Peri Anne'siyle karşılaşma anı. Vampir Bianca'nın davetine katılması sonrası gelişen olaylar ve daha arada yaşanan ama şu anda aklıma gelmeyen birçoğu...


Dresden'in gün geçtikçe çıtayı yükselttiğini ve her bir kitapta bir öncekine nazaran çok daha ölümcül oyunlar yaşadığı kanaatindeyim. Tabii şu anlık çevrilen ilk üç kitap için konuşabiliyorum.

Diğer kitapların da bir an önce dilimize kazandırılması umudunu kuvvetle taşımaktayım, belirtmiş olayım.

Evet, sevgili Mit de aynı konuyu dile getirdi. Orada anlatmak istediğim, yazarın artık bizde "Heyecana gerek yok, Harry Dresden bu, şimdi kurtulur." zihniyetini oluşturması, bu da eskiden verdiği o heyecanı ve tadı artık verememesi idi. Yoksa tabi ki, m-m-m-m-mega combo!lar çekildi adama, o ayrı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TurkceBKF - 19 Ekim 2011, 14:34:20
@Laughing Madcap
Aa! Aksine ben de Harry'nin en çok bu kitapta süründüğünü düşünüyorum. Yani öyle bazı anlar oldu ki; "Eh artık. Harry bu sefer gerçekten öldü. Daha da nasıl kurtulur bilemiyorum." dedim kendi kendime.

Spoiler: Göster
Örneğin diğer evrene geçiş, Peri Anne'siyle karşılaşma anı. Vampir Bianca'nın davetine katılması sonrası gelişen olaylar ve daha arada yaşanan ama şu anda aklıma gelmeyen birçoğu...


Dresden'in gün geçtikçe çıtayı yükselttiğini ve her bir kitapta bir öncekine nazaran çok daha ölümcül oyunlar yaşadığı kanaatindeyim. Tabii şu anlık çevrilen ilk üç kitap için konuşabiliyorum.

Diğer kitapların da bir an önce dilimize kazandırılması umudunu kuvvetle taşımaktayım, belirtmiş olayım.

Evet, sevgili Mit de aynı konuyu dile getirdi. Orada anlatmak istediğim, yazarın artık bizde "Heyecana gerek yok, Harry Dresden bu, şimdi kurtulur." zihniyetini oluşturması, bu da eskiden verdiği o heyecanı ve tadı artık verememesi idi. Yoksa tabi ki, m-m-m-m-mega combo!lar çekildi adama, o ayrı.
Serinin hepsini okumuş biri olarak size bu konuda dert etmemenizi tavsiye ediyorum. Harry her şeyden kurtuluyor ama çok bedeller ödüyor. Çıta her kitapta artıyor ve bedel de yükseliyor. Changes ve Ghost Story okumadıysanız tadınız kaçabilir. Yok ben seride olacakları bilsem de bir şey olmaz diyorsanız buyrun:
Spoiler: Göster

Changes'de kitabın başında öğrendiğimiz kızını kurtarmak için Harry'nin aldığı riskler ve tüm kitaplar boyunca topladığı iyiliklerin karşılığını aldığını okuyup sonunda vurulduğunu görmek serinin baştan sonra kadar okunmasına değer.
Hele Ghost Story'de Harry'nin ruhunun verdiği mücadele, Side Jobs'da Harry'siz kalan Murphy'nin hikayesi, Changes'de yaptıklarıyla tüm dünyayı değiştirmesinin sonuçlarını okumak inanılmaz keyifli.
Burada bile çok şey anlatıp kitapların büyüsünü kaçırmamaya çalıştım isteyenler günceden bu üç kitabın, Changes, Side Jobs, Ghost Story incelemesini okuyabilir.

Butcher seride karakterinin gelişmesine izin veriyor. O yüzden takmayın ileride daha da güzel oluyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Kasım 2011, 12:56:47
Büyü sistemi, konseyler, thaumaturgy gibi şeyler inanılmaz derecede Mage the Awakening kafasında. Hatta o kadar benzerler ki ikisini ardarda okuyunca sanki MtA romanı okuyor gibi oldum. Benzerliğin sebebi ya ikisinin de gerçek dünya büyücülüğünü örnek almış olması yada yazarım MtA biliyor olması. İki durumda da takdir ettim, şahane.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 15 Kasım 2011, 13:31:43
Örnek aldığı ve Dresden'ın çıkış noktası olan oyun bazlı olabilir belki Şu haber oldukça güzel anlatıyor: http://www.kayiprihtim.org/portal/2011/11/01/yazarlarin-yeteneklerini-bileyen-bir-oyun/
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Kasım 2011, 13:36:52
Sanmam. Mush oyunlarındaki büyü genelde bu tip sofistike ve felsefik tarzda derinliğe sahip değildir, genelde klasik fantastik kurgu üzerinden giderler. Yazarın kitaptaki büyü inancı oldukça derin ve detaylı esasında. Ciddi/yarı ciddi bir okült bilgisine sahip olmalı adam, veya bunu kullanan bir kaynağı okumuş olmalı. Mush oyunları fazla basit kalıyor, ama bir çıkış noktası olabilir tabi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TurkceBKF - 15 Kasım 2011, 18:02:45
Butcher RPG ile ilgilenen ve zamanında oyunlar oynamış birisi. Romanların ilerleyen yerlerinde oyun gecelerinden de bahsedecek. Bu arada onun desteklediği ve başarılı olduğu söylenen bir de oyunu var.
Ana kitaplar:
http://bit.ly/txqx0t http://bit.ly/tSXvBu

Bu ana kitaplara ek macera kitabı gibi olay kitapları da var ve bunlar bedava:
http://bit.ly/rBifiB http://bit.ly/uE0rQw http://bit.ly/vWPHGu http://bit.ly/uDdX3y http://bit.ly/sjFrQu

Oyunu yapanlar Don't Rest Your Head'i de yapan Evil Hat. Bedava maceralardan sistemin size uyup uymayacağını anlayabilirsiniz.
Evil Hat kitapları: http://bit.ly/vkkgGx
Don't Rest Your Head: http://bit.ly/u1hyl9
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 18 Kasım 2011, 22:59:29


Yoksa siz hala Harry Dresden ile tanışmadınız mı?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 19 Kasım 2011, 10:59:57


Yoksa siz hala Harry Dresden'in asistanı Bob ve onun 'masum' fantezileriyle tanışıp kahkahalarla yerlerde yuvarlanmadınız mı?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Laughing Madcap - 19 Kasım 2011, 11:40:06
Spoiler: Göster
(http://images.cheezburger.com/completestore/2010/6/22/cf110503-4240-41d6-b4f3-9f0d51167e1b.jpg)

Büyücü Harry denince aklınıza Harry Potter geliyorsa, bazıları size acımayla karışık bir gülümsemeyle cevap verecektir.

Spoiler: Göster
(http://28.media.tumblr.com/tumblr_llrlwfwLPG1qzi1m9o1_400.jpg)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: daifunka_vc - 24 Kasım 2011, 22:58:17
Ben de Kurtadamlar'ı okumaktayım şu anda. Daha ne oluyor demeden hikaye akıvermeye başladı. Duramıyorum. :D
Spoiler: Göster
Yalnız, Carmichael'ın erken ölümü üzdü bizleri.

Buradan Stephanie hanımın yarı çıplak Kurt/Adam'larına selamlarımı gönderiyorum bu arada. :P

......

Evet, sonunda bitirdim. İlk kitaptan daha iyi buldum. Bu durumda ilk kitaptaki o giriş niyetindeki kısımların olmamasının etkisi büyük. Son sayfalara doğru ufak bir kısımda biraz Rezervuar Köpekleri tadı da aldım, hoşuma gitti. :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Laughing Madcap - 26 Kasım 2011, 22:07:42
Dayanamayıp 4. kitabın ingilizcesine başladım, bir solukta 7 bölüm okudum. Şimdilik yorumum şöyle özetlenebilir;

Spoiler: Göster
(http://cdn1.knowyourmeme.com/i/000/085/444/original/1282786204310.jpg?1291157859)


Bir ara gerildim, bir ara ağzım açık kaldı. Bol bol güldüm. 7. bölümün son sahnesiyle ayağa kalktım, alkış tuttum. Yedi bölüm böylesine etkilediyse, kitabın tamamı nasıl olur, hayal bile edemiyorum. En kısa sürede raflarda yerini alır umuyorum.

Not: Yazar burada zaten çok beğenilen bir seriyi övmekten çok yayın evine gizliden mesaj vermiştir. Subliminal mesaj falan.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 26 Kasım 2011, 22:11:37
Millet 14'ü beklerken bizim 4'ü beklememiz bana çok koyuyor ama...

Spoiler: Göster
Yoksa siz hala Murphy ile tanışmadınız mı?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 30 Kasım 2011, 11:24:54
3.kitabı bitirmek üzere olduğum şu günlerde, 2. kitap için yorum yapmadığımı fark ettim. Heyhat, benden önce öyle güzel yorumlar yapılmış ki diyecek fazla söz kalmamış. O nedenle bir özet geçeceğim.

İkinci kitap olan "Kurtadamlar"a dair;


İlk defa bir kitabı okurken, iliklerime kadar "yoruldum." Durun, bu kötü anlamda bir söz değil. Harry öyle bir sürünüyor ki, kendisinin de dediği gibi, tam "daha kötü ne olaiblir?" derken beterin beteri kapımıza dayanıyor. Kapımıza, diyorum çünkü okuru da bu handikapın içinde sürülküyor, eziyor, parçalıyor ve sizi tükürüp kenara atıyor. Tıpkı Harry'e olduğu gibi. Bu nedenle kitap bittiğinde vücudum ciddi anlamda tükenmişti.

İşte, Dresden Dosyaları bu derece başarılı bir seri!

Murphy'e daha çok eğilinmesi, karmaşık ve son ana kadar gizemini muhteşem şekilde koruyan olay örgüsü, her zamanki güldüren ve mest eden anlatım, Harry'nin olaylara kendi kafasında yaptığı yorumlar ve kahkahalarla giden harika bir kitaptı. 3 kitap arasında favorim kesinlikle 2., yani bu kitap oldu.

Spoiler: Göster
O bitirişteki "Bana o isimle hitap etme" diyip telefonu çat! diye kapatmasını unutamıyorum.


Ayrıca, Jim Butcher klişeleşmiş konuları alıp nasıl güzel işlediğini bir kez daha gösteriyor bize. 5 tane kurtadam türü? Ve bunların hepsi mantıklı, ağzınızın suyunu akıtacak bir sisteme sahip? Evet, tam olarak bundan bahsediyorum.

Üçüncü kitap olan "Hayalet Tehlikesi" için;


Serinin en büyük artısı kesinlikle Michael! Kitapta anlaşıldığı kadarıyla Harry ile 5 seneye yakın bir tanışıklıkları var ama biz kendisini ilk defa görüyoruz. Kitabın bu yönünü seviyorum aslında. Tanışma faslını geçip, direk sanki tanıyormuşuz gibi sunuyor karakteri ve bu bağlamda, olay örgüsü içinde ona dair ipuçları vermeye başlıyor. Michael'ı ilk gördüğümde "bu da kim?" demiş olsam da, aynı Harry gibi, uzun zamandır tanışıyormuşuz hissini bende yaratmayı başardı.

Michael kim mi? Harry'nin deyişiyle, o Tanrı'nın Yumruğu!

3.kitabın ilk ikisine göre zayıf kalmasını ben biraz da bir geçiş kitabı olmasına bağlıyorum. Pek çok şey cevapsız, belalar büyüyor, düşmanlar katlanıyor ama sonuç? Sonuç henüz yok. Her şey halen daha belirsiz ve belirsizlik derecesi artıyor. Ben bunun, eğer çıkarsa, 4.kitapta yavaş yavaş giderileceğini düşünüyorum. Yabancı okurları "Summer Knight" (4.kitap) için çok güzel yorumları var ve 3'teki bazı aksaklıklar giderilmiş gibi görünüyor.
Ayrıca, bazı tanıdık karakterleri az görmek beni gerçekten üzdü (neredesin Murphy).

Şimdi ben böyle diyorum da, 3 vasat mı? Kesinlikle hayır. Sadece Jim Butcher bizi çok şımarttı. İlk iki kitaptaki derin kurgu biraz yüzeysel kalmış ve bence, olaylar çok çabuk çözüldü. Her şeyin arkasındaki kişinin kim olduğu çıktığında o muazzam tatmin duygusu oluşmadı. Malzeme çok, karakter bol ve karanlık temanın yedirildiği bir kitaptı ancak ilk ikiyle kıyaslayınca böyle eksiklikler göze çarpıyor.

Ancak kitabın en büyük artısı, karanlık temanın yedirilişidir diye düşünüyorum. İlk kitapta adrenalin salgıylayıp bol bol gülmüş, ikinci kitapta kahkahalara boğulup pestilim çıkmıştı (aynen böyle oldu), ama 3'te kelimenin tam anlamıyla gerildim.

"Hayalet teması mı? Olmamış olabilir bu." demiştim ama tükürdüğümü bir güzel yaladım ve usta bir kalemin neler yapabileceğini bir kez daha gördüm. 3.kitap, şu ana kadar çevrilenler arasında en karanlık ve gerilimli olanı diyebilirim. Bunun yanı sıra her tür duyguyu (evet, her tür) sonuna kadar yaşatıyor ki, bu da yazarın yazma gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Toparlarsam, 3.kitabı her zamanki gibi kaptırarak ve sınavlarım olmasına rağmen elimden düşüremeyerek okudum. Harry ve Michael ikilisinin soluk kesen, gerilim dolu ve karanlık macerasına tanık olun! Yeni konseyler, gülmekten yerlere düşüren anlar ve replikler, Bob, güçlenen kötüler ve bu defa gerçekten başına açalabileceği en büyük belayı açan Harry ile okumamanız durumunda çok şey kaçırırsınız.

Hiçbir şey olmasa o parti sahnesi yeter! askdfjlklsdaf. Hem gülmekten ölüp hem aksiyonu sonuna kadar yaşamak? Ah, işte söylemeye çalıştığım bu.

Kitap her anlamda "sertti". Her tür unsur bir doz daha artırılmış ve daha ciddi bir havaya sokularak sizi çarpmak için hazırda bekliyor. Evet, Harry bu defa gerçekten yutamayacağı bir lokmayı ağzına atmış durumda. Olacakları sabırsızlıkla bekliyorum. (Korkmuyorum da değil hani).



Seri için genel bir şey söyleyerek yorumumu birkaç alıntı ile sonlandırmak istiyorum.

Bugüne kadar pek çok seride gülüp, sırıtmışımdır ama gerçekten çok çok azı bana "kahkaha" attırdı. Dresden Dosyaları size kahkaha attırıyor, yerlerde yuvarlatıyor. Aşağıda da dün yatağın üzerinde okurken, kendimi bir anda yatakta yan yatmış şekilde kahkahalar içinde bulmama yol açan birkaç sahne var:

Harry hakkındaki gerçekler #315: Ona laf sokamazsınız:

Spoiler: Göster
Michael tam anlamıyla "kapı gibi adam" tanımına giren, iri ve güçlü bir adamdır.

Sahnede Michael ve Harry yan yana. Bu esnada karşılarşında duran ve Harry'e laf sokmaya çalışan bir vampir ile şöyle bir sahne yaşanıyor:


"Bu gece Bayan Rodriguez'i göremediğim için üzgünüm."

"Saçını yıkaması gerekiyordu."

"Erkeklere meraklı olduğunuzu bilmiyordum Bay Dresden."

"Ne diyebilirim ki? Büyük ve güçlüler."


Harry hakkındaki gerçekler #316: Ölesiye centilmen olsa bile, bazı şeyler için hala ergen.
Spoiler: Göster

Oldukça çekici, genç bir kız limuzinden inmektedir.

"Harry," dedi Michael. "Salyaların akıyor."

"Akmıyor." dedim

"On dokuzunda yoktur."

"Salyalarım akmıyor!"

Ama her ihtimali karşı arkasını dönüp koluyla ağzının siliyor asdfjlk.


Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: LegalMc - 03 Aralık 2011, 18:16:40
Fırtına Büyücüsü'ne bu sabah 11 sularında başladım, yaklaşık 1 saat önce kitap tekrar kitaplıktaki yerine döndü. Kitabın ilk 100 sayfası kaliteli bir polisiye romanı gibi geçiyordu, sonrasında olaylar değişti, gelişti. Kitap gerek mizahi yönüyle, gerek akıcılığıyla, gerekse üslubuyla göz dolduruyordu. Adı gibi kendi de karizmatik abimiz Harry Blackstone Copperfield Dresden -sesli okursanız başınıza geleceklerden sorumlu değilim- yeri geldiğinde kahkaha attırdı, yeri geldiğinde delirtti. Yine de sevdik onu.
Spoiler: Göster
 Evde "Gebert ulaaaaaaaaan!" diye dolaştığımı anımsıyorum.


İkinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. 4. kitabın da Türkçe'ye erkenden çevrilmesini umuyorum[*]yetkili mercilere[/*].
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: KoyuBeyaz - 15 Aralık 2011, 19:26:25
Diyelim ki fantastik bir kitap arıyorsunuz fakat sürekli aynı şeyleri görmekten sıkıldınız. Biraz daha hareketli bir şeyler arıyorsunuz, belki biraz daha özgün. Biraz komik, biraz da gerilim içeren bir şey belki? Ya da bir polisiyedir aslında istediğiniz şey, kim bilir? Başkarakterin yerine kendinizi koyabildiğiniz, her sayfada beklenmedik bir şey olma potansiyeli olan, okurken karakterin hislerini ve hatta yorgunluğunu dahi paylaşabileceğiniz bir kitap...

Tahmin edin. Dresden Dosyaları tam size göre.

Uzun uzun yorum yapmak gereksiz geliyor, öyle ki benden önce okuyanlar söylenebilecek her şeyi söylemiş neredeyse. Ekleyebileceğim tek şey, uzun zamandır bir kitabın beni kendi atmosferine bu kadar rahat sokamadığıydı. 1. tekil anlatımın yararları diyerek Jim Butcher'a selamlarımı yolluyorum. Ayrıca 4. kitap henüz çevrilmediği için üçüncüsüne başlamaya kıyamıyorum.

Yoksa siz hala Dresden Dosyalarına başlamadınız mı?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 16 Aralık 2011, 01:48:29
Diyelim ki fantastik bir kitap arıyorsunuz fakat sürekli aynı şeyleri görmekten sıkıldınız. Biraz daha hareketli bir şeyler arıyorsunuz, belki biraz daha özgün. Biraz komik, biraz da gerilim içeren bir şey belki? Ya da bir polisiyedir aslında istediğiniz şey, kim bilir? Başkarakterin yerine kendinizi koyabildiğiniz, her sayfada beklenmedik bir şey olma potansiyeli olan, okurken karakterin hislerini ve hatta yorgunluğunu dahi paylaşabileceğiniz bir kitap...

Tahmin edin. Dresden Dosyaları tam size göre.

Uzun uzun yorum yapmak gereksiz geliyor, öyle ki benden önce okuyanlar söylenebilecek her şeyi söylemiş neredeyse. Ekleyebileceğim tek şey, uzun zamandır bir kitabın beni kendi atmosferine bu kadar rahat sokamadığıydı. 1. tekil anlatımın yararları diyerek Jim Butcher'a selamlarımı yolluyorum. Ayrıca 4. kitap henüz çevrilmediği için üçüncüsüne başlamaya kıyamıyorum.

Yoksa siz hala Dresden Dosyalarına başlamadınız mı?

Yakın zamanda ilk kitabına ben de başladım yukarıdakilere olduğu gibi katılıyorum ama ek olarak yazarın hiç birşeyden çekinmeden yazması benim daha çok hoşuma gitti. Dahası bu yazılanları sansürleyip keyfini kaçırmadan bize sunan yayıncı kuruluşa da teşekkürler. Ha çok mu sansürlencek şey var yoktu tabi bence.

Spoiler: Göster
Öyle güzel anlatıyor ki cinayet sahnelerini bire bir yaşayıp iğrendiğim, suratımı buruşturduğum oldu.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: - 23 Aralık 2011, 13:24:37
Uzun bir yolculuğun ardından Fırtına Büyücüsü'nü bitirmiş bulunmaktayım. Şöyle ucundan bahsetmeye başlarsak:

Kitapta 9. bölüme gelene kadar yer yer sıkılmadan edemedim açıkçası. Bunu da normal karşılamak lazım; çünkü biraz tanıtım, biraz da giriş havasında geçiyor bu kısımlar. Yalnız 9. bölümden sonra kitap yepyeni bir çehreye bürünüyor ve ne olduğunu anlamadan kendinizi kitabın son kısmında (kendimce 3 parçaya ayırdım kitabı) buluveriyorsunuz ki bu kısım olayın gizeminin çözüldüğü, artık Harry'den son noktayı koymasını beklediğiniz bölümleri içeriyor.

Bu arada kitap boyunca Harry'nin başına o kadar çok olay geliyor, kendisi bazen çok zor bazen de çok komik durumlara (karakterimizin bir randevusu var ki dillere destan :D ) düşüyor ki adama acımadan (kendisine kahkaha atmama engel değil tabii) edemiyorsunuz. Hayatı boyunca her zaman kısa çöpü çekmeyi ilke edinmiş bir insan portresi çiziyor kendileri. :P Kitabı okuyacakların bu karakteri sevmeme gibi bir şey yapacaklarına hiç mi hiç ihtimal vermiyorum. :D

Neyse uzun sözün kısası alın, okuyun, okutturun. Duyduğuma göre ülkemizde hiç de hak ettiği satış rakamlarına ulaşamıyormuş Dresden Dosyaları. Ne kitapların ne rakamlara ulaştığını görünce bu serinin durumuna üzülmeden edemiyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: DarLy OpuS - 15 Ocak 2012, 01:43:01
Serinin ilk kitabı olan "Fırtına Büyücüsü"nü nihayet bitirebildim. [*]Tebrikleri özel mesajla kabul ediyorum.[/*] Bu tarz şehir fantezilerine "Anita Blake" serisinden aşinaydım. Başlarda pek sevdiğim o seri, daha sonraları çılgın(!) okuyucu kitlesi nedeniyle gözümden düşmüştü. Bu nedenle "Dresden Dosyaları"na biraz önyargıyla başlamak üzereydim ki; çeşitli baskılar(?) bu önyargıyı yıkıp bunu tam tersine dağ gibi bir beklenti yumağına çevirmeyi bildi.

Bu durumda beni başka bir tehlike bekliyordu: Yüksek beklentilerin sonucunda, kitabın umduğumu verememesi durumu. Peki böyle bir durumla karşılaştım mı? Ne mutlu ki cevabım hayır.

Burada yazılan yorumlara katılıyorum. Aksiyonun hiç düşmediği -ki aşırı aksiyonu sevmeyen birisiyim-, samimi ve kuvvetli bir anlatıma sahip, başarılı bir kitaptı "Fırtına Büyücüsü". En beğendiğim olaysa büyü sistemiydi. İnce bir şekilde düşünülmüş sistem; her önüne gelen, arzuladığı şekilde büyü yapamıyor, bir bilek hareketiyle insanlar ölmüyor. Bu olaya ciddiyet ve gerçekçilik katmış. En çok buna sevindim.

Serinin diğer kitaplarına kavuşmayı hararetle beklerken; İthaki, selam. Naber?

Spoiler: Göster
Ayrıca ben Susan'ı gayet sevdim; çok sempatik bence. Komşumu yalnız buldunuz, vuruyorsunuz tabii!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: LegalMc - 15 Ocak 2012, 13:19:26
Hayalet Tehlikesi'ni az önce bitirdim. Güzel bir devam kitabıydı, işler daha karanlıktı ama bir Kurtadamlar değildi bence. Kitabı yine elinizden bırakamıyorsunuz, bıraksanız da aklınız orada kalıyor ama bu kitapta bir şeyler eksik. Ne olduğunu bulamıyorum, ama bir eksiklik var. Bu kitabı daha çok bir geçiş kitabı olarak düşünüyorum çünkü;

Spoiler: Göster
Savaşın başlaması için sağlam bir neden bulmaya çalışmış Butcher, başarılı da olmuş. Ama sanırım direk savaşa başlamak istediğinden 2. ve 3. kitapların arasındaki zaman farkını açmış ve olaya savaşta Harry'e yardım edebilecek karakterler eklemiş.


Kitap sürükleyici bir şekilde başlıyor ve Michael ile tanışıyoruz. Michael serideki karakterlere göre çok ters bir adam. Dine bağlılığı ve terbiyeliliği ile Harry ile sürekli çatışsalar da -tatlı çatışmalar- çok iyi arkadaşlar. Hatta onlar arkadaştan da öteler. Birbirlerinin arkasını kollamaları ve Harry'nin Michael'ı da yanında sürüklemekten duyduğu pişmanlık aralarındaki bağın her sayfada güçlenmesini sağlıyor. Genel olarak Michael çok sağlam bir karakter olmuş. Butcher'ın bu karakteri kolay kolay kaybedeceğini sanmıyorum.

Onun dışında Harry her zamanki gibi. Yine büyü yeteneğini en gerekli yerde kullanamaması ve mizah yeteneğini en gereksiz yerde kullanması ile çıldırttı. Bu kitapta öncekilere göre aşk hayatı daha ön planda -bu olmsuz bir yorum değildir-.

