Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kadri kerem

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Baskan Kurgu-Bilim Dizisi
« : 08 Ağustos 2014, 18:30:49 »
Bendekiler. Sahaf raflarında rastladığım zaman kaçırmıyorum. Kaçırılacak gibi de değiller zaten.


2
Dean Koontz'un "Onlar Yoktu" romanını yarım bıraktıktan sonra "Siyahlı Kadın"ın yazarı Susan Hill'in "Cinayet Bahane" adlı polisiye romanına başladım. Polisiye pek okuduğum bir tür değildir aslında, ancak Hill gerçekten usta bir yazar. Yine inci gibi dizmiş art arda cümleleri. İnsan sayfaların nasıl ilerlediğini anlayamıyor.

3
Kurgusu harikaydı. King bize hikaye içinde hikaye anlatıyor. Yalnız Kule kitaplarını okumayanlar da bu romanı okuyabilir sözüne pek katılmıyorum.

4
Ejderhanın Gözleri adlı kitabın Altın Kitaplar yayınevinden çıkan baskısı var mı?

Yok, İnkılap'tan çıktı bu roman. Benim geç okuduğum harika King romanlarındandır.

5
Hasan Ali Toptaş ile bu kadar geç tanıştığım için kızdım kendime. Kendine has anlatımı ile büyülü ve fantastik bir roman yaratmış H. Ali Toptaş. Gölgesizler'i okuyun derim. Bu romanın ardından okuduğum kitaplar sırasıyla: Bradbury - Yakma Zevki, Stephen King - Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar, Richard Matheson - Gecenin Konuları (I'm Legend - İthaki yayınlarından Ben Efsane olarak çıkmıştı).

6
Steven Spielberg'ün Üçüncü Türle Yakın İlişkiler romanının ardından Eerie'yi okumaya başladım. Çizimleri dakikalarca inceliyor, her sayfayı dikkatle çeviriyorum. Yalnız duyduğum kadarıyla Creepy (1, 2) ve Eerie (1, 2) beklenilen ilgiyi görmediğinden Lal kitap gerisini getirmeyecekmiş. Umarım yanlış bir duyum almışımdır. Korku çizgi romanı okumak gerçekten ayrı bir keyif.

7
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 27 Eylül 2012, 03:32:07 »
Tenten'in Maceraları ile My Week with Marilyn'i art arda izledim. Tenten umduğum kadar iyi değildi. Çocukluğumda tv'de izlediğim Tenten çizgi filmleri daha heyecanlı ve güzeldi. Marilyn ise ekrana kilitledi beni. Yalnız film mi etkileyiciydi yoksa ben bir Marilyn hayranı olduğum için mi hoşlandım tartışılır. Bu arada geçtiğimiz günlerde tv'de oynayan Bazıları Sıcak Sever'i de büyük keyif ve hayranlıkla izlediğimi belirtmek isterim.

8
Şeker Portakalı'ndan tanıdığımız Jose Mauro De Vasconcelos'un Kayığım Rosinha romanını okudum geçtiğimiz günlerde. Kayıkçı Ze Oroco ile dertleştiği, ona can yoldaşlığı yapan kayığı Rosinha'nın öykünü anlatıyor kitap. Temiz yürekli Ze Oroco çevresi tarafından seviliyor sevilmesine ama kayığı ile konuşması, onunla dost olması tuhaf karşılanıyor. İşte her şey de bu eşsiz dostluk yüzünden geliyor başına. Vasconcelos yine sıcacık ama aynı zamanda da hüzünlü bir öykü anlatmış bizlere. Bu okuduğum dördüncü eseri oldu. Ve beşinciyi okumak için sabırsızlanıyorum. Büyük ihtimalle Kardeşim Rüzgâr Kardeşim Deniz olacak bu eser.

Bu kitabın ardından bir sahafta rastlayıp satın aldığım Osman Şahin'in Acenta Mirza adlı öykü kitabı okudum. Şahin'in öyküleri Anadolu insanını anlatıyor bizlere. En çok da Çök Abuzer isimli öyküsüne bayıldım.

Şu anda da Steven Spielberg'ün Üçüncü Türle Yakın İlişkiler romanını okuyorum. Daha önce filmini izlemiş ve epey beğenmiştim. Ama roman çok da ahım şahım değil açıkçası.

