Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - MelaRossa

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 21:53:37 »
İşin aslı serideki ana karakterler zaten ergen :D

Bende ergenim aslında :D

Gerçi 20 yaş pek ergen mi orasını bilemem ama 16 yaş kadar ağır olmasa da sayılır sanırım.

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 20:30:36 »
Alıntı
Oradan anladığım kısaca iyinin ve kötünün savaşı. Ancak bunu farklı kılan ne, orijinal olan olayı var mı falan açmamış bunları hiç.

Bunu anlatırsak spoiler vermiş oluruz. Konu standart bir iyi kötü savaşı değil onu net bir şekilde belirtelim. O olay bir vitrin, içinde barındırdığı felsefeyi yansıtmak için oynanan bir oyun, bir olay örgüsü diyelim. Farklı konular bularak da yazar bu felsefeyi anlatabilirdi yani. İyi kötü savaşını anlamlı ve çekilebilir kılan şey de bu arkasında yaşanan olaylar.

Bu unsurda iyi ve kötü savaşının kaynağı, bu kaynağın çıkış noktası, evrendeki her şeyin bir ağ gibi örülü olması ve bu ağın stratejik noktalarındaki olayların nasıl bir domino etkisi yarattığı, zamanın tersine etkileşimi ile olabilecek şeyler. Kötülüğün kaynağına farklı bir bakış açısı...

Birçok şey bulabilirsiniz bu konularda ve bütün bunlar yeni fikirlerin doğmasına neden olabilir.

Bunun haricinde, arkadaşlık ve aşk bana göre sınıfta kalır ama lüzumu da yok derim bu seriye göre. Dünyası öyle çok iyi tasarlanmış bir dünya değildir ama zaten dünya tasarlamanın öyle çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Anlatmak istediğini anlatabildiği bir alan yaratmış o kadar. Elbette kültürel özellikler, coğrafi özellikler vesaire var. Esas önemli olan ise köklü bir tarih yazabilmiş olması.

Seriyi güçlü kılan şeyler bunlar.


İyi tasarlanmış bir dünya yok derken, üsttekiyle biraz tezat oluşturdu sanki. Bu tabi ne beklendiğine göre de değişir ben Lotr'dan başka fantastik eser okumadım, çok güzel ve ayrıntılı evrenler vardır tabi ama benim mükemmel anlayışım şimdilik lotr evreni :D. Onla kıyas edince nasıl?

1-zaman çarkı evreni gayet geniş, güzel olmakla birlikte aslında aynı zamanda çok  gerçekçi . Okudukça anlarsınız bu dediklerimi.  Özet olarak bu konuda tatmin ediyor .
2- Zaman çarkının bence en zayıf olduğu nokta burası . Özellikle aşk , meşk ilişkileri ergenlik seviyesinde ama geri kalan her şey o kadar iyi ki arada unutuluyor bu eksiler .
3-Bu yukarda bahsettiğim kısım ne kadar zayıfsa Zaman çarkının bu yönü o kadar kuvvetli . İyi bir kurgu olmadan 1000 kadar karakteri bir hikayeye yediremezsiniz . Ters köşe sahneler öyle her an çıkmasa da karşımıza her kitabın son 150-200 sayfasında olaylar öyle bir gelişir ki bitirdiğiniz anda sıradaki kitaba başlamış bulursunuz kendinizi
5-Dedigim gibi Zaman çarkının her kitabının son 200 sayfası dolu dolu gazdır .

Teşekkür ederim ama ergenlik seviyesinde derken biraz daha açabilir misiniz burayı? Aslında beklediğim şey hani bir avatar ayarı olsa yeterli olur.


3
Zaman Çarkı / Zaman Çarkı Nasıl Bir Seri?
« : 17 Aralık 2016, 10:27:53 »
Ben bu seriye başlamayı düşünüyorum. İnternetten falan da epey övüyorlar. Ancak neticede beğeni sübjektif bir şeydir ve bana ne kadar hitap eder ondan emin değilim ve hitap edeceği hakkında kesin karara varmadan başlayasım yok bu yüzden buraya bir danışayım dedim.


Doğrusu kitabın konusuna baktım vikipediden. Konuyla ilgili hem pek çok şey anlatırken aynı zamanda hiçbir şey anlatmamış. Yani ayırıcı özellikleri nedir falan bahsetmemiş. Oradan anladığım kısaca iyinin ve kötünün savaşı. Ancak bunu farklı kılan ne, orijinal olan olayı var mı falan açmamış bunları hiç. Doğrusu başka yerlerden yorum okumak da istemiyorum spoiler korkusundan dolayı. En iyisi güzellik kriterlerimi sıralayarak burada sormak.


1. Evren nasıl geniş mi? Doğrusu ben hikayenin geçtiği evrenin hem zaman hem mekan açısından çeşitli olanlarından hoşlanırım. Hem bir sürü hayal gücünün sınırını zorlayan mistik, gizemli bir sürü mekan medeniyet olacak hem de çok ayrıntılı bir arka plan, zengin bir tarih olacak. Onların içinde kendimi kaybolurken bulacağım. Orta Dünya bu hissiyatı veriyordu bunda da var mı?

2.Duygusallık. Yani sağlam arkadaşlık ilişkileri, sağlam aşk ilişkileri. Ama hepsinin ötesinde samimiyeti dolu dolu yaşamamızı sağlayacak tarzda. Bu konuda nasıl?

3. Ters köşe sahneleri ve kurgu. Hani şöyle Nolan filmlerinde olduğu gibi hayran kalınacak bir kurgu, sürekli vay anasını sayın seyirciler, oha bu da mı böyleymiş dedirten bir yapısı var mı?

4. Gizem. Epey önemli. Sürekli bir merak havası vs

5. En önemli konulardan birisi gaz. Yani aşırı derecede gaza getiren haydi aslanım bastır dedirten, romantik, lirik duygusal bir hava var mı?



Şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar.

Sayfa: [1]