Kayıp Rıhtım Arşiv Forum

Liman Kenti => Televizyon => Konuyu başlatan: Baal Adramelech - 21 Mart 2011, 11:05:21

Başlık: Misfits
Gönderen: Baal Adramelech - 21 Mart 2011, 11:05:21
(http://persephonemagazine.com/wp-content/uploads/2011/01/misfits-logo.png)

Tür: Bilimkurgu/Süperkahraman/Kara Komedi
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Wanderer - 21 Mart 2011, 12:30:29
Konu

Wertham'da (kurgusal bir şehir) toplum hizmetinde çalışan bir grup gencin, dolu misali gökten yağan ve ne oluğu bilinmeyen taşlardan kaçarken, üzerine yıldırım düşer. O günden sonra kendilerinde bir tuhaflık oldukların fark eden gençler, çeşitli süper güçlere sahip olmuşlardır. Fakat yalnız değillerdir. Tanıdıkları insanlardan bazıları da çeşitli güçlere sahiptir. Gençlerden Kelly (Lauren Sochav) insanların düşüncelerini okuyabilmektedir. Curtis (Nathan Stewart-Jarrett) heycanlandığında ya da korktuğunda zamanda geri gidebilmektedir. Alisha (Antonia Thomas) dokunduğu insanların seks dürtülerini hareketlendirip kendini arzulatabilmektedir. Simon (Iwan Rheon) ise görünmez olabilmektedir. Eklibin en şımarık ve her şeye lafı olan küfürbaz çocuğu Nathan (Robert Sheehan) ise son bölüme kadar gücünü bilemez.

Sezonun ilk bölümünde, gözetim memurları Toby yıldırıma maruz kalıp onları öldürmeye çalışınca Uyumsuzlar onu öldürür. İlk sezonda kimsenin Toby'e yaptıklarını öğrenmemesini sağlamaktır. Tony'nin yerine, nişanlısı Sally gözetim memurluğuna getirilir. Sally Uyumsuzların söylediklerinden daha çok şey bildiklerini düşünmektedir. Başka bir odak noktası ise Nathan'ın annesi ile kavgası ve evden atılıp sosyal merkezde kalmasıdır. Alisha ve Curtis ise birbirlerine bakarak mastürbasyon yapmaktadır çünkü Alisha'nın gücü Curtis'i rahatsız etmektedir. Birgün Curtis yanlışlıkla geçmişe gider. Geçmişte savgilisinden hiç ayrılmamıştır. Ayrıca geçmişte Simon'ın yanlızlığını ve mutsuzluğunu da görürüz

Kaynak : Wiki.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Vega - 21 Mart 2011, 20:53:13
Daha sadece 1x1'i izledim. Normal süper kahraman dizisi gibi değil de; tam tersi anti-kahraman havası uyandırıyorlar.
Güçlerin kişiliklerle bağlantısı olması çok hoş olmuş. Curtis geçmişindeki hataları düzeltmek istiyor. Alisha artık -nasıl diyeyim- güzelliğinin kölesi olmuş. (en edepli haliyle böyle anlatabilirim sanırım ;D) Simon hep görmezden gelinen yalnız bir çocuk. Hmmm... Nathan'ın gücünü merakla bekliyoruz :D !
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Laughing Madcap - 24 Mart 2011, 00:29:49
(http://1.bp.blogspot.com/-2y5u1APUeqE/TWBChNsuKVI/AAAAAAAAOcE/X4nnk8HopGg/s1600/7.jpg)

2 sezonunu 2 günde bitirdim. Haftasonu olsaydı, bir günde de bitebilirdi. Sonuçta izlenecek toplamda 13 bölüm var.

Dizi hakkında şunu söylemek istiyorum, Heroes yalanmış. Dizinin içinde de bu konuda çok güzel göndermeler var aslında (-Ya başkalarının da süper gücü varsa? -Pff. Saçmalama. Herkesin süper gücü olması bir tek Amerikan dizilerinde olur.) ama ben tekrar söyleyeyim, Heroes yalan.

Bir kere öyle süper gücü olunca hemen dünyayı kurtarmaya kalkışmak yok. Tam tersine, kendi istekleri için kullanmak da yok. Karakterler genel olarak problemli kişiler oldukları için, konu da genel olarak kendi problemlerini çözmek üzerine.

