Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kayıp Rıhtım => Radyo Kulesi => Konuyu başlatan: magicalbronze - 31 Ocak 2011, 16:35:10

Başlık: Podcast'ler
Gönderen: magicalbronze - 31 Ocak 2011, 16:35:10
Bundan sonra yayınlarımızı kaçıran arkadaşlarımız için tutabildiğimiz önemli kayıtları bu başlık altında yayınlayacağız. Böylece o saatlerde radyo başında olamayan arkadaşlarımız da programı dinlemiş olacaklar.

Programlara aşağıdaki kutucuktan ulaşabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey kutunun içine bir kez tıklamak. Daha sonra yayımlanmış ve upload edilmiş tüm Podcastlerimiz karşınıza gelecektir.



PODCAST LİSTESİ

- Podcast #1 - Wyern - Kont Dracula

<div><object width="100%" height="90"><param name="movie" value="//www.mixcloud.com/media/swf/player/mixcloudLoader.swf?feed=http%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2FKayipRihtim%2Fradyo-rhtm-wyern-kont-dracula%2F&embed_uuid=fd891b1b-fdda-41f3-80c3-2acad9cb702d&stylecolor=&embed_type=widget_standard"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="wmode" value="opaque"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.mixcloud.com/media/swf/player/mixcloudLoader.swf?feed=http%3A%2F%2Fwww.mixcloud.com%2FKayipRihtim%2Fradyo-rhtm-wyern-kont-dracula%2F&embed_uuid=fd891b1b-fdda-41f3-80c3-2acad9cb702d&stylecolor=&embed_type=widget_standard" type="application/x-shockwave-flash" wmode="opaque" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="100%" height="90"></embed></object><div style="clear:both; height:3px;"></div><p style="display:block; font-size:12px; font-family:Helvetica, Arial, sans-serif; margin:0; padding: 3px 4px; color:#02a0c7;"><a href="http://www.mixcloud.com/KayipRihtim/radyo-rhtm-wyern-kont-dracula/?utm_source=widget&amp;utm_medium=web&amp;utm_campaign=base_links&amp;utm_term=resource_link" target="_blank" style="color:#02a0c7; font-weight:bold;">Radyo Rıhtım | Wyern -  Kont Dracula[/url]<span> by </span><a href="http://www.mixcloud.com/KayipRihtim/?utm_source=widget&amp;utm_medium=web&amp;utm_campaign=base_links&amp;utm_term=profile_link" target="_blank" style="color:#02a0c7; font-weight:bold;">Kayiprihtim[/url]<span> on </span><a href="http://www.mixcloud.com/?utm_source=widget&utm_medium=web&utm_campaign=base_links&utm_term=homepage_link" target="_blank" style="color:#02a0c7; font-weight:bold;"> Mixcloud[/url]</p><div style="clear:both; height:3px;"></div></div>


- Podcast #2 - Wyern - Kayıp Uygarlıklar

- Podcast #3 - Fırtınakıran- Türkiye'de Fantastik Edebiyat ve Türk Yazarları

- Podcast #4 - Fırtınakıran- Distopya

- Podcast #5 - Fırtınakıran- Neden Fantazya?

- Podcast #6 - Fırtınakıran- Fantazyada Kadın

- Podcast #7 - Fırtınakıran - Kötü Kitap/Kötü Okur

- Podcast #8 - Fırtınakıran - Eski ve Yeni Kahramanlar

- Podcast #9 - Fırtınakıran - Masalların Arkasındaki Tarih ve Gerçekler
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Wanderer - 31 Ocak 2011, 17:45:28
Harika, lezzetli bir yayındı. Wyern abimiz başta hafif bi şaşırsa da, muhabbete girdikçe o kadar samimi ve tatlı bir anlatıma kavuştu ki, uyurken bile düşünebildiğim nadir gecelerden birini yaşadım.

İşin kötüsü, drakula ve Hurin'in Çocukları birbirine karışabilir kafamda :D Bir sonraki yayını da heyecanla beklemekteyiz,

Herkesin dinlemesini şiddetle öneririm.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: mit - 31 Ocak 2011, 17:49:59
Vay, güzel bir özellik olmuş bu. Kaçırdığım programlar için hayıflanmamıza gerek kalmadı yani artık :) Programı en kısa zamanda dinleyeceğim, güzel olduğuna eminim.

