Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Everfever

Sayfa: [1] 2 3 4
1
Bir aksilik olmazsa şubat gibi gelir.

2
Çevrildi, çevriliyor, çevrilecek. Basım tarihleri arasında biraz zaman olsa da seri devam edecek.

3
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 21 Aralık 2017, 08:50:39 »
Merhabalar,

Malesef  Serge Brussolo'ya devam edemeyecegiz. 

Dan Simmons 2018 başında zor ama yıl içinde çıkarmak istiyoruz.  Jack Ketchum da yayın planimizda yok malesef.

Career of Evil'ı şubat veya mart gibi yayımlamak istiyoruz.

4
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 11 Aralık 2017, 10:32:01 »
Merhabalar,

Witcher serisi ile birlikte bir harita verilmesi konusunda pek bir şey söyleyemiyorum maalesef.

Doğruluk Kılıcı serisiyle ilgili olarak "Kan Soyu"nu önümüzdeki şubat ayına yetiştirmeye çalışıyoruz ama olmazsa biraz daha bekletmek zorunda kalabiliriz sizi.

5
Guy Gavriel Kay'in diğer eserleri de dilimize kazandırılacak ancak öncelik şu anda Ysabel'de.

6
Çevrildi. Ancak basım tarihi  (yakın zamanda olmakla birlikte) net değil.

7
Bir kitabı okuyup anlayabilmek için 150+ IQ'ya ihtiyaç duyulmaz (duyulmamalı). "Yazar kendini açıklamak zorunda değil!" de savunulacak bir sav değil. Bal gibi de açıklamak zorunda. Kendini açıklamak istemiyorsa gitsin kendini dağa taşa vursun. Diğer insanlarla iletişime geçmek için, onlara bir şeyler anlatmak için kitap yazıyorsa eğer, anlatamadığı bir şeyin olması yazarın sorunudur.

Gelelim örneğe, yazarın araştırmaları sonucu elde ettiği bir A bilgisi var. Okurlar bu bilgiyi bilmiyor. Yazar da bu bilgiyi paylaşmamış. B bilgisinden haberdar olduklarını düşünüyor. Ama onu da paylaşmamış. A ve B'den yola çıkılarak "sezilecek" bir C de var. Yazar bu C'yi de paylaşmamış. Sonra üçünün kombinasyonuyla elde edilen D'yi paylaşmış. Yazar, okurun A'yı bilmediğini biliyor. B'yi biliyorlardır diye düşünüyor. A+B'den C elde ediliyor (A'yı bilmeyen okur B'yi bilse bile C'yi elde edemez). F(A+B)C'den de D'yi elde edip cevap hanesine yazmış. Denklemde A ve C kesinlikle bilinmiyor, B'nin bilinmesi ise... kısmet. Tam matematik formülü oldu ama okuyucunun bu denklemi çözmesini bekleyemezsiniz.

8
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 18 Ağustos 2017, 11:29:02 »
Doğruluk Kılıcı serisi 2018'den itibaren yılda en az bir kitap basılarak, iki kitap olması için uğraşıyoruz ama söz vermeyelim, yayımlanacak.

Ender serisi için de biz ona dön başa demeyelim de, "Nihayet Ender serisini Türkçe okuyabileceğiz," diyelim. :)
(Bu konuda çok doluyum, bir okur olarak neler neler söylemek istiyorum ama yayıncı olarak bir şey söylemem yakışık olmaz)

9
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 17 Ağustos 2017, 23:45:11 »
Ender serisinin tamamını basacagimiz için programı tekrar yapmak zorunda kaldık. Ender'in gölgesi serisini biraz bekletmek zorunda kalacağız bu yüzden. Bir tarih veremiyorum.

Doğruluk kılıcı serisi bu yılın sonunda veya 2018 başında devam edecek.

Dikenlikler Kralı da bir aksilik olmazsa eylül sonunda sizlerle.

10
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Basımı ve Tavsiyeler
« : 17 Ağustos 2017, 10:21:41 »
Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Mahremiyet sorununu vicdani olarak çözebiliyorsanız iyi. Ancak projenin hukuki sorunlarını da es geçmeyin derim ben. Gelecekte başınızı çok ağrıtır. Mektupların yazarlarının her ikisinin de bir akrabasını bulup haklarını devretmesini sağlayın. Elbette sadece bir tarafın mektupları elinizdeyse, sadece o kişinin mirasçısını bulmanız yeterli olacaktır. Eğer bu mümkün olmazsa dediğim gibi, mektupları siz baştan yazın, başka bir kurgu olsun.

Herhangi bir yayınevi bu mektupları kitaplaştırmaya karar verirse sizinle bir sözleşme yapmaya mecburdur. O sözleşmede yayınevi basılacak olan eserin tüm haklarının size ait olduğunu, başkasına ait olmadığını (çalınmadığını) taahhüt etmenizi ister. Bu da büyük bir problem. Çünkü hem bu mektupları başkası yazdı hem de hakları bana ait diyeceksiniz. ("Bu evin tapusu başkasında ama ben satıyorum," demek gibi) Nasıl olacak?

Ben bu projeyle ilgili önünüzde iki seçenek görüyorum: Birincisi ve en kolayı, gerçek bir hikayeden esinlenmiş roman/mektuplar. İkincisi, mektupları yazanların mirasçılarının bulunup hakları devretmesini sağlamak.

