Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: LegalMc - 13 Eylül 2010, 18:31:37

Başlık: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 13 Eylül 2010, 18:31:37
(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/tr/d/da/Spartacus%3B_Blood_and_Sand_Giri%C5%9F.png)

  Trakyalı bir asker olan Spartacus sürekli baskısı altında kaldıkları Roma Cumhuriyeti ile birlikte Getaelar'a karşı savaşmak için Roma ordusuna katılır. İlk çarpışmadan sonra Spartacus doğuya doğru çekilen Getae ordusunu takip etmek yerine Karadeniz'e gitme emri veren Gaius Claudius Glaber'a karşı gelir ve köyüne gitmeye karar verir. Köyüne yaklaştığında Getaelar'ın orayı mahvettiğini görür ancak karısı kurtulmuştur. Geceyi bir mağarada karısıyla geçiren Spartacus'u sabah Roma ordusu bulur. Glaber, Spartacus'u köle olarak alır ve karısını da Suriyeli bir tüccara satar. Spartacus daha sonra Ludus'a (Batiatus'un gladyatör okulu) girer ve karısını bulmak için savaşmaya başlar.

Yorumum: Öncelikle bu dizinin konusunun açılmamış olmaması beni bir hayli şaşırttı. Böyle bir dizinin bir çok takipçisi vardır diye tahmin etmekteydim. Neyse diziye gelecek olursak, biraz fazla erotik sahne var. Tabii ki de sonuçta Roma dönemi bu olacak ama arada çok gereksiz olanlar da var. Onları çıkartırsak, savaş efektleriyle ve oyunculuklarla büyüleyici bir dizi bence. Kan efektlerinin, savaşların gerçekçiliği sayesinde sanki eskiden çekilmiş bir belgesel gibi izliyorsunuz kaptırınca. 1. sezondan sonra başrol oyuncusunun (Andy Whitfield) kanser tedavisi görmesi yüzünden uzun bir sezon arası yapılmış. Şimdi de 1. sezonu e2 de 15 Eylül Çarşamba'dan itibaren 22.15'te (tam emin değilim ama muhtemelen bu), 19 Eylül Pazar'dan itibaren de 23.00'da başlıyor. Eğer 1. sezonu hala izleyemediyseniz, hala vaktiniz var derim.
Spoiler: Göster
(http://www.cazforum.net/wp-content/uploads/2010/01/Spartacus-Blood-and-Sand.jpg)


Karakterler:
Spartacus (Andy Whitfield):
Spoiler: Göster
(http://mimg.ugo.com/200912/12518/cuts/spartacus-main_288x288.jpg)Ortak düşmanlarına karşı Roma ordusu adına gönüllü savaşan Trakyalı bir asker. Gaius Claudius Glaber tarafından itaatsizliğinin cezası olarak Arena'da gladyatörler tarafından öldürülmeye mahkûm edilmiştir. Arena'da gladyatörleri öldürmesi üzerine köle olarak satılmış ve Batiatus tarafından Ludus'a katılması için satın alınmıştır. İlk günlerinde asi bir tavır sergilerken Batiatus ile kayıp karısını bulması konusunda bir anlaşma yapmış ve itaat etmeye başlamıştır...


Crixus (Manu Bennett):
Spoiler: Göster
(http://allserieslinamarcela.files.wordpress.com/2009/07/crixus.jpg)Capua Şampiyonu, Ludus hiyerarşisinin en üstündeki kişi. Ukala ve güçlüdür. Spartacus'a karşı derin bir antipatisi vardır. Efendisi Lucretia ile cinsel ilişki içindedir, Naevia ile de gizli bir aşk yaşar. Capua Şampiyonluğu'nu korurken aynı zamanda yasak ilişkilerini dengede tutmaya çalışır.


Batiatus (John Hannah):
Spoiler: Göster
(http://www.starz.com/originals/spartacus/cast/Batiatus/PublishingImages/spartacus_blood_and_sand_2010_685x385_cast_johnH.jpg)Capua vatandaşı ve dedesinden babasına, babasından da kendisine kalan Ludus'un sahibi. Maddi olarak zor bir durumda iken yüksek bir maliyetle Spartacus'u satın almıştır. Eşi Lucretia ile gerçek bir ruhsal ve fiziksel uyum içindedir, ikisi de hırslı kişiliklere sahiptir. Spartacus'u Lucretia karşısında her zaman savunmuş ve ona ayrı önem vermiştir.


Lucretia (Lucy Lawless):
Spoiler: Göster
(http://filmreviewonline.com/wp-content/gallery/spartacus-blood-and-sand/spartacus-lucy-lawless-2.jpg)Batiatus'un kurnaz ve kibar eşi. Köleleri olan Capua Şampiyonu Gladyatör Crixus ile gizli cinsel ilişki yaşamaktadır. Spartacus'un fazla maliyetli ve Ludus'a şanssızlık getireceğine inanmaktadır.


Doctore (Peter Mensah):
Spoiler: Göster
(http://filmreviewonline.com/wp-content/gallery/spartacus-blood-and-sand/spartacus-peter-mensah-2.jpg)Kendi zamanının en ünlü gladyatörü. Shadow of Death (Ölümün Gölgesi) olarak anılan efsane gladyatörle savaşıp hayatta kalan tek insandır. Batiatus'un en önem verdiği kölesi ve Ludus'un eğitmenidir. Gladyatörlerini ve gladyatör adaylarını çok sıkı bir eğitimden geçirir, disiplinlidir.


Ilithyia (Viva Bianca):
Spoiler: Göster
(http://img.photobucket.com/albums/v173/hradzka/ilithia3.jpg) Senatör Albinius'un şımarık ve bencil kızı. General Claudius Glaber'ın karısı. Lucretia ile arkadaştır. Lucretia ise onu Ludus'un tanınması için bir araç olarak görmektedir. Crixus'a karşı ilgisi vardır.


Claudius Glaber (Craig Parker):
Spoiler: Göster
(http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20100301181940/spartacus/images/thumb/6/61/Claudius_Glaber.jpg/290px-Claudius_Glaber.jpg) Bir lejyonun Roma ordusu komutanı, Ilithyia'nın kocasıdır. Eşini seviyor olsa bile onunla daha yüksek mevkiilere gelebilmek için evlenmiştir. Hırslı bir kişiliği vardır. Getaelar ile savaştayken ordusunun dağılmasından Spartacus'u sorumlu tutar ve ondan nefret eder.


Varro (Jai Courtney):
Spoiler: Göster
(http://static.tvguide.com/MediaBin/Galleries/Shows/S_Z/Si_Sp/Spartacus_Blood_Sand/season1/spartacus-blood-sand47.jpg) Aslen bir Roma vatandaşıdır. Ludus'a gladyatör olmak ve kumar borçlarını kapamak ve eşini geçindirmek için para kazanmak amacıyla kendi isteğiyle gelmiştir. Güçlü bir savaşçıdır ve diğer gladyatörler tarafından çabuk kabul görmüştür. Spartacus'un Death of Shadow karşısında aldığı efsanevi zafer nedeniyle ona hayrandır. Ayrıca Spartacus'un Ludus'taki tek arkadaşıdır.


Sura (Erin Cummings):
Spoiler: Göster
(http://onlinetv9.com/spartacusbloodandsand/wp-content/uploads/2010/03/Spartacus-Blood-and-Sand-er.jpg)Spartacus'un eşi. Romalılar tarafından Suriyeli bir tüccara köle olarak satılmıştır Daha sonra köle tüccarların elinden kurtulup Batiatus Tarafından Öldürülmüştür.


