Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - TheSpell

Sayfa: [1] 2 3 ... 54
1
Cosmere (Brandon Sanderson) / Ynt: Sissoylu - Brandon Sanderson
« : 29 Haziran 2017, 12:26:30 »
Bu kitap 3.kitapla bağlantılı mı yoksa sadece aynı evrende geçen konusu farklı bir kitap mı?

Orijinal üçlemeden yüzyıllar sonra geçen bir hikaye. Ufak ama spoiler alabileceğiniz bağlantılar var, o yüzden öncesinde üçüncü kitabı okursanız iyi olur.

2
Merhaba,

Mistborn'un ilk üçlemesini bitirdim, ikinci üçlemenin ilk kitabını okudum, aynı zamanda da Fırtınaışığı'nda günceli yakalamış durumdayım. Ancak daha önce buralarda aynı şeyden muzdarip olduğumu belirtmiştim, özellikle buradaki Fırtınaışığı tartışmalarını okuyunca pek çok ayrıntıyı kaçırdığımı farkediyorum. Kitaplar çok kalın olduğu ve benim okumak istediğim bir sürü kitap olduğu için tekrar okumaya da gözüm yemiyor açıkçası.

Sırada Mistborn : Secret History var, onu okuduktan sonra Stormlight Archive re-read tarzında, torda falan yapılan etkinliklerden birini mi okusam diyorum. Sizce bir faydası olur mu?

Gözünüz yiyorsa o da olur tabi :D Ama ben başka bir şey öneriyorum. Eğer Cosmere'e genel olarak hakimseniz (yani Mistborn ana seri, Fırtınaışığı Arşivi, Warbreaker, Elantris gibi kitapların hemen hepsini okumuşsanız) Coppermind Wiki ideal bir site. Orada her kitabın "summary"si var. Özeti gibi. Her bölümde olan olayları birkaç paragrafla anlatıyor. Ve her karakterin ayrı sayfası var (Cosmere hakimiyeti koşulu burada geliyor, eğer diğer kitapları okumamışsanız bu sayfalarda spoiler yemeniz olası, summary'lerde diğer kitaplara dair pek bir şey yok aslında). Ben oradan okuyup hatırlamıştım ayrıntıları. Çok isterseniz de istediğiniz bölümü bulup kitaptan o kısmı okursunuz :)

3
Allah allah :D İlk kitabı da okumuştum Akılçelen'den ama hatırlamıyorum böyle bir sorunu. Belki ben değiştim belki de bu sefer biraz daha az özendiler kitaba bilemiyorum. Bilgilendirme için teşekkürler. Fark etmemeye çalışacağım artık ne yapayım :D

4
Ahahah :D Peki hakikaten genel anlamda böyle bir şikayet var mı yoksa bazılarının mı gözüne batıyor sadece?

5
Parlayan Sözler'e başladm. Ön söz kısmını okudum sadece. Ama çeviride fazlaca göze batan bir yapaylık vardı nedense. Orijinalini de okumuştum ve oradan hatırlıyorum birçok cümleyi. Bazıları Google Translate ile çevrilmiş gibi sanki. Gereksiz zamir kullanımları filan. Epeydir buralara bakmıyordum, belki tartışması yapılmıştır ama umuyorum ki kitabın ilerleyen bölümlerinde devam etmez. Çok san sıkıcı çünkü.

Düzeltme: Sonraki bölümü okuyorum, daha da sinir bozucu bir şekilde devam ediyor. Cümlelerin İngilizce halini düşününce gayet normal ancak Türkçeye birebir çevirisi çok nahoş duruyor. Cidden sinirimi bozdu :D

6
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 24 Haziran 2016, 15:19:39 »
Seride en sevdiği karakter Mat olmayan biriyle Zaman Çarkı muhabbeti yapmam cidden zor. Ha sabaha kadar tartışırım orası ayrı.

Ahahaha :D Mat benim de hep favori karakterlerimden birisi olmuştur.

Spoiler: Göster
Özellikle Tuon ile olan ilişkisi. Tüm seride en sevdiğim ilişkilerden birisiydi sanırım.


Ben hep Perrin'de müthiş bir potansiyel görmüşümdür gerçi, ama ne yazık ki Robert Jordan onu es geçmiş, Mat ve Rand'ın karakter gelişimine bol bol yer verirken, Perrin'i yavaştan almış. Jordan'a kırgın olduğum tek konu bu sanırım. Zaten bu sebepten biz 13. kitapta bile Perrin'in karakter gelişimine etki edecek olayları okuduk sayfalarca. Halbuki büyük oranda tamamlanması gerekiyordu.

Aes Sedailer konusunda ise Grayswandir'e büyük oranda katılıyorum. Moiraine ve Egwene hariç hiçbirini sevemedim ben. Hatta bütünüyle sevdiğim tek topluluk Aiel'ler idi sanırım seride. Aes Sedailer cinsiyetçiliklerinden çok aptallıklarıyla nefretimi kazandılar benim. Sıradan bir insanın gösterebileceği hemen her davranışı gösteriyorlar. Her zaman haklı olduğuna inanan bir insandan daha sinir bozucu ne olabilir ki? Bir de bu insanlardan oluşan koca bir topluluk olduğunu düşünün.

