Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Nyks

Sayfa: [1]
1
Çok toz pembe düşünmüşsün. Özellikle Jon ve Stannis konusunda. İmkansız değil ama zor. Çok zor.
Ayrıca o meseleye gelmişken Büyük Kuzeyli Komplosu diye bir şey var... Dehşet bir komplo. İşe yaraması durumunda dediklerinden hiçbiri gerçekleşmez. Bir de tabi gerçekten böyle bir komplo var mı? Teori şuanlık ama bana kalırsa evet

Bir de;
Spoiler: Göster
Petyr şuan Kralın Şehrinde. Uzun bir süre orada kalacak gibi. Ben Serçeparmak'ı Varys'in öldüreceğini düşünüyorum. Ya da belki Olenna ninemiz. Serçeparmak'ın dediği gibi Olenna sonsuza kadar süren sessizliği kiralayamaz. Tabii Olenna Petyr ile büyük suç ortağı. Kendisini güvrnceye almak için Petyr'i öldürtebilir

2
Harry Potter / Ynt: HP Güç Sıralaması
« : 02 Ekim 2013, 16:30:28 »
Dumbledore
Voldemort
Minerva

Bu ilk üçünü yanılmıyorsam Rowlingte bu sırayla teyit etmişti.

3
Zaman Çarkı / Ynt: Moiraine Damodred
« : 26 Eylül 2013, 07:28:51 »
Bu yazilar bi yerden tanidik geliyo ama :)
Ahaha, senin isimde bana çok tanıdık geliyor :D

4
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Hightower (Yüksekkule)
« : 21 Eylül 2013, 10:11:54 »

Ayrıca Hightower Hanesi Yedi Krallık'taki en zengin üçüncü hanedir (Lannister ve Tyrell'den sorna).



En uzun yapı olduğunu iddia etmedim. Fakat awoiaf sitesine bakacak olursan Yüksekkule'nin 800, Sur'un 700 fit uzunluğunda olduğunu yazdıklarını görürsün. Şehrin adının olması gereken ismi 'Eskişehir' yani 'Oldtown''ın çevirisi. Şehri Eski Şehir diye çevirmek -bana göre- çevirmenin seride yaptığı bir hatası. Bu yüzden bende bitişik bir şekilde çevirdim, doğru olan bu.

Nereden aldıysan bu bilgileri bilmiyorum ama kaynak belirtsen iyi olur. Şehirde sadece arbor şarabı satılmıyor. Qarth'ın baharatlı mor şarabından Dorne'un ekşi şarabına kadar birçok şarap tüccarlarla şehirden menzile sokuluyor. Şehrin Kralın Şehrinden daha düzenli ve temiz olduğu doğru fakat hiçbir yerde şehrin bahar ve gül gibi koktuğundan bahsedilmiyor.

House Hightower is as rich as House Lannister....

http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Hightower

Birebir çevirisi; http://forum.gameofthronestr.com/konu-hightower-hanesi-6042.html

5
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 29 Ağustos 2013, 18:21:12 »
Bütün seri boyunca sıkıcı gelen Perrin bölümlerini son kitapta iple çekiyorum. Tamam anladık Son Savaş geldi de ben her beş POV karakterden dördünde savaş stratejilerini dinlemek zorunda mıyım? Sayfalar boyunca ağır süvarilerin öncü kuvvet olması, okçuların uygun yerlere yerleştirilmesi gibi işleri okumaktan gına geldi. Bütün kitap bu şekilde gidince aksiyon ve heyecan; sıfır....

