Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Himfea

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Ynt: 3 Adam 1 Yürek
« : 25 Ekim 2014, 20:51:12 »
Öncelikle kalemine sağlık.

Genel olarak kurgusu çoğu fantastik yazarın da konu edindiği gibi elfler, orta dünya vb. olması okurken ön yargıyla yaklaşmama neden oldu. Genel olarak güzel ama tek eleştireceğim nokta olayların bir çırpıda gerçekleşmesi. Yani Aon köyden ayrılıyor ve hemen bir yere gidiyor. Arada neler olmuş bilemiyoruz. O aralara küçük küçük kurgular eklersen hem bölümün uzun olur, hem de gerçekten an ve an yaşayabiliriz okurken.

Devamı gelecek gibi gözüküyor, takipteyim. :)

2
Yüzüklerin Efendisi Serisi'nin ilk kitabı Yüzük Kardeşliği.

Öncelikle seriyi bu kadar geç farkettiğim için kendimi eleştirmekle başlıyorum. Serinin farkındaydım ve konu edindiği Orta Dünya'yı az çok biliyordum ama hiç bu kadar derinlemesine okumamıştım.

Kitaba gelecek olursam. Kitap gerçekten güzel. Şuan neredeyse yarıladım. Ama yarılayana kadar her bölümü en az 4 kez okudum. Biraz mükkemmelliyetçi bir okurum sanırım. Olayları yaşamadan geçmek istemiyorum. Bu yüzden böyle bir yol izledim.

Tek eleştireceğim nokta, filmden sonra kitabı okuyunca sıkıntı yok ama kitap ile film bazı yerlerde uyuşmayınca sıkıntı oluyor. Ya da kitapta olupta filmde olmayanlar. Misal, Gandalf'ın ilk bölümlerde Frodo'ya tam 6 sayfa süren Smeagol hakkında konuşması. Gerçekten bayıyor! :D

Sayfa: [1]