Spoiler: Göster
Susan'a evlenme teklif edeceği aklıma hiç gelmemişti. Tabi Susan'ın durumu malum o ayrı.


Murphy'e ilk kitaptan beri ısınamadım, bu kitapta çok geçmeyince sevindim. Niye ısınamadın derseniz; bir türlü karakteri kafamda canlandıramadım. Bir de Thomas var. Ne yaptığı, ne yapacağı belli olmayan bir vampir kendisi. Ama ilerleyen kitaplarda ona yine rastlayacak gibiyiz. Daha onunla ilgili kesin bir fikrim yok. Değişik potansiyele sahip.

Katilin bulunmasına gelirsek; önceki kitaplarda katil bulununca ters köşeye yatıyorduk. Ama bu kitapta çok zorlama olmuş gibiydi. Yine şaşırttı tabii ki ama bilmiyorum, bir şeyler eksik gibiydi. Belki de Harry'nin çok fazla ters köşeye yatmasından kaynaklanıyordu.

Spoiler: Göster
Önceki kitaplarda "Kesin şu!" falan demiyordu, önce araştırmalarını tamamen yapıyordu, sonra ters köşeye yatıyordu. Bunda "Kesin İblis!" diye dolaşırken ters köşeye yatınca garip oldu.


Yorum olumsuz gibi görünse de kitap genel olarak güzeldi. Bir geçiş kitabı olarak düşününce ileriyi çok merak ediyorsunuz. Harry kim bilir daha ne kadar sürünecek ve başına daha neler gelecek merakla bekliyoruz. Ee, 4. kitap nerede?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elijah - 16 Ocak 2012, 01:10:33
Serinin ilk üç kitabını Tüyap’ta almıştım ve 5 gün önce okumaya başladım. Fırtına Büyücüsü’nü bitirdim, şu an Kurtadamlar’ın ortalarındayım.

İlk kitabı bitirip rafa geri koyduğumda hoş bir tat bıraktı ve elim ikinci kitaba gitti. Sade bir dil, iyi mizah, iyi kurgu, eğlendirici karakterler… Uzaktan bakınca sıradan bir seri gibi duruyor ama yazarın yaptığı şey fantastik klişeleri toplayarak özgün bir hale getirmek. Çok güzel düşünülmüş, sürükleyici bir kitap. Fakat yazarın tek bir kusuru var -bana göre-, o da yazarın çoğu bilgiyi, fazla tekrar etmesi.  Mesela ilk kitapta ard arda bahsettiği ve üzerinde durduğu şeyleri, ikinci kitapta tekrar ele alması gibi. Bilmiyorum, belki de Harry’nin huylarından biridir.

İlk kitap üzerinde durursak, sanki gizem az gibiydi. Katili, kitabı elime almadan bildiğim halde[*]legalmc'ye selam[/*] bir 65-70 sayfa öncesinden insan seziyor. Fakat ona rağmen insanın kitabı bırakası gelmiyor.

İkinci kitaba gelirsek, sanki daha bir gizemli olacak gibi. İlkinden daha fazla beklentim var.  Aksiyon derecesi de daha yüksek gibi.  Ayrıca bir sevindirici nokta da kitapların ufak da olsa birbirine bağlantılı olması. “Önceki kitaptakiler oldu bitti hadi yenisine geçelim” kafası yok yani, ilkinde olanlar ikincisini etkiliyor.

Bir de şu var: Harry’nin etrafındaki kadınların hepsi de neden güzel, çekici ve alımlı olmak zorunda? Bazen yüzüm şu (http://i0.kym-cdn.com/photos/images/original/000/089/665/tumblr_l96b01l36p1qdhmifo1_500.jpg) şekli aldı okurken. Neyse.

Harry Dresden’e gelirsek, tipik bir anakarakter. Başı beladan kurtulmayan, zamansız mizah anlayışı olan, biraz gıcık, biraz sempatik, sıkı pataklanan, sıkı intikam alan, sıkı bir karakter. Kitabı onun ağzından dinlemek sevindirici, daha fazla yakınlık kurarak daha çok keyif alıyor insan. Ayrıca sabırsızlıkla geçmişi hakkında ayrı bir bölüm bekliyorum. Ne bileyim, rüya görmüş olsun, birine anlatmış olsun. Yoksa içimde bir ukte kalacak.

Üşengeçliğimi dize getirip, ikinci ve üçüncü kitapları da bitirirsem tekrar buralarda olurum. Fakat İthaki yüzünden, insanın acele edesi gelmiyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: askgulduuf - 19 Ocak 2012, 13:40:17
Merak ettirdiniz şimdii :D

Gidip alacağım teşekkürler.. :) :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Legend - 27 Ocak 2012, 00:20:19
Dresden Dosyalarının dizisinin olduğunu şimdi öğrendim. 1.Bölümü izliyorum. Kitapta şu an siparişte, iyi çakıştı. Diziye bayılmış durumdayım. Kitap ezip geçecek mi öğrenmeme az kaldı.

Bu arada kimsenin mi haberi yok arkadaş bu diziden. İnsan bir haber eder. Bir yorum yapar. 12. bölüme kadar çekilmiş bir de.

Alıntı
Buffy ve Angel serilerinin ardından pek görünmemişlerdi. Vampirler, Ruhlar, Kurt Adamlar, Canavarlar, Büyücüler, Periler ve tüm doğa üstü olaylar dizi dünyasına geri döndü.

Sci-Fi kanalının dizisi, The Dresden Files elbette sadece vampir dizisi değil. Hatta polis bile bu sefer tüm bu varlıkların peşinde...

İlk bölüm küçük bir çocuğun, bir büyücü ilanını görüp, Harry Dresden'e gelmesi ve onu rahatsız eden canavarlar için Harry'den yardım istemesi ile başlıyor. Harry Dresden Chicago'da tanınan bir büyücü. En yakınında bir ruh var Harry'nin. Nasıl ele geçirdiğini bilmediğimiz, ama amcasından çaldığını bildiğimiz lanetlenmiş ruh Bob. İkisi birlikte karanlık bir dairede yaşıyorlar.


İlk bölüm boyunca gördüğümüz geçmişe dönüşlerde, Harry'nin (tıpkı harry potter'a benzemiş bu halleri) çocuklukta, güçleri henüz tam ortaya çıkmamışken, annesinin ölümüne ve babasının bu özel çocuğu dünyadan korumak için çabalayışa tanık oluyoruz. Harry'nin babası tam bir kaybeden. Boş salonlarda sihirbazlık gösterileri yapan bir adam. Harry işine karışıp gerçek sihir kullandığında ise çok kızıyor. Bir de amca karakteri var. İlk bölümden anladığımız onun kötü olduğu ve küçükken Harry'yi yanına çekmeye çalıştığı. Sonra olan bir olayda amcanın öldüğü, hayalet Bob'un Harry'ye kaldığı..


The Dresden Files aslında Amerika'da çok satanlar listesinden bir kitap . Dizi ilk kitap olan Storm Front'dan uyarlanmıştı. Kitap serisinin geliştirilmekte olan bir frp oyunu bile var.

Dizinin yapımcısı ise pek ünlü yıldız Nicolas Cage. Biraz da diğer kadrodan bahsetmek gerekirse, başrolde-Harry Dresden rolünde Paul Blackthorne var. Kendisini 24 dizisinin 3. sezonundan Stephen Saunders olarak hatırlayan olabilir. Daha sonra her bölümde göreceğimizi düşündüğüm karakterler , hayalet Bob rolünde Terrence Mann, Teğmen Murphy rolünde Valerie Cruz, harry'nin geçmişinde gördüğümüz baba rolünde Jonathan Higgins ve Harry'nin çocukluğu olarak da Matthew Knight var. Yönetmen koltuğunda ise David Carson var. Son zamanlarda Smallville'den bir kaç bölüm ve daha öncelerde Northern Explosure ve Star Trek: The Next Generation yönetmişliği var.

İzlemeyenler hemen izlemeye koyulsunlar.


Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: daifunka_vc - 27 Ocak 2012, 00:42:05
Kendi açımdan neden izlemeyi düşünmediğimi söyleyecek olursam:

Dizideki karakterler görünüş olarak kesinlikle ve kesinlikle kitabı okurken aklımda canlananlar ile benzeşmiyorlar. I-ıh... O Dresden'le, o Murphy'le diziye katlanabileceğimi zannetmiyordum. Hem daha da kötüsü, o Bob da neyin nesi öyle?

Bu arada, yanlış hatırlamıyorsam dizi çok kısa sürede kitaplar ile paralelliğini kaybediyordu. (Hoş. Bunu iyiye mi yorsam, yoksa kötüye mi karar veremedim.)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: KoyuBeyaz - 27 Ocak 2012, 00:56:41
Dizinin olduğunu bilmeme ve 4. kitabı sabırsızlıkla beklememe rağmen özellikle açıp da bir bölümüne ya da karakterlere bile bakmadım. Kitapların televizyona ya da sinemaya aktarılması genelde başarısızlıkla sonuçlanıyor ki Dresden Dosyaları'nın dizi olabilecek bir seri olduğunu düşünmüyorum. Film belki olabilir, hatta düşününce film olmaya müsait de bir kurgusu var (olmaz inşallah o ayrı) ama dizi, ı-ıh. Bölüm doldurmak için senaryoda olmayan bölümler ekleyip çıkarmalar, oyuncu kalitesiyle aklınızdaki imajları yerle bir etmeler, kitapla alakası olmayan olay ve beklemediğiniz diyaloglar... Hayır efendim, hayal gücümün şekillendirdiği Harry Dresden'den daha karizmatik bir büyücüyü televizyonda görebileceğimi hiç sanmıyorum.

Kaldı ki Susan yokmuş sanırım. Gözümde daha diziyle ilgili hiçbir şey görmeden bitmiştir bu yapım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 27 Ocak 2012, 09:29:13
Dizisiyle ilgili konuya buradan (http://www.kayiprihtim.org/forum/the-dresden-files-t8849.0.html) ulaşabilirsiniz. Her ne kadar ilk başlarda dizi bana da kitaba nazaran kötüymüş gibi gelse de bir süre sonra aslında oldukça iyi bir yapım olduğunu anladım. Kitapla paralel yürümüyor belki, ama güzel tarafı da burası zaten. Eğlendiriyor nihayetinde. İzlemenizi tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Baal Adramelech - 27 Ocak 2012, 18:47:15
Çok büyütmemek lazım böyle "kitabı daha iyiydi" muhabbetini. Dizi kendi açısından oldukça başarılı ve güzel bir yapımdı çünkü. Hiç bir kitap olduğu gibi aktarılamaz zaten, gereksiz yoğunluk ve karmaşaya sebep olur.

Bir kitabın filmini veya dizisini kitabın kendisinden bağımsız olarak yorumlamak daha doğru olacaktır. Sonuçta sanat biçimleri farklı olduktan sonra, ikisinin de aynı yolları izlemesini bekleyemezsiniz. Mesela Yüzüklerin Efendisi'nin filminde de olması gereken ama olmayan, değiştirilen ve düzenlenen bir sürü şey vardı. Kitaba göre bakıldığında oldukça salakça kalırdı ama kimse öyle bakmaz ve bakmamalı. Film olarak aşırı derecede başarılı ve anlatmaya çalıştığı şeyi oldukça iyi bir şekilde anlatan bir yapımdı.

Subjektif bakış açısı vs Objektif bakış açısı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Legend - 28 Ocak 2012, 04:59:05
Kaldı ki Susan yokmuş sanırım. Gözümde daha diziyle ilgili hiçbir şey görmeden bitmiştir bu yapım.

Susan var.Ama 7.bölümde ortaya çıkıyor. Kitapta ki durumunu okumadan bilemeyeceğim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: cankutpotter - 19 Şubat 2012, 16:59:32
Evet, bu kadar güzel yorumu okuduktan sonra kitabı en yakın zamanda temin edip okuma kararı almış bulunmaktayım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: dekadans - 16 Nisan 2012, 18:22:40
Dresden Dosyaları ilk 3 kitabı şu an ilknokta'da %55 indirimli ve 28 TL. Ben siparişi verdim hemen. Ayrıca 9 mayısa kadar alırsanız kargo ücreti de yokmuş. Bu fırsat kaçmaz derim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 16 Nisan 2012, 19:56:59
Dresden Dosyaları ilk 3 kitabı şu an ilknokta'da %55 indirimli ve 28 TL. Ben siparişi verdim hemen. Ayrıca 9 mayısa kadar alırsanız kargo ücreti de yokmuş. Bu fırsat kaçmaz derim.

Kitapları edinmemiş arkadaşlar için ben de şiddetle almalarını öneriyorum. Hem %55 indirim, hem kargo ücreti yok. Daha ne olsun!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elijah - 16 Nisan 2012, 20:04:07
Dresden Dosyaları ilk 3 kitabı şu an ilknokta'da %55 indirimli ve 28 TL. Ben siparişi verdim hemen. Ayrıca 9 mayısa kadar alırsanız kargo ücreti de yokmuş. Bu fırsat kaçmaz derim.

Üç kitap da elimde ama benim bile alasım geldi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Nisan 2012, 21:30:40
Üç kitap da elimde ama benim bile alasım geldi.

Haberi okuyunca kelimesi kelimesine bunu düşündüm. Arkadaşıma hediye almayı düşünüyorum şimdi. Kendisi ilk kitabı okuyup beğenmişti, olsun set olarak daha iyi olur u_u. Güzel bir hediye olabilir, tavsiye ederim *-*.


Diğer taraftan, İthaki'nin serinin çizgi romanlarını da basmasını çok isterim. Eh, 4.kitabı beklediğimiz ve kavuşamadığımız şu günlerde oldukça uç bir istek bu. Oysa 1.kitaptan öncesini anlatan çizgiromanı (Welcome to the Jungle) güzel ödüller almış bir eserdi. Bildiğim kadarıyla Harry'nin geçmişine dair de biraz bilgi veriyormuş o çizgiroman.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Eco - 22 Nisan 2012, 17:38:35
Bu Harry'nin görüp de "hoş" demediği bayan var mı? İkinci kitaba başladım ilk sayfada birini anlatıyor yine :). Balık etliymiş de hoşmuş da anlatıp duruyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 22 Nisan 2012, 20:58:07
Dün kitap fuarına benimle katılma bahtsızlığını gösteren iki arkadaşıma aynen şöyle bir cümle kurdum: "Şimdi size bir kitap göstereceğim ve almazsanız ikinizi de eşek sudan gelinceye kadar döveceğim!" Ardından İthaki standındakilerin şaşkın bakışları arasında kitabı överek ve can alıcı özelliklerini güzelce sayarak iki tane Fırtına Büyücüsü sattım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Nisan 2012, 20:59:32
Dün kitap fuarına benimle katılma bahtsızlığını gösteren iki arkadaşıma aynen şöyle bir cümle kurdum: "Şimdi size bir kitap göstereceğim ve almazsanız ikinizi de eşek sudan gelinceye kadar döveceğim!" Ardından İthaki standındakilerin şaşkın bakışları arasında kitabı överek ve can alıcı özelliklerini güzelce sayarak iki tane Fırtına Büyücüsü sattım.

Çünkü olması gereken bu u_u. Sen mübarek bir insansın.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 22 Nisan 2012, 21:02:17
Beyaz Konsey sizi korusun :P İthaki'den güzel bir haber vereyim o halde; dördüncü kitabın basımı kesinleşmiş gibi... Depodaki kitapları bitirme noktasına gelmişler. İlk üç kitabı alacak olanlar elini çabuk tutsun!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Mayıs 2012, 21:21:27
D&R'ın 9.90 kampanyasına dahil olan bir diğer güzide eser ise Dresden Dosyaları 1- Fırtına Büyücüsü olmuş durumda. Normal değerinin 18 lira olduğunu düşünürsek iyi bir indirim olduğunu söyleyebilirim. Birilerine alıp hediye edesim geldi ciddi ciddi. Sonra alacak birini bulamayınca boynumu büküp reyondan uzaklaştım -_-'.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: elroy - 02 Haziran 2012, 16:59:15
İlk kitabı yeni bitirdim.İlk 100-150 sayfa çok yavaş ilerledi.Sonrası daha akıcı ve heyecanlıydı.Bana kitabın polisiye yanı fantastik yanına göre daha ağır basıyormuş gibi geldi.Karakterin büyücülük yeteneklerini görebildiğimiz yerler sonlara doğru daha fazlaydı.Kitabın polisiye tarafı beni katili bulmaya odaklandırdı ve bulmak çok zor değildi.Ama yazar kafada az soru işareti bırakarak(kitabın geneli için de geçerli) sonuca güzel bağlayıp mantıklı sebeplere dayalı açıklamalarda bulunmuş.

Spoiler: Göster
Ayrıca Dresden'in her zor durumda yardımına birinin koşmaması ve zora düştüğünde işte şimdi Murphy gelecek ya da biri kurtaracak dediğimde kimsenin gelmemesi beni memnun ettin:DBu kitabın gerçekçiliğini arttırdı benim gözümde.


Sonunda benim açımdan çok ilginç olmadı hemen hemen tahmin ettiğim gibiydi.Dediğim gibi benim için kitap yarısından sonra heyecan kazandı umarım diğer iki kitap daha iyidir ki yorumlara bakarsak ilkinden daha iyi olduğu söyleniyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 05 Haziran 2012, 09:51:32
Dresden'in ilk üç kitabını ilknokta.com'un %55 indirim kampanyasıyla kuzenime doğum günü hediyesi olarak almanın mutluluğunu yaşıyorum. Gururluyum. Her şey Bob için!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Galaxie - 05 Haziran 2012, 21:08:12
Dresden'in ilk üç kitabını ilknokta.com'un %55 indirim kampanyasıyla kuzenime doğum günü hediyesi olarak almanın mutluluğunu yaşıyorum. Gururluyum. Her şey Bob için!

%55? Şu an almak için bakıyorum da %30 indirimi var gibi görünüyor :/
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Haziran 2012, 21:11:15
Kampanya şu an bitmiş durumda. Tüh, Nisan ortasında bu başlıkta duyurmuştuk halbuki.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Galaxie - 05 Haziran 2012, 21:15:27
Kampanya şu an bitmiş durumda. Tüh, Nisan ortasında bu başlıkta duyurmuştuk halbuki.

Kaçırmışım, o zamanlar bu başlığa bakmamışım sanırım. mit bugün yazınca kampanya güncel sandım. Neyse %30 indirimle alırım o zaman...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Haziran 2012, 21:56:12
İlginç bir şekilde Dresden'i özlediğimi fark ettim. Böyle de bir adam işte... Uygun bir vakitte ikinci kitaba başlayayım madem. :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: daifunka_vc - 30 Haziran 2012, 17:39:35
3. kitabın girişi çok hızlı olmuş. Şöyle bir kalınlığına bakıp gülümsemeden edemedim. :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: sercan1993 - 30 Haziran 2012, 23:03:34
şuan ilk kitabı okuyorum ve çok eğlenerek okuyorum :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: estarriol - 08 Temmuz 2012, 09:35:24
Chicago'nun ortasında bir "adam" var. Verdiği sözleri tutuyor, annesinin yüzünü hatırlıyor ve içindeki hiçbir yana sırtını dönmüyor. Bir de büyü yapabiliyor. Dresden, 21. yüzyılda yaşıyor ve bir Amerikalı. Daha ne kadar "olmaz" bir araya gelebilir diyorsanız kitabı okumanız lazım. Zira ben daha fazlasını anlatamam. Okumak için çok bekledim, ama değdi.

Spoiler: Göster
Belki bu başlığa yakışmayan bir yorum oldu, ama şimdiye dek okumamış bir kişinin görmesi ihtimaline karşılık buraya koymakta bir beis görmüyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: daifunka_vc - 08 Temmuz 2012, 15:51:34
Başından itibaren yine dinlenemeden okuduğum, güzel bir kitap olmuş Hayalet Tehlikesi. Ancak, bir yazardan (Kim acaba? :P ) fazla etkilendiğimden midir bilemeyeceğim, olmadık durumlardan yüksek başarı oranlarıyla kurtulan karakterlerimizi gördükçe kitaba biraz burun kıvırmıyor değildim. Yine de az sayıda da olsa önemli bir kaç bedelin ödenmesi olayların sonuçlarını sıradan olmaktan kurtarmış. Eh artık dördüncü kitap gelene kadar patlatma çubuğumla büyücü asamı bir kenara kaldırayım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 08 Temmuz 2012, 21:06:51
4.kitap yolda diyor bazı İthaki yetkilileri, fakat nedense ben bir türlü inanamıyorum. Bu sene içinde geleceğini söylüyorlar. Herhalde sonbahar-kış sezonunda gelir. Ben kendi adıma Ekim-Kasım'dan önce beklemiyorum.

Bu sene gelecekse hangi ay gelirse gelsin tabii. Bu kadar bekledik, biraz daha bekleriz :). Ama korkum 4'ten sonra yine uzun bir ara verme ihtimalleri.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 08 Temmuz 2012, 21:33:36
Reklam yaparız, propoganda yaparız, insanlara duşta saldırırız ya da ne bileyim üzerlerine Bob'u salarız falan ama okuturuz! Çünkü bu seri gerçekten ama gerçekten okunmayı hakkediyor. Dilimde tüy bitti yahu. İnanmayan baksın: :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Galaxie - 21 Temmuz 2012, 04:44:04
O kadar muhabbeti dönüyor ki forumda, başlamadan edemedim. İyi ki de başlamışım diyorum, ikinci kitaba henüz son verdim ve sabırsızlanmama rağmen hemen  tüketmemek için üçüncü kitaba geçemiyorum.

İlk kitapta sabit bir ivmeyle artan olayların karmaşıklığının ikinci kitapla alakası yok. İlki evet güzeldi, ama ikincisinde birden yükselip kitabın sonuna kadar düşmedi tansiyon, ki bu yüzden çok daha hızlı tükettirdi kendini. Çok daha güzeldi. Ayrıca yazar iki kitap karşılaştırıldığında kendini neredeyse hiç tekrar etmemiş. Okuyucuya hatırlatmak için aynı şeylerin üzerinden ikinci kez geçmesine rağmen. Ayrıca Harry'nin geçmişiyle ilgili detaylar öyle kısıtlı veriliyor ki, her defasında "Eee?" diyorsunuz ve merakınız katlanıyor. Tek ufak eleştirim şu olacak, bazen öyle durumlardan teğet bir şekilde sıyrılıyor ki karakterler, "yok artık" dediğim oldu. Bir de serideki kitapların sayısı o kadar artmış ki, yazar aynı heyecanı her kitabında yakalayabilecek mi diye düşünmeden edemiyor insan.

Bunun dışında yazarın birinci tekil anlatımla tutturduğu muhteşem  çizgiden mi, çok sağlam karakterler çizmiş olmasından mı, büyüye ve olağan çizgisinin bir adım ötesine alışılmadık bir bakışla bakmasından mı yoksa sürekli dudaklarınızı yukarı doğru kıvırabilme becerisinden mi bahsedeyim? Okuyanlar zaten biliyor, iyisi mi okumayanlara bir kez de ben önereyim.

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: dekadans - 10 Ağustos 2012, 15:47:22
Öncelikle İhsan'a (mit) teşekkür ediyorum. Forumun her yerinde "okuyun şunu arkadaş" dediği ve bana özel olarak "kesinlikle tavsiye ediyorum" dediği için. Ondan aldığım tüm o gazla, daha önce önyargılı yaklaştığım için okumadığım bu seriye başladım. Hatta ilk kitabı bitirdim. "Okuduğunuz kitaplar" kısmında seriyle ilgili neler düşündüğümü de anlattım o yüzden burada kendimi tekrar etmeyeyim. Kesinlikle okunmalı diyorum. "Kurtadamlar" da mükemmel başladı. Harry'le yatıp kalkıcaz anlaşılan birkaç gün daha =)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 10 Ağustos 2012, 15:48:52
Özellikle İhsan abi, Hazal abla fazlasıyla öneriyor bu seriyi. Lakin her ne kadar istesem de listemde daha çok kitap var, buna sıra bayağı bir sonra gelebilir.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 11 Ağustos 2012, 10:44:17
Okuyup beğenmene çok sevindim dekadans. Kurtadamlar'ın o müthiş girişi, kitabın ilerleyen kısımlarında gerçekleşecek olayların heyecan ve aksiyon dozu yanında solda sıfır kalır. Bunu der, okumayanlara ve TheSpell'e bir yan bakış atıp kaçarım :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: emuk - 11 Ağustos 2012, 11:29:45
  Üç kitabı üç günde bitirmiştim. Daha olurdu da; bir gün 24 saat. Yapılacak bir şey yok.
Fırtına Büyücüsü isimli ilk kitap abartısız olarak ilk sayfadan itibaren kendine bağlıyor. Öyle ki uykum gelsin diye başladığım ilk kitabın kapağını sabah kapatabildim.
 
  Yazar gerçekten güzel bir iş yapmış polisiye ve fantastiği birleştirmekle. Fantastik bir altyapı ve polisiye bir olay örgüsü hikayeye bu kadar güzel oturtulurdu. Üstelik çağımızda geçmesine rağmen Harry'nin büyücülüğü hiç sırıtmamış. Harry... Harry.

