Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - TylerDurden

Sayfa: [1]
1
Çizgi & Anime / Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
« : 19 Haziran 2012, 17:15:25 »
Spoiler: Göster
 O ve onun çikolata hastası -adını unuttum-


Mello.

2
Çizgi & Anime / Ynt: Death Note (spoiler kuyusu)
« : 31 Mayıs 2012, 17:49:34 »
Bir tanedir bir tane. Soluksuz bitirmişimdir zamanında. Yorumlara baktığımda yarıda bıraktığını söyleyenler olduğunu gördüm. Garip, hiç yarıda bırakılabileceğini tahmin etmezdim.

3
Eğlence & Mizah / Ynt: Kör Klavye Oyunu
« : 26 Kasım 2011, 11:54:45 »
Tebş dcd playetimi sonunda aldıpın şsşn çok ama çokkkkk mutkutum. ama hiçbir murluluk okulun vitmesine daha çok oldupu derçepini değiştirmiyor ve bunun üzüntüsünü geçirmşyor.
-----

Kafama bir silah daya ve duvarları beynimle boya.

4
Eğlence & Mizah / Ynt: Şu an sizi ne mutlu eder?
« : 26 Eylül 2011, 21:15:38 »
İstediğim tüm kitap serilerinin benim olması.

5
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 30 Ağustos 2011, 11:45:23 »
The xx- Crystalised

6
Diğer Fantastik Eserler / Parfümün Dansı
« : 28 Ağustos 2011, 14:00:55 »
                                                                

Tanıtım Yazısı
Oyunculuk uçarılık değil, bilgeliktir diyerek çılgınlık derecesinde 'oyuncul' romanlar yazan Tom Robbins, bu romanda hayatımızı var eden en temel kavramlar hakkında düşünmeye ve insanın doğayla ilişkisinin kopma sürecinin anlatııldığı düşsel / tarihsel bir yolculuğa çağırıyor bizi. Batı'dan Doğu'ya, oradan da Yeni Dünya'ya uzanan, ölümsüzlüğü kovalayan ve yüzyıllar süren bir yolculuktur bu. Batı acı çekmeyi seven, mantığa, bireyciliğe ve üretime tapınanların diyarıdır. Doğu, aşka, boş zamana, münzeviliğe, bilinmezliğe hayatında yer veren insanların yaşadığı su ve parfüm diyarıdır. Yeni Dünya'da ise sadece 'başarı' ve hırs vardır. Yolculuğun en ilginç kişisi ise keçi ayaklı, zevk ve bereket tanrısı Pan'dır. Pan, insanların duyguları ile düşünceleri arasına duvar çekmeleri, yaşamak yerine, cennete kabul edilmek ve doğayı tahakküm altına almak için çalışmaları; dans çalışmaları; dansı müzik ve aşkal ilgilenmek yerine, doğru ve yanlışla uğraşan Aristo, İsa ve Descartes'a inanmaları ile gücünü yitiren bir tanrıdır. Aynı zamanda Bay Mantıksız, Bay İçgüdü, Bay Hayvani Sır, Bay Çingene, Mastürbasyon, Bay İnatçı Güç, Bay Küstahlık, Bay Doğa En İyisini Bilir...dir. Pan'ın en yakın arkadaşları ise 'insanın kalbiyle yaşamasını' savunan kendi kendinin kralı Alobar ve Kama-Sutra'yı bütün incelikleriyle bilen koku bilgesi Kudra'dır. Bugün Pan'ın, Alobar'ın ve Kudra'nın izleyicileri günahlarından pişman olmayan günahkârlar, inançsızlar, şehvetli kadınlar, müzisyenler, âşıklar, asiler, şairler ve delilerdir. Bu kitapta hayatlarını bir 'deney' olarak yaşayanlar anlatılmaz. Onların okumalarına da gerek yoktur.


