Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - CloudT

Sayfa: [1]
1
Öyle böyle değil baya baya sevindirdin. Ne kadar teşekkür etsem az. Yine de çok teşekkürler.

2
Gerçek yada değil diyeceğim ama gerçek olma ihtimalleride büyük oranda. Sonuçta insanız.

Ve bazıları cidden ilginçmiş. Acaba ben nasıl öleceğim...

3
Müzik / Ynt: AC/DC
« : 03 Temmuz 2013, 13:16:22 »
Eskisi kadar çok sık dinlemiyorum ama evet, sevdiğim gruplardan bir tanesi. Back in black ve TNT en sevdiğim şarkılarıdan bir iki tanesi.

4
Çizgi Roman & Manga / Watashitachi no Shiawase na Jikan
« : 03 Temmuz 2013, 07:03:35 »


Eserin Adı: Watashitachi no Shiawase na Jikan ( 私たちの幸せな時間 )
Diğer Adları: Our Happy Hours, Mutlu Saatlerimiz
Tür: Drama, Romance, Slice of Life, Psychological, Seinen
Bölüm sayısı: 8
MAL puanı: 9.10
Tür: Seinen, Romantizm, Drama
Orijinal Eser: Gong Ji-Young
Manga Uyarlaması: Yumeka Sumomo (Sahara Mizu)
Yaş Sınırı: 18+



"Kaybetmek istemediğim bir şey var."

Hepimizin hemen hemen hergün söyleyebileceği bir cümle bu. Ancak üç kez intihar girişiminde bulunmuş piyanistimiz Juri'nin söyleyeceği bir şey değil.

Watashitachi no Shiawase na Jikan hayattan hiçbir beklentisi kalmamış olan ve ölmek isteyen iki bambaşka insanın hikayesini anlatıyor. Juri halasının yardım teklifini kabul edip ölüm cezasına çarptırılmış katillerin tutulduğu bir hapishaneye gider. Burada Yuu adında 3 kişiyi öldüren ve ölüm cezasına çarptırılan, hapishanede bulunduğu süre içinde de sayısız kez intihar girişiminde bulunan bir adamla tanışır.

Bir annenin kini, bir kardeşin ölümü...

Tamamen farklı hayatları olsa da ikisi de büyük yaralar taşımaktadır ve birlikte, ruhlarındaki derin yaralarının sebep olduğu isyanı göğüslerler. Ancak bu kabullenme beraberinde bir şey daha getirir... Umut...

''Yaşamak istiyorum''

Watashitachi no Shiawase na Jikan bir aşk hikayesi değil. İki umutsuz insanın birbirlerine tutunup umutlarını geri kazanmalarının hikayesi.




Tanıtım: AniTR _mAgy_


Okunması gerektiğine inandığım, kısa ama öz bir seridir "Mutlu Saatlerimiz" -ki seri gerçekten duygusal ve derinden sarsan bir etkiye sahip. Fazla söze gerek olmayacağından, manga -çizgi roman- severlerin mutlaka okuması gerekiyor.

Keyifli okumalar.

5
Dünyanın göbek deliği olarak geçtiğini hatırladığım Uluru ve Victoria Şelalesi görmek istediğim yerlerden. Ayrıca, Kyoto'da inanılmaz Sakura manzaraları olan yerler var oralarada gitmek istiyorum. Aslında gidilecek o kadar çok yer var ki...

6
Çizgi Roman & Manga / Ynt: En iyi Manga?
« : 03 Temmuz 2013, 06:49:01 »
Watashitachi no Shiawase na Jikan

Son bölümünü okumaya çekindiğim ve olabildiğince ertelediğim, X kadar sayfa okuduysam X/2'sinde neredeyse salya sümük ağladığım (sulugözlülere uyarımı da çakayım :D) bir mangaydı. Bunun üzerimde bıraktığı etkiden sonra, Nihbrin kullanıcı adlı arkadaşın blogu sayesinde haberdar olduğum Koe no Katachi'yi de okumaya çekiniyorum. :)

Koe no Katachi 'yi mutlaka oku. One shot olarak geçiyor ama var olan ortalama 60 sayfa büyük bir etki yaratıyor. Baya etkilendiğim bir seriydi.

7
Liman Kütüphanesi / Ynt: En son hangi kitabı aldınız?
« : 02 Temmuz 2013, 15:45:16 »
Neuromancer - William Gibson
Karanlığı Taramak - Philip K. Dick
One Piece 5. Cilt
Satranç - Stefan Zweig
1984 - George Orwell

Okuduğum ama elimde malesef bulunmayan kitaplardandı. Ve hala Neuromancer gibi belli başlı kitapların düzgün çevirisini bulamamaktayım.

