Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - KimseninBiri

Sayfa: [1] 2
1
Çizgi & Anime / Ynt: Fairy Tail
« : 23 Kasım 2015, 01:18:50 »
Soundtracklarını çok kaliteli bulmama karşın animesi beğenmem.Çok eskiden dinlerdim. Bir ara devam eden serisindekilere bakayım.

2
Çizgi & Anime / Ynt: En Son İzlediğiniz Anime?
« : 17 Kasım 2015, 10:18:33 »
Devil May Cry

Böylesine muhteşem bir senaryonun nasıl harcandığını gösteren bir anime.Açıkcası Devil May Cry'in oyunlarını oynadıktan sonra hikaye çok cılız kalıyor animede. Tamam yine Dante'nin bi karizması var ama çok sallamasyon ilerleyen bir yapısı da var animenin.

Her bölüm değişen hikaye izlemeyi hakikaten zorlaşıtırıyor sırf Dante karakteri için katlandım diyebilirim.Onun dışında her ne kadar duygusallık yok demek istesek de yine yufka yüreklilikleri yok değil Dante'nin bunu animelerin doğasına bağlayıp fazla üzerinde durmuyorum.

Açıkca belirtmek gerekirse, her türlü felsefi sorgulamanın yapıldığı, yaşam üzerine yapılan göndermeler ve hayatın başka bir yüzünü gösteren Japonlar nedense böylesine muhteşem bir senaryo üzerinde başarılı olamamışlar ve çarçur etmişler.

Benim beklentim ilk başta tıpkı oyunlardaki gibi Dante'nin dünyaya gelmesi ve olayların bunun üzerine sarmal bir şekilde ilerlemesiydi fakat basit bir şirket olarak kurulan Devil May Cry'a gelen çoğu saçma sapan işlerden öteye gitmeyen orta halli duygusallık katılmış bir Devil May Cry'dı bu. Zaten oyunlarından en az birini oynamamış iseniz anlaşılması epey güç bir anime.

Para basacak şeyleri çar çur etmeyi çok severler.

Uchuu Senkan Yamamotuyu izliyorum bende. Anime tarihi açısından kült bir seridir. Tavsiye ederim.

3
Çizgi & Anime / Ynt: Psycho Pass
« : 15 Kasım 2015, 14:31:32 »
İlk sezonu çok kalitelidir. Konusu güzeldir, kurgusu güzeldir, soundtracklar ve karakter gelişimi çok iyidir. Villian'ı ayrı kalitelidir. Ancak 2.sezon tüm bu kaliteyi bir anda aşağı çekiyor. Birkaç bölümlük konuyu bir sezon işliyor. Akane'nin gelişimi dışında iyi bir yan bulamıyorum 2.sezonda.
Filme gelirsek her şey yerli yerinde. Gereksiz uzatmadan 3.sezona güzel bir prolog yapmışlar.
Puanlayacak olursam:
1.Sezon: 8.5
1.Sezon Extented Versiyonu: 8.8
2.Sezon: 6.5
Film: 7.5

4
Çizgi & Anime / Ynt: En Sağlam Anime Jenerikleri?
« : 15 Kasım 2015, 13:48:07 »
Müzikal bir klasik olan Cowboy Bebop diyorum.

5
Oyunlar / Ynt: The Last of Us
« : 15 Kasım 2015, 13:44:08 »
Genel olarak güzel bir oyun ama maalesef zayıf bir sonu var. İkinci oyun nasıl bir konu işleyecek merak ediyorum. Umarım daha güzel bir oyun olurda bu sefer aldığı puanları hak etmiş olur.

6
Oyunlar / Ynt: Fallout 4
« : 15 Kasım 2015, 13:41:33 »
Beklediğinizi buldunuz mu bilmiyorum ancak videolarda gösterdiklerini tam anlamıyla verdiler. Şahsen Fallout 3 kadar etkileyici bulmasamda çok güzel bir oyun olmuş. Dolu dolu detay kaynayan bir oyun. Giden zamanlarıma hiç acımıyorum. Yaklaşık 15 saat oynadım. Bir bu kadar daha oynarım gibi.

Ayrıca oyunda bir beyzbol topunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını görmek baya şaşırttı beni. O detayı kim yerleştirdi acaba.

