Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - smgkrc

Sayfa: [1] 2
1
Kraliyet Meydanı / Okuduğum kitapları satmak istiyorum
« : 24 Ekim 2016, 19:54:54 »
Arkadaşlar nereye konu açsam ya da açabilir miyim bilmiyorum eğer yasaksa özür dilerim :/ malum öğrencilik kütüphanemi ne kadar sevsem de harçlık çıkartmak için okuduğum birkaç kitabı elden çıkartmam gerekiyor.. Yüzüklerin efendisi ve karakule başlıklarıyla bir başka başlığa da konu açtım hangisine açabilirim bilemedim :/

İlgilenen olursa bana mesaj atabilir, istanbulda herhangi bir yerde elden de verebilirim kitapların durumlarını görmek istiyorlarsa kargoyla da gönderebilirim. (Ücretleri konuşabiliriz henüz bir fikrim yok)

Yüzüklerin Efendisi Tek Cilt özel basım.
Zaman Çarkı 1. kitap ve 2.kitap (Ciltli)
Eragon Serisi Kara Kule Serisi
Sherlock Holmes Tüm Hikayeler büyük kitap (ciltsiz olanı)
Yaşar Kemal İnce Memed 50. veya 75. yıla özel ciltli çok kaliteli güzel bir basımdı.
Millenium 1. 2. ve 3. Kitap seri kutusu
Dönüşüm Serisi (1.'den 6. kitaba kadar)
Ölümcül Oyuncaklar ve Cehennem Makineleri serisi
Yakut Kırmızı,Safir Mavi, Zümrüt Yeşil (Serinin adını unuttum.)

Ben kitaplarıma hep özenle bakarım, kütüphane yapmaya kararlı olduğum için hepsini D&R'dan aldım ve yeni gibi korudum ama malum öğrencilik, çok ihtiyacım olmasa satmazdım. Ama toptan almak isteyen olursa normalde olduğundan çok daha ucuz veririm ve birçok daha kitap da var satabileceğim.

2
Ben galiba ilk bölümü izledikten sonra aldım kitabı o yüzden hani diziyi tek başına beğenmek ile alakalı bir yorum yapamayacağım.

LAAAAKİİİNNN kitabı okuyup diziyi sevebilenleri hiç ama hiç anlamıyorum. Dizi yani evet baya üst seviye bir dizi ama neticede bu kitaptan uyarlama bir şey, bence izleyici kitlesi kaybetmeyi, izleyiciye hitap etmemeyi felan göze alarak kitaba sadık kalmalıydılar. Zira dizinin herhangi bir bölümünü izlerken sürekli "aaa bu kitapta şöyleydi" diye düşünmekten bölüme odaklanamıyorum. Yani demem o ki diziyi beğenmediysen kitabı beğenmezsin diye bir durum söz konusu bile değil çünkü baya farklılar. Bir kere Martin fantastik edebiyat tarihinin Rowling'den sonra en akıcı yazarlarından biri. Bence en azından ilk kitabı okumayı dene, ona göre fikir yürüt. İlk kitabı okumaktan kastım dibine kadar çünkü hani zaten bütün olarak düşününce güzel bir seri, bölüm bölüm düşünürsek bazen çok sıkıcı bölümleri de yok değil.

Aslında ben kitapların dizi/film olmasına da karşıyım. Bence bu durum kitap yazarlarının ufkunu daraltıyor. Yazarlardan sonra da okuyucunun ufkunu daraltıyor. Neyse of anlatamıyorum ama bence siz anladınız bırak diziyi kitapları oku hatta kitapları oku diziyi merak etmemeye çalış ben bu konu hakkında baya kafa yormuş biri olarak en azından bunu tavsiye edebileceğimi düşünüyorum. Dizinin sana hiçbir yönden katacağı bir şey yok bence. Kitabı oku, mutlu ol, ağla, bazen heyecanlan falan ama diziyi izlemeni tavsiye etmiyorum. Yine senin bileceğin iş. Oy bu geceler çok sıkıcı değil mi ya ne pano akıyor ne anasayfalar böyle sosyal medyalarda gönderi yolu gözlüyoruz yeminlen.