Ashur (Nick Tarabay):
Spoiler: Göster
(http://www.poptower.com/pic-18004/nick-tarabay.jpg?w=450&h=450) Bacağından sakat olan eski bir gladyatör. Batiatus'un sağ kolu ve en güvendiği kişilerden birisi.


Barca (Antonio Te Maioho):
Spoiler: Göster
(http://l.yimg.com/l/im_siggn0Z9CdKYkiwi8Zlct0.OQA---y626/tv/us/img/site/39/89/0000063989_20100121162016.jpg) Saygın bir gladyatör ve Batiatus'un koruması. Crixus'tan sonra Ludus'taki en önemli ikinci gladyatör. Her ne kadar öfkeli bir kişiliğe sahip olsa da kuşlar ve köle sevgilisi Pietros'a karşı şefkatlidir. Batiatus'a sadıktır ama özgür olacağı günlerin hayalini kurar.


Naevia (Lesley-Ann Brandt):
Spoiler: Göster
(http://onlinetv9.com/spartacusbloodandsand/wp-content/uploads/2010/03/Spartacus-Blood-and-Sand-Na.jpg) Lucretia'nın kölesi.ve Crixus ile gizli bir aşk yaşamaktadır...

Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: magicalbronze - 13 Eylül 2010, 18:39:56
Diziyi izledim bitirdim geçen günlerde. Çok fazla çıplaklık unsuru göz önüne sürülmüş. Kamera arkasında oyuncu ve yapımcıların yaptığı açıklamaya göre sadece cesaret göstergesiymiş gibi. Bana sorarsanız saçmalık. Her filmde biraz cinsellik ve bu tür çıplaklık sahneleri vardır. Ama buradaki abartı.

Bu tür ögelere alıştıktan sonra -bir süre sonra ayıp gelmemeye başlıyor- kaliteli bir dizi olduğunu söyleyebilirim. Oyuncular oynuyor yani.

Şimdi yeni sezon beklenmekte merakla. Umarım şu dediğim olaya bir çare getirirler. Yoksa Türk milleti olarak zor izleriz. Cnbc-e'nin bu tür sahneleri nasıl kotaracağını heyecanla beklemekteyim.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: DarLy OpuS - 13 Eylül 2010, 18:48:27
Ben bilhassa bu dizi için cinselliğin çok yerinde kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü o dönemin çarpık yapısını en iyi anlatan unsurlardan birisi de bu oldu benim için. İzlerken rahatsız olduğum sahneler oldu, evet. Ama olması gereken öyle olduğu için, öyleydi. Adamlar seyirciyi rahatsız etmek istemiş ve bunu başarmışlar. Dozu belki biraz daha ayarlı olabilir miydi, orasını bilemem; ama ben şikayetçi değilim bu konudan.

Görsel olarak da tam bir şölendi çoğu zaman. Nefes kesen sahnelerine, ileri derecede entrikayla tatlandırılmış bir kurgu eşlik etti. Dumur ede ede de sezon finaline gelindi.

Duyduğuma göre başrol oyuncusu kanser imiş, çekimler bu yüzden ertelenmiş. Umarım bir an önce tedavi edilir ve ikinci sezon kaldığı yerden devam eder.

Ayrıca Cnbc-e'yi bu cesur tutumundan dolayı tebrik etmek gerek. Acaba dizinin kaç dakikasını kesecekler? Ya da kesecekler mi? Bunlar da merak ettiğim sorulardan birkaçı.

Son olarak, biraz sert; ama insanı oturduğu yere çivileyen bir dizi izlemek istiyorsanız "Spartacus: Blood and Sand" tam size göre. :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 13 Eylül 2010, 18:50:20
Sanırım dizinin tamamı 60 dakika. Genelde Cnbc-e' deki diziler reklamsız yaklaşık 45 dakika. O rahatsızlık verici sahneleri kestiklerinde zaten 45 dakika falan olur.

Bu arada başrol oyuncusu iyileşmiş, yazdığım gibi zaten başlıyor 2. sezon bölümleri.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 13 Eylül 2010, 20:03:17
 Buram buram Amerikan işi kokuyor, kan, cinsellik (fazlasıyla), şehvet vs. Benim izlediğim 1960 larda çekilmiş olan izlediğim Spartacus (ki en iyi filmler arasındadır) çok temiz ve harika bir filmdi, ne bu kadar kan çıkarmışlar, ne bu kadar cinselliği önplanda tutmuşlar, ayrıca her anında kendini Roma'da hissediyorsun.

 Bilmiyorum bunlar ne derece yapmış (daha izleyemedim) ama umarım güzel yapmışlardır. Aksiyon ve gerçekçilik çok önemli, onları hallederlerse tamamdır. Aşırıya kaçmadığı sürece cinsellik de olabilir. Bugün başlarım heralde izlemeye.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Wanderer - 13 Eylül 2010, 20:51:55
Dün sabah yediye kadar uyumadım. Spartacus neymiş ne değilmiş diyerekten. Ana kurgu sağlam, dövüşler filan harika da. Cinselliği ve kanı fazla abartmışlar. Adam ufak bi çizik alsa bile bi ton kan çıkıyor :P

İlk sezon, 6. bölümü bitirdim. Ana kurgu nereye gider bilmem artık. O dönemi harika anlatmış, herkesin bi kendini düşünme, kendini kurtarma çabası var. Kendimi Roma'lı gibi hissettim :P

Sadece, o Gay'lerin sahnelerini çok abartmışlar en ince ayrnıtıya kadar göstermişler hem de. Orayı hiç beğenmedim :P
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 13 Eylül 2010, 21:06:48
Benim en beğendiğim dizilerden bir tanesi. Cinsellik heryerde abartıldı diyorlar, savaşlar da abartılı filan diyenler var ama ben öyle düşünmüyorum. Televizyon, bilgisayar, hatta elektriğin bile olmadığı bir ortamda insanlar savaşmaktan, politik oyunlardan ve cinsellikten başka ne yapabilir ki. Bence haklı yönetmen. Böyle bir gerçeklik var.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 14 Eylül 2010, 17:45:28
Hadi savaş tamam da cinsellikten başka yaşanacak şey mi yok?

Yani kısacası; Savaşı, cinsellikten daha haklı görüyorsun. İlginç.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Laughing Madcap - 14 Eylül 2010, 18:00:02
Öncelikle şunu söyleyeyim; "Modern insanlar"ın ahlaksızlıkları ve savaşlarını düşünürseniz, bir çok barbar kavimden daha kötü bir durumda olduğumuzu rahatlıkla görebilirsiniz.

Dizi hakkında ise şunu düşünüyorum; Spartacus gerçeği yansıtmayan bir dizi. Roma tarihiyle oldukça ilgilenen birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bize resmedilen cinsellik,vahşet ve politik oyunlar, Roma tarihinde yaşananların yanında oldukça hafif kalmış.

Hani çok kan var deniyor da, insanların birbirlerini parçalamalarından zevk alan bir toplumdan bahsediyoruz. Bize gösterilen cinsellik ise "aşk", "ihanet" ya da "intikam" gibi öğeleri göstermek adına kullanılmış. Sırf dizi izlensin diye çekilen cinsellik içerikli bir sahne yok yani.

Spartacus'ün hikayesi okurken bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. Oldukça gaz, oldukça güzel bir dizi.

Liseliler için özeti;

Spoiler: Göster
Meme var.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunacy - 14 Eylül 2010, 18:11:24
Nasıl sansürleyecekler acaba :D
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 14 Eylül 2010, 20:39:36
Nasıl sansürleyecekler acaba :D

Ben de onu düşündüm hep. Cnbc-e yayınlıyor gerçi tek sansür az olan kanaldı ama ona da sansür gelecektir kesin. Kısacası; öpüşmeye başlayacaklar ve ekran kararıp açılınca örtüler üstlerinde rahatlamış insanlar göreceğiz derdim ama savaş sahnelerinin bazılarını da çıplak yapıyorlar.

