Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Mirashi

Sayfa: [1]
1
Ütopya/Distopya / Ynt: 1984 - George Orwell
« : 12 Eylül 2016, 04:01:00 »
Okurken üzerime çok büyük bir kasvet çökmüştü, ama buna rağmen bir çırpıda bitirdiğimi hatırlıyorum. Birkaç hafta boyunca da etkisinden çıkamamıştım. Yazılmış en iyi distopyalar arasındadır hiç şüphesiz. Ne yazık ki, 1984 yılında çekilen film kitaba layık olmayı başaramamış. Tam anlamıyla hayal kırıklığıydı. Tekrar beyaz perdeye uyarlanacağını okumuştum sanırım. Hazırlık aşamasında olsalar gerek. Dilerim bu kez kitabın hakkını verebilirler.

2
Türkiye için geçerli olsa da Avrupa ve Amerika'da film çekilmeden çok uzun zaman önce de hayli popüler bir kitaptı zaten. Game of Thrones'la kıyaslamak komik olur.

3
Dünyanın en önemli fantastik kurgu yazarı olan Tolkien'in dindar bir katolik olduğunu düşünecek olursak, kesinlikle hayır diyorum ben. :D

4
Güzel olmuş çeviri emeklerinize sağlık.  :) Şimdi bunu okuyunca düşündüm de, şarkıyı da Türkçe dinlemek isterdim bir kez olsun. Muhtemelen büyüsünü yitirirdi gerçi.

5
Çok saçma gelebilir ama ben sevdiğim bir kitabı değerini anlayamayan birinin elinde görmekten korkarım hep. Hani bazı insanlar vardır ya ne kitaptan anlarlar ne okumaktan, nasıl olduysa bir şekilde ellerine geçirdikleri bir kitabı okurken hoyrat davranırlar, kitaba ve yazara gerekli saygıyı göstermezler. İşte böyle birinin elinde çok sevdiğim bir kitabı görünce çıldıracak gibi oluyorum.

6
Yazarın biyografisi mizah yapılacak yer mi yani? Mizah diyen savunanlara anlam veremiyorum. Maksadını aşan tepkiler vermek de yanlış tabii ama yazarlara yapılan saygısızlık çok daha büyük bir mesele bana göre.

Sayfa: [1]