Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ceyhunozcelik

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 10 Ocak 2018, 23:31:29 »
Son kalan kurumuş kanı da sırtımdaki tüpe yükleyip hemen dışarı doğru yol almaya başladım. Çıkışım çok zor olmuştu. Her yandan gelen kıvılcımlar yolumu bulmamı zorlaştırıyordu. Hızlanarak sağ kulaktan dışarı çıktığımda hasta ayılmaya başlamıştı bile.

2
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 10 Ocak 2018, 23:30:22 »
“Seni seviyorum!” dedi hüzünle. Mavi gözlerindeki ışıltının parladığı son andı bu. Karısının beynini naklettiği son biyonik model de çöp olmuştu. Ona bakıp, “Ben de seni seviyorum. Hem de her şeyden çok!” dedi ve alnını tutarak yüzünü öne doğru açıp kendi beynini de çıkardı.

3
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 06 Ocak 2018, 10:57:27 »
Doctor Who 11th Doctor Theme Song - I am the Doctor

4
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 06 Ocak 2018, 10:55:11 »
@Bay_Karamsar
'Durum Wattpad'a özel değil. Çağa özel bir durumun Wattpad'a yansıması.'
Tespit çok iyi. Katılıyorum...

5
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 05 Ocak 2018, 11:34:30 »
Selamlar. Uzun zamandır Wattpad'de yazıyorum. Amacım kendi reklamımı yapmak değil. Zaten hiç olmadı. O yüzden takipçi ve izleyici sayım oldukça düşük.
Bahsetmek istediğim bir kaç konu var. Öncelikle wattpad profilinden bahsedeyim. %80'inin 15 ile 20 yaş arası olduğu bir topluluktan bahsediyoruz. Hepsi yazıyor bir şekilde ve ilgi istiyorlar. Bunu da takipler ve birbirlerine yorumlar atarak gerçekleştiriyorlar. Yazdıklarının iyi yada kötü olması, bir kurgusunun olup olmaması, gramer kurallarına uygunluğu hiç mi hiç önem taşımıyor.
Öte yandan gençlerin bu hevesi bazen meraka dönüşebiliyor ve birçoğu 'Kitabımı değerlendirir misiniz? Yorum atabilir misiniz?' şeklinde soruları oluyor. Bu şekilde gelen ricaların hepsini kontrol ediyorum ve ancak o zaman ne durumun ne kadar içler acısı olduğunu gözlemliyorum.
En çok verdiğim öğüt ise lütfen bolca kitap okuyun demek oluyor. Çünkü nereden başlayacağınızı hangi hatayı değerlendireceğinizi bilemiyor, karar veremiyorsunuz.
Geçenlerde gelen bir rica, istemesem de ricayı yapan kişinin yazdığı hikayeye göz atmama neden oldu. Fena değildi ama bariz noktalama hataları göze çarpıyordu. Asıl mesele bu kişinin nerede hangi zamanla başlayıp hangi zamanla bitireceğini bilmemesiydi cümlelerini. Akış o kadar aksıyordu ki baştan sona geçmiş zamanın çeşitlerini ve derin gramer kurallarını anlatmama neden oldu.
Benim de iyi yazmayı becerebilen birkaç kişi gözüme çarptı ama sahildeki kum tanesi misali onları arayıp bulmak çok zor. Neden iyi bir yazar adayı güzel bir öykü hazırlamışken, genç kurgu dediğimiz ergen hikayeleri öne çıkıyor peki? Asıl mesele de bu. Tweeter, Facebook, İnstagram gibi mecralarda sanal ortamda nasıl popüler olunacağını iyi bilen gençlerimiz Wattpad'i de bu şekilde kullanıyor. Bir diğer neden ise düzgün bir öykünün onlara ağır gelmesi. Gerek yazının uzunluğu gerekse sabırsız olmaları onları kitap okumaya değil takip yapmaya teşvik ediyor. Bu anlamda Wattpad yukarıda bahsedilen noktaya ulaşıyor. Hikaye bile olamamış yazı çöplüğü.
İyi yanı var mı? Kitap okuma anlamında pek yok aslında ancak bazen iyi olanlar birbirini teşvik edip doğrularını ve yanlışlarını birbirlerine gösterebiliyorlar ama bu da çok nadir. İnanın öykü seçkisinde çok daha eleştirel, olumlu yada olumsuz ama beni doğruya yönlendiren paylaşımlarda bulundum.
Son olarak Wattpad, gerçek okuyucuya hitap etmeyen bir ergen topluluğu. Şimdi gelelim benim neden orada olduğuma. Birincisi tabii ki o, nadir olan okuyucuyu her mecrada olduğu gibi burada da bulabilmek için. En güzeli de bu bence az ve öz olması daha iyidir her zaman. İkincisi, ergenler şöyle ergenler böyle diyerek onları kendi çöplüklerinde yanlış yolda bırakmamak için. Onlar kötü öyle de kalsınlar demektense aralarında bir şeyler katabileceğimiz birileri varsa neden olmasın?
Yeni bir yazar adayı ile oldukça uzun sohbetimiz oldu. Kitabını takip ediyorum. Öneri olarak,
@cihangir79 - Kaçış
 

6
Tartışma Platformu / Ynt: Yazmak İçin Uygun Ortam
« : 14 Nisan 2013, 12:15:00 »
Benim için yazmanın yeri pek yok aslında. Hayalimdekileri yazıya aktarmaya öyle kaptırıyorum ki bazen nerede oluğumu bile unutuyorum. Durup düşündüğüm zamanlarda biri seslendiği zaman bir rüyadan uyanırmış gibi oluyorum. Genellikle tercih ettiğim yer ise her gün gittiğim Cafe. Kalabalık, biraz gürültülü, ama yaşam akışının tam ortasında.....

7
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 09 Nisan 2013, 12:26:54 »
Valery şeytani bir şekilde gülümsedi ve ellerini kafansının üstünde birleştirerek haykırdı, "Herkese ÖLÜM!"

8
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 08 Nisan 2013, 21:52:12 »
“Yoksa senin kafanı bizzat kendim koparırım!” dedi sesini alçaltarak.

9
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 06 Nisan 2013, 17:07:55 »
“Ne olursa olsun bu bebeği doğuracaksın lanet olası ve ben boş yere ölmüş olmayacağım. Şimdi güçlü ol ve İTTİR!”

Sayfa: [1]