Teşekkürler Kayıp Rıhtım.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: LegalMc - 31 Ocak 2011, 17:52:55
35. dakikaya kadar dinledim, güzel program olmuş. Neden devamını dinlemedin derseniz sayfayı yanlışlıkla yeniledim, dolayısıyla en başa döndü. Neyse en kısa zamanda devamını da dinlerim inşallah :)

Tebrikler Wyern :)
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Hurin - 31 Ocak 2011, 17:58:35
Dün akşam çok uğraştım girebilmek için ancak giremedim. Yinede farklı bir yolla olsa da dinleme imkanı bulabilmek şahane. Ellerine sağlık Wyern çok güzel bir yayın olmuş.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Wyern - 31 Ocak 2011, 18:17:57
Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Gelecek programıda aynı heyecanla aynı güzellikle yapabiliriz umarım :)
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Madam Vio - 31 Ocak 2011, 19:08:22
Başım ağrıdığından ve podcast'ın ses kalitesi de düşük olduğundan ben de ancak bir bölümünü dinleyebildim yayının. En kısa zamanda devamını da dinleyeceğim tabi. Yine de ellerine, diline sağlık Wyern. Yayınlarının devamını bekliyorum.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: grikunduz - 31 Ocak 2011, 19:23:39
Ne yani şimdi kaçırdığımız yayınları dinleyebiliyormuyuz. Ciddi olamazsınız çok sevindim çok teşekkürler. :)
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Canina - 31 Ocak 2011, 20:40:16
Ses kalitesi gerçekten çok düşük, içeriği her ne kadar tatmin edici olsa da özellikle isimleri pek anlayamadım =)
Başlık: Podcast |Wyern #2
Gönderen: magicalbronze - 04 Şubat 2011, 10:10:44
Mehmet Berk Yaltırık, nam-ı diğer Wyern, Kayıp Uygarlıklar üzerine yaklaşık bir saatlik program yaptı. Oldukça da hoş bir program yapmış. Dinledim ve onayladım.


Programı indirmek için buraya (http://www.archive.org/download/Kayip_Uygarliklar-RihtimRadyo-Wyern_2/kayip_uygarliklar.mp3) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Podcast | Fırtınakıran #1
Gönderen: magicalbronze - 16 Şubat 2011, 18:21:47
Vee geçtiğimiz günlerde site yöneticilerimizden Fırtınakıran'ın yapmış olduğu "Türkiye'de Fantastik Edebiyat ve Türk Yazarları" adlı radyo programının podcasti nihayet yayında!

Üç kısıma ayrılan programın ilk kısmında Türk yazarlarından bahseden Fırtınakıran; İhsan Oktay Anar'dan Alper Canıgüz'e, Yiğit Değer Bengi'den Erbuğ Kaya'ya kadar birçok isim hakkında konuşmuş. İkinci bölüm ise sitemiz bünyesinde kendilerini oldukça sık şekilde gördüğümüz yazarlarımızdan bahsetmiş. Burada da mit'den KoyuBeyazâ, DarLy OpuS'dan Nihbrin'e kadar birçok yazarımızın ismi geçmiş. Son olarak da üçüncü gruba giren, yani daha yazım tarzı geliştirmeden bir hevesle ben yazar olacağım diyerek kendi parasıyla kitap bastıranlardan dem vurmuş!

Buyrun gelin, bu güzide yayını hep birlikte dinleyelim!


Programı indirmek için buraya (http://www.archive.org/download/FantastikKitaplar_Firtinakiran_1/firtinakiran_rihtimradyo1.mp3) tıklayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: KoyuBeyaz - 16 Şubat 2011, 18:54:47
Yalnız şimdi kaçırdığım kısımları dinliyorum da, bu podcast işi gerçekten çok hoş olmuş yahu!
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Bardes - 16 Şubat 2011, 19:56:07
An itibariyle Fırtınakıran'ın yayını dinleyip bitirmiş bulunmaktayım. Dolu dolu geçen, epey bilgilendirici bir yayın olmuş. Tek başına onca zaman konuşabilmek, daha doğrusu konuştuğunu dinletebilmek marifet, ağzına sağlık diyorum :).
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Fırtınakıran - 16 Şubat 2011, 20:50:21
An itibariyle Fırtınakıran'ın yayını dinleyip bitirmiş bulunmaktayım. Dolu dolu geçen, epey bilgilendirici bir yayın olmuş. Tek başına onca zaman konuşabilmek, daha doğrusu konuştuğunu dinletebilmek marifet, ağzına sağlık diyorum :).

