Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - okanakinci

Sayfa: [1] 2 3 ... 11
1
Tartışma Platformu / Ynt: Dağ 2 ve IMDB'de Türkiye
« : 29 Ağustos 2017, 13:04:43 »
Dağ'ı ve Dağ 2'yi hiç izlemedim. O yüzden filmler hakkında yorum yapamayacağım ama IMDb'nin fazlasıyla manipülasyona açık olduğuna eminim. Fakat mesele şu ki IMDb'deki bu tarz örgütlenmeler Türklere has değil. Başka ülkelerden pek çok film de bu organize hareketler yüzünden hak etmediği puanları alıyor. Bir filme bakıyorsunuz herkes beğenmiş ama IMDb puanı düşük, bir filme bakıyorsunuz pek kimse beğenmemiş ama IMDb puanı çok yüksek.

2
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 27 Ağustos 2017, 20:01:14 »
Bestesi ve güftesi yapay zekâya ait olan bir şarkı dinliyorum şu an.

https://www.youtube.com/watch?v=XUs6CznN8pw

3
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 17 Ağustos 2017, 17:29:01 »
@VeRMiNaaRD sadece bunlar da değil, bu sezonda başka saçmalıklar da vardı. Game of Thrones'un bu kadar sevilmesini sağlayan başlıca şey, reyting uğruna kalitesinden taviz vermemesiydi. Diğer pek çok dizinin aksine sırf seyirci istiyor diye olaylar ışık hızında ilerlemezdi, başrol karakterler ölümcül bir olaydan kurtulamazlardı, vadesi gelen ölürdü. Sırf seyirci iki karakteri birbirine yakıştırıyor diye onlar arasında bir ilişki yaratılmazdı, olacağı varsa olurdu. Game of Thrones bu nedenle çok popüler olmuştu. Bu sezon öyle mi?

Spoiler: Göster
Başroldeki karakterler kurtulmanın imkânsız olduğu olaylardan bile sağ çıkabiliyorlar, sadece yan karakterler ölüyor. Jaime Lannister'ın iki bölüm önce, Jon Snow'un ise bu son bölümde ölmüş olması gerekirdi.

Seyirci olayların sonunu çok merak ederdi ama yine de dizi ağır ağır ilerler, hikâyeyi nakış gibi işlerdi. Tamam, akışın belki biraz hızlanması gerekiyordu ama bu kadar da değil. Her şey çok hızlı.

Daenerys ve Jon Snow'un adım adım yakınlaşmasına ne demeli? Yıllarca dizinin takipçileri birbirine yakıştırdı diye bu iki karakterin arasında bir ilişkinin temellerini atıyorlar.

Bir başka soruna da daha önce Hazal dikkat çekmişti. Karakterler, yaptıkları şeylerle bir yere geliyorlardı. Şimdiyse isimleriyle bir yerlere gelmeye başladılar. Jon Snow'un demir tahta oturması için her şey hazırlandı.

4
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Ağustos 2017, 04:32:12 »
HBO'nun hackerlarla olan sıkıntıları bitecek gibi görünmüyor. Daha önce senaryo sızmıştı. Sonra da yedinci sezonun dördüncü bölümü sızmıştı. Şimdiyse altıncı bölüm sızmış.

5
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 14 Ağustos 2017, 12:37:41 »
Yine Jon Snow hakkında önemli bilgiler açığa çıktı.

Spoiler: Göster
Meğerse Jon piç değilmiş. Bu durumda Khaleesi'den tahtı alma ihtimali var. Gerçi Khaleesi ile evlenebilir de ki Khaleesi'nin hal ve hareketleri ondan hoşlandığına işaret bence. Akraba olmaları sorun değil. Targaryenlerde zaten kardeşler bile evlenebiliyor.

6
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 12 Ağustos 2017, 14:01:41 »
Bence bu Serçeparmak'ın tek derdi Sansa. Onun için hâlâ orada duruyor.

