Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Okur

Sayfa: [1] 2 3 ... 5
1
Kapak böyle olur umarım, müthiş görünüyor.

2
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 17 Kasım 2017, 19:39:53 »
Bilimkurgu klasikleri serisinde Dune serisinden başka seri kitap olma ihtimali var mı? Rama serisi biraz göz kırpıyor sanki. :)

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 14 Kasım 2017, 17:27:06 »
Vakıf serisi bir şekilde başladı artık, zaman alacak olsa da devamın gelecek olması güzel bir haber. Asimov ustadan başka kitapların gelecek olması da bir başka güzel ve sevindirici haber. İthaki güzel işler yapıyor gerçekten de, ellerinize sağlık...

4
Başka Kurgular / Ynt: T. İş Bankası Modern Klasikler Dizisi
« : 13 Kasım 2017, 11:58:06 »
Fuarda biraz göz gerdim de kapak konusunda adeta ders veriyorlar, müthiş. Gözüme kestirdiğim bir kaç kitap var.

5
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 10 Kasım 2017, 20:40:12 »
Fuara gittim Vakıf ı aldım ve eve gelir gelmez de okumaya başladım. Şu ana kadar da oldukça beğendiğimi söylemem gerekir. Bu arada kapak resmi gerçekten çok iyi, çeviri de gayet güzel. Benim sormak istediğim soru ise serinin devam kitapları ile ilgili, çok bekler miyiz? Bu konuda belli bir tarih var mı?
Bir diğer sorum Üç Cisim Problemi devam kitabı ile ilgili, ne durumdadır acaba?
Son sorum ise, Yaşlı Adam Serisine ait devam kitapların geleceğine dair bilgiler vermiştiniz bu sayfalarda daha önce yanlış hatırlamıyorsam. Bu konuda bir gelişme var mı?
ps Bugün fuarda barut Büyücüsü serisinin üçüncü kitabına baktım ama göremedim. Fuara yetişecek diye bekliyorduk. Yakın zamanda gelir mi?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.

6
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi
« : 08 Kasım 2017, 18:02:12 »
Kitapların çıkış sırası belli mi acaba, çıkış sırasına göre okumak serinin bütünü için doğru olur mu?

7
Metro 2033' ü Gürer Yayınlarından okumuş ve çevirisinden hiç ama hiç memnun kalmamıştım. Düzgün bir çeviri ile tekrar okumak istiyorum, hatta diğer kitaplara da başlamadım sırf o yüzden. Kitap yeni yayınevi ile tekrar basılmış sanırım. Okuyan var mı, nasıldır acaba çeviri?

8
Kapak olmuş bu defa. Serideki onca basit ve yetersiz kapaktan sonra bu defa olmuş.

9
Olursa kapağı da böyle olsun, müthiş görünüyor.

10
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: WOOL Serisi - Hugh Howey
« : 19 Eylül 2017, 20:39:39 »
Oooo. Akşam akşam sevindim şimdi. :)

11
Kara Kule / Ynt: 2- Drawing of the Three - Üç'ün Çekilişi
« : 16 Eylül 2017, 19:23:17 »
10 seneden fazla zaman oolmuştur Kule serisini bitireli. Hep aklımdaydı tekar okumak. Başladık bakalım tekrar. İlk okuduğumda o kadar dikkatimi çekmemişti ama gördüğüm en kötü çeviri dediğim Metro 2033 ile yarışır  kitap. Duyumsamak, gereksinmek gibi zorlama kelimeler bir yana çevirinin genel üslubu da oldukça kötü. Duygusuz, donuk ve anı hissettirmekten uzak. Google translate ibaresi durumu çok iyi ifade eder sanırım. Son derece ruhsuz bir çeviri. Kitabın atmosferine ciddi zarar veriyor. Bununla birlikte şunu tekrar gördüm ki fantastik eserler arasında beğenilir beğenilmez Roland' ın Kule yolculuğu çok başka. Hiç bir şeyini beğenmezseniz bile hem öyküsü, hem akıl almaz süprizleri ve hikaye gelişimi hem de unutulmaz karakterleri ile sıradışı ve orjinal. Kara Kule kolay anlatılmaz eğer bu kitabı okuyanlardansanız tavsiyem devam edin, öykü her kitap ile daha iyiye gidiyor. Zaten 3. kitap ile de daha bir ısınıyorsunuz olaya. Benim favorilerim ise 4,5 ve 7. kitaplar sanırım.