:D aslında sormak istediğim kitabın dili ve akıcılığını diğer kitaplarla karşılaştırılmasıydı. Harry Potter kadar akıcı olabileceğini pek sanmıyorum gerçi, çünkü hp kültleşip fantastik edebiyata girse de, çocuk kitabı. İkisinin dil anlatımını karşılaştırmak adaletsiz olur ama kralkatili gibi bir anlatımı varsa arkadaşın dediği gibi, zaten çok seveceğimdir :)

Bu arada dizi ve kitaplar hakkındaki düşüncene katılmıyorum, ikisi bambaşka şeyler bence. Örneğin sevdiğim bir kitabın dizisi kitapla birebir yapılsa, ben izlerken sıkılırım. İlk başlarda sevdiğin serinin ekranda ifade edilmesi çekici gelse de, sürükleyicilik olmaz çünkü her şeyi biliyorsundur. Kitap, diziyi izlemiş olanlar için de gizemli kalırken aynı şekilde dizi de öyle kalmalıdır bence. Kitabın aynısını ekranda ne yapacaksın ki? Zaten hayal gücünde oldukça etkileyici ve güzel bir şekilde var. Yani, bence böyle :D tabii bazen değişimler o kadar abes kaçar ki, yok artık kitapta böyleydi; filmde nasıl böyle oldu denebilir.

Örneğin Eragon'un kitabında, Saphira'nın büyüyüşünü, yavaşça duygularını hissettirmesinden konuşmayı öğrenmesine ve hatta Eragon'un Saphira'nın adını buluşuna kadar her şey varken filmde ne olmuştu :D Saphire yumurtadan çıktıktan bir süre sonra uçmaya başlıyor ve göğe çıktığında bir anda kocaman olup, konuşmayı öğrenip, merhaba eragon, ben saphire senin ejderhanım ve sen de süvarimsin felan diyor :D Ben filmi ilk izlediğimde çok beğenmiştim ve o kadar çok sevmiştim ki hemen kitaplarını okumuştum. Ama eğer ilk kitabı okusaydım, filmin daha o sahnesini gördüğümde (Eğer sinemada olsaydım) ne yalan söyliyim küfredip salonu bile terkedebilirdim. Bu kadar saçmalık olabilirdi yani, ne vardı onu hızlandırılmış bir süre zarfı gibi göstermekte. Ya da ekran karartıp işte bir yıl sonra ya da birkaç ay sonra diyip Eragon'a da rastlantı eseriymiş gibi Saphira'nın gelişiminden bahsettirmekte. Çok mu zordu? :D Değildi ama böyle bir şey yapmayı tercih etmişler, her nedense. İşte bu tarz şeyler, kitaptaki kurgu özenine hakaret kabul edilebilecek şeyler; evet, sinir bozucu. Ama sadece kitaptan farklı olan kısımlar, sadece kitaptan farklı diye kötü eleştirmek haksızlık bence.

Mesela Arya'nın kasıntı triplerinin gitmesi ve yerine yakışıklı çiftlik çocuğumuza hayran bir ergenimse prensesin gelmesi de çok kötü bir tercih olmamıştı. Dörtleme çekilecek bir filmde o tarz bir gelişme kitaptaki gibi ilerletilemezdi zaten, her filmde her kitleye oynamaları gerektiğinden ve özellikle de ilk filmde bazı kitlelere filmi beğendirmek durumunda olduklarından yerinde bir seçenekti bence. Ne yalan söyliyim, filmi ilk izlediğimde on iki gibi bir yaştaydım ve gayet duygusal bir orta okullu kızdım :D yani hoşuma gitmişti, doğal olarak.

