Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Borealis113

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Genel Kültür / Ynt: Ucube Bilgiler Kenti
« : 16 Eylül 2011, 14:37:19 »


Teknik olarak bu doğru değil çünkü evrenin bir sonu vardır. Evren "13.7 milyar yıl" genişliğindedir diyebiliriz çünkü 13.7 milyar yıl önce başlayan bir patlamayla genişlemektedir. Bu durumda hala genişlemekte olduğu için evet evrenin en soğuk noktasını bilemesek de sonsuz diyemeyiz.

13.7milyar yil genisliginde ya su vide benden sana gelsin.
http://www.youtube.com/watch?v=JOR2y17UKaE

Ah çok özürdilerim efendim hemen gidip saymalıyım. Sizin yaptığınız burda ölçülmüş bir şeyi sırf sizin aklınız almıyor diye dışlamak ve yok saymaktır. Bugün bir uzay aracının varlığını inkar edebilir misiniz? Hiç görmediğinizi varsayıyorum, sadece haberlerde ve internette görmüşsünüzdür ki ben de görmedim. NASA'nın fırlatacağı bir roket mesela, yükselişini izliyorsunuz ama kendi gözünüzle değil kameranın merceğinden görüyorsunuz. Bir uzay aracının varlığını inkar etmiyorsunuz da bunu niçin inkar ediyorsunuz (bunu kesin inkar ettiğinizi söylemeyeceğim, örnekler değişebilir)? Biz burda en azından düşünebilen insan toplulukları tarafından belli bir ölçümle hazırlanmış bilgileri sunuyoruz sizin ise yaptığınız tamamıyla saygısızlık.

Burda herşeyi açıklayan bir resim var. "Timeline of the universe" yazıp arama yaparsanız yine buna benzer grafiklerle bir çok açıklama bulursunuz-->
Spoiler: Göster

2
Genel Kültür / Ynt: Ucube Bilgiler Kenti
« : 15 Eylül 2011, 23:59:40 »

Etiket: Soru Durağı
5) Evrenin en soğuk yeri nerededir?
Dünyanın 5 bin ışık yılı uzağında yer alan ve büyük bir toz/gaz bulutu olan Boomerang Nebula’da sıcaklık eksi 272 derece olarak tahmin ediliyor.


Evren sürekli gelişiyor yani evrenin bir sonu yok evrenin sonu olmadığı için evrenin ensoğuk yerinin olmasıda söz konusu değildir.

Teknik olarak bu doğru değil çünkü evrenin bir sonu vardır. Evren "13.7 milyar yıl" genişliğindedir diyebiliriz çünkü 13.7 milyar yıl önce başlayan bir patlamayla genişlemektedir. Bu durumda hala genişlemekte olduğu için evet evrenin en soğuk noktasını bilemesek de sonsuz diyemeyiz.

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Farax
« : 19 Nisan 2011, 23:54:52 »
Güzel olmuş, yeni bi maceraya başlıyoruz anlaşılan :D ellerine sağlık. (uzun saçlarından gurur duyan bir adam, hımmm sevdiiim :D)

4
Genel Kültür / Ynt: Ucube Bilgiler Kenti
« : 16 Nisan 2011, 03:07:15 »
Etiket: Genel Kültür Dükkanı             


                       THIS IS A WORK OF FICTION

Uzun bir süredir hiçbir şey yayınlamadığımız bu bölümde, bu gece ilgimi çeken oldukça tuhaf bir oyundan sizlere bahsedeceğim millet! Öyle böyle değil, saat sabahın 2:46'sı ve keşfettiğim bu oyun beynimi de iliklerimi de dondurmaya yetti! Oyunun adı "This is a work of fiction" yani "Bu kurgusal bir çalışmadır veya bu sadece bir kurgudur" nasıl düşünürseniz düşünün ama tavsiyem tüm düşünme yetinizi oyuna saklayın. Oyunun amacı oyundaki bilmeceleri çözerek, oyunun tabanını oluşturan 20 dosyayı gün yüzüne çıkarmak. Bilmeceler ise 5 ayrı kategoriye ayrılmış 5 tane zorluk seviyesi içeriyor ve şahsen en zoru "riddle" kısmı diye düşünmekteyim. Oyunun müziği ise tüyler ürpertiyor diyebilirim (eğer gece vakti veya sabaha yakınsa, tek başınızaysanız ve kulaklıktan dinliyorsanız {ki kulaklıkla dinlenmesi rica olunuyor oyunun başında}). Oyunun linkini vermeden önce şunu da belirteyim eğer linke tıklarsanız, oyuna başlarsanız ve "riddle" kısmından birşeyler çözebilirseniz, spoiler koruması altında mesaj atın çünkü pek sabırlı biri değilimdir!  ;D oO... Haydi iyi şanslar herkese! Link---> http://armorgames.com/play/11103/this-is-a-work-of-fiction

5
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 11 Nisan 2011, 13:02:59 »
Peki, peki şimdi çok yükseklere sekebilir miyim? Duvarlara tekmeler, yumruklar atabilir miyim? Gözlerimden ışıklar saçabilir miyim?