6
Buz ve Ateşin Şarkısı / Oldtown (Eski Şehir)
« : 02 Ağustos 2013, 14:06:41 »
Oldtown (Eski Şehir)
 
Yer:Menzil,Westeros
Tip:Büyük Liman Kenti
Nüfus:500,000 (Tahmini)
Hanedan:Hightower
Din:Yedi İnancı
Kurum(lar):Üstatlar Konseyi
Kızıl Tapınak
Ünlü Yerler:
Hisar
Yüksek Kule
Büyük Sept
Yaş:Birkaç bin yıl
 
Eski Şehir,Yedi Krallık’taki en büyük ikinci şehir ve anakaradan uzaktaki en eski şehirdir.Eski Şehir kıtanın güneybatısında,Ballı Şarap Nehri’nin Fısıltılı Ses’e ve oradan da Batangüneş Denizi’nin ötesine döküldüğü yerde bulunmaktadır.Eski Şehir Yüksekbahçe’nin Tyrell’lerine bağlı Hightower Hanedanlığı tarafından yönetilmektedir.Ayrıca Hisar’ın bulunduğu yer ve üstatların yuvasıdır.Büyük Sept’in bulunduğu yer Yedi İnancı’nın Westeros’ta,Yüce Baelor Septi’nin Kral’ın Şehri’ne taşınmasından önceki yayılış merkezidir.
Tarihsel
Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde,Eski Şehir Targaryen fethinden önce Westeros’taki en büyük şehirdi.Şehir;İlk İnsanlar’ın soyundan gelen asil Hightower Hanedanlığı’nın tedbirli stratejileri sayesinde çok uzun süre ayakta kaldı.Andal’lar geldiğinde savaşmak yerine onlara kapılarını açtılar ve Menzil’in Kralları önünde diz çöktüler.Eski Şehir'in bölgedeki üstünlüğü üstatlar şehirde Hisar'ı kurduğunda ve Yedi İnancı burada Yıldızlı Septi inşa ettiğinde kesinleşti.
Fatih Aegon'un fethinin devam ettiği yıllarda,zamanın Yüksek Septon'u,Hightower'ların Aegon'un askerlerine karşı çıkmaması için yedi gün yedi gece oruç tuttu ve dua etti.Çünkü Aegon'un Eski Şehir'i yıkma teşebbüsünde bulunacağı ile ilgili bir önsezi görmüştü.Bu olaydan sonra Lord Hightower kapıları Aegon'a açtı ve askerlerle birlikte onu şehirde karşıladı.
Yapısal
Eski Şehir,Kral'ın Şehri'yle hemen hemen aynı büyüklükte ve kalabalıkta olmasına rağmen daha temiz,daha güzel ve daha verimlidir.Kral'ın Şehri Targaryen Hanedanlığı yönetiminin ilk yüzyılında çok hızlı bir şekilde inşa edilmişti.Bu hızlı gelişme şehir planlamasının dışına çıkılmasına,'Bit Çukuru' olarak bilinen,yoksul insanların yaşadığı çarpık ve derme çatma binaların olduğu bir bölge oluşmasına sebep oldu.Bu binaların çoğu düzensiz,çirkin ve pistir çünkü yerleşimciler yeni binalar yapmak için acele etmeleri gerekmediğini düşünürler.Karşılaştırma olursa Eski Şehir birkaç bin yılda ve nesilden nesile geçerken harikulade planlamalarla adım adım gelişti.Bu,Eski Şehir'in daha küçük olsa bile kendi başkentinden daha düzenli ve daha güzel olmasına sebep oldu.
 
Eski Şehir;kaldırım taşlarında yapılan avare gezintilerle ve birçok tapınak ve sept bulundurmasıyla meşhurdur.Özgür Şehirler'den ve Yaz Adaları'ndan Yedi Krallık'a gelen birçok geminin kesişim noktasında olduğundan ve devasa bir limanı bulunduğundan dolayı her mevsim bir çok gemiye ev sahipliği yapmaktadır.Limana ve şehrin tamamına şehrin tam orta yerindeki Savaş Adası'nda yer alan alan yedi kenarlı,devasa bir deniz feneri hakimdir.800 fitten daha yüksek bu yapı Sur'dan bile daha büyük olup Westeros'taki en uzun yapıdır.Yapı hem Highrower Hanedanlığı'nın merkezi hem de bir el feneridir.