7
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 14 Kasım 2015, 22:47:15 »
Zack Hemsey - "The Way (Instrumental)"

Sevdiğimden değilde başka dinleyecek güzel soundtrack bulamadığımdan.

8
Oyunlar / Ynt: Oyunlardan Unutulmayan Replikler
« : 14 Kasım 2015, 12:33:48 »
Grrrghllrghr! 
-Murloc :D

Şaka bir yana

En epik sona sahip oyundan:
"I am no hero. Never was, never will be... I'm just an old killer"
- Solid Snake

9
Oyunlar / Ynt: Kingdom Hearts
« : 11 Kasım 2015, 12:45:52 »
Açıkçası E3'ü izlerken Kingdom Hearts 3'ü beğendim. Beklentim yoktu, sadece güzel olucağını biliyordum. Ayrıca işin başka bir boyutu firmanın uzun zamandır sesleri çıkmıyor, demekki oyunun daha tamamlanmasına çok var ve bu da oyunun çok daha fazla gelişeceğini gösteriyor. E3 deki biraz aceleye getirilmiş gibiydi.

FF15'in Trailerını izlerken KH3 den daha çok heyecanlanmıştım. Ama demosunu oynarken tüm heyecanım sönüverdi. Umarım ikiside gösterildiklerinden daha iyi gelirler. KH3'ü bilmem ama FF15'in çok sorunu var.


10
Yaklaşık 1 sene önce çocukluğumdan beridir hayran olduğum Tesla için böyle basit bir şey yazmıştım. Aslında amacım dizi olacak şekilde yazmaktı. Bilim-Kurgu olmasıyla birlikte biyografimsi bir değer de taşımasını istiyordum. Ama her ne kadar çok araştırma yapsamda bazı boşluklar sebebiyle devam ettiremedim. İlerde bir gün buralara gidip daha fazla öğrenirsem mutlaka devam ettireceğim.  :aww Eğer konu hakkında daha fazla bilgi isterseniz seve seve anlatırım. Sonu bile hazır.



Yıl : 31 Aralık 1888 Saat : 23:55 Yer : ABD/Colorado Springs Yakınları

İnsanlar yıldırımdan veya şimşeklerden korkarlar. Ben ise onlardan korkmuyorum çünkü onlarla birlikte yaşıyorum. Ben onlarla birlikte doğdum. 20 yıl önce, geleceğe dair beklentimin kalmadığı sırada bana fısıldayan şimşeğin sözlerini unutamıyorum.

"Beni yakala..."

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hava çekirdekli transformatörünün yanına gitti. 60 metrelik direğin etrafında, 22,5 metre çapında, hava çekirdekli transformatörü bizzat kendisi yapmıştı. İç kısımdaki sekonder 100 sarımlı ve 3 metre çapındaydı. Üreticisi, istasyondan birkaç km uzaktaki enerjiyi kullanıcaktı. Kesinlikle bir şaheserin yapımıydı. Diğer bilim adamlarının aksine kendisini şaheser olarak görüyordu. Onun için yaptığı ve yapacağı her şey daha önce kimsenin sahip olamadığı bilgiyi ve anlamı barındırıyordu. Buluşları için harcadığı her salise onun için çok önemliydi. Zaman yaklaşıyordu ve her şey ayarlanmıştı. Geriye kalan tek şey gece yarısını beklemekti. Kasabalardaki insanlara gösteri yapmak istiyordu.

Yanındaki adam ona seslendi.

-Nikola bunu gerçekten yapmak istiyor musun?

Nikola gözünü saatinden ayırmıyordu. Ancak aylar sonra tekrar yanına gelen bu adamın sorusunu cevapladan yapamazdı. Gözünü saatinden ayırıp o adama tekrar baktı. Hiç değişmemişti. Yıllar onu yaşlandırmamıştı. Eskiden yaptığı gibi o adamın gözlerinin içine baktı. O gözlerdeki mavi ışık patlamaları fazlasıyla güzel ve cezbediciydi.

Nikola konuştu.

-Tesla, bugün o şimşeğe söz verdiğim gün... Bugün o sözü tutucağım. Ayrıca bugün sonraki çalışmalarım için büyük önem taşıyor...

