Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - syrio forel

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Kemal Tahir ''Körduman'' yeniden basılacak mı?

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 18 Ocak 2018, 11:20:12 »
Herkese iyi günler. Ben Zaman Çarkı'nın 5. kitabına kadar okudum. Daha sonra bir süre ara vermek zorunda kaldım. Olayları ve karakterlerin bir kısmını hatırlıyorum fakat üstünden zaman geçince bir kısmını da unuttum haliyle. Seriye baştan başlamak istemiyorum fakat seriye devam etmek istiyorum. Acaba olayları ve karakterleri hatırlayabileceğim, takıldığım zaman bakabileceğim Türkçe bir kaynak var mı?

3
Liman Kütüphanesi / Ynt: En Son Hangi Kitabı Aldınız?
« : 03 Temmuz 2015, 17:38:53 »
Robert Jordan-Göğün Ateşleri

4
''Faile eteklerini silkeleyerek ayağa kalktı.''
Gölge Yükseliyor-Robert Jordan

5
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 15 Nisan 2015, 20:52:44 »
Turn'e başladım dün. 3 bölüm izledim. Tarihi bir dizi.18 yy'da Amerika'nın bağımsızlık savaşında geçiyor olay. Bu döneme özel ilgi duyanların kaçırmaması lazım. Bu arada AMC yapımı bir dizi. Daha ne olsun. 2.sezonu pazartesi başladı bu arada.

6
Televizyon / Ynt: OZ ( imdb: 9,0 / 10 )
« : 15 Nisan 2015, 20:44:47 »
2001 ya da 2002 senesinde lise hazırlıktayken Cine5'te izlemeye başlamıştım bu diziyi. O zamanlar Sopranos'la birlikte şifresiz verilirdi. Tamamlayamamıştım sonuna kadar. Bu sene tamamlamak nasip oldu. Kerim Said favori karakterimdir bu arada.

7
Dune. (1.kitap)
2 yıldır elimdeydi. Başlayacam başlayacam diyordum. Bir türlü nasip olmamıştı. İlk 50 sayfayı okudum ve neden bu kadar övüldüğünü anladım.

8
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 02 Mart 2013, 16:45:29 »

9
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 14 Ocak 2013, 20:33:52 »
Old Boy filminden gelsin.Filmi haftasonu izledim.Şarkıyı belki üst üste 50 defadır dinliyorum. Psikolojim bozuldu resmen.
Old boy soundtrack.

http://www.youtube.com/watch?v=_DxjFs_dsR8

"ister kum tanesi olsun ister kaya, ikisi de aynı batar suya"

10
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 30 Kasım 2012, 22:56:12 »
Beethoven-String Quartet in C-Sharp Minor Op. 131


 Band of brothers dizisinin ''why we fight'' isimli bölümümünde  Beethoven'ın bu eserini ilk dinlediğimde beni acayip etkilemişti. Tabi bu kadar etkilenmemde dizinin o bölümünün giriş sahnesinin çok etkileyici olmasının etkisi olabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=-sUKha9L9AM


11
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 17 Kasım 2012, 19:28:09 »
Harita konusunda yardımcı olanlara teşekkür ederim. Zaman Çarkı serisini okurken araya başka kitaplar serpiştirilmesi konusuna kesinlikle bende katılıyorum.

12
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 17 Kasım 2012, 14:55:16 »
    Sonunda bende artık Zaman Çarkı Serisi okurları arasına katıldım. Daha fazla dayanacak gücüm kalmamıştı ve Dünyanın Gözüyle işe başladım.Bu seri hakkında o kadar çok övgü dolu sözler işittim ve  okudum ki.Seriye daha erken başlamamak için  beni asıl frenleyen 'bu seriyi okuduktan sonra başka fantastik kitaplar size boş ve anlamsız gelecek' sözleriydi. Önümde daha uzun bir yolun olduğunun farkındayım. Bu uzun yol boyunca mümkün olduğunca keyif almaya çalışacağım.
    Daha önce bu seriyi okumuş tecrübeli arkadaşlardan bir ricam olacaktı. Bu seriyi okurken faydalanabileceğimiz derli toplu anlaşılır bir harita mevcut mu? Varsa nasıl ulaşabiliriz?

