Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - demiray68

Sayfa: [1] 2
1
Sevgili yayıncı bir kısmı elimde olmasına rağmen seride çıkan bütün kitapları aldım almaya da devam edeceğim. 30 kitap oldu Arthur C. Clark'dan sadece bir kitap çıktı. Bence bu durum ustaya büyük haksızlık 2001'in devamını ve yeni Arthur Clark kitaplarını bekliyoruz.

İkinci sitemim ise böyle muazzam, nesiller boyu kitaplıklarda yer alacak bir işe imza attınız çok güzel ama kitapları ciltli çıkartmamanız büyük eksiklik oldu. Tamam "maliyet" diyeceksiniz ama o maliyeti karşılayacak sayıda insan çıkardı en azından sınırlı sayıda ön sipariş alarak çıkartılabilirdi.

2
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 20 Nisan 2017, 09:21:10 »
Vakıf Serisi yeniden basılacak İthaki duyurdu tam tarihi belli değil ama ilk kitap 1-2 aya gelir sonrakilerde 3-4 ay arayla basılacakmış.

3
MeLaNCHoLy kardeşim :) yıllardan beri Asimov'un kitaplarının yeniden basılmasını bekleyen biri olarak ne kadar teşekkür etsem azdır. Bende e kitap okuyamayanlardanım. Sayfalara elim değmeli, baktığımda kitaplığımda görmeliyim bu nedenle bende senin gibi hepsini bastırıp ciltletmeyi düşünüyorum.
Ankara'da bu işi hakkıyla yapabilecek bir yer bilen arkadaşlar varsa yardımlara açığım.

4
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 17 Haziran 2016, 09:31:16 »

5
Bende çok sevindim, sadeliği seven bir fantastik kurgu hayranı olarak bu serinin kapaklarına bayılıyorum keşke birde Zaman Çarkı gibi ciltli yapsalar tadından yenmezdi o zaman.

6
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 23 Mart 2016, 11:09:42 »
Bende 3 yıldır bekliyordum satışa çıktığı gün set olarak aldım dün aradılar 12. kitabın basımında bir hata olmuş bir hafta on gün sonra hazır olacakmış diğer kitaplar hazır olduğu için onları kargoya vermişler bugün gelecek inşallah.
12. kitaptaki sorun giderilince belki yeniden set olarak çıkar.

Edit: Kitaplarım geldi çok sağlam paketlemişler hiç bir sıkıntı yok darısı alamayanların başına.

7
Serhat Bey toplamda kaç kitap olması planlanıyor bir bilginiz var mı?

8
:) Dün "Bilim Kurgu Klasikleri" serisinde gözden kaçırdığım kitap var mı bir liste bulsam da baksam diye düşünmüştüm" bugün bu başlığı gördüm. Öncelikle teşekkürler "serhatkayisi" gözden kaçırdığım yokmuş :) Bazı kitaplara sahip olmama rağmen bu seri kapsamında çıkacak bütün kitapları almayı düşünüyorum.
Dediğiniz gibi bence de kapak tasarımları harika. İthaki keşke benim gibi belli bir yaşın üzerindeki fantastik okurları da düşünerek başta Zaman Çarkı olmak üzere aynı kapak tasarımı çizgisinde "Fantastik Kurgu Klasikleri" serisi başlatsa.

9
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Parazit - Neal Stephenson
« : 02 Mart 2016, 10:29:24 »
Eleştirilere katılmamak elde değil şuan Ender Sürgünde'yi bitirmek üzereyim. İlk başlarda fena değildi tek tük harf hataları vardı ama sayfalar ilerledikçe "Mit"in verdiği örneklere benzer hatalar artmaya başladı artık son 40 sayfadayım neredeyse her sayfada bir hata var. Ancak ilk 5 kitabı okuduğumuz kısa ve orta vadede de başka bir yayın evinden çıkmayacağı için elimiz mahkum okuyoruz işte.
Bundan önce Sissoylu - Kuşatmayı okudum Ender Sürgünde ile kıyaslandığında kelime sayısı olarak belki üçe dörde katlar buna rağmen aklımda kalan keyfimi kaçıran bir hatası yoktu o kadar hacimli bir kitap hatasıza yakın basılabiliyorken Altıkırkbeş'in bu durumu okuyucuya saygısızlıktan başka bir şey değil.