Son Olaylar(Spoiler!)
Kargaların Ziyafeti
Spoiler: Göster

Eski Şehir,Euron Greyjoy sahil boyunca akınlar düzenleyip,Kalkan Adalarını ve Arbor'un bir kısmını ele geçirmesine ve Ballı Şarap'ı ablukaya almayı denemesine kadar Beş Kral'ın Savaşı'ndan uzak durdu.Şehir limanına yapılan bir saldırı teşebbüsü şehir savunucuları tarafından engellendi fakat Eski Şehir hala Demir Adamlar'ın tehdidi altında.

Ejderhalarla Dans
Spoiler: Göster

Lord Kumandan Jon Snow,Samwell Tarly'i iyi bir eğitim alması ve Kara Kale'nin yeni üstadı olması için güneye,Eski Şehir'e gönderdi.

 


"We Light The Way!"


7
Buz ve Ateşin Şarkısı / Hightower (Yüksekkule)
« : 02 Ağustos 2013, 14:02:29 »


Hightower (Yüksekkule)

Konum:Eskişehir'in limanı,Savaş Adası'nın üstü
Hanedanlık:Hightower Hanedanlığı
Yüksekkule,Hightower Hanedanlığı'nın makamıdır ve Eskişehir'in limanında bulunur.Aynı zamanda deniz feneridir.Savaş Adası'nın üzerine kurulmuştur.Sept kaynaklı yarım bilgilere göre Eskişehir gelişme aşamasındayken Yüksekkule şehrin tam ortasındaydı.Zirvesindeki devasa deniz feneriyle gemileri Eskişehir'e ulaştırır.Yedi Krallık'taki en uzun yapıdır.Söylentilere göre en üst noktasından Sur'u görmek mümkünmüş.



8
Zaman Çarkı / Moiraine Damodred
« : 29 Temmuz 2013, 18:31:58 »
NOT:Bahsi geçen kişi Zaman Çarkı Serisinin bir karakteridir.Bu yüzden seriyi okuyan veya başlamayı düşünenlerin yazının tamamını veya büyük bir kısmını okuması tavsiye edilmez.


Bir Aes Sedai,eğer gerçekten öyleyse,ve bir Cairhien'li,öyle mi?Bu ikisi gerçekten kötü bir birleşim.
-al'lan Mandragoran


Moiraine Damodred

Ulus:Cairhien
Doğum:Farede Takvimi,956 yılı
Şu anki durum:Hayatta
Cinsiyet:Bayan
Boy:Kısa
Saç rengi:Kahverengi
Göz rengi:Kahverengi
İlk görülen bölüm:Yeni Bahar - Bölüm 2
Son görülen bölüm:Geceyarısı Kuleleri - Bölüm 57
Son bahsedilen bölüm:Geceyarısı Kuleleri - Sonsöz
Unvan:Leydi
Meslek:Aes Sedai
Ajah:Mavi Ajah
Moiraine Damodred (telaffuz:Muareyn Damodred), 956 NE yılında Cairhien'de doğan,bir alim olan Dalresin Damodred'in "Alys" adındaki ikinci eşinden olan en genç kızıdır.
Meydana Çıkış ve görülme

Emond Meydanı'na geldiği zamanlarda omzuna dökülen siyah lüle saçlı biri olarak betimlenmiştir.Nyaneve ile aynı yaşlarda gözükmesine rağmen büyük,koyu gözleri onun çok daha yaşlı olduğunu göstermektedir.Bu yaşlanmayan görüntüsünden ilk bahsediliştir.Sert oluşuna nispeten ahenkli bir sesi vardır.Kenarlarına koyu gümüş rengi asmalar ve çiçeklerin işlendiği gök mavisi bir pelerin,altın dokuma bir kuşak ve krem rengi yırtmaçlı koyu mavi bir elbise giyer.Değiştirebileceğini bilmesine rağmen Büyük Yılan Yüzüğünü hala sol elinin ikinci parmağına takmaktadır.Ayrıca geleneksel Cairhien giysisi olan 'kesierası'yla birlikte alnına altın zincirlerle tutturulmuş mavi bir taş takmıştır.Yalan söylemesini engelleyen Üç Yemin'e karşın bazı yerlerde kendisini 'Leydi Alys' olarak tanıtabilecektir.
Yönlendirme Yeteneği

Moiraine serateş kullanırken.

