Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HuJouren

Sayfa: [1]
1
Lejyon ve Alcatraz Kötü Kütüphanecilere Karşı... Neden öncelik bu ikisine verildi anlamadım. Patrick Rothufss'un iki kitaba da yapmış olduğu yorumlardan, ikisinin de iyi kitaplar olduğuna ve Brandon'ın elinden çıkacak her eseri sıkılmadan okuyabileceğime eminim. Yine de Brandon'ın çevrilen ve çevrilmeye devam eden 4 serisinden sonra, yazarın çevrilebilecek en önemli ve en popüler serisinin Warbreaker serisi olduğunu düşünüyorum. Sonrasında da Elantris evreninde geçen The Emperor's Soul, Mistborn'un ilk üçlemesinin ara kitapları olan The Eleventh Metal (Mistborn, #0.5), Secret History (Mistborn, #3.5) veyahut Arcanum Unbounded: The Cosmere Collection adlı antolojinin öncelik verilmesi gereken kitaplar olduğunu düşünüyorum. Sissoylu'nun 5. kitabını olaya katmadım bile zaten. Ben yukarıdaki eserlerin çok geç geleceğinden ve Mistborn'un okumayı çok istediğim ara kitaplarının hiç -özellikle de Secret History- çevrilmeyeceğinden korkuyorum.

2
Sissoylu 2.üçlemesinin 2. kitabı "Shadows of Self Mistborn" veya Warbreaker Serisinin ilk kitabı olabilir. Ancak benim gönlüm Mistborn'un ara kitaplarının da çevrilmesi. "Arcanum Unbounded: The Cosmere Collection" gibi Elantris, Sissoylu ve Fırtınaışığı arşivi gibi Brandon Sanderson'un serilerinden hikayeler barındıran bu antolojinin kesinlikle çevrilmesi gerekiyor. Hazır Sissoylu'nun diğer üçlemesi çevriliyorken, The Eleventh Metal (Mistborn 0.5) ve Secret History (Mistborn #3.5) gibi ara kitapların çevrilmesini çok isterim. Özellikle Secret History'nin malum bir karakter ile ilgili bir süpriz barındırdığını duydum.

3
Başka Kurgular / Son Krallık - Bernard Cornwell
« : 07 Aralık 2017, 18:06:58 »

BBC tarafından, The Last Kingdom adıyla televizyon dizisine uyarlandı ve 2. sezonu 2017 yılında prömiyer yaptı.
 
“Taht Oyunları'ndan tek farkı, gerçek olması.”
The Observer
 
“Şimdiye kadar okuduğum en iyi savaş sahneleri.
 Cornwell’in kalemiyle tarih gerçekten can buluyor.”
George R. R. Martin
 
Kahramanların savaşında, Son Krallık yükseliyor
 
Dört ayrı krallığa bölünmüş İngiltere toprakları Vikinglerin istilası altındadır ve Büyük Alfred’in yönetimindeki Wessex direnmeyi başarabilen ‘Son Krallık’tır. Alfred’in gizli silahıysa, düşmanın kendi elleriyle yarattığı bir kahramandır.
 
Bir Sakson asilzadenin oğlu olarak dünyaya gelmiş olan Uhtred, Vikingler tarafından esir alınır ve bir Viking olarak yetiştirilir. Kim olduğu hakkında boşluğa düştüğü bir sırada yaşadığı büyük bir kayıpla, kader onu Alfred’in saflarına sürükler. Atalarının topraklarını ve sahip olduğu hakları geri kazanmak isterken, Uhtred sadakatin ve intikamın birbirine karıştığı yolda bıçak sırtında yürüyecektir.
 
Son Krallık, kurgusal karakterlerin gerçek kahramanlarla kol kola girdiği bir atmosferde, tarihin en büyük krallarından birinin yükselişini gözler önüne seriyor.


---

The Last Kingdom adlı diziyi veya yazarı bilenleriniz vardır belki.
Kitaptan uyarlanan dizisini 2015 yılında izlemiştim. Dizi hatırladığım kadarıyla güzel olmasına rağmen kitabını okuduktan sonra dizinin 'kitaba' göre ne kadar eksik, karakterin geçmişini çok hızlı geçerek -ki kitabın olayı zaten karakterimizin çocukluğunu anlatması- ve karakterin kitaptaki yaşıyla orantısız olarak diziye aktarıldığını fark ettim.

İşin aslı kitaba gelecek olursak kitap, milattan sonra 866 ve sonrasındaki yıllarda geçiyor. Uthred'in, İniltere'yi istila eden Danların içinde büyümesini, çocukluğunu ve kendi içinde yaşadığı kimlik çatışmasını anlatıyor. Kurgu karakterlerin yanı sıra bir çok ünlü Viking savaşçısından (Ivar the Boneless, Ubba, Halfdan vs.) tutun kitapta Büyük Alfred'i de görüyoruz. Bernard kurguyu, tarihle harika bir şekilde birleştirebilen bir yazar. Kitap akıcı, karakter ve olay örgüsü güzel. Savaşlar çok güzel bir şekilde aktarılmış. Kendimi savaşları ve muharebeleri okurken, o savaşta o anda kalkan duvarının korkunç heyecanını yaşarken buluyordum.

