Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Sinema => Konuyu başlatan: mit - 04 Ocak 2011, 18:39:24

Başlık: Cowboys & Aliens (2011)
Gönderen: mit - 04 Ocak 2011, 18:39:24
Başlığı okuyunca insan "Nasıl yani?" diyor değil mi? En azından bana öyle oldu. Ardından da birbirinden bu kadar alakasız iki grubu bir araya getirecek film nasıl bir şey olur diye düşünmeye başlıyor ister istemez. Akla ilk gelen şey ise ucuz bilim-kurgu filmleri oluyor haliyle... Ama durum hiç de göründüğü gibi değil. Önce kadroya bir bakalım.

Yönetmen:

Oyuncular:

(http://lh6.ggpht.com/_GIKy1oGKYGs/TSNEDoak8uI/AAAAAAAAB9w/yKBsAT3bB8g/s512/CowboysAliens_2011_poster.jpg)
Bu kadroyu görünce şüphelerin yerini hafif bir merak ve heyecan alıyor haliyle. Ama asıl heyecan ve merak film için yayınlanan ilk trailerı izlediğiniz zaman başlıyor.

http://www.movieweb.com/movie/cowboys-and-aliens/trailer

Karşımızdaki yapım aslında filmle aynı adı taşıyan ve Platinum Studios (http://Platinum Studios) tarafından yayınlanan bir çizgi-romanın uyarlaması.

Sizi bilmem ama hem kadrosu hem de yönetmeni dolayısı ile ben bu filmden bayağı bir umutluyum. :)

[imdb]http://www.imdb.com/title/tt0409847/[/imdb]
Başlık: Ynt: Cowboys & Aliens (2011)
Gönderen: Richard Fannin - 04 Ocak 2011, 19:35:55
Ayrıca filmin yapımcısının Steven Spielberg olduğunu söylemekte fayda var diye düşünüyorum. Film üzerindeki şüphelerimi kadro, yönetmen, yapımcı üçlüsü şimdilik yoketti.
Başlık: Ynt: Cowboys & Aliens (2011)
Gönderen: Moonshield - 22 Ağustos 2011, 23:07:53
Bu film için şu yorumu yapmıştım;

Bir filmde istemediğim iki şeyi barındırıyor: Kovboylar ve uzaylılar.

Başlık: Kovboylar ve Uzaylılar
Gönderen: LordKunduz - 11 Eylül 2011, 21:39:22
(http://www.vizyonsinemafilmleri.com/wp-content/uploads/2011/08/kovboylar-ve-uzayl%C4%B1lar.jpg)

Çıkış Tarihi: 16 Eylül 2011

Yıllardan 1873, yer Arizona. Geçmişini hiç hatırlamayan bir yabancı (Craig) kendisini Absolution isimli çöl kasabasında bulur. Geçmişine dair tek ipucu, bileğindeki gizemli bir kelepçedir. Kısa süre içerisinde kasabalıların yabancıları hoş karşılamadığını ve kasaba sokaklarında, demir yumruklu Albay Dolarhyde'ın (Ford) emri olmadan kimsenin hareket etmediğini keşfeder.

Fakat ıssız Absolution, gökyüzünden gelen istilacılar tarafından saldırıya uğradığında daha önce hiç bilmediği bir korkuyu yaşayacaktır. Nefes kesen bir hızla gökyüzünden gürültü ve kör edici ışıklarla gelen bu canavarlar, kasabayı allak bulak ederler. Absolution halkının reddettikleri yabancı, artık kurtuluşları için tek umutlarıdır.
Gişede iyi iş yapan filmlerle bilinen sinemacı Jon Favreau, klasik Western'in uzaylı istilası filmleriyle birleştiren, Daniel Craig ve Harrison Ford?lu Cowboys & Aliens'ın yönetmenliğini üstleniyor. Filmin senaryosu ise Star Trek'in (Uzay Yolu) senaristleri Alex Kurtzman ve Roberto Orci ile Damon Lindelof'a ait.

Fragman için buraya (http://www.beyazperde.com/filmler/film-137425/fragman-19217397/) tıklatın.

KAYNAK: www.beyazperde.com

Kişisel Görüşüm : Indiana Jones deyince zaten akan sular durur. Aslında güzel bir konu seçilmiş. Kadro ve atmosfer olarak beni etkiledi doğrusu. Filmin yaklaşık bir yıl önceden fragmanı yayınlandığı için epey bir meraklandım açıkcası. Ne deyim artık heyecanla bekliyoruz :) .