Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Berre

Sayfa: [1] 2 3 ... 84
1
Kitap az önce elime geçti. Pakedinin çok güzel koktuğunu belirtmekle beraber, kitapta en ufak bir çizik vs. olmadığını söylemekten gurur diyorum (nedense). Teşekkürler Hazal abla ve bütün Rıhtım ailesi!

O paket kokusu vanilya tadında değil mi? Benim paketim de çok güzel kokuyordu da, eheh meğersem Hazal ablanın eli değdi diyeymiş. :P

Her şey için bir kez daha teşekkürler! ^^

2
Eğlence & Mizah / Ynt: Kütüphanenizden Kareler
« : 18 Kasım 2012, 17:25:34 »
"Kitaplıklarımız^^" konusu, daha önceden bulunan "Kütüphanenizden Kareler" konusuyla birleştirilmiştir. Lütfen biraz daha dikkat edelim.

3
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 07 Kasım 2012, 19:00:59 »
Teşekkürler estelturin :).

Yapma etme Berre xD! O kitap da tükenmiş durumda, nereden bulalım yahu. Ne olur tükenmiş kitapları önermeyin *-*. Hayır hepsi de okumak istediklerim işin kötüsü. Yarama basmayın rica ederim :D.

Aaaa? Ben yeniden basıldı zannediyordum, karıştırdım o zaman (bkz. otuz dokuz yaşında olmanın zararları). :D Tamam tamam geri çekiyorum önerimi (siz gene de bulun bir yerden okuyun u_u).

4
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 07 Kasım 2012, 18:53:12 »
Michael Ende önerilecek olursa ben kendi adıma 'başlangıç kitabı' olarak Özgürlük Hapishanesi'ni tavsiye etmem. Momo veya Bitmeyecek Öykü daha tatlı olur bence. :)

Bilimkurgu açısından pek kültürüm yok, çoğunluğa uyarım. Aslında genel kararda da çoğunluğa uyarım. Ben uyumlu bir insanım zaten. :P

Edit. Sonradan aklıma geldi, Gecenin Konukları ya da daha yaygın bir deyişle Ben Efsane'de güzel olabilir.

Düdüt. Ehehe, kitap tükenmiş. :P

5
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 01 Kasım 2012, 22:38:05 »
Ooo, bence de gayet güzel bir fikir bu! Ay dahilinde müsait olacak olursam katılmayı isterim bu etkinliğe. ^^

O değilde sen nasıl bir aydınlanma yaşıyorsun, ben ona anlam veremiyorum asıl. :P

6
Şu ana kadar hep gece evi vampit akedemisi gibi şeyler konuşuldu ama vampir modasını asıl başlatan serilerden biri alacakaranlık ve bece harika  :D :D :D

Lütfen konuyu açmadan, konunun daha önce var olup olmadığını kontrol edin. Konular birleştirilmiştir.

7
Güncel / Ynt: Bayram
« : 25 Ekim 2012, 21:41:59 »
Herkesin bayramı mübarek olsun. ^^

8
Çizgi & Anime / Ynt: Lovely Complex (Love★Com)
« : 25 Ekim 2012, 21:19:15 »
Herhalde gözünden kaçmış olacak Galaxie ama tanıtım daha önce vardı. :) Konuları birleştirdim efendim.

9
Kitaplar / Bitmemiş Öyküler
« : 23 Ekim 2012, 19:21:27 »

Ve sonunda merakla beklenen, büyük usta Tolkien’in dilimize kazandırılan son kitabı Númenor ve Orta-Dünya Üzerine Bitmemiş Öyküler’in yayın tarihi nihayet duyuruldu!

J.R.R. Tolkien’in tamamlamaya ömrünün yetmediği fakat oğlu Cristopher Tolkien’in üstün çabalarıyla bir araya gelen bu öyküler Orta Dünya tutkunlarına hem bildikleri hem de ilk defa duyacakları bilgiler vaat ediyor. Númenor soyundan Hurin’in çocuklarına, Galadriel ve Cereborn’dan Istari ile Palantíri’ye kadar sayısız bilgi bu öykülerde karşımıza gelecek.

Bu noktada durup bir şeye dikkat çekmek gerek. Bazı farklı versiyonları olan öyküler Cristopher Tolkien’in titiz çalışması sonucu da dipnotlar ve eklerle okuyucuya sunulmuş durumda. Oğlunun özenli çalışması ve neyi neden yaptığına dair her öyküde getirdiği açıklamalarla sanki Tolkien’in taslakları üzerinde çalışanlar bizmişiz gibi bir de eşsiz bir his vermekte.