Diziyi boşa göstercekler gibi. :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 14 Eylül 2010, 23:33:13
Boşa yapılan bir cinsellikte insanlar hayatlarını kaybetmezken dolu dolu bir savaşta birdolu insan ölüyor. Tamam fantastiğiz de bu kadar uçmayın lütfen. Savaşı herhangi birşeyden kabul edilebilir bulmak da nedir yani... :)

Ayrıca ne yeri ne zamanı da 'Cinselliğin amacı üremektir zevk değil' cümlene en fazla bu kadar katılamazmazlık edebilirdim yani. Bu mantıkla atıyorum 5 çocuk sahibi olmak istiyorsan 5 kere mi cinsellik tecrüben olacak haha komik gerçekten.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Wanderer - 15 Eylül 2010, 01:16:49
Yine de gay sahnesi olmasa daha iyiydi :P Amaç üremektir anlayışı islamiyette vardır. Her ilişkiden çocuk beklenir ve çocuğunun olmaması boşanma nedeni olarak gösterile-bilinir.

Wale'in bunu göz önünde bulundurarak söylediğini düşünüyorm.Yine de ille de şart değildir yani, wale'e katılmıyorum.

Gay istemiyoruz, saygı duyarız da, yönetmen bey çekmesin canm.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 15 Eylül 2010, 03:30:47
Bakın şöyle söliyim olaylara yanlış bir bakış açısından bakıyorsunuz. Savaş nedir? Sadece 1 tarafın çıkarı uğruna yapılan (Ki amaç genelde para, toprak, mal, mülk olan) ve bu esnada savaşan ve savaşılan tarafında mutsuz olduğu sivillerin öldüğü bir şeydir 2 tarafda aslında hiç bir şey elde etmez binlerce kayıp vardır. Hangi amaç haklı kılar savaşı?

Diğerinin kazancı nedir biliyor musun? Mutlulukdur, sevgidir, salgıladığın mutluluk hormodur seni mutlu eden 2 tarafıda mutlu eden birşeydir!

Diziye gelirsek yinede fazla vahşet var izleyemedim bana göre değil en azınadan. İnsanlığı seven canlıları seven biri olarak görmeye dayanamıyorum. Cinsellik açısından ise animelerdeki ecchi olayına benzetiyorum çoğunda çok gereksiz kullanıyorlar Elfen Lied izleyen bilir zar zor izlediğim aslında bu diziye benzer birşeydi orda da gereksiz bir cinsellik vardı, burda da biraz öyle olmuş. Yinede ortacağ da insanlık böyleymiş ve evet cinselliği kullanmakda haklı olabilirler bu açıdan.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Hurin - 15 Eylül 2010, 05:08:05
Cnbc-e yeri geldiğinde parasını bastırıp yayınlatıyor diziyi normal haliyle. Mesela Mad Men adlı dizide herkesin elinde puro var nerdeyse. Cnbc-e sansürlemeye çalışsa ortalık ormana dönerdi bizde birşey izleyemezdik. En azından bazı sahneler çıkarılabilir ama geneli için yinede biraz ceza verecekler yayınlamak için. Genel Türk aile yapısına pek uymayacak öğeler var kabul etmek lazım.

Konu din ahlak vatan millet sakaryaya doğru kayıyor. Hani konu oraya giderse bu işin içinden çıkamayız. Herkesin düşüncesi kendine diyelim saygı gösterelim. Yabancılar epey cüretkarmış iyi çekmişler diyelim ve dizi ile ilgili yorumlarımıza devam edelim.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 15 Eylül 2010, 05:30:24
Konunun çok dağılmasını istemiyorum,

(Bakın şimdi diplomasi denilen birşey var, haklar var bazı özgürlükler var dimi. Eğer senin hakların sonuna kadar eziliyorsa burda benimde doğru bulduğum bir şekilde İSYAN denir. Halkın gösterdiği bir tepkidir mesela şuan Yunanlıların yaşadığı olay... Her 10 yılda bir ayaklanıyorlar haklı olarak.

Osmanlılar peki Dünya'yı tek kendileri yönetmek için toprak için diğer ülkelere saldırmadı mı? Sonunda başına gelen şeyde kendi yaptığı şeyin geri dönüşümüydü.

Asıl önemli olan iyiliktir ve bu kanunlara karşı gelmek ise onlara karşı gelinmelidir, kanunun iyiliğin tarafında olması iyidir ancak iyilik her şeyden önce gelmelidir... (Evet nautral good'um)

Bunun dışında hiç bir savaşın doğru olduğuna inanmıyorum. Ne adına olursa oldun.)

O yüzden bu konuda atacağım son mesajdır. Wale sende cevap ver tatlı tatlı bitirelim, ayrıcana, birde ben, "yanlış açıdan bakıyorsunuz" dedim. (dar bakıyorsun gibi birşey demedim, yanlış anlaşıldıysa da özür dilerim) ^^ 

-

Bu arada e2'de sansürsüz olarak yayınlıyabiliryorlar da Cnbc' e de gerçekten ne yapıcaklarını merak ediyorum. Her yerde papatya, gül, lotus vb. tarzda çiçekler görebiliriz hazırlıklı olmak lazım.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 15 Eylül 2010, 11:44:27
Arkadaşlar bu dizi galiba Cnbc-2 de yayınlanacak. Reklamlarda 'Hava karardıktan sonra e2 de Spartacus' gibi replikler duydum. Yani sansür olayını hem gece 12 den sonra yayınlayarak, hem de e2 de yayınlayarak çözecekler sanırım. Cnbc-e de yayınlanırsa ve sansürlü olursa zaten diziden kimse bişey anlamayacak boşuna kasmasınlar bence :)

Savaşla ilgili tartışma spoiler içindedir rahatsızlık vermesin.Sadece ilgilenenler okusun
Spoiler: Göster
Türkiyenin nasıl kurtulduğunu hatırlamalı. Ve varlığımızın Osmanlı sayesinde nasıl devam ettiğini bilmeli.  Örnek istiyorsanız savaş; Özürlük için yapılabilir.

Olaylara biz mi sen mi yanlış bakıyorsun, değerlendirmesini şimdi yapabilirsin.

Bu anlattığın örneklere tek taraflı bakıyorsun. Daha önce de Lunod ve bir kaç arkadaşın da söylediği gibi savaşlar iki taraftan birinin kazancı ve daha fazla istekte bulunması sonucu meydana gelir. Bir millet durup dururken hadi özgürlük için savaşalım demezken, diğer bir ülkenin gelip para hırsı ile topraklarını genişletmek amacı ile ya da sırf yağma ile saldırdığı bir ülkenin insanları özgürlük için savaşabilir doğrudur. Fakat bu savaşın bir tarafının amacının hırs ve para olduğunu değiştirmez. Ve bu kesinlikle özgürlük için bile olsa savaşlarda birçok insan öldüğü gerçeğini de değiştirmez.