Karakterler demişken, oyuncuların çoğunun ilk projesi bu dizi. Ve buna rağmen oyunculuklar gerçekten çok hoş. Nathan denen bir karakter var mesela, hem ağzına ağzına vurasınız geliyor hem de içten içe seviyorsunuz adamı. Simon var mesela, o bakışları gece görseniz korkarsınız.

Özetle güzel dizi. BAFTA (British Academy of Film and Television Arts - İngiliz Film ve Televizyon Sanatları Akademisi) ödülü almışlar zaten, daha ne olsun.

Bonus;

Spoiler: Göster
(http://2.bp.blogspot.com/-zWRZlO6gcvM/TWBB6uzJogI/AAAAAAAAObM/Xb8hCndHyo0/s1600/13.jpg)
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Fırtınakıran - 11 Nisan 2011, 21:26:49
Nedense Heroes dizisini sevememiştim. İlk sezon ilgi çekiciydi ancak devamı bende bir beğeni uyandırmamıştı. Misfits ise tam tersi etki yarattı.Heroes yalanmış yorumuna katılıyorum bu nedenle.

İlk sezonu bitirmiş olarak şöyle diyim:
Misfits'de şöyle bir şey var (bence); sanki her şey gerçekmiş gibi bölümler ilerliyor. Bir izleyici olarak bende çok gerçekçi bir hava yarattı. Her ne kadar konu "süper güçleri olan bir grup genç" olsa da her şey o kadar doğal ve olağan şekilde ilerliyorki, süper güçleri bile bana çok doğal geliyor. Dizinin konusu ve akışı bu yüzden çok başarılı. Hemen bir süper kahraman olgusu yaratmamaları da gerçeğe çok yakın. Gerektiğinde güçlerini kendi çıkarları için kullanıyorlar ve onları zor duruma sokan pek çok şey yapıyorlar.

Dizinin bir güzelliği de karakterleri. Öyle karizmatik, yakışıklı, güzel gibi klişelere sahip karakterleri yok. Onlar sıradan, tipsiz insanlar :D. Oyuncular da çok başarılı. Hele Nathan, adam doğuştan pislik :D. Simon'ı kim oynuyorsa en az Nathan kadar başarılı. Ondan tekinsiz bir şeyler var gibi. 2.sezon nasıl bilmiyorum ama, ve henüz 1.sezonda bir kötülüğünü görmesek de, geleceğimizin kötü adamı o olursa şaşırmam :). Derinlerde bir psikopatlık seziyorum onda.

Son zamanlarda izlediğim en iyi dizi diyebilirim.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Laughing Madcap - 13 Nisan 2011, 20:10:22
Dizinin sevenlerine kötü bir haberim var;

Rober Sheehan, yani Nathan, 3. sezonda yok. Yapımcılardan gelen resmi açıklamaya göre, sinemada kariyerine devam edecek olan Robert Sheehan diziden ayrılmış. Yerine Rudy diye bir karakter gelecekmiş gruba ve henüz o rolü oynayacak kişi seçilmemiş.

Diziyi götüren, Simon dışında rol yapabilen yegane adamın diziden ayrılması hoş olmadı tabi.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Wanderer - 13 Nisan 2011, 21:13:20
Yapma be! En sevdiğim oydu benim...
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Amras Ringeril - 23 Temmuz 2011, 21:52:07
Sanki Murat Menteş seven ingilizler yapmış gibi diziyi. Özellikle şu sahnenin getirdiği etkiyle böyle düşünmemek zor.

Spoiler: Göster
(http://2.bp.blogspot.com/-zWRZlO6gcvM/TWBB6uzJogI/AAAAAAAAObM/Xb8hCndHyo0/s1600/13.jpg)


Çok eğlenceli.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: DarLy OpuS - 15 Ağustos 2011, 06:26:59
Farklı bir dizi Misfits. Sert mizahı ve müzikleriyle beni kendisine epey bağladı. İlk sezonun finalinde, Nathan harikaydı.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: dekadans - 15 Ağustos 2011, 10:05:33
sadece 2 bölüm izlememe rağmen beni kendine bağladı. bu akşam kalan bölümlere de saldırmayı planlıyorum. Çok başarılı bir yapım.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Moonshield - 26 Ağustos 2011, 20:35:06
Ah, Misfits! Çevremde benden dizi önerisi isteyen (ve istemeyen) herkese "Hala izlemedin mi?!?!" "Pişman olacaksın..." diye çıkışmama sebep olan dizi!

Heroes falanmış kafanızdan atın bir kere. Ki ben Heroes dizisini hiç mi hiç sevmezdim.. Öyle bir şey.

