Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Seveal

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Şizofrennie
« : 10 Nisan 2013, 20:55:50 »
Hikayenin kurgusu başarılı. Devamı yok mu?  :uhe Giderek daha akıcı ve güzel hikayeler okuyoruz. Ellerine sağlık  ;)

2
Duyurular / Ynt: 31. İstanbul Kitap Fuarı 2012
« : 27 Kasım 2012, 16:08:44 »
Oohhh.. Sonunda uçak-otobüs-vapur-servis-vapur-tren-otobüs-uçak çilesi bitti, evime kavuştum ve bütün kemiklerimi dinlendirdim de foruma fuarla ilgili izlenimleri okumak için girebildim (supradyn sen çok yaşa :) ).
Hayır görenler bu kadın neden bulduğu her fırsatta uyuyor demiştir mutlaka, fekat gerçekten çok yorucu bir haftasonu idi. Yoksa sağda solda uyumak gibi alışkanlıklarım yok :)
Değdi mi, değdi o ayrı..
Bu arada websense sağolsun resimleri şu anda göremesemde, fotoğrafta beni görenler bu accountun Malkavian'ın fake hesabı olmadığını anlamışlardır. :)
Fuara gelince;
İhsan'ı kandırmak için hevesle giriştiğimiz çaba, gerek benim yetersiz oyunculuğum gerekse kendisinin peygamber sabrı yüzünde bir neticeye varamadı. Etrafta ben diyeyim milyarlar siz deyin trilyorlarca insan olmasa belki pek çok kitapla daha dönebilirdik, ama orda durduk!! :)
Ama asıl önemlisi;
Ben hepinizi bol bol dinliyorum evde ama siz beni bilmezsiniz haliyle. :) O sebeple öncelikle adını bildiğim fakat malesef nicklerine aşina olmadığım orada bulunan ve bana da sanki hergün görüşüyormuşuz gibi sıcacık davranan herkese teşekkür ederim.
Ayrıca Ankara'ya yolu düşen herkesi de mutlaka bekliyoruz ona göre.. :)

Not: Kız kıza ne kaynattığımızı merak edenler varsa, merak etmeye devam edebilirler.. :uhe
  

3
Kurgu İskelesi / Ynt: Mete Han // Bölüm II
« : 10 Ağustos 2012, 12:33:13 »
Yine güzel ve akıcı bir hikaye ve aynı zamanda bu aralar kitapçıların tarih bölümlerinde neden dolaştığımızı da açıklıyor :)
Devamlı bir hikaye yazmanın en çetrefilli kısmı bütün bölümler arasında dil ve anlam bütünlüğü oluşturmak bence. Bunun içinde bazen hikayelerin tekrar tekrar okunması ve gözden geçirilmesi gerekir. Burada dışarıdan bir gözün fikrini almak her zaman iyidir. (Lütfen editörünüzü boşlamayınız :)) Mesela ilk bölümde yaratığın tek bir boynuzu varken burda birden fazla. Ve de göçebe halkın yıllardır orda olması durumu var?!?

Alıntı
"Buraya çok eskiden arkadaşlarıyla gelmişti. Az ileride göçebe bir halk yaşardı. "

 Zaten hikayelerini çok seviyorum ama okurken günlük hayatta kullanılan kelimerin yazıda kullanılması beni hikayenin içinden çıkarıyor.
Bunun dışında genel olarak hikayenin kurgusu ve gelişimi bence harika. Devamını bekliyoruz..  :)
 

4
Hikaye her zamanki gibi yaratıcı ve akıcı. İyi büyücülerin kötü kalpli ork vs. lere karşı kendilerini ve vatanlarını korumak için yıllar sonra biraraya gelmeleri çok klasik bir fantastik tema olsada; Malkavian'ın hikayeye süprizler katacağından eminim. Şu aşamada yapıcı eleştiri olarak söyleyebileceğim: fazlaca tekrar edilen kelimeler. "Kötücül" aslında çok güzel bir kelime olmasına rağmen iki paragrafta bir kullanıldığında zorlama havası yaratmış. Ayrıca hareket bildiren cümlelerin aşırı betimlenmeside okuyan için akıcılığın önüne geçiyor. "Az önce bıraktığı kuş tüyünden yapılma değerli kalemini, her yanına mürekkep bulaşmış parmaklarının arasına tekrardan aldı ve kaldığı yerden yazmaya devam etti. " Bu cümledeki az önce, tekrardan ve kaldığı yerden aslında adamın durakladığı br eylemi tekrar yapmaya devam etmesini anlatıyor. Bir cümleye bir tanesi yetermiş gibi.
Off, çok olumsuz eleştiri yapmış gibiyim. Ama amacım Malkavian için iyi bir yazar olmaktan öte onu harika bir yazar yapmak. Bu yaratıcılıkla ihtiyacı olan tek şey iyi bir editörmüş gibi (ben hariç ;)) Hep destek, tam destek :D :D

5
"Oha!" konusunda mit'e katılamıyorum zira o karakter hakkında önceden bilgi sahibiydim :) bu hikayenin en sevdiğim tarafı diğerlerine göre daha gerçekçi(?!) olması. Aslında çaktırmasamda yazarın başından beri takipçisi olduğumu söylemeliyim. Hikaye yazmadaki yaratıcılığının ve akıcı dilin gerçekten bir yetenek olduğunu düşünüyorum. Bazı gramer hataları ve cümle-kelime yinelemeleri dışında plotta hata bulabildiğim zamanlar çok nadir.

Eline,aklına, beynine, fikrine sağlık :):):):) 

Sayfa: [1]