Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - ArthurDayne

Sayfa: [1]
1
Cevabınız için teşekkür ederim. Aynı fikirdeyim, çok fazla benzer yön var çünkü.

2
Arkadaşlar selamlar. Serinin 1. kitabı ile tesadüf olarak tanıştım ve bir solukta bitirdim. Devam kitaplarını da hemen tedarik edip okudum. Kitabın 4. sü çevrildi mi çevrilecek mi diye internette araştırma yaparken burayı buldum ve fikirlerimi paylaşmak istedim.

Bence kitabın insanı çeken tarafı ayaklarının yere basıyor olması. Din ve kültür öğelerinden fazlaca beslenmesi ve farklı bir dille bize bunu anlatması. Toplumların farklılıklarının belirtilmesi ancak ortak noktaların öneminin vurgulanması -ki iblislerle olan ortak düşmanlık bunun en temeli- beni bu seriyi okumaya iten sebepler.

Seride bilmiyorum ben mi yanlış anladım sizde fikirlerinizi belirtirseniz fayda var arkadaşlar ama Krasia halkının Arap yada geniş kapsamlı olarak Müslümanları temsil ettiğini düşünüyorum. Kitabın Müslümanlar, Hristiyanlar ve ortak düşman olan şeytanlar arasındaki üçgende geçtiğini düşünüyorum.

Spoiler: Göster
Ancak yazar sanki İslama biraz çakıyor bazı yerlerde özellikle domuz eti yememek ve içki içmeyerek aptallık yapıyorlar vs. gibi cümleler geçiyor özellikle 1. kitapta. Savaşta ölenlerin cennete gideceğiyle alakalı ve orada onlara kadınlar verileceği ile alakalı Arlen'in Krasia'ya ilk geldiğinde sanırım Abban'la olan konuşmasındaki alaycı tavrı vs. bana yazar sanki Müslüman toplumla bazı yerlerde dalga geçiyor gibi geldi.


Bu konuda da sizin fikrinize danışmak istedim açıkçası. Umarım yobaz bir cevap almam. Aranıza katılmaktan dolayı mutluyum bundan sonra bende burdayım :)

Sayfa: [1]