Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bozhermes

Sayfa: [1] 2 3 ... 7
1
Duyurular / Yedikuleli Mansur Tavsiye Edilen Kitaplar Arasında.
« : 13 Haziran 2017, 21:31:29 »
İnternette Onedio.com sitesinde değerli yazarlarımızdan Mehmet Berk Yaltırık'ın Yedikuleli Mansur'u tavsiye edilen eserler arasında.
https://onedio.com/haber/daha-okurken-zihninizde-bambaska-pencereler-acmaya-baslayacak-yeni-cikan-14-kitap-773687

2
Sinema / Ynt: Wonder Woman (2017)
« : 12 Mart 2017, 17:36:09 »
Az daha iyi olma yolunda sanırım. Göreceğiz. :)

3
Nihayet kavuşacağız inşaallah. :)

4
Sipariş listeme ekledim bile. :)

5
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 17 Şubat 2017, 21:10:23 »
Herkes konuyu güzelce açıklamış. Birşey eklemeye çalışmam tekrardan öteye gidemeyecektir.

Bu tür konular gündeme gelince, aklıma 2002 tarihli Level dergisinin FRP köşesinde yayınlanan "Sanık FRP, Ayağa Kalk!" yazısı gelir. Fantastiğin ve FRP'nin günah keçisi olarak yargılandığı zamanlarda fantastik ve frpye olan yanlış algılama üzerine güzel bir yazıdır. O zamanların "kötücül" yaftasının "Gerekli mi gereksiz mi?"ye dönüşmesini bile bir ilerleme olarak algılıyorum.

@mit'in "gerekli, gereksiz"den yola çıkıp, spekülatif kurgu içerisinde "kaliteli, kalitesiz" değerlendirmesine gitmesi zaten apayrı bir konu başlığı. Spekülatif kurgu içerisindeki iyi-kötü, değerli-değersiz gibi ayrımlar sadece onu takip edenlerin değil genelin de konusu haline gelince, bu tür bakış açılarının tarihe karışacağını düşünüyorum.

@yafeshan, fantastiğe karşı olumsuz çoğu bakış açısı eski yargılara dayanıyor gibi. Bazı örnekleri kötü veya başarısız diye bu eleştiriler yapılsa, güzel örnekleri hatırlatılıp hemen bertaraf edilmeleri kolay olurdu. Bazı önyargılar tekrar edilen altı boş ezberlere dayanıyor. Niye diye sorulsa cevapları yok.
@Oliver_, bir kurguyu gerçekçil diye kabul edip, diğer kurgunun sahte olarak yerilmesine ben de anlam veremiyorum.
@Fırtınakıran, insanların akıl yürütme biçimleri değişince önyargı ve küçümseme kendine yeni kurbanlar aradı demek  >:( Bir de o ne biçim lafmış >:( Defter sayfalarından top yapıp temsilen taşlasaymışta bari >:(
@Celebhol, roman okumak boş iştir mantığındaki insanlar... :( Mali kazancın olmayacaksa okumak gereksizdir diyenleri saymıyorun bile >:(
@kote, @Celebhol'un da örneğinden yola çıkarak, herşeye kulp takanlara karşı kulak tıkacı ve sabır bulundurmak bir gereklilik :(
@cankutpotter, bu tip eleştiriler ortaya atıldı mı, ben, hedefin bu türlere ilgi duyan herkes olduğunu düşünüyorum :(
@Bozhermes, şükürler olsun. Mesajın sonuna bir gülen yüz yerleştirebileceğim :)

:)

6
Tartışma Platformu / Ynt: Fantastik Kitaplar gereksiz mi?
« : 17 Şubat 2017, 20:45:52 »
İhsan Bey'in yazdıklarının altına imzamı atarım. Diğer arkadaşlar da oldukça güzel yazmışlar. Fantastik edebiyatın üvey evlat muamelesi görmesi üzücü zira en büyük hayal gücü orada. Size ümit verecekse, Terry Pratchett kitaplarını öğrencilerine tavsiye eden, onları anime ve manga kurslarına yönlendiren, karikatür konusunda çok yetenekli öğrencilerini büyük karikatüristlerle tanıştırmaya çabalayan ve fantastik edebiyatın zirve eserlerini birlikte alıp değerlendirmeye çalışan az sayıda öğretmenin bulunduğunu bildirmek isterim. :)

7
Güzel kitaplar hediye edebiliriz diler veya dilemese bile?  :)

8
Hermann Hesse, Bozkırkurdu diyorum. Benim için zirvedeki eserlerden. Bozhermes'in Boz'u buradan geliyor. :)

9
9. Yıl / Ynt: Kayıp Rıhtım 9 Yaşında!
« : 02 Ocak 2017, 19:16:34 »
Nice nice yıllara. Torunlarımız 99. yılı da görür inşaallah. :)

10
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 31 Aralık 2016, 22:12:15 »
2017 yeni kitaplarla ve büyük umutların gerçekleştiği güzel günlerle gelir inşaallah.

11
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 19 Aralık 2016, 22:34:18 »
Dune boş bir eser değildir. Okuması zahmetli ama bir o kadar da lezzetlidir. Sadece roman deyip geçmek doğru olmaz. Kısacası dünya edebiyatında cidden çok klas bir yere sahip, okunması elzem diyebileceğim bir eserdir. Külttür.

12
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 12 Aralık 2016, 22:33:30 »
Kubo'yu ben de merak edip seyrettim ve diyorum ki iyi ki seyretmişim. Uzakdoğu felsefesi, bir çocuk, kağıt askerler, kötü zannedilen dev böcek. Sadece izleyin derim. Bir de Muno var gene anime ve masalsı bir destan. Ay, ve güneş, yürüyen ay tapınağı, bekçiler, iyiyle kötünün mücadelesi. Harika çizimler de cabası.

13
Sinema / Ynt: Arrival (2016)
« : 08 Aralık 2016, 20:27:11 »
Ahan da bugün bu cidden güzel filmi seyretme imkanım oldu. Hatta bu sabaha doğru rüyamda filmi kaçırdım gösterimden kalkmış diye görüp ciddi ciddi üzülmüştüm ama uyanınca oh be dedim. :) Hazal'ın büyük bir heyecanla filmden bahsetmesi de beni gaza getirince gitti seyrettim. Mutluyum. Arşivlik. Contact, İnterstaller ve Arrival... :)

14
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Kitap Ayraçları
« : 28 Kasım 2016, 20:05:14 »
Bir sayfa daha cidden çok iyi. :)

15
Sinema / Ynt: Arrival (2016)
« : 28 Kasım 2016, 19:40:04 »
Nasipse en kısa ve müsait bir zamanda izleyeceğim inşaallah. Tam benlik. Hele hele Contact ile akraba ya, tadından yenmez. :)

Sayfa: [1] 2 3 ... 7