  Harry apayrı bir olay. Kendisinin sadece salondan oturma odasına giderkenki halini bile zevkle sayfalarca okuyabilirim sanırım. Hem komik, hem makul, hem samimi hem de çizgisi bu kadar belli olan karakter olur mu? Olur. Harry.

  İlk kitaptaki büyük olay örgüsü ve Harry karakterinden sonra ikinci kitaba geçmemek büyük bir çaba istese gerek. Ki ben de ne yaptım; Sabah kapağını kapattığım ilk kitabın ardından dört saatlik bir uykunun akabinde ikinci kitaba başladım efenim: Kurtadamlar.

  Her ne kadar ilk kitap uyuşturucu etkisi yapıp kendine bağlasa da, Kurtadamlar beni komaya soktu diyebilirim. Hangi sayfada olduğuma her baktığımda öncekinden 30,40,50 önde oluyordum. O yüzden şimdiden uyaralım; Basım hatası yok, sayfalar eksik değil. O, Harry'nin tatlılığı.

  Kurtadamlar hem olay örgüsü hem de karakterin işlenişi bakımından bence çok daha iyiydi ilk kitaba nazaran. Ayrıca "N'oluyoruz? Kimdir bu Harry, nasıl büyü yapar vs." tarzı soruların cevapları da yavaş yavaş kafamızda belirmeye başlıyor.

  Kalbi olanları uyaralım, tempo sizi yorabilir.
 
  Bir kitapta tempo hiç mi düşmez? Düşmüyormuş. Sonuna kadar hemde. Peki sonunda düşüyor mu? Asla: "Hayalet Tehlikesi'ni bulun bana!!"

  Hayalet Tehlikesi benim seride en az beğendiğim kitaptı. Diğer kitapların aksine Hayalet Tehlikesi benim için daha az gizemliydi. Olayın polisiye bölümü de bence çözülmeyecek gibi değildi. Fakat bence serinin bu kitabını bir ara kitap olarak kabul etmek gerek. Peri Ülkesi(ismini yanlış yazıyor olabilirim) ve Harry'nin geçmişiyle ilgili bilgiler önemli bir yere sahip kitapta. Ayrıca bu kitapla beraber ilerideki olay zinciri de yavaş yavaş zihnimizde şekillenmeye başlıyor.

  Peki hiç mi iyi bir gelişme yoktu kitapta? Olmaz mı? Jim Butcher hemen dengeleyici bir faktör koymuş: Micheal.

  Micheal karaterini anlatmayacağım. Anlatamayacağım. Sadece şunu söyleyeyim: Harry belki de artık favori karakteriniz olmayacak.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: cankutpotter - 11 Ağustos 2012, 15:25:53
Ah ah, bir türlü okuyamadım. Bir iki yıl önce raflarda görmüştüm sanki ama o zaman çok da umurumda değildi. Ah ah, çok pişmanım, çoook! Bu sene de kitap okumak bana haram, sınav maduruyum. Ama olabilen en çabuk vakitte okkuyacağım. Ya bir bu, bir de Kralkatili Güncelerini es geçtiğim için çok pişmanım ya...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: beerold - 11 Ağustos 2012, 16:42:00
 Ben de sonunda almayı başardım bu seriyi. Geçen gün açtım ilk bölümünü okudum. Oldukça güzeldi. Tamamını bitirince detaylı bir yorum yapacağım ama önce Rüzgarın Adı'nı ve Bilge Adamın Korkusu'nu bitirmem lazım. (Cankutpotter yanlış anlama nispet yapmıyorum. :))

 Ayrıca bu seriyi almamdaki etkisinden dolayı İhsan Bey'e teşekkür ederim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: cankutpotter - 11 Ağustos 2012, 23:09:29
Yok yanlış anlamadım merak etme. Bakalım, belki dershanem başlayana kadar bir şeyler yapabilirim. Yorumları gördükçe insanın okuyası geliyor doğrusu.. :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 19 Ağustos 2012, 20:16:47
Idefix üç kitabı %50 indirimle satıyor (http://www.idefix.com/kitap/dresden-dosyalari-seti-3-kitap-takim-jim-butcher/tanim.asp?sid=RR1HMZVOZD3D5XBIZESL).

Hala okumak için geç değil *-*.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 19 Ağustos 2012, 20:53:08
Hişt... Sen! Sana diyorum. Hala bu kitabı okumakta tereddüt eden kişi... Hani en sevdiğin şeyler var ya. Vazgeçemediklerin, asla ve asla değişmeyecek olanlar... En sevdiğin şarkı, en sevdiğin film, en sevdiğin şiir... İşte bu da onlardan biri. Sadece henüz bilmiyorsun ama cidden öyle. Daha fazla geç kalma ve başla artık şu seriye. Yalnız baştan anlaşalım, Bob bana ait... u_u
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 19 Ağustos 2012, 21:01:56
Idefix üç kitabı %50 indirimle satıyor (http://www.idefix.com/kitap/dresden-dosyalari-seti-3-kitap-takim-jim-butcher/tanim.asp?sid=RR1HMZVOZD3D5XBIZESL).

Hala okumak için geç değil *-*.

Daha dün başka bir alışveriş yapmasaydım, yararlanabileceğim harika bir indirim olurdu herhalde. Ama listemde üst sıralara çıkmaya devam ediyor. Sizler böyle güzel yorumlar yaptıkça.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Galaxie - 19 Ağustos 2012, 21:06:32
Alıntı
"Bay Dresden, lütfen. Sizi ikna etmek için yapabileceğim ya da söyleyebileceğim bir şey varsa..."

"Lanet olsun. Lanet olsun, lanet olsun, lanet olsun sana kadın. Hatta bütün kadınlara lanet olsun."

Harry, sen ne tatlı bir adamsın *-*
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Catrouble - 19 Ağustos 2012, 21:08:50
Harry ile en önemli ortak noktam :) Güzel kadınlara hayır diyemiyoruz..  8)

Hala okumayan varsa kesinlikle okunmalı..
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 19 Ağustos 2012, 22:09:49
Az kaldı zaten, üyelik sayfasına "En az 14 Yaşındayım" seçeneğinin yanına bir de "Dresden'i tabii ki okudum" ekleyeceğiz. Bu indirim kaçırılmamalı zira.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 19 Ağustos 2012, 23:22:31
  Kesinlikle okumak gerekiyor. Yniz teknolojik aletlerden uzakta okuyun :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: LegalMc - 20 Ağustos 2012, 11:52:00
Bu gidişle stokları Rıhtım olarak bitirttireceğiz. İthaki'den plaket bekliyoruz artık.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 21 Ağustos 2012, 14:22:09
 3. Kitap yeni bitti ve bunu okuduktan sonra cevirmenlerri beklememe karari aldim gercekten. Ortada 14 tane dresden kitabi dolanirken 1 yilda bir kitap okuyamam yarin ilk is bir kitapciya girip orjinallerini alacagim ve ceviride kaybolmus cok degerli birkac komik cumle bulacagima da eminim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Ağustos 2012, 14:31:31
3. Kitap yeni bitti ve bunu okuduktan sonra cevirmenlerri beklememe karari aldim gercekten. Ortada 14 tane dresden kitabi dolanirken 1 yilda bir kitap okuyamam yarin ilk is bir kitapciya girip orjinallerini alacagim ve ceviride kaybolmus cok degerli birkac komik cumle bulacagima da eminim.

Yılda 1 olsa yine iyi... O değil de birkaç haftadır ben de aynısını düşünüyorum. Zaten serinin devam kitaplarının yanında ilk 3 solda sıfır diyip duruyor okuyanlar. Yabancı okurların yorumları da bunu destekliyor. 4. kitap gelecek diyorlar ama benim umudum yok ciddi ciddi.

4. kitabın bir kısmını okumuştum. Ne var ki e-book olarak göz yoruyor. Bu mesajı görünce yeniden aklıma geldi. Sağol Malkavian :).
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Eco - 21 Ağustos 2012, 17:43:37
3. Kitap yeni bitti ve bunu okuduktan sonra cevirmenlerri beklememe karari aldim gercekten. Ortada 14 tane dresden kitabi dolanirken 1 yilda bir kitap okuyamam yarin ilk is bir kitapciya girip orjinallerini alacagim ve ceviride kaybolmus cok degerli birkac komik cumle bulacagima da eminim.
Ben de aynı şeyi düşündüm 3. kitabı bitirince de Türkiye'de orjinalini bulabilir miyiz, dışarıdan mı getirtmek lazım? Bulabilirsek nerede bulabiliriz?
Spoiler: Göster
Ben devamını okumadıkça Susan o halde kalıyor. Hiç sevmezdim kendisini de o hale düşünce üzüldüm kıza.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: daifunka_vc - 21 Ağustos 2012, 17:53:26
Ankara'daki Arkadaş Kitabevi tümünü birden dizmişti son gördüğümde. Şimdi web sayfalarından da baktım 7,9,11 haricinde ellerinde mevcut gözüküyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 21 Ağustos 2012, 19:21:18
 Evet kent parktaki arkadas kitabevinde seri olarak duruyordu sonraki uc kitabi birden alip rahata erecegim sanirim :) zaten kapaklari daha guzel orjinallerin ve harry dresden i ana dilinden dinlemek daha iyi olacak gibi bir his var icimde
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 22 Ağustos 2012, 11:33:28
İnternetten alış-veriş yapmak konusunda herhangi bir engeliniz ya da ön yargınız yoksa yabancı kitap alma konusunda Robinson Crusoe 389 (http://www.rob389.com/default.asp?PG=VITMTR) sitesini gönül rahatlığıyla önerebilirim. Burada (http://www.rob389.com/default.asp?PAG00_CODE=ASETR&SER00_CODE=HZL01&SER01_CODE=11P&search=GO&MMG00_CODE=11&SPARAM1=284746&SPARAM2=Jim%20Butcher&SPARAM16=MMM00_TITLE&SPARAM17=ASC&PG_ASETR=1) Jim Butcher'ın tüm kitaplarını orijinal olarak bulmak mümkün. Biraz karıştırırsanız başka yazarları eserlerine de ulaşabilirsiniz. (Elric!) Yine de alış-veriş yapmadan önce fiyatları diğer sitelerle karşılaştırmanızı öneririm. Bazen arada ciddi farklar olabiliyor.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: kahlan amnell - 22 Ağustos 2012, 11:44:25
Diğer siteler derken İhsan? Epey reklama girecek ama Robinson'dan daha uygun fiyatlı alışveriş sitesi bilmiyorum ben (elbette yabancı yayınlarda) :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 22 Ağustos 2012, 11:48:10
Benim kastettiklerim de yerli yayınlardı Yosun Hanım :) İdefix, İlknokta ve Yeni Sayfa yerli kitaplarda Robinson'a nazaran daha uygun kalıyor çoğunlukla.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: kahlan amnell - 22 Ağustos 2012, 11:56:01
Yerli yayınlarda okuoku.com bir numara der ve bu konuyu kapatırım :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 22 Ağustos 2012, 11:59:52
Konuya biraz balıklama dalmak gibi olacak ama ben okuoku.com'u hiç sevmem. Bir kere sipariş vermiştim, 1-2 haftada geldi. Kargo bakımından ilknokta.com çok iyi bana göre. Kargoya verildikten tam 1 gün sonra kesinlikle elinizde oluyor kitap :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Catrouble - 22 Ağustos 2012, 12:01:30
Bende ilknokta.com'u tercih ediyorum ama kesinlikle 1 gün sonra elimde falan olmuyor. Kesinlik içeren ifadeleri kullanmaktan kaçınmanı öneririm =)

İlknokta bana bir kere 10 küsür günde, genellikle de 3-5 günde ulaştırdı kitapları bu arada ve ben memnunum..
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 22 Ağustos 2012, 12:05:39
İlk olarak ben "kargoya verildikten sonra" demiştim :) Ve "hazırlanıyor" ifadesinden "kargoya verildi" ifadesine geçmesi ise en fazla 2 gün alıyor. Sizde nasıldır bilmem. Ben bana gelen haliyle söyledim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: dekadans - 22 Ağustos 2012, 12:07:30
Kitapların temin süresi, kargoya verilişi, kargonun adresinize uzaklığı vs... Çok değişken var. Ben de ilknokta'dan memnunum ama ara sıra idefix'ten, çok nadir de olsa kitapyurdu'ndan alışveriş yapıyorum.

Dresden'dan konu çok sapmadan tekrar konuya döneyim. 3. kitabın sonlarına yaklaşırken içime bir hüzün çöktü. Kitabın çevirisini çok sevdiğim için orjinal diline dönmek istemiyorum. Sanırım 4. kitabın çevirilmesini beklemek zorunda kalacağım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Catrouble - 22 Ağustos 2012, 12:08:24
Kargoya verildikten sonra 1 günde gelmesi normal zaten :) Bana genellikle 3-5 gün içinde geliyor ki bu total süre.. Bence çok kötü değil gayet kabul edilebilir. Ben 1 gün diye okuyunca öyle bir şey yok en azından "kesinlikle" öyle diye bir şey yok demek istemiştim. Yanlış okumuşum zaten kusura bakma :)

Bende Türkçe okumaya devam etmek istiyorum ama bu hızla giderlerse bırakın bütün seriyi 4. kitabı ne zaman okuruz orası bile şaibeli.. :/
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 22 Ağustos 2012, 12:16:44
Ben eğer İzmir Kitap Fuarı'na kadar almadan durabilirsem, Fuar'da topluca alırım hepsini. Fakat eninde sonunda alacağım. Kafam koydum :)

Ve eğer çok beğenirsem, 4. kitabın çevirisini bekleyemeyecek duruma gelirsem, orjinalini alıp okurum artık ne yapalım :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fiddler - 24 Ağustos 2012, 03:00:20
Efendim, o kadar tavsiye edilince dayanamayıp başladım ben de ilk kitaba. Daha yarısını yeni geçtim; ama başıma bir şey gelmeyecekse henüz o kadar da sevmiyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Ryld Argith - 24 Ağustos 2012, 07:18:03
Bende seriyi almayı düşünüyorum ama serinin satışı az diye kitaplarının basımı durabilir diye başlamıyorum ama 10. kitap çevrildiğinde başlayacağım :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 24 Ağustos 2012, 09:29:49
Efendim, o kadar tavsiye edilince dayanamayıp başladım ben de ilk kitaba. Daha yarısını yeni geçtim; ama başıma bir şey gelmeyecekse henüz o kadar da sevmiyorum.

Bunu söylediğine pişman olacaksın sevgili Fiddler :) Ben de aynısını yaşamıştım çünkü, gerisini hatırlamıyorum. :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 24 Ağustos 2012, 10:31:25
Bende seriyi almayı düşünüyorum ama serinin satışı az diye kitaplarının basımı durabilir diye başlamıyorum ama 10. kitap çevrildiğinde başlayacağım :D

İthaki'nin bu hızına bakarsak, 10. kitabı herhalde 2025'te falan okursun Türkçe halinde :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 24 Ağustos 2012, 11:48:00
Efendim, o kadar tavsiye edilince dayanamayıp başladım ben de ilk kitaba. Daha yarısını yeni geçtim; ama başıma bir şey gelmeyecekse henüz o kadar da sevmiyorum.

İlk kitabın başlarında ben de 'bu kadar övdükleri şey bu muymuş?' demiştim. O biraz da 3 kitabı birden okumuş insanların beklentiyi yükseltmesinden kaynaklanıyor sanırım. Ama ilk kitabı bitirip karaktere ve tepkilerine alışınca 2. ve 3. kitap çok daha kendine bağlıyor insanı. Her seride öyledir biraz aslında. İlk kitap karakterleri tanımakla geçer ve tam ısınamazsınız.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: dekadans - 24 Ağustos 2012, 12:12:38
3. kitap bitti ve şunu söyleyebilirim ki okuduğum en başarılı serilerden biri. Sadece fantastik edebiyat türünde ele alırsak pek çok eserin gerisinde kalır, ama hem fantastik hem polisiye gözüyle bakıldığında türünün az sayıdaki iyi örnekleri arasında. Butcher'ın çok çok zeki bir adam olduğunu ve günümüz dünyasıyla, fantezi evrenlerini çok iyi kombine ettiğini söyleyebilirim. Tek bir spoiler butonuyla bütün romanı ve detayları yazabilecek kadar iyi işledi zihnime hikaye. Serinin diğer kitapları için sabırsızlanıyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 24 Ağustos 2012, 12:14:19
Ben genellikle uzun soluklu fantastik serilerin ilk kitabından pek bir şey beklemem. Aracı gibi bir şey sonuçta. O dünyayı, karakterleri, yapılan şeyleri falan anlatıyor. Bilmem anlatabildim mi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: magicalbronze - 24 Ağustos 2012, 16:40:51
Efendim, o kadar tavsiye edilince dayanamayıp başladım ben de ilk kitaba. Daha yarısını yeni geçtim; ama başıma bir şey gelmeyecekse henüz o kadar da sevmiyorum.

Bunu söylediğine pişman olacaksın sevgili Fiddler :) Ben de aynısını yaşamıştım çünkü, gerisini hatırlamıyorum. :P

İhsan abi bunu söyledikten sonra şuradaki metinleri çevirmişti: http://buyuculer.kayiprihtim.org/giris.html (Sadece girişi değil yani, orada diğer linklerde bulunan tüm metinleri :o )

Hazır ol Orçun!


Okumayanlar için şunu söyleyebilirim. Karaktere alıştıktan sonr Dresden'i, başına gelen talihsizlikleri ve Bob'u çok seveceksiniz.

Bu arada bir sezon sürüp iptal olan dizisini de izlemenizi tavsiye ediyorum, birçok şey değişik olsa da benim severek izlediğim bir dizi olmuştu. Hoş zaten söyleyip duruyorum, arada bir hatırlatmak maksatlı. Televizyon bölümünde de konusu bulunmaktadır.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fiddler - 25 Ağustos 2012, 18:36:16
Dün gece itibariyle bitirdim ilk kitabı ve beğenemedim bir türlü. Yine de sizlere güvenerek hiç değilse 4. kitaba kadar devam edeceğim. Daha uzun uzun da eleştiresim var da zaman yok.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: safir - 26 Ağustos 2012, 16:08:08
Ben ilk iki kitabını okudum ve açıkçası diğer kitaplarını da alıp okumayı düşünmüyorum. Her iki kitap da, özellikle karakterleri, klişelerle ve abartılarla doluydu. Ayrıca Yazar, sanki karakterlerinin kafasına silahı dayamış ve şurada şunları yapacaksınız, burada bunları diyeceksiniz, der gibi yazmış.
Başarılı bulduğum tarafları da vardı. Büyü sisteminin işleyişini belli bir mantığa oturtmaya çalışmış ve bence bir yere kadar başarılı da olmuş. Bob da oldukça tatlıydı.
Sanırım bu denli övülen kitaplardan daha iyisini bekliyordum. :(

   
Başlık: Dresden Serisinden İyi Haber: Yeni Kitaplar Yolda
Gönderen: Fırtınakıran - 30 Ağustos 2012, 23:55:04
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/dresden-dosyalari.jpg)

Dünyada 6.5 milyondan fazla satan ve şu sıralar 14.’sü yazılmakta olan Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/)’nda bekleyiş bitiyor! Türk okurlarınca oldukça beğenilmesine rağmen sadece üç kitabı dilimize kazandırılan seride yeni kitaplar yolda.

En son Temmuz 2011'de çevrilen 3. kitap Hayalet Tehlikesi (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/hayalet-tehlikesi/)'nin ardından okurlar büyük merakla 4. kitabı beklemeye başladılar. Ancak iyi haber bir türlü gelmiyor, okuyucuların sabırsızlığıysa katlanıyordu.

Özellikle forumlarımızda konu üzerine dönen büyük tartışmalar ve İthaki Yayınları Soru Hattı'mızda yayınevi yetkililerinin Dresden Dosyalar (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/)ı üzerine soru bombardımanına tutulması nihayet sonuç verdi! İthaki'den aldığımız bilgilere göre 4. ve 5. kitapların telifleri alınmış durumda! Bu da demek oluyor ki serinin iki kitabı daha yolda.

Çevirmenin diğer kitaplarda olduğu gibi yine Ulaş Apak (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/ulas-apak/) olacağı söylenirken, 4. kitap "Summer Knight"ın çevirisinin eylül ayında başlayacağı bildirildi.

Eylüle sayılı günler kala bu mutlu haber de bizim gibi pek çok Harry Dresden hayranını büyük sevince boğuyor!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 31 Ağustos 2012, 00:02:34
Seriyi okumadım, ben seviniyorum. İnşallah bunun reklamını güzel yaparlar da bir şeyler olur :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 31 Ağustos 2012, 00:35:02
Daha yeni telif alınmış bir de çevirilecek filan. Neyse ben orjinallerini alma fikrinden vazgeçmesem iyi olacak gibi :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 31 Ağustos 2012, 09:45:52
Harika bir haber! Çok sevindim cidden. Artık gelmeyeceğinden endişelenmeye başlamıştım ciddi ciddi. Ulaş Apak'ın başarılı çevirisinden sonra bu kitabı orijinal dilinde okumayı istemiyordum doğrusu. Dilerim kısa zamanda yine bizlerle olur Harry.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: dekadans - 31 Ağustos 2012, 15:31:25
Daha geçen gün, "çevrilmesini bekleyeceğim" demiştim. Çok beklemeyeceğim bu gidişle =) Gerçekten çok güzel bir haber.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Erymnys - 18 Eylül 2012, 21:16:33
Fırtına Büyücüsü'nü bugün bitirdim, taze taze yapayım yorumumu. :)
Akıcı bir anlatımı var, tempo neredeyse hiç düşürmüyor. Sadece ilk kitaba bakarak söylüyorum bunu; kurgu insanı kesinlikle şaşırtmıyor. Klasik, bir sahnede bir silah varsa o mutlaka patlar, mantığı bütün kitaba hakimdi. Kötü bir kitap değil ama yaz sıcağında serinletici etki yapması için okunması daha iyi olur gibi geliyor.
Naçizane yorumum. :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Daarlan Gardan - 25 Eylül 2012, 11:00:32
Kurtadamlar'ı yarıladım. Fırtına Büyücüsü'nü yaklaşık bir ay önce okuduğum için pek aklımda kaldığı söylenemez. Bu nedenle Kurtadamlar hakkında bir şeyler söylemek uygun olur. Polis memurlarının bu kadar aktif rol oynadığı bir seriden polisiye tadı almamak olmaz. Başlarında yine o tadı yakaladım. Gayet hoş, şikayetim yok.

Yapıya gelirsek, dil çok basit olmasa bile çok açıklayıcı kullanılmış. Birinci tekil şahıs önyargımı yıkamadılar yine, fakat gelişen olayları Harry Dresden'in ağzından dinlemek tarifi imkansız bir zevk. Belki de bu yüzden cümleler basit ama oldukça açıklayıcıdır. Karakterler kendilerini çok çabuk sevdiriyorlar, gerçek olduklarını düşünmedim değil.

Dizinin de ilk beş bölümünü izleyebildim, sonra bırakmak zorunda kaldım. Oyuncular, karakterlerin tasvirlerine ters düşmelerine rağmen, 2007 yılına göre çoğu diziden ve filmden güzel olmuş genel olarak. Dresden Dosyalarını okumanızı şiddetle tavsiye ederim, diziye de boş olduğunuzda göz atabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: minrand - 26 Eylül 2012, 14:22:48
Dresden Dosyaları'nın üçüncü kitabını okumuş olanlara bir sorum var benim. Diğerleri için,
Spoiler: Göster


Aşağıdaki kısmı kitabın 339. sayfasından aldım.
Alıntı

Gülümseyip, "İhanet seks gibidir Bay Dresden," dedi. "Yavaş ve sessiz geleni en iyisidir.Ta ki artık insafsızlık gibi gelene kadar."

"İhanet için ne derler bilirsin. Umarım ikinci bir mezartaşın vardır Bianca. Diğer mezar için."

Bu kısım bana biraz garip gelmişti. İlk okuduğumda muhtemelen Ken Kesey'e ait olan "He who seeks vengeance must dig two graves one for his enemy & one for himself." sözüne bir gönderme yapıldığını düşündüm. Gerçi bu söz ihanetten ziyade intikamla alakalı ama aklıma başka bir şey gelmedi. Sonra kitabın orijinal versiyonuna baktım. Orada aynı bölüm aşağıdaki gibi.
Alıntı
She smiled, and said, “Revenge is like sex, Mister Dresden. It’s best when it comes on slow, quiet, until it all seems inexorable.” “You know what they say about revenge. I hope you got a second tombstone, Bianca. For the other grave.”

Sorum şu revenge kelimesinin intikam yerine ihanet olarak çevrilmesi basit bir çeviri hatası mı yoksa bilinçli bir tercih ve ben olaya çok farklı bir yerden mi bakıyorum?

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Eco - 26 Eylül 2012, 15:10:32
Dresden Dosyaları'nın üçüncü kitabını okumuş olanlara bir sorum var benim. Diğerleri için,
Spoiler: Göster


Aşağıdaki kısmı kitabın 339. sayfasından aldım.
Alıntı

Gülümseyip, "İhanet seks gibidir Bay Dresden," dedi. "Yavaş ve sessiz geleni en iyisidir.Ta ki artık insafsızlık gibi gelene kadar."