7
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Göçebe (The Host)
« : 28 Ağustos 2011, 00:52:31 »
Kesinlikle çok marjinal bir kitap. Fikirleriyle, kurgusuyla, olaylarıyla kesinlikle çok sıradışı. Evet diğer yorumlara katılıyorum başlarda insanı sıkıyor elbette. Ama sabredenlere kesinlikle sıradışı bir dünyayı vaadediyor. Tavsiye edilesi güzel bir kitap. :)

8
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Percy Jackson ve Olimposlular
« : 28 Ağustos 2011, 00:01:45 »
Bende bu serinin bütün kitaplarını okuyup bitirdim, gerçekten tadı damağımda kaldı. Ayrıca Melez Dosyaları diye bir kitabı daha var onuda okumanızı öneririm. Labirent Savaşı ve Son Olimposlu kitapları arasında geçen kitapta bahsedilmeyen 3 olaydan bahsediliyor. Ama biraz çocukça sayılabilir. Bulmacalar, karakterlerden bahseden bir bölüm var. Okunmaya değer olduğu kısmına gelinirse tartışılır :).

9
Yazarlar / Jules Verne
« : 26 Ağustos 2011, 18:24:00 »
Beni küçükken bilim kurguyla tanıştıran yazardır kendisi.Çoğu kitabını okudum.Çocukluğumu onun romanlarını okuyarak geçirdim.Gerçekten çok şaşırdım burada yer almamasına. Neyse bu eksikliği tamamlamaktan gurur duyarım. İşte müthiş dahi

Jules Gabriel Verne ( d. 8 Şubat 1828 – ö. 24 Mart 1905), Fransız bilim kurgu yazarı. Daha çok Denizler Altında Yirmi Bin Fersah (1870), Dünyanın Merkezine Yolculuk (1864) ve Seksen Günde Devr-i Âlem (1873) romanlarıyla tanınmaktadır. Verne, henüz hava taşıtı ve pratik denizaltılar icat edilmeden önce uzay, gökyüzü ve deniz altı hakkında yazdı. Index Translationum'a göre dünyada en çok çevrilen üçüncü bireysel yazardır. Bazı kitapları, sinema filmlerine uyarlandı. Verne, Hugo Gernsback ve H. G. Wells ile genellikle "Bilim kurgunun babası" olarak adlandırılmaktadır.

Fransa'nın Nantes şehrinde doğdu. Yazmaya 1850 yılında başladı. İlk yazdığı eserler tiyatro oyunlarıydı. Balonla Beş Hafta adlı romanı ile büyük ün kazandı. Yazar birçok icadı önceden tahmin ettiği için "bilim falcısı" lakabı ile anılır. Denizaltı, uzay yolculuğu, oksijen tüpü gibi kendi zamanında olmayan birçok olayı öngördü. İnatçı Keraban adlı romanında Osmanlı İmparatorluğunu ve Türk insanını anlattı. Kitaplarında öngördüğü icatlara genelde onun kullandığı isimler verilmiştir. Jules Verne eserleri, dünyada başka dillere en çok çevrilmiş eserlerdir. Eserleri tam 148 dile çevrilmiştir. Aynı zamanda da bilim adamı olarak anılır.

Eserleri

Seksen Günde Devr-i Âlem
Dünyanın Merkezine Yolculuk
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah
İnatçı Keraban
Michael Strogoff
İki Yıl Okul Tatili
Aya Yolculuk
Kip Kardeşler
Doktor Ox'un Deneyi
Dünyanın Ucundaki Fener
Bir Piyango Bileti
Meteor Avı
Altın Yanardağ
Macellanya
Gezgin Cambazlar
Deniz Yılanı
Kahraman Fenerciler
15 Yaşında Bir Kaptan
Dünyanın hakimi
Yüzen şehir
Bir Gazetecinin Yolculuk Notları
Balonla Beş Hafta
Kaptan Grant'ın Çocukları
Karpatlar Şatosu
Esrarlı Ada
Güzel Sarı Tuna
Ne Altı Var Ne Üstü
Dünyanın Ucundaki Fener
Madenin Esrarı

10
Yazarlar / Ynt: Cengiz Aymatov
« : 26 Ağustos 2011, 18:05:35 »
Beyaz Gemi benide çok etkilemişti. O çocuğun o uzaklardaki gemiye hasretini bende hissetmiştim.
Spoiler: Göster
Çocuğun balık olup çay boyunca yüzüp gittiğini henüz kimse bilmiyordu.

Hasretin sonlanması;
"Merhaba Beyaz Gemi, ben geldim!"





Sayfa: [1]