Neyse işte benim dizi ve filmlerle ilgili düşüncem buydu. (ve taht oyunları dizisini o kadar da sevmiyorum, her iddiasına girerim ki; eğer kitaplar olmasaydı, bu şekilde başarılı bir dizi olamazdı. Ya da düşündüm de, yok olabilirdi çünkü spartacus gibi cinselliğe o kadar çok yer verdi ki, en azından ergenleri bağlıyordu :D Ama legend of the seeker'daki gibi senaryoya ağırlık verilseydi, biz konumuz ve oyunculuklarımızla güçlüyüz denseydi; ı ıh. Bu piyasa böyle yürümüyor. Hakeden diziler iptale mahkum)

EDİT: Allahım ne yazmışım bee :D

3

Son olarak sizi şöyle heyecanlandırayım. Yüzüklerin Efendisi’ndeki gibi benzersiz bir kurguyu alın, üzerine Rothfuss’un büyülü anlatımını ekleyin, azıcık şiddet, birkaç ejderha, önemlice falanlar filanlar daha. Ve sonuçta hiç tatmadığınız türden bir deneyim ortaya çıkacaktır.

:) çok teşekkürler bu yorumunuzdan sonra tüyapta serinin tüm kitaplarını alıcam demek ki :D ayrıca zaman çarkının ilk kitabını okudum, beğendim ama diğerleri kadar değil; ama çok sıkıcı da diyemem. İlerleyen kitaplarda daha güzelleşiyor mu?

4
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır aklımda olan bir soruyu dillendirmek istiyordum. Ben kolay beğenen bir insan değilim her şeyden önce, hatta bayağı bir zor beğenirim. Fantastik edebiyat dendiğinde benim için tahtın en başında Kralkatili Güncesi yatar. Sonrasında Sissoylu ve Steelheart kitapları geliyor. İster istemez, bu türdeki her kitabı bu üçlüyle karşılaştırıyorum; elimde değil. Bana kızanlar olacak sanırım bu dediğim yüzünden ama Yüzüklerin Efendisi'ni sıkıcı buluyorum. Evet, belki birçok şeyin başlangıcı ve temeli oldu, zamanına göre mükemmel bir hayal gücüydü ama elimde değil karşılaştırmamak; dili çok ağır geliyor bana. Tıpkı herkes tarafından çok sevildiği söylenen İnce Memed'deki gibi hissettim; konunun çok potansiyeli var ama anlatım dili sıkıcı. (Tabii yüzüklerin efendisi ince memed kadar sıkıcı değildi. yok o kadar da değil canım :D)

Benim zevklerime göre bir kitabın her şeyden önce karakterlerinin derinliği önemli ve onları sevip sevmediğim; eğer kitapta ön plandaki karakterlerin birkaçından gerçekten nefret edersem o kitap benim için bitiyor. Ama gece evi denen sakız kıvamına getirilmiş serinin sadakat ve şereften yoksun o baş karakterin serisine olan nefretim dışında hiçbir kitapta o dediğim şeyi yaşamadım henüz. Neyse, karakterlerden sonra en önemli şey bana göre dil anlatımın nasıl olduğu. Ağırsa ben sevmiyorum abi bu kadar basit. Bence akıcı bir anlatım da edebi olarak başarılı olabilir; tıpkı Brandon Sanderson (kralların yolu hariç, henüz başındayım ve başları biraz ağır gibi geldi ama sonradan toparlayacağını düşünüyorum) kitaplarında olduğu gibi. Ya da kralkatili güncesi ve sissoylu.

Neyse işte, game of thrones dizisinin ilk 5-6 bölümünü izledim ve o kadar da beğenmedim. Dizileri zaten kitaplardan çok daha zor beğenirim, kat kat daha zor. Ama konuya baktığımda (5-6 bölümde anlatıldığı kadarıyla), bana biraz geri planda gibi hissettirdi en sevdiğim üç kitaba göre. Öyle olmaya da bilir, öyle demiyorum, bu konuyu açmamın sebebi zaten bu. Diziden dolayı yanlış bir fikre kapılmak istemiyorum o yüzden size danışıyorum.

Asıl istediğim şey, Yüzüklerin Efendisi, Kral katili güncesi, Steelheart, Sissoylu ve Buz ve Ateşin şarkısı serilerinin hepsini okuyan kişilerden öneri almak. Karşılaştırıldığında, dil anlatım ve konu olarak buz ve ateşin şarkısı ne konumda diğer dört kitaba göre.