Moiraine'nin doğuştan gelen bir yönlendirme yeteneği bir kenara,göze çarpan başka özellikleri de vardır.İlk olarak,bir Aes Sedai için Tek Güç'ü kullanmada oldukça güçlüdür.Beyaz Kule Bölünmesinden önce onun gücüne denk sadece 3 Aes Sedai vardı.Bunlar Amyrlin Makamı Siuan Sanche,Elaida do Avriny a'Rhoian (gelecekteki Amyrlin) ve Siuan'ın Vakanivüs'ü Lelaine Akashi'dir.Emekliliğe çekilen Cadsuane Melaidhrin ve Romando Cassin de güçlerinde bunlardan geride değillerdir.Fakat güç olarak Nyaneve al'Meare,Egwene al'Vere ve Elayne Trakand Moiraine'den üstündür.
Moiraine yeteneklerinin İyileştirme ve Bulut Dansı (Hava kontrolü) olduğunu bilmektedir.Yolculuk edebilecek kadar güçlüdür fakat kaybolmadan önce nasıl yapıldığını asla öğrenememiştir.Serateş kullanabilme yetisine sahiptir,görünen o ki bu bilgiyi eski kitaplarda bulmuştur.Beyaz Kule'ye gelmeden önce kendisini geliştirmek için Tek Güç'ü kesierasının saçakları üzerinde denemiştir.Yüksek gücü Verin'in onun hakkında Chaoden Kal'ı kullanabilecek sayılı kadından biri olduğunu söylemesine sebep olmuştur.
Bir deprem yaratmak veya ateş duvarı örmek yüzlerce trollocu ve myrddraali durdurmaya yetecek kadar güçlü olmasına rağmen Moiraine Ateş ve Toprak'ta yeterince güçlü değildir.Buna dikkat ederek gerektiği zamanlarda Beyaz Kule'nin angreallerinden birini sık sık kullanmıştır.
Aile Bağları
Babasının kardeşi,amcası,Damodred Evi'nin yüce makamı ve Cairhien'in Kral Laman Damodred'i Galldrian Riatin tarafından devrilinceye kadar Cairhien'e hükmetmiştir.Aynı zamanda Taringail Damodred'in üvey kız kardeşi olduğu için Elayne,Gawyn ve Galad'ın halasıdır.
Ran al'Thor ile bir kan bağı bulunmamaktadır.