"İhanet için ne derler bilirsin. Umarım ikinci bir mezartaşın vardır Bianca. Diğer mezar için."

Bu kısım bana biraz garip gelmişti. İlk okuduğumda muhtemelen Ken Kesey'e ait olan "He who seeks vengeance must dig two graves one for his enemy & one for himself." sözüne bir gönderme yapıldığını düşündüm. Gerçi bu söz ihanetten ziyade intikamla alakalı ama aklıma başka bir şey gelmedi. Sonra kitabın orijinal versiyonuna baktım. Orada aynı bölüm aşağıdaki gibi.
Alıntı
She smiled, and said, “Revenge is like sex, Mister Dresden. It’s best when it comes on slow, quiet, until it all seems inexorable.” “You know what they say about revenge. I hope you got a second tombstone, Bianca. For the other grave.”

Sorum şu revenge kelimesinin intikam yerine ihanet olarak çevrilmesi basit bir çeviri hatası mı yoksa bilinçli bir tercih ve ben olaya çok farklı bir yerden mi bakıyorum?


Spoiler: Göster
Bilinçli bir tercih gibi gelmedi bana. Öyleyse de yanlış yapılmış. Orijinalinde intikamsa sen de intikam yaz, bırak arkasındaki inceliği de (varsa) okur düşünsün. Zaten orada Bianca, Harry'den alacağı intikamdan bahsediyor, koca kitap onun üzerine. Ben bu serinin çevirilerini beğenmiyordum, bu da üstüne tuz, biber oldu.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 07 Ekim 2012, 19:33:18
(http://i1114.photobucket.com/albums/k533/Malkavian999/dr2_zpsf4a008ba.jpg)
(http://i1114.photobucket.com/albums/k533/Malkavian999/dr1_zpsa129b3fc.jpg)

Dayanamadım aldım bu gidişimde. Ayrıca Yazara sesleniyorum insan 14 kitap yazınca hangisi ilk kitap hangisi 4. kitap bir köşesine yazar yahu...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Ekim 2012, 19:35:43
Şu an seni ölesiye kıskanıyorum!!!! (http://a.deviantart.net/avatars/z/o/zomgplz.gif)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 07 Ekim 2012, 20:20:51
Arkadaş'ı seviyorum çok zengin ve koca koca yabancı dil kitap bölümleri var. Sen de git oradan al sahafçılarda orada burada sürteceğine! :) (çok efkarlandım siz hepiniz buluşunca)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 08 Ekim 2012, 07:35:33
Arkadaş'ı seviyorum çok zengin ve koca koca yabancı dil kitap bölümleri var.

Kendinden bahsediyorsun sandım önce, iyi mi? :P Eh, okuduktan sonra hem kitap hem de orijinal dili hakkındaki yorumunu bekliyoruz o halde.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 08 Ekim 2012, 10:28:42
Cümle gelişine öyle olmuş. Sanki zengin bir arkadaşım varmış gibi de okunabilir resmen. Arkadaş Kitapevi bahsettiğim. Yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak adına söyleyim :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 11 Ekim 2012, 22:33:32
50. Sayfadayım ve daha girişi olduğu için mi bilemedim ama Türkçesini daha çok sevmiştim. Orjinal dilde yazar pek bağlaç kullanmamış sürekli nokta koyup kısa kısa cümlelerle olayı betimlemeye çalışmış evet kelime çeşitlendirmeleri çok fazla ama ne bileyim ya telgraf tadı alıyor insan hafiften. Yine de aksiyon sahnesi ne zaman başlıyor o zaman noktalar ortadan kalkıp ortam şenleniyor.

Orjinalinin tek avantajı bazı Türkçeye zor çevrilecek ve çevrildiğinde eksilecek espirileri ilk elden okumak. Onun dışında Türkçe çevirmenine bu serinin bir kez daha teşekkür ediyorum. Kesinlikle akıcılığı arttırmışsınız.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: BerkeB - 15 Ekim 2012, 03:00:59
Ben bu konuyu nasıl kaçırmışım inanamıyorum. Diziyi izlemiştim hikaye ilgimi çekmişti. Yazılanlara ve kitap arkası yazılarına bakılırsa bana D&R yolu gözüktü :)

Konu için teşekkürlerimi sunarım...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Kasım 2012, 23:43:07
Bugünkü İthaki ziyaretim çerçevesinde editörden Ulaş Apak'ın "Dresden 4: Summer Knight"ın çevirisine başladığını öğrendim.

Hepimize hayırlı olsun :P.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Denaro Forbin - 05 Kasım 2012, 23:48:23
4.kitap çıkmadan ilk 3 kitabı bitirmek hedefim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 06 Kasım 2012, 11:43:23
Bugünkü İthaki ziyaretim çerçevesinde editörden Ulaş Apak'ın "Dresden 4: Summer Knight"ın çevirisine başladığını öğrendim.

Hepimize hayırlı olsun :P.

Yine,yeni, yeniden heyecanlı bir kitap bu arada. Hepinize müjdeyi vereyim ilk üç kitabı sevdiyseniz buna da bayılacaksınız. Ben daha bitirmedim gerçi ama hali hazırda baya sağlam devam ediyor.
Başlık: Dresden Dosyaları'nda 14. Kitap: Cold Days
Gönderen: Black Helen - 08 Aralık 2012, 20:00:20
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/cold-days-top.jpg)


Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/) hız kesmeden yoluna devam ediyor! Serinin 14. kitabı "Cold Days" (Soğuk Günler) geçtiğimiz günlerde orijinal dilinde raflardaki yerini aldı.

Jim Butcher (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/jim-butcher/)'ın kaleme aldığı seri Chiago'nun tek aktif büyücüsü Harry Dresden'in maceralarını konu alıyor. Her kitap, büyücümüzün daha da diplere vurmasını, karanlığın üzerine biraz daha gelmesini ve heyecanın doruklara çıkmasına neden oluyor. İşte kasım sonunda yayınlanan "Cold Days" de tam olarak böyle bir konuyla okurlarının karşısına çıkıyor.

Dilerseniz gelin, hep birlikte 14. kitabın arka kapak yazısına göz atalım. Fakat özellikle bir önceki kitapları okumayanlar için fazlaca spoiler içerdiğini belirtelim. Okumak için aşağı ok butonuna tıklamanız yeterli.

Dikkat! Spoiler içerir!
Spoiler: Göster
HARRY DRESDEN YAŞIYOR!!!
Gizemli bir saldırgan tarafından öldürülen, yaşam ve ölüm arasındaki alemde dolanan ve ölümlü dünyaya geri getirilen Harry, ölümün aslında o kadar da kötü bir şey olmadığını fark eder. Çünkü o, artık Chicago'nun tek profesyonel büyücüsü Harry Dresden değildir.

O artık Havanın ve Karanlığın Kraliçesi olan Mab'ın Kış Şövalyesi Harry Dresden'dir. Seçim şansı olmayan Harry'nin sadakat yemininin ardından Mab, bu kadar uzun zamandır peşinden koşturduğu ödülünün ölüm kadar önemsiz bir şey tarafından alınıp götürülmesine müsaade etmez. Artık kadının her sözü Harry için bir emirdir. Ne yapmasını istediğinin bir önemi yoktur, nereye gitmesini istediğinin bir önemi yoktur ve kimi öldürmesini istediğinin de bir önemi yoktur.

Bilin bakalım Mab ilk olarak hangisini istiyor?

Elbette ki bu basit ve sıradan bir cinayet olmayacaktır. Mab en yeni hizmetkarının imkansızı başarmasını istemektedir: bir ölümsüzü öldürmek. Hiç sorun değil, değil mi? Bütün bunlar yetmiyormuş gibi büyünün dipsiz kaynağında, Harry'nin ölümü bir tatil gibi görmesine neden olacak, giderek artan bir tehdit söz konusudur.

Eski ve yeni düşmanları tarafından etrafı sarılan Harry, sayısız masumun hayatını kurtarmak için tüm arkadaşlarını ve müttefiklerini toplamak ve yeni edindiği güçleri kendisine ait saydığı son şeyi ele geçirmeden önce sonsuz hizmetkarlığından kurtulmanın bir yolunu bulmak zorunda. Yani ruhunu...


Biz Türk okuyucular dördüncü kitabın çevirisini bekleye duralım, serinin milyonlarca hayranı yeni kitabı okuyup üzerinde tartışmaya başladı bile. Hatta Tor.com'da yayımlanan Rajan Khanna incelemesi için buraya (http://www.tor.com/blogs/2012/11/jim-butchers-cold-days-review?et_cid=29890282&et_rid=59219622) tıklayabilirsiniz.

Ülkemizde İthaki Yayınları (http://www.kayiprihtim.org/portal/yayinevi/ithaki-yayinlari/) tarafından yayınlanan üç kitabı bulunan Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/), özellikle de dili ve sürükleyici kurgusuyla okurları kendine çekmekte. Ulaş Apak (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/ulas-apak/)'ın şu sıralar çevirisini üstlendiği Summer Knight da önümüzdeki aylarda raflardaki yerini alacak.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Malkavian - 25 Aralık 2012, 16:08:32
Dresden Dosyaları - Summer Knight'ı yeni bitirdim. Görüşüm şöyle:

Bundan önceki ilk üç kitabı Türkçe okumuştum ve açıkçası çevirmenlere ne büyük iş düştüğünü bir kez daha görmüş oldum. Orjinal kitapta Jim Butcher pek fazla bağlaç kullanmamış ve bu nedenle anlatımını sürekli noktalarla bölmüş durmuş. Fakat Türkçe çevirilerini okumuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki ilk üç kitapta böyle bir sıkıntı hiç yoktu.

Onun dışında serinin bir hayranı olarak Dresden'in espirilerini ilk elden (orjinal dilinden) okumak ayrı bir keyifti. İstemeden de olsa çeviride kaybolabilecek ince dokundurmalar çok hoştu. Konu ise her zamanki gibi yavaş başlayıp heyecanın tavan yapması ile ve her zamanki gibi Dreden'in ölümle burun buruna gelip durmasıyla devam etti. Ayrıca bu kitapta Dresden'in sürekli genişleyen çevresinden bazı dostları da görebileceksiniz ve eminim ki bir kısmı sizi şaşırtacak.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 28 Ocak 2013, 21:45:04
An itibariyle kendimi "Dresden müptelası" ilan etmiş bulunuyorum. İlk kitabını birkaç gün önce bitirmiştim, bugün de kitapçıya aslında manga almak için gitsem de ne yapıp edip ikinci kitap olan Kurtadamlar'ı aldım, gece okurum herhalde.

Üçüncü kitabı da bu hızla alıp bitirirsem, herhalde Malkavian'ın taktiğini uygulayarak bir elimde sözlük, bir elimde Summer Knight okumaya çalışacağım. Bakacağız artık.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: sasa2112 - 09 Şubat 2013, 20:07:03
Kesin okumam lazım. Harika bir seri(ye benziyor.)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Lorlen - 09 Şubat 2013, 20:57:06
Yeni başladım bu seriye.Ama piyasada sadece 3 kitabının çevrildiğini görünce hayal kırıklığı yaşadım.Kesintiye uğrayan seriler insanın şevkini kırıyor.İngilizce olarak anlaşılırlığı nasıl bilmiyorum :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Lorlen - 11 Şubat 2013, 20:48:08
Arkadaşlar bir şey soracağım. 4. kitap çevrilene kadar ben bitiririm bu ilk 3ü.İngilizceleri nerelerde satılıyor? D&R'da falan var mıdır? Ya da Kadıköy-Penguen kitapevinde falan ?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Şubat 2013, 21:05:52
Beyoğlu'nda Robinson ve Pandora kitapçılarında bulabilirsiniz. Ya da: http://www.rob389.com

Bu siteden sipariş de verebiliriniz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Eco - 20 Şubat 2013, 21:25:28
Dur bakayım, şöyle yapıyorduk galiba:

(http://img593.imageshack.us/img593/7519/20130220211509.jpg)

Spoiler: Göster
(http://img694.imageshack.us/img694/4190/cristianbaroni.jpg)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elendil_XX - 15 Mart 2013, 17:37:44
Forumdaki güzel yorumlara bakarak seriyi aldım ve ilk kitaba başladım.

Gerçekten çok keyifli ilerliyor kitap.
Dikkatimi çeken ve çok hoşuma giden, kitap sanki bildiğimiz dünyada geçen bir hikaye gibi başlıyor ama her bölümde "fantastik" olgusu artıyor ve yeni şeylerle karşılaşıyoruz.

Böyle güzel bir seriyi keşfetmemi sağlayan sizlere teşekkürü borç bilirim. ;)

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2013, 18:30:14
4.kitap çeviriden geldi arkadaşlar. Şu an editörlük aşamasında ^^.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elendil_XX - 11 Mayıs 2013, 18:44:45
İlk 3 kitabı yeni bitirdim sayılır ve tek kelimeyle muhteşem bir seri olduğunu düşünüyorum. Özellikle "Hayalet Tehlikesi" kusursuza yakın bir kitap gözümde, kurgusu ve olay örgüsü inanılmazdı.


4.kitap çeviriden geldi arkadaşlar. Şu an editörlük aşamasında ^^.

Evet twitter'da Ulaş Apak'ın bizzat kendisinden duydum bende bitirdiğini ve teslim ettiğini.
Umarım ithaki fazla bekletmez ve "Summer Knight"ı en kısa sürede okuyabiliriz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Mayıs 2013, 18:46:04
İthaki bekletmiyor, merak etmeyin :). Hatta editör adını görünce epey şaşıracaksınız ^^. Aldığım duyumlara göre özenli bir çalışma yürütülüyor şu an üzerinde. Yani editör de düzeltilerine başladı bile.

(Yok, ben değilim :P)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fiddler - 11 Mayıs 2013, 20:14:11
İthaki bekletmiyor, merak etmeyin :). Hatta editör adını görünce epey şaşıracaksınız ^^. Aldığım duyumlara göre özenli bir çalışma yürütülüyor şu an üzerinde. Yani editör de düzeltilerine başladı bile.

(Yok, ben değilim :P)

Örümcek hislerim bana "mit" diyor ama..
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elendil_XX - 12 Mayıs 2013, 15:18:59
Evet ithaki fazla bekletmeyecek anlaşılan, 4.kitap hakkında paylaşımlara başladılar!...


Dresden Dosyaları 4 - Yaz Şövalyesi yakında raflarda!

"Merdivenlere doğru yürürken asansörün yanından geçtim. Üzerinde bozuk olduğunu belirten bir yazı vardı. Asansör, dev bir akrep kabinlerinden birini yırtıp içine girdiğinden ve biri büyük böceği çatıda ezmek için bir rüzgâr oluşturarak kabini boşluğun tepesine fırlattığından beri eskisi gibi olmamıştı.

Bana öyle bakmayın. Başka biri de olabilirdi. Tamam, belki dördüncü kattaki ortodontist ya da altıncı kattaki psikiyatr olamazdı.

Her neyse, hiç kimse bir şey kanıtlayamaz..."
Başlık: Ve Beklenen Kitap Duyuruldu: “Yaz Şövalyesi”
Gönderen: Denaro Forbin - 14 Haziran 2013, 22:26:09
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/yaz-sovalyesi-top.jpg)

Ve nihayet beklenen oldu ve çok sevdiğimiz, okumaktan ve okunmasını önermekten hiçbir zaman bıkmadığımız Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari//) serisinin 4. kitabı "Yaz Şövalyesi (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/yaz-sovalyesi//)"nin bu ay içinde raflardaki yerini alacağı BURAYA (http://a/) tarafından duyuruldu!

Biz okurları yine keyifli, sürükleyici ve belki de ilk üçünden daha tehlikeli bir macera bekliyor. Ayrıca yazarımız Jim Butcher (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/jim-butcher//) yine yapacağını yapmış, ortaya şahane sürükleyicilikte bir eser çıkartmış.

İsterseniz gelin, bu kitabın konusuna göz atalım.

Kız arkadaşı yeni edindiği kana susamışlıkla baş etmek için Chicago’yu terk ettiğinden beri Harry Dresden bitkin ve çökmüş bir hâldeydi. Kirasını ödeyemiyordu. Dostlarından uzaklaşıyordu. Hatta en son ne zaman duş aldığını bile anımsayamıyordu.

Telefon rehberindeki tek profesyonel büyücü umutsuz bir adama dönüşmüştü.

Tam işler bundan daha kötü gidemezmiş gibi göründüğü sırada Perilerin Kış Kraliçesi çıkageldi. Harry’nin reddedemeyeceği bir teklifi vardı. Tabii eğer vaftiz Peri Annesi’nin kendisi üzerindeki doğaüstü bağlarından ve kötü talihinden kurtulmak istiyorsa… Tek yapması gereken Yaz Kraliçesi’nin sağ kolunu, yani Yaz Şövalyesi’ni kimin öldürdüğünü bulmak ve Kış Kraliçesi’nin adını temize çıkarmaktı.

Oldukça basit görünüyordu ama Harry, Peri politikalarına bulaşmaması gerektiğini iyi biliyordu. Ta ki tüm dünyanın kaderinin bu davayı çözmesine bağlı olduğunu öğrenene kadar…

Yayınevi bu sayısında kapak tasarımında tamamen değişikliğe gitmiş. Bunu, hem seriye yeni başlamak -yani bu kitaptan başlamak- hem de ilk üçüne göre daha albenili bir tasarımla okurlarının karşısına çıkmak için yaptıklarını açıkladılar. Bizler de bu yeni tasarımın ilk kitaplara nazaran daha şık ve ilgi çekici olduğunu düşünüyoruz. Siz ne dersiniz?

Ayrıca her zaman olduğu gibi, yayınevinden aldığımız ilk bölümü içeren ÖN OKUMAyı da sizlerle paylaşıyoruz. Ulaşmak için BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/on-okumalar/yaz-sovalyesi-on-okuma//) tıklayın!

Çevirisini ilk üç kitapta olduğu gibi Ulaş Apak (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/ulas-apak//)’ın, yayına hazırlığı ise M. İhsan Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/m-ihsan-tatari//)’nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/yaz-sovalyesi//) ulaşabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elendil_XX - 14 Haziran 2013, 23:33:16
Nihayet!...
Kapak çalışması çok hoşuma gitti bu arada.
İlk 3 kitap birbirine çok benziyordu.
Yeni bir hava gelmiş oldu seriye iyi oldu bence, bekliyoruz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: mit - 15 Haziran 2013, 00:08:52
Yeni kapak tasarımını ben de çok beğendim, daha öncekilerden daha iyi durduğu kesin. Bu arada kitap da gerçekten çok sağlam, önceki üç kitabı kesinlikle aratmıyor. Seride daha önce karşılaştığımız bazı karakterleri yeniden görmek ve üçüncü kitaba nazaran daha fazla rol almaları güzeldi. Bir tek Michael yok, ama onu da bir yerden sonra çok aramıyorsunuz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Farus - 23 Haziran 2013, 01:43:41
Dresden serisinin televizyon dizisi olduğunu yeni keşfettim desem inanırmısınız :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fiddler - 24 Haziran 2013, 20:29:57
Bugün Alkım Kitapevi'nde gördüm de kitabı. Baskı ve kapak çok güzel olmuş yahu. Hatta Gölge Oyunu da vardı orada. İthaki'yi tebrik ediyorum, bir yılı aşkın süredir tüm kapak ve baskıları çok özenli, çok güzel duruyor. Hele o minimalist klasiklere zaten diyecek bir şey yok.

Neyse efendim, çok güzel olmuş tasarım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Lordmuti - 24 Haziran 2013, 21:07:13
Ben de aldım bugün kitabı. Kapağı gerçekten de güzel olmuş. Elime kitabı aldıktan sonra hemen ikinci(dörtmüş aslında, şimdi baktım bir daha) sayfaya baktım, İhsan Abi'nin adını gördüm, mağazanın ortasında kendi kendime sırıttım. Arkamdan deli demiş olabilirler ama ne derlerse desinler, bu kitap bir harika dostum!

Zaten şunu (http://oyku.kayiprihtim.org/bitmeyen-kin-m-ihsan-tatari/) okuduktan sonra Harry'yi arar olmuştum, çok iyi oldu kitabın bunun üstüne gelmesi(araya reklamı da sıkıştıralım :P)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 25 Haziran 2013, 12:32:55
Kitap için uzun bir yorum yapmayacağım. Yine Dresden, yine heyecan, yine kahkaha ve soluksuz biten bir kitap. Her zamanki gibi keyifle, bitmesin diye sızlanarak okudum.


Bu yorumu yazma amacımsa bambaşka aslında. Sonlara doğru bir şey fark edip Jim Butcher'a sarılma isteği uyandıran bir şeyden söz etmek istiyorum.

Uyarmadı demeyin, aşağıdaki kutuyu açmak ölümcüldür. 4. kitabı okumayan herhangi biri için çooook can sıkıcı olacaktır.

Ve evet, kitabın tüm karizmasını taşıyan Kapı Bekçisi için bir şey diyeceğim :).

Spoiler: Göster
Bitirenler bilir, Harry ile Kapı Bekçisi ilk karşılaştığında adam bir hareketle çevredeki sesleri bastırır ve Harry'nin "dinlemeyi bildiğini" söyler. Daha sonra Harry rezil biçimde ağaçta asılıyken ortaya çıktığında ve kahramanımız onu nasıl bulduğunu sorduğunda yine "dinlemekten" söz eder. Sadece dinlediğini ve onu böylece bulduğunu ifade eder.

Ancak sonlara doğru şok edici bir şey öğreniyoruz: Bu karizmatik adam beklenmedik şekilde bir Müslümandır.

Şimdi gelelim çıkarımıma:

Merhaba Jim, 13. Savaşçı göndermen için seni yanaklarından öpebilirim.

Antonio Banderas'ın bir Arap elçiyi oynadığı filmde, Kuzeyliler ile onların ülkesine yola çıkan bu Arabımız dillerini bilmemektedir. Ancak filmin en can alıcı sahnesinde, Kuzeyliler annesi hakkında nahoş şakalar yaparken onların dilinde cevap verir. Herkes şok olmuştur. Üzerine yürümek isterler, ancak kafalarını kurcalayan bir şey vardır: Nasıl olup da onları anlamıştır? İşte bu soru ona yöneltildiğinde Ahmad ibn Fadlan rolündeki Banderas şöyle der:

"I listened."

Benim için unutulmaz bir sahneydi. Filmi de herkese tavsiye ediyorum ^^.


Şiddetle önemli not:
Bu göndermeyi dipnotlarda görmediğim için çok mutluyum. Olması katliam olurdu.

Artık Dresden okumayan kalmasın * v *.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: KoyuBeyaz - 25 Haziran 2013, 13:54:27
Ben özellikle göndermeleriyle çok sevdim bu kitabı. Öyle tatlılardı ki. Aksiyon gene hiç durmuyor ama yormuyor da, Dresden de müthiş üslubuyla işleri kendi bildiği şekilde halletmeye devam ediyor. Karakteri her kitapta biraz daha derinlemesine tanımamız ve yeni gelen hiçbir karakterin sırıtmayışı da çok hoş. Seri tam gaz devam ediyor, gerisi olsa 5-6-7 diye okumaya hiç ara vermeden devam ederdim.

Diğeri de çabuk çıksın!

Spoiler: Göster
Bip bip. Felaket güldüm ya. ;D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Elendil_XX - 25 Haziran 2013, 23:21:52
Üzgünüm, ben sizin kadar sevemedim kitabı.
O kadar merakla beklemiştim halbuki.

Aşırı derecede karman çorman bir olay örgüsü vardı kitapta ve kendi adıma başından itibaren heyecan eksikliği yaşadım. Önceki kitaplarda yaşadığım gerilim ve heyecanın zerresini tatmadım bu kez diyebilirim.(Kitabı okurken ki ruh hali açısından bende mi sorun vardı acaba diye düşünmeden edemiyorum!..).
Kitabın fantastik yanı da bu kez fazla abartılı olmuş gibiydi. Yaz kraliçeleri, Kış kraliçeleri onların şövalyeleri, anneleri falan yazar bu kez fazla uçmuş. Bu tip şeyleri dozunda olduğu zaman seviyorum sanırım.

Kitapta ki yeni karakterler, göndermeler cidden çok hoştu ama dediğim gibi bir bütün olarak kitabı sevemedim, hayal kırıklığı oldu benim için. Umarım 5. kitap çok daha iyi olur.

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: cankutpotter - 27 Haziran 2013, 12:52:22
Ben sadece ilk kitabı okuyabildim.
İlk başlarda olay biraz hareketsizdi ama açıldıkça seriyi sevmeye başladım. Ve sonuç: Diğer kitapları en ksa zamanda alacağım ve okuyacağım!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: TheSpell - 07 Temmuz 2013, 04:09:53
Yine bol ekşınlı, bol göndermeli bir Dresden kitabıydı. İlk üç kitaba göre daha çok beğendiğimi söylemeden edemeyeceğim, bunu sebebi kapak tasarımının oldukça havalı olması mıdır nedir, çok beğendim bu kitabı.