Özgürlük, onur, gurur gibi kavramlar ise her zaman tek taraflı kavramlardır. Bir tarafın özgürlüğü her zaman başka bir tarafın zararınadır. Şu an ülkemizi tehdit eden teröristler bile canlı bombalarının beynini özgürlük ve onur gibi kavramlar ile yıkar, onların özgürlüğü ise bizim topraklarımıza saldırıdır. Bizim topraklarımızı korumamız onlar için katliamdır vs vs uzar gider. Savaşı parçalayıp taraflar açısından bakarsak tabiki bir tarafı haklı görmeniz olası. Fakat 'Savaş' kavramına bir bütün olarak bakarsanız, tek tarafın çıkarı ve bazen iki tarafın da çıkarı için yapılan toplu insan öldürmeden başka birşey değildir. Hiçbir savaş onurlu değildir. Hiçbir savaş kabul edilebilir değildir.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Alorka Greenleaf - 15 Eylül 2010, 12:49:12
RTUK buna nasıl izin verir şaşıyorum. Bu kadar cinsellik savaş filmi için biraz fazla bence. Ama tam inci ciler için. Madcap dediği gibi;
Spoiler: Göster
meme v.. demeden yağar inciciler
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Eylül 2010, 12:53:04
RTUK buna nasıl izin verir şaşıyorum. Bu kadar cinsellik savaş filmi için biraz fazla bence. Ama tam inci ciler için. Madcap dediği gibi;
Spoiler: Göster
meme v.. demeden yağar inciciler


Tamamen konu dışına çıkıyorum bilginize.

(RTUK diye bir şey, o sadece bir hayal. RTUK gerçekten var olsaydı önce Türk dizilerindeki saçmalıklara bir el atardı. Sadece bir isim olmaktan öteye gidemiyor malesef. Onları düzeltmeden diğerlerine bir müdahele etmesi durumu olursa yerlere yatarak güler sonra halimize acırım.)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Eylül 2010, 13:05:42
Yanılıyorsun Fırtınakıran. RTUK Cnbc-e'ye ağır yaptırımlar uygulamıştı. Rome dizisinde "Giysinin dışında erkek cinsel organı var veya erkek cinsel organına benzeyen bir şey takılı." diye ceza verildiğini gayet iyi hatırlıyorum. Spartacus 10 dakika sürecek. :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Canina - 15 Eylül 2010, 13:15:53
Yanılıyorsun Fırtınakıran. RTUK Cnbc-e'ye ağır yaptırımlar uygulamıştı. Rome dizisinde "Giysinin dışında erkek cinsel organı var veya erkek cinsel organına benzeyen bir şey takılı." diye ceza verildiğini gayet iyi hatırlıyorum. Spartacus 10 dakika sürecek. :)

Hevesle beklerken o uzun yazıyla karşılaştığımı hatırlıyorum ama gece 1'den sonra sansürsüz versiyonunu veriyorlardı diye hatırlıyorum.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Fırtınakıran - 15 Eylül 2010, 13:17:03
Onları düzeltmeden diğerlerine bir müdahele etmesi durumu olursa yerlere yatarak güler sonra halimize acırım.

Şu an aynen bunu yapıyorum.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 15 Eylül 2010, 13:41:09
/Konu dışı

@Fırtınakıran Cncb'e dergisinde bir ara aldığı bir uyarı hakkında mektup köşesinde değinmişlerdi. Ağzım açık kalmıştı şimdi hatırlamıyorum da galiba Simpsons' ın bir bölümüyle alakalı kaç bin liralık ceza ödemişlerdi hatta HIMYM' ın (How I Met Your Mother) 100. bölümünü mü ne, aynı sebepden korkarak yayınlıyamamışlardı.

Çok vahim valla RTÜK
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Amras Ringeril - 15 Eylül 2010, 14:39:41
RTÜK ve cnbce tartışma konusu olduğunda şu resmi göstermeden geçemiyorum:

Spoiler: Göster
(http://i55.tinypic.com/2up7afs.jpg)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 15 Eylül 2010, 14:44:53
Ahhahahashdahsash...Asasdasadsasd... Dur, durdurmalıyım kendimi resmen bölümü özet geçmişler off koptum imdak! Hala gülüyorum!
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 15 Eylül 2010, 15:08:17
RTÜK ve cnbce tartışma konusu olduğunda şu resmi göstermeden geçemiyorum:

Spoiler: Göster
(http://i55.tinypic.com/2up7afs.jpg)


Sansür gereksizdir. Sansüre karşıyım her türlü. Kişi kendini sansürlemedikten sonra başkasının dayatması ile bir yere gelinemez.. Ne iyi yapmışlar adamlarla resmen dalga geçmişler.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Eylül 2010, 15:58:31
RTÜK ve cnbce tartışma konusu olduğunda şu resmi göstermeden geçemiyorum:

Spoiler: Göster
(http://i55.tinypic.com/2up7afs.jpg)


Oh shi-
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunacy - 15 Eylül 2010, 18:08:06
Spartacus de güzel dizi ya.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 16 Eylül 2010, 19:28:21
e2 de dün başlamış Spartacus ve izleyenler şunları dedi;

Abi, E2'de başladı Spartacus.

"Baldıra bağlama olaylarını falan görünce, dedim bunlar akıllı ama... Kan yok lan filmde. KAN YOK. Spartacus'de, bir damla kan yok. Efektlerin eklenmemiş hali yani."

-

"Ha bir de, seks sahneleri zaten yok. Bir de kafa kulak burun boğaz kol bacak falan da vücuddan ayrılmıyor."

-

"Eski Roma'yı daha katılanılacak bir yer yaptık, hoş oldu."
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: KoyuBeyaz - 16 Eylül 2010, 19:35:17
I-ıh. Kanın bulunması normal karşılanır gladyatörlerin bulunduğu bir filmde, fakat sahne değiştirmek için kameranın kanla kaplanması abartıdır bence. Cinsellik tamam, eski romayı konu alıyor ve diyorlar ki oldukça fazlaymış bu dönemde. Fakat bütün sahnelerin açık açık verilmesi yüzünden bu dizideki sahnelere cinsellik demek biraz hafif geliyor. Doğrudan (çok afedersiniz ama) sex var bu dizide. Oyunculuğa lafım yok, her oyuncu her karakterin hakkını vermiş fakat film genel olarak çok ilginç geldi bana. Bir ya da iki unsuru 'ana tema' olarak seçip diziyi bunun üzerine kurmak tamam da, bunlar ciddi anlamda abartmış.

Sansür gereksizdir diyoruz da, sansürlenmeye bu kadar ihtiyaç duyulacak sahnelerin de gereksiz olduğu kanaatindeyim.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Lunod - 19 Eylül 2010, 01:03:17
Bu arada 2. sezon dizi iptal olmuş galiba, kanser belirtileri tekrar çıkmış. İptal oldu diye konuşmalar dönüyor.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Wanderer - 19 Eylül 2010, 01:07:43
Bu arada 2. sezon dizi iptal olmuş galiba, kanser belirtileri tekrar çıkmış. İptal oldu diye konuşmalar dönüyor.
Başkasıyla çekilse de olmaz galiba :P Olacaksa başkası ya benzer olsun ya da efsaneye uygun. Bu herif fena uymuştu tipe.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 19 Eylül 2010, 13:59:21
I-ıh. Kanın bulunması normal karşılanır gladyatörlerin bulunduğu bir filmde, fakat sahne değiştirmek için kameranın kanla kaplanması abartıdır bence. Cinsellik tamam, eski romayı konu alıyor ve diyorlar ki oldukça fazlaymış bu dönemde. Fakat bütün sahnelerin açık açık verilmesi yüzünden bu dizideki sahnelere cinsellik demek biraz hafif geliyor. Doğrudan (çok afedersiniz ama) sex var bu dizide. Oyunculuğa lafım yok, her oyuncu her karakterin hakkını vermiş fakat film genel olarak çok ilginç geldi bana. Bir ya da iki unsuru 'ana tema' olarak seçip diziyi bunun üzerine kurmak tamam da, bunlar ciddi anlamda abartmış.

