Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Düşler Limanı => Konuyu başlatan: Alorka Greenleaf - 31 Ekim 2010, 16:24:37

Başlık: Bir ses mi duydun yoksa?
Gönderen: Alorka Greenleaf - 31 Ekim 2010, 16:24:37
(http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRRASIJ62jWjePv6gkLG7mSFQUJ9ritO9IUz9brhEKioA_zTys&t=1&usg=__hKafeDXGosZvV3Mg3QBB8e-P130=)

     Renkli bir kutu. Capcanlı. Küçük bir çocuk beliriyor. Gözünde dipsiz bir korku kuyusu. Ama umut yüklü titrek bir ışık da var. Yaslandığı duvar çırılçıplak. Ve buz gibi. Başından göğe bir demir yığını uzanıyor. Sert, ürkütücü ve soğuk bir görüntüye sahip. O demiri ateşleyecek, küçük çocuğun gözlerinde ki ışığı dünyanın nihayetine kadar söndürecek minik bir parça demir daha.
     Minik demir parçasının üzerinde titreyen bir parmak. Belki o parmak sevgi yüklü  şarkılar yazan bir kalem tutmayı hayal etmişti. Ya da tozlu bir tebeşiri tutmayı. Ya da... Ya da...
     Renkli kutu karardı ve söndü. Kirli pencere açıldı. Oda hafiften aydınlandı. Karşıda bir kaldırım var. Kaldırımın kirli taşları üstüne bir çöp yığını bırakılmış. Hayır, hayır!.. Çöp değil. Büzüşmüş bir yaratık var orada. Evet, evet... Bir insan. Yaşlı bir insan. Sanki dünyayı omuzlarında taşımış da o yüzden böyle çökmüş. Ezilmiş. Yıkılmış.
     Derin, kasvetli, umutlu, yorgun bakışlar. Donuk gözler. Hayatının kadını sağ tarafında, hemen önünde oynayan sevimli torunlar, duvarda eski bir düğün fotoğrafı... Böyle bir görüntü hayal etmiştir büyük ihtimal o gözler. Ya şimdi? Sağında kırık ve paslı bir sokak lambası, önünde birbirlerine küfrederek eğlenen ama onu hiç fark etmeyen çocuklar, duvarda yırtık bir kağıt parçası. Üzerinde on altı yaşlarında, güzel mi güzel bir kızın ve kocaman harflerle "KAYIP" yazısının olduğu bir kağıt parçası. Görebildikleri ancak bu kadardı o eski gözlerin.
     Pencere kapandı. Perde çekildi. Loş bir ışıkla doldu içerisi. Etraf sessiz. Birden bir ses! Üstünüzdeki lambalar mı konuşuyor yoksa? "İn misin, cin misin? Çık ortaya!" Peki ne dedi o ses? Bir şeyler mırıldandı. Evet, evet... Şöyle dedi; Bir hayalim var benim. Hıh! İçinizdeki sestir o. Gözlerinizi kapatıp başınızı yukarı kaldırın ve bir kaç saniye öylece kalın. Tamam değil mi? Geçti. Boş verin... (!)

Başlık: Ynt: Bir ses mi duydun yoksa?
Gönderen: Wanderer - 31 Ekim 2010, 16:43:36
Geçmedi... Güzeldi, umarım kimse katılmamıştır. :D