Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - AKD

Sayfa: [1]
1
Ütopya/Distopya / Ynt: 1984 - George Orwell
« : 01 Mayıs 2017, 14:50:02 »
İlgilenenler için kitabın 1984, yılında çıkarılmış bir filmi vardır.
Aynı isimle çıkarılan filmde görsel açıdan da sizleri bu kendine özgü evrene kolayca sokuyor ve kısa süre içerisinde kendi yaşadığınız dünya ile bağlantıları çok kolay bir şekilde kurabiliyorsunuz.

2
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 01 Mayıs 2017, 14:45:25 »
Flora Cash - Down on Your Knees

3
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 22 Nisan 2017, 20:40:14 »
Ben Howard - Esmerelda

4
Tartışma Platformu / Ynt: Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 22 Nisan 2017, 20:24:30 »
Benim için kapaklar eğer bir kitap hakkında fikrim yoksa zihnimde çağrışımlar yapan bir unsur. Eğer fikir sahibi olduğum bir kitap varsa ve farklı yayınlarda basımı mevcutsa "Hangisini alsam" sorusuna yanıt verir.

5
Tartışma Platformu / Ynt: Vurucu Giriş Cümleleri
« : 22 Nisan 2017, 20:20:13 »
"Bir adam kralın kapısını çalmış ve ona demiş ki, Bana bir tekne ver." Jose Saramago- Bilinmeyen Adanın Öyküsü
Kitabı almamı sağlayan harika bir giriş cümlesidir. Alt metinlerle donatılmış 60-65 sayfalık bu öykü okuduğum en tatlı öykülerden biri kesinlikle tavsiye ederim.

6
Tartışma Platformu / Ynt: Wattpad
« : 22 Nisan 2017, 20:12:34 »
Açıkçası Wattpad denilen mecra temelde yeni yazarların var olma çabasına destek olan ve insanlarla buluşmasına yardımcı olan bir platform lakin bir kaç mesaj üstede arkadaşımız belirtmiş yaş sınırı son zamanlarda oldukça aşağı düşmesiyle birlikte içeriklerin de kalitesi bir hayli düşüşte. Yayınevlerinin edebiyatı para kazanma amaçlı görmesiyle birlikte lise yaşlarındaki gençlerimizin kör kütük sevdalandığı yazımların basıldığını gördük. Gereksiz bir kirlilik var Türk edebiyatında. Geçtiğimiz sene Kocaeli Kitap fuarında Orhan Kemal'in oğlu Işık bey ile birlikte çalışma fırsatımız olmuştu kendisi de bu durumdan oldukça şikayetçi ve benimle aynı görüşte. Işık bey, çevrede kitabını imzalatmaya gelen genç yazarları gördüğünde üzülerek "Malesef ki gençlerimiz de okuma bilinci yok. Çok fazla etki altındalar ve doğruya yönlendirmiyorlar." demişti. Wattpad'in bu saatten sonra bir değişime uğraması oldukça zor gözüküyor. Düşünce de oldukça başarılı bu uygulamanın, etkilediği kitlenin beklentileri ve yayınevlerinin çıkarları ile farklı bir boyutta şekillenmesi edebiyata oldukça zarar vermekte. Dilerim ki edebiyatımız bu sancılı dönemden çok büyük bir olgunlukla çıkabilir.

7
Tartışma Platformu / Ynt: Kullandığınız Kelimeler
« : 01 Haziran 2014, 19:05:16 »
Tam anlamıyla anlatmamışım açıkçası kusura bakmayın bunun için . Mesela bir kitap okursunuz ve o kitapda daha önce anlamını bilmediğiniz bir kelime karşınıza çıkar . Akışı bozmamak adına anlamını ararsınız ve kelime aklınıza kazınır.  Bu tarz az bilinen kelimelerden söz etmiştim .

8
Tartışma Platformu / Kullandığınız Kelimeler
« : 01 Haziran 2014, 12:49:18 »
Herkese iyi günler , yazan veya okuyan arkadaşlarım . Bir romanda , öyküde en çok kullandığınız , kullanmaktan zevk aldığınız veya okumaktan hoşlandığınız kelimeler nelerdir ?

 
Herkes tarafından fazla bilinmeyen romanlarda karşısına çıktığında anlamı karşısında düşünülen kelimeleri arıyorum aslında . Roman'da sabit kelimelerde takılı kalmamak amacıyla farklılık yaratmak istiyorum . Bu nedenle bu tarz kelimeleri nasıl bulabileceğimi bilmiyorum . Okuyuculara ve yazarlara sormak istedim . Bir örnek verecek olursak .
"ayçiçeği tarhı" , anlamına baktığımda Tarh : Bahçelerde çicek dikmeye ayrılan alan " anlamına geliyordu .

9
Tartışma Platformu / Ynt: Eski Zamanlarda Savaş Sebepleri
« : 13 Mayıs 2014, 19:41:17 »
Foruma hoşgeldin kardeşim,
Eski zamanlarda savaş sebepleri bir bakalım: para, mevki, gözü dönmüşlük, din, siyasi çıkar, g.t korkusu... sonu gelmez bu listenin. Sana önerim Oral Sander'in "Siyasi Tarih" adlı iki ciltlik dili oldukça akıcı, okuması zevkli olan kitabını öneririm. Orada sorunun cevabını ayrıntılarıyla bulabilirsin.

Not: Kitap İmge yay.
Not2: İki ciltte, ilk çağlardan başlayıp yakın tarihe kadar getiriyor. Mutlaka oku.

şu an öss sınavlarına hazırlanıyorum . Ancak yazın dediğin kitabı mutlaka okuyacağım .

 
Epik savaşlar hep bir şehadet unsurundan dolayı çıkar.

Teşekkür ederim düşüncelerin için :)

10
Tartışma Platformu / Eski Zamanlarda Savaş Sebepleri
« : 13 Mayıs 2014, 17:57:44 »
Arkadaşlar iyi günler , uzum zamandır takip ettiğim bir forum ve zevklede okuyorum . Üye olmak bugüne nasipmiş.Geniş hayal gücüne sahip biri olduğumu düşünüyorum . Okuduğum ve izlediğim şeylerden sürekli etkilenerek bir şeyler yazma isteği doğuyor bende . 1 ay öncesi kadar yeni bir kitap yazma isteği uyandı ve bu kitap için , haritayı , milletleri oluşturdum . Fakat sizlere sormak istediğim bir şey var .

Eski zamanlarda savaş sebepleri neler olabilir ?
Kadın'dan başka :)

Sayfa: [1]