Sansür gereksizdir diyoruz da, sansürlenmeye bu kadar ihtiyaç duyulacak sahnelerin de gereksiz olduğu kanaatindeyim.

Harikasın KoyuBeyaz, benim anlatmaya çalıştığım da buydu. Kanı arkaplan olacak derecede abartmışlar, cinsellik ise bütün ortaokul ve lise öğrencilerini kendine çekiyor. Bunları Amerikalılara izletmek için mi yapmışlar bilmiyorum ama bunlar olmasa da aynı beğeniyi toplarlardı. En azından  böyle sahneler olsa bile sansürlendiği zaman 20 dklık bi dizi izlemiş olmayalım, dozunda ayarlamak gerek.


Ama filmin senaryosu olasun, efektleri olsun ilgi çekici ve güzel. Savaş sahneleri güzel(boğazdaki kırmızı fıskiyeler dışında). İzlenmesi gereken bir dizi. Ama KoyuBeyazın ve benim dediklerimin de dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 19 Eylül 2010, 14:11:38
Bir insanın boğazının kesildiğinde o kadar kan çıkması gayet normal, kurban kesiminde de hayvandan öyle çıkıyor. Hatta çok iyi hatırlarım bodrum katında kesmişti amcamlar, o zaman boğazından çıkan kan duvara fıskiye gibi sıçramıştı. Kan konusunda ben abartılmadığından yanayım (bir çizikten yarım litre kan boşalması dışında).

Cinsellik konusunda ise evet bu kadar sansürsüz ve açık seçik gösterilmesi yanlış. Cinselliğin çok olmasını normal karşılayabilirim de her şeyin gösterilmesi insanın garibine gidiyor. Ve KoyuBeyaz'ın şu sözüne sonuna kadar katılıyorum.

Alıntı yapılan: KoyuBeyaz
Sansür gereksizdir diyoruz da, sansürlenmeye bu kadar ihtiyaç duyulacak sahnelerin de gereksiz olduğu kanaatindeyim.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Alorka Greenleaf - 23 Eylül 2010, 22:39:09
"Sansüre gerek duyulan sahneler" dizinin yayınlandığı ülkede pek yanlış görülmüyordur tahminimce. Yani orijinal dili İngilizce olduğuna göre Amerika ya da İngiltere falandır. Sonuçta Türkiye için çekilen bir film değil. O yüzden sansürlenme manasız geliyor biraz.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Alorka Greenleaf - 23 Eylül 2010, 23:01:03
Ama dizi Türk yapımı değil. Yani adamlar Türkiye de de yayınlanacak diye sevişmeli,kanlı sahneleri falan eklememek zorunda değil. Fakat Türkiye' ye gelen her diziye,filme,klibe,sanal aleme sansürün bulaşması manasız geliyor. Ama sen de haklısın tabi.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 21:48:26
Güzel bir dizi. Ama gerçekten çok fazla cinsellik var. O yüzden sadece ilk bölmünü izleyebildim.
Daha sonra belki diğer bölümlerde fazla cinsellik olmassa izleyebilirim.
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel ona bir diyeceğim yok.=)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 24 Eylül 2010, 21:52:39
Güzel bir dizi. Ama gerçekten çok fazla cinsellik var. O yüzden sadece ilk bölmünü izleyebildim.
Daha sonra belki diğer bölümlerde fazla cinsellik olmassa izleyebilirim.
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel ona bir diyeceğim yok.=)

Diğer bölümlerde de çok büyük bir azalma yok cinsellikte. Ama sezon finalinde rekor bir şekilde cinsellik yok :)

PS: Gördüğüm, duyduğum çoğu kız(tabir-i caizse) True Blood da izliyor. True Blood'un bundan pek bir farkı yok. Yine kan yine cinsellik değil bildiğin açık sex. Olmadı o kısmı geçersiniz internetten izlerken. Televizyonda da sansür engeline takılıyor zaten.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 24 Eylül 2010, 21:55:03
Yani orijinal dili İngilizce olduğuna göre Amerika ya da İngiltere falandır.

Her gün hamburger yiyorlar desem?

  Asıl konuya dönersek, sansür oldukça yerinde bence. Cinsellik sahnelerini tam gereken noktada bırakılıyor, kanlı sahneler de öyle. Amerikada sansürlenmemesinin sebebi ise:
Cinselliğin onlar için anlaşılmaz derecede doğal olması ve kanın ise her sokak başında görüyor olmaları. Sansürün öyle bir dizi için absürt kaçacağı bir ülke orası.

  Fakat Türkiye bu noktaya henüz gelmedi, cinsellik şu an bu ülke için sansürlenesi bir şey, gençler ne kadar oyunlardan alışık olsada kanlı sahnelerin de yok edilmesi gerek.

  Türkiye'nin durumu için:

"O kadar da ölmedik!"
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 21:57:20
Güzel bir dizi. Ama gerçekten çok fazla cinsellik var. O yüzden sadece ilk bölmünü izleyebildim.
Daha sonra belki diğer bölümlerde fazla cinsellik olmassa izleyebilirim.
Savaş sahneleri gerçekten çok güzel ona bir diyeceğim yok.=)

Diğer bölümlerde de çok büyük bir azalma yok cinsellikte. Ama sezon finalinde rekor bir şekilde cinsellik yok :)

PS: Gördüğüm, duyduğum çoğu kız(tabir-i caizse) True Blood da izliyor. True Blood'un bundan pek bir farkı yok. Yine kan yine cinsellik değil bildiğin açık sex. Olmadı o kısmı geçersiniz internetten izlerken. Televizyonda da sansür engeline takılıyor zaten.
True blood hastasıyım. ;D
Tüm sezonların hepsini bitirdim. Ama onu çok sevmemin nedeni kitaplarını okumuş olmamdan kaynaklanıyor.
Ve bir de kızların artık  tek aşık oldukları fantastik varlıklar vampirler. Ve bende bir kız olarak açıkça itiraf etmem gerekirse vampirleri çekici buluyorum. ;D
Onda ki cinsel sahnelere katlana biliyorum. İşin içinde Eric olunca :P
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 24 Eylül 2010, 21:58:49
True blood hastasıyım. ;D
Tüm sezonların hepsini bitirdim. Ama onu çok sememin nedeni kitaplarını okumuş olmamdan kaynaklanıyor.
Ve bir de kızların artık  tek aşık oldukları fantastik varlıklar vampirler. Ve bende bir kız olarak açıkça itiraf etmem gerekirse vampirleri çekici buluyorum. ;D
Onda ki cinsel sahnelere katlana biliyorum. İşin içinde Eric olunca :P

1 saat içerisinde karantinaya alınman gerek.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 24 Eylül 2010, 22:00:38
Çok kötü oldu bu, o içinde Eric olunca demeseydin belki kenardan çevirebilirdik ama öyle deyince gitti iş. O zaman bunda da Spartacus var, buna da katlanırsın.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 22:04:35
Çok kötü oldu bu, o içinde Eric olunca demeseydin belki kenardan çevirebilirdik ama öyle deyince gitti iş. O zaman bunda da Spartacus var, buna da katlanırsın.
Evet adam yakışıklı ama yinede ne biliyim izlerken fazla ilgimi çekmedi.
Adamın gerçek adını değiştirip yerine Spartacus demeleri çok sinir bozucu bir durum.
Neymiş efsaneli trakyalı kralın mı ne adıymış yanılmıyorsam tabi. :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 24 Eylül 2010, 22:07:17
Evet Spartacus, efsanevi trakya kralının ismidir.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 24 Eylül 2010, 22:08:07
Doğru duymuşsun, nasıl her kıytırık pop şarkıcılarının isimleri değişiyorsa, demek ki gladyatörlere de öyle isimler takılıyor.

