Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Grayswandir

Sayfa: [1] 2 3 ... 54
1
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 30 Ağustos 2017, 10:36:26 »
Spoiler: Göster
Hem bu Rhaegar Targaryen ne diye iki çocuğuna  birden aynı ismi koyuyor? Mal mı bu adam? Çocukları Aegon 1 Aegon 2 diye mi çağıracak?

Jon doğduğunda Rhaegar ve ilk oğlu Aegon ölmüştü. Lyanna'nın bundan haberi var mıydı bilmiyoruz tabii.


2
Tartışma Platformu / Ynt: Dağ 2 ve IMDB'de Türkiye
« : 29 Ağustos 2017, 18:20:52 »
Halefi olan Dağ 2 filmi ise vizyona girdikten  sonra gişe başarısını 10  katına çıkarďı ve IMDB'de 54 küsür bin oy ile 9.9/10 gibi çok yüksek bir oy ortalamasına sahip oldu ve bütün dünyanın dikkatini çekti. Şu an ise  90 bin küsür oy ile 9.7/10 gibi hala çok yüksek bir oy ortalamasına sahip.

Bu durum konu hangi film olursa olsun şişirmedir. 9.7 gibi bir puan ortalamasını, %92 oranında 10 puanı hak edecek hiçbir film yok. Olması da mümkün değil. Bu yorumu yapabilmek için filmi izlemiş olmak bile gerekmiyor. Top 250'nin en üst sıralarına bakarsak (Shawshank Redemption'ı çok sevmediğim için pas geçiyorum) The Godfather gibi bir şaheser bile %52 oranında 10 puan almış.

Üstüne üstlük, Türklerin internette Türklerle ilgisi olan her şeye, olumlu ya da olumsuz bu şekilde saldırarak dengeleri alt üst etmesi gayet alışıldık bir durum. Bu "Türk mafyası" her yerde var yani. Rahatsız edici olan da bu. Er Ryan örneğini siz verdiniz, aynı örnek üzerinden gidecek olursak Amerikalılar sırf Amerikalı oldukları için Er Ryan'a 10 puan vermiyorlar. Yani elbette yapanlar vardır, ama kesinlikle Türkler kadar değil.

Kızgınlığınız sırf Türk filmi diye aşağı görüldüğünü düşünmenizden kaynaklanıyor, bunu anlıyorum. Böyle davrananlar var elbette. Fakat (muhtemelen epey daha çok sayıda) tam tersini yapanlar da var. İki taraf da Türk sinemasına zarar veriyor. Keşke hakkıyla eleştirilse ve film yapanlar da bunları dikkate alsa, daha güzel filmler izlesek. Dağ 2 de çoğu film gibi ne yerildiği kadar kötü, ne de göklere çıkarıldığı kadar iyi bir film. Çok sorunu var fakat detaylı bir inceleme yapacak kadar ciddiye alarak izlemedim. Kurgusu beni tatmin etmemişti genel olarak, milliyetçilik üzerinden yapılan duygusal mastürbasyonun da dozajı rahatsız edici. Savaş filminde olmamasını beklemiyorum ama filmin çoğunu da bu oluşturmamalı.

Er Ryan'dan ne eksiği var sorusuna hiç girmiyorum bile, bence hakaret sayılır. Değil Türkiye'de, dünyada bu filmle kıyaslanabilecek savaş filmi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu ülkede Er Ryan kadar iyi bir savaş filmi çekilebilmesini çok isterdim, tek söyleyeceğim bu.


3
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 13:56:25 »
ilyonlarca dolarlık bir yapımın ve milyarlarca dolarlık, HBO gibi bir kanalın bu kadar acemi işler yapması gerçekten inanılmaz.  En azından Netflix tarzında internetten satışa sunulsa. Korkarım bunlar sızıntılar yüzünden iptal etmeye falan kalkarlar.

7x4ün sızmasına rağmen canlı yayında ilk bölümden bile çok izlendiğini düşünürsek, pek bir böyle bir sorun yaşayacak gibi görünmüyorlar.

4
Oyunlar / Ynt: En sevdiğiniz Flash Oyunlar
« : 12 Haziran 2017, 03:29:05 »
A Dark Room: Flash oyun sayılmayabilir ama browser üzerinden oynandığı için yazmakta sakınca görmüyorum. Gerçekten zaman katili bir oyun, çok başarılı. Tamamen yazı tabanlı, oynadıkça genişlediği için anlatmıyorum oyunu. Sizin de herhangi bir bilgi aramanızı tavsiye etmem. Açın ve oynayın.

Frog Fractions: Başlığa biraz göz gezdirdim ama göremedim, gezegenin en müthiş flash oyununun şimdiye kadar yazılmamış olması gerçek bir skandal. Bununla ilgili de en ufak bir şey söylemeyeceğim. Sadece oynayın. Takılan olursa diye çok küçük bir ipucu bırakıyorum, ama ben olsam bakmam:

Spoiler: Göster
Aşağı.