Diziyi izlemiş, Vikingleri, Anglo-sakson İngiltere'sini, İngiltere topraklarına yapılan Viking İstilalarını veya Büyük Alfred'i seven ve bu konuları merak edenlerin okumasını tavsiye ediyorum. Hiç olmadı güzel bir hikaye okumak isteyen herkesin denemesi gereken bir eser.
Türkçe'ye çevrilen diğer eserlerini okuduktan sonra da Bernard Cornwell adı altına başlık açmayı düşünüyorum. Hatta Savaş Lordu Yıllıkları veya Kutsal Kase'nin Peşinde adlı serilerini okumuş olanlarınız varsa benden önce başlık açabilir.

Bozuk cümle ve noktalama işaretleri için kusuruma bakmayın.  :fight:

4
Guy Gavriel Kay'in diğer eserleri yakın bir zamanda dilimize kazandırılacak mı? Özellikle Tigana adlı kitabını çevirecek misiniz?

5
Tartışma Platformu / Ynt: Hangi kitabı, Neden seviyoruz?
« : 01 Ekim 2017, 13:53:35 »
Rüzgarın Adı ve Bilge Adamın Korkusu - Adeta başından sonuna kadar sanki kitap okumuyorum da müzik dinliyormuşum gibi bir hisse kapılıyorum. Betimlemeler'in, olay örgüsü'nün mükemmelliği, su gibi akan bir kitap ve Denna...

Locke Lamora'nın Yalanları - Zekice yazılmış ve diyaloglarda çok iyi kullanılmış zevkli küfürleri, yer-altı dünyasını aktarış biçimi ve bir çetenin -normal hırsızlardan farklı olan bir çetenin- yaşamını anlatan harika bir eser. Fantastik yönden bakıldığında (ilk kitabın sonu ve üçüncü kitap hariç) oldukça yetersiz olduğunu kabul ediyorum. Ancak biz Centilmen Piçler severler veya ben bu kitabı ve seriyi fantastik ögeleri veya büyü sistemi için değil dünyası, karakteri, hikayeyi işleyiş biçimi ve daha nicesi için sevdim.
İkinci kitapta korsan ve denizcilik hayatını ve üçüncü kitapta da tiyatro temasını anlatan kısımları hem çok sevdim hem de evrene yedirilişini çok başarılı buldum.

Sissoylu 1 Son İmparatorluk - Centilmen Piçler'de olduğu gibi bu kitap da genel olarak bir şehir etrafında dönüyor, yer-altı dünyası ve aristokrasi hayatını okuyucuya yoğun hissettiriyor, bir soygun bir çete üzerinenden giden olay örgüsü barındırıyor. Bu saydıklarımın hepsi beni mest eden faktörler. Brandon Sanderson çok zeki bir yazar ve zekasını kitaplar üzerinde çok iyi kullanan bir adam. Yarattığı evren ve büyü sistemi'nin özgünlüğü ve çekiciliğine değinmeme bile gerek yok. Karakterlerin her birine kendimi yakın hissettiğim başka bir seri az bulunur. Diyaloglarının bir çoğunda tebessüm ettiğimi ve o çeteye kendimi ne kadar yakın hissettiğimi hala hatırlıyorum. Ah, en önemlisi de beni Kelsier gibi bir karakterle tanıştırması...

6
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 05 Ağustos 2017, 01:48:26 »
Merhaba, zamanında Artemis Yayınları tarafından üçlemenin 2 kitabı çevrilen ve şuan tükenmiş olan Joe Abercrombie - The First Law serisinin yayın haklarını alma şansınız var mı? Seriyi çeviren yayın evine hiç bir şekilde ulaşamadıgım için çareyi başka yayın evlerine sormakta buldum. Hem yarım bir seriyi okumak istemedigimden hem de baskısı tükendiğinden. Türkiye'de yanlıș kapak ve yetersiz reklamdan dolayı tutmadığını düşünüyorum. Çünkü çok çok merak ettiğim ve yurt dışında oldukça popüler bir seri Kadim Kanunlar. (Goodreads'te ilk kitabın 100,873 ratingi de var.)

Aynı şekilde yarım kalan Brent Weeks'in Night Angel serisi, Mark Lawrence'ın The Broken Empire veya Mühendislik Üçlemesi - K. J. Parker

Ayrca umarım "Malazan Book of the Fallen, Lightbringer, Codex Alera, The Book of the New Sun, The Riyria Revelations, Redwall, The Last Unicorn, Chronicle o the Unhewn Throne, Avalon(Marion Zimmer Bradley), Robin Hobb'un Tawny Man-Liveship Traders serileri, Damar, The Shadow Campaigns, The Once and Future King, Vlad Taltos, The Prince of Nothing, The Black Company, Tigana, Memory, Sorrow, and Thorn, The Coldfire Trilogy" gibi bir popüler hatta aralarından en iyi fantastik serilerden sayılan epik fantastik ve fantastik serilerden çevirmeyi düşundükleriniz vardır.
Fazla uzun oldu kusuruma bakmayın, yeter ki önerilerimi dikkate alın.