Adından da anlayabileceğimiz gibi bir grup uyumsuz gencin süper güçler kazanmasıyla başlıyor her şey. Hafif suçlardan dolayı toplum hizmeti yapmak zorunda kalan, beş tane baş karakterimiz var ve olaylar onların şimdisi, geçmişi ve geleceği etrafında şekilleniyor.

Bu arkadaşlarımız bank boyarken ve birbirleriyle atışırlarken, birden gök yüzünde garip şeyler olmaya başlıyor ve bunları çarpan şimşeğin ardından ölmediklerini fark ediyorlar. Sonra işler garipleşiyor işte, orasını da siz izleyin!

Ben senarist ekibinin çok zeki olduğunu düşünüyorum, Nathan karakterinin mizahı normal bir mizah değil. İnanılmaz derecede zeki replikleri var, hatta dizide babası bile, "Bu lafları nereden buluyorsun sen?!" diye soruyor.. İlk başlarda uyuz olanlar olabilir ona, ama sonradan dizinin izlenmesinin ana sebeplerinden biri haline geliyor..

Müzikler, hikaye ve karakterleriyle, ha bir de mizahı ile bence olagelmiş en güzel dizilerden biri. İngiliz dehası.

Spoiler: Göster
Nathan son bölümde ölümsüzlüğünü kaybetmişti ve ardından Robert Sheehan da diziden ayrıldı.Bildiğim kadarıyla online bir Vegas bölümü yapacaklar ve Nathan'a o bölümde veda edeceğiz. Yeni sezonda da onun yerine başka bir karakter gelecek, Rudy diye hatırlıyorum ismini, ve bu karakter de oldukça sorunlu olacak: Şizofren. Nathan'ın açığını kapatmak için oldukça renkli bir karakter yaratmışlardır herhalde diye düşünüyorum ama asla benim için eskisi gibi olamaz.. Çocuğumu elimden almışlar gibi hissettim, olmadı bu Robert! Yapmamalıydın bunu!
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: magicalbronze - 04 Ekim 2011, 12:21:43
Spoiler: Göster
Nathan'ın Vegas bölümü ve diziye nasıl veda ettiğiyle ilgili hazırlanan ve internette yayınlanan 10 dakikalık bölümü, altyazılı olarak buradan (http://vimeo.com/29201255) izleyebilirsiniz.

Spoiler içinde spoiler:
[spoiler]Ucunu açık bırakmışlar ama, herkes öleceğini bekliyordu. Demek ki diziye dönme ihtimali hala bulunmakta. Bu da sevindirici bir haber tabii ki. Zira yayınlanan yeni sezon tanıtım fragmanı beni şu an için tatmin etmedi.
[/spoiler]
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: dekadans - 04 Ekim 2011, 14:35:13
Vegas bölümü çok komik olmuş :D Özellikle tavşan olayına çok güldüm. Bu arada fragmanı nerede gördün? Youtube'da falan baktım da bulamadım.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Amras Ringeril - 04 Ekim 2011, 16:09:53
Beğenmedim ben, top sakal yakışmamış.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Wanderer - 04 Ekim 2011, 17:12:41
Top sakal yakışmış, beğendim. Vegas baby!
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: magicalbronze - 04 Ekim 2011, 17:51:08
Bu arada fragmanı nerede gördün? Youtube'da falan baktım da bulamadım.

Fragmanı Dailymotion'da izledim, buraya (http://www.dailymotion.com/video/xl5sfc_misfits-season-3-official-trailer-secret-ending-to-vegas-baby_shortfilms) tıklayarak sizler de izleyebilirsiniz.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Moonshield - 08 Ekim 2011, 22:24:17
Online episode Vegas Baby çıkmıştır. Türkçe alt yazılısını misfits turkiye sayfasından izleyebilirsiniz..
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: DarLy OpuS - 08 Ekim 2011, 23:04:47
10 dakikalık bölümde bile ne çok sırıttım öyle... Bu adamı çok arayacağım gibi.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: dekadans - 01 Kasım 2011, 10:10:07
Yeni sezonun ilk bölümünü dün gece izledim. İlk iki sezonu biraz arattı bana açıkçası ama yeni karakteri tanıtmak için böyle bir bölüm yapıldığını düşünüyorum. Bu sezonun önceki sezonlardan farkı, biraz daha ciddiyet içeriyor olması. O da Nathan karakteri diziden çıkınca haliyle gerçekleşmiş bir şey gibi geldi bana.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: DarLy OpuS - 05 Kasım 2011, 17:31:52
3x1 ile dizi biraz ciddileşmiş gibi, evet. Ben yeni karakteri sevdim. Misfits kan kaybetse de beni peşinden sürükleyecek kadar iyi şu an, devam edeceğim.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Baal Adramelech - 15 Kasım 2011, 08:47:41
O kadar bok-püsür muhabbeti geçiyor ki komik gelmiyor artık. Komik olması gereken yerleri atlaya atlaya izliyorum son 2 bölümdür.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: DarLy OpuS - 18 Kasım 2011, 00:40:00
"3x2'nin ana teması nedir?" deseler, hiç düşünmeden seksti, derdim. Bu kadarına gerek var mıydı, emin olamıyorum bir türlü. Rahatsız edici bir bölümdü.