Kitabı beğenmemi sağlayan başlıca etkenlerden biri de göndermelerdi tabi ki. O dipnotlar olmasa ne yapardım bilemiyorum. Bu arada Hazal ablanın spoiler kutusu içinde yazdıkları da bir ayrı şaşırttı, söylediklerinin tek bir kelimesini bile bilmiyordum, şimdi Jim Butcher'ı ayrı bir sevdim.

Umarım 5. kitap ve devamı en kısa sürede çıkar, beklemek zor :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları
Gönderen: Fırtınakıran - 02 Kasım 2013, 22:00:26
Görünce dayanamadım:  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=594614037241955&set=a.107544262615604.5172.102112606492103&type=1&theater

Çok iyi :D.
Başlık: Biz Hala Okuyamazken… Dresden Dosyaları 15′e Ulaştı
Gönderen: Denaro Forbin - 09 Mayıs 2014, 01:29:09
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/skin-game-top.jpg)

Dilimize sadece 4 kitabı kazandırılmış ve devamının gelip gelmeyeceği muallakta olan seri Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/)’nın yeni kitabı yakında Amerika’da çıkıyor.

27 Mayıs günü okurlarıyla buluşacak olan 15. kitap Skin Game için tüm dünyadaki hayranları daha şimdiden hararetli tartışmalara girdi. Aynı zamanda, Goodreads gibi sitelerde kitabın yaklaşan çıkış tarihi için çeşitli gifler ve sevgi sözcükleriyle okurlar heyecanlarını dört bir yana duyuruyor.

Kitabın konusuna dair herhangi bir şey demiyoruz, çünkü büyük spoiler olacaktır. Sadece 4 tane kitabını okuyabilmiş olmaktan duyduğumuz üzüntüyü, Harry Dresden kadar eğlenceli bir büyücüden ve Chicago’nun göbeğinde yaşanan tüm o fantastik olaylardan mahrum kalmaktan yaşadığımız burukluğu paylaşmak istiyoruz.

Pek umudumuz yok ama, belki biz de bir gün Skin Game’i dilimizde okuruz. Kim bilir…

Spoiler: Göster
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/skin-game-682x1024.jpg)


Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hazal-camur-firtinakiran/)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 09 Mayıs 2014, 10:43:08
Eloğlu 15'i beklerken...

Boşuna sormayın arkadaşlar, İthaki'den bir cacık olmaz. Zaten 6.kitaba kadar teliflerini aldılar. 6'ya kadar bassalar bile(!) devamının gelmesi çok zor.

Daha da beklemeyeceğim aslında. İngilizce olarak okumaya devam edeceğim. Bir okur olarak yayınevinin beni böyle bekletmesine daha fazla göz yummayacağım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: LegalMc - 12 Mayıs 2014, 14:09:17
Geçenlerde Quizup'ta The Dresden Files başlığını görünce bir anlık heyecanla "Oo gireyim lan!" dedim, girdim.

İlk soru 11. kitaptan geldi.

Üzüldüm. :(
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 12 Mayıs 2014, 17:12:13
Aaaah ah!...ingilizce biliyor olmak için neler vermezdim!... :-\
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: daifunka_vc - 12 Mayıs 2014, 18:59:33
Hiç bir şey için geç değil bence. :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: - 12 Mayıs 2014, 21:22:03
Arkadaşlar ben yorumları görünce alıp okudum ilk iki kitabı ve pek beğenmedim ama herhalde beklentiyi yükselttiğim içindir. Sonrasında da aynı şekilde mi devam ediyor yoksa çizgiyi değiştiriyor mu kitaplar?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 12 Mayıs 2014, 23:06:27
İkinci kitapta aksiyon daha çabuk başlıyor ve neredeyse sonuna kadar hiç dinmiyor.  Daha fazla karakter ekleniyor, Harry'nin dünyası hakkında daha fazla bilgi veriliyor. Ama çizgi hep aynı gidiyor, evet.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Mayıs 2014, 18:23:55
Bugün 5.kitap olan Death Mask'a başladım. Peki satın mı aldım? Hayır.

Eğer bir akıllı telefon sahibiyseniz ya da tabletiniz varsa bana ulaşın, tüm serinin torrentini sizinle paylaşabilirim. (Ben de İhsan abiden çaldım 8)) Ben şu an iBooks ile telefonda okuyorum. Bugün başladım okumaya. Telefondan kitap mı okunur demeyin, çünkü ben çok dedim :D! Meğer gayet rahat okunuyormuş. Zaten bu tür uygulamaların (bu tür uygulamalar bedava ve pek çok çeşidi var) okumayı kolaylaştıran bir arayüzü var.

Sonuç: Dresden 5 metroda gülmemek için sürekli dudaklarımı ısırtarak başladı. Ayrıca hemen araya giren merak unsuruyla metrodan inip ofise girmek zorunda kaldığıma bin pişman oldum.

"İthaki'yi ne bekleyeceğim!" diye benim gibi isyan edenler e-kitap formatına mutlaka şans versin :). He evet, kitaplar İngilizce.


Önemli Not: Dresden ile ilgili yakın zamanda çok ilginç bir şey paylaşacağız *-*.
Başlık: Patrick Rothfuss “Skin Game” İçin Yazdı
Gönderen: Denaro Forbin - 22 Mayıs 2014, 19:32:03
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/05/rothfuss-skin-game.jpg)

Kralkatili Güncesi (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/kralkatili-guncesi/) serisinin yazarı Patrick Rothfuss (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/patrick-rothfuss/), Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/)'nın son çıkan kitabı "Skin Game (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/05/08/biz-hala-okuyamazken-dresden-dosyalari-15e-ulasti/)" için bir yazı kaleme aldı. Hem de ne yazı!

Biz okurlar Kralkatili Güncesi’nin üçüncü kitabı The Doors of Stone’u heyecanla bitirmesini bekliyor ve bu arada farklı kitapların geleceğini de biliyoruz (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/01/27/patrick-rothfuss-gumbur-gumbur-donuyor/). Peki bunun haricinde Rothfuss ne yapıyor? Jim Butcher (http://www.kayiprihtim.org/portal/yazar/jim-butcher/)’ın geçtiğimiz haftalarda çıkan ve bizim de duyurusunu yaptığımız (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/05/08/biz-hala-okuyamazken-dresden-dosyalari-15e-ulasti/) Dresden Dosyaları 15: Skin Game kitabını okumuş ve Goodreads’ta bununla ilgili bir yazı eklemiş (https://www.goodreads.com/review/show/940943123). Yazısında özellikle Dresden Dosyaları’nın “EN” sevdiği seri olduğunu örneklerle vurguluyor. Hatta her yeni kitap çıktığında oturup bir öncekileri tekrar okuduğunu öğreniyoruz.

Ya da iyisi mi bizler size hemen yazının M. İhsan Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/m-ihsan-tatari/) tarafından çevrilmiş halini sunalım, kendi gözlerinizle neler yazdığına tanık olun.

Bu vesileyle hala Dresden Dosyaları’nı okumamış arkadaşlara da kısa sürede serinin ilk kitabı Fırtına Büyücüsü (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/firtina-buyucusu/)’ne başlamalarını tavsiye edelim. Serinin beşinci kitabının çevirisini de heyecanla beklediğimizi bir kez daha dile getirelim.

BURAYA (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/05/22/patrick-rothfuss-skin-game-icin-yazdi/) tıklayarak yazıyı okuyabilirsiniz.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hakan-tunc-magicalbronze/), M. İhsan "mit" Tatari (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/m-ihsan-tatari-arsivi/)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 22 Mayıs 2014, 19:38:58
Adam hepimizi katlayacak kadar fanmış. Utandım vallahi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Denaro Forbin - 22 Mayıs 2014, 19:49:09
Alıntı
Editörü merhamet edip bana kitabın bir nüshasını yolladı. Muhtemelen talebimin yoğunluğu onu korkuttu. Ayrıca, kimse kocaman ve sakallı bir adamın ağladığını görmek istemez. Hiç hoş bir şey değildir

Güldürdü! O değil de ben hala okumadım bu seriye ya. Neyse kafamı önüme eğip usulca uzaklaşayım buradan, okuduğumda geri gelirim...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 22 Mayıs 2014, 22:22:45
Bu adamın bu tarz yazıları çok güzel oluyor yahu :) Çevirdiğimiz röportajında da bu tarz lafları vardı, neşeli adam vesselam. Biraz da kitabını yazmaya odaklansa süper olacak! :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 23 Mayıs 2014, 00:36:18
Adam serinin her yeni kitabı çıktığında tüm seriyi baştan okuyormuş yahu, yazmak için vakit bulamamasına şaşmamalı! :P...Ayrıca "Yüzüklerin Efendisi'nden bile daha çok..." falan yazmış, fazla abartmış sanki biraz.. :blink
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Grayswandir - 13 Haziran 2014, 15:38:38
Rothfuss'un yazısını okuduktan sonra İngilizce olarak okumaya karar verdim bu seriyi. Hemen değil belki ama kesinlikle okumam gerek. Türk yayıncılar da beklenecek gibi durmuyor bu saatten sonra, boş bir umut gibi görünüyor bana. Belki çok popüler hale gelir, dizisi, filmi falan yapılırsa bi kaç sene sonra başka bir yayınevi yayın haklarını alıp baştan basabilir. Belki.

Adam serinin her yeni kitabı çıktığında tüm seriyi baştan okuyormuş yahu, yazmak için vakit bulamamasına şaşmamalı! :P...Ayrıca "Yüzüklerin Efendisi'nden bile daha çok..." falan yazmış, fazla abartmış sanki biraz.. :blink

Yüzüklerin Efendisi neden en çok sevdiği seri olmak zorunda olsun ki? Benim ve tanıdığım başka bir çok fantastik edebiyat okuyan kişinin de favorisi değil Yüzüklerin Efendisi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 13 Haziran 2014, 15:57:04
İngilizce okuduğunuzda başta biraz sıkıntı çekiyorsunuz. Çünkü Butcher'ın dili kesik kesik, kısa ve devrik cümleler üzerine kurulu. Sokak İngilizcesi kullanıyor ki Harry'nin karakterine daha uygun olsun. Ama bu durumu çevirilerde görmüyoruz elbette. O yüzden bazen ters tepki yaratabiliyor, hemen ısınamayabiliyorsunuz diline, benden söylemesi.

Dresden Dosyaları'nın dizisi çekileli çok oldu. Sadece 1 ya da 2 sezon sürdü sanırım. Yönetmenin Bob ve Murphy yorumları çok tartışıldı hatta. Forumda konusu olacaktı.

Bir de... bunu söylemek için henüz çok erken ama beşinci kitap muhtemelen bu yıl içerisinde çıkacak. Çalışmaları devam ediyor. (Hayır, çevirisi / editörlüğü bende değil.)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: kahlan amnell - 13 Haziran 2014, 16:11:25
Dizideki Bob'u görür görmez bir daha açmamak üzere kapattım ben de :) Ayıp ya...
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Grayswandir - 13 Haziran 2014, 16:56:40
Bilmiyordum bunu, ama 1 sezon sürdüğüne göre belli ki pek başarılı değilmiş. :D #1 Bestseller olan bi kitabın dizisinin iyi olup da ilgi görmemesi zor çünkü.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Denaro Forbin - 13 Haziran 2014, 17:48:29
Yüzüklerin Efendisi neden en çok sevdiği seri olmak zorunda olsun ki? Benim ve tanıdığım başka bir çok fantastik edebiyat okuyan kişinin de favorisi değil Yüzüklerin Efendisi.

Görecelidir bu konu ve evet, herkes en çok Yüzüklerin Efendisi'ni sevecek diye bir kural yok. Gerçi benim için öyle ama aksini düşünenlere de saygı duyarım. Lakin hem sevmeyip hem de Tolkien'i kötüleyenlere bir iki çift lafım olabilir. :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Temmuz 2014, 21:14:40
Molly kısmı 4. kitaptan sonrasını okumamışlar için anlamsız gelecektir, ama yine de geri kalanını göstermek istedim :).


(https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/t1.0-9/10527661_706711839365507_1697567209929632634_n.jpg)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 03 Temmuz 2014, 21:43:52
Puhahahaha! :D Çok ama çok iyi. Hepsine ayrı güldüm :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: dekadans - 03 Temmuz 2014, 22:45:30
Efsaneymiş bu. Cover artist kısmında saldım artık kahkahayı :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: LegalMc - 10 Ağustos 2014, 04:05:48
5. kitap Ölüm Maskeleri (Death Mask) 15 Ağustos'ta çıkıyormuş. Artık seriyi yakalamamıza sadece 10 (on) kitap kalacağı için sevinç gözyaşları sel oldu aktı.

Spoiler: Göster
Ön sipariş linki. (http://www.ilknokta.com/jim-butcher/olum-maskeleri-dresden-dosyalari-5-kitap.htm)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 10 Ağustos 2014, 13:42:30
16. kitap yoldaymış >.>.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Farus - 10 Ağustos 2014, 20:02:39
daha 2.kitabı almadım hepsini toptan alasım geliyor bugünlerde
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 11 Ağustos 2014, 17:38:50
Benim anlamadığım ilk dört kitap 20-22 lira civarındayken, bu neden 32 TL? Sayfa sayıları aşağı yukarı aynı 400-450 Sf. Ne değişti peki? Nedir yani? Leviathan Uyanıyor, Mongoliad 3 vs 500-600 sayfa ve 32-35 TL. Bunun mantığını çözemedim doğrusu.
Başlık: Dresden’de 5. Adım: Ölüm Maskeleri
Gönderen: Denaro Forbin - 19 Ağustos 2014, 17:21:44
(http://www.kayiprihtim.org/portal/gorsel/2014/08/olum-maskeleri-top.jpg)

Heyecanla okuduğumuz ve çok sevdiğimiz Dresden Dosyaları (http://www.kayiprihtim.org/portal/seri/dresden-dosyalari/) Türkçede de devam ediyor! "Ölüm Maskeleri (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/olum-maskeleri/)" adlı beşinci kitapta, talihsiz büyücümüz Harry’yi yine türlü türlü zorluklar bekliyor…

Chicago’nun tek aktif profesyonel büyücüsü Harry Dresden, bir defalığına işinin rast gitmesinden memnun olmalıydı. Ama şu anda elinde umduğundan fazlası var.

Vampirlerle büyücüler arasındaki savaşı sonlandırmak için Harry’yi öldürmesi gereken Vampirlerin Kırmızı Meclis’inin şampiyonuyla bir düello…

Harry’yi hedef tahtası olarak kullanan profesyonel kiralık katiller…

Kayıp Torino Kefeni…

Chicago polisinin kimliğini belirlemesi gereken elsiz, başsız bir ceset…

Üstüne üstlük Harry’nin eski kız arkadaşı Susan da, yarı vampir doğasıyla mücadelesini sürdürerek geri döndü. Hayatında da yeni birisi var gibi görünüyor.

Bazı günler sadece yataktan çıkmamanız gerekir. Ne kadar para verilirse verilsin.

Kitabın ilk bölümünü içeren ÖN OKUMAsı her zaman olduğu gibi sizlerle. Ulaşmak için BURAYA (https://docs.google.com/file/d/0BxFXB0sgLgW2VFowRGVKTzBJM0E/edit) tıklayabilirsiniz.

Çevirisini ilk dört kitapta olduğu gibi yine Ulaş Apak (http://www.kayiprihtim.org/portal/cevirmen/ulas-apak/) üstlenmiş. Yayına Hazırlığı ise ekibimizden Yosun Erdemli (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/yosun-erdemli-kahlan-amnell/)ye ait. Kitap önümüzdeki günlerde raflardaki yerini alacak. Şimdilik online kitap satış sitelerinden ön sipariş verebilirsiniz.

Tanıtım ve künye bilgileri için buraya (http://www.kayiprihtim.org/portal/kitap/olum-maskeleri/) tıklayabilirsiniz.

Haber: Hakan "magicalbronze" Tunç (http://www.kayiprihtim.org/portal/kose-yazari/hakan-tunc-magicalbronze/)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 17 Eylül 2014, 16:02:41
Harry Dresden, Ölüm Maskeleri'nde de maceralarına hızından (ve bahtsızlığından) hiçbir şey kaybetmeden, tam gaz devam ediyor. Bu kez karşımızda yepyeni bir düşman var: Denerianlar. Şeytanlarla işbirliği yapan düşmüş melekler olarak tanımlanan bu yeni rakipler kesinlikle ama kesinlikle çok güçlüler ve Harry'nin onlara karşı tek başına hiç şansı yok. Neyse ki daha önceki kitaplardan yakından tanıdığımız, eski bir dostu koşuyor yardımına: Michael. Üstelik o da yalnız değil. Shiro ve Sanya adında akıldan kolay kolay çıkmayacak, çok sevdiğim iki yeni karakter de tüm macera boyunca onlara yardım ediyor.

Tabii Harry'nin tek sorunu sadece Denerianlar değil. Kızıl Meclis hala Beyaz Konsey'le savaş halinde ve vampirler Harry'yi hazırlıksız yakalamak için fırsat kolluyorlar. Kızıl Meclis'in önde gelen isimlerinden Ortega, Harry'yi ölümüne bir düelloya davet ediyor. Aksi takdirde tüm tanıdıklarını öldürecek. Murphy gizemli bir cinayeti çözmesi için büyücümüzden yardım istiyor. Centilmen Johny Marcone'un adamları bilinmeyen bir sebepten dolayı Harry'yi ölü istiyor. Bu esnada Hz. İsa'nın Kefen'i çalınır ve Peder Forthill'in bir dostu onu bulması için Harry'yi tutar. Kısacası her şey yine bir arapsaçı halinde...

İşin içine Arşiv ve Kinsaid gibi iki sevilesi karakterin katılması, Susan'ın ortaya çıkması ve Thomas'ın yeniden boy göstermesi ile kitap iyice şenlikli bir hal alıyor. Arada bazı "eah," dedirten anlar var, bazı yerleri biraz fazla abartılı, bazı tavır ve davranışları da Harry'ye yakıştıramıyor insan. Ama genel olarak bakıldığında hızla ve keyifle okunan, güzel bir maceraydı. Sevenlerine tavsiye olunur.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 25 Eylül 2014, 16:46:17
5. kitap Ölüm Maskeleri'ni bitirdiyseniz size bir haberim var. Bitirmediyseniz, spoiler kutusunu açmayın.

Spoiler: Göster
5. kitapta Nicodemus Harry'e ne diye hitap ediyordu? "Maggie'nin en küçüğü."

Bu da demek oluyor ki Harry annesinin tek çocuğu değil ve aynı zamanda en küçüğü. Peki kardeşleri ya da kardeşi kim, nerede? İşte bunun cevabı hemen 6. kitapta saklı.

6. kitabı okumaya yeni başladım, fakat tanıtımı bu sorunun cevabını vereceğini vadediyor. Dahası, daha önce bu konuyla ilgili de spoiler yemiş olduğum için tanıtımın gerçeği yansıttığı açık.

Gelecek kitap çevrilir mi, çevrilirse kaç yüzyıl geçer bilmem ama, eğer İngilizcesinden okumak ister ya da çevrilirse bilginiz olsun istedim :).



6. kitabı online olarak okumak isteyenler:

http://www.freebooksvampire.com/fiction/Jim_Butcher/Blood_Rites/
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 25 Eylül 2014, 17:08:52
5. kitap Ölüm Maskeleri'ni bitirdiyseniz size bir haberim var. Bitirmediyseniz, spoiler kutusunu açmayın.

Spoiler: Göster
5. kitapta Nicodemus Harry'e ne diye hitap ediyordu? "Maggie'nin en küçüğü."

Bu da demek oluyor ki Harry annesinin tek çocuğu değil ve aynı zamanda en küçüğü. Peki kardeşleri ya da kardeşi kim, nerede? İşte bunun cevabı hemen 6. kitapta saklı.

6. kitabı okumaya yeni başladım, fakat tanıtımı bu sorunun cevabını vereceğini vadediyor. Dahası, daha önce bu konuyla ilgili de spoiler yemiş olduğum için tanıtımın gerçeği yansıttığı açık.

Gelecek kitap çevrilir mi, çevrilirse kaç yüzyıl geçer bilmem ama, eğer İngilizcesinden okumak ister ya da çevrilirse bilginiz olsun istedim :).



6. kitabı online olarak okumak isteyenler:

http://www.freebooksvampire.com/fiction/Jim_Butcher/Blood_Rites/

Vay anasını arkadaş, okurken hiç dikkat etmemiştim bak ben buna!... :-\
Ben hemen 6. kitap için İthaki'ye baskı yapmaya başlayayım.. :inca
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 12 Kasım 2014, 16:55:57
6. ve 7. kitaplara dair spoiler içermeyen bir yorum olacak bu :). Spoiler olabilecek kısımlar kutuya girecek zaten.

8. kitaba dair olan yorumlarımı da bitirince yine burada paylaşacağım.

Dresden Dosyaları #6 - Blood Rites

6. kitap Blood Rites (Kan Ayinleri) Harry'i oldukça komik bir durumda bırakıyor. Neden mi? Çünkü yeni işi porno sektöründe onu bekliyor [*]Yazarken haykırarak gülen ben[/*]! Ama onun gibi tuhaflıkları kendine çeken birine de bu yakışır, değil mi?

Thomas bu kitapta yeniden karşımıza çıkarak tüm kitap boyunca bizimle oluyor. Hatta (şaşırmayacağınız üzere) Harry'den bu sektörde yapımcı olan arkadaşına dair yardım isteyen de kendisi. Arturo adındaki bu yapımcının üzerinde çok ilginç bir lanet var. Çevresindeki tüm kadınlar (haliyle etrafı kadın dolu) imkansız ve bir o kadar absürd şekillerde ölüyor. İşte Thomas da çareyi Harry'den yardım istemekte buluyor.

Olay örgüsü oldukça tahmin edilebilir şekilde ilerliyor ve sonlanıyor olsa da bu kitabın amacı bu değil. Evet, yine bir vaka var ve tahmin etmesi çok kolay. Ancak 6. kitabın en önemli ve güzel yanı, uzun zamandır merak ettiğimiz çoğu soruya ışık tutması.

İlk kez Harry'nin annesi hakkında kapsamlı ve elle tutulur bilgiler öğreniyor, şok üstüne şok yaşıyoruz. Sonrasında ilk gördüğümden beri çok sevdiğim ve Harry'nin de hocası olan Ebenezar hakkında onu daha da muhteşem yapan bilgiler öğreniyoruz. Ama Harry'e de kızıyorum burada. Saçma sapan triplere giriyor bu durum sonucu. Yakışmadı.

Bir de Kincaid'ı anmış olayım. O da bu kitapta yeniden görünüyor ve öyle kolay kolay çıkıp gitmiyor.

5. kitabı okumuş, bitirmiş olanlar için bir haberim var,

Spoiler: Göster
Harry, annesi Maggie'nin en küçüğğydü, değil mi? Büyük kardeş kim, işte onu bu kitapta öğreniyoruz.


Ayrıca Kırmızı ve hatta Siyah Konsey için bile elde birçok bilgi varken Beyaz Konsey ile Thomas'ın ailesi Raith'lerle ilgili çok boşluk vardı. Beyaz Konsey vampirleriyle ilgili bilgiye doyuyoruz! Dahası şaşkınlık burada da bizleri bekliyor.

Son olarak, Mouse'a değinmek istiyorum [*]<3[/*]. Mouse'un adını belki internette sıkça duydunuz. İşte bu köpek de bu kitapta seriye dahil oluyor. Hem de kitabın açılışını da kendisiyle başlatarak varlığını sağlama alıyor.

Dresden Dosyaları'ndaki pek çok soruyu cevaplayan bu kitabı okuyabiliyorsanız mutlaka okuyun. Dediğim gibi, bu defaki cinayet vakası çok tahmin edilebilir ama öğrendiğimiz bilgiler fazlasıyla doyurucu.


Dresden Dosyaları #7 - Dead Beat

Şimdiye kadar vampirler, kurtadamlar, hayaletler, periler, düşmüş melekler ve nicesini gördük. Ama bir şey eksik kaldı. Zombiler! Zombiler varsa ne vardır? Necromancer'lar!

Bu eksik bu kitapta tamamlanıyor. Hatta tüm kitabın konusu Necromancer'lar desem yalan olmaz. Dahası, bu defa Harry'nin kontrat imzaladığı kişiyi tahmin etmeniz çok zor. İş vereninin 4. kitaptaki gibi çok şaşırtıcı ve dünyadan biri olmadığını söylemiş olayım. Ve susayım :).

Dead Beat, çok zekice bir isim. Ufak bir spoiler ama belki bilmek istemeyenler olur diye hemen kutuya yazalım,

Spoiler: Göster
Necromancer'lar zombilerini kontrol edebilmek için süreksiz bir ritm kullanıyorlar. Böylece onlar da bu tempoyla birlikte öldüklerinin farkına varmıyor. Yapay bir kalp atışı olarak düşünülebilir.

Necromancer belki tam tamla tutar tempoyu, belki de arabasının arkasına koyduğu devasa ses sisteminden yayınlar.


Ayrıca bu defa Murphy'nin de başı dertte, ama kendisinin bundan haberi yok. Murphy eyalet dışındayken Siyah Konsey'in güçlü vampiri Marva (kendisini 3.kitaptan hatırlayabilirsiniz) ortaya çıkıyor ve Harry'i Murphy'in kariyerini karartmakla tehdit ediyor. Ve olaylar gelişir :P.