10
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 16 Şubat 2016, 10:03:13 »
Bende geçen sene büyük uğraşlar sonucu Kabalcı baskısını toplamıştım o zaman İthaki'nin yeniden basacağından haberim yoktu ancak seriye de özel bir zaman ayırarak okumak istediğimden hala başlayamadım kısa ve orta vadede de başlayamayacağım gibi öte yandan İthaki'nin Bilimkurgu Klasikleri serisinden şu ana kadar çıkan Dune hariç hepsini aldım. Yıl sonuna kadar tamamlanacağını tahmin ettiğim Dune Serisini de set olarak almayı düşünüyorum. Bu nedenle Kabalcı baskısı elimde olsa da İthaki baskısını okumayı düşünüyorum.

11
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 06 Şubat 2016, 12:52:14 »
Quid Rides yüzde bir milyon aynı fikirdeyiz yalnız değilsin. Kuşatmayı çıktığı gün almıştım 3. kitabın bu kadar erkenden çıkacağını bilmiyordum büyük sürpriz oldu. Kaç sayfa acaba?
 Darısı Fırtına Işığı Arşivinin başına...

12
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 21 Ocak 2016, 15:37:18 »
İthaki Vakıf Serisini "Bilim Kurgu Klasikleri Serisi" kapsamında yeniden basacağını duyurdu. Bu yıl çıkmaya başlayacak inşallah.
Robot ve İmparatorluk serilerini basarlar mı bilmiyorum inşallah onları da basarlar tadından yenmez o zaman.

13
Arkadaşlar Elantris, Sissoylu ve Kralların Yolu'nu okuyarak Brandon Sanderson hayranı olmuş 35 yaşında biri için türü genç-yetişkin olan bu seri hafif mi kaçar? Bir yandan çok merak ediyorum bir yandan da Brandon Sandersonla ilglili hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. 30 yaş üzeri okuyanlar varsa görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.

14
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 18 Aralık 2015, 13:56:33 »
Fiyat konusu kitap satış sitelerinin ve bankaların yaptığı kampanyalar takip edilerek ve internet üzerinden alış veriş yapılarak rahatlıkla çözülebilir. Aldığım bütün kitaplarda olduğu gibi bu Kuşatma'yı da bu yolla alarak 43 liralık kitabı (Kitapyurdu'nun %25 indirimi ve BKM Ekspresin 20TL para iadesi ile) 12.25 TL ye malettim. (Bu mesajı yazdığım sırada HB den aynı yöntemle 10.10 TL'ye alınabilecek durumdaydı.)
Kitaplarınızı biraz araştırarak çok uygun şartlarda internet üzerinden alabilirsiniz...

15
Kesinlikle kitabın kalınlığı ile alakası yok fakat Sissoylu'yu beğenmemiş ve kitabı yarıda bırakmıştım. Ama Kralların Yolu'nu fazlasıyla okumak istiyorum. Kralların Yolu ile Sissoylu arasında kurgu dışında bariz bir fark var mı ? İkisini okuduysanız en çok hangisini sevdiniz ?

Sissoyluyu, Kralların Yoluna göre daha rahat okunabilecek daha akıcı bir kitap eğer onu yarım bıraktıysanız Kralların yolunu da tamamlayamama ihtimaliniz çok yüksek. Fantastik kitapları seven birinin Sissoyluyu beğenmemesi pek mantıklı gelmiyor bana belki de kitabı okuduğunuz andaki haleti ruhiyeniz bu kitap için pek uygun değildi bence ilerleyen zamanda bir şans daha verin Sanderson kitaplarından bu iki kitap ve Elantrisi okudum hepsini de çok beğendim ve devam kitaplarını da dört değil on dört gözle bekliyorum.

Sayfa: [1] 2