Saydığım tüm kitapları okuyan kişilerin bana ve sözlerime o kadar da kızacağını düşünmüyorum çünkü demek istediğimi anlayacaklarını umuyorum. Her şeyden önce, zevklere saygı gösteren kişiler olacağınızı biliyorum (dedi dayak yememek için :D).

5
Bu konunun başlığı vardı zaten, o sebeple son 3 mesaj ana konuya taşınmıştır.

-Editör


Kitabın hala çıkmama konusuna gelirsek, Pegasus bizi yalancı çıkardıya ne diyeyim :P

aynen ya :D sıradan birine söyleseler ve takmasalar tamam dicem ama böyle bir durumdan sonra neden geciktiğini geçtim, en azından gecikeceğini haber verseler. Sanki biz hayal görmüşüz gibi kitabın varlığından eser yok ya :/

6
Aslında konu başlığı basit, kayıp rıhtım'a özel haber olan Pegasus yayınlarından doğruluk kılıcı serisinin ilk iki kitabının ekimde çıkacağı söylenmişti.

Konu hakkında bir bilgisi olan var mı? Çünkü yıllardır o iki kitabı bekledim ve telif hakları daha alınmadan tüm yayınevlerine dil dökmekle meşguldüm tüyapta :D Yani lütfen birisi haberdar etsin ya, yıllardır beklediğim şey ve hiçbir haber olmaması beni deli ediyo ağlıcamm :(

7
İyi güzelde yaptığın pek gülünecek bir espri değildi bende mesaja baktım sürekli :)
 

      neyse tamam :D

8
Yazdığım gayet açık bence.Anlamayan başka arkadaş varsa düzeltebilirim.
 
   Ya espiri yaptım , biraz gülün pozitif enerji yayın. Forumdan negatif enerji yayılıyor resmen ya :D

9
Bence "etkilenmek" terimi tamamen yanlış bir terim olur. Sonuçta dediğim gibi Lotr 1 numaralı esin kaynağı.Asıl sorun yazarın eserdeki karakterleri,yerleri,olayları başka bir esere benzetmesi. Hani şunun,bunun etkisi altında kalmış hikayesine inanan bir insan değilim.Yadığım birçok öyküyü sırf okuduğum kitaplara benzettiğim için yırtıp attım.İnsan önce kendisi beğenmeli sonra okura sunmalı eseri ;)

 dedinden pek bişi anlamadım ama sen de haklısındır kendine göre :D

10
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Doğruluk Kılıcı Serisi
« : 23 Ekim 2012, 15:40:08 »
sana tüm serisini ingilizce gönderebilriim bende var :) türkiyeden zor elde edersin yurt dışında 45 günde yüksek maliyetle geliyo :D msn eklersin sana atarım tüm serisini ;)

11
Olay diğer kitaplardan esinlenme olayına gelirse yandık!!! Malum o zaman her eser Lotr'dan esinleniyor ;)

ben de onu diyorum ya konuyu açan arkadaşın yazdıklarına benim en baştaki tepkim , dediklerimi özetledin :D

12
Eragon benim okuduğum ilk 10 fe eserleri arasında yer alıyor. Bu eserlerin içinde Lotr,Dragonlance,FR ve ZÇ gibi serilerde bulunmuyordu yani Fe hakkında çok fazla şey bilmemiş ve tatmamış bir çocuktum. O zamanlar aynı ( smgkrc ) arkadaşımız gibi düşünüyordum. Vay be ne seri adam 15 yaşında yazmış. Bizim halimize bak gibi... Bu durum ben Fe'ı anlamaya başlayınca değişti. Ayrıca herkez C.P.'nin bu eseri 15 yaşında yazdığını söylüyor ama kimse eserin adam 20 yaşına gelince basıldığını söylemiyor ayrıca zaten adamın babası bir yazar yani ona yardım edebilecek çevresinde birçok insan bulunuyor. Sevgili (smgkrc ) arkadaşımızın görüşüne katılmıyorum ama onu düşüncesi yüzünden yargılamakta yanlış. Dragonlance ve Fr gibi uzun soluklu serileri okuyunca ne dediğimi anlayactır. 

