Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cellox

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 09 Temmuz 2012, 00:03:48 »
Sonuçta Hobbit, Lord of the Rings serisine giriş niteliği taşıyor. Hikayenin ana kahramanı ve tüm her şeyin oluşumunu sağlayan adam da Gandalf olduğundan posterdeki baş rolü hak ediyor diye düşünüyorum.

2
Kitaplar / Ynt: Húrin'in Çocukları
« : 27 Haziran 2012, 23:16:17 »
Tolkien kitapları arasında Yüzüklerin Efendisi serisine göz gezdirdikten sonra en çok beğendiğim kitaptı. Açıkçası ben kolay okunabildiğini düşünmüyorum. Fazla basit görünüyor fakat çok fazla düşük cümle var. En azından öyle hatırlıyorum. Bir de "Heyhat!" kelimesi her sayfada en az bir kere kullanılıyor. Benim için kitapla özdeşleşti bu kelime yani. Öyle işte.

3
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 17 Haziran 2012, 16:07:14 »
Legolas'ın ve Galadriel'in filme girmesi pek iyi olmamış. Tabii bu karakterleri sokarken yerlerine geçtiklerini düşündüğüm karakterleri çıkarmamışlarsa o başka. O zaman mükemmel olur. Her zaman Thranduil'i merak etmişimdir. Biraz kibirli bir elf gibi gelmişti bana. Neyse filmde doğum günüme yakın bir zamanda çıkacakmış. Hediye niyetine izlerim artık.

4
Düşler Limanı / Ynt: Alın buradan yakın:
« : 06 Haziran 2012, 19:57:34 »
Feminist içgüdülerinizi bir kenara bırakıp düşünün. Taner'i zerre kadar sevmiyorum fakat söylediklerinde çok haklı kendisi. Karnındaki canlı, canlı olduktan sonra artık sana ait olmuyor. Onun hakkında karar vermek veya hüküm koymak kimsenin haddi değil. Anne sadece taşıyıcıdır veya başka bir deyişle hayat ile bebek arasındaki aracıdır. Her inanılası dinde kürtaj yasaktır. Fakat bu konunun din ile hiçbir alakası yok. Bu tamamen insanlık ile ilgili.

Şunu da söylemeliyim ki Taner'in dediği tamamen yanlıştır. Her kürtaj yapan kadın o...u değildir. Daha beterdir. Katildir, korkaktır yani insan bile değildir. Çünkü yaptığı şeyin ne kadar zor durumda olursa olsun açıklaması olamaz.

5
Tartışma Platformu / Ynt: Orijinal mi?
« : 05 Haziran 2012, 20:08:03 »
Sonuçta elle yazılmıyor matbaada basılıyor. Silik sayfa olağan bir durum. Orjinallik ile alakası yok.

6
Şuan Kılıçların Fırtınası Kısım I'i bitirdim. Bu hafta da sınavlarım var, sınıfta kalmamaya oynuyorum. O yüzden pek okuyamam herhalde. Fakat şöyle bir şey var asıl heyecanlı yerler Kısım II'de o yüzden sınıfta kalmayı göze alacağız artık ne yapalım.
Ha bu arada; şu yazarın olumsuz tesadüfler yaratması sinir krizleri geçirmeme sebep oluyor.

7
Tartışma Platformu / Ynt: Kahraman icin isim
« : 10 Mayıs 2012, 23:17:00 »
Oghertay aslında karakterin ismini belirleyebilmek için kitaptaki tüm karakterlerin isimlerini yazması lazım. Hem karakterin isminin tarihte geçip geçmediği de çok önemli. Bu yüzden konu pek anlaşılmamış olabilir.

8
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayalleriniz..?
« : 28 Nisan 2012, 16:04:37 »
Barutun, ateşli silahların; yay, mancınık gibi orta çağ silahları hariç geri kalan modern uzak mesafeli silahların icat edilmediği ve asla da edilemeyeceği bir dünya da yaşamak isterdim.

Kıtalardan ayrı ve onlara uzak bir yerde Sicilya'nın boyutuna yakın bir boyutta, ortasında tepesi düz yüksek bir dağın bulunduğu, geri kalan yerlerin dümdüz olduğu bir ada bulur, oraya yerleşirdim. Zamanla orada kendi tarikatımı kurar fakat asla saldırgan bir politika işlemezdim.

Yaşadığımız dünyadaki hayalim ise kolay yoldan zengin biri olup İskandinavya'da bir çiftlik almak. Sonra orada gelmiş geçmiş en sistematik mafyayı kurup teknolojiyi bitirmek olurdu.

9
Kitabı iki kısım halinde yayınlamalarının birkaç sebebi var:

Birincisi ne kadar kalın olursa olsun bir kitap bir kitaptır fakat iki kısıma ayırınca iki kitap olur ve psikolojik olarak iki kitap seni daha çok tatmin edebilir.

