Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Memory

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Bilim & Teknoloji / Farklı Bir Çaydanlık Tasarımı
« : 02 Kasım 2013, 10:03:47 »
Bana farklı geldi.


2
Güncel / Ynt: Bayram
« : 15 Ekim 2013, 19:22:42 »
Bayramınız mübârek olsun.

Ben Osmanlı Efendilerinin bayram kutlama metnini de eklemek istiyorum:

Bendeniz de sizlerin kurban bayramlarını bu şekilde kutlamak isterim:

Iyd-i Said-i Edhâ (Kurban Bayram)larınızı cânı gönülden tebrîk eder, ihtirâmâtı fâikamı sunarım.

3
Güncel / Ynt: TTNET Bizi Gözetliyor!
« : 15 Haziran 2013, 08:28:01 »
özele karışmak değil mi bu

:) Türkiye'de kanunlar böyle işliyor maalesef. En ufak bir örnek, bir kabadayı gelip size herkesin ortasında bir tokat atar, eğer siz onun kabadayı olduğunu biliyorsanız polise gidemezsiniz. Çünkü polise giderseniz ve o herhangi bir cezaya çarptırılırsa siz ve ailenizi rahat bırakmaz diye endişe edersiniz. Ve Türkiye'de binlerce fail-i meçhul cinayet işlenmiştir. Türkiye sosyal bir hukuk devletiyiz diyor ama uygulamaya geçirecek adamlar henüz gelmedi. Eğer gelse insanlar devlete güvenirdi, itibarlı gördüğü insanlara değil.

4
Genel Kültür / Ynt: Mimar Sinan
« : 09 Haziran 2013, 21:11:39 »
Mimar Sinan'ı çok severim, bu olayı/hikayeyi de çok duydum.
Ama var mıdır kanıtı?
Böyle bir kağıt bulunmuş olsa, hemen müzeye falan kaldırılmaz mı sizce?

Mimar Sinan'ın kafatasının bile çıkarılıp -türk mü değil mi diye bakılıp- kaybedildiği bir ülkede yaşıyoruz. Arşiv anlayışı sandığınız kadar iyi değil maalesef. Keşke öyle olsaydı.

5
Genel Kültür / Ynt: Mimar Sinan
« : 11 Mayıs 2013, 23:17:46 »
Mimar Sinan, değeri bilinmesi gereken büyük bir deha. Burada da bunu görüyoruz.
Spoiler: Göster
Sonuçta İsmail abinin genlerinden bahsediyoruz


DaVinci's Demons'ı izlerken aklıma ne geldi: Mimar Sinan'ın da hayatını anlatan böyle bir dizi veya en azından bir film çekilmeli.

Bizde bunun başarılı bir şekilde yapılması için, insanların cinsel hayatlarını kullanmak yerine dehalarını kullanıp yansıtacak yönetmenler lazım. Onlar da bu tarz filmlere pek alaka duymuyor. Mimar Sinan padişahın kızını nerede görecek, ona aşık olacak da hem de 60 yaşından sonra aşık olacak. Bunları görünce üzülüyorum gerçekten insanların isimlerini karalıyorlar diye.

6
Kraliyet Meydanı / Ynt: Satılık Fantastik Kitaplar
« : 08 Mayıs 2013, 21:05:09 »
Bazı kitapların fiyatlarını 5'er tl aşağıya çektim.

7
Genel Kültür / Ynt: Kolanın Faydaları
« : 07 Mayıs 2013, 19:43:54 »
Bir malumat olarak şunu eklemeyi gerekli gördüm:

Bir bardak kolanın bir saatte yaptığı tahribat
Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararı sekiz başlık altında özetledi
İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak kolanın 60 dakikada vücuda verdiği zararı sekiz başlık altında şöyle özetliyor:

1. İlk 10 dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan 'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3. 40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara saldırırsınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde leptin ve insülin direnci gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün dejeneratif hastalıkların nedenidir.

8
Genel Kültür / Ynt: Sinekler Kışın Ne Yaparlar?
« : 05 Mayıs 2013, 13:32:57 »
Gerçekten ilginç bir yazı. :) Isırmadan önce lokal antestezi benzeri bir şey yaptıklarını okumuştum bir yerde. Kanın pıhtılaşmasını önlemek için mi ne yapıyorlarmış. Allah'ın çok değişik mahlukları var gerçekten.