11
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Basımı ve Tavsiyeler
« : 16 Ağustos 2017, 17:02:20 »
Merhaba,

Öncelikle iyi niyetli bir projeniz olduğunu anlıyorum ama bence sakıncalı olan birkaç nokta var bu konuda. Birincisi, bu mektuplar şu anda hayatta olmasa bile bazı insanların mahremi. Bunların yayınlanıp herkesin önüne konulması konusunda ne düşünürlerdi, bilmiyorum. Ben olsam mahremimi kimseyle paylaşmak istemezdim. İkinci olarak da olayın hukuki boyutu var. Mektupların erkek yazarı şu anda hayatta olmayabilir ama bir akrabası (mirasçısı) hayatta olabilir ve mektupların basılmasından elde edilecek herhangi bir gelir, bu kişinin (ve miras yoluyla akrabalarının) hakkını gasp etmek olarak değerlendirilebilir. Mahkeme bu konuda nasıl bir karar verir, bilemiyorum. (Ben olsam mirasçıların lehinde karar verirdim)

Ancak! Bu projenin bir çıkar yolu da olabilir. "Loosely based on a true story." Gerçekten yaşanmış bir hikâyeden ilham alınarak yazılmış bir kurgu olursa ahlaki ve hukuki ikilemlerden, sorunlardan kurtulabilirsiniz. Elbette bunu sadece mektuplarda geçen isimleri değiştirerek yapmayın. Yine Sakarya'da geçsin, yine depremde hayatını kaybeden âşıklar olsun, yine birbirlerine mektuplar yazsınlar. Fakat, bu mektuplar onların gerçekten yazdığı mektuplar olmasın. O mektupları siz baştan yazın. Mektupların başka bir kurgu örüntüsü olsun. Orijinal sevgililere biraz benzeyen ama bambaşka insanlar olsunlar. Böylece hem onların mahremlerinin gizli kalmasını sağlayıp saygı göstermiş olursunuz, hem de vefat etmiş de olsa başkasının değil kendi yazdıklarınızı yayımlatmış olursunuz. Kitabın kapağına veya ilk sayfasına da "Sakarya depreminde hayatlarını, hayallerini ve sevdiklerini yitiren nice sevgilinin anısına" diyerek yine bir saygı duruşunda bulunabilirsiniz.

Başka bir editör bu konuda ne der, bilemiyorum. Benim aklıma gelen budur.

12
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Pegasus Yayınları Soru Hattı
« : 15 Ağustos 2017, 13:36:02 »
Ender'in Gölgesi'nin devamı gelecek. Dahası orijinal Ender serisi de (umarım) 2018 ve sonrasında yayımlanacak.

13
Kurgu İskelesi / Ynt: Abakan: Yadacının Yolu
« : 04 Ağustos 2017, 17:11:38 »


Araştırma sürecinden sonra, üç seriden oluşmasını planladığım projeyi kaleme almaya başladım nihayet. Okuyup yorumlamanız benim için gerçekten önemli arkadaşlar.

https://www.wattpad.com/448572043-abakan-yadac%C4%B1n%C4%B1n-yolu-birinci-b%C3%B6l%C3%BCm



Cümleleriniz uzun ve ahenksiz. Özne yüklem uyumsuzlukları var. Okurken ben güçlük çektim. Bence akıcılığı sorunlu.
Çadırlarda yaşayan göçebe bir Türk toplumunda kitap bulunması kafamda soru işareti oluşturdu. Parşömen, hayvan derisine yazıtlar vs. olması belki ama kitap? Fakat elbette bu konu hakkında derinlemesine bilgim yok.
Dipnotlar gereksiz.

Çok vaktim olmadığı için yüzeysel bir okuma ve yorum yaptım, kusuruma bakmayın.

14
Kurgu İskelesi / Ynt: Abakan: Yadacının Yolu
« : 04 Ağustos 2017, 11:54:12 »
http://kayiprihtim.com/kayip-rihtim/kayip-koseler/yeni-yazar-adaylarinin-yapmamasi-gereken-8-sey/

4- Yazarlık kariyerinize seri kitaplarla başlamayın

Yeni yazarların en çok düştüğü hatalardan biri işe bir üçleme, beşleme ya da yedilemeyle başlamaları hiç şüphesiz. Her biri beş yüzden fazla sayfa tutan kitaplar planlarsınız. Evrenler, karakterler, olaylar, hatta haritalar bile bellidir. Size göre her şey hazırdır. Hâlbuki en önemli unsur hazır olmaktan çok çok uzaktır: siz, yani hikâyenizin yazarı.


Devamı da var. Hatta bütün yazıyı baştan sona okumanızı tavsiye ederim.

15
Duyurular / Ynt: Bir Aylık Aranın Ardından, Döndük!
« : 03 Ağustos 2017, 09:55:41 »
Benim çok ufak bir maruzatım olacak: Foruma girdikten sonra portala kolayca geri dönemiyorum. Yukarıda sol üstteki "Kayıprıhtım" logosuna veya ana sayfa'ya tıklayınca forum'un ana sayfasına geri dönüyorum (eskiden logoya tıklayınca portala dönüyordum).

Sayfa: [1] 2 3 4