Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Alorka Greenleaf

Sayfa: [1] 2 3 ... 40
1
Sinema / Ynt: Fetih 1453
« : 06 Ocak 2012, 22:15:57 »
...

Ayrıca şunu belirteyim hiçbir Osmanlı padişahı bir şehirde üç aydan fazla durmazdı. Bu yüzden harem olayları falan boş. Ha haremde olanları biri kaleme alıyorsa bilemem. Adam İslamiyet'in öncüsü, tüm dünya adamı izliyor. O da gidip müslüman olmayan veya eşi olmayan biriyle aşk yaşıyor. :) bkz: 'Klavyeci Tarihçi'
Başlangıcı yaptığı için arkadaşımıza gümüş terlik ödülünü veriyoruz. :) Yapma, etme. Gözünün çapaanı yiyem. :D

2
Sinema / Ynt: Fetih 1453
« : 06 Ocak 2012, 17:56:23 »
Bazı efektler kötü gibi. Ama yine de başlangıç için mükemmel. Yalnız korktuğum "Klavyeci Tarihçiler" coşacak yine. Harem, cariye sahnesi var. :)

3
Güncel / Darth Vader Başka Bir Galakside!
« : 03 Ocak 2012, 23:18:16 »
Yüzüklerin Efendisi'nde Gandalf, Star Wars'ta Darth Vader karakterlerinin savaş sahnelerini canlandıran kılıç ustası hayatını kaybetti.

İngiliz Eskrim Akademisi, Bob Anderson'un, yeni yılın ilk gününde 89 yaşında hayata veda ettiğini açıkladı.

"Yıldız Savaşları" üçlemesi ve "Yüzüklerin Efendisi" serisindeki savaş sahnelerinde rol alan Bob Anderson, 1952 yılında Olimpiyat Oyunları'nda eskrim dalında İngiltere'yi temsil etmişti.

David Prowse'ın oynadığı Darth Vader karakterinin dövüştüğü sahneleri asıl canlandıranın Anderson olduğu biliniyor.

Anderson, "Rusya'dan Sevgilerle", "Zorro Efsanesi" ve "The Hobbit" filmlerinde de kılıç ustası veya eğitmeni olarak çalışmıştı.
_CNN Türk_

4
Düşler Limanı / Ynt: Ön Sevişme
« : 03 Ocak 2012, 23:00:41 »
Güzel. Çok seviyorum kafiyeli düz yazıları. :) Devamı olacak mı?

5
Düşler Limanı / Çerçeve ve Cam ve Düşler
« : 03 Ocak 2012, 22:55:11 »
Çerceve ve Cam ve Düşler
   Ne kadim bir kapıdır pencere! Kuru kuru pencere nedir diye anlatmak değil niyetim. Lakin illa kurusu da olsun istersen şöyle derler: Önceleri evlerinde sıcaktan bunalanlar deldiler evlerinin duvarlarını. Tabi yetmedi insanlara sıcak bölgeler. Soğuklara taşındılar. Bu sefer de ışık istediler. Yine deldiler duvarları. Ama "Işık olsun, soğuk olmasın." dediler. Ve o duvardaki boşlukları örtmeye başladılar. En nihayetinde pencereler yerleşti hayata.
   Fakat bir de başka türlüsü vardır. Pencerenden uzaklara bakarsın ve dalarsın düşlere. Kağıdı kalemi alırsın düşlerine ve çizersin kendi hayalini. Açsan tokluk istersin. Hüzün varsa zihnini kaplayan eğer, mutluluk serpersin üzerine. Ya da en basitinden buğulanmışsa camlar, adını yazarsın parmaklarınla. İstersen yanına bir kalp ile başka bir isim.
   Belki de Bill Gates de bakıyordu penceresinden bir gün. Düşlerindeki kağıda önce bir pencere çizdi. Sağ üst köşesine bir çarpı işareti koydu. Sonra da yetmedi tek pencere ve çoğalttı onları. Ardından ortalığı kasıp kavuran pencereler yayıldı tüm dünyaya. Bilgisayarlar için işletim sistemi kurdu. Milyonlarca insan o pencerelerle dünyayı dolaştı. O, penceresinden bakarken düşlerine bir pencere çizdi ve onu asla unutturmayacak pencereleri oldu.
   Peki senin penceren hangi düşlere açılıyor? Hiç sordun mu bunu kendine? Eğer hala yoksa çervelenmiş camın, yazık ediyorsundur kendine. Havasız kalırsın. Boğar seni kendi nefesin. Körleşir ışıksız kalan gözlerin. Hiç bir rengi farkedemezsin. Ne kuş cıvıltıları duyarsın, ne de çığlıkların ulaşır başkalarına. Peki kalbinin istedikleri? Onlar nasıl çıkar ortaya? Ruhun kalmışsa penceresiz, nereden akarlar?
   Sakın mahrum etme kendini bu güzellikten. Cilası dökülmüş olsun tahta çerçevesinin. Plastik olsun ya da. İstersen de pembe panjurları olsun. Hiç önemli değil, kırık olsun camları. Ama mutlaka olsun.. Bazen arkadaşlarınla bak oradan, bazen de sen bak onunkinden. Birlikte dalın düşlere. Kederlen. Sevin. Bazen masum hayaller kur. Bazen de çılgın fikirlerle parıldasın gözlerin. Bir tane yetmezse yenisini aç. Aç pencereni ve kur düşlerini.


