Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Akuma_Blade

Sayfa: [1] 2 3 ... 7
2
Çizgi & Anime / Ynt: Gundam
« : 14 Temmuz 2011, 23:52:15 »


Gundam için 2 yeni proje açıklanmış efendim. İlki Eylül ayında yayınlanmaya başlayacak Gundam AGE isimli ve küçük yaştakileri hedefleyen yeni bir A.U. iken diğeri Gundam'ın 32 yıl önceki ilk serisinden 10 yıl önce tefrika edilmeye başlanan Manga adaptasyonu esas alınarak 2012'de baştan yayınlanacak bir silbaştan remake. Yayın tarihi henüz açıklanmadı ama bu haberi duymak bile fazlasıyla yeterli. İnanıyorum ki, efsanevi ilk seriyi yapım yılı dolayısıyla hala izlememiş olanlar / izlemek istememişler için -eğer hala kendilerine saygıları varsa!- artık kaçacak bir delik kalmamış durumda olacak!

İlk klasik seri derken kasttettiğim buydu şu arada : http://www.youtube.com/watch?v=ANxmLjiaOyM

3
Çizgi & Anime / Ynt: Uchuu Senkan Yamato
« : 14 Temmuz 2011, 23:40:04 »


Live Action film geçen hafta çıkınca baktım kimse çevirmiyor, oturdum çevirdim efendim, link:

http://akumablade.blogspot.com/2011/07/uchuu-senkan-yamato-2010.html (Mümkünse reklamlara abanalım!)

Orjinal kurgu 3 sezona ve yarım düzine filme yayılan geniş bir külliyat olduğu için yapımcılar yeni nesle de bunu 2 saatlik sınırlı sürede anlatabilmek için yapılabilecek tek yolu yani A.U. yaratma yoluna gitmişler. Normalde karakterlerin cinsiyetlerinin ve motive'lerinin değiştirilmesine varan değişimler yapılmış olsa da (Bunun son noktası Dessler ve "spacenoid" olması gereken diğer tüm Gamilas'lıların Borg ırkına devşirilmesi idi) son sahne itibariyle son on yıldır bir eşini daha nadiren gördüğüm uğraşılmış özel efekler, konsept çalışmaları ve müzikal başarı bu uyarlamayı hayli başarılı bulmamla sonuçlandı. İndirip izlemek için bu yazıyı okumakla vakit kaybetmemeniz gereken bu ortalamanın hayli üstü kalitede 2 saatlik görsel şölen ve nostalji hissiyatı anma anlamındaki bu filmi Yamato efsanesini bilen bilmeyen herkese önerebilirim.

Film hakkında şu kısa Spoiler'siz video en azından ne standartta birşey göreceğiniz konusunda fikir verecektir: http://www.youtube.com/watch?v=DSRfIy6fU8c

not-1: Son sahnede Aerosmith hayranları için bir süpriz var. Kim düşünmüş etmişse kutlamak istiyorum. Harika!

not-2 : Konu Yamato'dan açılmışken ayrıca belirteyim, 1974 yapımı ilk seri 2012 imkanlarıyla sıfırdan yapılarak yeni nesle sunulacak. Henüz yayın tarihi belli olmasa da izlemek için sabırsızlanıyorum!


4
Çizgi & Anime / Ynt: Welcome to the NHK
« : 14 Temmuz 2011, 23:27:23 »
Romanı henüz okumadım ama romana daha yakın olduğu söylenen Manga'yı bitirdim, söyleyebileceğim şey eserin özellikle son 3/1'lik kısmının Anime'den farklı olduğu. Etrafımdan gözlediğim kadarıyla insanlar Manga yorumundan sapan serileri sevmiyorlar genel olarak. Ama ben arada -kanımca- orjinali aşan adaptasyonları (Ghost in the Shell gibi) arada derede de olsa mutlaka görebileceğimize inanıyorum ve Anime serisini Manga'dan "çok daha steril" olması dolayısıyla sevdim, gerçi Manga'nın da Anime yorumunun da konudan daha ziyade kurgu farkları var. TV serisinde gördüğümüz şey en ziyadesinde "rüya ve komplo" ikilemiydi. Yani Tatsuhiro'nun sığındığı rüyaları ve bir noktadan sonra üzerine üzerine gelmeye başlayan hayatın kendi sıradanlığında boğucu hadiselerdi. Manga yorumu ise Hitomi'nin (ki gerçekten de TV serisindeki rolü çok ön plana çıkartılmamıştı) rolünü daha azaltıp Misaki'nin TV serisinde anlatılmayan dramına daha çok odaklanılmış. Bu ve özel isimlerin daha rahatça kullanılması (Nadia, Gundam ve Evangelion ilk hatırladıklarım) dışında Tatsuhiro'nun bir noktada kontrolden çıkmaya dek vardırmasını görmemiz (Manga'nın iç kaldırıcılığı dışında hiçbir katkı yapmayan bir sahnede David Carradine'ı anıyoruz!) Anime ve Manga'yı aynı kulvarlarda değerlendirememe sebep olmakta. Ki Anime serisinde yönetmen kurgusu olarak gördüğümüz çoğu espri ("Defolun kaltaklar!" gibi efsane birçok sahne) Manga'da bulunmamakta.

