Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - gunisiginamektuplar

Sayfa: [1]
1
Oylama bittiğine göre sevgili Hatunkız'ı yorumlayabilirim. Fakat öncelikle anlatım  biçimlerimizin ciddi manada benzeştiğini ben de fark ettim. Ruh eşim ilan ediyorum onu. :D
Yorumuma gelecek olursaak. Şöyle ki tema ve anlatım üzerinde biraz daha vakit ayrılırsa mükemmel bir hikaye çıkabilirdi karşımıza. Yazarken bir sayfayı aşmamak için sanırım sevgili Hatunkız, isimleri bize tanıtmaktan çekinmiş. Yazarken aynı konuda ben de zorluk çektim o yüzden olabildiğince betimlemeye ve iç konuşmalara yer vermeye çalıştım.
Ama okurken yine de zevk aldım. Diğer arkadaşlara yorumları için çok çok teşekkür ederiz.

Dipnot: Hatunkız, hala amatör olduğuna inanmıyorum. Saygılar. :)

2
Televizyon / Ynt: The Walking Dead
« : 14 Ocak 2016, 02:06:33 »
Yarı sezon filminin 14 Şubat'ta olması üzdü. Fakat sayılı gün çabuk geçiyor a dostlar... Fear The Walking Dead ise bu diziden daha amatör, Z Nation'dan daha profesyonel  bulduğum ortalama bi dizi. Konu meraklılarının da dikkatini çeker. Başarılı bence.  :)

3
Ben de katılmak istiyorum da biri bana meydan okusun :D Ben yeniyim buralarda şerif, biri meydan okuyana kadar da ben de oturup ustaları izler feyz alırım :)

Nightmare'a taze kana gel derim :D. Efendim meydan okuyanınız bol olsun. Amatörüz çoğumuz bu arada :).

Spoiler: Göster
Kendi adıma amatörün de amatörüyüm ;D.


Bu arada günisiginamektuplar henüz geri dönüş yapmadığı için düellomuz biraz gecikecek gibi gözüküyor :fringa.
Bence bu adam fazlasıyla alçak gönüllü davranıyor. Hiç sanmıyorum Hatunkız. Bekleyip göreceğiiz. :D

4
Plana benimle başlanacak olması fikrini sevdim. Tamam rastgele bir şey oldu aslında ama sevdim. Olsun. Yeniden yazmaya bu kadar hızlı başlaacağımı da düşünmezdim. Vesile olduğun için teşekkürler.  :xD

5
Yazarlar / Ynt: J. K. Rowling
« : 11 Ocak 2016, 18:23:23 »
Bir çocuk kitabı olarak başlanmış bir projeydi. Çok derin betimlemelerin olmamasını bu yüzden yadırgamadım. Çok çok severek okumuştum. Film serisini de severim. Fakat sonradan piyasaya sürdüğü Boş Koltuk kitabını hiç mi hiç sevememiştim. :/

6
Tartışma Platformu / Ynt: Zaman Fakirliği
« : 11 Ocak 2016, 17:21:43 »
Bir hikaye vardı aklımda kaldığı kadarıyla anlatayım size. Hatırlayanlar çıkacaktır mutlaka.
Bir üniversitede öğretmenlik yapan profesör bir doktor bir gün sınıfında bir deney yapmaya karar verir. Derse orta büyüklükte bir sandık, bir torba dolusu taş, çakıl ve kumla gelir. Öğretmen sınıfıyla selamlaşıp sandığa taşları doldurur ve sınıfa şöyle bir soru yöneltir. "Şu an sandığım dolu mu?" Herkes sandığın dolu olduğunu onaylar. Sonrasında öğretmenimiz çakıl taşlarını sandığa boşaltır. Sınıfa tekrar sorar. "Sandığım dolu mu?" Tekrar herkes onaylar. Öğretmen bu sefer kumu döker. Ardından da bir şişe su. Sınıfa aynı soruyu tekrar sorar ve tekrar aynı cevabı alır. Bu sefer der ki "Peki yaptığım şeylerin tersini yapsaydım ne olurdu? Önce suyu döküp, sonra kumu, çakılı ve taşları dökseydim?" Bir öğrencisi söz alır ve "Sığmazdı, taşardı." der.
İşte hayatta her şey, zaman bile böyle değerlendirilmeli. Önemli şeyleri aradan çıkardıktan sonra, işlerimizi buna göre yola koyarsak hiçbir sıkıntımız olmaz. Ama bunu öğrenmek de büyük zanaat bence. :)


7
Ben bu durumu yeni kitap aldığım zaman yaşıyorum. Yeni kitaplardan birine başlamak istiyorum ve o an okuduğum kitabı yarım bırakıyorum. Biraz suçluluk hissediyorum amma yapacak bir şey yok.
Bende de kesinlikle aynı durum oluyor. İşin kötüsü yarım bıraktığım iki kitaba da yeniden başlayıp bitiremiyorum. Hayatımda bir kez yapabildim bunu. İyisi mi biz bekleyen kitaplarımızı bitirmeden hevesle başka kitap almayalım! :)

8
Kitaplar / Yüzüklerin Efendisi- Tek Cilt Özel Basım
« : 11 Ocak 2016, 17:08:37 »
Spoiler: Göster


Yazar: J.R.R. Tolkien
Çevirmen: Bülent Somay, Çiğdem Erkal İpek
Yayınevi : Metis Yayıncılık

Dünya ikiye bölünmüştür, denir Tolkien'ın yapıtı söz konusu olduğunda: Yüzüklerin Efendisi'ni okumuş olanlar ve okuyacak olanlar. 1997 ile birlikte, çok sayıda Türkiyeli okur da "okumuş olanlar" safına geçme fırsatı buldu. Kitabın Türkçe basımı Yüzüklerin Efendisi'ne duyulan ilginin evrenselliğini kanıtladı.

Yapıtın bu başarısını taçlandırmak için üç kısmı bir araya getiren bu özel, tek cilt edisyonu sunuyoruz. Hem hâlâ okumamış, "okuyacak olanlar" için, hem de bu güzel kitabın kütüphanenizde gelecek kuşaklara devrolacak kadar kalıcı olması için...

Yüzüklerin Efendisi yirminci yüzyılın en çok okunan yüz kitabı arasında en başta geliyor; bilimkurgu, fantazi, polisiye, best-seller ya da ana akım demeden, tüm edebiyat türleri arasında tartışmasız bir önderliğe sahip. Bir açıdan bakarsanız bir fantazi romanı, başka bir açıdan baktığınızda, insanlık durumu, sorumluluk, iktidar ve savaş üzerine bir roman. bir yolculuk, bir büyüme öyküsü; fedakarlık ve dostluk üzerine, hırs ve ihanet üzerine bir roman.

Konu sahibi yorumu: Kitaplığımın en özel yerinde bebekler gibi baktığım kitaplardan biri diyebilirim. cildin önünde ve arkasında Tolkien'in oğlunun yaptığı ilk Orta Dünya haritaları da mevcut. Seriye hiç başlamadıysanız bence bu cildi alın. Ben koleksiyoncu olduğum için bu konuda cildini de kaçırmadım. Çok çok seviyorum.

9
Kesinlikle elf olmak isterdim. Lisanları ve tarihleriyle zaten neredeyse gerçek olduğuna inandığım (hadi saklamayalım küçükken inanıyordum da) ırktı. Çok derin ırk bunlar. Bayılıyorum!

10
"İnsanoğlu tamahkardır..." Bir elf kardeşimizdi sanırım.

Edit: Arwen imiş.

Sayfa: [1]