Bu kitabı uzun zamandır bekleyenler için iyi haber, Silmarillion eğer hayatınızın kitabıysa Bitmemiş Öyküler’i mutlaka okumalısınız!

Ayrıca eserin ilk 27 sayfasını içeren ÖN OKUMAyı da sizlere sunuyoruz. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

İthaki Yayınları etiketiyle çıkacak kitabın çevirisini Kemal Baran Özbek yayına hazırlığını ise Yankı Enki üstlenmiş. Ayrıca site yöneticilerimizden Hazal Çamur da kitabın düzeltisini gerçekleştirerek katkıda bulunmuş oldu. Tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap 2 Kasım 2012 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alacak.

10

The Witcher öyküsü Mümkün Olanın Sınırları’nın sekizinci bölümüyle karşınızdayız!

The Witcher serisinin ikinci kitabı “Kader’in Kılıcı(The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bu öyküyle yayınevlerinin bu seriyi dilimize kazandırması manasında bu öykü adına son kez geliyoruz karşınıza.

Öncelikle umuyoruz ki bu öyküyle sizlere, bir nebze de olsa, The Witcher dünyasını az çok tanıtmış olduk. Biz Bunu İstiyoruz projemizde yayımladığımız ön okumalar harici elinizde seriyle alakalı farklı bir okuma metni de bulunmuş oluyor. Artık şu saatten sonra tek dileğimiz, serinin telifini almış ya da alacak olan yayınevinin bir an önce ilk kitabın basımı için işlemlere başlaması.

Projemizden yeni haberdar olan arkadaşlarımız detaylı bilgi için buraya tıklayabilirler. Serhan Vural’ın çevirisini ve M. İhsan Tatari'nin düzeltisini üstlendiği öykünün, sekizinci için BURAYA, projenin giriş sayfası için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

11

Bir ırk, bir sıra macera! Galaksiler arası serüven, “Andromedan – Bumerang’ın ÖlümüRoza Yayınevi aracılığıyla okurlara sunuluyor.

Edebiyatımızda fazla eser kazanamayan bir tür bilimkurgu. Yabancı ve belli başlı yazarlar veya diziler ve filmler sayesinde zevkine ulaşabildiğimiz bilimkurgunun gelişimi açısından çok önemli olan bir eser Roza Yayınevi etiketiyle çıkıyor. 19 yaşındaki genç yazar Fatih Emre Öztürk tarafından kaleme alınan ve yazarın ikinci romanı olan Andromedan isimli seri ile bilimkurgu edebiyat dünyasında tekrar duyuluyor.

Andromeda galaksisinde yaşayan Andromedan ırkını anlatıyor, Andromedan Bumerang’ın Ölümü. Yazar tarafından bir senelik bir araştırma sonrasında oraya çıkan bu eserde bilim, felsefe, sosyoloji ve psikoloji alanlarında çeşitli düşünceler mevcut. Romanı kısaca özetlemek gerekirse… Mor tenli Andromedan ırkı, çalışmak üzerine kurdukları yaşantılarında teknolojide oldukça gelişirler. Teknolojideki gelişim için gerekli olan kaynakların birazının doğadan karşılanması, karşılanmayanının da doğaya zararlı olması sebebiyle gezegenlerinin ömrünü tüketen Andromedan’lar  göç etmek zorunda kalırlar. Savaşsız geçmişleri, devlet gibi bir otoriteye ihtiyaç duymadan yaşayışları ve kişisel fayda gözetmeyen anlayışları ile sosyal açıdan da oldukça gelişmiş olan Andromedan ırkı, göç boyunca gezegenleri Bumerang’ın yerini alacak yaşanılabilir bir galaksiyi gözler. Bu seyahat boyunca sayısız galaksiyi gezen ve tehlikelerle karşılaşan Andromedan ırkının son durağı Samanyolu galaksisi olur. Samanyolu galaksisindeki küçük ve mavi gezegende yaşam olduğunu fark ederler. Savaşın acizlik olduğunu düşünen Andromedanlar, savaşın oldukça olağan olduğu bu durum karşısındaki tavırları ile bilimkurgu klişesi olan uzaylı istilasını da yerle bir ederler.

Öztürk, çekinileni yapması ile büyük bir cesaret örneği gösteriyor zira bunu bu yaşında yapıyor olması başlı başına bir cesaret. Bu cesarete, edebiyata ve bilimkurguya saygı göstermek adına Andromedan – Bumerang’ın Ölümü okurlar için iyi bir seçenek olabilir.