13
 Tyrion Lannister dururken  Lannister soyunun 'güvenilir, zeki ve en onurlu' şahsiyeti nasıl Jaime Lannister olur anlamış değilim.Jaime  Lannister hakkında; mesela  Lannister soyunun en cesur , en korkusuz şahsiyetidir dense anlarımda zeki biraz abartılı oldu.Tyrion  Lannister'ın kıvrak zekalılığına, zor durumlardan kurtulmadaki becerikliliğine Jaime bile hayrandır.Kitapları okuyanlar bunu bilecektir.
Ayrıca tekrar ediyorum 'onur' konusunu birde Bran Stak'a sormak lazım veya
Spoiler: Göster
Kral Topraklarındaki pusuda ayağı kırılıp en iyi adamlarını kaybeden Ned Stark'a.

Ben sadece bu başlık 'Seri Hakkında Teoriler ve Tartışma Platformu' olduğu için burada daha önce dile getirilmeyen Tyrion hakkındaki teoriyi belirtmek istemiştim.Buranın 'Jaime Lannister' ı Savunma' başlığına dönüşmesini istemezdim.
Belirttiğim teorinin serinnin hayranları tarafından uzun süredir tartışıldığını bende biliyorum.Ama burada daha önce kimse değinmemiş.Kitap hakkındaki teoriler sadece Jon Snow terorisiyle sınırlı kalmış. Sadece teorinin tartışılmasını istemiştim.

14
Karakter isimlerini doğru yazmak konusunda haklısnız , dikkat etmemişim.
Ayrıca Türkçeye çevrilmiş kitapların hepsini okudum.Jaime Lannister'ın kaypak olup olmadığını karar vermeden önce birde Brandon Stark'ın başına gelenleri düşünmeliyiz değil mi?İlerleyen kitaplarda değişmeye başlayıp espirileriyle benim de sevdiğim karkterler arasına girsede özellikle ilk iki kitaptaki davranışlarıyla kaypak tabirine tam anlamıyla uymaktadır kendileri.

15
Peki Tyrion Lannister hakkındaki bu teoriye ne diyeceksiniz;
Spoiler: Göster
Tyrion Lannister'ın  Lannister olmama ihtimali var.Şöyle ki Robet'dan önceki deli kral Aerys Targaryen Tywin Lannister'ın eşi Joanna'ya tecavüz ediyor.Böylece Tyrion ortaya çıkıyor.Lord Tywin krala karşı gelmeye cesaret edemediğinden ve bu durumun herkes tarafından öğrenilmesi o meşhur gururuna yediremdiğinden durumu gizli tutuyor ve eşinin hamilelik döneminde bebeğin düşmesini sağlamak için çeşitili şeyler deniyor.Fakat bebek düşmüyor.Ama özürlü doğuyor.Böyelece ortaya İblisimiz çıkıyor.Bu bir komplo teosrisi olarak görülebilir ama bunu destekeleyen kanıtlarda yok değil.Birincisi Lord Tywin oğlundan nefret ediyor ve ona hiç bir sevgi beslemiyor.Ayrıca 1.kitabı okuyanlar hatırlayacaktır Tyrion ejderhalara karşı hastalık derecesinde ilgi duyuyor ve Kral topraklarına ilk  geldiğnde ejderha kafataslarının bulunduğu mahzeni ziyaret ediyor.Buarda uzun süre kalıyor ve onları hayranlıkla izliyor.

Yukarıda da belirtiğim gibi bu bir teori.Teori daha sonra George R R Martin'e götürülüyor, o da "böyle bir şeyi doğrulayamam, ama red de edemem" diyor.
Ben bu teorinin Kılıçların Fırtınasında Lord Tywin ve Tyrion arasında geçen şu konuşmadan sonra gerçek olabileceğini iyice düşünmeye başladım.Kitabı okuyanlar Lord Tywin'in oğluna söylediği şu sözleri hatırlayacaktır.
Spoiler: Göster
Bunu  sen mi soruyorsun?Dünyaya gelirken annesini öldüren sen? Sen; kıskançlık , şehvet ve şeytanlık dolusun.Hastalıklı , itaatsiz ve hilekar bir yaratıksın.İnsanların kanunları ,sana benim adımı ve renklerimi taşıma hakkı veriyor çünkü senin benden olmadığını kanıtlayamıyorum.Tanrılar bana tevazu öğretmek için , babamın ve ondan önce onun babasının arması olan gururlu aslanı taşıyarak paytak adımlarla etrafta dolaşmanı izlemeye mahkumettiler beni......

Ayrıca  Tyrion diğer Lannisterlara hiç benzemiyor. Ne Jaime (gerçi onun durumuda değişmeye başladı ama) ne babası  ne de  ablası gibi kaypak.Tamam zor durmlarla karşılaştığında zekasını ve kurnazlığını konuşturuyor ama bana göre kendisi sözlerini tutmaya çalışan bir insan.

Sayfa: [1] 2 3 4