Çok teşekkür ederim bu güzel yorum için ve sonuna kadar dinlediğinizden ötürü :). Verdiğim bilgiler ile merak edenlere ya da dinleyen herhangi birine bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana.

Bir de şey, çenem düşüktür, o yüzden konuşunca kısa kesemiyorum :P.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: mit - 16 Şubat 2011, 22:10:16
Muhteşem bir yayın olmuş gerçekten de (Hayır efendim, içinde adım geçtiği için demiyorum!) Soluksuz okudum diye bir tabir vardır ya, ben de soluksuz dinledim resmen. (Desem de siz bana inanmayın, 1.5 saat nefes mi tutulurmuş canım?) Çok keyifli ve bir o kadar da doyurucu bir yayındı. Keşke ben de bizzat orada olsaydım diye kaç kez hayıflandım bilmiyorum. Ve hayır, canlı yayında hesap numarası falan dağıtıp kitabımızı satmaya çalışmayacaktım. Bu haince bir iftira!

Basılı eser konusunda sevgili Hazal'a katılıyorum. Başta Malkavian, DarLy OpuS, Nihbrin, KoyuBeyaz ve Amras Ringeril olmak üzere çoğunuzun bu yolda ilerlemesini ve basılı kitaplarınızı görmeyi çok ama çok istiyorum. İnşallah bir gün o da olacak. Hazal, sen de dahilsin buna.

Başta Hazal olmak üzere tüm ekibe çok teşekkürler...

(Yemin ve Öç için hesap numaralarımız...) :D
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Malkavian - 17 Şubat 2011, 00:49:45
Ben de kayıtları yeni bitirdim. Amma dolu bir program olmuş. O yazardan bu yazara iyi atlamışsın. Fantastik incelemeye doyurmuşsun dinleyenleri. Açıkçası ben senin kadar çok Türk yazar okumuyorum. Okuduklarım var tabi ama amma geniş bir yelpazeymiş bu. Türk yazarlardan en çok hoşuma giden İhsan diye biri var o. mit takma ismi ile bazı forumlarda görülüyormuş kendisi :)

İhsanın daha nice kitaplarını görmek dileği ile yorumumu bitireyim. Ağzına sağlık yayın için de. Her hafta tekrarlanacak zaten artık değil mi?

Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Fırtınakıran - 17 Şubat 2011, 12:03:48
@mit;

Beğenilerin için çok teşekkür ederim İhsan Abi. Umarım dediğin gibi hepimizin basılı eserlerini okuma imkanımız da olacak :). Gönül ister ki sen de o yayında olabilseydin, ama önümüzdeki yayınlarda görmek isterim diyeyim :).

@Malkavian;

Türk yazarlara şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Uzun zaman uzak durdum, fakat okuyunca aslında neler kaybettiğimi acı bir biçimde gördüm :D.

Sana da çok teşekkür ederim dinlediğin ve beğenilerin için :). Bundan sonra müzik yayınımı devam ettirirken her hafta benzer bir konu hakkında da konuşmayı düşünüyorum. Sadece konuşma üzerine olmayan, müziklerin arasına bu tarz konuları sıkıştıran bir program olarak devam etsin diye düşünüyorum.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Berre - 17 Şubat 2011, 17:43:48
Maalesef ki sadece şarkı kısmına yetişebilmiştim o yayınının Hazal ablam [*](ne olaylı vakaydı ama :P)[/*] ve buna da çok üzülmüştüm. Şimdi bunun kaydını dinlemek gerçekten çok büyük bir avantaj oldu bana. Ki eminim sadece bana değil benim gibi bir çok insana...