"Penceremden Düşler" temalı bir yarışma için yazdım. Yazıyı bitirdikten sonra fark ettim ki resim, şiir ve öykü kategorileri var. Bunu öyküden sayarlar mı bilmiyorum. Ama bence güzel bir şeyler yazdım bu sefer. :) Lütfen okuduktan sonra yorumlarınızı eksik etmeyin. Hatalarımı ya da önerilerinizi gerçekten bilmek isterim. Düzenler öyle yollarım. :)

6
Yazarlar / Ynt: J.R.R. Tolkien
« : 03 Ocak 2012, 16:47:15 »
Çok merak ediyorum. O hiç olmasaydı beni "Yüzüklerin Manyağı" diye değil de ne olarak çağırırlardı? Ya da o bana Fantastik Edebiyatı sevdirmeseydi  ben de mi Harry Potter okuyana "Çocuk musun sen be?" diyecektim? Ya babam pasta yapmayı nereden öğrendi? Önemli sorular bunlar...
İyi ki Doğdun Üstad!
Spoiler: Göster
Bunlar da pastalarımız olsun. :)


Ben bunu yiyemem gerçekten.

7
Ben de oynamak istiyorum yaa!! :D

8
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 02 Ocak 2012, 21:28:09 »
Evet. Son zamanlarda reklamlar iyiden iyiye önem kazandı. Adamlar çok önemsiyorlar. Mesela Taşkın Abi'li TTNet reklamları yapılırken gişe rekorları giren komedilerden daha çok önemseniyor yapım aşamasında. TTNet'in Ceza'lı reklamı da güzel. :)

9
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 02 Ocak 2012, 16:43:06 »
Reklam olacak ama güzel şakı yahu.
Coca-Cola Yeni Yıl

Yeni umutlarla her güne başla,
Bazen kaybettim sanırsın,
Bazen de zorlaşır zaman, sevgiden kaybolmayan, hadi gülümse...
Her yeni yıl senin için yeni bir umut, bir arada artar mutluluk.
Elele artar mutluluk!..
YouTube

10
Duyurular / Ynt: Yeni yılınız kutlu olsun!
« : 02 Ocak 2012, 14:57:46 »
2012 yılının tüm İslam aleminde hayırlara vesile olacak feyizli bir sene olması dileğiyle.

/sigh
/The Man who describes himself as a cool, a modern, a star. [*]everyf***ingtime[/*]

11
Duyurular / Ynt: Yeni yılınız kutlu olsun!
« : 31 Aralık 2011, 23:17:34 »
Sizin gibi değerli bir abinin ve diğer tüm Yolcuların yeni yılı kutlu olsun. Bakalım 2012 de neler göreceğiz Rıhtım'da. İlginç konular, tuhaf kavgalar, değişik kullanıcılar, tıvaylayt-antitıvaylat kavgaları, tikiler, ayıq'lar... Yeni türeyecek ırkları merakla ve sevgiyle bekliyoruz. :)

12
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 30 Aralık 2011, 16:37:33 »
Gandalf değişir diye korkmuştum. Korkulan olmadı. Frodo ne alaka anlamadım. Hobbit'i okuyorum ama kitap bitecek daha rastlamadım. Yalnız bu arada Elijah Wood "Im 30 now." mı dedi ben mi yanlış duydum?

13
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 25 Aralık 2011, 00:18:33 »
Ata Demirer-Tek Kişilik Dev Kadro 2

Ata Demirer,yine kendi üslubuyla konuyu çok güzel işledi ve aileme ve bana eğlenceli bir 1.30 saat geçirtti.TKDV 1'i izlemiş ve beğenmişseniz bunu da beğenirsiniz kanaatindeyim.
Gece gece canım sıkıldı. Öneri için buraya bakayım dedim. Pişman da olmadım hani. Sonlara doğru sıkıcı olmaya başladı ama güzeldi yani. :D Teşekkürler. :)

14
Harry Potter / Ynt: "Harry Potter" Çizgi Roman Olursa!
« : 22 Aralık 2011, 15:31:32 »
Erdil Yaşaroğlu kokuyor. :)

15
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 21 Aralık 2011, 18:32:52 »
Spoiler: Göster

Toy Story-3
Hep "Amaaan! Bozmuşlardır kesin." deyişim yüzünden izlemeyi ertelemiştim. Ama çok yanılmışım. Gerçekten güzeldi. Ve çok eğlenceli. 8/10 (2 puanı niye kırdıysam. :S )

Sayfa: [1] 2 3 ... 40