Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Valheru

Sayfa: [1] 2 3 ... 15
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 01 Mayıs 2016, 02:39:45 »
Pilot bölümde Lews Therin'i canlandıran kişinin performansını beğenmiştim fakat bütçe olmadığı için çok sınırlı bir şey çıkmıştı ortaya.
Ben o adamı hiçbir zaman kafamdaki Lews Therin ile benzetemedim, benzetmeyeceğim. Hatta kitabı okurken ilk birkaç dakikasını izleyip kafamdaki imgeyi lekelediğini düşündüğümden kapatmıştım. Kişisel görüşüm tabii, tartışılır.
Spoiler: Göster
Bu acılı adamı o dizide gösterildiği gibi hatırlamayacağım. Evet kararlıyım. Şu çizim çizgi romanından sanırım:



Fiziksel olarak seçilen oyuncuyu Lews Therin'e ben de benzetmiyorum yahu :) fakat performans bakımından beklenenden iyi iş çıkarmıştı.

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 29 Nisan 2016, 14:23:07 »
http://www.kayiprihtim.org/portal/2016/04/29/zaman-carki-serisi-dizi-oluyor/

Bu önemli haberi atlamamak lazım. Pilot bölümde Lews Therin'i canlandıran kişinin performansını beğenmiştim fakat bütçe olmadığı için çok sınırlı bir şey çıkmıştı ortaya.
İnşallah şimdi sağlam bir bütçeyle iyi bir şey ortaya koyarlarda bu muhteşem serinin hakettiği kalitede bir yapım izleriz.

3
Kara Kule / Ynt: Kara Kule Film Oluyor!
« : 02 Mart 2016, 10:05:52 »
Konudaki genel kanının aksine İdris Elba tercihi beni fazlasıyla memnun etti. Roland'ın kitaptaki fiziksel özellikleri ile Elba'nın uyuşmadığı bir gerçek fakat Elba'nın Luther'daki performansından sonra fiziksel özelliklerini bir kenara bırakacak olursak Elba'nın Roland'ı beyazperdeye çok çok iyi bir şekilde yansıtmasını bekliyorum.

4
Arkadaş yayınlarına zerre güvenim kalmadığından kitabı çok okumak istesemde almayacağım ayrıca yayınevinin 2012 yılında  "çeviri bitti, kitap redaksiyonda " (bkz: Yayınevleri soru bölümü) deyip kitabı 2.5 yıl sonra yayınlamalarına  bakılırsa seriyi tamamlacaklarınada inanmıyorum. Umarım Arkadaş bir kere olsun beni yanıltırda 30 sene sonra "vay be helal olsun bak seriyi bitirmişler" diyebilirim. :hönk

5
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 27 Ekim 2013, 02:33:43 »

Kitabı biraz daha okursam muhtemelen nefret edeceğim. O yüzden rafa yerleştirdim. Bir daha da el sürmeyeceğim. Hatırası güzel kalsın bari. =) [/spoiler]


Dediklerin benim içinde geçerli.Son kitabı düşününce yazar bana dünyanın en büyük hakaretini yapmış gibi hissediyorum. Neyse fazla zorlamayayımda hatırası güzel kalsın dediğin gibi.

6
20 Ocak 2012'de redakte sürecinde diye mesaj atılan bir kitabın hala çıkmaması ilginç. Arkadaş Yayınlarından Sanderson kitaplarının çıkacağına inanmıyorum artık, kitapların akıbetini soran arkadaşlarda fazla umut bağlamasınlar bence.

7
Günün en güzel haberini aldım.

8
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 01 Temmuz 2013, 14:40:04 »
Işığın Anısı'nın redaksiyonu başlamıştır :)
Eh, sonunda güzel bi haber. Bu arada harita projesi ne durumda acaba?
Son kitapla verilmesi düşünülen diyar haritası ile ilgili her hangi bi çalışma varmı?