Not: Biraz uzattım ama mazur görün ;)

  Sırf benim fikrim değil ama birçok fantastik edebiyat okuyan insan bu seriyi beğeniyor ve diğer serilerden esinlenilmiş denmesi yanlış bence. Yani ejderhalar ve süvarileri olan bir eseri yüzüklerin efendisi ile benzetmek? ne kadar zıt konular. Yani seriye laf söylenmek için açılmış bir konu gibi görüp sinirlendim. 

 Ayrıca tabiki de etrafındakilerden yardım almalı , birçok yazar alıyor zaten . Bu yüzden çoğu kitabın teşekkür başlığı olur. Ama senin düşüncelerine de saygı gösteriyorum senin kadar fantastik edebiyat okumuş birisi değilim toplasan en fazla 20 kitap okumuşumdur fantastik edebiyatta ( dünya klasikleri hariç tabiki :) ) ileride görüşlerimin değişip değişmeyeceğini bilemem :)

13
teşekkür ederim yorumlar için şimdi çıkıyorum alıcam :D

14
  Miras Döngüsü'nün ilk kitabını bir iki saat önce bitirdim ve içimde büyük bir heyecan uyandı , Eragon yeni yeni saygı görmeye başladı ve tam bir süvari oldu. O anda kitap bitti zaten. Bir dahaki kitap çok heyecanlı duruyor ama birinci kitap gibi konular ağır mı devam ediyor - beğenmediğimden demiyorum zaten birinci kitap olması yüzünden yeni yeni başlıyordu olaylar - yoksa alıp hemen okumaya başlasam değer mi sizce?

  Eragon'un filmini zaten 2004 yılında daha ben 7-8 yaşlarındayken hayranlıkla izlemiştim. Şimdi küçük çocukmuş gibi yine heyecanlamdım ilk kitabının bitiminde :D
  
  Sizce hemen almalı ve ikinci kitabına başlamalı mıyım hani beklentilerin karşılıksız kalmayacak diyebiliyor musunuz?

  Bir de serinin sadece ilk kitabıyla ilgili olan görüşlerinizi söyler misiniz herkes benim kadar heyecanlanmış mıdır acaba ilk kitabın sonunda benim gibi ?

15
Lütfen çıkıp da bu smgkrc isimli üyeye "Sen kimsin de bize hakaret ediyorsun?" tarzı beyanlarda bulunmasın. Arkadaş o seviyeyi geçeli yıllar olmuş.

 Ben Christopher Paolini'nin 15 yaşında emek verip yazdığı ve çok başarılı olduğu eserine hakaret edildiği için böyle bir yorum yaptım. Bu kadarı da olmaz yani. Yeni eserler daima eskilerine benzer olacak , yeni yazarları böyle aşağılarsanız benzer yönleri var diye tabiki de yeni yazarlar ve kitaplar zor ortaya çıkar.

Yalnız, Siz eserin çok başarılı olduğunu ve inanılmaz bir emekle yazıldığını düşünüyor olabilirsiniz. Bu sizin düşüncenizdir. Bunlar nesnel konular değildir. O yüzden karşı tarafın düşüncesi ayrı olsa bile "Derdin ne senin ya." "Esere hakaret ediyor." "Yazarı aşağılıyor." "Bu kadarı da olmaz yani." gibi kelimeler ve mesajlar, mesajınızı okuyan kişilere karşı saygınlığınızı zedelemekle beraber hem yürüttüğünüz tartışmanın kalitesini düşürür hem de sizi bağnaz gösterir ve karşı taraf size gereken ciddiyetle yaklaşmaz. Bunu yapmayın.

 haklı olabilirsiniz , kitabı yeni okuduğum için kitaba ve yazarına şuan büyük hayranlıkla bakıyorum. Sanki kitabı aşağılarmış gibi gördüm bu konuyu ve biraz sinirlendim haliyle . Yazdıklarıma pek dikkat etmemişim özür dilerim.

Sayfa: [1] 2