9
Genel Kültür / Ynt: Mimar Sinan
« : 05 Mayıs 2013, 13:27:07 »
Gerçekten bu hadiseye hayretle bakmışımdır. Ayrıca bir akrabam Edirne'ye geziye gitmişti. Selimiye Camiindeki bir minarenin iki tane merdiveni olduğunu söyledi. Birisi birinden birisi ötekinden çıkmışlar ve birbirlerine rastlamamışlar. Ben kendim müşahede etmedim eden varsa yazmasını beklerim.

10
Genel Kültür / Ynt: Sushi Nedir ve Nasıl Yapılır
« : 05 Mayıs 2013, 13:23:38 »
Ben çiğ olarak balığı tüketebilir miyim bilmiyorum. Ama bizim usûl olarak etlisinden yapmayı düşünüyorum bir ara. :) Sos olarak da soya değil de baharatlı bir sos yapabilirim. Esinlenmek lazım :)

Onigiri diye bir yemekleri daha var pirinçten o da. Onu denedim, içine kavurduğumuz tavuktan koydum ve top şeklinde yuvarladım. Aslında doyurucu da oluyor. 5-6 tane yeyince insan doyuyor boyutları ortalama olacak şekilde. Büyük yapılırsa dağılabilir çünkü.

11
Genel Kültür / Ynt: Kolanın Faydaları
« : 05 Mayıs 2013, 13:17:58 »
Tercih meselesi aslında olay, basit. Başlığı açan arkadaş, aga kola böyle böyle zararlıdır diyecekti ve mevzu bitecekti ama kimileri kola zararlıdır kimse içmesin diye bir korumacı tavır sergileyip insanların özgürlüğüne müdahale etmiş. Sonra buda yetmezmiş gibi birde konu vay efendim milli içeceklerimiz var gavur malına ne hacet olmuş. Bıkmıyoruz boş muhabbete...

Tamam herkez anladı işte kola zararlı bundan sonrası bireye kalmış uzatmanın ne manası va bu saçma tartışmayı.

Yanlış anlamışsın be arkadaşım. Ne korumacı tavrı. Ve ne insanların özgürlüğüne müdahalesi? :) Güldürdün beni gerçekten. Forum sitesindeki bir mesajdan insanların özgürlüğünün kısıtlandığını ilk defa gördüm.

Ben kendi adıma söyleyeyim, Türkiye'deki vatandaşların hiçbirinin zarar görmesini istemem. Delillendirilmiş olarak yapılan araştırmaları görünce de insanlar ile paylaşırım. Yani alternatif soruyor bir arkadaş pizzanın yanında bal şerbeti mi içeyim diye :) Faydalı bir şey içeceğim dersen uygun olarak ayran var. Yani bu ülkede şöyle bir saçmalık var. Sevmediği insan bir şeyi yapın dese, daha önceden yaptığı şeyi sırf o dedi diye yapmıyor. Yav ayranın ne günahı var. :) Osmanlı'da çok yaygın olan bir içecek. Atalarımız asırlardır içmişler. Kola falan da yokmuş ve kolayı arayan da yokmuş.

Mit'in tartışma mevzuundaki fikirlerine tamamen katılıyorum. Kendi adıma ben tartışmak için değil, muhabbet etmek için yazıyorum bu mesajları. Kimseye saygısızlık etmek gayesinde değilim niye olayım, ne güzel konuşuyoruz herkes fikirlerini söylüyor.

12
Genel Kültür / Ynt: Kolanın Faydaları
« : 04 Mayıs 2013, 23:10:36 »
Arakaşlar... Ben 3 sene yurt dışında kaldım, Arap alfabesini gayet net bir şekilde okuyabiliyorum. Öyle bir şey yok, her duyduğunuz hurafeye inanmayın. Ayrıca bir edebiyat forumunda bu tarz konuların konuşulması hoş değil.

Arap alfabesini biraz ben de bilirim internette küçük bir araştırma yaptım biraz hak veriyorum o iddianın sahiplerine çünkü lâ kelimesi yoktur manasına geliyor, muhammed yoktur gibi çıkıyor tersten yazınca. Ama zaten böyle bir içeceğin yazsa da yazmasa da içilmesi akıl kârı değil.

Birisi zevk meselesidir isteyen istediğini içer yazmış. E tabi içer benzin içen de var kolonya içen de. Ona bir şey diyen yok zaten. Gerçi devlete göre kendini öldürmek de suçtur bir adam söylemişti inanmamıştım ama öyleymiş. Bedenine zarar vermek vesaire. Ben biraz garipsedim çünkü öldükten sonra suç olsa ne olacak gibi ama o öyle savundu bilemiyorum.

