Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Kurgu Edebiyatı => Fantastik Edebiyat => Gediksavaşları Efsanesi => Konuyu başlatan: DarLy OpuS - 27 Şubat 2011, 20:03:49

Başlık: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: DarLy OpuS - 27 Şubat 2011, 20:03:49
Her bölümde olur, burası da eksik kalmasın diyerek seriden aklımıza kazınan replikleri paylaşmak adına bu başlığı açıyorum.  :)

Seriyi okuyuşumun üzerinden yıllar geçtiğinden dolayı; aklımda bulanık bir cümle kalmış yalnızca. Hangi kitapta geçtiğinden emin değilim, "Büyücü - Usta"da olabilir. Aşağı yukarı şöyleydi:

"Titreyin ve çökün... Çünkü ben, Güç'üm!"

- Pug
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: Cressida - 03 Mart 2011, 16:01:11
"Ben, Tsuranilerin Yüce dedikleri kişilerden değilim.. Benim büyüm bana özgü ve sizin Yüce ve Zayıf Yol tanımlamalarınızla açıklanamaz. Şöyle diyelim ki, ben birçok yolun yolcusuyum."
Macros'un mektubundan
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: Wanderer - 25 Mayıs 2011, 20:38:04
Alıntı yapılan: Büyücü-Çırak
"Bazen bir aileye sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu hayalimde canlandırmaya çalışıyorum."

"Senin ailen var, aptal. Burada öksüz olan benim."

"Bir eş demek istiyorum taş kafalı ve bir gün çocuklar, anne baba değil..."

İlk kitapta, Pug ve Thomas bir şölen sırasında konuşuyorlardı sanırım. Seçimden hemen sonra da olabilir tam olarak hatırlamıyorum ama çok hoşuma gitmişti bu diyalog nedense... :)
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: LegalMc - 20 Haziran 2011, 13:23:33
Gümüşdiken'deki şu benzetme çok hoşuma gitti.

"Jimmy çocuğu inceledi. Ufak tefek bir delikanlıydı, zamanla olacağı erkekten çok bir zamanlar olduğu bebeği andırıyordu..."
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: Wanderer - 28 Haziran 2011, 14:06:16
Evet, bu benim de ilgimi çekmişti. Üstelik o kadar akılda kalıcı bir benzetme ki, son kitapta Jimmy hakkında "Artık çocukluk günlerinin bittiğini fark etmişti." gibi bir tabir kullanıldığında bile insanın yeniden aklına geliyordu.

Jimmy hakkında Gümüşdiken'den beni etkileyen bir sahne daha vardı. Şöyle ki; Gümüşdiken'in olduğu karanlık yapının içinde tuzakların çok basit olduğunu fark edip, asıl tuzağın ne olduğunu düşünmek için olduğu yere oturmuştu. Oradaki soğukkanlılık beni benden almıştı nedense.
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: TheSpell - 05 Ağustos 2012, 13:04:00
Longbow geldikleri yöne dönerek, "Ölüm için zamanın pek önemi yoktur. Ne zaman isterse, o zaman gelir. Öyleyse, neden zihnini kaygıya teslim edesin ki?" dedi.

"Evet," dedi Garret; uzun yüzünden ikna olmadığı anlaşılıyordu. "Gerçekten, neden? Beni kaygılandıran ölümün istediği zaman gelişi değil; tüylerimi ürperten, senin onu davet edişin."
Başlık: Ynt: Gediksavaşları'ndan Akıllara Kazınanlar
Gönderen: Daarlan Gardan - 05 Ağustos 2012, 15:36:54
''Ne yapacaksın?''
''Yapılması gerekeni. Bize sadık olanların önceden uyarılmalarını sağlayacağım. Dövüşmek gerekirse, şaşırtmaca avantajımız olur.'' Bir an duraksadı. ''Martin için yalnızca büyük bir sevgi besliyorum, Lyam, bunu bilmelisin. Çocukken onunla avlanırdım; Anita'yı, Guy'ın muhafızlarının elinden güvenlik içinde kurtarmam da hiç de küçümsenmeyecek bir rol oynadı, ki bunun karşılığını asla ödeyemem. Başka bir yerde ve zamanda, onu memnuniyetle kardeşim olarak kabul ederdim. Ama iş katliama varacaksa, Lyam, onu kendi ellerimle öldürürüm.''
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Tomas tabağını bıraktı ve geğirdi. Bu sesten memnun olmuş görünerek, ''Zorbalar her zaman aynıdır: onları yenip yenememenin bir önemi yoktur,'' dedi. ''Asıl önemli olan onlara kafa tutup tutamamandır.''