Moiraine Trolloclarla savaşırken.
Beyaz Kule'de
On altı yaşındayken Tek Güç'ü kullanabilme yeteneğine sahip olduğunu keşfetti ve Aes Sedai olmak için Beyaz Kule'ye doğru yola çıktı.Aslında Moiraine'nin Beyaz Kule'ye gelmeden önceki yaşantısıyla ilgili çok az şey biliniyor,Moiraine'nin Beyaz Kule'ye gelerek Damodred Evinin lekelenmiş ününden kurtulmasına sevindiği de bunlardan biri.Buna rağmen Beyaz Kule'ye kabul edilişini kutlamak için onuruna bir dans verilmiştir.
Acemiyken Siuan Sanche adlı genç bir kadınla yakın arkadaş -aslında yastık arkadaşı- oldu.İkisi de çabuk öğrendikleri,ilk ritüellerdeki denemelerini başardıkları halde Moiraine'nin Kadim Lisan üzerine almış olduğu dersleri ve Kule'ye gelmeden önce öğrendiği dünya tarihi ile ilgili geniş bilgileri vardı,Siuan'ın yoktu.
Moiraine ve Siuan 3 yıl sonra Kabuledilmişliğe,3 yıl sonra ise Aes Sedai'liğe yükseltildi.Beyaz Kule tarihinde sadece bir kadın bu kadar kısa sürede Aes Sedai'liğe yükseltilmişti:Elaida do Avriny a'Rhoidan.Bu,iki kadın arasında yıllarla birlikte gelişen husumetin çıkış nedenlerinden biri olabilir.
Faaliyetleri
Aiel Savaşı
Kanlı Kar Savaşı'nın olduğu gün,Siuan ve Moiraine Kabuledilmişliğe yükseltilmişlerdi.O gün Aieller Erinin Irmağı'nın kıyısına,Tar Valon'un dışına kadar gelmiş,Moiraine'nin amcası Kral Laman arta kalan Cairhien birliklerini alarak geri çekilmişti.Savaş sırasında o zamanki Amyrlin Tamra Ospenya ve onun Vakanivüs'ü Gitara Moroso da hazır bulunuyordu.Kehanet yeteneğine sahip Gitara,şuanda Ejderin Ejderdağı'na çok uzak olmayan bir yerde yeniden doğduğunu kehanet etti.
O gün Moiraine ve Siuan anlaştılar;ne olursa olsun Yenidendoğan Ejderi bulacak,ona rehberlik edecek ve diğerleri ondan korkarsa veya onu öldürmeye çalışırlarsa engelleyeceklerdi.Yenidendoğan Ejder,kurtarıcılardan en kutlusu değildi çünkü onun dünyayı karanlıktan kurtaracağı fakat sonra kıracağı kehanette bulunulmuştu.Moiraine,998 NE yılındaki olaylardan önce belirtilmemiş bir zamanda Dünyanın Gözü'ndeki Yeşil Adam'ı ziyaret etti.Yenidendoğan Ejder'i aradığı onca yıl süresince belki Kule'den izin alarak belki de Siuan'a baskı yaparak bir angreal elde etmeyi başardı.
Ejder'i Arayış
Arayışta geçen 9 dokuz sene boyunca Moiraine Mavi Ajah'a katılmış ve Malkier'in Son Kralı al'Lan Mandragoran ile Muhafız bağı kurdu.Andor'un İki Nehir Bölgesindeki Emond Alanı'na olan ziyaretlerinden ikisinde arayışını bu bölgede 3 gence kadar daralttı.Kuşkuları Trolloclar Kışgecesi akşamı İki Nehir'e saldırınca doğrulandı.Moiraine ve Lan 3 genci - Rand al'Thor,Matrim Cauthuon,Perrin Aybara-ve ekstra olarak Thomdril Merrilin'i,Egwene al'Vere'yi ve sonradan onlara katılan Nyaneve al'Meara'yı kendi güvenlikleri için Emond Meydanı'ndan ayrılıp Beyaz Kule'ye gitmeye ikna etti.Fakat Gölge kokularını bularak onları takip etti ve planları raydan çıktı.Yolculukarı onları Shienar'a,Rand'ın kasıtlı olarak ilk kez Yönlendirdiği Dünyanın Gözü'ne götürdü.Çok geçmeden Moiraine Yenidendoğan Ejder'i bulduğunu anladı.
Spoiler: Göster