7
Rica ederim. Yalnız kafama takılan bir şey var. Kitaplardaki arasözleri ana hikâyeyle bir türlü tam olarak bağdaştıramıyorum, şu an ikinci kısma geçtim parlayan sözlerde, sadece bir karakter açık açık ana hikâyeyle ilgili. Diğerleri bariz biçimde ana kurguyla ilgili değiller. Bu karakterler tam olarak nasıl bir rol oynayacaklar acaba, merak ediyorum doğrusu.

Hepsi ana hikâye ile bağdaşması için yazılmıyor zaten. Sanderson açıklamıştı. Kimileri, yarattığı dünyaları daha iyi anlamamız ve okuduğumuz bu koca hikâye küçük bir alanda geçtiği için, dünyanın kalanını da görmemiz için yazılan karakterler. Kimileri de, gerçekten önemli ve ileride ortaya çıkabilecek karakterler. Hangileri olduğunu da siz bulun :)

8
"Yet, to a Feruchemist, the metals were worth far more than their economic value. They were batteries, stores that could be filled, then drawn upon."

Doğru hatırlıyormuşum. "Battery" kelimesini kullanmış Sanderson.

Düzeltme: Tam ben yazarken Yosun abla da yazmış aynı şeyi :)

9

Tam sayfalar içinde kaybolmuşken bu 'pil'  beni bir anda kitaptan kopardı ve günümüze getirdi. Belki gereksiz bir takıntı ama sizce de Cosmere'de pil benzetmesi biraz garip değil mi?
 

Aynı şeyleri ben de hissetmiştim ve çevirisi hatasına da benzemediği için mantıklı bir açıklama bulmaya çalışmıştım ama bulamadım :(

Hangi kitapta ve hangi bölümde? Söylerseniz orijinalinden bakabilirim. Anlarız o zaman Sanderson mı böyle kullanmayı tercih etmiş yoksa çeviri ile mi ilgili.

10
Warbreaker türkçeye çevrildide benmi kaçırdım  :blink :blink :blink

Çevrilmedi. Yukarıdaki arkadaş da zaten İngilizcesini zorlayacağını söylemiş.

11
Warbreaker ne zaman okunmalı ? Bu kitaptan önce okunmalı diye yazılmıştı sanki , öyleyse ingilizcemi zorlarım okurum zaten büyük ihtimalle türkçeye çevrilmez.

Evet kesinlikle bu kitaptan önce okunmalı.

12
Tartışma Platformu / Ynt: Çok Okuyan Ünlüler
« : 06 Nisan 2016, 16:03:05 »
Yıldız Ecevit'in Ben Buradayım isimli Oğuz Atay biyografisinde görmüştüm ben de. İlk evliliğini yaptığı Fikriye Hanım'ın söylediğine göre, boşandıkları zaman Atay'ın kitaplığında beş bine yakın kitap birikmiş. Ki bu olay otuzlu yaşlarının ortasında oluyor. Kendisi 43 yaşında öldüğüne göre, bu sayı epey artmıştır.

13
Words of Radiance'i okumamışlar bakmasın, kitabın en can alıcı noktası çünkü sonradan ah vahh diyip yanasınız
Spoiler: Göster
En sona ne demeli peki? Jasnah pat diye çıkıveriyor? Ben oha diyip kalakalmıştım


WoR spoiler:

Spoiler: Göster
Ben bekliyordum açıkçası Jasnah'ı. Benim için asıl sürpriz "Lets kill some evil." idi. (tam olarak bu şekilde olmayabilir alıntı.) Warbreaker'ı okuduysanız anlamışsınızdır neyden bahsettiğimi.

14
Ön okuma inşallah verirler, ama size son 300 sayfa diyorum. Ömrümde okuduğum en iyi final bölümü, aman aman olaylar olaylar :D Bir ara soluklanmak için kitabı bırakmak zorunda kalmıştım.

Katılıyorum.

Spoiler: Göster
Kaladin ve Szeth'in dövüşü okuduğum en epik dövüştü açık ve net. Fırtınaışığı Arşivi'nin on kitabı tamamlandığında fantastik edebiyatın en iyi serisi diyeceğiz bence. Yazın bu sözümü bir yere.

Ama benim en çok sevdiğim bölüm Kaladin ve Shallan'ın beraber köprüye düştüğü bölümdü.

15
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 23 Mart 2016, 18:55:37 »
Filmin ilk değerlendirmeleri ve skorlarına bakılırsa DC yapmış yine yapacağını. 48 metascore, %40 rotten tomato... Fazla bir şey söylemek istemiyorum. O kadar bekledik ulan bu filmi. Alacağınız olsun.

IMDB'den bahsediyorsak, Man of Steel gibi birçok Marvel filminden açık ara iyi olan bir filmin puanı 7.2, metascore'u da 55. daifunka_vc'nin dediği gibi, çok takılmamak lazım.

Sayfa: [1] 2 3 ... 54