Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - dr.watson

Sayfa: [1]
1
Vakıf Serisi / Ynt: Vakıf Serisi Soru Hattı
« : 19 Nisan 2017, 23:58:04 »
merhaba, yillar olmus konusulmayali, uzun suredir ariyorum vakif serisini, tabii hic bir yerde yok, "belki de  su sahafta olabilir" diye onerisi olan var mi? Asimov un hikayelerini buluyorum ara ara,  "Ben, Robot " da tekrar basildi, okudukca,tadi damagimda kaliyor.


2
Çobanın Tacı'nı okuduysanız Tiffany alt serisinin başına dönüp (rehberde de yazdığı gibi Küçük Özgür Adamlar ile başlar) o alt seriyi bitirin. Çok ortadan gitmişsiniz.

Hasbüyü'yü okuduğunuz için de Büyünün Rengi'ni okuyun. Hem kronolojik olarak ilk kitap hem de Rincewind'in ilk kitabı. Sandık nereden çıktı, oralara nasıl gelindi, onu görmüş olursunuz.

Şu an baskılar kronolojik sıraya göre gittiği için (Çobanın Tacı hariç, çünkü Tiffany'nin diğer 4 kitabı zaten basılmıştı) o sırada okuyabilirsiniz. Bu eksiği kapattıktan sonra gerisi size kalmış. Zaten bir fikir edinmiş olacaksınız :). Ayrıca, şu an tamamlanmış tek alt seri Tiffany Sızı'ya ait. İster istemez kronolojik gidiyoruz birçoğumuz (orjinalinden okuyanlar hariç).

Göndermelerde çok da mahrum kalmazsınız aslında. Çünkü alt seri-alt seri diye gitseniz bile bir yerde çemberi tamamlıyor olacaksınız. Sadece biraz ertelenmiş olunur.



Tesekkur ederim firtinakiran, bugun dayanamayip Buyunun Rengi ni temin ettim ve basladim bile, Cobanin Taci bu zevki vermemisti, sondan baslamak iyi fikir degilmis gercekten, okumaya az ara verip mesaji okudum ve tekrar okumaya donuyorum, zaten ne gondermeler, ne gondermeler... Buyuk patlamaya anlatti adam ya. Inanamiyorum, hayatimin rutini tamamen bozuldu, kitaplarin icindeyim, cok mu heyecanli yazdim ne :)

3
Merhaba, forumda da, diskdünyada da yeniyim, ikisine de çok geç kalmış hissediyorum, sahafta tesadüfen elime geçen Hasbüyü ve Cobanın tacı ını okudum,bundan sonra alt serileri bütün halinde mi, yoksa dıskdünya kronolojik sırasına göre mi okumamı tavsiye edersiniz? Seri seri düşünmüştüm ama göndermelerden mahrum mu kalacağım oyle yaparsam?

Sayfa: [1]