Bir "Welcome to the God" kısmında yakalanan kurgu başarısı Manga versiyonunda hissedilmiyor bile.

Dediğim gibi romanı okumadım ama Manga'yı kişisel zannımca TV serisinden çok sonra okumanızı ve mümkünse TV serisiyle karşılaştırmadan düşünerek değerlendirmenizi önereceğim. Sonuca gelirsek, Manga yorumu Seinen türünde görmek istediklerimizi bazen gerçekten üst üste sunmayı başarabilse de genele baktığımızda birçok sahnede gerçek hayatın itici yanlarına fazlaca takılıp bir "rüya ve komplo" hikayesi olmaktan ayrılması ile serinin yarattığı atmosferin mevkisinden çok uzaklarda bir yerde misyonunu tamamlamakta.

5
Çizgi & Anime / Ynt: Usta Umanosuke'yi Kaybettik...
« : 02 Temmuz 2011, 01:44:18 »


Konuyu up'lamak gibi olmasın ama bu büyük ustayı neden çok ayrı bir yerde anmamız gerektiği için : buradan



Umanosuke Iida ustanın tamamlayamadığı son çalışması Towa no Quon, 6 filmlik bir serial haline getiriliyor olduğundan sizi haberdar etmiş olabilirim. İlk film 18 Haziran itibari ile Japonya'da gösterime girdi. Şuradaki adresten Towa no Quon için ahzırlanan 25 dakikalık bir dökümanteri izleyebilirsiniz.

6
Çizgi & Anime / Ynt: Gundam
« : 02 Temmuz 2011, 01:36:51 »

7
Çizgi & Anime / Ynt: Hangi animede olmak isterdiniz?
« : 26 Haziran 2011, 13:48:25 »
Tabii ki bu sorunun benim için tek cevabı Mobile Suit Gundam
Bu dünyayı değiştirmek için savaşmak ve ölmek, en azından yaşanan zamanda değişiklikler yaratmak, bu zaman üzerinde başarılamayacaksa bile gelecek nesillerin yaşayacağı olasılıkları değiştirmek için.

8
Keenu Reeves'in ismi bu kez Akira filmi ile ilgili geçmiş.

http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-05-17/website/keanu-reeves-passes-on-akira-most-of-staff-let-go

Tabii haberde "kesinleşmiş birşey yok, ön prodüksiyon safhasına bile geçilmedi" diye ayrıca vurgulanıyor.

9
Warner Bros'un Akira'nın prodüksiyonunu resmen başlattığı yönde bir haber yok yanılmıyorsam. Cobra'nın ise bu kadar damdan düşer gibi -hem de böyle bir prodüksiyon olacaksa bile izni alınması gereken ilk kişi olan Osamu Dezaki öleli bir ay bile geçmemişken- ne oyuncu ne de stüdyo bilgisi basına açıklanmadan sanki film bitmiş de post prodüksiyonu yapılır gibi iddialı cümlelerle açıklamalar yapılıyor olması burnuma pek hoş kokular getirmiyor. Hatırlarsanız daha hayatında tek uzun metraj film çekmemiş, bar filosofu görünüşlü bir arkadaş Voltron'un (dipnot: Voltron bir anime değildir. Anime olan aslını görmek istiyorsanız Golion'u izleyin) Live Action filmini yapacağını söylemişti en son. Gidiş o gidiş, yıllar oldu tek bir açıklama dahi çıkmadı. Anlayacağınız üzere ismi zaten bilinen yönetmenler bizzat bu yönde açıklama yapmadıkça bu haberler benim gözümde sürekli ya asparagas ya "Atma Recep" etiketi kazanmaya başlıyor yavaş yavaş.

Zira son 10 yıldır New Line Cinema'dan Warner Bros'a dek sayısız stüdyonun Akira'yı çekeceği duyuruldu, sonradan bunların hepsi balon ortaya çıktı. Benzer şekilde yılan hikayesine dönmüş ve fanlara dedikodu malzemesi olmaktan başka birşey ortaya çıkartmayan Cowboy Bebop Live Action yada son 10 yıldan beri ne yalanlanan ne reddedilen EVA Live Action hususu var ki o başka bir konu. Bu döngüye dedikodulardan öteye gitmeyen ama nedense bazı arkadaşların hala tartıştığı Ghost in the Shell, Full Metal Panic!, Death Note ve Bleach gibi isimler de saylabilir. (James Cameron'un son 10 yıldır tabiri-i caizse elini taşın altına sokarak bizzat ön prodüksiyonuna hazırlandığı Battle Angel Alita'yı bunlardan istisna tutuyorum) Bu kadar isim, bazı haberlerin 10 yıldır dönüp de fos çıkıyor olması kanımca şu ihtimali aklıma getiriyor: -Cobra olayında olduğu gibi- adı sanı duyulmamış yönetmenler bu filmlerin ismi üzerinden mülakat vererek dikkat çekmeye çalışıyor, Japonya'dakiler de bunları ya önemsemediğinden açıklama yapmıyor yada "reklamın iyisi kötüsü olmaz" diyerekten susuyor.

