Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Aerndal

Sayfa: [1]
1
Bence her ne kadar iklimin yaşayış biçimleri üzerindeki etkisi büyük olsa da düşünce yapılarında bir farklılık oluşturacağını sanmıyorum. Çünkü Kış gezegenindeki insanlar farklılıklarını tamamen cinsiyetsiz oluşlarından alıyorlar.Yani ilk soruna cevap bence insan her yerde insan olmaya devam ediyor.

İkinci soruna cevabım ise hayır. Ben kitap boyunca kış gezegeni halkına alışamadım. Düşüncesi garip geldi. Tıpkı onların Ai için sapkın demeleri ve alışamamaları gibi. Bende onları garipsedim. Ama insanoğlunun yeterince süre verilirse herşeye alışabilme ve adapte olabilme özelliği var. Yani eninde sonunda normal gelmeye başlardı.

2
İlk defa böyle bir etkinliğe katılıyorum o yüzden ne yazmam gerektiği hakkında biraz tereddütlüyüm ama bir yerden başlamak lazım. 
Uzun zamandır Le Guin in kitaplarından birini okumak istiyordum. Kendisinin ismi hep büyük isimlerle beraber anıldığı için ilgimi çekmişti. Ben Yerdeniz serisiyle başlarım diyordum ama etkinlik sayesinde bir yerden başlamış oldum.
Açıkçası kitabı okurken zorlandım. Okunması zor yada ağır bir kitap olduğu için değil. Ne kadar uğraşsam da bir türlü kitabın içine girmeyi başaramadım. Bunun en büyük nedenini her zaman fantastik kurguyu daha fazla sevmeme bağlıyorum.
Her şeye rağmen kitabın konusu oldukça ilginç. Cinsiyetsiz insanların dünyası ve uzaydan onu kendi birliğine katmaya gelen elçi.Bizim için normal olanın kitap boyunca ucube ve sapıkça görünmesi de oldukça ilginçti.
Asıl ilgimi çeken nokta  cinsiyetin ve şehvet eksikliğinin toplum üzerine etkisiydi. Bir çok alanda daha iyiymiş gibi duruyorlardı.Ama kitabı kapattığımda ne olursa olsun insanın ne yazık ki insan olmaya devam ettiğini düşündüm.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar herhalde,tartışma devam ettikçe görüşürüz.

3
Karanlığın Sol Eli ve Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? kitaplarına verdim oyumu bakalım ne olacak sonuç.

4
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 02 Kasım 2012, 05:32:06 »
Bende varim. Kitap okumak icin bahanemiz olsun yeter ki.

Sayfa: [1]