Rehberlik ve akıl hocalığı
Moiraine artık Amyrlin Makamı olmuş olan ülküdaşı Siuan'a derhal haber yolladı.Kendisine umulmadık bir iyilik yapan Verin'e de durumdan bahsetti ve Rand'a alın yazısını anlattı.Moiraine Rand'i Falme Savaşı'ndan sonra Valere Borusunu bulacak olan küçük bir grupla birlikte bıraktı.Bütün bunlardan sonra Moiraine Rand'in yanından olabildiğince az ayrıldı.Onu yalnızca Tear Taşı'nın düşüşü sırasında,Rand Callandor kılıcını almaya çalışırken Yenidendoğan Ejder'e dair kehanetlerin doğruluğunu yada onun Sahte Ejder olup olmadığını öğrenmek için yalnız bıraktı.Başarmasına karşın,Aes Sedai onlara yardım etmeye çalıştığı halde Rand Moiraine'nin müdahele etmesi ve karışmasına,onları kendi planları için kullanıp istediği yere götürmesine sinirlendi.Sonunda,Rand'in Rhuidean'a olan yolculuğu sırasında karşılıklı ödünler verilerek bir anlaşmaya vardılar;eğer Moiraine sadece tavsiye verecek olursa Rand onu mutlaka dinleyecekti.
Fedakarlık
Elbette ki iş birlikleri kısa sürdü.Terkedilmiş Rahvin'in Caemlyn şehrinin dışına onlarla karşılaşmak üzere çıkmasında kısa bir süre sonra Moiraine Rand'i,Egwene'i,Mat'i,Aviendha'yı ve Lan'i Cairhien'in limanlarına götürdü.Ruideanda iken Moiraine gelecekteki yüzlerce olasılığı gösteren bir ter'angreal'in içine girmiş,bugün Lanfear adındaki Rand'i kontrolü altına almayı kafaya takmış bir Terkedilmişin geleceğini görmüştü.Rand Lanfear'ı öldürmeyi reddettiğinde kontrolü eline aldı.Moiraine Rhuidean'dan hediye olarak aldıkları Kırmızı Burgulu Kapıçerçevesi'ne Lanfear'ı sert bir şekilde itmiş fakat kendiside Lanfear'ın onu yakalaması sonucu ter'angreal'e düşmüştür.Böylece kendisini feda etmiş fakat Lanfear'ı da kapıdan içeri iterek ölmesine sebep olmuştur.Lan Moiraine'le arasındaki bağın kısa bir süre sonra koptuğunu ve hiçbir şey hissetmediği söylemiş,herkes Moiraine'in öldüğüne inanmıştır.Moiraine Lan'ın başka bir Aes Sedai'yle bağ kurup öcünü alması için aralarındaki bağı ,her ne kadar Lan mutlu olmasa da, Myrelle Berengari ile değiştirmiştir.
Hala hayatta mı?
Bütün bu olaylardan sonra Moiraine'nin zannedilen kaderine yönelik sorular dikkat çekti.Lanfear'ın öldüğü ve Kadim Lisan'da 'Şon Şans' anlamına gelen Cyndane adında yeniden vücut bulduğu varsayılıyor.Karanlık Lord Lanfear'ı Aelfinn'ler bütün gücünü çekerek beslendikten sonra ölünce yeniden diriltti.Bir de Egwene öngörü düşlerinden birinde Thom ile Moiraine arasında bir bağ olduğunu anladı-rüyada Thom Moiraine'in kesierasını ateşten çekip kurtarıyordu-.Moiraine ve Thom aralarındaki duygusal ilişkiler hakkında tam olarak emin değillerdi.Sonunda,Min Farshaw geleceği gösteren görüşlerinden birinde Moiraine'in yardımı olmadan Rand'ı kötü bir sonucun beklediğini gördü.Moiraine Elayne,Egwene ve Nyaneve'e gelecekte evleneceğinden söz etmiştir.Thom'la bir daha ki buluşmalarında ona Yalıtılan yeğeni hakkında bilgi vereceğine dair söz vermiştir ve ona bir daha ki buluşmaları kesin gibi gelmektedir.
Thom'a Mektup
Altara geçidindeyken Thom Moiraine'in ona verdiği ve gerçekte ölmediğini fakat bazı belirli yollarla geri dönebileceğini söyleyen mektubunu Mat'e gösterdi.Mektuba göre Thom,Mat ve bilmedikleri bir kişi daha Ghenjei Kulesi'ne gitmeli,Aelfinn'ler ile Eelfinn'lerin ülkesine kabul edilmelilerdi.Bunlardan sonra bile Moiraine'in planı işe yaramayabilirdi.Moiraine planın başarılabilmesi için Yılanlar ve Tilkiler oyununu hatırlamaları gerektiği yazmıştı.Oyun,"Cesaret güçlendirir,ateş körleştirir,müzik göz kamaştırır,demir bağlar" sözleriyle başlar.Hile yapılmadığı sürece,kazanmak imkansız olacak ve sürekli berabere bitecek bir şekilde tasarlanmıştır.Birgitte'e göre Ghenjei Kulesi'ndeki sembolleri çözmek Aelfinn ve EElfinn'lerin boyutuna açılan kapıyı açacaktır.Mat'in ayağı takılıp ter'angreal'e yaptığı yolculuk sırasında öğrendik ki Aelfinn ve Eelfinn'lerin ziyaretçilerine ateş,demir veya herhangi bir müzik aleti taşıyıp taşımadıklarını soruyorlar çünkü,bunlar 'anlaşma' tarafından kehanet edilmektedir.
Mektup
[spoiler]
Çok sevgili Thom,