Her halukarda ben prodüksiyon resmen başlamadan, setten resimler düşmeden vs bu haberlere artık inanmam, inanamam kısacası.

10
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 17 Mayıs 2011, 00:09:08 »
@Marius
Şöyle bir izleme planı verelim: link

11
Çizgi & Anime / Ynt: Magic Knight Rayearth
« : 30 Nisan 2011, 00:06:53 »
Anime Gen Tr tanıtımlarını aynen copy paste etmezsek memnun kalacağım.

Benim açıkçası pek de hoşuma gitmeyen bir yapımdı. OVA'ları TV serisinden oldukça sapmakla birlikte daha izlenebilir bir setting'e sahip.

TV serisinde kendilerini pat diye başka bir evrende bulan üç farklı kızın maceraları anlatılıyor. Karakterler kahramanlığı tutorial babında birkaç bölümün ardından çok rahat kabulleniyor ve istisnasız her bölüm "bölüm sonu experience gelişimi / haftanın canavarı" ikilemi tekrarlanmaya başlıyor. Yan karakterler hatırlanabilir değiller ve serinin ana plot'u içinde 1. session'un son safhası (Emeurede ve Zagato arasındaki bağlantının ne olduğunun açığa çıkması) dışında gerçekten kayda değer bir nokta gerçekleşmiyor ve 2. session ise serinin görev al - minion kes - geliş , haftanın canavarını yen formülüne -kanımca- birşey koymuyor.

OVA'larını izleyip geçebilirsiniz. TV serisini izlemek için ise CLAMP konsepti, gerçek anlamda drama özürlü plot ve şirin anime kızlar ile sorununuz olmaması gerek. Öte yandan serinin ana sorunu klişelerle dolu olmaktan ziyade yetişkin dimağınca özümsenebilecek birşey anlatmaya çalışmamasıdır sanırım. Net hatırlamakta bile zorlandığım bu seriden ziyade yönetmenin önceki ve sonraki işlerini izlemeniz çok daha iyi bir boş zaman yatırımı olacaktır.

Toshihiro Hirano

12
FRP Genel / Battletech ve Mekton Zeta
« : 05 Nisan 2011, 12:47:41 »
Uzun zamandır foruma uğrayamıyordum bunun için özür dilerim öncelikle.

Mekton Zeta ve Battletech hususu Cyberpunk dışında uzun zamandır ilgimi çeken yegane oturum türleri idi ama maalesef 5-6 yıldır kitapların scan'ları bilgisayarda durduğu halde açıkçası zar ve critical hit şansı gibi şeyler için kullanılan kısaltmalardan ötürü hala birşey anlayabilmiş değilim. İstanbul'da olup da bana bu konularda öğreti verebilecek olan yada oyununa alabilecek olan var mı? Yada herhangi bir şehirde olup da en azından bana nedir ne değildir tarzı açıklayıcı olabilecek kimse var mı? Saygılarımla.

13
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 09 Ocak 2011, 08:23:28 »
@Hathor
Manga henüz tamamlanmış değil

14
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 04 Ocak 2011, 23:42:35 »
-Amagami SS
-Gundam 00 Movie: A wakening of the Trailblazer
-Mazinkaiser SKL (1. bölüm)

15
Çizgi & Anime / Ynt: Usta Umanosuke'yi Kaybettik...
« : 01 Ocak 2011, 16:59:41 »
ANN tarafından dün verilen habere göre Umanosuke Iida'nın ölmeden hemen önce üzerinde çalıştığı bir Mecha projesi olduğu, bu anime'nin BONES stüdyosu kapsamında Takeshi Mori (Kimagure Orange Road, Otaku no Video, Vandread, Rurouni Kenshin, Stratos4, Gatekeepers 21) tarafından tamamlanacağı ve ilk bölümün sonbahar 2011'de geleceği bildirildi. Saizo Nemoto (Chrome Shelled Regios, Getbackers, Kikaider, Tokyo Majin Gakuen Kenpucho) senaryoyu hazırlarken Toshihiro Kawamoto (Gundam 0083, 08th MS Team, Cowboy Bebop, Powerdolls, Wolf's Rain) karakterleri, Yutaka Izubuchi (Gundam ve Patlabor külliyatı, Eureka 7, RahXephon, Silent Mobius) Mecha dizaynlarını hazırlayacak.



Kaynak: ANN

Sayfa: [1] 2 3 ... 7