Spoiler: Göster
Spartacus'a katlanamazsan, Crixus'tan kork bence.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 22:10:32
Doğru duymuşsun, nasıl her kıytırık pop şarkıcılarının isimleri değişiyorsa, demek ki gladyatörlere de öyle isimler takılıyor.

Spoiler: Göster
Spartacus'a katlanamazsan, Crixus'tan kork bence.

Evet o adamdan tırsıyorum resmen. Bu kadar kibirli ve hırslı mı olur bir insan.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Elijah - 24 Eylül 2010, 22:15:47
Haklısın, her sahnesi hırs dolu. Tırsmalar normal aslında, ben bile irkildim ilkinde. Ama Spatacus onun kadar değil, sakin. 
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Victoria - 24 Eylül 2010, 22:17:15
Haklısın, her sahnesi hırs dolu. Tırsmalar normal aslında, ben bile irkildim ilkinde. Ama Spatacus onun kadar değil, sakin. 
Spatacus sürekli somurtup duruyo açıkçası. Ve evet aşırı derecede sakin.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Laughing Madcap - 18 Ocak 2011, 20:59:06
Andy Whitfield'ın Non-Hodgkin Lenfoma illetinden bir türlü kurtulamaması, 2. sezonun bir türlü çekilememesine neden olmuştu. Yapımcılar beklemekten vazgeçip, yeni bir oyuncuyla yola devam etmeye karar vermişler. The Pacific'ten tanıdığımız Liam McIntyre, yeni Spartacus'ümüz olacak.

Oyunculuğunu bilmem de, tip (http://s3.daemonstv.com/tv/up/2011/01/spartacus_blood_and_sand_liam-mcintyre.jpg)ten belki kurtarır;

Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Canina - 30 Ocak 2011, 20:22:05
Andy Whitfield'ın Non-Hodgkin Lenfoma illetinden bir türlü kurtulamaması, 2. sezonun bir türlü çekilememesine neden olmuştu. Yapımcılar beklemekten vazgeçip, yeni bir oyuncuyla yola devam etmeye karar vermişler. The Pacific'ten tanıdığımız Liam McIntyre, yeni Spartacus'ümüz olacak.

Oyunculuğunu bilmem de, tip (http://s3.daemonstv.com/tv/up/2011/01/spartacus_blood_and_sand_liam-mcintyre.jpg)ten belki kurtarır;



Dizinin devam edeceğini bilmek güzel ama Andy Whitfield oyunculuğunu beğeniyordum açıkçası onsuz bir kötü olacak gibi. Ama olsun olsun Spartacus iyidir.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 30 Ocak 2011, 20:35:11
Spartacus Yeni sezonu başladı. TV kanallarını bilmiyorum ama internette mevcut. Çok iyi de bir başlangıç yaptı bence. Düşündüğümden iyi.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: LegalMc - 01 Şubat 2011, 15:00:02
Spartacus Yeni sezonu başladı. TV kanallarını bilmiyorum ama internette mevcut. Çok iyi de bir başlangıç yaptı bence. Düşündüğümden iyi.

O 2. sezon değil. Gods Of The Arena ismi değil mi? 6 bölümlük bir Prequel. Yani geçmişi konu alıyor. Çoğu yerde 2. sezon olarak geçiyor ama.

Edit: 2. sezonun çekimleri bu yaz başlayacakmış.
Başlık: Spartacus: Gods of the Arena (+18)
Gönderen: Wanderer - 06 Mart 2011, 00:29:26
Bitti... 6 bölüm çok kısaydı ama sezon finalinde kandan vahşetten zevk almaya başladım neredeyse... :D
Spoiler: Göster
Spoiler
[spoiler]Şimdi o Gannicus dışarıda, Doctore, Spartacus filan dışarıya çıktıklarında onunla buluşurlar beraber takılırlar artık :P Ona zemin hazırladılar benim fikrim :D Bilmiyorum, ben şimdi fikrimi söyleyeyim de, ilerde çıkarsa ben demiştim demek hoş olur :)

[/spoiler]
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Good Life - 11 Mart 2011, 00:33:31
12. bölümün son sahnesini izledikten sonra fakettim ki 13. bölüm dvd'nin içinde yok saat çok da geç değildi ama gece olmuştu dvd'ci tam kapanırken zor bela alıp izledim ve buna değdi kesinlikle 13. bölüm müthişti.Dizi tamamıyla harika ilk başlarda kan'dan tiksinen falan oluyor fakat sonradan herkes alışıyor çünkü dizi adam kesmece gibi salak bir mantık üzerine oturtturulmamış. 13. bölümün sonunda asıl hikayeye giriş yapacaklardı ki, Filmin başrol oyuncusu Spartacus'u canlandıran oyuncunun sağlık problemleri sebebiyle farklı bir format izlemek zorunda kaldılar .Herşeyiyle harika bir dizi.  :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Alkol - 04 Nisan 2011, 22:26:05
Ben sana firmadan bahsederken, yönetmenden bahsettiğini söyledin. Sonra;

Tamam, ben de firmadan bahsediyorum.

Dedin.

Ben sana firma zorla öyle sahneler çektirmiyor dedim. Olması gerektiğini düşündükleri için var dedim. Bu sefer tekrardan;

Zaten Spartacus'un yönetmeni yaparsa demiştim.

Dedin.


Bence bu sohbetin gidişatında bir terslik var. Bir karar verirsen orta noktada buluşacağız ama bu şekilde olmaz :)
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Legend - 04 Nisan 2011, 22:33:49
Yarım alıntı yapma.
Starz yapsa... Hele bide Spartacus'un yönetmeni yapsa... Nasıl bir şey yapardı acaba? Böyle bir evrende...

Dediğim gibi ilk yorumumda böyle dedim.Sen kaliteden bahsedince o konuda firmadan Starz'dan bahsettim.Nasıl bir şey çıkar dedim.O tarz sahnelere gelince yönetmenden bahsettim.Çelişki yok.İki ayrı konuda iki ayrı şeyden bahsettim.Kalitede kanal,diğerinde yönetmenden. İkna olmadıysan özelden devam edelim.Konu işgaline gerek yok
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Fırtınakıran - 04 Nisan 2011, 22:37:44
Müdahele etmek istemiyorum ama daha fazla yanlış anlaşılma olamadan önünü de kesmek gerekiyor (bkz.forum tecrübesi).

Arkadaşlar, tamam ufak bir yanlış anlaşılma oldu ve bitti. Boşuna tartışmaya gerek yok. Buyrun konularda yorum yapmaya devam edin ^^.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Legend - 04 Nisan 2011, 22:41:13
Problem yok.Bana Ö.M. atmadı zaten.Demek kapanmış.Tecrübene saygımız sonsuz.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Alkol - 04 Nisan 2011, 22:42:59
Ben ilk cümlendeki imayı anlayarak Starz yapsa gayet iyi olacağını söyledim, hatta o cevap direk sana yazılmış bir şey değildi, genel olarak Starz'ın kalitesini vurguladım.

Sonrasında sen anlamadığımı sandın yine aynı imayı vurguladın.

Bu sefer mecburen anladığımı söylemek zorunda kaldım, genel olarak firmanın ortaya koyduğu yapımları kastettiğimi söyledim.

Bu sefer sen de firmadan bahsettiğini söyledin (ki pek sanmıyorum), her işledikleri dizide yoğun derecede bir açıklık olduğunu belirttik (ki yok öyle bir şey).

Ben de sana firmanın iteklemesiyle olmadığını söyledim tekrardan.

Bu sefer sen en başa dönüp, ben aslında yönetmenden bahsediyordum dedin.