7
Televizyon / Ynt: Shameless
« : 12 Ağustos 2017, 08:31:38 »
Bu yerli uyarlamasının yapılacağı ilk duyulduğunda herkes böyle bir şey çıkacağını bekliyordu. Yapımcısı orijinalinin birebir aynısı olacağını söyledi ama kimseyi inandıramadı. Ki gelinen noktada da biz haklı çıktık. Şu dizinin Shameless'ın yerli uyarlaması olduğunu söylemeseler izlediğim fragmandan hiç anlayamayacaktım. Shameless her ne kadar yoksul bir ailenin dramını gözler önüne serse de sağlam bir komedi dizisidir. Bizim Hikâye ise bildiğin kenar mahalle dramı dizilerinden farksız görünüyor.

Birebir aynısını yapsınlar demiyorum. Onu zaten yapamazlar. En azından hiç bulaşmasalardı bu işe. İngiliz versiyonu hiç bilmiyorum. Ben Amerikan versiyonunu takip ediyorum. Oradaki pek çok şeyi buradaki dizide yapamazlardı zaten. E onların hepsini de törpüleyince ortaya böyle bir şey çıkıyor.

* Shameless'ta alkol ve uyuşturucu gırla gidiyor. Burada aynısı yapabilir misin, yapamazsın.

* Shameless'ta seks ve seks muhabbeti bol görülüyor. Üstelik bizim ülkede olağandışı kabul edilen, hatta ABD'de bile olağandışı kabul edilen(eşcinsel ilişkiden bahsetmiyorum, o olağan bir şey. Başka şeylerden bahsediyorum.) ilişkiler var. Bunları buradaki dizide yapabilir misin, yapamazsın.

* Batılı ülkeler eşcinsel ilişkilere saygı duymayı öğrendi. Dizide Ian adında gay bir karakter var ve onun seks hayatını da görüyoruz. Bizde Ian gibi bir karakter yaratabilir misin? Tabii ki hayır. Bizde bu konu hâlâ bir tabu. Eşcinseller hâlâ ucube muamelesi görüyor.

* Shameless'te din bayağı eleştiriliyor, hatta dinle alay ediliyor. Burada sıkıysa aynısını yap. Bak başına neler geliyor.

* Shameless'ta Amerikan hükümeti ve onun politikaları da eleştiriliyor. Amerikan başkanıyla dalga geçiliyor. Burada yap bakalım aynısını. Sıkıysa hükümeti eleştir, cumhurbaşkanıyla dalga geç. Dizi anında yayından kaldırılır, yapımcı ve oyuncuların da başı belaya girer.

Daha bir sürü şey sayılabilir. Yani isteseler de ne orijinali ne de Amerikan uyarlaması gibi bir dizi yapamazlardı.

8
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 07 Ağustos 2017, 09:36:59 »
Aslında 6. kitabın bir de devamı olacak. Frank Herbert tamamlayamadan ölünce oğlu 7. ve 8. kitapları tamamlamış. Yani oğlunun yazdığı diğer kitaplardan farklı olarak spinoff değil. İthaki sadece Frank Herbert'ın yazdığı 6 kitabı çevirme düşüncesinde ama bence bir istisna yapıp seriyi tamamlamak açısından bu iki kitabı da yayınlamalı.

Kitapların isimleri: Hunters of Dune ve Sandworms of Dune

9
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 02 Ağustos 2017, 10:13:38 »
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Bence şöyle yukarıda bir yere nazar boncuğu takalım.

10
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 09 Temmuz 2017, 13:57:51 »
Civilization V'de Osmanlıları seçin, çalan bütün müzikler. Oyun insanı gerçekten Osmanlı zamanlarına ve Ortadoğu'ya götürüyor.

Mehter Marşı - Ceddin Deden (barış zamanında çalan versiyon): https://youtu.be/BeSpX2RYx6U
Mehter Marşı - Ceddin Deden (savaş zamanında çalan versiyon): https://youtu.be/-AB0k4Itneg
Ömer Faruk Tekbilek - Gönüllerin Sultanı: https://youtu.be/Fiy--tPXd5E
Şenburgaz Çiftetellisi: https://youtu.be/B5861DTeb4Q
Ömer Faruk Tekbilek - Yunus: https://youtu.be/5UKged8o7TY
Ömer Faruk Tekbilek - Güneşe Selam: https://youtu.be/dwILSctPWHM
Gizemli: https://youtu.be/kEoXKexeCU0
Yalel: https://youtu.be/J_yb3iywvkQ
İstanbul'dan: https://youtu.be/Hk8q0ZEx9sI
Bolu yöresinden gelin karşılama müziği: https://youtu.be/8kV6Obvlclc
Sufi House: https://youtu.be/iANYUb6NrUI
Aman: https://youtu.be/J8pav9AQlzo
Dafa: https://youtu.be/h7fAMChyXUY
Jallaman: https://youtu.be/uiCdWQTCKho
Gawazi: https://youtu.be/8wBc-Vbdgmo
Alaa Majeed - Iraqi Cafe: https://youtu.be/Jd1JNkAtThY