6
Eğlence & Mizah / Ynt: Replik Hangi Kitaptan?
« : 11 Nisan 2011, 12:58:13 »
'Her yerden çok uzakta' tabi ki ;)

:O okuduğunu bilmiyordum, hatta Meltem Hoca'nın kızı okuduktan sonra sana getirecektim :D  ama madem okudun iyiymiş :D

7
Televizyon / Ynt: Doctor Who
« : 09 Nisan 2011, 03:53:35 »
Doktor Who kesinlikle apayrı bir konsept, bir bilimkurgu kültü ve efektlerinin çok kaliteli olmamasını hoş karşıladığım nadir yapımlardan biri. Konu izleyeni öyle bir çekiyor ki efekt kötü olmuş ne yazar deyip diziye kapılıyor insan. Üstelik dizi bence izleyen herkesin bir nebze de olsa ufkunu genişletiyor, hani o "çevremizi sorgulamaktan vazgeçmeyelim" mesajı iyice yerleşiyor kafamıza. Ayrıca olası bir UFO karşılaşmasında, daha ilk defa gördüğümüz bir ırkın ağzını burnunu kırmaktan önce, geliş sebebini sormamazın öncelikli olduğunu öğrendiğimiz bir dizi de kendisi :D. Bu aralar izlemeye zaman bulamasam da yakında devam ederim umarım, herkese iyi seyirler :)!!

8
Eğlence & Mizah / Ynt: Replik Hangi Kitaptan?
« : 09 Nisan 2011, 03:30:31 »
Önceden de oldu yüce anlarım.
Bir kez geceleyin parkta yürüken,
yağmur altında, güzün.
Bir kez çöl ortasında, yıldızlar altında,
ekseni üzerinde dönen
yeryuvarına döndüğüm gün.
Kimileyin düşünürken,
sadece düşünüp tartarken olan
biteni.
Ama hep yalnız.
Kendi başıma.
Bu kez yalnız değilim.
Yüce dağ başında bir arkadaş vardı yanımda.
Natalie.
Bir şey yok, hiçbir şey yok bundan üstün.
Ömrümce görmezsem de bir daha,
eh diyebilirim yine de,
Bir kez orada bulundum...


Ölürüm bu şiire :)

9
Evet, evet cidden garip konu :D, I-Dose dan haberim yoktu ama Lucid Dream için işe yaradığı iddia edilen bir kayıt dinlemiştim ve işe yaradığını söyleyemem defalarca dinlememe rağmen...

10
Kurgu İskelesi / Ynt: Anar
« : 06 Nisan 2011, 00:57:49 »
Okudum! okudum ve beğendim :D, çok çabuk bitti ona üzüldüm işte! Ama yinede oldukça farklı bir yaklaşımdı ve içindeki sosyal-toplumsal mesajlar da göz önündeydi, ellerine sağlık :)

11
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 04 Nisan 2011, 21:03:36 »
İki oktavlık hayatın son "mi notası"nı çalmak kadar zahmetlisi yoktur diye düşünüyordum "tekrar" işaretini gördüğüm anda hayal kırıklığı yaşadım..

12
Oyunlar / Ynt: En sevdiğiniz Flash Oyunlar..?
« : 03 Nisan 2011, 17:30:43 »
"Burrito Bison" çok güzel ya kesinlikle deneyin notdoppler.com dan oynayabilirsiniz :D

13
Tartışma Platformu / Ynt: Sizce Anlatım Tarzı?
« : 01 Nisan 2011, 19:21:58 »
Bir anket olarak algılamayın bunu :) Başka kitaplardan da örnek gösterebilirsiniz elbette.

Bende öyle yapacağım, zaten Ejderha Mızrağı'nı ve Unutulmuş Diyarlar'ı hiç okumadım ve vereceğim örnek de Yüzüklerin Efendisinden veya Heri Potırdan olmayacak :P, ancak kesinlikle taptığım bir anlatım şekli olarak Ursula K. Le Guin'in Yanılsamalar Kenti'ni örnek verebilirm (Ursula' nın her kitabı ayrı bir örnek aslında ama, daha okumam gereken çok kitabı var). Yanılsamalar Kenti'nde öncelikle başlangıç zaten öyle bir merak uyandırıyordu ki en başından kitaba tutulmak kaçınılmaz. Karakterlerse oldukça özgün tasarlanmış ve her birinin ayrı bir yeteneği, kendine has bi özelliği var. Bunun yanında karakterlerin geçmişinin gizli kalışı ve ancak ilerleyen bölümlerde onların geçmişine inebilmemiz oldukça heyecan vericiydi. Ayrıca sadece Yanılsamalar Kenti'nde değil, diğer kitaplarında da bulabileceğimiz bir özellik karakterler nasıl olursa olsun hepsi öyle güzel betimleniyor ki kötü, iyi, normal farketmez her karakterde kendimize ait bir gerçeklik bir bağlantı buluruz ve bu da en sevdiğim kısmı oluşturuyor ve daha nice güzellikler...  :)

14
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 29 Mart 2011, 14:51:29 »
Arkturus'un arkasındaki gemiler... Bizim için geliyorlar, uygarlığı Menear'a taşıyacaklar, 374 yıl daha sabret..

15
Müzik / Ynt: Loreena McKennitt
« : 22 Mart 2011, 23:18:42 »
Muhteşem bir sanatçı bence, Santiago ve Caravanserai favorilerim arasındadır ^^..
27 Mart Pazar günü, saat 16:00'da yeni albümünün tanıtımı nedeni ile Beyoğlu D&R Mağazası'nda olacakmış kendileri.
<-----üstelik böyle bu durumda Kıbrıs'ta olduğuma oldukça üzülüyorum :(

Sayfa: [1] 2 3 4