3x3 ile neyse ki eski Misfits havasına yaklaşıyoruz. Çizgi roman tadı hoştu. Önceki bölüme göre kat kat beğendiğimi söylemeliyim.

Küfrü ve argoyu severim; ama beni bile düşünmeye itecek kadar fazla kullanılan bu sokak ağzı, kimilerine fazla gelebilir. Uyarayım.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: DarLy OpuS - 24 Kasım 2011, 02:33:40
3x4, iyice gözümden düşmeye başlayan diziyi gittiği yerden alıp göklere çıkardı. Kesinlikle efsane bir bölümdü. Önceki bölümde eski havasına yaklaşıyoruz, demiştim. Ancak bu bölümde bambaşka bir hava vardı, lütfen böyle devam etsinler!

Sanırım senaristler de artık işi bu kadar bel altına vurarak kotaramayacaklarını anladılar ve hakkıyla işlerinin başına döndüler. Nathan'ı falan aramadım hiç. Şahane!
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: magicalbronze - 24 Kasım 2011, 20:26:05
3x4 cidden sağlam bir bölümdü. Hem biz hem de dizi kendine geldi. Böyle devam etsin.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Wanderer - 20 Aralık 2011, 16:21:28
3x8 Acayip sağlam bölümdü.

Spoiler: Göster
Sezon finali miydi, yoksa dizi finali mi anlamadım. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Elijah - 12 Şubat 2012, 03:24:20
Bu dizi bayağı bir klişe. Hayır, bu dizi doğal. Hayır hayır bu Süpermen!

İlk sezonu iki günde bitirdim. Biraz sezonun kısalığından, biraz da bağımlılık yarattığından.

Diğer dizilerden oldukça farklı bir havası var. Sanki 5 kişinin günlük olaylarını izliyormuşsunuz gibi. Ne bileyim, o kadar süper kahraman muhabbeti çok sıradan ve normal gibi geliyor insana. Bağımlılık yaratıyor izledikçe izleyesiniz geliyor. Zaten son bölüme gelmeden indirmeye başladım ikinci sezonu.

Süper güç kavramını da iyi işlemişler. Alışılmadık güçler değil, hatta sıradan “süper” güçler. Zaten uçma, alev çıkarma, duvara tırmanma falan olsaydı aynı keyfi alamazdınız. Güçlerinden memnun değiller, gerekirse hiç sahip olmamayı dilerler. Tabi, Nathan dışında. Güçlerini diğer kahramanların aksine, kendi çıkarları ve sorunları üzerine kullandıkları için dizi sıradanlaşıyor. Tabi buradaki sıradanlaşmak sıkıcılıktan çok, özgünlük.

Bu diziyi sevmemin en büyük sebebi de karakterler tabi ki. Hepsi iyi niyetli ve normal İngiliz gencinin sahip olduğu sorunlara sahip. Güçleri bu sorunları çözmelerine yardım ederken, aynı zamanda yeni sorunları da beraberinde getiriyor. Fakat dördünün tek sorunu Nathan var, o süper güçlerle bile çözülmüyor. Simon diye biri de var, tanıdığınız en utangaç kişinin on katı kadar utangaç, aynı zamanda içinde iyi ruhlu psikopat bir herif yatıyor, o ayrı.

İlk sezon hakkında,1x4 bittiğinde tek düşündüğüm senaristin sıkılmış olması ve biraz oyun oynamak istemesi oldu. Boş ve çarpıcı bir bölümdü. Aslında tam boş değildi, karakterler hakkındaki bazı soruları aydınlatır nitelikteydi.