Sana yazmak istediğim çok şey var, yürekten gelen sözler, ama yazmayı erteledim, çünkü ertelemem gerektiğini biliyordum ve şimdi çok az vaktim var. Felakete yol açma korkusuyla sana söyleyemeyeceğim çok şey var, ama söyleyebileceklerimi söyleyeceğim. Söylediklerimi dikkatle dinle. Kısa süre sonra rıhtımlara ineceğim ve orada Lanfear ile yüzleşeceğim. Bunu nasıl mı bilebilirim? Bu sır başkalarına ait. Bildiğimi bilmen yeterli, bu söyleyeceklerimin kalanının kanıtı olsun.
Bu mektubu aldığındı, sana benim öldüğüm söylenecek. Buna herkes inanacak. Ben ölmedim, bana ayrılan seneleri yaşayabilirim. Aynı zamanda, sen, Mat Cauthon ve tanımadığım bir adam beni kurtarmaya çalışabilir. Olabilir diyorum, çünkü belki de yapmazsınız, yapamazsınız, çünkü o beni sevmediğine inanıyor ve bunun için sağlam olduğuna inandığı sebepleri var. Eğer beni kurtarmayı denerseniz, yalnızca sen, Mat ve diğer adamla birlikte gelsen bile, yine de ölüm bizi bulabilir. Bir, iki ya da üç kişiyle gelip denediğinizi ve öldüğünüzü gördüm, sizin teşebbüsünüz sırasında benim öldüğümü gördüm. Hepimizin hayatta kaldığını ve tutsak olarak öldüğümüzü gördüm.

Yine de girişimde bulunmaya karar verirseniz, genç Mat beni bulmanın yolunu biliyor, ama kendisi sorana kadar ona bu mektubu ona göstermemelisin. Bu son derece önemli. Sorana dek bu mektupta yazılı olanların hiçbirini bilmemeli. Ne pahasına olursa olsun olaylar belli şekilde görülmeli.

Lan’i bir daha görürsen ona söyle, bütün bunlar herkes için en iyisi. Onun yazgısı benimkinden ayrı bir yol izliyor ona Nynaeve ile mutluluklar diliyorum.

Son bir nokta, Yılanlar ve Tilkiler oyunu hakkında bildiklerinizi hatırlayın. Hatırlayın ve buna göre davranın.

Zaman geldi, ne yapılması gerekiyorsa yapmalıyım.
Işık sizi aydınlatsın ve size sevinç versin, çok sevgili Thom, birbirimizi bir daha görecek olsak da, olmasak da

Moiraine.