Şimdi lütfen bir karar ver, yönetmen mi firma mı? Ona göre devam ederiz.



Hmm, anlaşılan devam etmeyecekmişiz.
ÖM atmayacağım tabi ki, her ufak şey için ÖM atılır mıymış :)
Neyse, uzatmayalım harbiden, sonuç itibariyle çok büyük bir şeyin keşfedileceği bir konu değil bu.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Legend - 04 Nisan 2011, 22:46:16
Ben diyeceğimi dedim.Konu kapansın artık sende tekrar mesaj yazma."Off.Tamam.Hatalıyım."Oldu da bitti.Sorun buysa çözüldü işte.
Başlık: Ynt: Andy Whitfield'ı kaybettik!
Gönderen: LegalMc - 12 Eylül 2011, 11:18:28
Andy Whitfield'dan üzücü haber geldi, dün gece (ya da bu sabah) lenf bezi kanserinin getirdiği komplikasyonlar nedeniyle[*]doktorlar alert[/*] hayata gözlerini yumdu. Daha doğru düzgün Türkçe kaynak bulamadım ama IMDb'de haberi var.

Spoiler: Göster
Andy Whitfield, Former 'Spartacus' Star, Dead at 39

Andy Whitfield, whose impressive physique didn't hurt his lead performance in the Starz series "Spartacus: Blood and Sand" has died in his home country of Australia after a battle with non-Hodgkins Lymphoma. Whitfield was 39. In a statement provided to Associated Press, Whitfield's wife, Vashti, called her husband a "beautiful young warrior" who died on a "sunny morning" in the "arms of his loving wife." Whitfield -- who was born in Wales and lived in Australia -- was a virtual unknown when he was cast as the title hero in "Spartacus," a hit original series for the Starz network that was known for its graphic violence and sexuality. Whitfield was preparing for the show's second season when he was diagnosed 18 months ago. And in January, the network announced that another Australian actor, Liam McIntyre, would take over the series' lead role. “We are deeply saddened by the loss of our dear friend and colleague, Andy Whitfield,” said Starz president and CEO Chris Albrecht. “We were fortunate to have worked with Andy in 'Spartacus' and came to know that the man who played a champion on-screen was also a champion in his own life. Andy was an inspiration to all of us as he faced this very personal battle with courage, strength and grace. Our thoughts and prayers are with his family during this difficult time. He will live on in the hearts of his family, friends and fans.”

-Daniel Frankel


Google'în bana bir oyunu olsa gerek aramıştım ama bulamamıştım, sağol dekadans.

Bu da Türkçesi:

Spoiler: Göster
Kansere yenik düştü

''Spartacus: Kan ve Kum'' adlı televizyon dizisinin yıldızı Andy Whitfield, 39 yaşında hayata veda etti.

LOS ANGELES - Son 1,5 yıldır lenf kanserinden tedavi gören Andy Whitfield'in, Sydney'de hayatını kaybettiği açıklandı.       

Galler doğumlu Whitfield, dizide Spartacus karakterini canlandırıyordu ancak hastalığı nedeniyle geçen sezon öncesi diziden ayrılmak zorunda kalmıştı.

Whitfield, diziyi bırakmak zorunda kaldığında, "Böylesine sıradışı bir projeden ve birlikte çalıştığım insanlardan ayrılmak zorunda kalmak benim için büyük bir hayal kırıklığı. Sanırım bu benim ve ailem için bir başka sıradışı yolculuğa çıkma zamanı" diye konuşmuştu.

Aynı zamanda model olan ve 'Spartacus' ile yıldızı parlayan oyuncu sinema kariyerine 2004 yılında 'Gabriel' ile başlamıştı.

ntvmsnbc
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: dekadans - 12 Eylül 2011, 11:34:29
http://www.ntvmsnbc.com/id/25249332/
evet malesef kendisi dün gece sabaha karşı hayata gözlerini yummuş. hayatın ne kadar kısa olduğu gerçeği daha da acı bir şekilde aklımızı dağlıyor artık.
Başlık: Ynt: Andy Whitfield'ı Kaybettik!
Gönderen: magicalbronze - 12 Eylül 2011, 11:41:10
http://www.facebook.com/notes/spartacus/spartacus-star-whitfield-dies-of-lymphoma/10150376267099104

Eşinin kollarında, güneşli bir Avusturalya sabahında gözlerini yummuş hayata.

Oysa daha 39 yaşındaydı... Sadece dizi ile tanıyoruz belki ama işte insan üzülmeden edemiyor. Sanırım bu da insanı insan yapan unsurlardan.

Sevmiştik kendisini, huzur içinde uyusun...
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Malkavian - 12 Eylül 2011, 15:22:11
Kariyerinin daha başlamadan bitmesi kadar sürekli medayada çıkan 'yakında iyileşecek' , 'bir sene tedavi görüp dizi kaldığı yerden devam edecek' tarzı açıklamalar nedeniyle de açıkçası biraz şaşırmış durumdayım. Oysa herkes ne kadar olumlu konuşuyordu. 39 yaşına gelene kadar böyle bir projede çalışmak için kim bilir ne zorluklar yaşadı ve şimdi böyle bir fırsat eline geçmiş tam da zevkini sürmek üzereyken talihsizlik yaşaması gerçekten üzücü. R.I.P.
Başlık: Spartacus: Vengeance
Gönderen: Wanderer - 22 Ocak 2012, 17:48:56
Yeni bölümü az önce izledim. Her replik ayrı bir felsefe olmuş, kan vahşet aynen devam. İzlerken heyecanlanmamak elde değil.

Yine de bölüm sonunu böyle güzel yerde kesmeseler iyiydi.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: dekadans - 31 Ocak 2012, 15:45:36
Ben de nedense tam tersi düşünüyorum. İzlemeye değmez geldi. Sanırım yeni Spartacus'ün birazcık tıfıl olmasından dolayı...
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Valheru - 31 Ocak 2012, 17:18:45
Spoiler: Göster
Bana Batiatus'un karısının (şimdi ismini hatırlayamadım) hayatta kalması saçma geldi. Gelip kadını evde buluyolar kadının nasıl hayatta kaldığı muamma.O kısmı daha iyi bağlayabilirlerdi.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Denaro Forbin - 07 Nisan 2013, 03:52:11
İlk sezon Blood and Sand, 2.sezon Vengeance, 3.sezon ise War of the Damned olarak geçiyor kayıtlarda. Daha çok 3.sezona yönelik kısa bir yorumum olacak, burası uygun mudur bilmem ama başka Spartacus başlığı yok sanırım.

Az önce 3x9'u izledim. Büyük finale, efsane finale 1 kala, adamlar final gibi bölüm yapmış. Son 5 dakikayı zaten söylememe gerek bile yok. İnsan olan ağlar, ağlamak zor geliyorsa bir iki damla gözyaşı düşer veya ne bileyim, vücudu en azından bir tepki falan verir. Vermeli. Eğer vermezse insanlığından şüphe ederim.

Genel konuştuğumun farkındayım, bunun bir dizi olduğunun da farkındayım. Fakat etkilenmemek mümkün değil. Adamlar yapıyor ağbi. Bize de kendi dizilerimizi aşağılamak düşüyor.

Bugüne dek okuduğum kadarıyla söyleyebilirim ki, kendi tarihimden bu kadar etkilenmedim. Çok ciddiyim. Tarihimizi çok seviyorum ama etkilenmek başka şey. Ha bu Roma'nın tarihini sevdiğim anlamına gelmiyor. Hani olur da sihirli bir peri gelir ve 3 dilek hakkın var derse, tarihi geri sarıp Spartacus ve davasına destek veren diğer tüm "özgür" insanların Roma'yı yıkmasını isterdim. Kalan 2 dilek hakkımı da kullanmazdım. Bu yeterli.