İkinci nedeni çoğunuzun bahsettiği gibi yayınevinin az da olsa kar etmesidir. Dediğim gibi az da olsa...

Üçüncü nedeni ise George Martin'in kitaplarının çok kalın olması. Birinci kitabı yayınladıktan sonra fark ettiler sanırım kitabın kalınlığı alıcının gözünü korkutuyor. Hem okuma açısından hem de taşınabilirlik açısından.

En azından kitapların iki kısım halinde yayınlanması hakkındaki fikrim bu..

10
Uzun zamandır bu anı bekliyordum. Fakat şansa bakın ki Mayıs ayının tamamında sınavlarım var. İnşallah 30 Mayıs'ta ki son sınavdan sonra başlayacağım okumaya.

Ayrıca şu kapak olayına bir yorum da ben yapayım: Bence ilk kitabın kapağı çok gereksizdi. Yani ilk kitaba bir karakter koyuyorsan diğerlerine de koy bari uyumlu olsun.

Yine de geçte olsa (nisanda çıkacağı söylenmişti ilk başta) Epsilon bizi mutlu etti. ♥♥♥

11
4. kitapta Martin biraz frene basmış gibi. :D (Eh, o 3. kitaptan sonra ne yapsa aynısını diyecektim herhalde.) Ana hikaye yavaş ilerliyor; ama bölümlerde ufak ufak anlatılan Westeros tarihi hikayeyi derinleştiriyor, güzel de oluyor.

Katılıyorum. Özellikle Tower Joy olayının kahramanları ile ilgili olan kısımlarda kitap ile gözlerim arasındaki uzaklık beş santime iniyor.

12
Çizgi / Ynt: galaxie çizimleri
« : 16 Nisan 2012, 18:53:49 »
Elinin ayarı mükemmel bence. Tek seferde istediğin noktaya pürüzsüz çizmek o kadar da kolay değil. Ayrıca gölgelendirme falan yapmadan bile karakterin bakışları, duruşu falan çok açık görünüyor.

Edit: Bu yorumu yazdıktan sonra yaklaşık dört hafta önce göstermem gereken görsel sanatlar konularını yapmak için hevesle masanın üzerini boşalttım ve defteri koydum. Bir saatlik bir uğraşın sonunda ortaya iki pencereli, iki boyutlu bir ev çıktı. Yazıklar olsun bana...

13
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 15 Nisan 2012, 15:38:53 »
Şimdi şu yazıyı okuyunca hatırladım, bende yeni kitap hakkında bir şeyler duymuştum. Fakat bu öyle Harry Potter serisinin devamı olacak nitelikte bir kitap değilmiş. Farklı karakterlerin aynı evrende yaşadıkları farklı olayları anlatacakmış. Hatta Rowling bu konuda basın açıklaması bile yapmıştı.


14
Tartışma Platformu / Ynt: Sanat Ne İçindir?
« : 14 Nisan 2012, 16:59:28 »
Bence sanatçı şarkı söylerken, tiyatroda rol yapabilendir. Bir heykeltıraşın arp çalmasıdır. Ne bileyim bir   oyuncunun opera yapmasıdır.

Demek istediğim tek yönlü sanat olmaz kanaatimce. Aynı şekilde sanat para için de yapılmaz. Eğer gerçekten sanattan anlayan bir toplumda yaşıyor ve gerçek sanat yapıyorsan yaşaya bileceğin kadar para kazanırsın. Sırf para kazanmak için bu iş yapılmaz.

Bir sanatçı gerektiğinde sanat için soyunabilir, çıplaklık hayatın gerçeklerinden biridir. Fakat ün yapmak ve para kazanmak için vücudunu gösterip, bunun adına sanat dersen iş değişir.

Neyse bence sanat toplumun kendisinden aldığı haz ile mutlu olan sanatçı içindir.


15
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 13 Nisan 2012, 19:40:00 »
Çok geniş bir dizi takip listem var, hazır üşengeçliğim geçmişken yazayım bari:

Game of Thrones (Yakından takip ederim kendisini.)
Spartacus (Üstteki gibi.)
Walking Dead (İlk sıradaki gibi.)
Clone Wars (Savaşlar ile ilgili olmayan bölümlerini ileriye sararak izlesem de çok sevdiğim bir çizgi-dizi.)
Teen Wolf (Kurtadam betimlemesi saçma olsa da içimdeki merak duygusu ağır basıyor ve izliyorum.)
Yalan Dünya (Bence Türkiye'nin en iyi komedi dizisi Avrupa Yakası idi. Yalan dünya da onun kopyası sanki.)
Suskunlar (İlk bölümlerini çok sevmiştim fakat şu sıralar hep aynı şeyleri tekrarlar oldular.)
Arka Sokaklar (Sırf sözlüklerdeki muhabbetlere ayak uydurabilmek için izliyorum, pişman değilim.)
Sakarya Fırat (Kim öldü kim kaldı diye arada bir bakarım.)




Sayfa: [1] 2 3 ... 10