Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Diner

Sayfa: [1] 2
1
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 13 Mayıs 2017, 16:30:57 »
Locus ödülü adaylarında da ismi olan Cixin Liu'nun Üç Cisim Problemi'nin devam kitapları ne durumda? Basımının üzerinden bir buçuk yıl geçti merakla bekliyorum.

2
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 11 Nisan 2017, 22:33:23 »
Dr'ın şubelerinde Doğan yayınları için 3 al 2 öde yapmışlardı. İnternet alışverişi yapmayanlar için de uygun bir seçenek olmuş.
Eganba'da bahar indirimine girmiş.

3
Bakın, demek istedi Simeon Krug, bir milyar yıl önce hiç insan yoktu, sadece balık vardı. Sonra cinayetler başladı.

Cam Kule - Robert Silverberg
Bu çok güzel olmuş. Sanki kitabın gerçek metini gibi! Harika düşünmüşsünüz. :)

4
Cambridge'e göre "aniden" anlamına da geliyormuş. Benim anlamadığım neden kelimeyi öyle bıraktıkları zira Türkçede kelimenin bu anlamlarda kullanıldığına hiç rastlamadım.
Bu tarz text bookları konuyu bilen ancak çevrimen olmayan kişiler çeviriyor. Normalde de yarı anlaşılır olan konular tamamiyle anlaşılmaz oluveriyor. Ama buradaki anlam 'ani olarak ani başlayabilir' şeklindeyse gözden kaçmaması gereken bir hata bence. Bilmiyorum siz karşılaştınız mı ama benim için ilk değildi bu. Cevaplarınız için teşekkürler.

5
Dramatically kelimesi önemli ölçüde anlamına da geliyormuş, az önce öğrendim ben de. Belli ki bunu kast etmişler ancak çeviride bir hata olmuş sanırım.
Orada bu anlamda kullanımış ancak kitabın başka yeride (şu an başka kitaptan örnek veremiyorum maalesef);"Bu birikim gizli böbrek yetmezliği olan hastada olduğu gibi yavaş oluşabilir, veya ani kalp krizini takiben gelişen sol karıncık yetmezliği olan hastalardaki gibi dramatik olarak ani başlayabilir." Burada ki sanki o anlamı taşımıyor. (Ayrıca o virgülün orada ne işe yaradığını çözemedim.)

6
"Amfizem riski, özellikle bu mutasyonu taşıyan sigara içicilerde dramatik olarak yükselir." Bunu bir öğrenci text bookta gördüm. Dramatik kelimesi edebi romanlarda da sıkça gördüğüm bir kelime. Ama özellikle bu cümleden sonra bunun kullanım doğruluğunu merak ettim.

7
Neyseki bir tanesini takmıştım geriye 4 tane kaldı. Önerin için çok teşekkürler.  :aww Bende en çok slogansız olanı sevmiştim. Zaten o takılıydı. Evde de koybolmasınlar diye  bir tanesi dışında hepsini sakladım çift kat kilitledim.  :fight:

8
Ben rozet düşmesindiye çantama diktim. Sonra içindeki eşyalarla birlikte çantamı kaybettim. Pişmanım :-[ Rozetleri evde saklayın kaybolunca çok üzülüyor insan.

9
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 28 Kasım 2016, 20:31:43 »
Kitap kapaklarını çok önemsememeye çalışsamda merak etmeden de duramıyorum. Vakıf serisinin kapakları bilimkurgu klasikleri gibi minimalist mi olur, yoksa orijinal kapak mı kullanırlar, başka bir şey mi tasarlarlar bilemedim.
Bence diğer bilimkurgu klasiklerinin kapak formatında yapsalar hoş olur. Bu seriden çıkmıyor olması onun klasik olduğu gerçeğini değiştirmez. Yan yana konulunca güzel durur hem.  :)

10
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 24 Kasım 2016, 21:37:50 »
 Belki ayraçların dağıtımınıda rozetler gibi bir buluşma ile olur.  🙄

11
   Bende Anadolu yakasına taşınıcağım. Ne güzel kaçırmazdım sohbeti.  :-[

12
Ancak bugün yazmaya zamanım oldu o yüzden biraz geç kaldı ama olsun. İlk defa bu sene Kayıp Rıhtım buluşmasına katıldım ve bu kadar güzel olduğunu bilsedim geçen sene vizeleri önemsemez katılırdım. Gelen herkesin birbirini tanıyıp benim de yabancı kalıcağımdan korkuyordum ancak öyle olmadı herkes çok iyiydi. Bol bol kitap konuşuldu, bilmediğim konular hakkında fikir sahibi oldum.
Rozetler de harika! Beş tane olması sıkıntı oldu hangisini takıcağıma bir türlü karar veremiyorum :)

13
Bende gelmeyi düşünüyorum ama tüyapa yakın oturuyorum yani direk tüyaba giderim. Orada katılsam olur? Olursa nerede size katılabilirim?

14
Ben buluşmayı tam olarak anlayamadım. Rıhtımdaki bir birini tanıyanlar mı buluşuyor yoksa isteyen gelebiliyor mu? Hani gelipte yabancı kalmakta var.

15
Vizelerden dolayı keşke bu hafta yayın olmasa demiştim özür dilerim ve çok geçmiş olsun.

Sayfa: [1] 2