7
Brian McClellan - Barut Büyücüsu Üçlemesinin ikinci kitabını ne zamana görürüz?

8
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Kan Yemini - Brian McClellan
« : 28 Ocak 2017, 14:24:39 »
Ben de bitirdikten sonra başlık açmayı düşünüyordum neyse ki birileri açmış bile. Gerçekten de Brandon Sanderson'ın varisi olmaya layık. Serinin ilk kitabına epik fantezi'yi veya fantastik kurguyu seven herkesin şans vermesini tavsiye ederim. Kitap, yapılan yorumların da karşılığını veriyor. Karakterler akılda kalıcıydı buna yan karakterler de dahil ve en çok da Taniel ile Ka-poel'u sonrasında Tamas ve Adamat'ı okumaktan keyif aldım. Hikaye bu 3 karakter etrafında şekileniyor. Yan karakteri de çok sevdim özellikle Ka-Poel(niye bu kadar ısındım bu karaktere ben de bilmiyorum. Taniel'le yakışıyorlar şimdi yalan olmasın. ;D) ve Olem. Kapağa değinmeden geçemicem çok hoşuma gitti, Tamas'tan adeta asalet akıyor. Kitap en başından beni sürükledi ve okurken hiç sıkılmadım. Bu aksiyon dozajının hiç düşmemesi, kitabın akıcı ve hafif olmasından da kaynaklanıyor. Kitabı kurgusu, büyü sistemi, dünyası, karakterleri ve diğer taraflarıyla özgün ve başarılı buldum. Çok küçük de olsa bir, iki şey bana Sissoyolu'nu hatırlattı belki bu bana öyle gelmiştir belki de yazar Brandon Sanderson'dan ders aldığı için öyledir ancak genel olarak özgün bir eser. Karakterler arası diyaloglar da güzeldi. En çok hoşuma giden şeylerden biri bir çok farklı gurubun, çetenin ve farklı büyücü türünün veya yeteneğin olması. Buna gizemli kişilerin ve farklı suikastçı gruplarının olması da dahil. Son olarak serinin devamının çevrilmesini heycanla bekliyorum. Ne kadar fazla kişi alırsa o kadar devamının çevrileceğini düşündüğüm için okuyacak seri arıyorsanız özellikle Brandon Sanderson'ı seviyorsanız bu yazara da şans vermenizi tavsiye ederim.
Tamam tamam biraz fazla uzattım ve övdüm galiba... Bir çok eksikliği de vardı tabi ki. Kurgu mükemmel sayılmaz, bazı zaman atlamaları ve bazı ölümler de tam olmamış sanki ama pek önemi yok.

9
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 09 Kasım 2016, 17:30:43 »
Benim dikkatsizliğim kusura bakmayın D:

10
Kimse yorum yapmamış bu yüzden okumayı düşünen insanlar için bir iki kelime edeyim. Mass Effect oyunları elimin altın da olmasına rağmen şuana kadar oynamaya fırsatım olmadı. Ancak en başta Commander Shepard 8) gibi bir karaktere sahip olduğundan, evreni, ırkları, ve diğer unsurlarıyla da ilgimi çektiğinden üçlemesini okumaya karar verdim.(Her ne kadar Commander Shepard kitaplar da olmasa da) Oldukça keyif alarak okuduğumu belirtmek isterim. Drew Karpyshyn; Star Wars: Knights of the Old Republic, Mass Effect 1-2, Baldur's Gate II ve Neverwinter Nights gibi oyunların senarist kadrosunda bulunmuş bir yazar.

Üçleme de aksiyon dozajı hiç düşmüyor ve gayet akıcı bir dilinin de olduğunu belirtmek isterim. Kitapları bitirdikten sonra Mass Effect'e, evrenine ve ırklarına olan hayranlığım daha da arttı. Umarım bir gün üşengeçliğimi bırakıp ta oyunlarını oynamaya başlarım.

Uzun lafın kısası oyunlarını oynamamış olsanız bile Star Wars evrenine ait kitapları okurken zevk aldıysanız veya bilim kurguyla aksiyonu iyi harmanlayan, ilginç bir evrene ve ırklara sahip bir seri okumak istiyorsanız bir göz atın derim.

11
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 04 Kasım 2016, 19:56:37 »
Kaiba internetim sınırlı upload yapamıyorum

O zaman tekrar sorayım.

Spoiler: Göster


Çoktan bul muşsundur ama yinede yazayım. Animeyi Toward the Terra veya Terra e... (TV) diye artırsan bulursun.

Sayfa: [1]