Yani diyeceğim edebiyat forumunda böyle şeyler niye tartışılmasın ki genel kültür bölümünde herkes fikirlerini söylüyor. Bence bu güzel bir şey.

13
Genel Kültür / Ynt: Subliminal Mesajlar
« : 20 Nisan 2013, 12:54:52 »
http://michaelsikkofield.blogspot.com/2013/02/subliminal-mesajlar-cizgi-filmler-ve_17.html

blogundaki yaziyi ve devam yazilarini okumanizi oneririm.

Öncelikle Memory ben dalga geçmedim o esprili bir yaklaşımdı ve ister inan ister inanma ben 3 senedir tv izlemiyorum. Zaten vaktimde yok. Lİnkdeki siteye gelirsek benimde takip ettiğim bir blogtur ama biraz argo kullanımı fazla diye ben link vermenin uygun olup olmayacağına karar verememiştim siz atmışsınız iyi oldu. Bir çok yazısını zaten okumuşumdur ve özellikle dünya nüfusunun azaltılması planına göz atın derim.

Yanlış anlaşılma için özür dilerim. O sitede evet ben de biraz baktım belli tespitler yapılmış. Linki verene teşekkür ederim. Aslında bu büyük projeler şarkılardan tutun da bu yılın modası şu, tarzındaki dayatmalara kadar bir çok şeyde kullanılıyor. Bu projeleri deşifre edecek insanlara ihtiyacımız var.

14
Genel Kültür / Ynt: Subliminal Mesajlar
« : 20 Nisan 2013, 01:33:30 »
Bazılarımız da ne meraklı hayran oldukları Hollywood sinemasını aklamaya. Bugün bilinen bir gerçektir. Bazı psikologlar da söylerler. 2 sene televizyon izleyen bir insan, izlemeyen insan ile çok farklı duruma gelir. Düşünme melekeleri zayıflar.

O halde 3 senedir tv izlemediğim için benim melekelerim baya güçlenmiştir :) Subniminal mesajlar hakkında iki tez vardır birincisi gizli mesajlar olduğu, ikincisi gizli mesaj oldukları bilerek halka duyrulup reklamın iyisi kötüsü olmaz diyerek gerçek yalanlar eşliğinde sunulduklarıdır. Şu bir gerçekki çok ünlü filmlerden çizgi filmlere ve ünlü sanatçıların kliplerinden konserlerine, kıyafetlerine kadar her şeyin içine sızmış olan bu akım gözümüzün önünde dansedip ben burdayım diye bas bas bağırıyor. Son yılların en gözde ismi ise Lady GAGA. Hatunun (kadından çok ilkat garibesine benziyor ama napalım ) yaptığı, söylediği ve giydiği her şeyde mesaj var!

Emin ol dalga geçiyorsun ama televizyon izleyen 60'lık insanlar ile, televizyon izlemeyen kitap okuyarak hayatını devam ettiren insanlar arasında çok büyük fark var. Bakın diziyi neden en güzel yerinde keserler? Sen o başlayana kadar onu merak et, adeta vücuduna bir uyuşturucu zerk etmiş gibi olursun. Acaba ne olacak? Acaba şu karakter ölecek mi? Acaba, acaba diyerek 1 hafta beklersin. Seni denek tahtası olarak görürler, 20-30 dakika da özet dayarlar. Onları da izlersin.

Yani benim aktardığım hususu aktaran konferansçı bunu kast ediyor olabilir.

Yani tv programlarında, survivor mesela; Nasıl yaparsan ne şekilde yaparsan yap, dostlarını sat, zafere giderken her şey mübah illâ birinci sen ol. Bunu aktarıyor. Kavgalar çıkıyormuş, ağlamalar etmeler. Bana anlattılar da biraz. Kast ettiğim buydu. Yoksa maruf bir zihin hastalığına yakalanıp doktordan reçete alır manasında demedim.

15
Tartışma Platformu / Ynt: :) Ayraç Koleksiyonu :)
« : 18 Nisan 2013, 08:14:17 »
Pek özenle dolaşıp satın alacak vaktim olmadı kitapyurdundan kitap alınca 30-40 tane tepiştiriyorlar içine. Ama sadece fantastik olarak bakmayalm. Ben bir gün bu konuda araştırma yaparak Osmanlı kültürünü yansıtan ayraçlar bulursam satın almayı düşünüyorum.

Sayfa: [1] 2 3 ... 5