Mahir Kahraman‘ın editörlüğünü üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgisi için buraya tıklayın.

12

The Witcher öyküsü Mümkün Olanın Sınırları’nın yedinci bölümüyle karşınızdayız!

The Witcher serisinin ikinci kitabı “Kader’in Kılıcı(The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bu öyküyle yayınevlerinin bu seriyi dilimize kazandırması manasında destek olmaya devam ediyoruz.

Projemizden yeni haberdar olan arkadaşlarımız detaylı bilgi için buraya tıklayabilirler. Serhan Vural’ın çevirisini ve M. İhsan Tatari'nin düzeltisini üstlendiği öykünün, yedinci bölümü için BURAYA, projenin giriş sayfası için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

13

Ve daha önce de haberini verdiğimiz, Aşkın Güngör’ün ilk olarak 2007 yılında piyasaya çıkan romanı "Mesih’in Klonu" romanı, yeni baskısıyla Postiga Yayınları’ndan raflardaki yerini alıyor.

Değiştirilmiş kurgusu ve yeni kapağıyla yeniden doğan "Mesih’in Klonu" Kutsal Kâse’deki kandan alınan DNA örneği ile klonlanan Mesih’in yeniden yeryüzünde yürümesini ve bunun üzerinden şekillendirilmiş macerayı konu alıyor.

Alıntı
Mesih’in Klonu’nun konusu gerçek bir buluş, yaklaşım hem siyasal hem inançsal göndermeleriyle doğruları listeliyor, kaynak araştırması örnek bir çalışma..
-Giovanni Scognamillo-, Türk Fantastik Edebiyatı Duayeni

Ayrıca yazarın sitesinde kitabın ilk 50 sayfasını içeren bir ÖN OKUMA yayımlandı. Ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Ece Özbaş Korkmaz’ın editörlüğünü üstlendiği romanla alakalı detaylı tanıtım bilgisi ve künye bilgileri içinse buraya tıklayabilirsiniz.

Şimdiden kitabı edinmenizi tavsiye ediyor ve keyifli okumalar diliyoruz.

14
Duyurular / Edirne Kitap Fuarı Başladı!
« : 11 Ekim 2012, 23:46:28 »

Bu yıl ilk kez organize edilen Edirne Kitap Fuarı‘nın açılışı yapıldı. 32 yayınevinin, 35 de yazarın katıldığı fuarın onur konuğu Onur Öymen oldu.

Edirne Belediyesi öncülüğünde, Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi’nin katkılarıyla bu yıl ilki düzenlenen ‘Edirne Kitap Fuarı’, Ayşekadın’daki Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda açıldı. 11-17 Ekim tarihleri arasında kitapseverleri ağırlayacak olan fuarda 32 yayınevi ve 35 yazarın eserleri sergilenecek.

Fuarın açılışı 11 Ekim Perşembe günü saat 13.00′te Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda yapıldı. (Tören hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.)

11-17 Ekim tarihleri arasında açık kalacak ve 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek olan fuara 32 yayınevinin yanı sıra 6′sı Edirneli toplam 35 yazar katılıyor. Bir hafta boyunca Edirneli kitapseverler tarafından ziyaret edilebilecek olan fuarda konferans ve şiir dinletileri de yapılacak.

15

The Witcher öyküsü Mümkün Olanın Sınırları’nın  dördüncü, beşinci ve altıncı bölümüleriyle karşınızdayız!

The Witcher serisinin ikinci kitabı “Kader’in Kılıcı(The Sword of Destiny) adlı kitabın içinde bulunan bu öyküyle yayınevlerinin bu seriyi dilimize kazandırması manasında destek olmaya devam ediyoruz. İki haftalık bir gecikmenin ardından toplamda üç bölümle sizlerleyiz. Yeni bölümleriyse daha da kısa sürede sizlerle olacak.

Projemizden yeni haberdar olan arkadaşlarımız detaylı bilgi için buraya tıklayabilirler. Serhan Vural’ın çevirisini ve M. İhsan Tatari'nin düzeltisini üstlendiği öykünün dördüncü bölümü için BURAYA, beşinci bölümü için BURAYA, altıncı bölümü için BURAYA, projenin giriş sayfası için de BURAYA tıklayabilirsiniz.

Gecikme için bir kez daha özür diliyor, keyifli okumalar diliyoruz.

Sayfa: [1] 2 3 ... 84