Son olarak: O ödev/proje kendi kendini yazmayacak. Bir an önce başlayın bence.

5
Bununla ilgili dipnot üçüncü kitaptaydı. Cihan'ı bilmiyorum ama Locke'un lakabını "Camorr'un Dikeni" olarak düzeltmediğim için o anda çok pişman olmuştum :D Neyse, bela da güzel. Efendi Bela, Efendi Diken'den daha iyi.

Hahah, bence hiç gerek yok efendim pişman olmanıza. ;D Cihan Karamancı burada biraz inisiyatif kullanmış, pek ilk akla gelmeyecek bir şekilde çevirmiş. Ama şahsi kanaatimce "bela", İngilizcesinde verilmek istenen anlamı daha iyi aktarıyor. Kulağa daha güzel geldiği de zaten açık.

6
"Thorn of Camorr", "Camorr'un Belası" olarak çevrildiğine göre -ki bence gayet başarılı bir çeviri- bunun da "Emberlain'in Belası" olarak çevrilmesi mantıklı olur. Gerçi içeriğini bilmiyorum kitabın, ama "Thorn of Camorr"dan yola çıkarak konmuş bir isim olduğu belli. Aynı zamanda diken anlamına geldiği için bazı kelime oyunları kaçabiliyor olsa da bunları tam olarak korumanın da bir yolu yok. Önceki kitaplarda bununla ilgili dipnot da vardı yanlış hatırlamıyorsam.

7
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 15 Mayıs 2017, 04:46:08 »
Bir Alien filminin ilerleyişi aşağı yukarı bellidir. Gezegene inen astronotlar bilmediği şeylere dokunur, uzaylılar içlerine yerleşir, herkes ölür, kalan 1-2 kişi uzaylıyı öldürmeyi başarıp gezegenden uzaklaşırlar. Bunu bilerek gitmek gerekiyor, elbette salaklık yapıyorlar ama artık yapmasalar şaşırırım zaten.

Film beklentimi karşıladı. Düşündüğümden daha fazla şiddet vardı, yani elbette her filmde var ama bu kadar açık seçik olmuyordu genelde. Benim hoşuma gitti. Konu itibariyle fazla bir orijinallik beklemiyorum haliyle, ama güzel yenilikler vardı yine de. David gibi bir karakterin varlığı tek başına hikayeyi yukarı çekmiş, serinin en sağlam karakterlerinden biri olmuş gerçekten.

En güzel kısmı sonuydu sanırım, tabii önceden tahmin ediliyordu ama çok güzel yapılmış yine de. Ridley Scott bizi birkaç film boyunca daha kanser etmeye kararlı görünüyor. Ne güzel.


8
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Serisi Kitapları
« : 14 Mayıs 2017, 05:25:00 »
8. kitaptan itibaren sıkılganlık öyle bir çöktü ki, 11. kitaba başlamadan araya 10 kitap almışımdır herhalde.

11. kitabın da ilk 200 sayfasını zor okudum. Netten özet geçilen yerlere bakıp 11. kitabı tamamlarım diye düşünüyorum.

Duyduğuma göre 12. kitaptan itibaren seri biraz ivme kazanıyormuş.

Biz bunları hep yazdık. :P Şaka bir yana bence özet okumakta bir sakınca yok gerçekten, seriyi bıraktırabilecek kadar sıkıcı çünkü. Oraya kadar da iyi gelmişsiniz aslında, 11 öncekilere göre hiç fena bir kitap değil. Biraz ilerleyin derim, diğerleri kadar sıkmayacaktır.

9
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 10 Mayıs 2017, 19:05:19 »
Film konusunda zaman zaman IMDb ile birlikte ciddiye aldığım iki site var. Bunlardan Rotten Tomatoes %75,
Metacritic de 66/100 vermiş. Şimdiden Prometheus'tan iyi puanlar, tatmin edici bir film olacağa beziyor.

10
Sinema / Ynt: Guardians of the Galaxy vol 1 - 2
« : 09 Mayıs 2017, 20:37:12 »
Bunu paylaşmam lazım, görünce yine kahkaha attım. ;D İzlediğim salonda biraz boşa gitti çünkü konuyu bilmiyor Türk izleyiciler, ama eminim ABD'de falan yarılmıştır insanlar bunu duyunca. Filmdeki en iyi şaka olabilir.
 
Spoiler: Göster



11
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 09 Mayıs 2017, 20:01:31 »
İşin gerçeği her sene çıkan bir diziden, çıkmayan bir kitaptan aldığımdan daha fazla keyif alıyorum. Martin'le ilgili yorum yapmayayım hiç, ne için çıkarmadığını bilmiyorum ama artık çok da ilgilenmiyorum açıkçası. Deli gibi beklediğim bir kitap değildi zaten, şimdi hikaye öyle ya da böyle ilerlediğine göre daha da az bekliyorum. Dizi ve kitap her zaman ayrı ürünler ama Game of Thrones özelinde çok daha ayrı hale geldiler, ve şu anda izlediğim şey beni büyük oranda tatmin ediyor. Martin düşünsün dizi bitince bu kitapları kim okuyacak diye.