9
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 28 Mayıs 2013, 14:24:40 »
A Memory Of Light yayınlanalı neredeyse 6 ay oldu.Kitabın şu anki durumu ve piyasaya sürüleceği tarih hakkında son gelişmeleri paylaşabilirmisiniz?

Birde şu Sanderson kitaplarını Arkadaş yayınevinden alma şansınız varmı acaba..

10
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 13 Mart 2013, 10:41:53 »
Zaman Çarkı'nı 2 sefer devirmiş biri olarak söylemek isterimki okumamakla çok şey kaybediyosun haberin olsun. ;)

Serinin başlangıç kitabı olan Dünyanın Gözü'nün ilk 100 150 sayfasının Yüzüklerin Efendisi ile benzeştiği doğru ama ben hala şunu diyebilirimki ilk kitap olan Dünyanın gözü hala serinin en beğendiğim kitabıdır.

Ben bugüne kadar Zaman Çarkı'nı okuyanlardan aldığım tepki şuydu; ya bu serideki konu derinliği, macera, üslup, ayrıntılı tasvir ve betimlemeleri eşsiz bulup normal bir fantastik seriye verilebilecek değerden çok daha fazlasını verdiler yada ayrıntılı anlatımdan dolayı çok sıkılıp acımasızca eleştirdiler. :)

Ama anladığım kadarı ile Yerdeniz serisi gibi serilerden hoşlanıyosan Zaman Çarkı sana fantastik edebiyatta bugüne kadar tatmadığın bir lezzet sunacaktır.

Ayrıca şuda var ki, Gediksavaşları serisinni ilk 10 kitabını okuduktan sonra seriye ara verip Zaman Çarkını bitirmiştim.Tekrar Gedik Savaşları serisini okumaya başladığımda Zaman Çarkı'nın edebiliği yüzünden ben bi daha Gedik Savaşları'ndan ilk aldığım hazzı alamadım.Şu an Bu zve Ateşin Şarkısı Serisi'ni okuyorum o bile bana yavan geliyor. :D

Kısacası, Okuyun Hazal Hanım okuyun...

11
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 08 Mart 2013, 11:07:37 »
En sevilen karakter tartışmasız biçimde Mat Cauthon.O kadar çok fantastik seri okudum onun gibi seriyi okutma konuusnda böylesine imba bir karakter daha görmedim.Ne zaman Mat'in olduğu bölümler gelecek diye 4 gözle beklediğim günler hala aklımdadır. :)
En nefret ettiklerim ise Aes Sedailer.Herşeyi ben bilirim havalarında olmaları her şeye karışmaları ve bir işe yaramamaları benim nefret etmem için yeterli.

12
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 24 Şubat 2013, 21:28:10 »
Zaman Çarkı'nın çevirisinde sondurum hakkında bilgi verirmisiniz? Tahmini ne zaman raflarda olur acaba ?
İngilizceden okuyanları gördükçe çok feci kıskanıyorum onları :)

13
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 08 Şubat 2013, 15:40:23 »
Kitap sonunda elime ulaştı. Gözüm hemen içindekiler bölümüne bir gitti tabii: :D
Spoiler: Göster


Daha önce burada da bahsi geçen upuzuuun bölümümüz, nazar değmesin, resmen ayrı bir kitap olmuş. :D

190 sayfalık enfes bi bölüm bizi bekliyoda benim ilgimi "Those who fight" bölümü çekti nedense . :D

14
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 16 Ocak 2013, 05:38:39 »
İnan mail atmamak veya audio book'u dinlememek için zor tutuyorum kendimi.İthaki Bizi çok bekletmeseler bari... :)

15
A memory of Light an itibariyle satışa çıkmış bulunuyor. Tahmini olarak kitap elinize ne zaman geçer, hemen çeviri işlemi başlar mı, ne kadar zaman sonra raflarda olur.
Ve bir hatırlatma; Cubor hala İthaki'deki görevindemi bilmiyorum ama son kitapla beraber verilmesi düşünülen Zaman Çarkı haritasınıda unutmadığımızı belirtmek isterim ;D

Sayfa: [1] 2 3 ... 15