Bu kitaptaki en önemli yan, Kırmızı Konsey ile büyücüler arasındaki savaşın nasıl bir boyut kazandığını görmemiz. İşler büyücüler açısından pek iyi gitmiyor. Hatta durum epey kötü. O da yetmezmiş gibi Harry hayatında ilk kez gerçek necromancer'larla karşı karşıya.

Her şey oluyor da, ah ah, kitapta öyle bir gelişme var ki insanın gözleri mi yaşarsın sevinsin mi bilemiyorsunuz. Warden'lar yeniden bu kitapta ve uzun zaman sonra Morgan'ı da görüyoruz. Yetmiyor, Warden'ların liderini de görüyoruz! Ve Warden'larla Harry'nin geçmişini hepimiz iyi biliyoruz. Bu kitabın sonlarına doğru olan gelişmeler okuyanları hayrete düşünecek. Ben şahsen buruk bir sevinç yaşadım. Ama "araları düzeliyor" gibi basit bir şey düşünmeyin. İşler epey karmaşık. Tam Harry'nin tarzında anlayacağınız.

Son olarak Thomas bu kitapta da var. Epey ısındık kendisine. Ayrıca 5.kitapta tanıştığımız Butters da kitabın neredeyse tamamında mevcut. Ha bir de Mouse, artık devasa bir köpek olarak karşımızda, ama hala çok tatlı!

Not: İnternette Dresden Dosyaları yazdınız mı sık sık karşınıza çıkan, Harry'i bir T-Rex'in sırtında gösteren görsel var ya, heh işte onu da 7.kitapta görüyoruz. Çok da sağlam bir kahkaha attıran, biraz tahminin ötesinden bir hikayesi var. Harry bir T-Rex tarafından saldırıya uğruyor sanmayın. İşler çok komik ve bir o kadar zekice bir halde.

Not 2: 5.kitaptaki Lasciel burada oldukça aktif bir rolde karşımıza çıkıyor. Kendisiyle de tanışmış oluyoruz böylece. Olaylar olaylar!


Bu iki kitap henüz dilimize çevrilmedi. Çevrileceğini de hiç düşünmüyorum. O nedenle İngilizcesinden okursanız tartışmak isterim :).

Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 12 Kasım 2014, 17:25:44
İnternette Dresden Dosyaları yazdınız mı sık sık karşınıza çıkan, Harry'i bir T-Rex'in sırtında gösteren görsel var ya, heh işte onu da 7.kitapta görüyoruz.

Ben de hep merak ediyordum bu görsel hangi kitap'ta geçiyor acaba diye?.. :D
Neyse, devam kitaplarını ingilizce okumak (daha doğrusu okumaya çalışmak  :P) farz oldu artık!... :-\
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 27 Kasım 2014, 16:10:45
Dresden Dosyaları #8 - Proven Guilty

Serinin bir başka çevrilmemiş kitabı. O nedenle yine spoiler vermeden, yüzeysel geçeceğim.

Proven Guilty'i "Suçlu Bulunmuş" ya da "Suçu Kanıtlanmış" diye çevirmek [*]Innocent until proven guilty[/*] bence yanlış olmaz. Kitabın adı da özellikle son bölümlerde gerçekleşen ve bundan sonra serinin gidişatına yeni bir yön verecek oldukça önemli bir olayla öyle uyumlu ki...

Periler Diyarı'nı özlediniz mi? Mab'ı, Maeve'yi, Titania'yı ve yepyeni Yaz Leydisi Lily'i? O zaman onlara doyacaksınız.

Harry yine başrolde olsa da bu defa ondan rol çalan biri, hatta birileri var: Carpenter Ailesi. Michael her ne kadar kitapta az ama öz görünüyor olsa da, ailesinin geri kalanı bu kitapta çok büyük bir rol oynuyor. Öte yandan Kırmızı Konsey ile olan savaş tüm hızıyla devam ederken işler hala yolunda değil.

Bu sırada bir korku filmi etkinliği düzenlenmekte. Ama o da ne? Korku filmlerinin efsane karakterleri gerçek hayata geçmiş ve insanları vahşice öldürüyor. Üstelik tüm bunların sorumlusuysa Molly Carpenter'ın (Michael'ın en büyük çocuğu) erkek arkadaşı olarak gösteriliyor. Öte yandan, ilk olarak 4.kitapta 14 yaşında olarak karşımıza çıkan Molly şimdi 17 yaşında. Emin olun son gördüğünüzden bu yana daha da çılgınlaşmış durumda. Saçının yarısının pembe yarısınınsa açık mavi oluşuna değinmiyorum bile.

Korku filmi karakterlerinin hepsi aslında günümüz filmlerinin kitaba uyarlanmış hali. 13. Cuma'nın Jason'ı, Chucky gibi karakterler komik biçimde uyarlanmış şekilde oradalar.

Yine bununla bitmiyor olaylar. Çünkü periler aleminde de ortalık karışık. Görünüşe göre Kış Diyarı'nın kraliçesi Mab, kendinden beklenmeyecek bir deliliğe kalkışmak üzere ve bu tüm dengeleri alt üst edebilir.

Sözlerimin sonunu belki de en çok merak ettiğimiz başka sorulara yanıt bulduğumuzu ifade ederek kapatayım. Charity'nin neden Harry'den bu derece nefret ettiğini şok edici biçimde öğreniyoruz. Harry bile ona hak verdi, gerisini siz düşünün. Sonrasında 1. ve 2. kitapta sözü edilen, her şeyin arkasında "bunlar birbiriyle bağlantılı" etkisi yaratan ve her şeyin ardında daha büyük bir şey var hissi vardı ya hani? İşte o his 2. kitaptan sonra hiç dile getirilmemişti. Ta 8.kitapta tekrar gündeme geliyor. Bu defa iş ciddi. Üstelik Ebenezar da Harry ile hemfikir.

Tüm Carpenter ailesini iş başında görmek, Molly'i yakından tanımak, Michael'a yeniden kavuşmak, Murphy'nin yine kadın bir komiser olarak ona yaşatılan zorluklarına üzülmek, Harry'i sürünürken görmek ve Thomas'ın yeniden boy göstermesi... Hepsi muhteşem! Fix ve Lily'i ta 4.kitaptan beri görmemiştik. İşte onlar da bu kitapta geri dönüyor. Hem de ne dönüş!

Proven Guilty, uzun bir aradan sonra seride okuduğum en sürükleyici kitap oldu. 6 ve 7'de benim için sanki bir şeyler eksik gibiydi. Bu kitap o eksiği kapattı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 13 Aralık 2014, 16:18:06
Spoiler: Göster
(http://www.dynamite.com/previews/C72513021688501011/DresdenWarCry01CovSejic.jpg)


Eğer ilgileniyorsanız Dresden Dosyaları çizgi-romanının ilk sayısı Humble Bundle'da şu an bedava. Tek yapmanız gereken e-mail adresinizi yazmak.

https://www.humblebundle.com/books
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 13 Aralık 2014, 16:29:47
Eğer ilgileniyorsanız Dresden Dosyaları çizgi-romanının ilk sayısı Humble Bundle'da şu an bedava. Tek yapmanız gereken e-mail adresinizi yazmak.

https://www.humblebundle.com/books



Teşekkürler. :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: eroniki - 03 Şubat 2015, 14:40:57
Arkadaşlar İthaki'nin facebook sayfasında seriye devam edileceği hatta önümüzdeki aylarda yeni kitabının geleceği yazılmış.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Grayswandir - 03 Şubat 2015, 14:58:38
Gerçekten de öyle yazmışlar... Akıllarını başlarına topladıklarına inanmak istiyorum artık. Umarım bölük pörçük, zorlaya zorlaya kitap çıkarmaktan vazgeçip seriyi adam akıllı devam ettirirler. Bakalım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 03 Şubat 2015, 15:17:22
Çevirmen Ulaş Apak ise o önümüzdeki ay en az + 1 sene olur :D.

Beni pek inandıramadılar. Gözümle görmeden inanmayacağım sanırım :). Neyse ki bağımsızlığımı ilan edip seriye kendim devam etmiştim. Ama Türkçesi (hani olur da) çıkarsa bir kez de Türkçeden okumak isterim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 03 Şubat 2015, 17:48:44
Eğer doğruysa;

 :yeho :yeho :yeho :clap :clap :clap

Doğru olduğuna inanmak istiyorum, çünkü bu serinin devamını okuyamazsam gözüm açık gideceğim kesin.. :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: magicalbronze - 03 Şubat 2015, 20:56:35
Öncelikle İthaki'ye bu açıklaması için teşekkür ediyorum. Haketti gerçekten. Bu duyuru bile çok önemli. Birkaç ay bekleriz, yeter ki gelsin :)

Bir de arkadaşlar ben şöyle düşünüyorum. Toplamda 5 kitabın telif hakkı alınmıştı. Zaten beşinci kitap da çevrildi ve neredeyse çoğumuz serinin artık devam etmeyeceğini düşünüyorduk. Hatta kabullenmiştik. Fakat böyle bir anda, hazır herkes de kabullenmişken, İthaki durduk yere niye böyle bir açıklama yapsın? Demek telifleri almışlar ve çeviriye yollamışlar. Böyle bir açıklamadan sonra çevirmeme gibi bir durumun olacağını zannetmiyorum. Ne kadar özenle yaklaştığımızı biliyorlar bu seriye karşı. O nedenle, vira Blood Rites diyorum!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: kahlan amnell - 04 Şubat 2015, 19:12:26
Maalesef o duyuru gerçek değil. İthaki'nin sosyal medyacısını değiştirmesi lazım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: VeRMiNaaRD - 04 Şubat 2015, 21:04:20
Zaten orijinalinden okumayı göze almıştım :/
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Oliver_ - 12 Haziran 2015, 21:21:45
Serinin birinci kitabını aldım. Beklediğimden kalın çıktı. Bayağı umutluyum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 13 Haziran 2015, 17:46:07
Serinin 4. kitabını okuyordum ama okuduğum sıra vize dönemi olduğundan bırakmak zorunda kalmıştım. Bir ara bir daha başlayacağım ve o zamana kadar çevrilmemişlerse diğer kitaplarını ingilizce olarak okuyacağım. İthaki Yayınlarından bu özensizliği beklemezdim doğrusu. Fantastik edebiyatın Türkiye'de gelişmesine katkıda bulunmuş bir yayınevinin gerçekten bulunduğu yeri hakeden bu seriyi neden devam ettirmediğini anlamakta güçlük çekiyorum. Aşk romanı olsa kimse bekletmez ama. BKZ: Alacakaranlık ve türdeşleri.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Laughing Madcap - 13 Haziran 2015, 19:28:27
İşin içinde maddiyat olduğu sürece; beğenilerin ya da kalitenin pek bir önemi kalmıyor. İthaki başarılı bir yayın evi olsa da temelde ticaret yapan bir kurum. Bu da söz konusu tavırlarının en temel sebebi. Satışları ya da rakamları bilmiyorum; bu seriye ödenen telif ücretleri ve karşılığında alınan para ve kâr payları konusunda da bir fikrim yok. Ama gördüğüm kadarıyla okuyan herkesin beğendiği, sevilen bir seri. Tabii bunu kısıtlı çevreme bakarak söylüyorum; bu serinin ülke geneli arz-talep durumunu bilmiyorum.

Cankutpotter'ın belirttiği türden kitapların saniyesinde ülkemizde yayınlanması konusunda da bu yukarıda belirttiğim öğeler devreye giriyor. Bugün kitapçıların fantastik kurgu ve türevlerinin bulunduğu rafların önündeki kalabalığın büyük bir kısmını o tarz kitaplara saldıran genç okurlar oluşturunca, o türden kitapların sorunsuz bir şekilde telif haklarının alınması ve çevirilerinin hızla yapılması durumu ortaya çıkıyor.

Eminim ki İthaki bünyesinde bir çok kişi de bu seriyi beğeniyor ve zevkle okuyordur. Ancak objektif bir bakış açısıyla bakıldığında, ticaret mantığıyla hareket edilmesi gayet doğal. Okuma zevki ve edebi değer işin subjektif kısmı oluyor çünkü. Bize düşen de sanırım bu talebimizi sağlıklı bir şekilde İthaki'ye iletmek; ailemizin büyücüsü Harry Dresden'imizi boynu bükük ve öksüz bırakmamak.

Bu seriye karşı sergilenen tavrı görünce, "Edebiyatta Kaybolanlar" olarak şaşırıyor insan, orası da ayrı bir gerçek.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: dekadans - 15 Haziran 2015, 10:30:34
Belki genç ve girişken bir yayınevi serinin haklarını satın alıp basmaya devam edebilir. Umudu kaybetmemek lazım =) En olmadı serinin orijinaline hali hazırda pek çok siteden ulaşılabiliyor. İngilizcelere kuvvet =)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Kitap Adam - 04 Ağustos 2015, 16:47:06
Facebook'tan iki soru sordum İthakiye, birincisi bunla ilgiliydi (devam edilecekse başlayayım bu seriye diye sordum); bugün cevap geldi. Gerçekten de devam edilmeyecekmiş bu seriye. Bir de Centilmen Piç 3, mart gibi çıkacakmış. Verilen cevaplar bunlar. Forumda çok eski olmadığım için tam olarak net konuşmayayım ama 'biz bunu istiyoruz' diye bölüm vardı, bu seride o kapsama giriyor mu acaba? Öyle birşey denense faydalı olabilir mi ki?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Ağustos 2015, 16:49:54
Dresden Dosyaları başkarakteri Harry Dresden kadar bahtsız bir seri.

İthaki'nin devam etmeyeceğinin kesinliği yaklaşık 1.5 senedir biliniyor. Bir başka yayınevi ilgilendi bir ara. Detaylandıramayacağım bazı nedenlerden. Bizzat bulundum o süreçte, ama onlar da sonradan vazgeçti.

Biz Bunu İstiyoruz kapsamına alınır mı? Alınır. Ama yayınevlerinden hayır yok. Öncelikleri daha önce basılmamış serilerde maalesef.

Bir de şahsi bir şey diyeceğim. Benim bu seriyi ne kadar sevdiğimi bu forumun eski üyeleri bilir. Ama ben artık bıktım Dresden için uğraşmaktan. O nedenle siz sevenlerinin İthaki'ye bu soruyu sormasının kıymeti daha büyük.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 04 Ağustos 2015, 18:13:49
Dresden gerçekten başarılı bir seri. Bilenler ingilizce olarak devam edebilir; ancak türk okuyucusunun bu seriden mahrum bırakılması hiç hoş değl. Ben bir ara yaşadığım duraklama ve araya giren vizeler sebebiyle seriye devam edemedim ama baştan alacağım bir ara, ingilizce devam etmek çok büyük bir sorun olmasa da İthakinin seriyi yarım bırakmasının doğru bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Seriyi bastığı dönemlerde gerektiği gibi reklam yapabilseydi, seriyle ilgili tanıtımlarını arttırabilseydi bugün bu hâlde olmazdık. Ucuz ucuz romanlara (Grinin Elli Tonu, Alacakaranlık) yapılan reklamlara bakın, Dresden çok daha iyisini hak ediyor.


Üstelik İthaki gibi fantastiğin gelmiş geçmiş pek çok büyük eserini basan bir yayınevi bence çok daha iyisini yapabilir. Bırakmak en kolay çözüm.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Kitap Adam - 04 Ağustos 2015, 19:57:11
Eğer "daha belli değil, ileride çıkabilir" gibi net olmayan bir cevap dahi alsaydım bugün set olarak siparişini verecektim ama hevesim kaçtı, yarım kalsın istemiyorum çünkü. İngilizce olarak okumak beni zorlar gibime geliyor, önceden ingilizce fantastik kitap hiç okumadım. (bir iki değil ki kaç tane kitap, uğraşamam açıkçası). Onun yerine Nöbet serisinin siparişini verecem artık. Keşke bir şekilde gücümüz yetse de bir yayınevini ikna etsek ama zor galiba bu işler.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 04 Ağustos 2015, 21:39:52
Bence okuyun, bir şey kaybetmezsiniz. Evet, seri yarım kaldığı için insan sinirleniyor ama Harry Dresden gibi bir karakterle tanışma zevkinden de mahrum bırakmayın kendinizi derim :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: magicalbronze - 06 Ağustos 2015, 10:40:41
Harry Dresden'in maceralarını okumak her zaman keyif vermiştir bana. İlk üç kitabı aynı heyecanla okumuş sonraki iki kitabı da bilerek bekletmiştim. (Hala beklemede, önümde iki kitap var daha diye kendi kendime seviniyorum)

İthaki'nin seriye devam etmeyecek olması üzücü bir durum. Fakat ondan da ötesi, çevrilmiş 5 kitabın reklamının iyi yapılamamış olması. Rıhtım dışında kaç yerde Dresden'le ilgili tanıtım yazıları gördünüz? (blogları hariç tutuyorum)

Şeye benziyor bu. Site bünyesinde çok güvendiğimiz ve arkasında durduğumuz bir projeye ana sayfada link vermiyoruz ve sonra çıkıp diyoruz ki "Bu proje hiç okunmuyor, haliyle bir daha buna benzer bir projeye bulaşmayacağız."

Bu serinin 15. kitabı yurtdışında çok ama çok iyi satış rakamlarına ulaştı. Bakın 3. ya da 4. kitaptan bahsetmiyorum, 15 diyorum. Bence bu durumda - son dönem bu türe olan ilgiyle, ülkedeki potansiyeli de ele aldığımızda- oturup bir düşünmemiz gerekiyor, nerede yanlış yapılıyor diye.

Neyse, bir ara devamı gelecektir diye umut ediyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 20 Ağustos 2015, 11:42:58
Bu seri hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Şu an ilknokta.com üzerinde set olarak indirimde. Burada ki övgüleri okuduktan sonra kesinlikle okuma listeme girdi fakat serinin devam etmeyecek olması ise bir yandan beni çelişkiye sokuyor. Sizce beş kitapta olsa okumalı mıyım ? (İhsan abinin yukarıda ki yorumunu okudum , o okumamızı tavsiye etmiş). Merak ettiğim nokta beş kitabın sonunda büyük bir merak içerisinde kalacak mıyım ? Eğer öyle olacaksa hiç başlamamış olmam benim için daha iyi bir durum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Ağustos 2015, 11:49:53
Dresden Dosyaları'nda her kendi kitap içinde ayrı bir konuya sahiptir. Yani olaylar o kitap içinde yaşanır ve çözüme ulaşır. Öte yandan, seri sırayla okunmalıdır. Çünkü, her ne kadar kitaplar kendi olay örgülerine sahip olsa da, dışarıda da bir kurgu vardır. Bunu ilk olarak ikinci kitapta çok net hissederiz. İlk kitapta hissettirilir ama üstüne düşülmez. Kitaplar ilerledikçe, biz her kitapta ayrı bir olay yaşamaya devam ederken, dışarıda bir çatı olduğunu görürüz.

Bir de unutmadan, kitaplar ilerledikçe tanıştığımız karakterler birkaç kitap sonra yeniden karşımıza çıkar, bizi sevince boğarlar.

Çatıya dönecek olursak, henüz o çatının tamamını Amerika'daki okurlar da görmedi. Seri yazılmaya devam ediyor. Yani henüz kendisi de tamamlanmadı. Ama tabii malum çatının, dıştaki kurgunun büyük bölümünü gördüler.

Bunu gözeterek okumanızı tavsiye ederim. Ama şöyle bir şey var ki, eğer seriyi severseniz insan Harry Dresden ile daha çok zaman geçirmek istiyor. Bağımlılık yapan bir yanı var. Biz bunu bahtsız bedevi çekiciliğine bağlıyoruz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 20 Ağustos 2015, 11:57:18
Gözümü kararttım alıyorum öyleyse , hem çok beğenirsem İngilizce olarak devam etmeye çalışırım. Gayet iyi İngilizce'm var ama nedense konu fantastik edebiyat olduğunda şüpheye düşüyorum. Belki Dresden Dosyaları ile bu ön yargımı da yıkarım. Belki pdf bile sevebilirim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 20 Ağustos 2015, 11:58:43
Ben İngilizce olarak devam ediyorum, mutluyum :). Size de tavsiye ederim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Marius - 30 Ağustos 2015, 20:25:14
Dresden'i saygıyla anıyoruz.

(https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpl1/v/t1.0-9/11951183_1044599745564464_1168052895497924498_n.jpg?oh=e66c2778029e42f4ced64423ec8008c5&oe=5674B718)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Darkone - 02 Eylül 2015, 17:31:17
İlk 5 kitabı alıp okuyasım geldi valla, o kadar güzel anlatmışsınız ki , İthaki yapılmamış reklamının yerine bu yorumları kullanarak satışı arttırabilirdi belkide
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 14 Eylül 2015, 21:34:32
Serinin ilk kitabını bitirdim şimdi. Çok güzelmiş yahu :) İyi ki almışım seriyi. Buradan Fırtınakıran'a teşekkür ediyorum. İlk başlarda fazla klişe dolu gibi gelmişti bana. Ne bilim kurtadamlar , vampirler , iblisler vs. Sonradan baktığımda ilk kitap 2000 senesinde yayınlanmış. Şöyle derin bir "hmmmm" çektim kendi kendime.

Kitapla ilgili en çok beğendiğim taraf ise sunum oldu benim ya da yazarın kalemi tam olarak hangi terimi kullanmam gerektiğinden emin değilim. Gerilim ve aksiyon bölümlerini çok güzel anlatmış , birebir hissediyorum o duyguları kitabı okurken. Sanırım birinci ağızdan anlatılmasının da büyük bir etkisi var bu durumda.

Aynı zamanda biraz bakındım internetten sanırım beşinci kitap sonrası çok daha güzel bir hal alıyormuş seri , orjinal dilinde okuyan arkadaşlar bu durum hakkında ne düşünüyor ? Yani , serinin yayınlanan son iki kitabı goodreads üzerinden neredeyse beş tam puan almışlar.

Son olarak serinin basımının devam etmesi için İthaki ile birlikte kime mail atıp , kimin kafasını şişirmem lazım ? Ben kendi adıma yayınlanacak her kitabın iki kopyasını alacağıma dair anlaşma yapabilirim ^^
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Malkavian - 14 Eylül 2015, 23:06:02

Aynı zamanda biraz bakındım internetten sanırım beşinci kitap sonrası çok daha güzel bir hal alıyormuş seri , orjinal dilinde okuyan arkadaşlar bu durum hakkında ne düşünüyor ? Yani , serinin yayınlanan son iki kitabı goodreads üzerinden neredeyse beş tam puan almışlar.


Serinin ilk kitaplarını Türkçe okuyup diğer bir kısmını dayanamayıp İngilizce okudum. Jim Butcher, aksiyon sahneleri ve tempolu yazım konusunda gerçekten başarılı olsa da kitabın orjinal halini okuduğumda şoka girmiştim. İngilizce'nin kelime haznesi olarak bizimkinden çok daha geniş bir dil olduğunu söylememe gerek yok sanırım ama Jim abimiz o güzelim dildeki bağlaçları hiç kullanmamış yazarken. O yüzden ben kitapların orjinallerinden olabildiğine nefret eder hale geldim. Her yerde nokta var, virgüle bile tenezzül etmemiş kendisi. Telgraf okumak isteyenleriniz varsa orjinalleri on numara kitaplar gerçi.

Bu bağlamda dilimize çeviren arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim. Onun haricinde telif haklarının pahalılığı yüzünden devam etmeyeceğini duymuştum çok sevgili bir dostumdan ( :) )  O yüzden bekleyin derim. İlla ki basılır bir yerden sonra ya da google çeviri devrim yaparsa belki o da güzel olur :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 15 Eylül 2015, 14:04:51
Son olarak serinin basımının devam etmesi için İthaki ile birlikte kime mail atıp , kimin kafasını şişirmem lazım ? Ben kendi adıma yayınlanacak her kitabın iki kopyasını alacağıma dair anlaşma yapabilirim ^^

Biz o işi çok yaptık, hatta başka yollar da denedik ama ı-ıh... Bir gelişme kaydedilemedi maalesef. Özellikle içimizden bazı arkadaşlar "gerçekten" özverili çalışmalarda bulundu bu serinin geleceği için. Artık şu saatten sonra pek de uğraşasımız yok açıkçası. Çünkü sonuç değişmiyor.

Jim Butcher'ın orijinal dili çevirisinin yerini tutmuyor, evet. Böyle de tuhaf bir durum var, genelde tam tersi olur halbuki. Yine de bir süre sonra alışıyorsunuz ona da. Ayrıca genelde aynı kelimeleri kullandığından çok fazla zorlamaması da bir artı sayılabilir.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 15 Eylül 2015, 15:38:35
Alıntı
Serinin ilk kitaplarını Türkçe okuyup diğer bir kısmını dayanamayıp İngilizce okudum. Jim Butcher, aksiyon sahneleri ve tempolu yazım konusunda gerçekten başarılı olsa da kitabın orjinal halini okuduğumda şoka girmiştim. İngilizce'nin kelime haznesi olarak bizimkinden çok daha geniş bir dil olduğunu söylememe gerek yok sanırım ama Jim abimiz o güzelim dildeki bağlaçları hiç kullanmamış yazarken. O yüzden ben kitapların orjinallerinden olabildiğine nefret eder hale geldim. Her yerde nokta var, virgüle bile tenezzül etmemiş kendisi. Telgraf okumak isteyenleriniz varsa orjinalleri on numara kitaplar gerçi.

