Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - veritas

Sayfa: [1]
1
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: Dagor Dagorath
« : 08 Şubat 2010, 21:28:07 »
Turin haricinde tüm insanlar İkinci Şarkı'nın gücünün dışında kalacaklar yani bu doğruysa? Bu kısa ve açıklayıcı yazı kendisini ve Ragnarok'u düşündürmek bir yana bana kara kılıcın aslında ne olduğunu düşündürttü. Melkor'u öldürebilecek kadar kudretli. Belki çeliğe, cansız cisimlere ve silahlara gereğinden fazla anlam yüklüyoruz ama yazar elinden çıkmış bir 'kurgu' olduğu için sembolik olduğunu düşünmeden edemiyorum. Lance of Longinus (Longinus'un Mızrağı) geldi aklıma ister istemez. Ardından Michael Moorcock tarafından yaratılmış fantazi kitaplarında Melniboné’lu Elric adlı albino kral tarafından tutulan siyah ve üzerinde alışılmadık rünleri olan, efendisi ile konuşan bir kılıç yani Stormbringer. Ancak Stormbringer 1960 ortalarında Londra'lı yazar tarafından ele alındığında Orta Dünya çoktan 1955'te ele alınmıştı. Ancak karanlık, efendisi ile konnuşan, uğursuz ve kudretli kılıç konsepti gittikçe daha fazla eserde ele alındı. Stormbringer sadece bir başlangıçtı ve Turin'in kara kılıncından (malum, elfler ve Silmariller yeterince ilgi çekiciydi ve spotları onun üzerinden almaya yettiler) daha verimli bir ürün oldu. Melkor'un sonunu getirmesi, ingilizce olarak yayınlanmış olmasına rağmen belki kurgunun en şiirsel anlatım ile (malum, adam öldü) yeterince bütünlenememesi yüzünden diğer her şeyi gölgede bırakamamış olmasını ve benim 'bunu' şimdi buradan öğrenmiş olmam aslında genel fantastik edebiyat tarihi için üzücü bir durum. Belki nasıl Lotr seksenlerde doruğa ulaştıysa The History of Middle-Earth'te gelecek on yılın sonunda hak ettiği gibi değerlenir.

2
Sinema / Ynt: Sherlock Holmes
« : 27 Ocak 2010, 22:14:44 »
Çoğu yorumcu filmin bilindik orijinal Sherlock ile alakası olmadığını savunuyor. Botanikten tıbba, optikten psiklojiye her bilim dalında söyleyecek bir şeyleri olan birisi olması gerekirken çok sığ bir karakter işlenmiş. Benim filmi sinemada izlememeye iten kısım ise Sherlock'un her zaman kılık değiştiren birisi olması gerekirken filmde bunun da atlandığı. Başka bir karakter olmuş, beyninden önce yumruklarını konuşturan bir dedektif gibi duruyor yorumlara bakınca. Objektif bir yorum beklerim siteden izlemiş birilerinden. Guy Ritche hayranıyımdır ama Sherlock'un Sherlock olmaması kötü bir dezavantaj.

3
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi Kitap?
« : 25 Ocak 2010, 18:36:53 »
Bence bir değişiklik yap, herkes onun orijinalliği aşikar olduğu için kara koyun derken sen sürüden ayrıl ve dağ tepe farklı fantastikleri ara. Neil Gaiman eserlerine yönel mesela.

-Mezarlık Kitabı, diyorum ben... ama geç kalmışm tabi ^^ hobitin hayırlı uğurlu olsun.

4
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 25 Ocak 2010, 18:31:07 »

Tamam o zaman bunu soruyorum bende.

5
Televizyon / Ynt: House M.D.
« : 24 Ocak 2010, 19:18:35 »
Ben de izliyorum House M.D.'yi (medical doctor anlamına geldiğini öğrenmem zaman almıştı  :hemk ) Hugh Laurie kadar mükemmel kaç oyuncu var koca endüstride? İki elin parmaklarını geçmez. Tıbbi terimler ve içerik arasındaki dengeden, izleyicinin neyi sevdiğinden falan bahsetmişsiniz: sokaktaki Ayşe nine hangi ilacın bel ağrısına iyi geldiğini merak eder. Koca koca kadınlar kadın programı adı altında beyin yıkama şovlarını bu yüzden izlemiyor mu zaten, her defasında bir doktor oluyor. Dahiliyeci, nörolog, çocuk doktoru vs yığıyorlar. İnsanlar ikisini de seviyorlar bence. Hem tıbbi zamazingo hem de komik kısımları ilgi çekici.

6
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 24 Ocak 2010, 18:55:39 »
Nodame Cantabile'mi acaba? Kız gerçekten Nodame'ye benziyor "GYABOOO!"  ;D

Sayfa: [1]