9
Yazarlar / Ynt: Fyodor Mihayloviç Dostoyevski
« : 26 Eylül 2012, 20:48:03 »
Nasıl bir adam bu, her okuduğumda şaşıyorum. Bilmiyorum başkalarına da oluyor mu ama bir kitabı bitirdiğimde bir diğerine başlamakta biraz zorlanırım her zaman. İlkinin üzerimde yarattığı gerçeklikten sıyrılıp diğerinin gerçekliğine geçmek hep biraz zaman almıştır benim için. O yüzden kitapların ilk başlarını sindire sindire, yavaş yavaş okurum sürekli. Bu adamın kitaplarını okuduktan hemen sonraysa o kurgusal gerçeklik oluşmuyor üzerimde. O kadar gerçek ki anlattıkları... Yalın haliyle insanı anlatıyor; ne kadar iyilik varsa içimizde, ne kadar canavarsak gerçek hayatta Dostoyevski kitaplarında da öyleyiz. Onun kurgularında kendinden kaçamıyor insan, her şeyiyle kendini görüyor orada. Bireyi bu derece iyi anlatabilen en iyi, belki de tek yazardır. Hatta Kafka'dan bile iyidir bu konuda.


Çok güzel tarif etmişsiniz. Her romanı başka bir etkiliyor insanı. Sanki roman bir insan şeklini alıyor da yakasından tutup sarsıyor okuyucuyu. Gerçekten çok başka bir yazar. Suç ve Ceza'yı da severim ama Karamazov Kardeşler okuduğum en mükemmel romandır. Böyle bir roman daha okur muyum, bilemiyorum. Karamazov Kardeşleri her gün 100 sayfa okuyarak 10 günde bitirmiş, bitince de büyük boşluğa düşmüştüm. Alyoşa'yı, İvan'ı, Dimitri'yi özler olmuştum. Gerçi hep benimleler artık ama...


10
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Kan Kitapları Serisi
« : 26 Eylül 2012, 18:12:57 »
Clive Barker bu öyküleri sekiz ay gibi bir sürede ve sadece eğlenmek için yazdığını söyler. Sonra bir yayıncıyla iletişime geçince öyküler basılmış ve efsane doğmuştur.

Barker yalnız roman ya da öykü yazarı değildir. Onlarca tiyatro oyunu yazmıştır. Yetenekli bir ressamdır. Yönetmendir. Başka bir adamdır kısacası. Kan Kitapları'nı okuyarak parçalamışımdır. Zamanında "Clive Barker'ın Tekinsiz Öyküleri: Kan Kitapları 1" başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Kitabı merak edenler için yararlı olacağına inanıyorum.


11
Güncel / Ynt: Bayram Tebriği!
« : 19 Ağustos 2012, 15:14:42 »
İyi bayramlar hepinize! Sevdiklerinizle, huzurla, mutlulukla ve kitaplarla dolu nice nice bayramlara!

12
Liman Kütüphanesi / Ynt: Hangi kitabı okuyorsunuz ve Eleştiri
« : 07 Ağustos 2012, 03:53:48 »
Kara Kule / Kule

Sonuna gelmekteyim, sonu beklediğim gibi bitmiyor aslında fakat Stephen King'in tarzı beni çok etkiledi, sadece Kara Kule serisini okuyabildim King'ten, devamı gelecek gibi görünüyor. İnanılmaz bir şekilde bağladı beni.

Bir kez King okumaya başladıysanız zaten gerisi gelir. Sonu beni tatmin etmişti Kule serisinin. Size Hayvan Mezarlığı, O, Medyum, Sadist romanlarını öneririm.

13
Liman Kütüphanesi / Ynt: Hangi kitabı okuyorsunuz ve Eleştiri
« : 05 Ağustos 2012, 17:46:19 »
Gölge Hırsızı - Marc Levy

Tahmin ettiğim kadar beğenmedim ama keyifle okuyorum. Can Yayınları kampanyasından yararlanın derim. Bu kitap da dahil Onlar, Sistem ve Son Perde kitaplarını 5'er liradan aldım.

14
Ustanın 5 eseri var kitaplığımda. Bunu da mutlaka edinip, keyifle okuyacağım.

15
Yazarlar / Ynt: Howard Phillips Lovecraft
« : 24 Temmuz 2012, 21:43:57 »
Lovecraft şöyle bir cehennemi dolaşıp dönmüştür aramıza. Yoksa bir insanın öyle öyküler kaleme alması zor. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 5