Bu bağlamda dilimize çeviren arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim. Onun haricinde telif haklarının pahalılığı yüzünden devam etmeyeceğini duymuştum çok sevgili bir dostumdan ( Smiley )  O yüzden bekleyin derim. İlla ki basılır bir yerden sonra ya da google çeviri devrim yaparsa belki o da güzel olur Smiley

Alıntı
Biz o işi çok yaptık, hatta başka yollar da denedik ama ı-ıh... Bir gelişme kaydedilemedi maalesef. Özellikle içimizden bazı arkadaşlar "gerçekten" özverili çalışmalarda bulundu bu serinin geleceği için. Artık şu saatten sonra pek de uğraşasımız yok açıkçası. Çünkü sonuç değişmiyor.

Jim Butcher'ın orijinal dili çevirisinin yerini tutmuyor, evet. Böyle de tuhaf bir durum var, genelde tam tersi olur halbuki. Yine de bir süre sonra alışıyorsunuz ona da. Ayrıca genelde aynı kelimeleri kullandığından çok fazla zorlamaması da bir artı sayılabilir.

Hadi ya. Üzülmedim desem yalan olur şimdi :( Son çare ben de İngilizce olarak devam ederim seriye. İngilizce kitapları okumak istememin nedeni pdf okuyamıyor olmam. Uzun süre dijital bir ekrana bakınca yoğun bir rahatsızlık duyuyorum. Türkiye'de İngilizce fiziksel basım bulmakta çok zor. Bakalım bir şekilde temin etmeye çalışacağım artık.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Eylül 2015, 15:52:17
Benden size dev hizmet.

1 (https://www.rob389.com/default.asp?PAG00_CODE=ASETR&MMG00_CODE=&SER00_CODE=HZL01&SER01_CODE=11H,12H,13H,16H&SEARCH=GO&SPARAM16=YAZAR_ORDER,MMM00_TITLE&SPARAM17=ASC&SPARAM20=dresden&SPARAM7=%25)

2 (http://www.pandora.com.tr/Arama?text=dresden+files&type=3)

İstediğiniz her kitabı getirtiyorlar. Bekleme süresi var ama topluca isterseniz o beklediğiniz sürede hepsine kavuşabilirsiniz.

Not: Dövizin başını alıp gittiği şu günlerde buna yanaşmak istemeyen herkese hak veriyorum.


Daha rahat online okuma ortamı içinse Calibre (http://calibre-ebook.com/) programına bir bakın.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Kitap Adam - 15 Eylül 2015, 18:55:12
Önceden, madem ki devam edilmiyor niye başlayayım diyordum ama en mantıklısı bu seriyi merak eden herkesin basılmış kitapları alıp okuması olacaktır. Satışlar istenilen bir düzeye gelirse, belki ancak o zaman yayınevi seriye devam etme kararı alabilir. Sonuçta iş maddiyatta bitiyor. Maddi kazanç ihtimalini yüksek görürlerse, diğer kitapların teliflerini almayı gündemlerine getirebilirler. 
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 17 Eylül 2015, 17:03:09
Benden size dev hizmet.

1 (https://www.rob389.com/default.asp?PAG00_CODE=ASETR&MMG00_CODE=&SER00_CODE=HZL01&SER01_CODE=11H,12H,13H,16H&SEARCH=GO&SPARAM16=YAZAR_ORDER,MMM00_TITLE&SPARAM17=ASC&SPARAM20=dresden&SPARAM7=%25)

2 (http://www.pandora.com.tr/Arama?text=dresden+files&type=3)

İstediğiniz her kitabı getirtiyorlar. Bekleme süresi var ama topluca isterseniz o beklediğiniz sürede hepsine kavuşabilirsiniz.

Not: Dövizin başını alıp gittiği şu günlerde buna yanaşmak istemeyen herkese hak veriyorum.


Daha rahat online okuma ortamı içinse Calibre (http://calibre-ebook.com/) programına bir bakın.

Bu tarz sitelerin varlığından haberdarım fakat serinin bir kitabına 70tl vermek çok mantıklı gelmiyor :) Amazon'dan sipariş de verdim fakat dediğiniz gibi dövizin başını alıp gittiği şu zamanlarda inanılmaz fiyatlara geliyor kitaplar. Türkiye'de yapılan basımlara yakın fiyatlardan temin edebilsek keşke yabancı dildeki kitapları.

Calibre sanırım kategorize etmek dışında bir işleve sahip değil. Paperwhite filan da denedim fakat bir saatlik bir okumadan sonra yoğun bir baş ağrısı kaplıyor. Bu da benim lanetim sanırım :) Yine klasik çözüme dönmek mantıklı , bir ozalitçiye gidip çıktı almak.

Bununla birlikte serinin ikinci kitabını da bitirdim. Cidden çok güzel okutuyor kendisini. Bir an önce elimin altında ki angarya işler bitsin kitaba döneyim diye dört gözle bekliyorum. Bir yandan da bu kadar acele etmesem mi diye düşünüyorum. Gerilimi , aksiyonu çok güzel alıyorum ki filmlerde veya dizilerde aksiyon sahnelerini sevmem normalde. Okumak daha güzel oluyor sanırım.

Yazarın Codex Alera isimli fantastik bir serisi de varmış 6 kitaplık. Daha şiddetli , daha kanlı , yetişkinlere hitap eden. Belki bir gün o seriyi de okuruz.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 17 Eylül 2015, 18:41:02
İngilizcesini okumakta bir sıkıntı yok; ama Dresden mutlaka ama mutlaka türkçeye çevrilmeli diyorum, tamamıyla. Tür okuru bu seriden mahrum kalmamalı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: DarLy OpuS - 20 Eylül 2015, 20:13:07
Dresden Dosyaları'nın ilk kitabını okuduktan sonra uzun yıllar seriye ara vermiştim. Nedenini, ilk kitabı falan neredeyse hiç hatırlamıyorum. Geçen gün böyle maceralı, yanarlı dönerli bir şeyler okuyayım, diyerek ikinci kitaba başladım.

Dresden Dosyaları'na neden devam etmediğimi hatırladım.

Gerçekten bir çoksatar matematiğine son derece uygun, akıcı, heyecanlı ve merak uyandırıcıydı. Benim problemim sanırım karakter ve yazarla. (E geri pek bir şey kalmıyor zaten?)

Kabaca Kurtadamlar kitabını özetleyeyim, spoiler geliyor:

Spoiler: Göster
Hiç param yok yemek yiyemiyorum, kuruduk kaldık yav. Oo cinayet, ortalık karışıyor. Benim yüzümden insanlar ölmesin, bilgileri vermeyeyim kimseye. Olaya dahil olayım, adam döveyim, büyü yapayım. Dövdüm ama dövüldüm de. Çok dayak yedim. Daha kötüsü olamaz. Tüh, daha kötüsü oldu. Yorulduğum için fazla büyü yapamıyorum, yorulmasaydım var ya bende ne büyüler var. Neyse birileri kurtarır şimdi. Ooo kurtulduk gene ama demin çok dayak yemiştim hatırlarsanız, şimdi biraz daha dayak yiyeyim. Of çok kötü durumdayım, hemen önceden hazırladığım iksiri içip ortalığı birbirine katayım. İksir iyi geldi herkesi dövdüm. Etkisi geçince yine dayak yedim ulan var ya. Benim yüzümden insanlar öldü, çok üzgünüm. Daha kötüsü olamaz işte olamaz olamaz! Oldu... Neyse aa anne yadigarı kolyem vardı benim, bununla kötü adamı yok ederim ki ben. Haha öldü. Selam kızlar.


Tabii ki olaylar bu basitlikte değil. Ama ortada bir basitlik olduğu kesin. Özellikle zor durumlardan çıkma konusunda ve ağlak ayaklarda ciddi canım sıkıldı.

Yine de aylardır böyle kalın kitabı (artık 400 küsür sayfaya kalın demeye başladık) böyle kısa zamanda bitirmemiştim. Herhalde kitabı tamamen unuttuğumda (aşağı yukarı dört yıl sürüyor), seriye devam edeceğim.

Unutması kolay, heyecanlı olaylar.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 21 Eylül 2015, 00:44:43
Serinin üçüncü kitabı olan Hayalet Tehlikesi de bitti. Öncelikle serinin diğer iki kitabına göre daha iyiydi. Okurken daha çok keyif aldım , güldüm , heyecanlandım. Belki bu kitabın daha uzun olmasından kaynaklıydı emin değilim. İlk kitap fazlasıyla polisiye havası taşıyordu , ikinci kitap da durum biraz kişiselleşti. Üçüncü kitapta ise tamamen kişiselleşti ve çok güzel oldu bu durum.

Bu serinin esas kaygısı mesaj vermek değil. Düşünmeye çok zorlamıyor , hatta teori kurmanıza bile müsade etmiyor. Bir bölüm okuyup gelecek hakkında düşüncelere dalarken , hop yeni bölümde çok alakasız bir durum koyuyor önünüze. Bu seriyi çok sevdim. Nedeni bana özgür okuma şansı tanıması. Karakterler üzerine kafa patlatmıyorum , bir sonraki kitap ne olacak diye düşünmüyorum , bir felsefe , bir mesaj var mı umrumda değil. O esnada okuyorum , eğleniyorum , geriliyorum ve bitiyor. IMDB puanı 7 olan aksiyon filmleri gibi.

Hayalet Tehlikesi ile ilgili canımı sıkan ne oldu ? Birden ortaya çıkmış karakterler oldu. Önceki kitaplarda bahsi geçmeyen , yokmuş hatta hiç var olmamış gibi davranılan karakterlerin bir anda ana hikayede büyük bir bölüm kaplaması. Bunun dışında yine okuması keyifli , aksiyonu daha bol bir kitaptı. Kendini tekrar ediyor mu ? Ediyor. Yine de bu seriyi benim açımdan kötü yapmıyor veya okuma zevkimi baltalamıyor. İçerisinde pek çok Hollywood klişesi barındırıyor. Bununla birlikte Jim Butcher'ın yaratıkları sunuş şekli ayrı bir hoşuma gitti. Hristiyan Mitolojisi ve efsaneleri kendi tarzıyla yorumlaması ve özellikler eklemesi gayet zevkli bir okuma keyfi sunuyor.

Hayalet Tehlikesi hakkında spoiler içeriyor :
Spoiler: Göster
O değil de Peri Anne'yi ne manipüle etti adam. Bu kadar salak olma Peri Anne al götür adamı diye kaç kez kendi kendime söylendim. Peri Anne bildiğin kurtarıcı meleğe dönüştü çıktı. Kafama takılan Mavra ne oldu ?Dresden'in peşinden koşmayacak mı artık ? Sonlara doğru onunla da ilgili bir kaç cümle yazılsaydı güzel olurdu.

Son olarak en çok keyif aldığım kısım ise : " Fuego! Pyrofuego! Yanın , sizi yağlı , yarasa yüzlü piçler! Yanın! "
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 21 Eylül 2015, 08:08:56
Alıntı
Hayalet Tehlikesi ile ilgili canımı sıkan ne oldu ? Birden ortaya çıkmış karakterler oldu. Önceki kitaplarda bahsi geçmeyen , yokmuş hatta hiç var olmamış gibi davranılan karakterlerin bir anda ana hikayede büyük bir bölüm kaplaması.

Yazarın tarzı tam olarak böyle. Michael (<3) ve onun gibi karakterler Harry'nin hayatında biz Harry ile tanışmadan önce de yer tuttuğu için, Harry'nin hayatının normal seyrinde yeniden karşılaştıklarında yazar onları bize durup tanıtma gereği görmüyor. Harry onları zaten geçmişten tanıdığı ve biz de Harry'nin hayatına (ilk kitapla birlikte) 30lu yaşlarında girdiğimiz için onları akış içinde tanıyoruz. Yani ben şöyle görüyorum: Aslında sonradan gelen biziz.

Böyle olmasını seviyorum :). Ama tabii, herkes sevmek zorunda değil. Yine de yazarının mantığının yukarıda anlattığım şekilde olduğunu düşünüyorum. Aralarında geçen konuşmalarla birlikte karakterle ne zaman tanıştığını ya da nasıl bir geçmişi olduğunu öğreniyoruz. Hazır gelmiyor karakter, onu tanımak için okurun biraz caba harcaması gerekiyor. Bu da beni eğlendiriyor mesela.

Spoiler kutusuna cevap:

Spoiler: Göster
Marva işi daha bitmedi. İleriki kitaplarda göreceğiz onu. Yanlış hatırlamıyorsam 7. kitaptaydı. Tabii ki de gelişi büyük felaketlere işaret. Evet, İngilizcesinden okumak gerek bu arada :).

Peri Anne ise Harry'nin ne olursa olsun vaftiz annesi (o da ne demekse) gibi bir şey. Bu söylediğinizin cevabı da ileriki kitaplarda. Yani niye Peri Anne birden öyle iyilik meleği gibi oldu falan. Aralarında, kitapta da bahsediliği üzere, bir anlaşma var. Ancak o anlaşmanın kökeninde yatan bir şey var ki, onu Harry de henüz tam bilmiyor.

Bunun cevabı da yanlış hatırlamıyorsam 8. kitaptaydı ;D.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 22 Eylül 2015, 20:57:46
Alıntı
Yazarın tarzı tam olarak böyle. Michael (kalp) ve onun gibi karakterler Harry'nin hayatında biz Harry ile tanışmadan önce de yer tuttuğu için, Harry'nin hayatının normal seyrinde yeniden karşılaştıklarında yazar onları bize durup tanıtma gereği görmüyor. Harry onları zaten geçmişten tanıdığı ve biz de Harry'nin hayatına (ilk kitapla birlikte) 30lu yaşlarında girdiğimiz için onları akış içinde tanıyoruz. Yani ben şöyle görüyorum: Aslında sonradan gelen biziz.

Böyle olmasını seviyorum Smiley. Ama tabii, herkes sevmek zorunda değil. Yine de yazarının mantığının yukarıda anlattığım şekilde olduğunu düşünüyorum. Aralarında geçen konuşmalarla birlikte karakterle ne zaman tanıştığını ya da nasıl bir geçmişi olduğunu öğreniyoruz. Hazır gelmiyor karakter, onu tanımak için okurun biraz caba harcaması gerekiyor. Bu da beni eğlendiriyor mesela.

Tam olarak bilemedim. Yani şu şekilde geliyor , sanki hikaye ne zaman tıkansa , ne zaman sıkıcı bir hal alsa hop ortaya yeniden bir karakter çıkarma olasılığı varmış. He şöyle bir soru da sorulabilir " Bu adam hiç mi karakter eklemeyecek ? " Ekleyecek tabi. Bu durumun iyi mi kötü mü olduğunu konusunda tam karar veremedim daha. Sanırım diğer kitapları da okuduktan sonra net bir fikre sahip olabileceğim.

İlk üç kitap hakkında genel spoiler içeriyor :
Spoiler: Göster
Michael karakterini bende çok sevdim. Hele Harry'nin küfür ettiği anlarda girdiği tavırları ve tanrıdan onun adına özür dilemesi ayrı bir komedi katıyor. Bunun dışında bir aileye sahip olması , Charity gibi bir eşinin olması ve onun Harry'i ölümüne korkutması. Michael ve onunla birlikte gelen karakterler (papaz dahil) çok güzellerdi.

Yine de ilk kitapta o kara büyücüyle savaşırken veya kurtadamlar ile savaşırken arada " Keşke Michael burada olsaydı " deseydi çok sevinirdim sanırım.


Yaz Şövalyesi hakkında spoiler içeriyor :
Spoiler: Göster
Şu an kitabın yarısındayım sanırım. Sonunda Beyaz Meclis ile tanıştık. Aşırı beğendim Beyaz Meclis ile ilgili bölümü. Çok farklı bir tat kattı birden seriye. Bununla birlikte Elaine geldi , içimi bir korku kapladı. Samimiyetine güvenmedim ben. Bir şekilde saf Harry'i kullanıyor gibi hissediyorum. Umarım haklı çıkmam , yoksa Harry'e iyi giydireceğim.


Yaz Şövalyesi hakkında spoiler içeriyor (bitirme düzenlemesi) :
Spoiler: Göster
Kitabı bitireli bir kaç gün oldu fakat düzenleme bugüne kısmet oldu. Her kitap da çıta biraz daha yükseliyor. Perilerin iç savaşı çok güzel kurgulanmıştı. Onları iyi veya kötü olmayacak şekilde ikiye ayırması , kötü gözüken tarafın adaleti kovalaması ve en önemlisi Anne Peri'lerin kardeş gibi yaşaması çok güzeldi. Hele o meydan savaşı neydi öyle yahu ? Diken üzerinde okudum. Çok beğendim çok. Serinin son kitabına bilerek başlamıyorum , eğer onu da hızlıca bitirirsem , Dresden Dosyalarına bir süre ara vermek zorunda kalacağım.

Bununla birlikte Rashid karakteri çok havalı olmuş. Eminim sonraki kitaplarda onunla ilgili çok güzel detaylar vardır. Çok bir bölüm ayrılmamasına rağmen favori karakterim oldu çıktı yiğidim :)

Ayrıca Morgan'a iyiden iyiye sövdüm , kusura bakmasın. Sözde kurallara sıkı sıkıya bağlı , hakkı hak edene veriyor diye bahsediliyor ama Merlin ile anlaşma yapıp Harry'i oyuna getirmekten de geri kalmıyor. Kocaman bir yazıklar olsun ona.



Ölüm Maskeleri'ni de bitirdim. Ruh halim tam olarak şu şekilde :

(http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140605232214/adventuretimewithfinnandjake/images/1/1f/Crying.gif)

Türkçe yayınlanan son kitabı da bitirmiş olmanın mutsuzluğu yaşıyorum. Seriyi en başından beri sevmiştim , hiç ara kitap sokmadan devam ettim. Seri biraz daha karanlıklaştı , dava çözmekten öte bir boyuta geçmeye başladı , hop kitap bitti.

Ölüm Maskeleri spoiler:
Spoiler: Göster
Kefen muhabbeti ve Savaş Baron'u ile olan kapışmanın tek bir kitapta işlenmesi çok güzel olmuş. Gayet güzel iki ayrı kitap olarak da yayınlanabilirdi. Bu garibanın başına daha ne kadar şey gelebilir ki diye düşünürken cevapları yine kitapta buldum. Sen çekik gözlü , dev yürekli Japon şövalye ! Evet , sen ! Kalbimde her daim mükemmel bir yere sahip olacaksın. Seni unutmayacağım Shiro.

Michael , Marcone ve Thomas'ı yeniden görmek ise ayrı bir güzel oldu. Özellikle Thomas'ı. En sevdiğim yan karakter sanırım. Bunun dışında Harry beyzbol sopasıyla o ahlaksız adamı paramparça etti ya. Onun işi bitti ben gidip bir keyif sigarası yaktım. Sonrasında Sanya ve Michael ile yaptığı geyik ekstra bir keyif verdi.

Çok güzeldi. Elimde altıncı kitap olsa hiç durmadan başlayacağım. Her kitap da kalite daha fazla yükseliyor.


Neyse bari bende Unutulmuş Diyarlar'a başlayayım artık :(
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: -Kötü karakteR- - 05 Kasım 2015, 16:08:23
Bir gün kalan kitaplar da Türkçeye çevilirse başlarım kesin ama o zamana kadar olmaz. Zaten elimde daha okunmamış kitaplar var ve daha da artacak o kitapların sayısı yakın zamanda. Ne kadar merak etsem de yarısı çevrilmemiş bir seriye başlayarak başıma iş alamam :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 05 Kasım 2015, 16:21:29
Alıntı
Michael , Marcone ve Thomas'ı yeniden görmek ise ayrı bir güzel oldu. Özellikle Thomas'ı. En sevdiğim yan karakter sanırım.

İşte seriye İngilizce devam etseniz, ah ah, neler diyeceğim de diyemiyorum :D. İnsan Thomas'ı sonradan daha da çok seviyor, öyle diyeyim :). Thomas seride güzel bir yer tutmaya başlıyor çünkü. (Olaylar, olaylar)

Seriyi böylesine sevmiş okurlar, İngilizcesi hiç ağır değil. Deli şeyler oluyor, devam edin :). Size linkler vereyim, online olarak okuyun benim gibi.

Bir gün kalan kitaplar da Türkçeye çevilirse başlarım kesin ama o zamana kadar olmaz. Zaten elimde daha okunmamış kitaplar var ve daha da artacak o kitapların sayısı yakın zamanda. Ne kadar merak etsem de yarısı çevrilmemiş bir seriye başlayarak başıma iş alamam :D

Ben de çılgınca sevdiğim bu seriyi herkesle paylaşamam :D. O yüzden okumayın.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Kitap Adam - 05 Kasım 2015, 18:40:53
Bir gün kalan kitaplar da Türkçeye çevilirse başlarım kesin ama o zamana kadar olmaz. Zaten elimde daha okunmamış kitaplar var ve daha da artacak o kitapların sayısı yakın zamanda. Ne kadar merak etsem de yarısı çevrilmemiş bir seriye başlayarak başıma iş alamam :D

Ben de aynen sizin gibi düşünüyordum. Ama merakıma yenik düşüp set olarak ilk beş kitabı aldım. Kesinlikle çok iyi yapmışım diyorum. Şöyle hayal edin; zaten seriye yeni başlıyorsunuz ve önünüzde okunmamış tam beş kitap var. Zaten devam eden serilerde de az beklemiyoruz (bakınız: kral katili güncesi).  Butcher için böyle bir durum yok elbette. Ama kendimi böyle avutuyorum :)
Sizinle aynı yorumu yapınca forumda, İhsan bey (mit),"okuyun bence, kendinizi Harry Dresden'dan mahrum etmeyin" gibi bir tavsiyede bulunmuştu bana. Aynı tavsiyeyi şimdi ben de, bu seriyi merak eden herkese rahatlıkla verebilirim. İthaki veya başka bir yayınevi çok uzak olmayan bir tarihte, umarım tekrar yayınlar. Hatta, yayınevlerini atlayıp direk Butcher'a ulaşmak lazım :) Hani yabancı yıldız futbolcuları, bizim takımların taraftarları "bize gel" diye tweet yağmuruna tutuyor ya. Adam da teşekkür filan ediyor dayanamayıp. En son çare bunu yapalım bence. Butcher el atsın bu işe :) "Biz Bunu İstiyoruz-Dünya". Projenin adı da tamam. :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 05 Kasım 2015, 19:02:58
Vallaha seriye yakın bir zamanda tekrar başlamayı düşünüyorum, altıncı kitaptan itibaren ne yaparım bilemedim.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: uveybaba - 05 Kasım 2015, 21:45:18
Alıntı
Michael , Marcone ve Thomas'ı yeniden görmek ise ayrı bir güzel oldu. Özellikle Thomas'ı. En sevdiğim yan karakter sanırım.

İşte seriye İngilizce devam etseniz, ah ah, neler diyeceğim de diyemiyorum :D. İnsan Thomas'ı sonradan daha da çok seviyor, öyle diyeyim :). Thomas seride güzel bir yer tutmaya başlıyor çünkü. (Olaylar, olaylar)

Seriyi böylesine sevmiş okurlar, İngilizcesi hiç ağır değil. Deli şeyler oluyor, devam edin :). Size linkler vereyim, online olarak okuyun benim gibi.


Okuyacağım Hazal Hanım / Abla (nasıl hitap etmem gerektiğini bilmiyorum :/). İhsan Bey/Abi ve sizin övgülerinizden sonra direk seriyi okudum ve bayıldım. Gerçekten bayıldım. Ben Buz ve Ateşin Şarkısı'nı okurken bile ara kitaplar sokardım ama Dresden'de bu durumu hiç yaşamadım. Birden beşe kadar aralıksız okudum ve bir saniye sıkılmadım.

Seri benim için kesinlikle bitmedi fakat elimde çok fazla kitap birikti. Fantastik edebiyat okumaya başladığımdan beri hem günümüz yazarlarını hem kült olmuş eserleri okuyacağım diye birikti de birikti. Şu an bile kargoda kitap bekliyorum -_- Elimde birikmiş olan kitapları bitirir bitirmez Dresden Dosyaları'na kaldığım yerden tüm hızımla devam edeceğim. Ondan sonra geleceğim buraya yorum yazacağım , yeniden tavsiye edeceğim ve yorumlarıma cevap gelmesini dört gözle bekleyeceğim ^^

Harry Dresden kalbimde kanayan bir yaradır. Sahip olamadığım abim , Chicago da yaşayan temsilcimdir.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 06 Kasım 2015, 09:48:01
Alıntı
Gerçekten bayıldım. Ben Buz ve Ateşin Şarkısı'nı okurken bile ara kitaplar sokardım ama Dresden'de bu durumu hiç yaşamadım. Birden beşe kadar aralıksız okudum ve bir saniye sıkılmadım.

Eğer serinin tamamı elimizde olsaydı, her Dresden severin bunu uygulayacağından eminim. O yüzden, yalnız değilsin sevgili Dresden dostu u_u.

