Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Neverwinter

Sayfa: [1]
1
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 01 Ekim 2016, 02:47:54 »
Elminster konusunda ben de çok uzun zamandır üzüntüler içindeyim. Danışmanlar ve Krallar çok orjinal bir üçlemedir Cunningham'ın elinden çıkan en kabiliyet dolu kitaplar bana göre. Kışgörmez 4. kitap ile devam edecek diye bekliyoruz. İthaki hem eski kitapları hem de güncelleri aynı anda yayınlayacağını söylemişti en başta ama programlarına uymadı veya zorladı belli ki ilk serileri baştan basarak ilerletiyorlar.

Umarım devam eder hocam.Danışmanlar ve krallar serisini topladım, yakında başlayacağım inşallah.

2
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 21 Eylül 2016, 00:35:41 »
Arkadaşlar bu serinin yeni kitapları falan çıkmayacak mı ülkemizde?Hep yarım bırakıyorlar çevirileri, Elminster yarım kaldı, Kışgörmez serisi yarım kaldı.Şu ülkede bir işi de tam yapsalar olmuyor sanırım.Türkçe çıkanlardan okumadığım bir tek Danışmanlar ve Krallar Serisi kaldı.

3
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Küçük Vampir
« : 27 Temmuz 2016, 03:41:27 »


Orjinal adı "der kleine vampir" olan ve Angela Sommer Bodenburg tarafından yazılan bir çocuk kitabı serisi. Şu ana kadar 20 kitaba ulaşan ama biz küçükken 10 kitabı Türkçe'ye çevrilmiş olan seridir kendisi.

Peki nedir bu seri?

Anton yalnız bir çocuktu ve korku hikayeleri okumaya bayılır. Hele ki vampir hikayelerini. Bir gün penceresinden gelen bir vampir çocukla hayatı değişir. 
Yalnızlığı o gün öyle bir değişir ki, yeni bulunduğu ortam itibariyla hayatı alt üst olur. Artık en yakın dostu Rudiger adından fırlama bir çocuk vampirdir.
Hayatı vampirler ve ailesi arasında sıkışan Anton, hem Rudiger'in kana susamış bazı aile üyelerinden(bkz Dorothy teyze. tam psikopattı) ya da onu seven bağlanan vampirlerle ilginç bir hayata başlar. Rudiger'in kız kardeşi olan Anna ise (o da vampir) Antona'a deli gibi aşıktır.
Anton'Un ailesi Rudiger'i tanımakta ve onun Anton'un arkadaşı olduğunu bilmektedir. Tabii bir vampir olduğunu değil ;). Ayrıca, Anton hiçbir zaman, neden Rudiger'in öyle bembeyaz bir teni ve üstünden hiç çıkarmadığı yırtık pırtık bir pelerinle gezdiğini açıklayamaz.



İlginç tiplemelere bakacak olursak;

*En başta, macera peşinde koşan ve çoğu zaman Anton'un bir ölümlü olduğunu unutarak onun başını belaya sokan Rudiger var.

*Ergenlik çağında vampir olan ve bu yüzden sesi bir incelip bir kalınlaşan, Rudiger'den beter bir abi var ki akıllara zarar :). Tam bir serseridir kendisi. Adı da Bıçkın (unutmuştum Darly söyledi).

*Anna ise Rudiger'in küçük kızkardeşidir ve henüz vampir dişleri tam çıkmadığı için sütle beslenmekte ve emzik emmektedir. Ama kitabın ilerleyen sayılarında bu durum değişir.(hatta Anton da ondan hoşlanmaya başlıyor).Emzik emmesi onun bebek olduğunu göstermiyor ama. O da çocuk vampir.

*Dorothy teyze ise psikopat bir aile üyesi. En kana susamışlardan biri ve Anton ona yakalanmasın diye Rudiger ile Anna bin bir türlü takla atmaktadır.

*Bu da yetmezmiş gibi, mezarlık bekçilerinin hemen hepsi bir vampir avcısıdır. Kargaburun adlı bir bekçi ise, Rudiger ve ailesinin korkulu rüyasıdır.

Bunların dışında, bir avcı tarafından öldürelen eniştemin pelerini Anton'a Rudiger tarafından verilir ve böylece, Anton da bir vampir gibi uçmaya başlar. Ama uçması, Kargaburun'un onun da bir vampir olduğundan şüphelenmeye başlamasına neden olur. Artık o da avın küçük bir parçası olur. (sadece uçarken dikkat etmelidir)

Anton çok çekiyordu bu Rudiger'den xD. Çocuğun başına gelmeyen kalmadı bu vampirler birlikte. Onsuz bir gün bile geçiremiyor. Tatile gittiklerinde bile Rugider ondan önce giidp onu beklemeye başlıyor :).


Çok ilginç bir bağımlılık yapıyor insanda. Bu seriye çocuk kitabı dedim ama yalan :P. Büyükler de çocuklar kadar okuyor. Hatta genelleme şöyle, çocukken okunmaya başlıyor bu seri. Sonra, yenileri çıkınca(yaş geliyor 20 ve üstüne bu sırada) o zaman da alıp okunmaya devam ediliyor :). Feci bir bağımlılığı var. Her kitapta da ayrı bir macera geçiyor. Birbirleriyle bağlantılı değiller.

Kitaplarına bakacak olursak;


Hocam bu seriye benzer başka bildiğiniz seri yada seriler var mı?Bu serideki vampir anlatımı ve samimiyeti hiçbir vampir romanında bulamıyorum maalesef.

4
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Küçük Vampir
« : 21 Temmuz 2016, 19:58:51 »
2015'te 21. ve son kitabı da çıktı sanırım.Bunu Türkiye'de çevirmezlerse gerçekten ayıp olur.Anton'un vampir olup olmamayı seçtiği bir kitap çünkü.

http://www.rowohlt.de/e-book/angela-sommer-bodenburg-der-kleine-vampir-und-die-frage-aller-fragen.html

Sayfa: [1]