Ayrıca Nathanın 1x6’nın sonunda yaptığı o konuşma, beni en az Charlie Chaplin’in Great Dictator konuşması kadar etkiledi. Tüylerim diken diken oldu.

Spoiler: Göster
 She's got you thinking this is how you’re supposed to be. But it's not. We're young. We’re supposed to drink too much. We're supposed to have bad attitudes and shag each other's brains out. we are designed to party. This is it. Yeah so a few of us will overdose, or go mental. But Charles Darwin said ‘You can't make an omelette without breaking a few eggs.’ And that's what it's all about - breaking eggs - by eggs, I do mean, getting twatted on a cocktail of class as.

If you could just see yourselves. It breaks my heart. You're wearing cardigans. We had it all. We've fucked up bigger and better than any generation that came before us. We were so beautiful! We're screw-ups. I am a screw up. And I plan to be a screw-up until my late twenties, or maybe even my early thirties. And I will shag my own mother before I let her or anyone else take that away from me!"

Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: LegalMc - 29 Ekim 2012, 20:55:31
İşi romantikleştirirsek Misfits'teki bu yaprak dökümü kalbimi kırmaya başlıyor. Önce Nathan gitti, diziye devam etmemeyi bile düşündüm. Şimdi Nathan'dan sonra en sevdiğim karakter olan Simon da gitti. Giderken Alisha ve Kelly'i de götürdü. Ama işe bakın ki, 4. sezonu heyecanla bekledim.

Yeni karakterler hakkında konuşmak için çok erken, ilk bölümde onları tanıtacak fazla bir şey olmadı. Yine de şunu söyleyeyim, Simon'ı aradım ben.

Rudy ise Nathan'ın silueti olarak görevini yerine getirmeye devam ediyor. Daha ilk bölümden beni baya güldürdü. 3. sezonda gerçekleşen en güzel şeylerden biriydi Rudy. Bu sezon da bizi güldürme görevini tek başına yüklenecek sanırım. Şu yeni çocukta da var bir şeyler sanki ama, göreceğiz.

Lafın özü, Misfits geldi, ama bomba gibi gelemedi.

Nathan gitmeseydi efsane olurdu bu dizi.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Arthur515 - 29 Ekim 2012, 21:27:48
Dizi izlediğim sitede sürekli görüyordum bunu konusunuda burada okudum.Walking Dead dizisinde güncele gelince Misfist'e de başlayacağım teşekkürler :)
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: E0nwe - 29 Ekim 2012, 22:55:28
Heyecanla beklediğim yeni sezona başlamış bulunmakta..
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: Elijah - 14 Kasım 2012, 21:02:52
Yeni sezonun 3. bölümünü izledikten sonra,  bu diziye neden bayıldığımı tekrar hatırladım. Tabi ki ellerinde kalan bir avuç izleyiciyi tutmak için yapılmış seks sahneleri değil de, son on dakika beni benden aldı. En can alıcı sahnelere de "They All Dead" konulunca, bize sadece oturup mest olmak kaldı. Çok fazla dizi izlemem ama şimdiye kadar gördüğüm en orjinal ve en ilginç dizi diyebilirim. Absürd kelimesi hafif ve küçümseyici kalıyor bu dizinin yanında. Öyle işte.

Neyse, sonuç olarak bu yeni jenerasyondan hala umudum var, ortaya hala güzel şeyler çıkabilir. Tıpkı Nathan'ın efsane konuşması, ya da Simon'ın hüzünlü paradoksu gibi.

Bu arada Kelly'nin kulaklarımızın tüm pasını pisliğini temizleyen aksanının yokluğunu, yeni karakter Finn'in alışılmadık Irish[*]sanırım[/*] aksanı kapatmış. Married'e "marid" diyor. Gerçekten.
Başlık: Ynt: Misfits
Gönderen: LegalMc - 14 Kasım 2012, 21:45:39
Bu arada Kelly'nin kulaklarımızın tüm pasını pisliğini temizleyen aksanının yokluğunu, yeni karakter Finn'in alışılmadık Irish[*]sanırım[/*] aksanı kapatmış. Married'e "marid" diyor. Gerçekten.

İngiliz aksanı kullanıyor aslında. Liverpool aksanı imiş hatta, Scouse diye geçiyor.

Ekleme: Biraz video izledim Scouse ile ilgili de, benzetemedim ben aksanları. Çoğu kişi de Scouse diyor.