Yine de, tüm bunlara rağmen dünyanın en büyük Dresden Dosyaları hayranı kim, biliyor musunuz :)? "Patrick Rothfuss"

Kendisinin daha önce kitaplar üzerine olan yorumlarını çevirmiştik. Hepimizin Dresden aşkı tavan yapmışken, Rothfuss'un 15. kitap Skin Game çıktığında seriye olan ilan-ı aşkını (adam fangirl) bir hatırlayalım (http://www.kayiprihtim.org/portal/2014/05/22/patrick-rothfuss-skin-game-icin-yazdi/) dedim :D:

(Spoiler içermez)

Alıntı
Bugün, bu kitap hakkında bir inceleme yazmak için masamın başına oturduğumda, daha önce hiç internet ortamında Dresden Dosyaları’na olan saplantımdan ayrıntılı olarak bahsetmediğimi fark ettim.

Bununla birlikte, satır aralarını okuyan herkes için oldukça aşikar olduğu üzere, bu takıntımı az da olsa dile getirmişliğim vardır.

Halka açık yerlerdeyse bu seriye olan sevgimden pek çok kereler bahsetmişimdir. Genellikle de, “En sevdiğiniz kitaplar nelerdir?” ya da “Üçüncü kitabınızın çıkmasını beklerken ne okumalıyım?” sorularına cevap olarak.

Ama Dresden Dosyaları’na karşı duyduğum sevgiyi daha önce asla açık bir şekilde, tek bir yerde ve tüm dünyanın görebileceği bir şekilde ifade etmemiştim.

Bu yüzden…

Dresden Dosyaları benim favori serimdir. Bunu hem bir yazar, hem de bir okur olarak söylüyorum.

Bir an düşündüm de, ben bu tarz beyanları pek öyle gelişigüzel bir şekilde yapmam.

Dresden Dosyaları, seri hâlinde bugüne kadar okuduğum, hatta okumakta olduğum her şeyi gölgede bırakıyor. Buna *coşkuyla* sevdiğim kitaplar da dahil. Örneğin Lynch’in Gentleman Bastard serisi. Ya da Robin Hobb’un Farseer serisi. Veya Sanderson’ın Mistborn’u. Ya da Abercrombie’nin Kadim Kanunlar‘ı…

Ben Dresden Dosyaları’nı Yerdeniz Serisi’nden daha çok seviyorum. Zelazny’nin Amber Yıllıkları’ndan daha çok. Gaiman’ın Sandman’inden daha çok. Yüzüklerin Efendisi’inden daha çok.

Dresden Dosyaları seri olarak Pratchett’ın Diskdünya’sını bile geçiyor. İşte. Söyledim.

Bu kitapları o kadar çok seviyorum ki Ghost Story (Dresden Dosyaları, 13) çıktığında ilk kitaptan itibaren *bütün* seriyi baştan okudum ki serinin en yeni kitabına hazır olabileyim.

Cold Days (Dresden Dosyaları, 14) çıktığındaysa *bütün* seriyi bir kez daha baştan okudum.

Bu lise yıllarımdan beri yapmadığım bir şey. Çünkü böyle bir şey için zamanım yok. Ama yine de yaptım.

Muhtemelen aynı şeyi bu kitap, yani Skin Games için de yapardım. Ama bu sefer saplantı düzeyim iyice arttı. Bir yazar olarak sahip olduğum yetersiz güçleri hunharca kötüye kullanmaya karar verdim. Jim’in editörüyle bağlantıya geçtim ve piyasaya çıkmadan önce kitabın bir nüshasını alabilmek için yalvardım.

Editörü merhamet edip bana kitabın bir nüshasını yolladı. Muhtemelen talebimin yoğunluğu onu korkuttu. Ayrıca, kimse kocaman ve sakallı bir adamın ağladığını görmek istemez. Hiç hoş bir şey değildir.

Peki, bu kitap hakkındaki düşüncem nedir? Çok sevdim.

Ayrıntıya girip okuma keyfinizi kaçırmayacağım. Ben o tarz şeyler yapmam.

Sadece kitabı sevdiğimi söyleyeceğim. Tam da umut ettiğim gibiydi. Ayrıca Jim bu kitapta beni dört kahrolasıca kez ağlattı.

İnce bir çizgi üzerinde yürüyorsun Jim. Seni bu kadar çok sevmeseydim senden nefret edebilirdim…

Patrick Rothfuss
Goodreads, 18 Mayıs 2014


Hayaller Harry Dresden, gerçekler İthaki -_-. Hal böyle olunca Harry Dresden'den geliyor: "Hell's bells"
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 06 Kasım 2015, 18:19:20
Ya biz en iyisi şu adamla seriyi başgöz edelim gitsin. :D


Kötü bir şaka, değil mi. :P


Neyse. Ama acı verici olan şey şu ki, bakınız yurtdışında On beşinci, on altıncı kitaplar havalarda uçuşurken biz zavallı türk okuru beşinci kitapta tıkandık. Seriye tekrar başlamak bu yüzden çok da içimden gelmiyor aslında.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Maedhros - 06 Kasım 2015, 21:07:43
Ya ben seriyi aldım hala adam gibi oturup okumadım bir de 15 kitap falan diyorsunuz hof acilen matematik dersi lazım bana başka bir ortamda kitap okuyamıyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: ysrtnrkl - 13 Ocak 2016, 15:10:50
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki bu site sayesinde çok güzel fantastik eserlerle tanıştım ve yeni yazarlar keşfettim kitap okumayı fazla sevmezdim ama bir şekilde burada konuşulanları okudukça bir o kadar kitaplara ilgim arttı ve şuan kitap okuyorum bir nevi burayı takip etmem sayesinde. Dresden Dosyaları bende okumak için aldım ve bu konuya baktığımda serinin kalan kısmının çevrilmeyecek olması beni gerçekten üzdü daha başlamadan okuyacağım bir kitaptan bir seriden birazcık soğumuş oldum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: cankutpotter - 13 Ocak 2016, 19:37:36
Soğumayın bence, olduğu kadar artık. Okumaya değer her türlü.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Bozhermes - 16 Ocak 2016, 23:52:42
Ben de arkadaşa katılıyorum. Yayınlamış beş kitabı aldım okuyacağım nasipse.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: kara - 25 Nisan 2016, 11:10:16
Maalesef yarım bırakılan bir seri daha ,suçlusu yayınevimidir ,biz seriye sahip çıkamayan Türk okurlarmıdır tarih yargılasın.Okunmaması eksiklik yaratan bir külliyat her şey var, vampirler ,kurtadamlar,öcüler,periler,büyüler,biraz polisiye ,eksik olan tek şey çevrilmeyen serinin diğer kitapları. İnatla(her teknoloji var bende E-ink teknolojili iki adet okuyucu ,kitapların E- book versiyonlarını bulacak ve okuyacak yabancı dil)Türkçe'de okumayı bekliyorum.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Grayswandir - 15 Mayıs 2016, 16:15:51
Sonunda umudu kesip İngilizce okumaya başladım Dresden'i. Şiddetle tavsiye ediyorum. Butcher gayet kolay okunur bir dille yazıyor, nasıl olduğunu anlamadan akıp gitti 6. kitap. Seriyi tam iyice güzelleşmeye başladığı yerde bırakmış zaten İthaki. Okuyabilirseniz kesinlikle okuyun.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: - 15 Mayıs 2016, 19:28:23
Şu seriyi bir ben mi beğenemedim, ilk kitabı zor bitirdim ikinci kitabı hemen teslim ettim kütüphaneye.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 16 Mayıs 2016, 14:14:01
Şu seriyi bir ben mi beğenemedim, ilk kitabı zor bitirdim ikinci kitabı hemen teslim ettim kütüphaneye.

Arkadaşı Bob'la bir hafta aynı odada kapalı bırakıyoruz. Kender etkisi görüleceği garanti... ;D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: kara - 17 Mayıs 2016, 14:45:21
 Meraklısına diziside var hatırlatayım dedim önceki mesajlarda bayağı bir konusu edilmiş,fakat pek olmamış gibi kitabın hatrına seyirlik, sadece 1 sezon.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Grayswandir - 17 Mayıs 2016, 16:00:22
Nasıl olduysa haberim olmamış bundan. Bir göz atayım bari.

Edit: Baktıktan sonra hiç haberim olmamış gibi yapmaya karar verdim. Siz o kadarına bile zahmet etmeyin. Rezillik.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Kitap Adam - 17 Mayıs 2016, 19:12:41
Sonunda umudu kesip İngilizce okumaya başladım Dresden'i. Şiddetle tavsiye ediyorum. Butcher gayet kolay okunur bir dille yazıyor, nasıl olduğunu anlamadan akıp gitti 6. kitap. Seriyi tam iyice güzelleşmeye başladığı yerde bırakmış zaten İthaki. Okuyabilirseniz kesinlikle okuyun.

İlk 5 kitabı okuyan biri olarak, seri eğer 6. kitapta güzelleşmeye başlamışsa, vay ki ne vay :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: nyks - 18 Mayıs 2016, 14:23:19
Şu seriyi bir ben mi beğenemedim, ilk kitabı zor bitirdim ikinci kitabı hemen teslim ettim kütüphaneye.

Ben de sevmedim pek açıkçası. İlk 3'ü de okudum o yüzden net bir fikir oluştu.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: milenya - 15 Aralık 2016, 00:04:34
Hayalet Tehlikesi - Jim Butcher (Dresden Dosyaları #3)  (Bitti.)

Bu önceki iki kitaptan nispeten daha farklıydı. Olay örgüsü daha geniş ve yeniydi. Kitaba son sürat aksiyonla girdik ve aynı şekilde çıktık. Aksiyon dozajı yüksek ve çoğu unsur birbirine iyi bağlanmıştı.

Spoiler: Göster
Butcher'ın akıcılığı ve sürükleyiciliği yine iş başındaydı. Yeni karakterlerle daha tanışamadan onlara alışıp, sevmeye başladık. Yazar belli ki bu kitapla kurguyu büyütmeye iyice niyetlenmiş. Peri annemiz Lea bu derinleşen kurgu için harika bir karakter olmuş. Dresden'in annesinden, eski hocasına kadar küçük küçük değindi. Ferrovax içinse içimde büyük bir merak depreşti fakat konuk oyuncu gibi kendini gösterip, ayrıldı.

Micheal tam aradığım karakterdi. Gücünün kaynağını ya da inancını bir kenara koyarsak böylesi birine bu seride ihtiyaç vardı. Söz gelimi büyücünün arkasını kollayan, ona  göz kulak olan bir tank, paladin, berserker olması -kendi adıma konuşacak olursam- benim okur kalbimi okşadı.
Micheal ♥ Ben
 
Bana göre olay örgüsünün biraz dışında kalmış tek şey Lydia adlı Cassandra'nın Gözyaşlarından muzdarip genç kızdı. Olmasa da olur diyeceğimiz şeylerdendi çünkü sona doğru bağlanıp tek bir yerde buluşan öykünün dışında kaldı. Yine de öylesini okuyup geçtiğimiz biri değil olayların içinde ve gidişatında rol alan motivasyonu zayıf gerekli bir detaydı.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 15 Aralık 2016, 20:05:50
Ve aramıza bir Michael hayranı daha katıldı! :) Hiçbir geri plan hikâyesi olmadan, böyle pat diye ortaya çıkıp da herkesin sevgisini kazanan bir karakter görmedim ben :)

Bu arada mesajını kitabın konusuyla birleştirdim. "Hangi kitabı okuyoruz" başlığı henüz bitirmediğimiz ama kısa bir yorum yapmadan da duramadığım kitaplar için. Bitirdikten sonra kendi konusu varsa yorumumuzu oraya yapalım ki sonradan serileri merak edenlere ışık tutsun :)

Bakalım Yaz Şövalyesi'ni nasıl bulacaksın?!
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: milenya - 15 Aralık 2016, 20:17:51
Ben de tam son gönderilerimde geziniyordum, bir baktım bu başlıkta gözüküyor yorum, sonra dedim acaba o heyecanla her ilgili başlığın altına kopyala yapıştır mı yaptım ama  -dürbün de sağ olsun- bu paranoyanın yöneticinin büyük oyunu olduğunu fark ettim. :D

Yaz Şövalyesi için beklentim yükseliyor bir iki yorum sayesinde, bu taşkınlıkla başlamak ve serinin hızlıca bitmesini istemediğimden kendisini ocak ya da şubata bıraktım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 15 Aralık 2016, 20:28:37
Büyüdür o büyü, yöneticinin oyunu değil u_u

En iyisini yapmışsın. Beklenti bazen bir kurgu eserin en büyük düşmanı oluyor. Umarım keyifle okur ve yorumunu bizlerle de paylaşırsın :) Dresden'in okunduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Hayır, Yaz Şövalyesi'nin editörlüğünü yapmamla alakası yok bunun :P
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Mashiara - 16 Aralık 2016, 11:50:40
Bu başlığa mitin yorum yazdığını görünce seri ile ilgili bir gelişme olduğuna dair oluşan umut ve mesajı okuduktan sonraki hayal kırıklığı :(
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 16 Aralık 2016, 23:15:38
O da olur belki bir gün. Belki. Umarım. İnşallah :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Elendil_XX - 13 Mart 2017, 13:20:57
İthaki editörü Alican Saygı Ortanca'nın yeni yayınlanan söyleşisinden (http://www.neokuyorum.org/donem-geregi-distopya-okumak-lazim/) alıntı:


Bazı fantastik ya da bilimkurgu serileriniz pek çok ciltten oluşuyor. İthaki okurlarından, hepsini kucaklayıp, alıp gideni gördüm. Bu çok büyük bir risk mesela: Serinin tamamını yayımlamak. Bunu nasıl göze alıyorsunuz?

Onu göze almak zorundayız. Çok önemli bir seri ama on beş kitap mesela; biz yayımlamazsak yayımlanmayacak. O misyonu göz önünde bulundurmak lazım bir yandan. Örnek vereyim: Bir şehir fantazyası olan Dresden Dosyaları’nın beş kitabını yayımladık. Zamanında çok büyük paralar verilmiş haklarını almak için. Ve tutmadı Türkiye’de, olmadı. Bizim sözleşmelerimiz bitecek bu sene sonunda. Yurtdışı devam edip etmeyeceğimizi sordu. Beş yıldır tekrar baskısını yapan bir cilt bile olmamış. Devam edelim diyoruz, yurtdışında on dördüncü kitabı çıkmış mesela. Okuyan az da olsa, “Bunu yayımlayalım,” diyorsunuz, “okuyan insanlar var ve şansımızı deneyeceğiz,” diyorsunuz. Yurtdışıyla yeniden anlaşıp, fiyat düşürülmesini rica edip -ki genelde yardımcı oluyorlar- devam ediyorsunuz. Kemik kitle, sadık okur demek bir anlamda. Ne olursa olsun, o okur şunun farkında oluyor: Ben bunu alıyorum ve bana başka güzel kitaplar gelebilir, serinin devamı gelecektir. O anlamda ihanet etmiyorlar yayıncıya. Sizin de onlara sadık kalmanız gerekiyor. Sorun şu: On tane devam eden serimiz varsa hangi birini çıkaracağız? İki kitap arasına bazen bir sene girebiliyor, bunda da yapabilecek bir şey olmuyor. Ama devamlılık önemli ve buna özen gösteriyoruz. Bu türün okuru biraz tutkulu. Bir gecede oturup Yüzüklerin Efendisi üçlemesini seyretmek gibi, öyle bakıyorlar. Bir kitap bittiğinde hemen diğer kitaba başlamak istiyorlar. Çok anlaşılır ama yayıncı için o kadar kolay bir şey değil. O kadar sürdürülebilir bir şey değil… O açıdan en az üç ay ya da dört ay koymaya çalışıyoruz iki kitap arasında. Altı ay bu tür için çok uzun bir süre...

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu şimdi "devam edeceğiz" mi demek oluyor, ben tam anlamadım? ;D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Mart 2017, 13:27:31
Ben buradan "etmeyeceğiz" cevabını çıkartıyorum. Ama Alican iyi politika yapmış :D Özellikle İthaki'nin yeni yayın anlayışına bakacak olursak bu seriye dönüş yapacaklarını sanmıyorum. Hani tekrar basılması için klasik statüsünde olması lazım. Maalesef değil :(
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: yaprak.onur - 13 Mart 2017, 13:44:56
Bence tam telifini bırakmadık, biraz daha baskı gelirse yayınlamayı tekrar değerlendiririz, siz ilk kitaplarını alın da birkaç tekrar baskı yapsın olmuş. :D
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Mart 2017, 13:45:45
Ya milletin duygularıyla oynama :D! Yazık değil mi? Mağduruz Yaprak, neden anlamıyorsun :(
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: yaprak.onur - 13 Mart 2017, 17:20:12
Ya milletin duygularıyla oynama :D! Yazık değil mi? Mağduruz Yaprak, neden anlamıyorsun :(

Ahahah! Maduriyetinizi çok iyi anlıyorum ama benim Alican'ın politik konuşmasından yaptığım çıkarım bu. :) Fuar'da kıstırıp sorar kesin cevabı alırız.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Mart 2017, 17:22:49
Ya milletin duygularıyla oynama :D! Yazık değil mi? Mağduruz Yaprak, neden anlamıyorsun :(

Ahahah! Maduriyetinizi çok iyi anlıyorum ama benim Alican'ın politik konuşmasından yaptığım çıkarım bu. :) Fuar'da kıstırıp sorar kesin cevabı alırız.

İstanbul'da "ı-ıh" dedi. İzmir'de neden değişsin :(?
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 13 Mart 2017, 19:42:45
Neden Dresden ey Alican?! Nedeeeen?? Hadi devamını basmıyorsunuz, yaramızı deşmeyin bari :D

İthaki'nin yarım bıraktığı başka seri var mı acaba diye merak ettim bak şimdi.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Fırtınakıran - 13 Mart 2017, 20:04:52
Şey var çok eskilerden, İnançsız Thomas. Aklıma ilk o geldi.

Yaşlı Adamın Savaşı da mesela, ana seri tamamlandı ama sonrası yok :)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 13 Mart 2017, 20:20:17
Hmmm, doğru. Yaşlı Adamın Savaşı'nı unutmuştum bak. Hatta sen söyleyince hatırladım, Mongoliad Serisi de ana üçlemeyle kaldı, yan kitaplar hiç çevrilmedi. Halbuki havada kalan bazı şeyler vardı.

İnançsız Thomas'ı da ilk defa Ötekiler Arasında çevirisi sırasında duymuş, İthaki'nin bastığını görünce de çok şaşırmıştım :)

Dresden'in İthaki sözleşmesi bitiyormuş bu arada. Keşke Pegasus ya da Akılçelen gibi bir yayınevi alsa da biz de devamını görsek.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: Ugur - 13 Mart 2017, 23:30:37
Shannara var Shannara :((((
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: merdem - 13 Mart 2017, 23:40:23
Gedik Savaşları'nı da unutmamak gerek. Unutulmuş Diyarlar ve Ejderha Mızrağı serileri de yarım kalacak gibi bir his var içimde.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: magicalbronze - 14 Mart 2017, 00:07:50
İthaki sözleşmeyi yenilemese bile Dresden'i farklı bir yayınevinin alıp devam ettireceğini pek düşünmüyorum. Yani devam ederse ancak İthaki devam eder, o bırakırsa da ikinci seçenek olarak bu serinin telifini alacak tek yayınevi Pegasus geliyor aklıma. Hadi aldı diyelim, sanmıyorum ki 6. kitaptan devam etsin. Daha önceki serilerde olduğu gibi birden başlar, ama satmadığı takdirde -yine daha önceki serilerde olduğu gibi- devamını muhtemelen göremeyiz.

Biraz karamsar bir bakış açısı oldu, farkındayım. Ama acı gerçekler işte.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: milenya - 17 Mayıs 2017, 20:47:27
Yaz Şövalyesi

Nihayet okuyup bitirdim. Hayalet Tehlikesi daha benlikti fakat bunda da bir çok soru cevap bulmuş oldu. Sayfaların altına düşülen göndermelerle ilgili notlar harikaydı. Olmasa bir çok şeyi kaçırırdım ve özellikle 'perilere inanmıyorum' demenin bir yerlerde bir tanesi öldürmesi inancını o notlarda öğrenmiş oldum. İsimlerle büyü arasındaki bağı da en iyi açıklayan kısım da bu kitaptaydı. Aşağıda ipucu kutucuğu ile devam edeyim.

Spoiler: Göster
Öncelikle Billy kesinlikle bir Micheal değildi. Karakter bir sağ kol değilde figuran gibiydi, kurguda kapladığı yer çok küçüktü bu yüzden Micheal gibi birinin yokluğunu hissettim. Susan da yoktu malum, polis kızımız Murphy içine girdiği her bölümü güzelleştirdi açıkçası. En çok o alışveriş mağazası kısmını beğenmiş olabilirim aksiyon bakımından.

Elaine de aynı şekilde yetersizdi. Hatta sanırım bu kitaba ısanamadıysam hep ondan ötürü. Çıkışı sürpriz olmadı ne okurken okuyucuya ne de sanki Harry'e. Harry bile bekliyormuş bir yerden çıkmasını gibi, hızlı kabullenişler kitabıydı.

Peri anne > Mab :D Benim için bir itici taraf daha. Peri anne fanı olarak da tatmin olmadım.

Kitabın içinde yer alan düğüm ve çözümleri okumak finalini okumaktan daha keyifliydi. Koskoca leydisin sen, metalden iğneler taşıyan küçümenlere mi yar olacaktın :(

Her şeye değinmek istiyorum aslında, Kış ve Yaz'a, Anne-Kraliçe-Leydi hiyerarşisine, bu kitapta beni memnun eden nadir oluşumlardan biri olan Beyaz Konsey'e... Kısaca daha çok hoşuma gitmeyen şeyleri yazdım geri kalan her şey güzeldi.


İkinci kitaptan iyi, üçüncü kitaptan kötüydü benim için.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 17 Mayıs 2017, 22:15:38
İlginç... Herkes ikinci kitabı üçüncüden iyi buluyordu oysa. Değişiklik oldu :) Michael konusuna gelince, Butcher her kitapta Dresden'in yanına farklı karakterler vermeyi seviyor. Mesela Ölüm Maskeleri'nde yine Michael'ı görüyoruz. Üstelik çok havalı müttefiklerle birlikte 8)

Dipnotlara teşekkürün için teşekkürler.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: xwq - 24 Ekim 2017, 16:30:56
spoiler korkusuyla okuyamadım tamamını ama başlamalı mı bu seriye.ithaki ortada bırakmış seriyi anladığım.
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: mit - 06 Kasım 2017, 11:51:49
Seri yarım kaldı, evet. Ama şehir fantastiğini ve kendisiyle dalga geçebilen karakterleri seviyorsanız okuduğunuza pişman olmazsınız kesinlikle.

Şuradaki bir sayfacık kısa öykü çevirimizi okuyarak biraz fikir sahibi olabilirsiniz: Süsleme - Jim Butcher (http://kayiprihtim.com/dosya/susleme-jim-butcher/)
Başlık: Ynt: Dresden Dosyaları Serisi - Jim Butcher
Gönderen: milenya - 25 Aralık 2017, 18:39:39
Sonunda beşinci kitabı bitirdim açıkçası inanılmaz yarım hissettirdi belki yaptığı sonla alakalı ama bir burukluk kaldı bu yüzden içimde. Yarım hissettirmesi de normal üzerine kaç tane kitap gelmiş seride yine de diğerlerinde sanki düğümler çözülüp bitiyordu da bu sefer bildiğin ucu açık bırakılmıştı.

Spoiler: Göster
Kötü adam Nicodemus kaçtı zaten ölmüyormuş bir tür güçsüzleştirme ya da mühürleme ile sonunun gelmesini bekliyordum kaçması güzel oldu en azından aklımda yoktu.

Susan bir iki kitaptır ucu açık bırakılan yegane karakterdi biraz cevaba kavuştu nihayet fakat yine kendisinin geleceği belirsiz.

Shiro Daredevil'daki Stick oldu adeta benim için. Okurken komple onu düşündüm tabii gözleri az çekik halini. Sonra onun bastonu yani kılıcı kaldı elinde Harry'nin bu da merak edilen soru işaretlerine sebep oldu. Kime verecek diye meraktan çatlıyorum açıkçası. (Bu arada Marcone'u da Wilson Fisk gibi hayal ederim nedense :) )

Susan'ın kana susamışlığının bastırdığı sırada hafif BDSM içeren o ilişki kısmı biraz abes durmuştu bence, sanki yazarın canı birden üç dört sayfa seks yazmak istemişti. Olsun olmasın değil de eğreti durmasın.

Düelloya girilen vampir de kaçtı, onun da ucu açık kaldı.

Neredeyse figüran değerindeki Martin'i çok sevdim hatta Sanya'dan daha çok sevdim aslında şövalye hayranlığım da vardır ama Micheal varken zor tabii diğerlerinin işi.

 
Sonuçta klasik bir Dresden kitabıydı. Hiç bundan daha kötü bir duruma düşmemişti muhabbeti bu kitapta da vardı. Öncekiler tamam ama bunda pek yemedim bu lafı. Bence dördüncü kitapta daha vahim durumlara düşmüştü.