Kurtuluş
Mat,Thom ve Noal Charin Moiraine'i kurtarmak için Ghenjei Kulesi'ne doğru yola çıktılar.Birgitte'den öğrendikleri bir metot sayesinde kulede bir geçit açarlar ve içeri girerler.Meşale ve Aludra'nın fişekleri (ateş),mızrak ve kısa kılıçlar (demir), ve harp ve flütlerle (müzik aletleri) kuşanıp Aelfinn ve Eelfinn diyarına girdiler.Kendilerini kulenin içindeki garip koridorları ve kapıları olan bir labirentte buldular fakat Mat'e bahşedilen olağanüstü şans ve zarlar sayesinde Moiraine'ni bilinci güçbela yerinde olarak Kefaret Odası'nda buldular.Moiraine tuzağa düşürülmüş ve sisin içinde asılı kalmıştır.Thom Moiraine'i serbest bırakırken Mat Eelfinn'lerle onları Moiraine'i de yanlarına alarak sağ salim dışarı çıkartacak güçlü bir anlaşma yapar.Mat daha önceki karşılaşmalarında Aelfinn'lerin söyledikleri 'Dünya'yı karanlıktan kurtarmak için Işığın yarısını feda etmelisin' sözünün farkına varır,yani Mat Moiraine'i kurtarmak için sol gözünü feda etmelidir ki,o da Rand'a Son Savaş'ta yardım edebilsin.Anlaşma gereği Eelfinn'ler onlara hiçbir zarar vermeden kendi yollarında ilerlerken güvenli yolları Aelfinn'ler pazarlığa dahil edilmediği için tehlikeli oldu.Kendisini Jain Uzakgezgini olarak açığa çıkaran Noal,Mat'lerin uzaklaşabilmesi için kendisini feda etti.Mat ve Thom kaçmak için Aelfinn'lerin kırmızı kapısını kullanmaya karar verdiler fakat oraya varınca kapının yıkılmış olduğunu gördüler.Mat ona Eelfinnler tarafından verilen ashandarei'yi hatırlar ve mızrağını duvarda bir şekil oluşturup çıkış yaratmak için kullanır.
Özgürlük
Finn'lerden kurtulduktan sonra Moiraine,gücünün azaldığını ve kullanıldığını anlatır çünkü Aelfinn ve Eelfinnler onun yeteneğini kullanarak beslenmişler ve gücünü çok azaltmışlarıdır.
Bununla birlikte onu eskisinden bile daha güçlü yapan bilezikten bir angreale sahiptir.Ter'angreal'in içine düştüğü zaman Kadim Anlaşma hem onu hem de Lanfear'ı korumuştur ve Moiraine 3 dilekte bulunabilme hakkına sahip olmuştur.Taleplerinden biri bu angreale sahip olmak iken diğer ikisini henüz anlatmamıştır.
Kulenin çevresindeki bir kaç turdan sonra sakinleşince yaşadıkları olayları anlatmaya ve tartışmaya başlarlar.Moiraine Thom'a evlilik teklif eder.Thom ancak onu Muhafız'ı olarak kabul ederse hayatında görmek istediği bu tek yüzle evleneceğini söyler ve kabul eder.
[/spoiler]

Köken
Moiraine ismi 'doğuştan ölüme kadar her ölümlünün iplerini kontrol eden' anlamına gelen 'Moirae' kelimesiyle bağlantılı olabilir.Bu Moiraine'in seri içinde Rand'ı sürekli etkilemesi ve Min'in görüşleri ile birlikte ölünceye kadar kontrolü altında tutması gerektiği ile de tutarlılık göstermektedir.
Kişisel alıntılar
-"Değiştiremeyeceğin şeyle yaşa."
-"Eğer birini başlangınca geri sürmüşsen hiçbir şey öğrenmemişsin demektir."

9
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: Hanedanlar
« : 28 Temmuz 2013, 22:04:58 »
Ceviriler sana mi ait yoksa alinti mi? Alintiysa kaynak belirtmen iyi olur.

10
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ynt: En sevdiğiniz hanedanlık?
« : 28 Temmuz 2013, 22:03:24 »
Hightower disindaki butun hanelere karsi tarafsizi hissediyorum; bir tek Hightower severim. Onun disinda Manderly, Stark, Tully ve Blackfyre hanelerini diger hanelere nazaran daha fazla ust tutarim.

Sayfa: [1]