12
Üçüncü kitap büyük bir hayal kırıklığı ile devam ediyor. Kitap okuma alışkanlığımı sekteye uğrattı seri. Kitabı elime alasım gelmiyor. Hikayenin asıl kısmı oldukça ilgi çekici ve sürükleyici olsa da yan karakterler ve o karakterlerin geçmişleri, başlarından geçenler, karakterler ile ilgili zorlama özellikler kanımca çok başarısız. Kadınların fazlası ile cinsel obje haline getirilmiş olması ve gereğinden fazla abartılan cinsel içerik rahatsız edici. Şu ana kadar okuduğum kadarı ile serinin epik sıfatını haketmesi bir yana fazla abartıldığını düşündüm açıkçası. İyi bir ilk kitaptan sonra çakılır gibi düşüşe geçi öykü. Olaylar kızışmaya başladığında daha ilgi çekici hale gelir diye ümitsizce ümit ediyorum.

13
İlk kitabı yeni okudum ve beğendim kurgusu güzel yazılmış su gibi akıp gidiyor kitap. Sadece ana karakterleri gözümde canlandıramadım net olarak, görsel tasvir eksikliği vardı biraz ama kitap kapağı sağolsun baş karakter Tamas için bu konuda zorluk çekmedim -- kapak çok iyi. 3 farklı karakter üzerine yoğunlaşıp anlatılması da hoştu okuması zevk verdi. Ek olarak Charlemund karakteri de hoşuma gitti :)

İkinci kitabı da alıp okuyacağım 1.kitap ilginç sonlandı

İkinci kitapta çok güzeldi, hatta birinciden daha iyiydi.
Tamas gerçekten değişik bir karakter, nerde ne yapacağını kestiremedim bir sonraki adımı ne olacak tahmin etmesi zordu bence, bu tarz karakterler çok hoşuma gidiyor. Yazar güzel bir karakter oluşturmuş.

İkinci kitap çok kilit bir noktada bitti, üçüncü kitabı büyük bir heyecanla bekleyeceğim   :fight:

Hocam heyecanlandırdın beni şimdi bak...

14
Serinin ilk kitabını oldukça beğendim. Karakterlerin özellikle Arlen'in hikayesi gayet ilgi çekiciydi. Keyif alarak okudum. Bitirmek üzere olduğum ikinci kitap ise hakkı sayılır bir hayal kırıklığı yaşatttı bana. Bitmek tükenmek bilmeyen gereksizce uzatılan ergen işi Amerikan dizileri gibiydi adeta. Bir de rahatszı edici seviyede kullanılan cinsellik. Her bir kaç sayfada bir karakterlerin yok kıvrımlarıydı, yok dudaklarıydı, yok gözü oraya kaymıştı, yok aklı bir taraftan oradayken diğer taraftan şehvetini zor kontrol ediyordu, yok x eğildiğinde y nin gözleri dekoltesine kaydı, vs,vs,vs, uzar gider daha böyle. Bir ara kitabın kapağına bakma ihtiyacı hissettim ben ne okuyorum diye. Anladık cinsellik satar ama bu kadar abartmaya gerek yoktu. İkinci kitabı pek beğenemedim genel olarak, bitmek üzere neyse ki. Umarım diğer kitaplarda ikinci kitap kafasından gitmiyordur.

15
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 26 Haziran 2017, 22:33:54 »
Watchman' i tekrar yayımlamak gibi bir düşüncemiz var mı acaba?

Sayfa: [1] 2 3 ... 5