11
Liman Kütüphanesi / Ynt: Dikkatinizi Çeken Yayınlar
« : 08 Temmuz 2017, 11:08:41 »
@erenemre aynen öyle. Genellikle tepedeki insanı kahramanlaştırıp asıl emek harcayan insanları unutuyoruz. Emeğin değeri bilinmiyor. Bu arada yeniden kullanılabilir roketler ve elektrikli araçlar konusunda Musk'ın şirketleri dışında çalışma yapmaya niyetli olan kimsenin olmadığına katılmıyorum. Aynı işi Blue Origin de deniyordu. Elektrikli araçlar konusunda da çalışma yapan başka bir sürü duyulmamış şirket var. Tesla'nın ve SpaceX'in diğerlerinden önce bunu başarmış olmasının sebebi Musk'ın sağladığı sermaye desteğidir. Yoksa onun şirketlerinin yaptığından daha ilginç projeler yapan küçük şirketler ile kurumlar var ve fon sıkıntısı çekiyorlar.

Musk'ın asıl abartıldığı nokta uzay çalışmaları. Kendisinden, ciddi ciddi Mars'ta koloni kurmasını bekleyen, onun bunu yapacağına inanan bir hayran kitlesi var. Halbuki SpaceX sadece bir roket şirketi. İnsanları oraya götürüp getirmekten daha fazlasını yapamaz. Bu iş yine NASA ve diğer ülkelerin uzay kurumlarının eline bakıyor. (National Geographic'in Mars serisinde bütün ülkelerin uzay ajansları güçlerini bu iş için birleştiriyorlardı, çok doğru bir nokta bu)

Elon Musk ve Steve Jobs gibi adamlar aslında çok fazla yeni şey üretmiyorlar. Zaten var olan teknolojik gelişmeleri ellerindeki sermayeyi kullanarak istihdam ettikleri emekçiler sayesinde doğrudan kullanılabilir hale getiriyorlar. Yani aslında işleri hızlandırıyorlar.

Ashlee Vance'in yazdığı biyografi her ne kadar onun acımasız yönlerine değinse de hâlâ tek bir kişiyi ön plana çıkarmak ve bütün yeniliği o tek başına yapmış gibi gösterme kusurlarından muzdarip. Aynı şey Walter Isaacson'ın Steve Jobs biyografisi için de geçerli. Bunlar halkla ilişkilerin sinsi bir versiyonu sadece.

12
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 07 Temmuz 2017, 17:57:56 »
Dune serisinin sadece Frank Herbert tarafından kaleme alınmış 6 kitabını mı yayınlayacaksınız, yoksa Brian Herbert ve Kevin J. Anderson'ın yazdığı diğer kitapları da basmayı düşünüyor musunuz?

13
James Vance Marshall'ın Walkabout adlı kitabı. Sinema uyarlaması da var ve bence gelmiş geçmiş en iyi sinema filmidir(şahsi görüşümdür). Filmi izledikten sonra kitabı çok merak etmiştim ama Türkçede basılmamış anladığım kadarıyla.

Eser, Avustralya çöllerine düşen bir abla ve kardeşin, geleneksel walkabout gezisini yapan bir aborijin gencinden yardım görmesini anlatıyor. Alt metinleri o kadar dolu ki sayfalarca incelenebilir. Modern dünya ile avcı toplayıcı dünya arasındaki çelişkileri güzelce yansıtıyor.

14
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 03 Temmuz 2017, 09:00:32 »
Dune serisi. Böylesine olağanüstü bir eserin ve içindeki her bir ayrıntının tek bir kişinin kafasından çıkmış olması beni hayrete düşürüyor. Bu yüzden seviyorum.

15
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 03 Temmuz 2017, 08:54:50 »
Kyla La Grange - Cut Your Teeth (Kygo Remix)

Sayfa: [1] 2 3 ... 11