Ancak şu da var ki; son derece akıcı olan konuşmanın ve samimi üslubunun bizi dış dünyadan soyutlaması yüzünden, yayın sonunda günlük hayata 1.5 saat öncesinden devam etmemize neden oluyorsun Hazal abla ^^ Diline ve emeğine sağlık.

Not: Ayrıca bu yayının kaydında emeği geçen herkese teşekkür etmeyi de kendime borç biliyorum.

Alıntı yapılan: Cahit Sıtkı Tarancı 
...
"Hava kadar lazım,
Ekmek kadar mübarek,
Su gibi aziz bir şeysin;
Nimettensin, nimettensin!"
...

Başlık: Podcast | Fırtınakıran #2
Gönderen: magicalbronze - 22 Şubat 2011, 19:44:15
Ve işte karşınızda, Fırtınakıran'ın geçtiğimiz cumartesi günü yapmış olduğu Distopya temalı program kaydı!


Programı indirmek için buraya (http://www.archive.org/download/Distopya_Rihtim-Rihtim-Firtinakiran_2/distopya.mp3) tıklayabilirsiniz.


Herkese iyi dinlemeler...
Başlık: Rıhtım Radyo | Fırtınakıran - Neden Fantazya?
Gönderen: magicalbronze - 24 Haziran 2011, 11:22:16
Ve nihayet Podcast sorununu çözmüş bulunuyoruz! Artık bundan sonra Chirbit hesabımızdan sizlere podcastlerimizi sunacağız. Hem daha kullanışlı hem de tüm podcastlere, sanki bir twitter hesabıymış gibi ulaşabileceksiniz.

Kısa sürede portalımızda da duyuacağımız bu yeni yerin açılışını, Fırtınakıran'ın Neden Fantazya? Fantastik, Bilim-kurgu ve Türevlerinden Ne Anlıyoruz? konulu Kahramanın Yol Türküsü programlıyla başlatıyoruz.

Haydi hayırlısı!

Bu arada iki tür görüntü görünümle sunabiliyoruz. Siz hangisini tercih edersiniz? Detaylı kutucuğu mu yoksa player butonunu mu? İkisi de şu anda aşağıda bulunmakta. Seçin, oylayın, sizlerin kararıyla devam edelim!






Ve son olarak yeni adresimiz: http://www.chirbit.com/kayiprihtim
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Wanderer - 24 Haziran 2011, 13:45:24
Öbürü çok küçük duruyor bence, ayrıntılı olanını sevdim ben.

Ses kalitesi de şok şokellaymış bu arada. Biraz kısık kalıyor sadece, o da sorun değil anlaşılıyor.

Teşekkürler Rıhtım! Benim gibi radyoya bağlanırken sorun çekenleri düşündüğünüz için. :)
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: mit - 24 Haziran 2011, 17:45:43
Oyum ayrıntılı olandan yana.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Malkavian - 24 Haziran 2011, 17:57:06
Bu podcast'in başında piyano ile çalan müziğin ismi nedir? Ben de küçük olanı sevdim. Friendfeed ortamında da hep onu kullanıyorlar ordan aşina oldum sanırım.
Başlık: Rıhtım Radyo | Fırtınakıran - Fantazyada Kadın
Gönderen: magicalbronze - 29 Haziran 2011, 12:03:18
Fırtınakıran'ın Fantazya Edebiyatında Kadın Olgusunu işlediği program kaydı yayında!

Başlık: Rıhtım Radyo | Fırtınakıran - Kötü Kitap/Kötü Okur
Gönderen: Marius - 18 Ağustos 2011, 18:09:12
Fırtınakıran'ın Kötü Kitap - Kötü Okur adlı programının kaydını sonunda yayınlıyoruz. Diğer radyocuların programlarıda kısa sürede gelecek!


Başlık: Rıhtım Radyo | Fırtınakıran - Eski ve Yeni Kahramanlar
Gönderen: Marius - 26 Ağustos 2011, 17:45:40
Eskinin kahramanları beyaz atlı prensler, parlak zırhlı şövalyelerdi. Mutlak iyiliğin saf temsilcileri.. Ama şimdinin kahramanları eskilerden çok uzak. Dahası, bugünün okuyucusu da eski kahramanları değil, yenilerini tercih ediyor. Anti-kahramanlar giderek çağımızın tercih edilen kahramanları oluyor.

Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Erymnys - 07 Eylül 2011, 09:42:58
Fırtınakıran'ın "Fantazyada Akımlar" podcasti de yayınlanacak mı, yayınlanacaksa ne zaman? Bir de "Bilimkurgu ve Alt Türleri"nin kaydı alındı mı?
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Fırtınakıran - 07 Eylül 2011, 10:35:31
Evet, bilimkurgunun alt türlerinin kaydını almıştım :).
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Erymnys - 07 Eylül 2011, 10:54:41
Evet, bilimkurgunun alt türlerinin kaydını almıştım :).

Şu an boynuna atılıp tüm sana sevgimi vermek istedim sevgili Fırtınakıran... :oyy
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Marius - 07 Eylül 2011, 14:06:17
Evet, bilimkurgunun alt türlerinin kaydını almıştım :).

Ama bana atmamışsın. :P Şimdi Wyern'in programlarından birini düzenliyorum, gönderdiğin zaman bilimkurgunun alt türlerini yapayım.
Başlık: Rıhtım Radyo | Fırtınakıran - Masalların Arkasındaki Tarih ve Gerçekler
Gönderen: Marius - 22 Eylül 2011, 17:11:57
Küçüklüğümüzde tatlı bir rüyaya dalmamızı sağlayan masalların aslında pek de tatlı olmadığını anlatıyor bizlere Hazal Çamur. Çocuklarına ormana bırakan aileler, pedofili bir kavalcı, sapık bir prens ve dahası... Masalların ardındaki gerçekleri öğrenmek için topuklarınızı kesip gelin.


Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Wanderer - 22 Eylül 2011, 19:21:43
Fatmagulün Suçu Ne ile dalga geçiyoruz fakat belli ki torpü yememiþ Uyuyan Güzel masalýndan esinlenmiþ.

Harika bir program olmuþ aðzýna saðlýk Hazal abla. :)

Edit: Masallar ile ilgili program hakkında konuşuyorum.
Başlık: Ynt: Podcast'ler !!!
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Ekim 2011, 13:12:36
İlk mesaja daha etkili ve bundan sonraki tüm yayınların ekleneceği bir Jukebox eklendi.
Başlık: Ynt: Podcast'ler
Gönderen: Wyern - 24 Ağustos 2012, 00:38:26
Son Gulyabani'nin Yeri isimli yayının tüm 2011 podcastlerini rapidshare'e yükledim. Yenileri de sistem izin verdikçe yükleyeceğim. Buradan ulaşabilirsiniz... http://songulyabanininyeri.blogspot.com/2012/07/duyuru-son-gulyabaninin-yeri-yeniden.html
Başlık: Ynt: Podcast'ler
Gönderen: Evis - 25 Şubat 2015, 11:41:10
Dürbünle bakıyordum. İnsanlar Podcast'ler diye bir konuya sessizce giriyor ve yine hiç ses etmeden çıkıyorlardı. Bakayım dedim, burada ne var? Sonra eski radyo yayınlarından bazılarının kayıtlarını gördüm.  Gömü bulmuş gibi sevindim. :) Siz de sevinin, bakın buraya :D
Başlık: Ynt: Podcast'ler
Gönderen: kargasiz - 25 Şubat 2015, 14:45:52
Ben de dün gece başlamıştım bu bölüme, dinlerken uyuyakalmışım. Türk fantastik yazarları idi konusu.
Başlık: Ynt: Podcast'ler
Gönderen: Elendil_XX - 28 Şubat 2015, 17:48:20
Dürbünle bakıyordum. İnsanlar Podcast'ler diye bir konuya sessizce giriyor ve yine hiç ses etmeden çıkıyorlardı. Bakayım dedim, burada ne var? Sonra eski radyo yayınlarından bazılarının kayıtlarını gördüm.  Gömü bulmuş gibi sevindim. :) Siz de sevinin, bakın buraya :D

Aynen, daha önce niye farkedemedim ben bu konuyu.
Meğer burada bir hazine saklıymış. İlk fırsatta hepsini dinleyeceğim! 8)