Dolayısıyla spin-off haberi de mutlu etti beni. Para için mi yapıyorlar? Sadece bu kadar olmadığı açık, aksi takdirde güzel bir şey çıkamazdı ortaya. Ama tabii paranın önemi çok büyük. Eh, ana diziyi de para için yapıyorlar ve güzel. Güzel olduğu sürece ne için yaptıkları zerre kadar umurumda değil, ki kötü olunca da en çok ben sövüyorum zaten. Umarım ilgi çekici zamanları (Baratheon İsyanı, Fetih, hatta Valyria Kıyameti) işlerler ve saçmalamazlar.

12
Sinema / Ynt: Guardians of the Galaxy (2014)
« : 06 Mayıs 2017, 08:34:25 »
En son ne zaman sinemada bu kadar güldüm, gerçekten hatırlamıyorum. Aklıma geldikçe bile gülüyorum hala. ;D

Benim için açıkça ilkinden iyi bir filmdi. Filmin açılışından sonuna kadar her şeyi kapsayan bir hikaye bulunmadığı, biraz parça parça olduğu için beğenilmemesini manasız buluyorum. İlk film bir origin story idi, bence bu ordan oraya atlama durumu Guardians'ın ruhuna uygun. Filmin başından zaten bir "görev"in tam ortasına giriyorsunuz, ne tanıtım var ne bi'şey. Avengers değil bunlar, öyleymiş gibi izlenirse keyif alınamaz. Bu filmi iki Avengers filminden de çok daha fazla sevdiğimi de belirteyim. Sanırım MCU'daki favori filmim oldu.

Tekrar izlemek için sabırsızlanıyorum, hem bilgisizlikten hem de dikkatsizlikten kaçırdığım şeyler olmuş. Ha bu arada, tam beş tane post-credit sahnesi var. Hepsi de çok çok iyi. Gördük diye kalkmayın, sonuna kadar izleyin.

Mainframe'le ilgili de pek spoiler sayılmayacak bir bilgi vereyim, filme gitmeden okumak mantıklı olur bence ama yine de spoiler içine alıyorum:

Spoiler: Göster
Filmde Mainframe'i görmeyeceksiniz. Post-credit sahnelerden birinde kısaca görünüyor, Miley Cyrus tarafından seslendirildiği ise doğru. Sahneyi anlatmıyorum, izleyin.

13
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu - Çarşamba 21.00
« : 30 Nisan 2017, 18:25:33 »
Üsttekilere ek olarak, ben de mizahi olmasa da yayında da bahsettiğim Galip Tekin'in Tuhaf Öyküler'ini tekrar şiddetle öneriyorum. Senelerce farklı dergilerde çizdiği bu öykülerin toplandığı 3 kitap var şu anda, devamı gelir mi bilmiyorum. Herhalde anlatmak için söyleyebileceğim en net şey edebiyatta "tuhaf kurgu" dediğimiz türe yakın olduğu, adından da beli olduğu gibi. Bir ara Acayip Hikayeler adıyla televizyona da uyarlanmış, fena olmasa da birkaç bölümden sonra iptal edilmişti. Zaten Türk televizyonunun kaldırabileceği öyküler olmadığı açıktı bence. ;D Fazlasıyla 18+ olduğunun da tekrar altını çizeyim.

14
Sinema / Ynt: Alien: Covenant
« : 27 Nisan 2017, 05:20:38 »
İlk mesajda "filmden kısa bölüm" olarak verilen video aslında filmden bir bölüm değil. Adı üstünde, "prologue", yani filmin öncesinde geçiyor izlediğimiz şey. Mürettebatı cryosleep'e girmeden, henüz başlarına bir felaket gelmemiş ve mutlularken görüyoruz. Film de muhtemelen yine cryosleep'ten uyanmalarıyla başlayacaktır. Dolayısıyla spoiler da değil, gönül rahatlığıyla izleyebilirsiniz.

Bu arada bugün daha da öncesini, Prometheus'un finalinden hemen sonrasını gösteren bir prologue daha yayınlandı.

15
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 25 Nisan 2017, 21:13:53 »
Dorne darbesi komik ve saçmaydı bence. Umarım Zaman Çarkı'nda da böyle garip değişiklikler yapmazlar.

Zaman Çarkı'nın hikayesi daha uzun ve karışık. Elbette değişiklikler olacaktır, ama hikaye örgüsü Game of Thrones'ta olduğu gibi değiştirilmez. Zaten onun bir sebebi de kitapların diziye yetişmeyecek olmasıydı. Bütün kitaplar ellerinde olduğuna göre ufak tefek değişiklikler olsa da(ki bence olmalı) önemli olaylar aynı kalacaktır diye düşünüyorum.

Sayfa: [1] 2 3 ... 54