Hazır aklımdayken, bugün "Android'ler Elektrikli Koyun Düşler mi?" kitabını bakacağım.

8
Çizgi Roman & Manga / Ynt: En iyi Manga?
« : 02 Temmuz 2013, 15:41:02 »
Berserk
Claymore
Vagabond
Watashitachi no Shiawase na Jikan
Monster
20th Century Boys
Yotsubato!

9
Çizgi & Anime / Ynt: Tengen Toppa Gurren Lagann
« : 02 Temmuz 2013, 15:37:24 »
"Ore wo dare da omotte yagaru?!" repliği ile gönlümüze taht kurmuş Kamina karakteri ile başlarsam, gelmiş geçmiş en adam gibi adamlardandır.

"Gurren Takımı'nın kötü şöhreti Giha Köyü'nün her köşesinde yankılanıyor! O yılmaz ruhlu lanet liderleri, mükemmel bir erkek modeli! Kamina-sama!"

Mecha, örneklerinden biri olabilir ama kurgusu ve hikaye işlenişiyle çok farklı bir kulvarda. Ciddiyet yada aşırı yavşak bir anime değildir. Tam anlamıyla gaz bir animedir.

Şimdiye dek izlediğim en gaz ve limitleri zorlayan animelerden biridir.

-Bir bölümünde uzay gemisinin içine, basınçlı uzay dolması muhabbeti yok artık dedirten cinsten biri.

-Son bölümelere doğru mantığı bir kenara bıraktıran hareketler yapmışlardır. Bknz: Evren ile kavgası, birbirlerine galaksiler fırlatmaları hatta Anti-Spiral zatı muhtereminin iki galaksiyi birleştirip Big Bang Atışı yapmasıyla olay başka bir boyuta girmiştir.

Adamlar, "Ore wo dare da omotte yagaru?!" sözüyle birlikte öyle bir gaz hal alıyor ki;

"-Yakarız bu gezegeni." Modunda ciddi anlamda gezegen fırlatma, uzay-zaman boşluğu yarma gibi türlü aksiyonlara giriyorlar.

Ayrıca, en beğendiğim cosplaylerden biride şudur -ki bir çok cosplay gördüm ama bu ciddi anlamda animeden fırlamışta 3 boyut kazanmış halidir.

Spoiler: Göster

10
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 02 Temmuz 2013, 15:36:14 »
Mitsudomoe serisinden bir Gachi Range sever, yükseklikten korkan, Chikubi olan hamsterı aşık derecede seven, hoş bir karakter olan Sanjo karakterimiz.


Edit:

Daha fazla beklemeyelim. O yüzden;


11
Çizgi & Anime / Ynt: Shingeki No Kyojin
« : 02 Temmuz 2013, 15:33:42 »
Parodisi bile dillere destan bir şekilde üremişken, serinin bu kadar popüler olmasıyla birlikte gün geçtikçe daha da hit oranı artmakta... Ve seri şu an -ben dahil- severek takip ediliyor ama mangasınıda takip ettiğimden seri de olacakları az çok bildiğimden tadı tuzu biraz eksik kalıyor. Tabi sevmediğim yönlerden bir başkası da, serinin ana olayı olan titanların bazen moe moe tavrına bürünmesi. Bazen hiç bir şekilde vahşetten eser kalmıyor. Gece kuşağında yayınlanmadığından olsa gerek...

Keyifli bir seri ama asla bir kült yada efsane diyebileceğimiz bir seri olamayacak. Bir kaç sezona unuturuz.

12
Çizgi & Anime / Ynt: Anime Öneri İsteği
« : 02 Temmuz 2013, 15:31:10 »
Hunter X Hunter izlenilmesi gereken serilerden biridir. Shounen denilir ama seri yayınlanan son arc ile birlikte şiddetin dibine vurur ve biraz daha yetişkinlere yönelik yaşa ve türe yönelmektedir.

Karakter gelişimleri de serinin gerçekçiliğine zarar vermemekle birlikte, hoş bir anlatıma sahiptir. Böyle aksiyon falan filan istiyorsan bu seride bolca var, özellikle Chimera Ant Arc ile birlikte...

13
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 02 Temmuz 2013, 15:29:00 »
Hunter x Hunter - 86

Inu to Hasami wa Tsukaiyou - 1

14
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Berserk
« : 02 Temmuz 2013, 15:27:42 »
En sevdiğim -manga- eserler(in)den biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Animasyon uyarlaması da gerçekten harika. Özellikle son filmi mangaya daha sadık kaldığından daha bir içtenlikle kendini kabul ettiriyor. Ve mangasının takip edilmesi gerektiğine işaret veriyor.

Serinin hayranlarından biri olarak tavsiyem, -yetişkinlere yönelik olan- bu eserin mutlaka okunması yönündedir.

Sayfa: [1]