Tesla muhteşem gözlerini Nikoladan ayırıp çalışmayı süzdü. Nikolada ardından aynısını yaptı. Aylar sonraki çalışmanın vericeği ilk neticeyi görmek için çalışmalarına baktılar. Teorilerle bambaşkaydı ancak neticeyi kendi gözleri ile görmeleri ise bunun ötesinde olucaktı. Nikola tekrar saatine bakıp gece yarısına 1 dakikadan kısa süre kaldığını fark etti.

Nikola, Teslaya sordu.

-Sen kimsin?

Tesla yanıtladı.

-Ben senim. Ben senin ulaşabiliceğin en üst seviyeyim.

Ve ikisi aynı anda konuştu...

"Ben Nikola Teslayım."

Nikola üreticiyi çalıştırdı. Dünyada daha öncesinde ve sonrasında kimsenin başaramıyacağı anın muhteşemliğine şahit oldular. Sesler yavaşça şiddetlendi. Şimşekler oluşmaya başladı. Her şimşeğin boyu her geçen saniye artıyordu. Bir direğin tepesindeki 1 metre çaplı bakır küreden 40 metre uzunluğunda , kulakları sağır eden şimşekler çakmaya başlamıştı. Artan ses aynı zamanda olayın görkemliğini de arttırıyordu. Öyleki bu şimşeklerden çıkan bu ses 40 km ötedeki kasabalarda bile duyuluyordu. İnsanlar yılsonu sevincini bir kenera bırakıp sesin geldiği yönü aradılar.

Tesla tüm muhteşemliği kahkahalar ile karşılamıştı. Her bir kahkahası Nikolaya onun gerçekte kim olduğunu hatırlatıyordu. Nikola'nın mutluluğu bozuldu ve eskiden aklına gelen şey tekrar geldi.

"-Sen benim yanılsamamsın. Aynı zamanda içimdeki kötülüğü taşıyorsun."diye düşündü.

Teslanın kahkahası bir anda durdu. Nikola'nın düşündüğü her şey Tesla'nında düşündüğü anlamına geliyordu. Ancak Tesla, Nikoladan daha fazlasını biliyor ve düşünebiliyordu. Gerçek dünyada kimseye etkisi olamasada Nikola üzerinde çok fazla etkiliydi.

Tesla konuştu.

-Sana takma bir isim gerek Nikola...

Nikola sordu.

-Nedir o?

Tesla yanıtladı.

-Kesinlikle Şimşeklerin Efendisi olmalı...

11
Kurgu İskelesi / Ynt: Kimsenin Biri (3.Bölüm Geldi.)
« : 11 Kasım 2015, 00:36:55 »
3.Bölüm İki Dünya Arasında geldi :D

12
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 08 Kasım 2015, 14:26:44 »
Bunun da cevabı Monster ama oyunun işleyişi tam olarak böyle değil. Soruyu soran kişi doğru olan cevabı onayladıktan sonra bilen kişi başka bir resim koyarak yeni bir soru soruyor. Yoksa olay alır başını gider kimse ne döndüğünü anlayamaz  ;)
Bildiğine göre senin sorman lazım :D

13
Bir kitabı almadan önce çok araştırdığım için üslubundan konusuna çok şeyi biliyorum. Kendimi hazır hissettiğimde de alıyorum ve aldığımda da 2-3 günde bitiriyorum

14
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 08 Kasım 2015, 01:09:52 »


En sevdiğim anime ve mangadır.

15
Ütopya/Distopya / Ynt: Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley
« : 08 Kasım 2015, 01:02:44 »
Cesur Yeni Dünya ve Fahrenheit 451 bu türde okuduğum en iyi yabancı kitaplar olmakla beraber Cesur Yeni Dünya aynı zamanda okuduğum en iyi kitapdır. Çoğunuz okumuştur ama Zülfü Livaneli'nin Son Ada adlı kitabı da çok güzeldir.

1984'üde okudum ama bana o kadar etkileyici gelmedi. Belki çok övüldüğünü duyduğum içindir veya Aldous Huxley'in fikirlerini daha doğru bulduğum içindir.

Sayfa: [1] 2