Çok mu abarttım? Hayır.

Dizi haftaya final yapacak ve ben o günün gelmesini istemiyorum. Haklı insanların haksız bir sona uğramasını hazmedemiyorum. Böyle olmamalıydı. Kesinlikle tarihte bu isyan bu şekilde sonlanmamalıydı. Hak eden kazanmalıydı. Özgürlük kazanmalıydı. Belki şu an Avrupa çok daha farklı bir konumda olurdu. Üstüne binlerce kitap yazılabilecek, yüz yıllarca dillerden düşmeyecek bir efsanedir Spartacus. Ve her zaman öyle kalacaktır.

Hayatım boyunca tekrar tekrar izleyeceğim bu diziyi. Spartacus efsanesini beynime kazıyacağım, unutmamak için. Çok daha detaylı bir şekilde öğrenmek için hakkında kitaplar okuyacağım.

Ve hayatında izlediğin en güzel ve en özel şey neydi diye soranlara her zaman Spartacus diyeceğim.

Spartacus. Spartacus. Spartacus.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: dekadans - 08 Nisan 2013, 14:55:53
Denaro Forbin'in tüm söylediklerine katılmadan edemiyorum. Kimi zaman yapımı eleştirmiş olsam da genel itibariyle bu tarihin ve Spartacus hikayesinin çok büyük bir hayranıyım. Keşke bitmeseydi hatta keşke o uzun zamandır beklediğimiz sonla bitmek zorunda olmasaydı. Umarım yapımcılar bu tarihin şanına yakışır bir final bölümü çekerler.
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Acmert - 13 Nisan 2013, 15:40:44
Muhteşem dizi sona erdi. Muhteşem bir efsane ve bu efsaneye yakışan muhteşem son. Son 2 sezon boyunca Andy Whitfield'i özledim durdum. Keşke o olsaydı, keşke onu izleseydik diye. En çok da bu bölüm aradı onu gözlerim. Ama gitti, canlandırdığı efsanevi karakter gibi o da bu dünyadan göçüp gitti.

Spoiler: Göster
Bölüme gelince. Blood and Sand finalinden beri bu kadar mükemmel bir bölüm izlememiştim. Spartacus efsanesine, hüzünle biten bu muhteşem efsaneye ancak bu kadar güzel bir son hazırlanabilirdi. Agron'un dediği gibi, Spartacus sonsuza dek hatırlanacak. Ve bu dizi de buna yardımcı olmuş oldu.

Gannicus'a hazırlanan son da efsaneviydi. Arenada görünüşü, en azından bu acı sona biraz olsun güzellik katmış oldu. Dizi yapımcıları işini çok iyi biliyor, belli.

İlk sezondan beri var kalan tek karakter olan Agron için mutlu son olduğunu görmek de mutlu etti beni.

Diğer tüm diziler bir yana, bu dizi bir yana benim için. Tekrar tekrar izlenebilecek nadir dizilerden.


İlk defa bir bölümü sonuna kadar izledim. Hiç bir saniyesini kaçırmadan... Ve sonunda tüm karakterler gösterilirken, acaba Andy Whitfield'i görebilecek miyiz diye baktım durdum. Varro, Sura, Oenomaus, Batiatus, Lucretia ve diğer karakterleri görmek beni duygulandırdı. Hatta Glaber bile... Ve beklediğim oldu ve Liam McIntyre'in canlandırdığı Spartacus karakterinin sonu beni ağlatamazken, Andy Whitfield'in "I am Spartacus!" diye haykırışı beni ağlattı. Yapımcılara bu muhteşem dizi için ne kadar teşekkür etsek az...
Başlık: Ynt: Spartacus: Blood and Sand (+18)
Gönderen: Denaro Forbin - 13 Nisan 2013, 23:56:58
Ve 1 saatlik olağanüstü bir finalle veda ettik Spartacus efsanesine.

Spoiler: Göster
Seri boyunca birçok karakterin ölümünü izledik. Bunlar bizi derinden yaraladı. Elbette bir gün dizinin de biteceğini biliyorduk. Spartacus'ün tarihte savaşsal anlamda üstün gelemeyeceğini bildiğimiz halde inancımızı koruduk ve onunla birlikte Roma'dan nefret ederek yürüdük Roma askerlerinin üzerine. Spartacus'ün sonunu bildiğimiz halde inanmıştık çünkü. Kalplerimizde özgürlük ateşeni tekrar yakmıştı Spartacus.

Dizide kaybettiğimiz karakterlerin yanı sıra gerçek hayatta da Andy Whitfield'i kaybettik. Karizmasıyla birlikte Spartacus karakterini en iyi canlandıran aktördür. Adam resmen Spartacus olmak için doğmuş demek yanlış olmaz sanırım. Rahmetle anıyoruz kendisini. Liam biraz sarışın olmasından kaybediyordu aslında. Yoksa çok iyi bir aktör o da. Rolünün hakkını verenler unutulmaz. Liam da unutulmaz.

Final bölümünü ele almak gerekirse eğer. Hayatımın en iyi "1 saat"lerinden biriydi. Her şey olması gerektiği gibiydi. Bir eksiklik olduğunu zannetmiyorum. Çok güzel bir final hazırlamış senaristler. Özellikle Marcus Crassus ve Spartacus'ün diyalogları muhteşemdi. Crassus'un kinayeli yaklaşımına karşı Spartacus'ün vermiş olduğu cevaplar ayakta alkışlanacak cinstendi.

Tarihteki gibi bir son izledik. Bu da diziyi çok daha gerçekçi bir hale getiriyor tabii ki. Arenada özgürlüğünü kazanmış tek gladyatör ünvanına sahip olan Gannicus'un sonu da çok acı oldu. Gözlerim doldu ne yalan söyleyeyim.  Ama son anında bile o kendine has gülümsemesiyle gönlümde bir kez daha taht kurdu. Crixus'u da kaybetmiştik 2 bölüm önce. Spartacus, Crixus, Gannicus, Oenomaus... Ve daha niceleri. Özgürlük uğruna canlarını feda edenleri unutmak ne mümkün.

Spartacus'ün ölmek üzereyken sarf ettiği sözler de bir hayli etkilemiştir izleyenleri. Ve Agron. Bir kurma karakter olmasına rağmen en sevilenlerden biriydi. İlk sezondaki Batiatus Hanesi'nin yıkılmasında rol alan gladyatörler arasındaydı ve finale kadar bir an olsun yalnız bırakmadı Spartacus'ü, Crixus'la gitmeye karar vermek dışında. Geri döndü nihayetinde ama eski halinden eser kalmamıştı. Yine de son savaşta yer aldı ve Spartacus'ün ölümüne tanıklık etti. Gözyaşı döktü. Ölmedi evet.

Peki en son sahnede Andy'nin karşımıza çıkıp, "I am Spartacus!" demesine ne demeli? İşte bu bitirir adamı. Çok güzel düşünülmüş. Muhteşemdi, muhteşem!

Nasıl anlatsam bilemiyorum. Bir efsane ancak bu kadar güzel sonlandırılabilirdi. Bu dizide öyle ya da böyle emeği geçen ne kadar insan varsa hepsine kendi adıma teşekkür etmek istiyorum. Spartacus efsanesini günümüze taşıdıkları için. Aslında Spartacus'ün mağlup olmadığını vurguladıkları için.

Spartacus'ün de dediği gibi, "Özgür olarak ölmek en büyük zaferdir," sözünü bizlere kanıtladıkları için.